2022-02-17
喺銅鑼灣新開咗一間米線店,開頭諗住食個快飯,點知,有驚喜啊!環境真係幾闊落同舒適。疫情期間更加唔想同陌生人太近啦~餐牌內,可以散嗌,又可以加$18轉套餐~ 有小食同飲品。炸蝦醬雞翼肉沬拌飯 ($54)呢個雞翼係新鮮炸起,咬落口擠哂啲肉汁出來。肉碎唔會好肥,仲好入味,送飯一流~酸菜肥腸湯米線 ($58)我最鐘意食邪惡豬大腸啦~ 條腸完全唔韌,又入味又淋,仲洗得乾淨,無乜肥膏~來米線店都係想食米線。米線比起平時嘅幼身,仲好爽口、淋滑。同酸菜湯好夾。最緊要佢唔會超重口味,係香港本地口味。兩個跟餐小食+散嗌小食剁椒皮蛋:皮蛋好靚,絕對無怪味,口感綿滑,配合埋蒜同辣椒等調味,真係口腔懷孕~麻辣豬耳朵:都幾辣同幾麻,好爽,食到停唔到口~話梅小蕃茄 ($24)店員推薦我地食呢個小食,真心好好食。小蕃茄無哂草青味,又甜又香又滑,裡面仲爆汁。真係詞窮唔識形容呢種味道呀~真係好食啊~兩杯餐飲雙檸梳打茶 (套餐+$4) 平時飲凍檸茶點會有青檸,點會有汽。呢杯特飲真係好飲,好清新,陣陣檸檬和青檸香氣,最緊要係,唔甜呀!芒果乳酪梳打(+$4)朋友好中意食芒果爆珠。成大杯都係爆珠。飲品唔會好甜,仲好濃郁芒果味~
環境真係幾闊落同舒適。疫情期間更加唔想同陌生人太近啦~
餐牌內,可以散嗌,又可以加$18轉套餐~ 有小食同飲品。
炸蝦醬雞翼肉沬拌飯 ($54)
炸蝦醬雞翼肉沬拌飯
呢個雞翼係新鮮炸起,咬落口擠哂啲肉汁出來。
肉碎唔會好肥,仲好入味,送飯一流~
酸菜肥腸湯米線 ($58)
酸菜肥腸湯米線
兩個跟餐小食+散嗌小食
剁椒皮蛋(左上); 麻辣豬耳朵 (右上); 話梅小蕃茄 (下)
麻辣豬耳朵:都幾辣同幾麻,好爽,食到停唔到口~
話梅小蕃茄 ($24)
兩杯餐飲
雙檸梳打茶(左);芒果乳酪梳打 (右)
雙檸梳打茶 (套餐+$4)
芒果乳酪梳打(+$4)
朋友好中意食芒果爆珠。成大杯都係爆珠。飲品唔會好甜,仲好濃郁芒果味~ 正呀~
順帶一提,枱面的辣椒醬都好高質,勁香,幾辣,食得好過癮~
辣椒醬
銅鑼灣行街食飯有好地方去啦,呢間新店食物同服務都很滿意。大食的朋友有福音啦,有得任加米線或飯~ 開心豬~