2022-01-29
今日黎到銅鑼灣 發現一間近期開左好多分店既米線鋪 而且又引起 #米線關注組 既熱烈討論 等我親身黎試下啦😆呢間店既米線同日本米飯都可以任添 包保食到飽😲 而且米線既辣味真係好附合本地香港人既口味 唔會特別油又唔會特別辣🍜 辣椒炒肉拌米線幼細嫩口既炒豬肉 伴隨住秘製醬汁 連埋米線撈起黎簡直好夾 再加上有好多配料芫茜青椒等 惹味非常🍜 火爆肥腸拌米線豬腸勁香麻辣味 醃得非常優秀 口味重而香 同樣都係秘製醬汁一撈成件事昇華左 鍾意食豬大腸必試由於太肚餓嘅關係 見到每款小食都係幾廿蚊 順便幫大家測試每款小食好唔好食 所以嗌哂咁多款小食 😅覺得自己少癲 哈哈食完就介紹必叫小食No. 1 麻辣豬耳 $26份量勁大碟 價錢真係好抵 最緊要豬耳既麻辣程度正常可以接受 而且麻辣超入味No. 2 話梅小蕃茄 $24呢款蕃茄意外地勁甜 無論食左咩勁辣既野食一粒蕃茄即刻解辣 仲有好細心每粒蕃茄仔都去左皮 好有心No. 3 炸蝦醬雞翼 $28好少會食到拎蝦醬醃製既雞翼 炸得外脆內嫩 好吃非常其他小食得好好食😆 overall性價比對於銅鑼灣黎講都算高 值得一試📸CR to Instagram: @mroolo
🍜 辣椒炒肉拌米線
🍜 火爆肥腸拌米線