2018-05-24
已經有10年冇食過,估唔到食物質素keep得到而且抵食👍生蠔依舊大隻飽滿,新鮮得黎又冇雪味腥味,根本不需任何汁醬去配合食用,廚師re-fill生蠔冇停手,至少食返10隻先滿足😌其他凍海鮮亦不過不失,熟蝦及蜆烹煮時間恰到好處。三文魚刺身連魚腩部位也有供應而且厚切爽口。沙律選擇亦夠多,有西式及日式可以揀。熟食方面不得不提那味燴牛肋骨,醬料濃而不膩,牛肋骨亦淋到入口融化,如能提供一碗麵再配上牛肋骨這個組合實在太犯規了🙈甜品方面也有驚喜,火焰香橙班戟這道坊間不常見的甜品,一入口是酒的苦澀味,但再三細嚼之下有淡淡香甜橙味湧岀,配合橙肉進食,先苦後甜的感覺實在太驚喜太意外😭😭😭😭😭😭是日食客不多,能夠讓我和朋友悠閒地用餐和聊天,簡直係鬧市中的清泉!