2018-05-17 328 浏览
上星期六就跟著友人提議到了尖東日悅極尚吃日式吃題。地方比我想像中大、七時多去人已經很多。大堂中間是自助食物區、甜品有六、七款。迷你木糠品甸看上去不錯。餐前小吃區- 有中華沙律和螺肉等。喜歡喝梅酒和清酒的都可以免費任飲。大根牛骨湯幾好喝、白蘿蔔好入味。馬上點了幾款刺身、油甘魚、甜蝦、三文魚、北寄貝、赤貝、帶子等。天婦羅炸蠔、炸蝦都好鬆脆。炸榴槤好正啊!和牛薄燒好香蒜味!和牛壽喜燒牛肉嫩滑、有好多配菜。蟹粥超足料美味!這裡有多款飲品、試了比較少見的蜜桃味Milkis。如果想喝熱的、還有菊花蜜等。甜品有齊Haagendaz跟Movenpick、雪糕控一定回本。這裡價錢較大眾化、食物種類多如自助餐、飲品甜品亦有很多選擇、適合一大班朋友聚會。

餐前小吃區- 有中華沙律和螺肉等。

喜歡喝梅酒和清酒的都可以免費任飲。

大根牛骨湯幾好喝、白蘿蔔好入味。

天婦羅炸蠔、炸蝦都好鬆脆。炸榴槤好正啊!

和牛薄燒好香蒜味!

和牛壽喜燒牛肉嫩滑、有好多配菜。

蟹粥超足料美味!

今日同同事一齊出去慶祝生日,大家就喺附近返工就去咗呢到試下。第一次去一間咁闊落嘅放題餐廳,午餐去就無放題食,只得定食套餐。不過選擇都好多樣化,仲可以去飲品櫃到揀一款飲品,如果要再飲就要加錢.因為預先訂左台,所以唔洗等。不過午餐時段無乜人,walk in都一定會有位。餐廳空間好大好闊落,平時去親放題都超級迫,勁唔舒服。食物方面,有唔少選擇,有多選定食套餐。我就揀左1+1 嘅定食午餐($98),喺D同E各揀一樣。機本上所有定食餐都會包沙律一份我揀左花之戀+牛肉壽喜鍋。味道正常,不過不失,只係個鍋唔夠滾熱辣。同事一樣都係牛肉壽喜鍋,佢配咗刺身。都唔錯,好多款式。另外追加咗小食,吉列蠔。好脆,好好味。下次夜晚會再嚟食過,因為坐得好舒服

餐廳空間好大好闊落,平時去親放題都超級迫,勁唔舒服。

食物方面,有唔少選擇,有多選定食套餐。

我就揀左1+1 嘅定食午餐($98),喺D同E各揀一樣。

機本上所有定食餐都會包沙律一份

我揀左花之戀+牛肉壽喜鍋。

味道正常,不過不失,只係個鍋唔夠滾熱辣。

同事一樣都係牛肉壽喜鍋,佢配咗刺身。都唔錯,好多款式。

另外追加咗小食,吉列蠔。好脆,好好味。

下次夜晚會再嚟食過,因為坐得好舒服
2018-05-15
庆祝纪念
生日
同屋企人食放題慶祝母親節好彩冇令大家失望😆環境方面:地方夠大,仲有俾小朋友玩嘅地方啱晒一家大細!食物方面:刺身:魚生款式都多,大部份都算係新鮮同甜不過第二轉嘅海膽就麻麻地,顏色已經變咗熟食方面:款式都係算多天婦羅有榴槤炸彈,十分驚喜😝有少少失望嘅野食係羊架,肉質有少少過靭 甜品:選擇都有好多主打係有得任食Movenpick同Haagen-Dazs嘅雪糕啱晒雪糕迷!!😍
同屋企人食放題慶祝母親節
好彩冇令大家失望😆

環境方面:
地方夠大,仲有俾小朋友玩嘅地方
啱晒一家大細!

食物方面:

刺身:
魚生款式都多,大部份都算係新鮮同甜
不過第二轉嘅海膽就麻麻地,顏色已經變咗

熟食方面:
款式都係算多
天婦羅有榴槤炸彈,十分驚喜😝
有少少失望嘅野食係羊架,肉質有少少過靭

甜品:
選擇都有好多
啱晒雪糕迷!!😍
2018-05-16 180 浏览
位於半島中心的日悅極尚地位方很多,而且有不少卡座。第一輪食物是火灸壽司,其中以火灸左口魚最有焦香,又帶魚脂油潤。火灸鰻魚和三文魚腩也不錯。推介蝦蟹粥,真材實料,粥內有半隻蟹、蟹籽、冬菇絲、蘿蔔絲和蔥花;粥底有海鮮鮮味。天婦羅系列有少見的貓山王,但我不好榴槤,都是朋友點的。天婦羅蝦、帝王蟹棒大件又好味芝蔴雞翼好多肉,而且炸過後肉質仍然嫩滑。餐廳中央有自助區,這些甜品和飲品也不用填點菜紙。雪糕區不單有Haagen Daz, 還有貴價Movenpick. 我也吃了一盒Panna Cotta口味。用餐途中要留意鈴聲,原來廚房會推出乳豬。客人們紛紛排隊等候,每人限取四件。
位於半島中心的日悅極尚地位方很多,而且有不少卡座。

天婦羅系列有少見的貓山王,但我不好榴槤,都是朋友點的。

天婦羅蝦、帝王蟹棒大件又好味

芝蔴雞翼好多肉,而且炸過後肉質仍然嫩滑。

餐廳中央有自助區,這些甜品和飲品也不用填點菜紙。

2018-05-15 226 浏览
今次已經係第三次來這一間餐廳享受日式美食放題,而上兩次是同不同的朋友來,每人都讚不絕口,所以今天我帶了家人和小朋友一起來,個個都食得非常開心!香港好少餐廳放題會有兒童樂園俾小朋友玩樂,這個遊戲室是在餐廳內,只是給客人進入,十分安全!小朋友食飽飽就可以喺這個地方玩,父母也不用擔心👍首先點嘅食物當然係食刺身啦,每件刺身都是厚切,大大件,帶子大大粒,超新鮮抵食!海膽軍艦全家都要食,好少放題會有咁新鮮,沒有腥味👍壽司和手卷都做得不錯,即叫即做👍現場還有即燒乳豬,不太肥,件件卜卜脆😋整體來講,除了刺身和壽司之外,連熟食和燒物都做得非常之好,難怪每逢星期四、五、六和日都必定滿座,最好預先訂位!最後輪到小朋友全晚期待的甜品-雪糕!共有兩種選擇,我覺得反而係雲呢拿味的Movenpick比較滑,而朱古力味Haagen-Dazs味道比較濃,所以每人都試咗兩隻😋離開餐廳的時候,門口見到這個牌,原來佢地lunch都係$55起,下次一定來試吓!

海膽軍艦全家都要食,好少放題會有咁新鮮,沒有腥味👍
壽司和手卷都做得不錯,即叫即做👍

現場還有即燒乳豬,不太肥,件件卜卜脆😋

整體來講,除了刺身壽司之外,連熟食和燒物都做得非常之好,難怪每逢星期四、五、六和日都必定滿座,最好預先訂位!

最後輪到小朋友全晚期待的甜品-雪糕!

2018-05-15 157 浏览
同事伊森升官又加薪高興之餘,宴請了同事包括我共四位用餐。他豪爽的讓我們自選餐廳顯示大氣度。男同事食量大便提議到剛開幕不久的日悅極尚用餐,雖然不便宜但同事伊森也豪氣答應。日悅極尚地方頗大空間無壓迫感,明亮燈光,舒適的座位。拿取食物的動線安排合適很方便。菜式有自行取用或以點單方式兩種。點單填寫完再交由侍應處理。點單已分門別類,簡單清楚對顧客相當方便。整體來說,日悅極尚的食物新鮮質量好,菜式選擇非常的多!處處有驚喜!舉凡海鮮、燒物、炸物、甜點、鮮果樣樣不缺。我最鍾愛的海鮮冷盤在日悅極尚當然少不了!鮮甜大赤蝦、魚生鮮感一流!海鮮什錦飯料豐味美!帝王蟹也不缺席。對我來說真的來到海鮮的美味天堂。壽司也是樣式繁多,料多實在,口感豐富。炸物又是另一樣不可放過的菜色!香脆的炸天婦羅、炸蠔都炸的酥香可口,沾著酸醬吃風味獨特吮指回味!值得一提,清酒梅酒架任人飲到飽,很少看到的,同事們喝得太開心了!多種口味的Hagendaz也是任食,一杯裝盛真的很方便!真的讓女孩把持不住多吃了幾杯,太過癮了。日悅極尚真的食材豐富新鮮,樣式種類多到讓人目不暇給。更讓我們吃的開心,滿足口慾,令人留下難以忘懷的美食記憶

壽司也是樣式繁多,料多實在,口感豐富。

2018-05-15
每次提及尖東,不知為何,BeautySearch總是第一時間想起尖東的 景,尤其聖誕節,尖東亮起聖誕燈飾,區內及海濱長廊一帶多棟大廈的外牆燈飾同時亮起,璀璨奪目,更是美倫美煥。 除此以外,BeautySearch 就好像很少踏足尖東一 早前,友人說她在尖東接連見數個客人,身心疲憊,很想在尖東找家餐廳大吃一頓,於是便在 Open Rice 中搜尋,我與友人竟不約而同選中了《日.悅 極尚日式放題》。 這兒地方寬敞,空間感大,聽說還提供悠閒座位區、兒童遊玩區及大型獨立嬰孩護理室,以照顧大小家庭客戶。不過,當日我們坐的是大廳位置,因而未有發現,但已覺這裡非常寬敞,絕無壓迫的感覺,可以盡情與好友談笑! 除了點心紙,場內還設有自助區,陳列了不少甜品、飲品及前菜陳列,食客可按自己的喜好選擇。 勞累了大半天,友人甫放下行裝便即時到自助區取小吃,即時充飢! 而 BeautySearch 則揀選了一些蔬菜作前菜,相當新鮮,尤其車厘茄,有爆水口感呢! 我們還喝了兩碗排骨湯,濃濃的肉香口感卻不太油膩,十分清甜,對於日常缺乏湯水的 BeautySearch 彷彿遇上甘露。 不用多說,來吃日式放題當然

不用多說,來吃日式放題當然一定要點選刺身,由於今次沒有不吃魚生的蝦子餅,有好友一同分享,可以點選多一點!

三文魚刺身是必點的,還有北海道帶子、吞拿魚、赤貝、蠑螺,各款刺身也不錯喔!夠凍又夠新鮮,而最難得的,是這裡還有松葉蟹腳,在日式放題的食店中,可算是鮮有,愛吃松葉蟹腳的,絕不能錯過!

《日.悅 極尚日式放題》中有不少創意壽司及火炙壽司,實在太吸睛,加上我與友人實在太愛日食,雖然覺得飽肚,但也忍不住點選了幾款來嚐嚐。 最後,點選了三色花之戀、三文魚火炙壽司及左口魚火炙壽司

三色花之戀 - 當中選用了三文魚、油甘魚及吞拿魚,三款不同款式的刺色,包裹著散滿蟹籽的小飯團,更添鮮味,又沒全有三文魚那麼漏,相當不錯,不過太味美了,我竟一下子吞下了,忘了留影呢!
三文魚火炙壽司 - 絕對是肥美之選,喜歡那種魚油的豐腴口感的,絕對不可不吃,火炙除了把三文魚魚油迫出,增加豐腴油潤外,更令香口感提升。
左口魚火炙壽司 - 如覺得三文魚魚油口感過於豐腴,可選擇左口魚火炙壽司,同樣有魚油的豐腴,不過油潤感較底,香口感更強。

兩位女士,其實吃的並不多,燒物自然成了我們的主菜,凡立貝北海燒大大隻連殼而上,份外吸引,廚師燒得恰到好處,保留了充足的水份,不需複雜的調味,已令凡立貝相當解味。

每次蝦子餅吃日式放題,總會點選鹽燒海蝦,不知不覺也成了 BeautySearch 的習慣。這裡的鹽燒海蝦相當有分量,甫上桌更聞到濃濃的香氣,色澤呈橙紅色,真的燒得非常吸引!食落鮮味,還帶點彈牙,十分味美。

還有芝麻雞翼、南瓜天婦羅及脆皮貓山皇。

友人最愛芝麻雞翼,說真的,外皮真的十分香脆,還有很香的芝麻,但對我而言,實在辣了一點點。所以, BeautySearch 還是最愛脆皮貓山皇,酥化脆口的外皮,內裡藏著濃濃的榴槤蓉,不但香濃,還有流心效果,真是超贊!

接近尾聲時,突然發現食客們紛紛擁向廚師方向,原來餐廳特別推出熱烘烘乳豬時段,雖然每人只得四片,但香口肉嫩,也相當吸引喔!

甜品時間,每一款都相當精緻,而我最愛的是這木糠布丁,不但口感細滑,還有那迷你 OREO,相當有心思!

最後還發現有 MOVENPICK 雪糕提供,可以任食當然開心,問題是太飽了,只能淺嚐!
<環境寛敞。 食物唔錯既放題>2.5 小時既日本放題 唔同時段唔同價錢 成人價格248 至298 不等 . 我同朋友食星期一至四 6 至9pm時段 就每位258 蚊😁好少見放題坐位甘寛敞, 環境舒服 有唔少卡位 好得意地會有個兒童玩樂位 有小朋友既客人可以入去hea下玩下😂出面有一個好大既area有前菜 , 好似 沙律🥗 八爪魚仔🐙 中華沙律等等甜品欄有各式既朱古力, cream同雜果蛋糕 🍰 應有盡有 . 如果嗜酒人士 唔好錯過 啤酒 清酒梅酒任飲 🍸🍺如果加38 蚊仲有女士最喜愛既rose味hooagarden任飲 冇得輸🍓點野食紙 分左兩本 一本係刺身 卷物 同壽司🍱而另一個係 一品料理 燒物 炸物等熟食🔥 食物種類都幾多 一般放題食物當然有 由於太多既關係 等我集中介紹下有邊d野食正先😆1. 刺身放面都幾多種類 三文魚 吞拿魚 北寄貝都幾新鮮 個人最鍾意食爽口既馬刀貝 同赤貝都有 幾有驚喜 帶子 赤蝦都幾鮮甜 🦐 質素唔錯 因為太飽既關係 壽司試左 芝士鰻魚卷 鰻魚既醬汁加上芝士 🧀係眾多放題店既popular菜式 此外 肥美牛油果軟殼蟹卷 🥑🦀 口感都十分唔錯
<環境寛敞。 食物唔錯既放題>

好少見放題坐位甘寛敞, 環境舒服 有唔少卡位

如果嗜酒人士 唔好錯過 啤酒 清酒梅酒任飲 🍸🍺

因為太飽既關係 壽司試左 芝士鰻魚卷 鰻魚既醬汁加上芝士 🧀係眾多放題店既popular菜式 此外 肥美牛油果軟殼蟹卷 🥑🦀 口感都十分唔錯 值得一點
吞拿魚蓉手卷 🐟 我都點左 魚蓉味道香濃 但惹少d飯會好少少😂

2. 熟食方面 就點左d大路點 串燒最講燒烤功架 鹽燒既翠肉瓜 燒得幾爽口 牛舌夠彈牙🐮 個人覺得如果再厚切會更正 😍 天婦羅好有驚喜 因為無論蝦 蟹腳 蕃薯 等等 佢既天婦羅皮都厚為度適中 唔會蓋過食物本身既味 尤其係蟹柳既肉好香甜 加上出面薄脆夠哂口感 要點🦀

而薄燒牛肉🐮 雞軟骨🐤 壽喜燒等等既一本料理味道都唔錯 以放題黎講其實質素好好

而要留意既係 staff會間唔中響鐘 話會有乳豬食 🐷 其實我有少少懷疑係 側邊德興請過黎既廚師整 限量供應 都幾識做生意

3. 甜品方面
除左頭先喺出面area 既蛋糕外 最正係movenpick 雲尼拿 同士多啤梨🍓 同哈根大屎既朱古力同士多啤梨雪糕任拎🍦 勁開心😍

整體黎計 甘既價錢 環境質素 以200 幾黎計算好正 如果大家唔mind喺tst行過d尖東食放題 真係一個好好既選擇黎😍

Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#日悅極尚日式放題
尖沙咀麼地道67 號 半島中心2 樓
~~~~~~~~~~~~
2018-05-14
2018-05-14 128 浏览
有小朋友遊樂的場地!可以騎搖搖馬🐎⋯女女開心(。ì _ í。)小朋友超級鍾意。場地都幾大,坐得舒服,D位幾闊。好過同類型放題系列。食品多選擇都非常好味😃週末提前訂位先有位😂值得嘗試👏🏻有烤乳豬同啤酒飲🍹屋企人非常滿意同開心 老人家都話好食同抵玩。🍣🍣🍣會再來幫襯ga週末建議提早訂位👍🏻推薦烤乳豬片,壽喜鍋,鵝肝帶子,哈根達斯Moven pick雪糕。
有小朋友遊樂的場地!
可以騎搖搖馬🐎⋯女女開心(。ì _ í。)
小朋友超級鍾意。
場地都幾大,
坐得舒服,D位幾闊。好過同類型放題系列。
食品多選擇都非常好味😃
週末提前訂位先有位😂
值得嘗試👏🏻
有烤乳豬同啤酒飲🍹
屋企人非常滿意同開心 老人家都話好食同抵玩。
🍣🍣🍣
會再來幫襯ga

週末建議提早訂位👍🏻

2018-05-12
2018-05-13 1862 浏览
有一個愛吃日式料理的媽子,作為女兒當然不時為她搜羅一下最新的日本餐廳。得知這裡開了一間環境寬敞的日式放題餐廳,一直也想帶她來試試,因她也很愛吃環境,哈! 今天因是進修不用上班的日子,可以早一點與她於晚市時段來試試,我倆都很期待呢!餐廳位置很好找,店舖面積相當大,環境開揚,已令客人感覺舒懷,相信胃口亦大開。一進門口左右兩旁都有座位,中間放上以自助形式的不同前菜,冷盤,飲品,湯,水果和甜品等,款式亦不少! 另一邊則有雪糕和飲品區,同樣有很多飲品選擇。餐廳亦有包廂,很適合朋友餐聚呢!每張枱都已放好放題紙,餐具和基本的醬料,方便客人食用。吃放題,刺身當然是回本位,雖然我不愛,媽媽卻愛翻了!刺身類先後點了北海道帶子,三文魚,甜蝦,松葉蟹腳和赤蝦。刺身擺盤精緻,一點也不馬虎。松葉蟹腳雖未至於太鮮甜,但味道亦不錯;三文魚厚身肥美,出手不吝嗇。媽媽表示赤蝦最好吃,味道鮮甜彈牙,她真的吃了不少呢!燒物點來了帆立貝北海燒和菠蘿,推介帆立貝,芝士燒得香口惹味,肉質有咬口;菠蘿亦夠香甜,但不夠多汁。我們也試了幾款壽司,我較愛龍蝦沙律 ,媽媽表示香芒大蝦和牛油果軟殼蟹很不錯;其他如海膽 ,黑椒熟蝦 ,三文魚腩和

每張枱都已放好放題紙,餐具和基本的醬料,方便客人食用。

放題刺身當然是回本位,雖然我不愛,媽媽卻愛翻了!刺身類先後點了北海道帶子,三文魚,甜蝦,松葉蟹腳和赤蝦。刺身擺盤精緻,一點也不馬虎。松葉蟹腳雖未至於太鮮甜,但味道亦不錯;三文魚厚身肥美,出手不吝嗇。媽媽表示赤蝦最好吃,味道鮮甜彈牙,她真的吃了不少呢!

我們也試了幾款壽司,我較愛龍蝦沙律 ,媽媽表示香芒大蝦和牛油果軟殼蟹很不錯;其他如海膽 ,黑椒熟蝦 ,三文魚腩和鵝肝帶子剛中規中矩。另外亦點了一碗蝦蟹粥,細細一碗,也有兩隻蟹腳,粥煲得算綿密,味道清甜,不錯。

吃日本料理怎少得炸物 ? 炸物都是熱辣辣的,口感脆身,這點值得一讚! 個人最愛日本蕃薯天婦羅 ,蕃薯很香甜! 媽媽則最愛吉列大蝦,外層很鬆脆,蝦肉肥美爽彈! 其他天婦羅蝦,南瓜天婦羅 ,帝皇蟹棒天婦羅也不錯,如榴槤愛好者推介脆皮貓山王,味道很濃郁呢!

自助區上的食品隨意任飯,也拿了一些前菜試試;甜品當然亦少不了! 其中朱古力慕絲,木糠布甸和焦糖布甸味道不錯。還有兩款名牌雪糕,有幾款味道選擇,又怎會錯過?! 多吃兩盒也能回來了! 另外值得一讚是飲料有很多選擇! 真的能照顧不同客人的口味!

整體而言食物質素未至於很高,但對得起價錢! 環境和服務令人感到舒適,這點於香港來說已實屬難得。
呢間野地方大, 出面有好多自助野食, 同其他放題差不多, 但質素黎講係偏高的. 地方就係真大到有D誇張,所以坐位上, 行走上都十分之舒服.壽喜鍋比較日本風, 湯味比較咸, 日本個d通常都咸小小, 如果for hk有d餐廳會整淡d.牛肉質地都靚既, 食落口感唔會好老, 都係靚牛.呢個係和牛黎, 但我就反而唔太食得出, 脂肪比唔太重,比較似炒牛肉咁既feel , 比較硬身d, 爽口d,味道比較重既.去到咁上下時間好得意, 無啦啦會有乳豬食, 呢到乳豬質素係唔錯, 因為個肉係真係比較滑,如果對比起其他餐廳食既話我覺得係比較新鮮.sushi 火灸走唔甩嫁啦, 香港人都比較喜歡火灸, 因為香港人中意食熟野多d,始終食慣左, 起碼望落去 熟左既野比起生野吸引, 但係火灸又熟唔晒, 個底係生, 食落去口感,就好軟同彈牙, 味道同口感上就會比較好食!刺身好新鮮, 最值得欣賞都係比較有心思,設計得比較靚,刺身色澤上都係望到比較新鮮, 有入口即溶既感覺.整體成間係環境上, 質素上, 都係相當不錯~值得一試
呢間野地方大, 出面有好多自助野食, 同其他放題差不多,
但質素黎講係偏高的. 地方就係真大到有D誇張,
所以坐位上, 行走上都十分之舒服.
壽喜鍋比較日本風, 湯味比較咸,
日本個d通常都咸小小, 如果for hk有d餐廳會整淡d.
牛肉質地都靚既, 食落口感唔會好老, 都係靚牛.
呢個係和牛黎, 但我就反而唔太食得出, 脂肪比唔太重,
比較似炒牛肉咁既feel , 比較硬身d, 爽口d,
味道比較重既.
去到咁上下時間好得意, 無啦啦會有乳豬食,
我覺得係比較新鮮.
始終食慣左, 起碼望落去 熟左既野比起生野吸引,
刺身好新鮮, 最值得欣賞都係比較有心思,設計得比較靚,
刺身色澤上都係望到比較新鮮, 有入口即溶既感覺.

整體成間係環境上, 質素上, 都係相當不錯~
值得一試
2018-05-12
Movenpick ,Haagen Dazs任食@日悅極尚日式放題 又和大食朋友食飯,當然也是去放題啦,否則會把我食窮的 朋友最近轉了工,發現了好去處,就尖東附近 日悅極尚日式放題 就在尖東半島中心那邊不起眼處,人流不萛太多,加上我們早到的關係,反而感覺異常舒服,空間感十足 竟然有免費給小朋友放風的遊戲室!!!! 連加一$300左右一位 一望無際~ 另一邊也是空間感十足,這裡真是在香港呀!!!! 沙律吧 甜品~看起來非常精緻 海鮮 飲料是自助,單是清酒,熱飲又一整行 不飲凍飲也有室溫的!好細心 各式飲料~ 無糖飲料和啤酒也是任飲的 單看自助區已經夠照,再看點餐紙,看完已經知道今餐一定好滿足~ 不得了的海膽壽司~ 上面黃澄澄的海膽好鮮甜呀! 平時單點都要幾十蚊一件呀,現在是任食的呀! 隨意地點了一圈刺身,嘩!片片厚切片片新鮮 最愛甜蝦和帶子,要一讚的是他們上菜速度,是秒速而且不會失單 壽司是細細件的,可以多試幾款也不也頂肚 三文魚蓉手卷,魚多過飯,紫菜脆卜卜 串燒即叫即燒 一只碟那麼大的燒蝦 新鮮乳豬,超好食呀!脆卜卜,師傅不定期會切

又和大食朋友食飯,當然也是去放題啦,否則會把我食窮的
朋友最近轉了工,發現了好去處,就尖東附近

竟然有免費給小朋友放風的遊戲室!!!!

連加一$300左右一位

一望無際~

另一邊也是空間感十足,這裡真是在香港呀!!!!

沙律吧

甜品~看起來非常精緻

海鮮

飲料是自助,單是清酒,熱飲又一整行

不飲凍飲也有室溫的!好細心

各式飲料~

無糖飲料和啤酒也是任飲的

不得了的海膽壽司
上面黃澄澄的海膽好鮮甜呀!
平時單點都要幾十蚊一件呀,現在是任食的呀!

隨意地點了一圈刺身,嘩!片片厚切片片新鮮

最愛甜蝦和帶子,要一讚的是他們上菜速度,是秒速而且不會失單

壽司是細細件的,可以多試幾款也不也頂肚

三文魚蓉手卷,魚多過飯,紫菜脆卜卜

串燒即叫即燒

一只碟那麼大的燒蝦

新鮮乳豬,超好食呀!脆卜卜,師傅不定期會切出來的

雪糕也是任食!!!單是看牌子已知值回票價啦!
Movenpick ,Haagen Dazs任食
平時上千元的酒店自助餐也不一定有這二個牌子的任食

我一個人食了四盒~
也為這餐劃上完美的句號,是講數量也講質量的一餐呀
2018-05-10 161 浏览
今日同朋友聚會,有小朋友當然就找一些有得玩地方,最後竟然找到間放題仲有玩樂室地方,最後我地就訂左這裡,去到沒想到空間感咁好而且玩樂室乾淨又大,野食方面出面有勁多選擇,由湯,飲品,甜品,前菜,最後我地仲要試吾晒添。仲有飲品區,有汽水,道地,啤酒,竟然有咖啡有驚喜,除了甜品外還有二款貴價雪糕任食。我地仲左熱食,壽司同刺身,因為有小朋友關係以熱食比較多少少。蝦蟹粥都足料而且粥底夠棉身,份量吾多岩岩好。剛才的甜品方面,這裡只係出面一半的份量,每款吾多份量,可以有不同選擇。天婦羅都夠薄身而且料都吾錯,特別當然係有榴槤波波,夠在吾油身。牛肉鍋份量激大仲有吾少材料,竟然見到有芋絲係底都比較少有,味道吾太咸剛剛好有少少甜增加肉香。沙律醬夠而海鮮都大隻。燒物都係不可缺少的食物,牛肉燒肉味香而濃郁,雞軟骨都吾油又大粒爽口。每款都叫左件,牛肉肉味香而魚肉炙了一炙魚油味更加特出,醬味都夠惹味。壽司和刺身類都正常不過小朋友係度就食得吾多,新鮮程度都吾錯,特別火炙食到小朋友十分開心,而大人就喜手卷類紫菜夠脆口而卷物口感吾錯吾會太淋身。乳豬脆口又吾會好油身驚喜好味,但只有七點幾有一轉,排一排隊就有得食。

我地仲左熱食,壽司刺身,因為有小朋友關係以熱食比較多少少。

蝦蟹粥都足料而且粥底夠棉身,份量吾多岩岩好。

沙律醬夠而海鮮都大隻。

壽司刺身類都正常不過小朋友係度就食得吾多,新鮮程度都吾錯,特別火炙食到小朋友十分開心,而大人就喜手卷類紫菜夠脆口而卷物口感吾錯吾會太淋身。

2018-05-09 336 浏览
尖沙咀新開放題見佢環境幾寬敞就諗住試下初初印象都幾好因為好多自助飲品好多前菜沙津同甜品飲品個薑茶都幾好飲但果茶真係唔掂 好苦入正題刺生望落幾靚三文魚油甘魚同甜蝦都ok但吞拿魚帶子就嘛嘛 唔新鮮長腳蟹真係唔得 好莓特色卷物eg牛油果/軟殻蟹/鰻魚壽司係ok但牛肉壽司好un熟食牛舌天婦羅炸蠔芝士年糕ok👌🏻但其實呢d唔難整...仲有個糖焗帶子都好味既仲有燒乳豬係好食既!👍🏻但係牛柳粒鞋口同un👎🏻羊架d鹽好唔平均 口感好un👎🏻菠蘿一d都唔甜👎🏻然後就好失望連食左d咩都唔記得未試過食放題晏一輪就停左因為冇野想食第二次甜品極度失望除左木康布甸冇野食得落口😂😂😂紫薯杯竟然整啫厘 冇味口感差牛乳布甸拼蘋果醬 一d都唔夾 牛乳又冇牛乳味 蘋果太甜玫瑰紅茶布甸 個玫瑰cream係ok 但下面個布甸係冇味架全部都好細杯但冇杯食得哂最後都係搵返Haagen dazs同movenpick算數278+1真係一d都唔抵仲要質素係咁唔怪得咁多空枱雖然冇圖冇真相 但我係影唔落先冇再繼續影碟刺生擺得幾靚就影左唔信可以自己去試下食😂😂😂
尖沙咀新開放題

長腳蟹真係唔得 好莓
特色卷物eg牛油果/軟殻蟹/鰻魚壽司係ok
但牛肉壽司好un

熟食牛舌天婦羅炸蠔芝士年糕ok👌🏻
但其實呢d唔難整...
仲有個糖焗帶子都好味既

雖然冇圖冇真相 但我係影唔落先冇再繼續影
碟刺生擺得幾靚就影左
唔信可以自己去試下食😂😂😂
2018-05-06 1122 浏览
唔講唔知半島中心原來開左間好正既日式放題,好彩比我中午不經意路過八掛發現,行入去望下更有驚喜!有好大個兒童玩樂區,而且要除鞋先入得所以好整潔乾淨!餐廳面積好大好寬敞,好有空間感而且完全唔嘈呀,慢慢食都朋友傾下偈都無問題!拎野食既位置比起一般既放題餐廳大而且好光猛清晰,一目了然。飲品都有好多款,有凍有熱有常溫,而且仲有清酒、梅酒任飲,好興奮!晚市放題2個半鐘,四人同行一人半價、6人同行加送活魚薄切一條(以成人計及收回正價加一(不可與其他優惠同時使用)星期一至四 (公眾假期及前夕除外)17:30 - 18:00前 $25818:00 - 21:00前 $27821:00後放題2小時 $258星期五至日、公眾假期及前夕 每位+$20,小童全時段或一收費 $168價錢唔算貴所以決定即晚就帶家中既小朋友同屋企人嚟食!自助區有飲品之外,仲有凍蝦、青口、多款前菜例如螺肉、八瓜魚、秋葵、牛蒡等。點少得水果、中式糖水、雪糕、蛋糕、甜品等等。刺身選擇唔算多但論質唔論量,呢度既刺身的確唔錯,好鮮而且無可怕既雪藏味,松葉長腳蟹肉多又鮮甜,讚!壽司既選擇反而唔少,款款都好正!燒物點左牛舌,可惜唔熟。另外點左脆皮

有好大個兒童玩樂區,而且要除鞋先入得所以好整潔乾淨!

拎野食既位置比起一般既放題餐廳大而且好光猛清晰,一目了然。

星期一至四 (公眾假期及前夕除外)
17:30 - 18:00前 $258
18:00 - 21:00前 $278
21:00後放題2小時 $258

價錢唔算貴所以決定即晚就帶家中既小朋友同屋企人嚟食!

點少得水果、中式糖水、雪糕、蛋糕、甜品等等。

壽司既選擇反而唔少,款款都好正!

燒物點左牛舌,可惜唔熟。

另外點左脆皮貓山王同日本蕃薯天婦羅,好香脆,榴連味香甜。

點左一窩Sukiyaki大家食,鐘意個湯甜甜地,牛肉又嫩~

大家當然有留肚食雪糕同生果甜品啦!甜品精緻一d都唔hae,味道又唔太甜,所以都食左唔少。
2018-05-06