1K
2018-07-20 351 浏览
適逢家人生日,又可以有藉口來食放題之前來過一次,印象不錯喜歡餐廳地方夠大,卡位座得舒適 外面自助區有沙律,凍海鮮,更有不少甜品也有清酒,梅酒大量不同飲品看看點菜紙食物包括前菜、壽司、刺身、手卷/軍艦/卷物、燒物、炸物、日式料理刺身新鮮肥美甜蝦晶瑩剔透,象拔蚌刺身彈牙燒牛舌調味得頗香口粟米燒得鮮甜多汁炸物表現不錯,最愛炸榴槤非常香口,外脆內軟!火炙壽司也有不少款蟹腳鮮甜,蟹肉結實絕對回本焗帶子沙律醬汁夠滋味最後還有Mövenpick,Häagen-Dazs任食,大滿足尖沙咀麼地道67號半島中心2樓
適逢家人生日,又可以有藉口來食放題
之前來過一次,印象不錯
喜歡餐廳地方夠大,卡位座得舒適
外面自助區
有沙律,凍海鮮,更有不少甜品
也有清酒,梅酒
大量不同飲品
看看點菜紙
食物包括前菜、壽司刺身、手卷/軍艦/卷物、燒物、炸物、日式料理

刺身新鮮肥美
甜蝦晶瑩剔透,象拔蚌刺身彈牙
燒牛舌
調味得頗香口
粟米燒得鮮甜多汁
炸物表現不錯,最愛炸榴槤
非常香口,外脆內軟!
火炙壽司也有不少款
2018-07-10
  • 燒牛舌
  • 焗帶子
2018-07-20 283 浏览
今次要推介呢一間日式放題。上次同事升職都係請咗一大班同事嚟到呢一間啱啱開嘅日式方題店食飯,位置方便得來,空間又大,唔會坐得好迫,所以吸引好多一家大細黎食!這一點好重要,自從嗰次之後就好想同男朋友再食過。今次收工就同佢一齊去!首輪當然係先叫刺身!上碟一點都不馬虎,以為我地得2個人一定好求其就錯了,視覺效果都好一流!刺身的選擇都十分多。除左基本的三文魚甜蝦呑拿魚之外,仲有比較少見的松葉蟹腳。上的數量都好足,不會有漏單的情況!而壽司方面雖然選擇不多,不過令人最驚喜就是無限encore海膽壽司!海膽不是放題質素,食落鮮甜可口!最有心思係壽司飯細細舊,唔使擔心好快食飽。食完生嘢食熟嘢先!熟食的牛肉稻庭烏冬是男朋友至愛。叫左兩碗,真係好食得咁緊要?不過睇落都唔錯,夠熱。烏冬食落未夠彈牙,不過勝在材料夠多!而且食落份碗唔算大碗,一呷湯底真係唔錯。食完刺身食,暖番個胃先。相對其他放題店,呢度的熟食貴精不貴多。選擇可能比出面嘅少,但係製作用心。尤其係燒牛舌, 輕輕灑上少少調味已經有如外邊串燒店食的。燒蝦都係推介,新鮮十足!同幾個月前黎的質素一樣!炸吉列蠔是男朋友點的,炸粉薄薄的!好脆!最後,點可以唔食番

食完生嘢食熟嘢先!

炸吉列蠔是男朋友點的,炸粉薄薄的!好脆!

最後,點可以唔食番一球雪糕?日悅除左有haagendaz 之外,仲有呢款我唔捨得買的雪糕。大滿足!

除左一般罐裝飲品之外,仲有梅酒、清酒、及啤酒等等!仲有茶或咖啡,一般放題都比較少見。

最後,男朋友仲沖左杯即磨咖啡,加球expresso雪糕,出面四五十蚊的affogato 就完成了!今次的放題都係真心推介,抵食又坐得舒服,適合一家大細黎食!
2018-07-17 4525 浏览
同男朋友同樣係日本菜嘅big big fans,偶爾瘋一點,狂食刺身,放題係當然之選!不過始終日式放題重質先最緊要,所以放題都係寧缺莫濫!呢間日悅雖然地點唔係方便,但環境寬躺而且食品選擇多,所以人值得向大家推介返!先講刺身,上菜嘅賣相相當「屈機」,「冰震」係基本嘢,不過重點係綴以乾冰而上,一上枱煙霧四起,好易引嚟大家側目,不過多試幾次就會習慣,當然同樣都欣賞咁別出水栽嘅擺盆方式!至於味道,首先一讚係佢有劍魚腩,的確唔係好多日式放題有提供劍魚腩呢個選擇,但因為個人偏愛,所以呢方面自然大大加分!另外甜蝦赤蝦同三文魚都好鮮味,赤蝦特別驚喜,而三文魚則偏瘦。壽司選擇都多,不過個人唔太好飯,所以只係試咗少少,花之戀大大份份量足,三文魚相較刺身時嘅肥美啲,另外左口魚中裙邊同海膽都值得一試。而炸物熟食方面表現平穩,就算同唔太into刺身式生冷嘢嘅朋友嚟食,佢哋都一樣大把選擇,而且味道仲幾唔錯㗎!最後點眼之筆係試到呢個乳豬同榴槤波波,前者係隨時出壚,職員會大聲宣佈。而榴槤波波則係喺餐牌上,味道都出色,愛榴槤嘅朋友仔必食!

同男朋友同樣係日本菜嘅big big fans,偶爾瘋一點,狂食刺身放題係當然之選!不過始終日式放題重質先最緊要,所以放題都係寧缺莫濫!呢間日悅雖然地點唔係方便,但環境寬躺而且食品選擇多,所以人值得向大家推介返!

2018-07-17 3830 浏览
細姪仔成年已半年了,七一一放榜見成績比預期理想,即要求小肥舅父請食放題慶祝一番,仲雀躍到喺佢心儀o既「日悅極尚日式放題」訂定位。由尖沙咀地鐵站P1出口步行往餐廳其實只需五分鐘左右,路經商場停車場門口先發現原來店子仲有代客泊車服務。兩口子六點前已抵達,嘻嘻,剛好趕得上$258時段,即每人慳多$20!喺門口等位時已經留意到七點三將會有珍寶帶子刺身限量供應,姐姐就解釋話到時會有人響鈴公告。飯前上網睇過啲食評,所以知道餐廳有個寬廣o既兒童天地及休憩空間,唔怪得知咁多顧客都係一家大細黎幫襯。「日悅」比港島區o既放題店環境開揚通爽,用餐區空間感足,唔會迫埋一齊,厚墊椅櫈都幾好坐。二人枱上餐具紙巾齊備,最重要就係早已擺放咗兩本厚厚o既點菜天書。有哂計劃o既小肥一早就撕定自己要嗰幾頁慢慢填,食到咁上吓就續張俾服務生。填好第一張刺身紙後,細佬即四周視察自助美食同飲品。樽裝及罐裝凍飲包括汽水、果汁及視帝祥都飲o既森堡啤可於用餐區最左及最右方o既四個雪櫃內搵到。溫室飲料及咖啡機就喺右方o既兩個雪櫃附近。最中間位置則提供清酒、梅酒、菜蜜及開水等。兩舅甥就主攻第一次喺放題見到o既百威生啤機,自己斟都不知幾好玩!
,仲雀躍到喺佢心儀o既「日悅極尚日式放題」訂定位。
百威生啤
喺兩個半鐘頭內仲衝咗九輪,哈哈,飲完都覺得有啲過份
!不得不提o既就係喺食飯中途,細佬唔小心倒瀉咗半杯酒,搞到餐桌地下都濕哂,正當不知所措時,附近o既哥哥仔即急忙清理,並叫二人不用著急,態度及效率當真令人感動非常
百威生啤
斟好生啤,第一輪冰陣刺身已出現喺眼前,師傅擺得咁有心機喎,XO仔當然係要影多幾幅相喺社交網站放閃啦
冰陣刺身
拼盤上o既甜蝦潤滑鮮甜。
甜蝦
赤蝦又夠爽厚脆身
赤蝦
三文魚亦鮮橙肥美有光澤。
三文魚
赤貝則集脆甜爽潤於一身,同樣鮮美
赤貝
魚生咁正喎,梗係要好似生啤咁不停追加啦!
三文魚
等待點好o既熱食上場時,中央個自助吧內其實有好多沙律、泡菜、熱湯等任食。
食完頭輪魚生,飲碗清清地o既大根牛骨湯極之暖胃。
根牛骨
話咁快就有串燒食,個人就encore咗脆卜卜o既雞軟骨及爽脆o既牛脷,送酒確真一流
串燒雞軟骨及牛脷
蔬菜代表o既翠玉瓜亦翠綠清脆。
串燒翠玉瓜
嗜辣o既外甥仔就不斷加添幾款彩色o既泡菜
泡菜
香辣小食
由於飯麵同炸物較飽肚,小肥都只係食咗幾件炸得好夠金黃香脆爽口o既日式天婦羅蝦
日式天婦羅
踏正七點三,真係有服務生響起鈴聲,告知全場有限量珍寶帶子刺身供應
,歡迎食客排隊去攞,每人限攞一份。
嘻嘻,排完可以再排,結果每人食咗兩份
珍寶帶子刺身
厚厚o既珍寶帶子刺身爽嫩白滑。
珍寶帶子刺身
甜品大多都係細細杯,任攞唔嬲。
不過最搶手就係兩款名牌雪糕
Häagen-Dazs雪糕
Mövenpick雪糕
如相所示,Mövenpick似係最受歡迎,但睇真啲先知原因係Häagen-Dazs要另取膠羮先食得到
當膠羮用盡,食客自然都會揀食Mövenpick牌,包括我倆在內。
Mövenpick咖啡味雪糕
港島區其實不乏放題餐廳,今次小外甥特選尖沙咀代表「日悅極尚日式放題」最優勝o既特點就係有任飲生啤,淨係計計歡樂時光可飲九輪之多,另配任食鮮美刺身,條數都已經返黎有凸,堅抵!
2018-07-11
日式天婦羅
Häagen-Dazs雪糕
Mövenpick雪糕
2018-07-16 337 浏览
日悅日式放題除了可以劃紙落單外,亦有半自助形式揀選食物,食物種類有凍海鮮如凍蝦、青口、翡翠螺,漬物如牛蒡、中華沙律、泡菜、海蜇、八爪魚等,新鮮蔬菜及甜品。牛蒡漬用上較幼身日本牛蒡,爽脆又酸甜味適中。飲品種類亦有不少選擇,有罐裝飲品、自斟清酒、梅酒、果茶等。罐裝飲品難得有甚少見的Hoegaarden Radler選擇,有西柚x橙味及青檸x檸檬口味,水果麥啤只含2%酒精,味道清爽少甜。剛入座不久就見侍應拿著響鈴通知有厚切帶子。帶子原隻切開兩半,中間夾上檸檬片,味道甘香鮮甜,口感鮮嫩滑溜富有彈性。放題刺身的拼盤擺上乾冰,視覺效果不俗。赤貝馬刀貝北寄貝蠑螺入口鮮甜爽脆。三文魚及赤身亦厚切富有質感。赤蝦體型略大,食味爽甜中帶綿滑。希靈魚肉質結實魚籽爽口。變種花之戀三色花之戀口感肥美鮮甜,創意壽司黑松露油甘魚一小撮的黑松露已經能夠提升食味,黑松露的幽香無法令人抗拒。海膽壽司細細件海水鮮甜味十足,好食得叫了兩round。炸物吉烈生蠔唔會太乾又有蠔味,天婦羅蝦及南瓜即炸入口熱辣。燒菠蘿充滿菠蘿汁,多汁清甜,當作飯後果不俗。日悅放題有雪糕無限量供應,可揀Movenpick及Haagen Dazs共四款,

海膽壽司細細件海水鮮甜味十足,好食得叫了兩round。
炸物吉烈生蠔唔會太乾又有蠔味,天婦羅蝦及南瓜即炸入口熱辣。
燒菠蘿充滿菠蘿汁,多汁清甜,當作飯後果不俗。
日悅放題有雪糕無限量供應,可揀Movenpick及Haagen Dazs共四款,Movenpick Panna Cotta味道如意大利奶凍般,口感非常香甜軟滑。特濃咖啡雪糕好似飲expresso般,咖啡味道極為濃郁。
2018-07-14
2018-07-16 275 浏览
上星期家人生日,一早預約了這間日悅極尚日式放題狂歡一番。餐廳空間感十足,到四處取飲品、小食都不怕撞倒他人,還有兒童遊戲室,非常窩心。餐紙有大量食物、有炸物、刺身、燒物等等。先來一份刺身,有北海道帶子、赤貝、甜蝦、北寄貝等,隻隻鮮甜美味。這裡的炸物及天婦羅比我想像中好食,南瓜天婦羅炸得酥脆,內裡清甜,個人最喜歡就是脆皮貓山王,強烈的榴槤味充斥整個口腔,愛好者一定不會錯過,多吃幾件也不過份。這餐廳定時會提供限量自取小食,這次是檸檬帶子刺身,厚身肥美,鮮味十足。蟹子、海膽壽司每件份量不算太大,正合我心意,海膽綿綿地,味道甘甜。鹽燒海蝦燒得剛剛好,海蝦口感爽彈,蝦味十足。第一次吃到MOVENPICK 咖啡雪糕,咖啡味甚濃,非常有驚喜,個人覺得吃過幾種味,咖啡味已令我深深愛上。
上星期家人生日,一早預約了這間日悅極尚日式放題狂歡一番。

餐紙有大量食物、有炸物、刺身、燒物等等。

鹽燒海蝦
燒得剛剛好,海蝦口感爽彈,蝦味十足。

2018-07-11
2018-07-14 405 浏览
星期五晚市光顧,職員有禮服務佳,上菜及收碟都快。店內環境寛闊,有兒童遊樂設施,的確是適合一家大少,但!... 食物質數一般、款式不多、自助吧枱提供的食物少及看似並不新鮮。自點食物方面,天婦羅唔脆,魚生唔夠靚,係超市壽司質素。燒牛舌、和牛係茶餐廳水準,最得人驚係燒羊架定羊鞍,係唔開...係我最近試既放題入面最差且最貴既一間。我5點半入座,未夠7點離開,全程只落了一次order,嘢都食唔哂就走左,埋單2人$612。半夜作嘔肚痛,不知是否有關。

半夜作嘔肚痛,不知是否有關。

2018-07-13
庆祝纪念
生日
真的蠻久沒有食放題了,這次是朋友決定的餐廳,很少可可以見有放題的餐廳可以這樣寬敞,2個人都有4人桌,坐得很舒適。點菜紙選擇好多,但原來選擇不止在紙上,餐廳中間還有自助區。可讓客人自取小食﹑沙律﹑飲品﹑甜品,另一邊還有雪糕及飲品凍櫃呢。自助區內的食品,就連翡翠螺﹑青口和凍蝦等都有呢,就這樣的擺放讓我以為自己到了酒店呢。另外的沙律﹑熱湯和小食的選擇都真的很像酒店的選擇呢。刺身款式都蠻多,個人比較喜歡貝類,食落很爽口。蝦都很不錯,有甜蝦又有大大隻的大赤蝦。甜蝦都比一般的大隻,食落都很肥美。連松葉蟹腳都有,而且是原隻上的,保證新鮮。壽司款式都好多,意想不到的是海膽都蠻甘香,品質都幾好。燒物點了鯖魚和牛舌,加上簡單的調味,食落都都很不錯。炸物就一定推介這個榴槤波,咬落就有流心的榴槤蓉,外脆內軟,榴槤愛好者一定要點。食完離開的時侯,才發現原來大門旁邊的房是小朋友的遊玩房,真的是一個很貼心的設計呢。

點菜紙選擇好多,但原來選擇不止在紙上,餐廳中間還有自助區。

另外的沙律﹑熱湯和小食的選擇都真的很像酒店的選擇呢。

刺身款式都蠻多,個人比較喜歡貝類,食落很爽口。

連松葉蟹腳都有,而且是原隻上的,保證新鮮。

壽司款式都好多,意想不到的是海膽都蠻甘香,品質都幾好。

燒物點了鯖魚和牛舌,加上簡單的調味,食落都都很不錯。

2018-07-10 252 浏览
男朋友近來工作都好忙,難得星期五終於有得一齊出去食下晚,休息下 ^^第一次到日悅極尚食放題~ 估唔到尖沙咀分店咁大😧 不過都座無虛席呢!食物種類都不少,自己寫單。甜品,前菜同飲品就係自己出去攞既👍🏼當然有刺身,又有壽司!壽司方面,我最鐘意火炙左口魚同花之戀🍣 菌汁牛舌都好味!仲有好多炸物同熟食~最好係有任食movenpick同Haagen Dazs 😍😍食雪糕都抵番😂👍🏼P.S. 不過也有漏單既情況呢

當然有刺身,又有壽司

壽司方面,我最鐘意火炙左口魚同花之戀🍣 菌汁牛舌都好味!

仲有好多炸物同熟食~

P.S. 不過也有漏單既情況呢
2018-07-08 273 浏览
長老們喜愛吃自助餐,小妹就帶他們再嚐這個性價比強的日式高質放題,店位於尖東,過萬尺樓面面積,同層為德興酒家,均屬同一集團。 我們被安排坐在店內中間廂坐,近廚得食之餘又不會有很多人在旁邊經過。 長老們,包括小妹,都喜愛熱飲,最愛就是這裡的菊花薑蜜。 長老們由於被甜點的賣相吸引,由甜頭開始吃起。 燒菠蘿,甜得有點似吃蜜糖一樣,好好吃! 左起:小妹至愛的腐皮、熟蝦及帶子壽司,水準合乎預期。 炸物,左起:日本甜薯,超甜香蕃薯味;炸榴櫣,這個有點失望,太甜,漿粉放太多,失了榴櫣原有的味道;芝士年糕,芝士是溜心的,年糕熱騰騰,有水準。 燒雞翼,調味不錯,帶點辣及五香粉的味道,又不會燒得太乾;炸南瓜亦很甜美香口。 見到甜點那麽吸引,忍不住也去取不同款式,幸好每件也是小小的,左上:伯爵茶奶凍,味道香茶味,甜度適中;左下,紫薯奶凍,上面的紫薯蓉不錯,但下面的奶凍沒有什麽味道;右下:蘋果奶凍,略嫌太甜;右上,木糠布甸,這個甜點是四個之中最優秀的! 北海度帶子,夠大隻鮮味;鰻魚壽司,魚有點多骨,肉質尚可;左口魚,微暖的温度正合我意,魚肉香滑,入口即溶。 刺身,包括長腳蟹、帶子、希靈魚及甜蝦,雖稱不上是很

長老們,包括小妹,都喜愛熱飲,最愛就是這裡的菊花薑蜜。
長老們由於被甜點的賣相吸引,由甜頭開始吃起。
燒菠蘿,甜得有點似吃蜜糖一樣,好好吃!
左起:小妹至愛的腐皮、熟蝦及帶子壽司,水準合乎預期。
刺身,包括長腳蟹、帶子、希靈魚及甜蝦,雖稱不上是很上盛的刺身,都算是新鮮,味道OK

牛尾湯,牛肉鮮味,感覺不到有很重味精,吃了那麽多生冷東西就喝一碗暖暖胃吧!
還有即燒乳豬,皮果然很脆呀!留意出爐通知,隨時走出去排隊取呀,一日限取四件。
放題的另一主打,當然是這裡的雪糕,特別是Movepick啦!小妹一口氣吃了兩杯~
價錢亦很化算,平日一至四連加一只是$300左右,這裡又坐得舒服,用餐時間為2個半小時,不像其他日式放題吃得趕頭趕命,希望這裡的食物質素得以保持,小妹和家人會繼續支持!
2018-07-05
2018-07-08 221 浏览
小弟就帶今晚來到這家樓面面積越萬尺位於尖東的日式放題吃晚飯,同層為德興酒家。我們被安排坐在店內中間位置,空間感足。 有不同的清酒及酸梅湯,還有不同熱飲,選擇眾多。 海鮮冷盤,鮮甜度十足。 見到甜點那麽吸引,忍不住也去取不同款式,每款也很精緻,味道也不錯。 炸雞軟骨,味道不錯,但略嫌燶了點;燒牛舌,牛味濃,肉質爽口彈牙。 先來個芒果軟殼蟹巻(左),有點失望,軟殼蟹放涼了;芝士鰻魚巻(右),味道還可以。 這裡值得再來!

有不同的清酒及酸梅湯,還有不同熱飲,選擇眾多。

海鮮冷盤,鮮甜度十足。

這裡值得再來!
2018-07-06
2018-07-06 185 浏览
朋友介紹尖東半島中心的日式放題店,一於試試佢。食日式放題,其實不嬲都去開「大乜屋」,貪佢食開又出名,質素有保證。之但係出名反被出名誤,宜家book位又難,隨時要早幾星期book,然後坐位又迫,叫野食又要等;諗住叫多少少等佢慢慢出,點知佢一野出哂,張枱細到根本擺唔落野食~於是咪周圍八下有無另類放題店,朋友就介紹左呢間「日悅」。首先個場都算幾大,而且又唔算多人,可能因為係平日。兩個人佢都直接俾張四人枱你,對於我呢件大件頭人氏,真係要俾個like佢。食品黎黎去去都係果d,魚生都算正路,賣相同味道都OK,種類都夠食。熟食方面,和牛真係必食;另外如果食榴蓮人士真係必點個炸榴蓮。飲品種類都多,另外雪糕就有哈根大師 同埋movenpick,算係有得揀。整體係滿意,食厭左「大乜屋」可以一試。
朋友介紹尖東半島中心的日式放題店,一於試試佢。

於是咪周圍八下有無另類放題店,朋友就介紹左呢間「日悅」。

佢。

熟食方面,和牛真係必食;另外如果食榴蓮人士真係必點個炸榴蓮

整體係滿意,食厭左「大乜屋」可以一試。
2018-05-16
2018-07-05 3309 浏览
又來到大吃大喝的朋友聚餐! 為了吃得安心,當然會選擇放題任食啦,這樣才不怕吃到超出預算嘛!今次選擇的餐廳位於尖沙咀尖東的半島中心,尖東這邊人流比起彌敦道少呢!很多放題餐廳座位都會比較迫,但這間座位寬敞,坐得舒服。比較貼心的是,這間餐廳有一個兒童遊戲區,這樣爸爸媽媽帶小朋友來這邊晚飯,也可以讓小朋友放電,不會催著走,大人可以安心聊天吃飯。第一炮當然吃刺身! 本身我很喜歡刺物,而且刺物卡路里低,這樣便可以留空間待會大吃大喝!這裡的刺身非常新鮮,三文魚、蝦、北寄貝、赤貝、馬刀貝、帶子等等應有盡有,而且很爽口很鮮味,大愛!六人同行餐廳會送一原條刺身魚,魚片很薄,好味!任食任飲除了食物之外,飲品選擇很多,有汽水、檸檬茶、解茶等,但最令人驚喜絕對是梅酒及清酒,愛酒人士一定開心吧!有別於一般只坐座位上點菜,有部份冷盤食物、甜品好像酒店自助餐般可以自行出去挑選。除了刺身,我必吃壽司的,所以也試試這裡的壽司,沒想到有櫻花墨魚,這是我的最愛呢! 壽司細細一粒,吃下去不會很飽!試過很多間放題的燒牛舌味道都不好,但這間的燒牛舌超級美味! 點完又再點! 爽口彈牙又惹味!芝麻雞翼也是放題必選,香口!一連串燒物..
很多放題餐廳座位都會比較迫,但這間座位寬敞,坐得舒服。
六人同行餐廳會送一原條刺身魚,魚片很薄,好味!
芝麻雞翼也是放題必選,香口!
一連串燒物... ...
食物選擇真的很多,還有些鍋物未食到,不過因為太飽,所以便開始進攻甜品了!
居然有綠豆沙呀!!我最愛! 吃吃吃!
當然少不得雪糕啦,雪糕有兩大品牌供選擇!
而每晚也會不定時推出一些限時食物,例如乳豬、日式燉蛋等!
整體來說: 這間放題是一間性價比很高,超抵食又高質的放題! 除了地點位置佳,座位寬敞,又有兒童區外,也有清酒、梅酒供應,一次過滿足大人小朋友! 食物飲品選擇多,而且味道非常好,絕對高質素! 這次未能嘗到所有食物,下次一定會再來食過,到時會吃蟹粥、鍋物等食品,當然刺身也一定要再吃啦! 超級推薦這間啊!
2018-06-19
2018-07-05 175 浏览
香港絕對係美食天堂,餐廳有好多好多,款式亦很廣泛。日本野一向係港人最愛,放題選擇都很多,就連餐廳名都非常接近!今次第一次試呢間!首先一定要贊一下餐廳環境,非常闊落,吾似其它放題,跟隔離枱好像共餐那樣!除了可以 tick 紙選擇外,還可以到餐廳中間揀選食物!有我喜歡既虾﹠螺,選擇都很多,餐湯,湯水,日式前菜,冷盤。。。等等!飲品我通常只飲可樂,佢連白色呢隻新可樂都有,抵贊!!但佢一邊飲品凍,另一邊吾知係咪剛開著,成個櫃既飲品都吾凍!!而我愛既可樂就不幸地在吾凍果邊!主菜!!食放題有兩樣最重要既事,就係件數﹠有沒有漏單,但呢兩件事都沒有出現,不過除左睇呢兩樣野,我亦會留意餐廳有沒有燒鏝魚供應,因為吾係間間放題會有!這間亦未有發現!雪糕有 movenpick,不過只有咖啡﹠士多啤梨味,haagen-Dazs 就有朱古力﹠士多啤梨,haagen-Dazs 既朱古力味就很普通,movenpick 咖啡就超正,食左兩杯!!!

除了可以 tick 紙選擇外,還可以到餐廳中間揀選食物!

2018-07-02
2018-07-05 394 浏览
本身諗住同朋友慶祝生日食返餐好食少少既晚餐,又好耐無食過日式放題,於是就揀左呢間日式放題,諗住有movenpick 任食應該都唔會死得去邊,點知惡夢就係咁開始⋯⋯一黎到見到無咩人食,有大量空位都驚驚地,不過諗住平日關係少人都算正常先叫刺身壽司,刺身中規中矩,不算太新鮮,有d甜蝦仲有泥腸,Wasabi一食就知係下價野,寧願食包裝wasabi仲好!熱食不熱,甚至有d炸物都可以凍凍地,朋友覺得唯一好食係炸榴連波⋯⋯諗住食雪糕應該都無死,點知雪糕都可以係難食,食開movenpick既人都知隻匙更係咩樣,仲要係香港無嗰隻味,label有大陸殘體字!真係請都唔去食,仲可以有咁多好評!

先叫刺身壽司刺身中規中矩,不算太新鮮,有d甜蝦仲有泥腸,Wasabi一食就知係下價野,寧願食包裝wasabi仲好!

真係請都唔去食,仲可以有咁多好評!
2018-06-21
庆祝纪念