2022-02-13 36 浏览
2022.02.12上完甜品workshop 去左附近食新開既米線鋪🍜餐廳裝修乾淨光猛舒服👍🏻芫荽皮蛋脆鯇魚湯泡飯 🐟$58店員下單時會細心查詢食客需不需要多芫荽、蔥!份量足,食落會知道真係無味精👍🏻可以完全食到食材既原鮮味!而米係選用日本🇯🇵珍珠米所以相對無咁軟綿綿!紅燒牛𦟌湯米線 🐮$62以牛骨湯作為湯底,牛味會更突出!牛𦟌厚度適中,咬落入味同軟身!米線煙韌度適中👍🏻火爆肥腸拌米線 $58有脆口既炸黃豆😋米線軟硬度適中,肥腸肥美入味得嚟唔會膩,加上少少辣🔥,會越食越想繼續食😛而每個主食可以另加$18升級至套餐,會多一個小食(四選一)同埋一杯餐飲(特飲+$4)套餐小食:話梅小蕃茄🍅細細粒園軲轆紅卜卜🔴好得意!食落仲要入口好爽,之後會有梅既酸甜味!用黎開胃解辣都唔錯👍🏻剁椒🌶皮蛋🥚皮蛋大大隻,晶瑩剔透味道香濃,辣而不膩😋麻辣🌶豬耳朵🐷咬落爽口,麻香味較出😁加上少少白芝麻口感更豐富另外,我地仲叫多份藤椒雞粒🐔蔥油餅🫓 $32蔥油餅🫓酥脆,藤椒雞粒🐔香口得黎唔會油,配上蔥油餅食用口感超好超惹味😋套餐餐飲:我地個個加錢💰都揀特飲🤣熱辣椒咖啡🌶️☕️入口先有玉桂味,之後會有淡淡既辣椒味滲出🌶️香甜少
2022.02.12

上完甜品workshop 去左附近食新開既米線鋪🍜
餐廳裝修乾淨光猛舒服👍🏻

芫荽皮蛋脆鯇魚湯泡飯 🐟$58
店員下單時會細心查詢食客需不需要多芫荽、蔥!

紅燒牛𦟌湯米線 🐮$62

火爆肥腸拌米線 $58

套餐小食:

話梅小蕃茄🍅

剁椒🌶皮蛋🥚
皮蛋大大隻,晶瑩剔透味道香濃,辣而不膩😋

麻辣🌶豬耳朵🐷
咬落爽口,麻香味較出😁加上少少白芝麻口感更豐富

另外,我地仲叫多份藤椒雞粒🐔蔥油餅🫓 $32

套餐餐飲:我地個個加錢💰都揀特飲🤣

熱辣椒咖啡🌶️☕️
入口先有玉桂味,之後會有淡淡既辣椒味滲出🌶️香甜少辣幾得意🤣

芒果乳酪梳打🥭
會有好多爆珠芒果🥭增添口感,酸味較甜味出!

雙檸梳打茶 🍋
係青檸加上檸檬既梳打茶,檸味十出超fresh 🌿