2017-11-11
今日唔使煮飯,所以就去咗銅鑼灣接男朋友放工啦。我哋喺銅鑼灣已經食都唔知食乜好,所以我哋好多時都會上openrice 睇下有乜嘢好推介有乜嘢好介紹。我哋就見到心之食堂好多好評,又好近我男朋友返工嗰個公司,所以我哋就決定去嗰度食。地點方便唔難搵,好快就已經可以行到去。環境雖然唔係好大,但係坐得非常之舒適。我哋就叫左少少魚生,就係我哋最鍾意嘅八爪魚,同埋帆立貝,魚生雖然冇乜嘢特別嘅伴碟,但勝在夠新鮮,讚!三文魚吋就比較貴,但好好食,佢係比靚嘅三文魚你嘅。我哋好鍾意食蝦嘅,所以我哋就叫左一個芝士他他炸蝦,芝士林喺面,食到入口上面嘅芝士同埋炸蝦嘅鮮味搵埋一體,搞到我同我男朋友要爭住食。因為嗰日見到人哋嗰啲燒鯖魚飯好好食咁款,我哋就學人叫一個,真係好食,外脆內軟咁,肉質鮮甜,煎得啱啱好,冇過火喉。我自己呢就幾鍾意食蒜香炒牛肉嘅,但係呢我男朋友呢就話鰻魚飯好食啲應該,所以最後決定咗都係食鰻魚飯,但我係完全冇失望,因為條鰻魚係勁大條囉,完全唔係hea整。仲有呢,嗰個係石鍋返嚟嘅,佢就係熱辣辣,應該係講由佢令你嗰刻好熱,直到我就嚟買單嗰時都係一樣好熱,好好食!勁大碗,我同我男朋友好似食極都食唔晒咁,哈哈
我哋好鍾意食蝦嘅,所以我哋就叫左一個芝士他他炸蝦,芝士林喺面,食到入口上面嘅芝士同埋炸蝦嘅鮮味搵埋一體,搞到我同我男朋友要爭住食。因為嗰日見到人哋嗰啲燒鯖魚飯好好食咁款,我哋就學人叫一個,真係好食,外脆內軟咁,肉質鮮甜,煎得啱啱好,冇過火喉。我自己呢就幾鍾意食蒜香炒牛肉嘅,但係呢我男朋友呢就話鰻魚飯好食啲應該,所以最後決定咗都係食鰻魚飯,但我係完全冇失望,因為條鰻魚係勁大條囉,完全唔係hea整。仲有呢,嗰個係石鍋返嚟嘅,佢就係熱辣辣,應該係講由佢令你嗰刻好熱,直到我就嚟買單嗰時都係一樣好熱,好好食!勁大碗,我同我男朋友好似食極都食唔晒咁,哈哈。。。