2021-06-08 61 浏览
係旺角食#日本野 食咩好?食日本野啦無改錯名 呢度不同種類的日本料理都有仲有係平民化的價錢 特別係lunch/dinner set我地就叫左和牛壽喜燒 雞泡魚干 鰻魚玉子燒 和風炒雜菜 雞肉大阪燒 冷秋葵 炭烤大啡菇兩個人食絕對係眼闊肚窄 最後梗係食唔晒啦🙈兩大片厚切和牛 唔會太肥 牛味濃郁但因為太大塊 所以上枱後大家記住攤開佢如果唔係就好似我地咁一邊生一邊熟 煮老左🥲但入面好多配料 配埋烏冬食梗係最佳組合☺️大阪燒好似係我見過的最厚身以椰菜為主 粉漿少 食完唔會滯左👍🏻去到七點已經full house 因為真係大件夾抵食所以要食就記住book定枱啦🤞🏻
係旺角食#日本野 食咩好?食日本野啦

• 和牛壽喜燒
  • 和風炒野菜
  • 厚燒鰻魚玉子燒
2021-06-08 1848 浏览
日本野📍旺角💛💛💛💛💛黃色經濟圈💛💛💛💛💛係日本野食日本野🤭🇯🇵 🌟- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 🌟1️⃣石燒吉列霜降牛小排 $188d牛小排嘅雪花紋好靚😍外面沾上炸粉炸到脆身中間仲keep到咁生好犀利跟個石燒爐上,食前可以將吉列牛輕輕煎熟,熱辣辣食建議要煎耐d熟d,太生反而會韌!熟d口感好唔錯🙌🏻 要襯熱食,如果唔係會略嚴少少油整體唔錯的,性價比ok👌🏻👌🏻2️⃣和牛壽喜燒 $198有塊面咁大嘅牛🤩仲要真心都幾厚身!份量大得誇張!湯底滾完牛後好鮮甜😋😋d菜同金菇吸個壽喜燒湯超正😍仲配左個udon☺️3️⃣厚燒鰻魚玉子 $38跟餐可以加$38就有☺️Surprisingly好大件同真心厚🥰玉子好有口感同好有蛋味👌🏻👌🏻4️⃣燒牛舌 最鐘意食燒牛舌🤤燒得好爽口,一d都唔韌仲要好香👏🏻👏🏻5️⃣牛油果加州卷 $58Unexpected 有好多青瓜絲係面多到遮住曬d加州卷🤣食落好refreshing🙌🏻6️⃣火灸三文魚壽司 🍣 $28三文魚是fresh的🙌🏻 火灸完d三文魚油出曬黎好香口🤩環境上都幾舒服,三個人被安排坐係卡位好寬闊☺️ Take o
日本野📍旺角
💛💛💛💛💛黃色經濟圈💛💛💛💛💛
係日本野食日本野🤭🇯🇵
1️⃣石燒吉列霜降牛小排 $188
d牛小排嘅雪花紋好靚😍
外面沾上炸粉炸到脆身
中間仲keep到咁生好犀利
跟個石燒爐上,食前可以將吉列牛輕輕煎熟,熱辣辣食
建議要煎耐d熟d,太生反而會韌!
熟d口感好唔錯🙌🏻
要襯熱食,如果唔係會略嚴少少油
整體唔錯的,性價比ok👌🏻👌🏻

2️⃣和牛壽喜燒 $198
有塊面咁大嘅牛🤩
仲要真心都幾厚身!
份量大得誇張!

Surprisingly好大件同真心厚🥰
玉子好有口感同好有蛋味👌🏻👌🏻

4️⃣燒牛舌
最鐘意食燒牛舌🤤
燒得好爽口,一d都唔韌
仲要好香👏🏻👏🏻

5️⃣牛油果加州卷 $58
Unexpected 有好多青瓜絲係面
多到遮住曬d加州卷🤣
食落好refreshing🙌🏻

6️⃣火灸三文魚壽司 🍣 $28
三文魚是fresh的🙌🏻
火灸完d三文魚油出曬黎好香口🤩

環境上都幾舒服,三個人被安排坐係卡位好寬闊☺️
Take order 嘅店員好helpful 態度都好唔錯👌🏻

2021-06-03
2021-06-08 144 浏览
我又去 #食好西😋 今次仲要搵到間 💛💛樓上日本野 裝修環境有feel好在我哋大約七點已經上到去,好快就有位錯咗一陣,就陸續有客入嚟,好快坐爆八點到已經見有人喺門口等位我地order 咗🍚精選角切魚生丼 好多魚生 啲蟹籽超多 啲玉子粒都係好多 呢個價錢絕對係性價比高蒲燒鏝魚定食 好似一般般咁 不過撈埋個 🥚溫泉蛋同飯一齊食 就加哂分啦😋絕對有質素,而且鰻魚份量都好多再追加咗 🍋和風柚子雞翼🤤🤤簡直超正👍🏻 重柚子蜜 啲雞翼都好大隻 🤫🤫我覺得我一個人食兩碟都得囉😂😂🧀芝士年糕 都有質 追加🐟魚生拼盤 爭少少 $88 三款 每款兩件 有點到喉唔到肺😅😅而且有點唔夠新鮮🤦🏻‍♀️
我又去 #食好西😋
今次仲要搵到間 💛💛樓上日本野 裝修環境有feel
好在我哋大約七點已經上到去,好快就有位
錯咗一陣,就陸續有客入嚟,好快坐爆
八點到已經見有人喺門口等位

🧀芝士年糕 都有質
和風有子雞翼
精選角切魚生丼
追加魚生拼盤
和風有子雞翼
精選角切魚生丼
2021-06-07 41 浏览
上個星期去咗旺角銀城廣場食「日本野」,估唔到呢度原來有咁好嘅餐廳,真心性價比高好抵食!一嚟到見到幾乎個個都食緊霜降牛肉石燒,所以決定跟風,等咗一陣之後食物上枱啦!見到牛肉嘅質素好高,油花好靚又肥瘦均勻,石燒最大嘅好處就係可以自己調節到想要幾熟,秘製燒汁好好味,仲可以加蒜蓉、鹽同埋芥茉醬,霜降牛肉入口即溶,牛味濃郁又juicy !實在太好味了!仲要跟埋溫泉蛋、飯方面佢哋係採用日本米,所以特別軟熟好味、有口感!蟹子沙律咩都唔錯,餐飲我哋揀咗熱檸水!自選魚生飯都好吸引!我哋揀咗蟹子、海膽、三文魚同玻璃蝦,樣樣都好新鮮,飯嘅份量亦都剛剛好!仲有空間可以試多啲食物!由於好耐冇食過串燒嘅關係所以又叫咗少少試下!串燒牛脷好有彈性又多汁!好味呀!串燒雞腎比較乾身咗少少🤏最後整返杯cocktail,揀咗從來未飲過嘅長島冰茶,原來係可樂味,酒味唔算重,容易入口,正!

由於好耐冇食過串燒嘅關係所以又叫咗少少試下!

串燒牛脷好有彈性又多汁!好味呀!

串燒雞腎比較乾身咗少少🤏

1K
2021-06-06 44 浏览
蒲燒鰻魚定食$128鰻魚定食誘惑,巨型鰻魚燒至焦香,配上濃郁的燒汁,蜜甜吸引。鰻魚入口軟嫩無骨,滿口魚油香氣,米飯吸收了醬汁的甜香,十分甜絲絲,跟配滑溜糖心蛋、麵豉湯,滋味滿足。龍蝦海鮮蕃茄鍋 配烏冬$208原隻龍蝦鮮艷吸睛,佔據了整個火鍋,蕃茄湯底酸香清甜,呷一口濃湯,陣陣鮮香。龍蝦肉挺身、彈牙,入口鮮甜帶嚼勁,連同蝦膏享用,咸香細滑。湯內還有蜆肉、冬菇及豆腐等配料,煙韌的烏冬吸收了湯底,吃完暖笠笠的感覺。芝士年糕$28芝士年糕炸至金黃色,外脆內軟,咬一口芝士傾瀉而出,十分邪惡。牛油果軟殼蟹卷$88飯卷包著脆卜卜的軟殼蟹,表面鋪滿木魚絲和熟透牛油果,口感豐富,加上沙律醬,細膩吸引。
蒲燒鰻魚定食$128

龍蝦海鮮蕃茄鍋 配烏冬$208

芝士年糕$28
牛油果軟殼蟹卷$88
2021-06-06 51 浏览
久違的收工同老公去旺角食晚餐。上到去日本野人頭湧湧,明白到openrice的好評真不是蓋的。石燒霜降牛小排 $178牛小排份量很多呢,而且充滿牛味,脂肪度剛好!旁邊的燒汁好好食,同牛小排非常夾!還有溏心蛋也做得出色。自己燒可以自己控制生熟度同焦度,所以一定好食的。加配小食-刺身拼盤 $88刺身不錯,是意料中的味道。自選丼 我選得超豐盛,大滿足啊!本來是$138,但我選了吞拿魚碎+16,活赤貝+18, 海謄+22, 還有不需加錢的甜蝦。整體魚生的質素都是好的,海膽雖然不是馬糞的,但也足夠的鮮甜,超讚!另外我也加配了蜂蜜牛油粟米 $18又甜又香很開胃的。這裡晚餐其實性價比頗高的,價錢絕對不是貴,但質素也很對得住價錢,難怪坐無虛席。

石燒霜降牛小排 $178
加配小食-刺身拼盤 $88
刺身不錯,是意料中的味道。

自選丼
我選得超豐盛,大滿足啊!
本來是$138,但我選了吞拿魚碎+16,
另外我也加配了蜂蜜牛油粟米 $18
又甜又香很開胃的。

早排食過呢個集團嘅泰國菜,今次就食佢嘅日本菜,自己數下都真係幾中意呢個集團嘅餐廳,西餐食過,泰國菜又食過,今次食埋日本嘢😂。環境餐廳一邊係食日本嘢,另一邊係食西餐,呢個集團旗下嘅餐廳設計大多數都係咁樣,可以用盡空間!餐牌食物選擇好多吖!有晚市set餐廳,抵食好多。 和牛壽喜燒 $198 有前菜,可選沙律或湯,有三大塊和牛😻三塊都幾厚同埋色澤紋路平均,壽喜燒嘅話牛肉我鍾意熟d先食,索到甜甜嘅湯底先正!亦有好多配料,有娃娃菜、金針菇、鳴門卷等等,好足料,仲配烏冬/飯。 石燒吉列霜降牛小排 $188好耐無食過石燒牛啦!有正常款同吉列款,我就揀左後者。切件後有9-10件,色澤同樣均勻,可見油花相稱,燒至轉色就食得,肉質鬆軟配上吉列脆皮,口感更有層次。追加:厚燒鰻魚玉子 $38 唔想食成份覺得太多,咁啱有追加餐牌,半份份量半價價錢,玉子好厚實好足料,食左好飽肚!總括而言,餐廳十分旺場,食物嘅份量都幾多,價錢合理,淨係望吓和牛咁大塊咁厚嘅壽喜燒$200唔使,難怪咁好生意啦!

餐牌

食物選擇好多吖!有晚市set餐廳,抵食好多。

和牛壽喜燒 $198
和牛壽喜燒
和牛壽喜燒

石燒吉列霜降牛小排 $188
石燒吉列霜降牛小排

追加:厚燒鰻魚玉子 $38

2021-06-04 61 浏览
日本野,簡直係劣食 。和牛壽喜燒👎🏻首先講咗食物方面,個壽喜燒都等咗好耐先滾,個火都算細,然後啲湯好多,多到係你要攞個碗,不咗一碗出嚟,如果唔係就會瀉。不過湯底都OK,全部都每款兩粒咁。重點講啲牛,超級un,好難咬開,懷疑佢個切法錯咗。精粹冇咗,完全食唔落🤮因為真係好難食!仲話和牛?唐揚炸雞定食😔一上枱,哇啲炸雞咁黑嘅?我第一次見炸到咁嘅色,食落去乾爭爭,冇咩味....啲飯都唔係日本米,偏乾身。環境望落去乾淨,但攞嚟不壽喜燒嘅大匙羹係有啲好難洗嘅污跡,但我用指甲一整就甩,我覺得疫情呢個時候,餐廳呢啲嘢要做好囉😖可能攞熱水浸下佢再洗,一定得啦...最後係有漏單嘅情況,同佢講返係冇落到嘅,不過唔緊要,因為唔想再中伏。
日本野,簡直係劣食 。

和牛壽喜燒👎🏻

唐揚炸雞定食😔
啲飯都唔係日本米,偏乾身。

2021-06-02 50 浏览
約朋友食日本野一定最安全(當你無plan過食咩). 剛好呢間餐廳就係叫"日本野", 好搞笑. Drink menu 見到有Ryugora Jelly Yuzu 柚子酒啜啜啫喱, 覺得幾得意, 就想試下. 口感好似唧唧啫喱浸左係酒度, 酒精濃度得5%, 對於好酒之人來説好弱雞, 但我本人又幾鐘意wow~order左大菇, 雞腎同雞肉佐酒, 還ok, 中規中矩.朋友專業推介石燒吉列霜降牛小排, 果然不負所望. 外層炸到好香脆鎖住肉汁, 牛小排也十分出色, 優質肉質, 兩者相得益彰, 即使不用點sauce, 也好夠味. 套餐再配上一碗飯同唐心蛋, 十分滿足自選丼飯: 有好多選擇, 食材十分新鮮, 個吞拿魚碎十分讚, 帆立貝大大粒, 朋友十分滿意. 整體性價比好高, 絶對會再幫襯.

order左大菇, 雞腎同雞肉佐酒, 還ok, 中規中矩.

整體性價比好高, 絶對會再幫襯.
2021-05-29
  • 石燒吉列霜降牛小排
2021-06-01 42 浏览
約咗朋友喺旺角食飯,佢問我呢區有冇經濟實惠嘅日本菜🇯🇵,我即刻諗起呢間,好耐之前嚟過,真抵食,咁就帶咗朋友上去試吓😆我哋叫咗兩個晚餐,一個係 $158嘅「精選角切魚生丼」,另一個係 $168嘅「溫泉蛋和風燒牛肉丼」,晚餐包 麵豉湯或沙律🥗、奶茶或咖啡,跟餐可以 追加小食,叫咗 $48嘅「和風炒野菜🥬」同都係 $48嘅「鹽燒原隻大虎蝦🦐」😋-「精選角切魚生丼」:全部魚生🐟都切成小粒,仲有啲雞蛋粒,撈埋一齊幾好味😋-「溫泉蛋🥚和風燒牛肉丼」:燒牛肉偏瘦感覺唔肥膩,有少少咬頭,幾好牛味,份量重好多😋-「和風炒野菜🥬」:簡單好食😋-「鹽燒原隻大虎蝦🦐」:鹽燒唔錯😋- 仲叫咗一客 $32嘅「三文魚籽壽司🍣」,三文魚籽大大粒,新鮮好食😋- 朋友同我都叫咗熱奶茶☕️,幾香滑😋

-「和風炒野菜🥬」:簡單好食😋
-「鹽燒原隻大虎蝦🦐」:鹽燒唔錯😋
- 朋友同我都叫咗熱奶茶☕️,幾香滑😋
2021-05-31 36 浏览
每次去旺角除左掛住掃街之外,事實上其他食物種類都數之不盡,應有盡有,好多時都因為太多選擇所以吾知食咩好,大家有無同感呢朋友介紹話呢間日本野性價比高,今日行開旺角就梗係要黎try下啦!食物種類都吾少喎,除左基本魚生刺身,重有石燒牛,價錢重一啲都吾貴喎,啱晒吾太好生冷野嘅朋友仔。1)石燒霜降牛小排定食,晚餐奉放餐湯/沙律,飲品。2)雜錦壽司拼盤,全部都非常新鮮溏心蛋,晶瑩剔透牛油果加州卷,佈滿蟹子青瓜絲沙律。

1)石燒霜降牛小排定食,晚餐奉放餐湯/沙律,飲品。
2)雜錦壽司拼盤,全部都非常新鮮

溏心蛋,晶瑩剔透

牛油果加州卷,佈滿蟹子青瓜絲沙律。

2021-05-24
  • 石燒霜降牛小排
  • 牛油果軟殼蟹卷
2021-05-29 61 浏览
之前經過旺角, 在銀城廣場吃飯的時候發現旁邊有一家日本嘢, 所以這星期特地來試下。菜牌上非常豐富,有刺身,井井飯,甜品等等。 我們叫了這個自選刺身的井飯。 鮮蝦特別新鮮, 肉質通透。 三文魚也鮮味十足, 肥瘦分明。 加Wasabi和豉油,簡直是大滿足。點了個炸雞小食, 這個炸雞做得特別出色,孩子很喜歡吃,雞皮非常脆, 雞肉嫩滑。接著有雞肉串燒,串燒醬汁包著嫩滑的雞髀肉,十分惹味!另外一個特別菜式是雞肉大阪燒, 平日也不太多地方可以吃。 雞肉大阪燒賣相吸引,上面鋪著一層層醬汁和沙律醬,還有一些木魚。裏面是一層層椰菜加雞肉和少許麵粉,上菜的時候仔仔還說話生日蛋糕,因為裝飾得非常漂亮!最後我們叫了士多啤梨雪糕朱古力Lava cake. 雪糕切開的時候, 濃濃的朱古力醬流出, 再配上冰凍的士多啤梨紅豆雪糕, 另外再配一些爽口的藍莓士多啤梨等等生果 ,一冷一熱, 一香脆 一鬆軟 ,層次感豐富。❤️

接著有雞肉串燒,串燒醬汁包著嫩滑的雞髀肉,十分惹味!

最後我們叫了士多啤梨雪糕朱古力

❤️
2021-05-27 65 浏览
黎到位於旺角銀城廣場的日本野 餐廳一入到門口就好有日本🇯🇵風 環境舒適見到Menu 好多選擇 花多眼亂最後擇左最熱門的幾款美食😆厚燒饅魚玉子金黃厚厚的玉子燒包住熱辣辣的饅魚!中間仲有流心芝士 配合黑松露蛋黃醬 味道唔錯!石燒吉列霜降牛小排吉列邊脆口配上雪花平均的牛小排 賣相吸引而且仲有熱石可以自己燒到自己想要的熟度!肉質鮮嫩 配上流心蛋送飯 美味推介!優選刺身丼 刺身種類同份量多 好新鮮的三文魚刺身,海膽入口即溶牡丹🦐鮮甜爽口! 可以一次過試唒甘多款刺身!😍CP值高的日本餐廳 坐得舒服 食物款式多 味道唔錯!

黎到位於旺角銀城廣場的日本野 餐廳
一入到門口就好有日本🇯🇵風 環境舒適

見到Menu 好多選擇 花多眼亂
最後擇左最熱門的幾款美食😆

厚燒饅魚玉子

金黃厚厚的玉子燒包住熱辣辣的饅魚!
中間仲有流心芝士 配合黑松露蛋黃醬
味道唔錯!

石燒吉列霜降牛小排

吉列邊脆口配上雪花平均的牛小排 賣相吸引
而且仲有熱石可以自己燒到自己想要的熟度!
肉質鮮嫩 配上流心蛋送飯 美味推介!

優選刺身刺身種類同份量多

好新鮮的三文魚刺身,海膽入口即溶
牡丹🦐鮮甜爽口!

可以一次過試唒甘多款刺身!😍

CP值高的日本餐廳 坐得舒服
食物款式多 味道唔錯!

2021-05-26 118 浏览
又到每個星期最少一次嘅食好西時間。今日去咗旺角銀城商場9樓“日本嘢“食日本嘢。 今晚嘅食物都係set menu到揀出嚟。 先拔頭籌有和風柚子雞翼$58。 雞翼十分之大隻,有勁多嘅柚子醬 ,雞肉炸到外脆 ,但係雞肉依然鮮嫩,淋上柚子汁可以中和炸嘅油膩感,十分出色 。 然之後仲有一個刺身拼盤。分別有三文魚,北芪貝,甜蝦同埋八爪魚。$88有四樣嘢,食性價比很不錯 。 另外我哋仲嗌咗一個芝士年糕 $28。同樣地外脆內,軟韌韌嘅口感加上熱辣辣嘅芝士 ,幸福感十足。 重頭戲來了,分別有精選角切魚生丼$158同埋蒲燒鰻魚定食$128。 魚生丼海量嘅蟹子 ,玉子蛋嘅份量都好多,鮮鮮甜甜, 攪拌後配襯上日本米做嘅醋飯 ,食得飽肚得亦唔會覺得好肥膩。然之後到鰻魚定食, 會跟一隻溫泉蛋同一份細細嘅蟹子沙律。 我哋選擇咗用溫泉蛋去撈飯,加少少鰻魚汁 ,撈完之後簡直可以食到兩大碗飯。 鰻魚嘅份量亦都好充足, 肉質都幾肥美。 整體嚟講呢間日本嘢嘅質素很不錯,食物 選擇都幾多 ,而且服務員嘅態度都幾殷勤,不錯不錯。

和風柚子雞翼

刺身拼盤

角切丼

2021-05-25
和風柚子雞翼
角切丼
2021-05-26 35 浏览
今日去咗日本野食日本野🤣🍽石燒霜降吉列牛牛小排係板上一字排開肉質肥瘦適中放上石板上燒脂香四溢細嚼之下回味無窮沾埋個牛肉燒汁分分鐘送兩碗飯都得😋🍽自選刺身丼飯可以任揀四款剌身鋪滿成個碗叫左三文魚,三文魚籽,海膽,甜蝦樣樣都鮮甜十足丼飯配ge 蟹子沙律口味清新前菜黎講算係恰到好處起到頭盤應有既開胃作用岩哂而家天氣炎熱食到停唔到口🍽唐揚炸雞炸雞幾大份外脆內軟塊皮炸得香脆之餘唔算油膩肉質亦都鮮嫩可口一個人都可以食到三四件🍽水信玄餅和菓子黎講不過不失
今日去咗日本野食日本野🤣

沾埋個牛肉燒汁
分分鐘送兩碗飯都得😋

🍽自選刺身丼飯

可以任揀四款剌身鋪滿成個碗
叫左三文魚,三文魚籽,海膽,甜蝦
樣樣都鮮甜十足

丼飯配ge 蟹子沙律