2021-03-27 77 浏览
成日聽到人話「去旺角食日本嘢」,後來先知「日本野」係銀城廣場嘅一間餐廳😂🍣優選刺身丼$248呢度有一個好吸引嘅「極上七品刺身」👀但係作為澱粉控嘅我又好想食飯 🍚 所以揀咗呢個優選刺身丼,刺身種類好多😍三文魚、油甘魚都非常肥美,牡丹蝦清透鮮甜,赤貝同八爪魚都好好咬口😁、帆立貝香甜味美,邪惡海膽入口即融🤤🥩石燒吉列霜降牛小排$188牛小排嘅油脂分布好似雲石紋咁樣🥰 外皮香脆,啲肉想燒幾熟就自己控制啦😛個人鍾意medium程度,保持到肉質鮮嫩,又唔會血淋淋😎🥚跟餐嘅溏心蛋都相當出色,啱啱好嘅流心蛋黃,睇到都想再食🤩送飯好正🤤

🍣優選刺身丼$248
呢度有一個好吸引嘅「極上七品刺身」👀

🥩石燒吉列霜降牛小排$188
個人鍾意medium程度,保持到肉質鮮嫩,又唔會血淋淋😎
2021-03-17
2021-03-23 1966 浏览
-𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 𝗖𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝘁-環境 :8/10服務: 7.5/10味道: 8/10影相: 9/10性價比 : 9/10回頭率 : 8/10➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖掛住日本想食日本野?就黎位於旺角嘅「日本野」啦🙆‍♀️一踏入門口,就帶你穿梭到日本仲要抵食又高質,吾怪得知6點幾已經開始滿座🥳.©石燒霜降牛小排 $178一𝗦𝗲𝘁有四款分別係霜降牛小排,日本素飯味噌湯同溏心蛋(可換溫泉蛋)牛小排油花紋理集中且雪花均稱又細緻約有1cm嘅厚度,富有咬口💕每塊小排帶有少少筋膜,牛味極為濃郁係石板上塗滿肥膏後上燒烤熟後嘅筋位焦香脆嫩,油而不膩,肉香十足而溏心蛋配上日本素飯食落香口,下飯一流😍.©咖哩吉列豬扒丼 $108豬扒丼勁大一份,2個人𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲都足夠😈日式咖哩,味道溫和,咖哩香味突出濃稠度夠高,入口香滑帶點微甜仲有紅蘿蔔粒同薯仔粒做伴菜添☺️薯仔細細粒又夠腍😋吉列豬扒已經切成條狀口感脆卜卜,肉質吾會嚡加上木魚絲,溫泉蛋,送飯一流呀🥳.©海鮮大阪燒 $98呢款大阪燒都幾特別~以椰菜為底上層再鋪滿大阪燒醬,沙律醬,木魚絲,紫菜絲等每啖都係和式風味,椰菜嘅爽口感覺.©芝士煎餃子 $58餃子口感較
-𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 𝗖𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝘁-
環境 :8/10
服務: 7.5/10
味道: 8/10
影相: 9/10
性價比 : 9/10
回頭率 : 8/10
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
掛住日本想食日本野?
就黎位於旺角嘅「日本野」啦🙆‍♀️
一踏入門口,就帶你穿梭到日本
仲要抵食又高質,吾怪得知6點幾已經開始滿座🥳

©石燒霜降牛小排 $178
一𝗦𝗲𝘁有四款
分別係霜降牛小排,日本素飯
味噌湯同溏心蛋(可換溫泉蛋)
牛小排油花紋理集中且雪花均稱又細緻
約有1cm嘅厚度,富有咬口💕
每塊小排帶有少少筋膜,牛味極為濃郁
係石板上塗滿肥膏後上燒
烤熟後嘅筋位焦香脆嫩,油而不膩,肉香十足
而溏心蛋配上日本素飯
食落香口,下飯一流😍
©石燒霜降牛小排 $

©咖哩吉列豬扒丼 $108
豬扒丼勁大一份,2個人𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲都足夠😈
日式咖哩,味道溫和,咖哩香味突出
濃稠度夠高,入口香滑帶點微甜
仲有紅蘿蔔粒同薯仔粒做伴菜添☺️
薯仔細細粒又夠腍😋
吉列豬扒已經切成條狀
口感脆卜卜,肉質吾會嚡
加上木魚絲,溫泉蛋,送飯一流呀🥳
©咖哩吉列豬扒丼
©咖哩吉列豬扒丼

©海鮮大阪燒 $98
呢款大阪燒都幾特別~
以椰菜為底
上層再鋪滿大阪燒醬,沙律醬,木魚絲,紫菜絲等
每啖都係和式風味,椰菜嘅爽口感覺
©海鮮大阪燒

©芝士煎餃子 $58
餃子口感較似炸餃
酥香脆口
上層鋪上芝士碎同芝士沙律醬,又幾惹味🥰
©芝士煎餃子
2021-03-20
2021-03-23 90 浏览
石燒吉列霜降牛小排🥩吉列脆皮包住一塊塊牛小排🥩外層炸得鬆脆內裏內嫩,石燒爐由你想要口味程度燒😝醬汁配搭海鹽同燒汁一齊食😋好Jeng arr! 👍🏻蔥吞拿魚碎三文魚籽丼啲料好足,吞拿魚碎配三文魚籽,三文魚籽多到爆😍😍咬落好juicy同埋夠新鮮!👍🏻👍🏻和風柚子雞翼柚子醬好多,每隻雞翼都鋪滿柚子蜜~個人覺得少返啲柚子醬會更好。雞翼有炸過,皮脆內軟 好味厚燒鰻魚玉子整體還可以🙈蛋不過不失,但玉子裏只有一粒仔鰻魚,配合黑松露蛋黃醬~豚肉大板燒厚厚大板燒~ 豚肉比較少大量椰菜絲配上沙律醬燒汁。大板燒份量都幾大因為佢本身厚身,但只有面層有燒汁。底的椰菜絲完全無味~呢個有點失望啜啜啫喱 柚子酒🥂嘩,呢個要推介!好好飲~ 必飲!😍酒精度並不高,但飲落好有口感,入面酒係啫喱果凍感覺配合好特別同味好適中!👍🏻👍🏻
石燒吉列霜降牛小排🥩

生日
  • 石燒吉列霜降牛小排
  • 炭燒牛舌串
  • 自選丼飯
呢日出旺角搵朋友食晏,佢問我食唔食日本嘢🇯🇵,我話好,點知原來朋友係講緊呢間名叫「日本野」嘅餐廳😂。餐廳有做午市套餐,共有九款選擇,熟食類或者魚生類都有,價錢介乎$52至$108不等,免收加一服務費。定價喺旺區算合理吖😉!特選刺身拼盤定食($108),🍱定食果然特別豐富,成個盤都放滿食物。餐牌上寫刺身內容包括三文魚、油甘魚、北寄貝同甜蝦各兩件,點知出到嚟有多冇少,師傅額外醒多咗幾片八爪魚🐙畀我哋!魚生幾新鮮,魚肉有光澤,而且每片都係厚切。另外,套餐附送埋溫泉蛋🥚、麵豉湯同青瓜蟹籽沙律。刺身定食嘅飯係飯素白飯,並唔係醋飯。角切天生丼($88),雖然魚生丼嘅魚生唔係好整齊一片片,但加起嚟嘅份量隨時比拼盤還要多!🍣角切魚生大大粒,完全無碎濕濕嘅感覺,魚生有三文魚、呑拿魚、油甘魚、蟹柳絲同蟹籽等。其實飯本身已經好多,但魚生更多,每啖飯都有餸不特只,食到尾基本上係淨食餸。🍚壽司醋飯酸度啱啱好,配合埋大量芝麻同生洋蔥絲,食落好香口。餐廳中午時份幾旺場,係點半後先開始散緊啲人。店員畀埋晚市餐牌我哋,唔知係咪Lunch都可以嗌🤔。在場確係有唔少人叫晚餐項目嘅石燒牛,燒起上嚟勁香🔥,好想食。總括嚟講,喺
特選刺身拼盤定食
特選刺身拼盤定食
角切魚生丼
總括嚟講,喺日本野食日本嘢無得輸啊😋,刺身類嘅菜式好味道,最緊要係魚生夠靚。我之前其實都嚟食過晏,但印象中熟食類無今餐咁出色。下次我要嚟食晚餐先🥢,食埋佢個石燒牛啊。
2021-03-04
2021-03-22 174 浏览
👧🏽:今晚食咩呀~👩🏻:日本野囉👧🏽:邊間日本野呀👩🏻:上次食mini Friday隔離個間囉👧🏽:喔~ 咁即係邊間呀👩🏻:XYZXYZXYZ「日本野」主打多款日本料理,有石燒牛、丼飯、炒飯、鍋物、串燒、壽司、刺身等等。餐廳裝潢簡約,以淺木色為主調。兩人枱偏細,枱與枱之間距離唔算太遠,如果坐到卡位,會較為舒適。指定晚餐 奉送湯/沙律、咖啡、茶或汽水一杯,仲可以追加小食。▪️和牛壽喜燒 $198和牛大大片,有一定厚度,肉質唔柴有牛味,不過就有少少筋位。雖然和牛只有兩塊,但都算幾大大大塊,成塊塞晒入口都幾滿足!鍋入面都有唔少配料,有金菇、白菜、大蔥等等,每款都索滿甜甜地既壽喜燒湯汁。仲有幾舊好滑既豆腐。壽喜燒可選配飯或烏冬,烏冬都算彈牙,不過小心唔好煮咁耐煮到淋晒呀。▪️溫泉蛋和風燒牛肉丼 $168篤穿溫泉蛋個下真係好治癒~燒牛肉偏柴,略嫌七味粉落得有啲多,蓋過左牛香。超流心既温泉蛋 蛋味都幾濃,撈飯一流。飯底亦充滿牛汁,成個丼飯食落都幾濕潤,唯獨牛肉較為失色。▪️芝士年糕 (2件)+$28晚市套餐追加小食!就點左近乎每次見到都會嗌既芝士年糕~ 即叫即炸熱辣辣,金黃香脆。外層炸皮薄脆,內裡滿滿流
👧🏽:今晚食咩呀~
👩🏻:日本野囉
👧🏽:邊間日本野呀
👩🏻:上次食mini Friday隔離個間囉
👧🏽:喔~ 咁即係邊間呀
👩🏻:XYZXYZXYZ

「日本野」主打多款日本料理,有石燒牛、丼飯、炒飯、鍋物、串燒、壽司刺身等等。餐廳裝潢簡約,以淺木色為主調。兩人枱偏細,枱與枱之間距離唔算太遠,如果坐到卡位,會較為舒適。

▪️和牛壽喜燒 $198
和牛壽喜燒

▪️溫泉蛋和風燒牛肉丼 $168
溫泉蛋和風燒牛肉丼

篤穿溫泉蛋個下真係好治癒~

▪️芝士年糕 (2件)+$28

芝士年糕

晚市套餐追加小食!就點左近乎每次見到都會嗌既芝士年糕~ 即叫即炸熱辣辣,金黃香脆。外層炸皮薄脆,內裡滿滿流心忌廉芝士,又帶些微年糕既軟糯,食落無想像中咁膩。

▪️炭燒原條茄子 $38
炭燒原條茄子
同之前係串燒店食開既燒茄子有啲唔一樣。茄子預先搣咗皮,可以成舊放入口超方便。茄子軟綿多汁,但本身調味較淡,全靠面頭嘅木魚絲同偏辣既蒜。整體食落好重口味,但重口味得嚟又會覺得唔太夠味。
Called the restaurant on the day and was told that it’s fully booked. But the server kindly offered us a table at the western restaurant next door (the two restaurants have the same owner with shared kitchen) - which was nice. We ordered from the a la carte menu during this visit. We ordered the following:🥩 The signature stone grilled katsu beef ($158). The beef was VERY CHEWY 🥲 we were told that we need to cook the meat for a bit longer to avoid the chewiness, but it didn’t help at all... 🍣 Sof

🍣 Soft shell crab and avocado sushi roll: the portion was massive. But unfortunately, the soft shell crab was stone cold. I suspect it came straight out from the refrigerator...🥺

🍳 Tamagoyaki with eel: this one tasted normal and the portion was big. But it was only served warm... maybe it cool down too quickly with air con?! Anyway, we heated it with the stone grill, and it tasted better after that😂

🍚 fried rice with eel: tasted okay, but for $ 108 I would expect a few more pieces of eel in it😅

🥞 okonomiyaki: best dish of the night! Served hot and tasted good!

Not sure why this place is so well reviewed. Unfortunately, I don’t think I will be returning...

2021-03-20 71 浏览
放左工想食日本野,記得之前去mini Friday 食野時見到隔離有間*日本野*望落好吸引,所以近近地同老公過黎試下!呢度環境好有日本feel,地方寬敞坐得非常安心舒適,食物平靚正驚喜。石燒吉列霜降牛小排 呢個定食$188好平好貼地,平試出去食吉列牛一定唔只呢個價,佢仲要跟左湯,飯,飲品同溫泉蛋。自己放係熱石上燒,可以燒到適合自己的熟度,牛牛外脆內嫩,油花分佈平均,沾上鹽/燒汁食不錯!豚肉大阪燒黎到嘩左聲,個大阪燒好大份好厚,好似切蛋糕禁😂😂最正係大得黎唔會好厚粉,主要有好多椰菜絲同豚肉係中間,再加上日本醬汁同美乃滋,層次豐富,好好食😋火灸三文魚好肥美,入口即溶!火灸芝士蟹棒大大件好抵食,明太子沙筆壽司勁足料!2人食禁高質素,但都係$300落樓,真係超值!

石燒吉列霜降牛小排

豚肉大阪燒

火灸三文魚好肥美,入口即溶!
火灸芝士蟹棒大大件好抵食,
明太子沙筆壽司勁足料!

2人食禁高質素,但都係$300落樓,真係超值!
  • 石燒吉列霜降牛小排
  • 豚肉大阪燒
  • 火灸壽司
-{黃店💛旺角日本野食日本野🍱}係交換手作嘅當日lunch去左食好野🥰今次見個名咁搞笑openrice評價都幾高就book左依度食lunch喇💁‍♀️🤤自選丼飯🤤 ($138)嗌左三文魚 油甘魚 甜蝦 北寄貝 其中油甘魚同三文魚都食倒魚油香而且唔腥🥰但北寄貝好普通 似係放題水準 最唔掂係甜蝦食落有小小臭🥴個飯係醋飯配埋紫菜同芝麻味道正正常常喇🙌👖褲評: 6/10🤤芝士年糕🤤 ($28)個芝士年糕夠煙韌咬個心都係爆芝士汁嘅😋依個唔錯~👖褲評: 7.5/10🤤厚燒鰻魚玉子燒🤤 ($38)個蛋質地唔錯 甜甜地入邊有少少芝士拉絲🤓點埋個松露沙律醬係幾好味 但真係食唔到有鰻魚肉 離左題咁🧐👖褲評: 5/10環境寬落 但嗌左野食好耐都未黎🥺食物水準好一般 同埋價錢偏貴😭另計加一服務費👀有overrated 試一次好了🥺性價比: 5/10服務: 6.8/10環境: 8.5/10🔔小tips: 可以去openrice訂位架😃🚩日本野🚩地址:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓#fuudjai #fuudjai黃店 #fuudjai旺角 #fu
{黃店💛旺角日本野食日本野🍱}

🤤自選丼飯🤤 ($138)

👖褲評: 6/10

🤤芝士年糕🤤 ($28)
個芝士年糕夠煙韌咬個心都係爆芝士汁嘅😋依個唔錯~

👖褲評: 7.5/10

🤤厚燒鰻魚玉子燒🤤 ($38)

👖褲評: 5/10

🚩日本野🚩
地址:
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓
旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓

#fuudjai #fuudjai黃店 #fuudjai旺角 #fuudjai銅鑼灣 #fuudjai日本菜
自選丼飯
厚燒鰻魚玉子燒
  • 厚燒鰻魚玉子
  • 自選丼飯
2021-03-17 68 浏览
好耐冇食日本嘢! 今日就去日本野食日本嘢😆自選丼飯 $138蟹棒、北寄貝、帆立貝+$14、海膽+$22跟餐送沙律/湯,咖啡/茶海膽色澤金黃,新鮮而且份量足。口感creamy幼滑,帶微微回甘。帆立貝新鮮水潤,北寄貝爽口鮮甜。蟹棒都唔錯,唔會只得死鹹!追加芝士年糕 $28芝士波波圓卜卜,剛炸起非常新鮮~內藏很多芝士!大啖食夠芝味~和牛壽喜燒 $198自選飯或烏冬,跟餐送沙律/湯,咖啡/茶壽喜燒有厚切和牛片、豆腐、蔬菜、紅蘿蔔、金菇等配料。火煮滾後就食得!和牛肉味濃,壽喜燒醬汁甜甜,提升了牛肉味道。烏冬煙軟綿,配其他配料同吃十分飽肚~牛油果軟殼蟹卷 $88超巨型!比想像中大很多倍!!軟殼蟹炸得甘香鬆脆,牛油果剛好中和油膩感。壽司飯微酸,雖然份量多但令人好開胃~
好耐冇食日本嘢! 今日就去日本野食日本嘢😆

自選丼飯 $138

帆立貝新鮮水潤,北寄貝爽口鮮甜。蟹棒都唔錯,唔會只得死鹹!

追加芝士年糕 $28

芝士波波圓卜卜,剛炸起非常新鮮~
內藏很多芝士!大啖食夠芝味~

和牛壽喜燒 $198
自選飯或烏冬,跟餐送沙律/湯,咖啡/茶

壽喜燒有厚切和牛片、豆腐、蔬菜、紅蘿蔔、金菇等配料。

牛油果軟殼蟹卷 $88

超巨型!比想像中大很多倍!!

2021-03-11
2021-03-16 53 浏览
不知道何時才能出遊,就只好在香港找啲日式料理滿足一下🤪朋友介紹話日本野可以幫到我FF 自己去咗旅行😂😂「日本野」位於旺角銀城廣場9樓,裝修又真係幾似日式酒居🙃感覺似去咗日本,都不錯😉午市套餐有刺身,定食或烏冬可以選擇,而且還有日式燒肉,不過,今日要快食,所以選擇了一個特選刺身定食$108,有味噌湯,沙律,溫泉蛋,而刺身有三文魚,八爪魚,北寄貝,油甘魚,甜蝦各2件..每件也很大件,厚切,很鮮甜👍🏻溫泉蛋牛肉丼$68,很多牛肉而且每件也是厚切👻,很惹味,朋友不經不覺KO 了一整碗飯🙈😂😂午市套餐還有一杯飲品的,可以自由選擇咖啡奶茶凍檸茶或汽水等...

2021-03-14 65 浏览
旺角銀城廣場隱藏餐廳其中有間日本野叫「日本野」今日就去試下晚市定食都系百幾蚊就叫兩個平平地嘅定食照燒雞扒係超厚身,肉汁仲好多,淨係食雞扒都飽,個照燒汁就另上,保證個飯唔會淋野。咖哩豬扒上面有滿滿既木魚絲,賣相好靚,咖哩汁小小辣啱晒香港人口味,入面仲有好多薯仔粒粒同紅蘿蔔粒粒。吉列豬扒皮唔會太厚,配埋溫泉蛋,正!叫定食可以追加小食叫咗一個刺身拼盤88!三文魚夠肥美厚切,88蚊好抵食!食完啲刺身覺得好味仲叫咗兩款壽司!油甘魚亦都係超厚切㗎!最後仲叫多咗個心太軟甜品賣相超靚呀!
旺角銀城廣場隱藏餐廳
其中有間日本野叫「日本野」
今日就去試下
晚市定食都系百幾蚊
就叫兩個平平地嘅定食

吉列豬扒皮唔會太厚,配埋溫泉蛋,正!

叫定食可以追加小食叫咗一個刺身拼盤88!
三文魚夠肥美厚切,88蚊好抵食!
食完啲刺身覺得好味仲叫咗兩款壽司
油甘魚亦都係超厚切㗎!

最後仲叫多咗個心太軟甜品
賣相超靚呀!
1K
2021-03-14 85 浏览
今次黎到旺角食「日本野」🇯🇵🇯🇵佢地既set lunch價錢大概$50-100,免加一之餘,仲包左蟹子沙律同飲品🍹🍹而家經openrice訂位仲有88折優惠,好抵👍🏻👍🏻-🍱特選壽司拼盤定食 $88✨呢個壽司拼盤望落好豐富😍😍裡面有三文魚、油甘魚、北寄貝、八爪魚同玉子壽司各1件、加州卷3件,仲有味噌湯、溫泉蛋同豬骨湯烏冬🍜🍜d魚生都幾大舊,食落都好新鮮!!最鐘意三文魚壽司,咬落好肥美😋😋個烏冬都ok,但個豬骨湯底可以再濃郁d~~-🍜咖哩牛肋條配烏冬 $78✨牛肋條既份量都幾多,同埋都好大舊~~肉質偏韌,但都幾入味🤤🤤個咖喱唔錯,係甜甜地既日式咖哩,唔辣~~同烏冬一齊食好夾👍🏻👍🏻
今次黎到旺角食「日本野」🇯🇵🇯🇵
而家經openrice訂位仲有88折優惠,好抵👍🏻👍🏻
🍱特選壽司拼盤定食 $88✨
呢個壽司拼盤望落好豐富😍😍
d魚生都幾大舊,食落都好新鮮!!
最鐘意三文魚壽司,咬落好肥美😋😋
個烏冬都ok,但個豬骨湯底可以再濃郁d~~
🍜咖哩牛肋條配烏冬 $78✨
牛肋條既份量都幾多,同埋都好大舊~~
肉質偏韌,但都幾入味🤤🤤
個咖喱唔錯,係甜甜地既日式咖哩,唔辣~~
同烏冬一齊食好夾👍🏻👍🏻
2021-03-14 74 浏览
日本食物我諗真係冇香港人會唔鍾意食的,疫情下大家都冇得返鄉下可以點!我就會選擇去日本野到食返夠本。今次同專登等謙謙派左成績後來,因為我同佢講過只要媽咪見你係溫書過程中真係有出力我就會獎你食日本野。話哂今次係獎謙謙的,緊係佢自己發辦食咩啦!佢就一口氣叫左以下的美食:⚛ 精選角切魚生丼(餐包沙律汽水)~ 有幾好幾款的刺身切粒仲要另加芝麻,所以飯拌勻來食入口幾香口,每一口飯都粘住許多刺身粒。⚛ 套餐可以追加刺身拼盤 ~ 4款分別係三文魚,八爪魚,甜蝦,北寄貝 , 八爪魚北寄貝爽口彈牙唔錯。⚛ 蔥吞拿魚碎三文魚籽丼 ~ 來到嘩一聲啦!超多三文魚籽, 唔洗本咁 🤣 ,每一口飯都係三文魚籽,在口腔內爆破的感覺超爽,蔥吞拿魚的魚脂濃香超有滿足感。⚛ 火炙玻璃蝦壽司 ~ 輕輕燒過d 醬,令玻璃蝦更加滋味。⚛ 蟹棒壽司 ~ 係謙謙最喜歡那種蟹棒咬落質感唔錯。⚛ 火炙三文魚壽司 ~ 食落三文魚帶一點油香味。⚛ 腐皮壽司 ~ 甜甜的腐皮小朋友最愛。

⚛ 火炙玻璃蝦壽司 ~ 輕輕燒過d 醬,令玻璃蝦更加滋味。

⚛ 蟹棒壽司 ~ 係謙謙最喜歡那種蟹棒咬落質感唔錯。

⚛ 火炙三文魚壽司 ~ 食落三文魚帶一點油香味。

⚛ 腐皮壽司 ~ 甜甜的腐皮小朋友最愛。
2021-03-11 51 浏览
雖然已經一年冇出過去旅行,但係今次生日就好似去咗一次日本旅行咁😇😇當然生日可以同朋友一齊過係最開心嘅,亦都係好幸福好幸運嘅事。絕對係值得感恩💛朋友一早已經預訂左呢間餐廳,我都唔係好記得實際叫咗啲咩野。係整體上係絕對可以接受嘅,價錢合理而且環境都幾OK,環境開陽而且乾淨。枱同枱之間都會有隔板。壽司同埋熱鍋都覺得幾滿意。

2021-02-25
生日
2021-03-07 65 浏览
遲來的情人節快樂💕💕今個情人節 雖然冇得夜晚出去食飯 不過我哋都揀咗一間好特別嘅餐廳😋 #黃店推介 間餐廳好方便 喺旺角銀城廣場9樓😗我哋都有預先喺OpenRice book位仲可以有折添架🥳- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -不過因為我哋晏晝食咗少少嘢☺️所以就揀咗妟少少四點嘅時段食 當係食晚餐(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)上到去有Booking嘅話就唔使排隊 入面都好多人差唔多坐滿哂我哋兩個人就叫咗一個 石燒吉列霜降牛小排晚餐定食價錢: $178 配一碗白飯同埋一隻糖心蛋或者溫泉蛋(≧▽≦) 另外 揀咗幾款唔同嘅壽司🍣大大粒嘅帶子壽司 ,三文魚壽司,腐皮壽司,甜蝦壽司,同我哋兩個嘅最愛🤤蟹膏蟹肉壽司^ω^帶子真係好鮮甜 仲要係勁大粒 要分開兩啖咬😋蟹膏同蟹肉都好正 呢個組合不嬲都冇得輸😏兩樣都好鮮甜( ´▽`)好幸福-石燒吉列霜降牛小排 我記得大概好似有10塊 咬落口脆卜卜 兩邊放上去燒一陣就食得架啦😚唔好太快拎起呀 如果唔係就會咬唔開(´Д` )最緊要夾實舊香噴噴嘅牛肉 唔好好似我咁燒到跌咗落地下😞(手殘) 不過真係好香牛味~油脂分布都好平

我哋兩個人就叫咗一個 石燒吉列霜降牛小排晚餐定食

最緊要夾實舊香噴噴嘅牛肉 唔好好似我咁燒到跌咗落地下😞(手殘) 不過真係好香牛味~油脂分布都好平均 燒完之後 加少少鹽都好jenggggg(^∇^)

環境方面原來入面都幾大㗎 開頭仲以為間舖頭係好細嘅添🙊入面會有分卡位 同埋四人位 平時都有午餐同埋晚餐 如果唔鍾意食牛都仲有好多選擇㗎 個日大概食咗$400多少少 平均大概$200 我哋兩個都覺得好飽
份量都好足!!值得推介俾大家試下❤️
2021-02-14