2018-08-12 577 浏览
依架食飯越黎越貴, 所以話有三文魚生蠔既自助午餐可以$200真係好抵, 今日就一於去D間位於旺角豉油街既德福閣得唔得先!十二點上到去, 好多人呀!!! 好彩空間都幾大, 而且食物都算唔少選擇, 環境都OK!刺身三文魚真係好正好新鮮, 又厚切, 係必食的, 生蠔都不停REFILL, 而且仲有八爪魚等等既刺身, 咁既價位既自助餐估唔到刺身咁OK湯粉先填完想要咩料, 再交比廚師去煮, 食落叻沙湯都幾濃, 幾有南洋風情!燒羊脾一D都唔蘇, 但都幾有羊味, 估唔到都幾好味湯有中湯有西湯, 但我傾好湯, 冇味精, 夠清甜, 有屋企湯既感覺!星洲米: 少少辣, 幾開胃焗蠔: 蠔都幾大隻, 而且用芝士焗好惹味炒通菜: 幾有鑊味, 味道岩岩好, 唔好太咸太淡雞腳: 我覺得係必食, 佢白老水去整, 隻味好好味甜品有朱古力噴泉, 去沾生果食好好味!總結D個價位有咁既質素, 性價比好高, 好唔錯呀!
今日就一於去D間位於旺角豉油街既德福閣得唔得先!

刺身

湯粉

燒羊脾
一D都唔蘇, 但都幾有羊味, 估唔到都幾好味

星洲米: 少少辣, 幾開胃
焗蠔: 蠔都幾大隻, 而且用芝士焗好惹味
炒通菜: 幾有鑊味, 味道岩岩好, 唔好太咸太淡
雞腳: 我覺得係必食, 佢白老水去整, 隻味好好味

甜品
有朱古力噴泉, 去沾生果食好好味!

總結D個價位有咁既質素, 性價比好高, 好唔錯呀!
2018-08-11
2018-08-12 327 浏览
聽同事講旺角有間抵食Tea buffet,今日決定睇下$129 可以食到啲咩先!☝️👀3:15 Tea buffet 就開始啦,食客都已經坐埋位等開始, 都幾滿座,唔怪得同事叫我地book定先仲有香口小食! 香脆魚柳,新鮮炸起,好熱,要小心等一等先食!熱盤選擇都唔少, 我比較喜歡食海鮮蒸滑蛋!下午茶時光,飲番本espresso😋😋😋仲有粉麵選擇,拎張紙仔tick tick 完,比大廚,佢就幫我煮麵麵食。等約10分鐘,我碗喇沙蛋麵就食得啦!好方便🙈🙈🙈我揀左札肉、肥牛、墨魚丸,蛋麵。味道正常,淡淡喇沙味,食完都好飽肚啦!最後食埋個朱古力噴泉就滿足啦!整體而言,129抵食,超級平平。雖然與5星級酒店既500蚊自助餐都有點距離,但139咁平,任食既去邊搵!?

熱盤選擇都唔少, 我比較喜歡食海鮮蒸滑蛋!

下午茶時光,飲番本espresso😋😋😋

最後食埋個朱古力噴泉就滿足啦!

下午茶
因為小妹最近好想食生蠔,而愛人又話想食buffet,所以不停上網咁搵下邊間buffet有生蠔食而又平平地,終於就比我見到呢間仕德福有,所以就book左兩位同愛人大吃大渴事不宜遲拎左個位之後就梗係 開 動 嚕 !冷盤個選擇都幾多架,首先梗係有小妹最愛既生蠔啦,隻隻都好大隻,而且好新鮮,食入口有海水既咸香,而且非常之creamy,係正既,所以小妹我食左好多,哈。除左蠔之外,仲凍蝦,青口,花甲同埋長腳蟹,三文魚刺身同壽司等等。長腳蟹都好新鮮,我同愛人都拎左好多隻黎食呀。(同場見到有個小胖子專食長腳蟹,我地計過佢起碼食左4X條呀)熱食食完冷盤就就熱食啦,熱食就都幾多選擇既,有焗蠔,炒飯,炒麵,菜,火龍果咕嚕肉,魚,燒牛肉,天婦羅,豬肚湯等等。要講下既係每一台都有送既蒸粉絲帶子,雖然佢無好似大陸既咁重蒜香味,但係隻帶子好鮮甜,好想食,好想再encore,可惜只按人頭送啦無得再拎嚕甜品食完冷盤,熱食後,愛人已經停晒手腳,佢真係晒料,甜品先至係戲玉呀。甜品方面都有好多選擇,基本上所有精緻蛋糕你講得出既佢都會有,最估唔到係佢有個CHEF係到即焗梳乎厘,重申多次,係即刻焗既梳乎厘呀!正呀,香濃的蛋香撲鼻
因為小妹最近好想食生蠔,而愛人又話想食buffet,

事不宜遲拎左個位之後就梗係 開 動 嚕 !

冷盤
個選擇都幾多架,首先梗係有小妹最愛既生蠔啦,隻隻都好大隻,
所以小妹我食左好多,哈。
除左蠔之外,仲凍蝦,青口,花甲同埋長腳蟹,
三文魚刺身壽司等等。長腳蟹都好新鮮,我同愛人都拎左好多隻黎食呀。(同場見到有個小胖子專食長腳蟹,我地計過佢起碼食左4X條呀)

熱食
食完冷盤就就熱食啦,
好想食,好想再encore,可惜只按人頭送啦無得再拎嚕

甜品
食完冷盤,熱食後,愛人已經停晒手腳,
佢真係晒料,甜品先至係戲玉呀。
重申多次,係即刻焗既梳乎厘呀!正呀,香濃的蛋香撲鼻,入口好幼滑,完全無顆粒結塊,
係好味既。而且除左呢個梳乎厘外,仲有一個火焰香橙pancake,都一樣咁有gimmick。
我都係第一次食個咁型既pancake。用呢個pancake做今次buffet既ending真係夠晒啦

最後,雖然個buffet bar得1.5台左右,
唔算話太大,但野食既質數係得既。加埋飲品方面仲有啤酒任飲,以呢個咁平既價錢黎講,
絕對係性價比高既。所以今次搵食行動係成功既
2018-08-09 277 浏览
平時放題火鍋食得多,今次就選擇旺角酒店buffet價錢又大眾化 ,又有我最鐘意的生蠔任食。冷盆:生蠔,蜆,長腳蟹,蝦,青口,刺身和壽司🍣。生蠔好大隻又夠肥美,又有淡淡海水味,生蠔一出好快就拿完,又會好快不停refill,蜆和青口都夠飽滿,蝦又爽口彈牙。沙律區種類又多,自己鐘意食咩就夾咩。熟食:焗生蠔,炒菜,煮蜆,肥牛,時蔬炒魚柳,炸雞,吉列魚柳等。甜品區種類繁多。每位送一隻帆立貝,大大隻好鮮甜。又有朱古力噴泉又有水果,西瓜好清甜。有玻璃樽枝裝汽水任食。即焗疏乎厘。有甜品。以呢個價錢來說真是抵食,又有生蠔任食,食物種類都不算少,味道又好味。
冷盆:生蠔,蜆,長腳蟹,蝦,青口,刺身壽司🍣。生蠔好大隻又夠肥美,又有淡淡海水味,生蠔一出好快就拿完,又會好快不停refill,蜆和青口都夠飽滿,蝦又爽口彈牙。
沙律區種類又多,自己鐘意食咩就夾咩。
甜品區種類繁多。
每位送一隻帆立貝,大大隻好鮮甜。
又有朱古力噴泉又有水果,西瓜好清甜。
有玻璃樽枝裝汽水任食。
即焗疏乎厘。
2018-08-01
  • 生蠔
2018-08-08 213 浏览
中午時段,同朋友shopping 完想食自助餐又想食生蠔! 終是入左而間而間人流都算多野食又新鮮!首先,入到黎當然就係直奔生蠔區啦🤣🤣 果然無令我失望 啲生蠔又大隻又新鮮 每次去自助餐生蠔都係要搶既,今次當然唔例外。費盡九牛二虎之力終於比我搶到兩隻。一淡咬落去,"雪"一聲就吞落肚🤣(當然都有咬既)!到無倫啊❤️❤️生蠔好大粒,食完要繼續去拎啊!!食完生蠔仲有焗蠔,又忍唔住口食左幾隻今日仲有特別餐牌——燒牛舌,但係就要排隊拎。食完兩舊發現排隊都係值得的🤣牛肉好重喔 Pancake 即叫即整,可以自己揀生果!有雜果,香蕉個d其他仲有好多例如壽司,生果,鹵水鳳爪,沙律,中華沙律。。。等等等等等接近20幾樣既熟食。更有朱古力噴泉同生果,有我鐘意既西瓜❤️ 雖然無起沙但勁甜食飽飽再食埋個雪糕,一流。完美的一餐
中午時段,同朋友shopping 完想食自助餐
又想食生蠔! 終是入左而間

而間人流都算多
野食又新鮮!

首先,入到黎當然就係直奔生蠔區啦🤣🤣 果然無令我失望
啲生蠔又大隻又新鮮
。一淡咬落去,"雪"一聲就吞落肚🤣(當然都有咬既)!
到無倫啊❤️❤️生蠔好大粒,食完要繼續去拎啊!!
食完生蠔仲有焗蠔
,又忍唔住口食左幾隻

Pancake 即叫即整,可以自己揀生果!有雜果,香蕉個d

同生果,有我鐘意既西瓜❤️ 雖然無起沙但勁甜

食飽飽再食埋個雪糕,一流。完美的一餐

2018-07-29 321 浏览
第一次食聖誕自助餐我就係喺呢一間餐廳,嗰陣時候年紀比較小,錢唔係話特別多所以揀咗呢一間價錢又相宜,聖誕節又有位,仲會有聖誕老人去派禮物嘅酒店,我好記得嗰一次我仲係抽獎嘅時間贏咗一個自助午餐券添。今次舊地重遊,發現佢啲食物比起之前做好左。係平日嘅晚餐竟然會有任食生蠔而且size非常之大,非常之厚肉咬落去creamy ,海水味不重。如果胃細d,食幾隻都飽。除此之外仲會有長腳蟹,青口,三文魚,八爪魚嘅刺身,選擇款式都幾多。值得一提嘅就係呢一度嘅沙律吧個款式都幾多下,有唔同種類嘅蔬菜,仲有我最鍾意嘅薯仔沙律同埋沙律螺絲粉。熟食差唔多有10幾款,有炒蜆,蒸魚,五花腩,蒸蛋,炒什菜,味道不錯,挺有火喉。仲有即叫即炸嘅天婦羅,有洋蔥,南瓜,番薯等等。熱辣辣,夠香口。相對於熟食,甜品嘅種類可能比較少啲,但係其實已經足夠。有小朋友最鍾意嘅朱古力噴泉,又會有唔同種類嘅蛋糕,同埋即製嘅pancake。三百幾蚊呢一個價錢,平日有咁多唔同嘅食品性價比來講已經非常高。仲有一點值得讚賞嘅就係呢一間餐廳嘅心思,每一晚去八點鐘都會有一個表現,今日我遇着嘅就係火焰pancake嘅表演全場會熄晒燈,火焰有漆黑閃亮,氣氛十分

三百幾蚊呢一個價錢,平日有咁多唔同嘅食品性價比來講已經非常高。仲有一點值得讚賞嘅就係呢一間餐廳嘅心思,每一晚去八點鐘都會有一個表現,今日我遇着嘅就係火焰pancake嘅表演全場會熄晒燈,火焰有漆黑閃亮,氣氛十分好。
2018-07-29 1958 浏览
近幾年經常食放題, 一個價錢任飲任食, 但自助buffet相對愈黎愈少食。早排經過旺角仕德福酒店, 門外既水牌列明價錢同埋野食既款式, 印象中款式都幾豐富, 咁岩妹妹今個月升職加薪, 於是今晚一家人就決定食餐酒店級buffet。在酒店搭lift上一層就到達德福閣, 打開lift門就見到長長既餐檯放滿食物, 雖然Dinner buffet由6:30才正式開始, 但侍應亦會先安排我地先入座等待開始時間。 餐廳呈長方, 座位間亦唔算太迫。自助餐檯上食物款式排列分明, 雖然款式似乎不算多, 但一般既冷盤海鮮、刺身、生蠔、沙律、熟食、甜品等都有供應...就連朱古力噴泉都有。Dinner buffet正式開始, 通常最受歡迎, 一窩峄衝去的都係冷盤既刺身、生蠔、海鮮....但酒店re-fill得好密, 唔擔心要等好耐先有野食。生蠔size幾大隻, 海水味重~蟹腳有d鹹, 似浸過鹽水如果唔好生蠔, 都有焗蠔選擇刺身款式雖然唔多, 但三文魚質素亦唔差天婦羅 有專人即炸, 嫌只有瓜菜類每位入座均送一隻炸蝦, 外皮幾脆, 蝦肉略爽中式熟食味道亦唔錯, 不會馬虎~ 尤其西蘭花魚塊, 魚塊嫩滑入味, 西蘭花依

生蠔size幾大隻, 海水味重~

蟹腳有d鹹, 似浸過鹽水

如果唔好生蠔, 都有焗蠔選擇

刺身款式雖然唔多, 但三文魚質素亦唔差

天婦羅 有專人即炸, 嫌只有瓜菜類

每位入座均送一隻炸蝦, 外皮幾脆, 蝦肉略爽

中式熟食味道亦唔錯, 不會馬虎~ 尤其西蘭花魚塊, 魚塊嫩滑入味, 西蘭花依然嫩綠爽脆

燒牛肉 有專人為客人切件, 侍應很貼心問我想吃較生還是較熟既牛肉,

亦有黑椒汁/燒汁選擇,
燒牛肉唔會太乾, 肉味很重

西湯 -- 忌廉湯較稀, 味道比較淡

任飲飲品方面, 有支裝汽水、啤酒、Apple juice、coffee/tea 選擇

生果很清甜, 特別係菠蘿同埋蜜瓜, 沾上朱古力噴泉, 朱古力不會過甜, 很喜歡~

有少部分甜品均於7:30開始供應,
例如pancake、梳乎厘

梳乎厘每round大約只有十幾個, 細細個, 蛋味較淡, 但如果甜少少會更好~

雖然款式不多, 只食頻頻re-fill既生蠔、刺身都很易回本, 服務亦很周到,
不過餐廳既冷氣唔太足夠, 溫度較悶熱
2018-07-28
2018-07-26 514 浏览
這間酒店在旺角,今日放假來食個午餐自助餐先,用apps訂座可以有9折,餐廳是一出電梯就到,已經見到朱古力噴泉同甜品,地方很小的,所以一眼望晒,我們坐食物枱附近,一望就是燒牛肉,拿了一塊俾媽媽,不是好大瑰,夠淋夠入味。先拿了沙律,有雲耳,紫椰菜,豆芽,紐紋通粉,普普通通,不差的。朱古力噴泉好吸引羅宋湯,味道酸酸地開胃,有d雜菜芝士焗蠔,蠔仔細細隻,香芝士味又唔會腥有好多人呀生蠔是廚房即開拎出來,每次只是有一蝶,所以要等。大小適中也是鮮甜,唔會腥呀。生滾粥,淡了d,有牛肉,蠔仔,夠晒大碗燒牛肉冇晒,之後變了燒排骨,好靚的燒得好香,有d蜜糖係面,好好味,廚師不停反燒排骨同加蜜糖,好細心。有即整窩夫,熱辣辣加埋雪糕食,簡單絕配。食物款式也是樣樣也是有,沙律,湯,熱葷,冷盤,生蠔,生滾粥,燒牛肉,燒排骨,生果,雪糕,朱古力噴泉,甜品,窩夫,pancske,地方小小,好厲害

朱古力噴泉好吸引

羅宋湯,味道酸酸地開胃,有d雜菜

芝士焗蠔,蠔仔細細隻,香芝士味又唔會腥

有好多人呀

生滾粥,淡了d,有牛肉,蠔仔,夠晒大碗

燒牛肉冇晒,之後變了燒排骨,好靚的

有即整窩夫,熱辣辣加埋雪糕食,簡單絕配。

2018-07-16
2018-07-23 509 浏览
今日同家人行經旺角搵食lunch.經過德福閣見到有lunch buffet食!望一望個價錢!咁平既?!😍唔洗二百蚊😍。即刻上openrice睇下有啲咩食先!見都幾多選擇,家人聽到食buffet就好興奮咁,一於睇下即刻walk in有無得食先!上到去都好full,幾驚無得食。好彩都有枱!😉一放低d野之後,梗係要飛過去刺身部先啦!🍱都有三款刺身!咁岩師傅拎左盤新鮮既出黎!即刻引黎左好多人!🤣三文魚d質素都唔錯。有三文魚腩位😁食落都新鮮肥美。唔會話唔夠凍。😋最令人驚喜係,200蚊都唔洗既自助餐,竟然都有生蠔食!真係食幾隻都賺番哂呀!而且d蠔唔會話好細食。食落係新鮮既,加埋檸檬汁同茄汁落去,味道更鮮甜。唔錯!除左刺身之外,日式野都有提供壽司,冷喬麥麵等等。當然唔少得係沙律吧!熟食方面:有芝士焗生蠔!😍😍濃濃既芝士一齊焗,生蠔好juicy!熱辣辣。邪惡炸雞🍤青口蒸蛋:蒸得夠滑!有陣青口既鮮味。炒麵,蒸包,蘿蔔牛腩(d蘿蔔炆到好入味好腍!) 中西式湯:忌廉湯都幾好飲,有一粒粒既火腿粟米 ,飲落好有口感!😊味道夠濃!即叫既煮:生滾粥😋自己點餸。選擇多!既切牛扒😋😋切得夠薄,唔驚會食到好飽。牛扒都幾嫩
上到去都好full,幾驚無得食。好彩都有枱!😉

一放低d野之後,梗係要飛過去刺身部先啦!🍱
都有三款刺身!咁岩師傅拎左盤新鮮既出黎!
即刻引黎左好多人!🤣

熟食方面:

邪惡炸雞🍤

青口蒸蛋:蒸得夠滑!有陣青口既鮮味。
炒麵,蒸包,蘿蔔牛腩(d蘿蔔炆到好入味好腍!)

中西式湯:

即叫既煮:生滾粥😋自己點餸。選擇多!
既切牛扒😋😋切得夠薄,唔驚會食到好飽。
牛扒都幾嫩肉,同唔會過熟。加d燒汁芥茉醬更加惹味!😊

飲品,雪糕區:

甜品區:都有好多甜品😋有即做班cake,窩夫同雞蛋仔。
仲有朱古力噴泉🍡🍫最鐘意玩架喇!

蛋糕櫃:

糖水仲有 楊枝金露,豆腐花……
都幾多選擇!😆

呢個lunch buffet真係太經濟實惠了!
2018-07-22 350 浏览
有人請食自助餐緊係要即刻舉手舉腳話要去🙆🏿‍♀️今次仲要帶我黎到德福閣😍口水流到一地都係🤤🤤見時間仲早,偷偷地影多幾張圖俾大家先 (記得唔好騷擾到啲職員準備晚餐呀🙆🏿‍♀️)以前放學成日都會經過呢間酒店,但一直都冇為意原來佢哋入面有得食自助餐😜😜自助餐係晚上六點半先開始,不過人有三急所以職員整咗張匙卡畀我哋去餐廳嘅廁所😅去廁所要用佢哋嘅匙卡先去到🙆🏿‍♀️好啦講返正題先一入到去餐廳第一眼畀佢哋一大堆甜品包圍住。而我最鍾意食就係佢哋嘅啫哩,在場嘅小朋友都係咁拎😋😋而且環境舒適,我哋有幸被安排到坐喺窗邊位,慢慢談心,拎野食都好方便🤣雪糕任食㗎!口味都幾多❤️❤️而且佢哋仲有其他飲品都係任飲嘅,例如支裝汽水啤酒等等,仲要好夠凍💖💖熱食既選擇夠曬多,而且上菜嘅速度都非常之快,轉眼又俾人full滿唔錯唔錯😍😍仲未夠鐘入去,偷偷地影住張牛嘅畀大家睇🤣海鮮刺身選擇都唔少㗎,而且放心底下仲有一堆冰雪住。媽媽最鍾意食就係佢哋嘅長腳蟹,唔會好咸,所有海鮮刺身都夠哂鮮!😋😋d呢到就有我最鍾意嘅沙律吧,最特別嘅係佢哋有荔枝肉😍😍都唔知食咗幾多大碗🤣🤣一到八點鐘仲有佢哋嘅重頭戲,就係法式火焰香橙班戟。成個餐廳都會熄曬燈,

去廁所要用佢哋嘅匙卡先去到🙆🏿‍♀️

雪糕任食㗎!口味都幾多❤️❤️

仲未夠鐘入去,偷偷地影住張牛嘅畀大家睇🤣

一到八點鐘仲有佢哋嘅重頭戲,就係法式火焰香橙班戟。成個餐廳都會熄曬燈,之後職員就會係呢個班戟上面點火淋酒,場面非常之壯觀㗎。而且食落一啲都唔會死甜,淡淡既香橙味加上軟淋淋嘅班戟,非常之好味。

而且佢哋嘅梳乎里都係現場即製,真係好甜蜜,好鬆軟❤️❤️

順帶一提,如果有匯豐信用卡同埋長者卡仲會有優惠嫁!

整體嘅食物質素都唔錯, 呢個價錢都真係算抵食嘅,而且職員同埋廚師嘅服務都非常之好非常之貼心。 因為今日見到有個食客投訴點解有廚師同佢講三文魚同蠔最好唔好擺埋一齊,又話我鍾意點擺係我嘅事。你唔識食唔緊要,但唔好令盡責既廚師受委屈。🤷🏿‍♀️
2018-07-11 545 浏览
 今天和老公去了新寶戲院買飛睇戲, 午飯未食,打算食個tea hea一hea先。 暑假街頭熱辣辣不過都好多遊客拖住喼, 星期六下午好多食肆都人頭湧湧。 記起之前個friend話士丹福酒店tea buffet 平平地坐吓hea 非常 good fit, 即管過去望望。 竟然都仲有位,安排了窗邊位置, 價錢$129已包加一。 個場差不多都有九成滿座, 冷盤熱盤就放在場中間, 所有食物一目了然。 冷盤有自助沙律, 冷麵凍蝦青口和壽司。 款式唔多。 估唔到凍蝦蝦肉結實鮮甜, 青口冇咩味道。 唔算太多人去排, 店員也極速refill。 唔少得的中式粉麵档。甜品水果一應俱全。 估唔到細細規模仲有朱古力噴泉。 甜品細細份, 做得精美。 試了班蘭布丁, 但沒有班蘭味道。以下午茶為主的自助餐當然少不了即製pancake, 聞到很香蛋味和牛油味。 仲有熱辣辣窩夫, 配上特製醬汁水果一樣美味。杯裝雪糕只供應雀巢細杯裝。 飲品都是自取。 橙汁唔係鮮榨且味道較淡。 還是按一杯鮮奶咖啡較穩陣。碗仔翅非常足料。 綠豆沙熱辣辣有海帶和臭草味, 唔錯呀!鹹蛋黃杞子雞肉蒸飯 這款蒸飯唔錯細細碗有飯香。 其它常見熱葷, 炸

估唔到凍蝦蝦肉結實鮮甜,
青口冇咩味道。 唔算太多人去排, 店員也極速refill。

唔少得的中式粉麵档。

杯裝雪糕只供應雀巢細杯裝。

碗仔翅非常足料。 綠豆沙熱辣辣有海帶和臭草味, 唔錯呀!

鹹蛋黃杞子雞肉蒸飯
這款蒸飯唔錯細細碗有飯香。

其它常見熱葷, 炸三文魚骨。 麻婆豆腐, 炒米粉, 蘿蔔糕。

食物選擇雖然唔算多, 不過各種食物都迅速地refill, 唔會冇嘢食。 甜品方面交足功課。 由三點坐到五點幾都冇人催你走,淨係hea都抵!
2018-07-11 2703 浏览
上星期朋友約了我去吃自助餐,他說是在旺角的一間酒店來的。想一想我也很久沒有吃自助餐了,因為覺得自己食量不多,吃自助餐並不化算。這間酒店地點很方便,我找了一找便找到了,而且這裏環境很舒服,可以讓我們舒舒服服地吃一餐自助餐。雖然這裏的食物選擇並不是很多,但這裏的食物也是很合我胃口的,而且我喜歡的食物大多數都有,除了熟悉之外還有壽司沙律及生蠔等等而且每人送了一客炸帶子,帶子很新鮮,而且醬汁也很特別,是帶了一點藍莓味,味道酸甜的。而且這裏還有我喜歡的牛扒,牛扒很嫩,牛肉味很重,我揀了燒肉汁,味道很配合呢!另外我也很喜歡這裏的甜品,選擇也很多,而且味道不算很甜,所以我很喜歡。這是梳乎厘,熱辣辣的,而且我很喜歡這個大細,梳乎里外脆內軟,焗得恰到好處,而且內裏充滿蛋白香味所以我一口氣吃了三個最後我吃了一個雪糕作為一個完美的總結,我發現了這裏有很特別的芝麻味雪糕,而且芝麻味特別香濃

所以我一口氣吃了三個

2018-07-10 609 浏览
花費百多元就能吃到酒店的自助午餐,而且還有生蠔食,除了德福閣,還能去哪裏?現在自助午餐還有八折,問你心動未?位於旺角豉油街,德福酒店閣樓的德福閣,每日都提供自助午餐及晚餐,午餐由$138起,晚餐$208+,而且還有折扣。一出電梯,長長的自助餐上,放滿琳瑯滿目的食品這裏的飲品也是自助,不用再花錢叫飲品。迷你小蛋糕,可愛得意,小朋友一個接一個地吃不停。這裏除了肉食,為了顧客們的健康,也提拱了各類蔬菜,非常體貼。脆卜卜的抄面,加上肉炒三絲,很地道港式面食。醬鴨,蟹子沙律,應有盡有。又大又鮮甜的生蠔,任食,去哪還有?!在外面叫一隻,最平便也要$40一隻吧,食四隻,成本都賺回來。不同種類的沙律吧即叫即做的湯粉面小朋友至愛的巧克力噴泉大廚為你提供即場做的Pancake甜點

一出電梯,長長的自助餐上,放滿琳瑯滿目的食品

這裏的飲品也是自助,不用再花錢叫飲品。

迷你小蛋糕,可愛得意,小朋友一個接一個地吃不停。

脆卜卜的抄面,加上肉炒三絲,很地道港式面食。

醬鴨,蟹子沙律,應有盡有。

不同種類的沙律吧

即叫即做的湯粉面

小朋友至愛的巧克力噴泉

大廚為你提供即場做的Pancake甜點
2018-07-08 2325 浏览
平時都唔係經常會去食自助餐嘅人,被朋友燒到,德福閣嘅自助餐價錢抵食,又質素唔錯咁話,揀左個星期六去試試。今日就同家人,一早起身去到旺角試下。香港其實有不少呢D中型酒店,都有提供午餐或者下午餐buffet,呢度嘅價錢唔貴。連同訂座折扣,假日都係200蚊內。來到時12點有多,全場滿座咁濟,我都好驚訝原來有咁多人喜歡中午自助餐。可能因為價錢平啦,好多客人都係一家大小,幾適合家庭聚餐坐低之後,就急不及待睇下有D咩食,首先由冷盤到熱葷、甜品、飲品都齊,自助沙律、刺身、生蠔、燒牛仔肉、餐湯、熱葷十多款、中西式甜品等,咁以呢個價錢而言,選擇都幾多。冷盤有煙火腿、涼拌、牛肉粒、煙鴨胸等刺身有三文魚、八爪魚兩款,任拎自取,另外亦都有D雜錦壽司,廚師都fill得快,一見有吉碟,就換盤新嘅出來。質素中規中矩,都可以接受。生蠔由我地坐低到離開眼見到添左3次,我地每次都拎到,生蠔都幾大隻,夠肥,鮮度就一般般啦。但呢個價位有蠔食,都收貨燒牛肉即切,切得厚身,燒得比較熟D。旁邊有日式湯麵區,可供選擇烏冬、拉麵,配叉燒、獅子狗、墨丸等等。餐湯分中、西式,分別為冬瓜綠豆薏米煲老鴨、芹菜蜆肉忌廉湯,試左中湯,熱辣辣,又夠

刺身有三文魚、八爪魚兩款,任拎自取,另外亦都有D雜錦壽司廚師都fill得快,一見有吉碟,就換盤新嘅出來。質素中規中矩,都可以接受。

燒牛肉即切,切得厚身,燒得比較熟D。

餐湯分中、西式,分別為冬瓜綠豆薏米煲老鴨、芹菜蜆肉忌廉湯,試左中湯,熱辣辣,又夠消暑。

點心有小籠包、馬拉糕仔,正常野。

熱葷有鹹蛋黃杞子雞肉蒸飯、日式海鮮蒸蛋、和式清酒浸肥牛片、芝士焗蠔、七味三文魚頭、紫蘇炸雞、麻婆豆腐、時蔬炒魚柳等等。
總括選擇都幾多,衡量番個價錢,起碼我地都食得飽飽,難怪咁多長輩食

飲品

雪糕

甜品
朱古力噴泉基本上每間自助餐都有,棉花糖、水果例如西瓜、菠蘿、哈蜜瓜、提子等。

布丁、啫喱杯等。

另有即製waffle、pancake,配料、醬料自己加,例如草莓醬、煉奶、鮮忌廉、香蕉、雜果、花生醬等等

食落都夠外脆內軟喎,雖然冇咩蛋香。

2018-07-07
2018-07-08 397 浏览
本人好少係香港吃自助餐,因為普遍都貴。今次比我搵到呢間係酒店吃,重要有生蠔和價錢便宜的自助晚餐。一開始我專攻熟食,呢度有甚少係其他自助餐發現嘅田螺。一抔兩粒田螺和薯蓉,熱辣辣很好吃,我一次過食咗兩杯。炸雞外層脆卜卜,雞肉又滑這個芝士焗生蠔芝士味濃郁,非常滋味牛扒肉汁豐富,之後再食咗啲菜就立刻吃今晚主打的生蠔。這裏補給得好快,所以大家可以慢慢吃。生蠔係來自美國,勁大隻好似我半隻手咁大。第一次食自助餐有咁大隻嘅。好creamy 好新鮮,吃完一隻忍不住又吃另一隻。由於太大隻食幾隻就飽唔會好似平時嗰啲咁一陣風,所以好滿足。三文魚佢哋好闊綽,唔使排隊拎,自己夾就得。三文魚新鮮。每一枱都會送炸蝦,服務員細心的告訴我好窩心。最好梗係甜品時間疏乎厘外脆內軟,值得推介。到八點鐘就有廚師表演,火焰法式pancake。酒味濃郁,味道好特別,睇得又食得。最正飲品任飲,有樽裝可樂丶啤酒丶咖啡和橙汁。總括而言,二百元鬆啲就食到咁大隻生蠔的自助餐,真的超值。性價比高。
一開始我專攻熟食,呢度有甚少係其他自助餐發現嘅田螺。

一抔兩粒田螺和薯蓉,熱辣辣很好吃,我一次過食咗兩杯。

炸雞外層脆卜卜,雞肉又滑

這個芝士焗生蠔芝士味濃郁,非常滋味
牛扒肉汁豐富,之後再食咗啲菜就立刻吃今晚主打的生蠔。
唔會好似平時嗰啲咁一陣風,所以好滿足。
三文魚佢哋好闊綽,唔使排隊拎,自己夾就得。三文魚新鮮。
每一枱都會送炸蝦,服務員細心的告訴我[岩岩炸好,小心熱!]好窩心。

最好梗係甜品時間
疏乎厘外脆內軟,值得推介。

到八點鐘就有廚師表演,火焰法式pancake。
酒味濃郁,味道好特別,睇得又食得。

最正飲品任飲,有樽裝可樂丶啤酒丶咖啡和橙汁。
2018-07-07
用餐优惠