2018-07-08 397 浏览
本人好少係香港吃自助餐,因為普遍都貴。今次比我搵到呢間係酒店吃,重要有生蠔和價錢便宜的自助晚餐。一開始我專攻熟食,呢度有甚少係其他自助餐發現嘅田螺。一抔兩粒田螺和薯蓉,熱辣辣很好吃,我一次過食咗兩杯。炸雞外層脆卜卜,雞肉又滑這個芝士焗生蠔芝士味濃郁,非常滋味牛扒肉汁豐富,之後再食咗啲菜就立刻吃今晚主打的生蠔。這裏補給得好快,所以大家可以慢慢吃。生蠔係來自美國,勁大隻好似我半隻手咁大。第一次食自助餐有咁大隻嘅。好creamy 好新鮮,吃完一隻忍不住又吃另一隻。由於太大隻食幾隻就飽唔會好似平時嗰啲咁一陣風,所以好滿足。三文魚佢哋好闊綽,唔使排隊拎,自己夾就得。三文魚新鮮。每一枱都會送炸蝦,服務員細心的告訴我好窩心。最好梗係甜品時間疏乎厘外脆內軟,值得推介。到八點鐘就有廚師表演,火焰法式pancake。酒味濃郁,味道好特別,睇得又食得。最正飲品任飲,有樽裝可樂丶啤酒丶咖啡和橙汁。總括而言,二百元鬆啲就食到咁大隻生蠔的自助餐,真的超值。性價比高。
一開始我專攻熟食,呢度有甚少係其他自助餐發現嘅田螺。

一抔兩粒田螺和薯蓉,熱辣辣很好吃,我一次過食咗兩杯。

炸雞外層脆卜卜,雞肉又滑

這個芝士焗生蠔芝士味濃郁,非常滋味
牛扒肉汁豐富,之後再食咗啲菜就立刻吃今晚主打的生蠔。
唔會好似平時嗰啲咁一陣風,所以好滿足。
三文魚佢哋好闊綽,唔使排隊拎,自己夾就得。三文魚新鮮。
每一枱都會送炸蝦,服務員細心的告訴我[岩岩炸好,小心熱!]好窩心。

最好梗係甜品時間
疏乎厘外脆內軟,值得推介。

到八點鐘就有廚師表演,火焰法式pancake。
酒味濃郁,味道好特別,睇得又食得。

最正飲品任飲,有樽裝可樂丶啤酒丶咖啡和橙汁。
2018-07-07