2024-02-06 87 浏览
呢間鐵板燒位於尖沙咀,高樓層可以望到好靚嘅維港景色,同事生日一於過嚟同佢慶祝生日,叫咗個商務午市套餐(二人前)$988,呢個套餐包新鮮鮑魚,係即場見到師傅喺魚缸捉上來,絕對超新鮮✨季節沙律沙律菜新鮮爽脆加埋芝麻醬一齊食好夾✨中南非活鮑魚鮑魚肉質相當扎實有口感和嚼勁,肉質非常鮮甜,點埋鮑魚蟹膏汁一齊食,可以增加層次感✨石班柳石班魚肉質細膩,油脂豐富,廚師煎到兩邊金黃,非常香口✨清酒煮蜆蜆肉大大粒,充滿海水味,蜆肉剛剛好熟,加埋清酒味道更鮮甜✨牛肉薄燒火喉控制得,剛剛好,牛肉味比較濃,肉質軟嫩,而油花細緻✨神戶黑豚薄燒豚肉肉汁香濃,包埋泡菜食更惹味✨炒飯鐵板燒炒飯最正係可以炒到粒粒分明,師傅炒到非常乾身,再加上蔥花,紅蘿蔔🥕粒,蛋一齊炒,香味十足,仲有少少飯焦✨炒雜菜用鐵板炒得非常爽脆,食炒雜菜可以清一下之前嘅油膩感✨麵豉湯湯味道唔會太鹹,麵豉湯好香,加上好多日本腐皮,好足料✨焦糖多士配布甸第一次見焦糖多士係鐵板上邊整,可以煎到多士兩邊金黃色,好脆口,布甸奶味香濃

✨季節沙律
沙律菜新鮮爽脆加埋芝麻醬一齊食好夾

✨中南非活鮑魚

✨石班柳
石班魚肉質細膩,油脂豐富,廚師煎到兩邊金黃,非常香口

✨清酒煮蜆
蜆肉大大粒,充滿海水味,蜆肉剛剛好熟,加埋清酒味道更鮮甜

✨牛肉薄燒
火喉控制得,剛剛好,牛肉味比較濃,肉質軟嫩,而油花細緻

✨神戶黑豚薄燒
豚肉肉汁香濃,包埋泡菜食更惹味

✨炒飯

✨炒雜菜
用鐵板炒得非常爽脆,食炒雜菜可以清一下之前嘅油膩感

✨麵豉湯
湯味道唔會太鹹,麵豉湯好香,加上好多日本腐皮,好足料

✨焦糖多士配布甸
朋友從來都未食過鐵板燒,所以帶左佢黎呢間試下佢既商務午市套餐一個價錢有2人份量,而且見到南非鮑魚係個養岡活捉。覺得好新鮮仲會係到跳舞好活躍同好大隻。前菜黎個沙律開開胃之後就係主角之一既南非活鮑魚,夠晒大隻,而且食落有彈性同同有甜味石班柳用銀雪魚,魚肉外層夠晒香脆同金黃色。魚肉夠晒結實。煎過後都十分之香口,配上煎香既脆玉瓜,中和番口腔復雜味道。清酒煮蜆,蜆肉無沙粒粒鮮甜飽滿脹卜卜,個蜆湯好甜又夠清香。牛肉簿燒,食落有肉味。燒過後好香口。好有油香。去到尾聲仲有炒飯、炒什菜、漬物、麵豉湯。蛋炒飯配上櫻花蝦。焦糖多土配奶凍,個奶凍係師傅親自製作。勁香濃同香滑再配上脆卜卜焦糖多士,都係現場師傅即場製作的。

清酒煮蜆,蜆肉無沙粒粒鮮甜飽滿脹卜卜,個蜆湯好甜又夠清香。

牛肉簿燒,食落有肉味。燒過後好香口。好有油香。

去到尾聲仲有炒飯、炒什菜、漬物、麵豉湯。蛋炒飯配上櫻花蝦。

2024-01-14 64 浏览
尖沙咀亞士厘道而家開咗好多餐廳,有好多選擇,今日下午去了這間商業大廈裏面嘅鐵板燒。餐廳有個轉角位,所以好開陽,可以睇到好靚嘅海景,店中間有個大魚缸,見到海鮮特別新鮮。點了二人套餐$988,前菜有個蟹柳沙律菜及螺肉。南非鮑魚配蟹肉味噌,新鮮嘅南非鮑魚,入口彈牙,廚師手勢一流,看著鮑魚由生煎到熟,完全一個視覺上嘅享受,鮑魚切開一啲都唔韌,先食原味,又鮮又甜,之後配上旁邊蟹肉味噌,鲜味更特出。石班塊配意大利番茄乾及他他醬,斑塊煎到外皮焦香,中間肉質依然鮮嫩,配上他他醬,魚味更鮮甜,加上旁邊嘅意大利蕃茄乾,味道更有層次。清酒煮蜆,用上大量清酒,酒精燃燒後,味道依然強烈,食完蜆之後個湯先至係主角,入口十分醒神。神戶黑豚配泡菜及蘋果蓉,肥膩嘅豬肉捲住清爽嘅泡菜,入口味道清新,旁邊嘅蘋果蓉非常清甜,一鹹一甜嘅組合味道又好融和。牛肉薄燒漬物,中間不是青蔥而是昆布及牛旁,帶和風味道,入口味道由濃至淡,配少少生葵可以減少油膩感。日本高菜櫻花蝦炒飯,高菜通常配九洲拉面,今次用嚟炒飯,入口鹹香,鮮味十足。最後有炒雜菜及自家製奶凍多士,廚師炒喺鐵板上慢慢煎到焦磄化的多士,非常香脆又有心思。

點了二人套餐$988,前菜有個蟹柳沙律菜及螺肉。

2024-01-14 57 浏览
雖然係五天工作週,但間唔中都要返一個星期六,雖然只係返半日,但感覺返六日好辛苦😓所以放工通常都會食餐好啲,今日揀咗尖沙咀亞士厘道嘅心鉄板燒。午市套餐抵食又好食,一於試吓一坐低就俾個維港海景吸引住,對住咁靚嘅海景,食乜都加咗分啦揀咗個二人套餐:有沙律,鮑魚,石斑,豚肉,牛肉,煮蜆,炒飯,甜品湯都係$988,好抵食沙律新鮮爽甜,開吓個胃先南非鮑魚 size好大隻,師傅火候控制啱啱好,剛剛熟一啲都唔韌,只用少許鹽同牛油調味,反而食到鮑魚本身嘅鮮味跟住嘅煎石斑塊,師傅好俾心機慢慢煎香煎脆兩面,石斑表皮香脆入面保持肉汁。配他他醬好似食緊魚柳包。另外配旁邊嘅意大利風乾蕃茄一齊食,又有另一番風味清酒煮蜆,蜆新鮮清酒甜,蜆嘅鮮味煮埋落啲清酒湯度,好味到連湯都飲埋黑豚肉薄燒,入面包住Kimchi,新穎啲嘅做法,減低咗豚肉嘅油膩感,非常好嘅組合和牛薄燒有別於一般嘅做法,入邊係包住漬昆布同牛蒡絲,亦都係好特別嘅組合,但比食開嘅蔥蒜又有咗新鮮感炒飯就加入咗日本高菜,即係類似本地嘅雪菜,但味道比較淡口啲,再加入埋櫻花蝦增加口感,整體炒飯合格炒雜菜就正常發揮,食咗咁多豐富嘢之後清一清個口腔,可以再食甜品自家製奶凍

沙律新鮮爽甜,開吓個胃先
自家製奶凍配焦糖多士,多士係師傅慢慢煎脆再加入牛油砂糖,脆口香甜,最有心思係碟上邊都畫上咗卡通人物好可愛啊
2023-12-24 62 浏览
預約多時終於來了,因為入座時人客挺多,所以侍應姐姐安排了我和朋友二人坐旁邊二人座,還好不會吸得一身油煙味,但又能望到師傅整鐵板燒。鐵板燒特選二人套餐野菜沙律、南瓜蟹肉蓉(非常fresh的前菜)法式龍蝦湯、松露蘑菇湯、大蜆鯛魚湯(3選2,我和朋友選了龍蝦和鯛魚,龍蝦很濃郁,鯛魚比較清但飲到淡淡魚的清香)黃金大虎蝦(新鮮的蝦肉從不令人失望配上濃烈進擊的咸蛋香氣很夾)甘鯛魚配忌廉豬骨汁(魚的皮脆炸過,但肉仍很嫰滑配上濃濃的忌廉汁,好味得連汁都想飲光)北海道帆立貝配脆蝦醬(大大隻的帆立貝配鮮咸脆蝦醬汁好好食)神戶黑豚厚燒,豚肉薄燒配蘋果蓉(豬都整得軟糯,肉汁多,非常高質)櫻花蝦高菜漬炒飯,太陽蛋(蛋是整碗飯的精髓,很香口的澱粉質)炒什菜甜品配雪糕~有開心果味和朱古力味,還有餐廳自製的奶凍,3選2最後選了開心果雪糕和奶凍,另外配上鐵板燒焦糖多士(又脆又凍又香甜,好正啊)。
鐵板燒特選二人套餐

野菜沙律、南瓜蟹肉蓉(非常fresh的前菜)

北海道帆立貝配脆蝦醬(大大隻的帆立貝配鮮咸脆蝦醬汁好好食)

2023-12-19 51 浏览
又和朋友慶祝節日食好東西,今次在尖沙咀,提前預約了,入座時已經座無虛席了,所以安排了2人雅座,由師傅即席鐵板燒親自送上桌。我們點了鐵板燒特選二人套餐野菜沙律、南瓜蟹肉蓉法式龍蝦湯、松露蘑菇湯、大蜆鯛魚湯,我們點了龍蝦和鯛魚。龍蝦味道濃稠,大蜆鯛魚就非常鮮味。黃金大虎蝦,新鮮彈牙。甘鯛魚配忌廉豬骨汁,脆皮嫰肉濃汁。北海道帆立貝配脆蝦醬,咸香的醬汁有咬口,配上鮮味彈牙帆立貝,味道好夾。日本A4伊滕和牛厚燒,肉眼薄燒配梅漬蕃茄,蕃茄勁開胃,中和和牛的油膩感,肉味香濃軟糯。櫻花蝦高菜漬炒飯,太陽蛋配上炒飯,味道一絕。炒什菜,吸收了牛油的香但仍保持菜鮮。特色甜品配日式雪糕~開心果味雪糕,自家製奶凍。配焦糖多士,香脆濃甜。
2人雅座,由師傅即席鐵板燒親自送上桌。
我們點了鐵板燒特選二人套餐
野菜沙律、南瓜蟹肉蓉
法式龍蝦湯、松露蘑菇湯、
黃金大虎蝦,新鮮彈牙。
甘鯛魚配忌廉豬骨汁,脆皮嫰肉濃汁。
櫻花蝦高菜漬炒飯,太陽蛋配上炒飯,味道一絕。
炒什菜,吸收了牛油的香但仍保持菜鮮。
用餐时段
2023-12-10 68 浏览
媽咪生日帶佢去食鐵板燒openrice訂位叫二人餐有9折去到都幾驚喜,佢有平餐有貴餐我地三個人,叫咗最貴果兩個餐。個龍蝦超好食(不過我唔記得影相)整體嚟講啲野好好食
媽咪生日帶佢去食鐵板燒
openrice訂位叫二人餐有9折
去到都幾驚喜,佢有平餐有貴餐
我地三個人,叫咗最貴果兩個餐。
個龍蝦超好食(不過我唔記得影相)

整體嚟講啲野好好食
生日
a4和牛
焦糖多士
2023-12-02 61 浏览
放工後輕鬆一下是必要的,今日上班的時候好像很不順心,所以今晚就選了間有心的餐廳。到店後二話不說就選擇了鐵板燒特選二人套餐。野菜沙律及南瓜蟹肉蓉,沙律新鮮配柚子醋,酸酸甜甜很開胃;南瓜蟹肉蓉味道甜美。法式龍蝦湯,店員整了個心心給我很窩心的,龍蝦湯很濃郁,味道很鮮不會太鹹,龍蝦肉彈牙可口。黃金大虎蝦,蝦肉很彈牙,雖然比較大隻但肉質結實得來不會鞋口,鹹蛋黃的味道不會搶過蝦的鮮味,還增添了咸鮮的味道。北海道帆立貝配脆蝦醬,帆立貝肉質嫩滑,脆蝦醬真是一絕,味道鹹鹹脆脆甜甜,豆豉及芝麻還有蝦油的香味十分出眾,跟帆立貝一起吃做到提鮮效果,用這醬很跟会飯吃應該是一流的。金鯛魚配忌廉豬骨汁,鯛魚肉是一梳梳的,肉質的油脂不少可用肥美來形容,魚鱗煎得脆口就如吃薄脆的杏仁片一樣,忌廉豬骨汁很濃厚。肉眼薄燒配梅漬蕃茄,薄燒的牛肉中間配上帶少許甜味的昆布原來是這樣配合的,昆布中和了牛肉的油膩,牛肉的味道也因昆布提升了鮮味。日本A4伊滕和厚燒,入口即溶的一刻就是吃和牛的最高享受,和牛跟日本芥辣是絕配,芥辣使和牛的油脂更香,啖啖滿足。櫻花蝦高菜漬炒飯,炒飯在鐵板中起舞,飯粒在跳躍中,再配上一隻燶邊太陽蛋,櫻花蝦的香味
櫻花蝦高菜漬炒飯,炒飯在鐵板中起舞,飯粒在跳躍中,再配上一隻燶邊太陽蛋,櫻花蝦的香味跟高菜的鹹味配合得很好。
炒雜菜,菜炒得不會太多油,芽菜仔很爽。
特色甜品配日本雪糕,甜品是用了麵包配上焦糖化的脆皮,師傅把麵包烤得香脆,再加上砂糖加熱到焦糖化,開心果雪糕不太甜,味道不錯。
味道: 試得一試
環境: 舒適
衛生: 整潔
服務: 用心很周到
價錢: 適中
2023-11-25 42 浏览
今晚食鐵板燒,揀咗鐵板燒特選二人套餐。🔸野菜沙律,南瓜蟹肉蓉沙律菜新鮮,柚子汁的酸味令人開胃;南瓜蓉有洋蔥片和蟹肉,味道很甜。🔸大蜆鯛魚湯鯛魚湯味道濃郁,蜆肉口感結實冇沙。🔸黃金大虎蝦虎蝦的肉質爽口彈牙,蛋黃有起沙的口感,為虎蝦添多份鹹香,我連蝦膏都唔放過,真係鮮甜美味,茄子有少少鹹香。🔸甘鯛魚配忌廉豬骨汁魚鱗脆口,魚肉清甜肉質頗滑,配忌廉豬骨汁,味道帶點肉的香味。🔸北海道帆立貝配脆蝦醬帆立貝軟而滑身,三文魚籽流岀有鹹甜的汁,脆蝦醬很特別,有點豆豉鯪魚香、芝麻和蝦米鮮香。🔸神戶黑豚厚燒,豚肉薄燒蘋果蓉黑豚厚燒油分豐富,肉質軟滑。豚肉薄燒包著泡菜,口感嫩滑帶微辣,蘋果蓉清甜。🔸樱花蝦高菜漬炒飯我揀左熟蛋,雞蛋味道較淡,剛好有鹹酸菜搭夠,飯粒煙韌。🔸炒雜菜有椰菜、芽菜和菇,芽菜爽口。🔸特色甜品配日式雪糕麵包上有層燒香過的焦糖脆片,味道唔會太甜,麵包亦很脆,開心果雪糕有果仁粒,味道都幾香。廚師將南瓜蟹肉蓉做咗個心形,個碟又會心大心細,甜品碟上又畫咗個心心,每當我望到呢啲心心,都不自覺開心起嚟。
今晚食鐵板燒,揀咗鐵板燒特選二人套餐。
🔸野菜沙律,南瓜蟹肉蓉
🔸大蜆鯛魚湯
鯛魚湯味道濃郁,蜆肉口感結實冇沙。
🔸黃金大虎蝦
🔸甘鯛魚配忌廉豬骨汁
🔸北海道帆立貝配脆蝦醬
🔸神戶黑豚厚燒,豚肉薄燒蘋果蓉
黑豚厚燒油分豐富,肉質軟滑。
豚肉薄燒包著泡菜,口感嫩滑帶微辣,蘋果蓉清甜。
🔸樱花蝦高菜漬炒飯
我揀左熟蛋,雞蛋味道較淡,剛好有鹹酸菜搭夠,飯粒煙韌。
🔸炒雜菜
有椰菜、芽菜和菇,芽菜爽口。
🔸特色甜品配日式雪糕

1K
熱愛鐵板燒的我倆, 又發掘一間有著維港美景的餐廳! 座位不多, 2張鐵板燒枱, 另有房間! 設計簡約高雅, 器皿食具是看得出的用心! 來客鐵板燒特選二人套餐 $2,280, 包羅萬有的, 主菜各一款, 試勻菜單上的菜色! 容許我由甜點開始! 實在太漂亮, 太可愛啦! 生日或慶祝日, 記得在訂位時說明啊! 開心果雪糕味道很濃郁, 牛油焦糖多士也超贊! 前菜: 野菜沙律、南瓜蟹肉蓉 ~ 蟹柳及南瓜也是心型的, 看著是有多開心! 湯: 法式龍蝦湯、大蜆鯛魚湯! 味道濃郁還有濃郁的鮮味, 海鮮也很鮮甜爽口! 黃金大虎蝦 ~ 蝦頭有很多蝦膏, 濃郁還很香! 蝦肉爽口彈牙, 配上黃金醬, 鮮味再被提升! 甘鯛魚配忌廉豬骨汁 ~ 魚肉稠密, 鮮甜及有彈性! 以鐵板燒亦可把魚鱗造型, 豎起如笠上蓑衣般的美態, 奇脆無比! 北海道帆立貝配脆蝦醬 ~ 肉很厚很鮮甜, 配上咸香三文魚子及脆蝦醬, 味道層次提升, 一種食材帶出三種味道! 日本A4伊滕和牛厚燒、肉眼薄燒 配 梅漬蕃茄 ~ 來自日本黑毛和牛種, 並非所有和牛都可以成為「伊藤和牛」,須日本伊藤火腿株式会社派出老行家精選的和牛才符合「伊藤和牛」資格!

日本A4伊滕和牛厚燒、肉眼薄燒 配 梅漬蕃茄 ~ 來自日本黑毛和牛種, 並非所有和牛都可以成為「伊藤和牛」,須日本伊藤火腿株式会社派出老行家精選的和牛才符合「伊藤和牛」資格! 油脂甘香豐富, 肉質鮮嫩幼滑, 入口即溶! 配上酸甜的梅漬蕃茄, 解膩開胃! 薄燒卷上昆布及牛蒡漬, 這配很不錯, 味道多變!

神戶黑豚厚燒、豚肉薄燒 配 蘋果蓉 ~ 完完全全沒有豬腥味, 肉質嫩滑多汁! 薄燒卷上韓式泡菜, 味道層次很豐富!

櫻花蝦高菜漬炒飯 ~ 櫻花蝦炒飯試得多, 高菜漬第一次試! 原來是高菜即是芥菜, 口感如雪菜, 飯粒炒得乾身, 有著咸香的味道!

炒什菜 ~ 最後的一道菜, 完美!
用餐时段
  • 北海道帆立貝配脆蝦醬
  • 甘鯛魚配忌廉豬骨汁
  • 黃金大虎蝦
2023-10-27 420 浏览
#尖沙咀地膽 今次去心鉄板燒,一邊欣賞維港美景,一邊睇住廚師席上煮,氛圍感十足!我地揀左店員推介嘅二人餐,有前菜、湯品、海鮮、肉類主菜、炒飯同獨一無二嘅手繪甜品!驚喜滿分💯!🍽️鐵板燒特選二人餐 $𝟐𝟐𝟖𝟎/𝟐位 🥗野菜沙律/南瓜蟹肉塔🎃可愛嘅心型南瓜蟹肉塔,配搭新鮮爽脆嘅沙律菜,開胃又健康🦞法式龍蝦湯🍲濃郁鮮美嘅龍蝦湯,質感濃郁,仲有心字形浮在湯中!超吸引眼球呀!🦐黄金大虎蝦:鹹蛋控必愛嘅黄金大虎蝦!蝦肉彈牙扎實,配上威香味嘅鹹蛋醬,邪惡又美味!🐟甘鯛魚配忌廉豬骨汁:鯛魚燒魚鱗即席煎到薄身香脆,魚肉鮮甜軟嫩,配上忌廉汁與豬骨湯結合;又夾又好味!🐚北海道帆立貝配脆蝦醬: 帆立貝鮮甜又彈牙,第一片配搭三文魚籽食;第二片配搭香辣惹味嘅脆蝦醬一齊食,兩種都好食!🥩日本A4伊藤和牛厚燒 & 肉眼薄燒: 厚燒油脂香盈,肉汁爆滿;薄燒軟嫩無比味,肉味香濃!十分高質!🍚 櫻花蝦高高菜漬炒飯頂層煎荷包蛋,蛋漿流入炒飯,令味道更升華;飯粒飽滿且有嚼勁,份量好足!🥦炒什菜:營養豐富嘅炒什菜可解解油膩感!🍞甜品:酥脆的多士外皮,搭配著香甜的焦糖,入口即化!太美味!仲有超靚嘅手繪圖案!驚喜滿分💯 ! 心鉄板燒📍

🍽️鐵板燒特選二人餐 $𝟐𝟐𝟖𝟎/𝟐位

🍚 櫻花蝦高高菜漬炒飯

🥦炒什菜:營養豐富嘅炒什菜可解解油膩感!

心鉄板燒
📍地址:尖沙咀亞士厘道17-19號18樓心鉄板燒
  • 日本A4伊藤和牛厚燒
  • 肉眼薄燒
2023-10-02 94 浏览
國慶日係男友生日.可以睇住煙花食鐵板燒😍對住維港超級好環境.食物質素好好又新鮮.🦞必食.和牛勁香.松露湯勁重料.生日甜品仲好有驚喜.可以安排想畫的圖!當時諗住畫隻熊貓.冇估到係咁靚.勁有心機.慶祝生日超級難忘😆
2023-10-01
庆祝纪念
生日
  • 神戶黑豚薄燒
  • 松露蘑菇湯
  • 比目魚配他他醬
2023-09-06 103 浏览
最近妹妹好努力工作,天天都寫稿寫到凌晨,所以就帶她去吃餐好的😍。我們兩個都好愛日本菜,特別是鐵板燒😆。多年前曾經來過心鉄板燒吃晚餐,今晚一於再來回味一下。 餐廳的裝修沒有變,但仍好受歡迎。八時多竟然滿座,好好生意呀!套餐有幾款,我們二人試了鐵板燒特選二人餐 。 野菜沙律 沙律調味不錯,微微的酸,好醒胃。而南瓜蟹肉塔好甘甜,好食呀! 花膠鯛魚湯濃 花膠湯好滋補,女生必喝。鯛魚好鮮好甜,好喝呀。 黄金大虎蝦 鹹蛋造的醬汁,好香又邪惡,鹹蛋裏滿大虎蝦,好食! 甘鯛魚配忌廉豬骨汁 鯛魚的魚鱗勁脆,忌廉汁夠濃又夠甜,好合我胃口。 北海道帆立貝配脆蝦醬 帆立貝煮得好好,本身都好鮮美,用醬油煮過勁正。 神户豚肉厚燒 及 豚肉薄燒 厚燒有咬口,薄燒有捲入蔬菜,一樣不錯!櫻花蝦高高菜漬炒飯 炒飯好好食,高菜微鹹,煎蛋好脆,味道一流! 炒什菜 特式甜品 最後有甜品,有妹妹最愛的黄糖多士!
套餐有幾款,我們二人試了鐵板燒特選二人餐 。
 特式甜品

最後有甜品,有妹妹最愛的黄糖多士!
2023-08-22
2023-08-31 441 浏览
🌹因病未能出發到東京旅行,特意與老公搵間鐵板燒餐廳食中午餐。在收藏家揀了兩間,一間是銅鑼灣,一間是尖沙咀,最後揀了尖沙咀的《心鉄板燒》,飯後順便去Disney 100週年打卡。🌹預訂了12點, 推門進入餐廳,面積不大,裝修普通稍舊,我們坐在鐵板燒前的座位,雖然沒有華麗裝修,正正可以睇住師父烹調,享受美食,坐在窗旁,伴著自然光,感覺舒服。點了鐵板燒自選套餐$398季節沙律北海道帶子帶子鮮甜比目魚魚香肉嫩A4伊藤和牛厚燒牛味濃,肉嫩炒飯炒飯粒粒分明,不油膩漬物大蜆麵豉湯炒什菜甜品餐廳調味濃淡適中,合我們口味。原來食店已有八個年頭,質素有保證

點了

魚香肉嫩

A4伊藤和牛厚燒

牛味濃,肉嫩

炒飯

炒飯粒粒分明,不油膩

漬物

大蜆麵豉湯

甜品

2023-08-27
我向來好喜歡吃日式鐵板燒(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),香港有超多鐵板燒,我已經吃過好多間😚,要我推介的話,我覺得尖沙咀的 🇯🇵 心鉄板燒𝐇𝐚𝐭𝐨 𝐓𝐞𝐩𝐩𝐚𝐧𝐲𝐚𝐤𝐢 好好吃呀😍!! 餐廳可以看到維港景,全部客人都可以坐上廚師吧枱,用餐氣氛一流。雖然開業多年,但依然很受歡迎呀~ @鐵板燒特選二人餐🍽️ $𝟐𝟐𝟖𝟎/𝟐位 ☆ 野菜沙律•南瓜蟹肉塔🎃 沙律菜相當新鮮,又爽又脆,好開胃。 ☆ 法式龍蝦湯🦞 龍蝦湯又濃又鮮,質感濃稿,味道濃郁,還有招牌心字呢! ☆ 黄金大虎蝦🦐 愛鹹蛋的朋友,必愛黄金大虎蝦。蝦肉彈牙,鹹蛋醬惹味又邪惡!! ☆ 甘鯛魚配忌廉豬骨汁🐟 鯛魚立鱗燒,魚鱗好脆,沒想到忌廉汁是豬骨口味呢!☆ 北海道帆立貝配脆蝦醬 ✨ 帆立貝同樣好高,鮮甜又彈牙,還附有三文魚子呢! ☆ 日本A4伊藤和牛厚燒 & 肉眼薄燒🥩 師傅一次過滿足你吃厚燒和薄燒的慾望😏! 厚燒脂肪豐富,肉汁鮮嫩。薄燒較為香口,各有特色。 ☆ 櫻花蝦高高菜漬炒飯🍚 炒飯真的好好吃😍! 之前去過尖沙咀另一間同樣是用高菜炒飯的鐵板燒,質素差天共地。這間超美味🥰,炒得有鑊氣,乾身又入味,配上煎荷包蛋,美味しい!! ☆ 炒什菜 ☆ 特式甜

雖然開業多年,但依然很受歡迎呀~

@鐵板燒特選二人餐🍽️ $𝟐𝟐𝟖𝟎/𝟐位

☆ 野菜沙律•南瓜蟹肉塔🎃

沙律菜相當新鮮,又爽又脆,好開胃。

☆ 法式龍蝦湯🦞

龍蝦湯又濃又鮮,質感濃稿,味道濃郁,還有招牌心字呢!

☆ 黄金大虎蝦🦐

☆ 甘鯛魚配忌廉豬骨汁🐟

鯛魚立鱗燒,魚鱗好脆,沒想到忌廉汁是豬骨口味呢!

☆ 北海道帆立貝配脆蝦醬 ✨

帆立貝同樣好高,鮮甜又彈牙,還附有三文魚子呢!

☆ 日本A4伊藤和牛厚燒 & 肉眼薄燒🥩

☆ 櫻花蝦高高菜漬炒飯🍚

☆ 炒什菜

☆ 特式甜品

甜品有師傅做的奶凍及我最愛的焦糖吐司😚!!!生日的話,原來還可以畫畫呢~

整體質素好高,值得一試呀(≧▽≦)!!
2023-08-21