2019-05-15
元郎最近開左個新店, 新既拉麵JO分店, 當然要黎試下啦!位置唔算好舒服, 地方比較細, 但服務還是不錯的.拉麵JO其實沾麵比較出名D, 所以試一試, 始終唔同分店,師傅都唔同, 麵既軟硬度黎講其實都係岩岩好, 係OK的,但係湯底有小小需要改善, 因為我係沾麵拉麵FANS, 我對湯要求都比較高, 記憶都深,雖然都係拉麵jo 但係元郎分店既湯底 好似無cwb 分店既好飲, 調味上, 呢間湯底豬骨味比較淡dd,咸味有小小過重, 如果辣味湯既話辣味有小小擋左本身湯主要既味道~所以論分店上, cwb 湯底會比較好可以自由加配料, 配料唔算貴, 份量正常, 好似cwb分店會比較多d ,玉子好食, 無咩大問題, 醬油都岩岩好味, 合適做玉子既調味.唔會煮到過軟, 口感仲係到, 有多層既感覺, 呢道完全無問題!沾麵加底只需要25元, 我覺得算幾抵食, 如果自問大胃王可以試試, 麵底軟硬度都係岩岩好, 唔會話因為外加而影響口感.整體還算不錯, 但可能新店關係, 可以睇到有d地方仲未做熟!
位置唔算好舒服, 地方比較細, 但服務還是不錯的.
麵既軟硬度黎講其實都係岩岩好, 係OK的,
所以論分店上, cwb 湯底會比較好
麵底軟硬度都係岩岩好, 唔會話因為外加而影響口感.