2018-09-13 388 浏览
番左好多日工🙈 今日難得放假 緊係對自己好d啦😍😍 揀左呢間酒店食自助午餐大家一齊睇下有咩食啦😙😙第一樣緊係要推介下佢地既生蠔啦好少酒店午市都有生蠔食架啵呢下都充滿驚喜 仲要都幾新鮮 真係唔錯唔錯不過一岀就有好多人拎 大家加油啦😆😆熟食種類都唔少有芒果沙拉骨,煙鴨胸,芝士焗美國生蠔,鮑汁荷葉飯,炒米粉等等熱食款食多又好食 ,係咪勁吸引呢仲有一個位係粉麵同扒位之前係燒羊脾,但去到羊脾完左,變左燒牛脷就拎左一份番去仲加埋燒汁呢個真係一放入口,入口即化說不出有幾好食 ,應該係我食過最好味既牛脷哦甜品更加係女士既最愛, 款式多都唔再講 甜度岩岩好 食太多都無問題呀⼁仲唔快d試下?!😙
大家一齊睇下有咩食啦😙😙

第一樣緊係要推介下佢地既生蠔啦

好少酒店午市都有生蠔食架啵
呢下都充滿驚喜 仲要都幾新鮮 真係唔錯唔錯
不過一岀就有好多人拎 大家加油啦😆😆

熟食種類都唔少
熱食款食多又好食 ,係咪勁吸引呢

仲有一個位係粉麵同扒位
之前係燒羊脾,但去到羊脾完左,變左燒牛脷
就拎左一份番去
仲加埋燒汁
呢個真係一放入口,入口即化

說不出有幾好食 ,應該係我食過最好味既牛脷哦

仲唔快d試下?!😙
旺角(仕德福酒店)在區內屬於面積較細的三星級酒店,其位置在較多fine dining餐廳的旺角豉油街白布街一帶,最近推出仲夏海鮮美食自助晚餐,價位索價約$350一位,且有任食愛爾蘭生蠔及多款海鮮冷盤,屬性價比較高的自助餐。有大量靠牆皮夾卡座,舒適度高。生蠔當然要一次過取五六隻,看其portion佔比,新鮮亦飽滿,海水味充足,蠔殼週邊也沖洗得十分潔淨。蒜蓉粉絲蒸帆立貝,限定每人送一隻,帆立貝鮮甜,粉絲夠惹味,味道十分配合。新鮮蔬菜沙律,色彩繽紛,五顏六色,十分吸引。冷盤都有多種選擇,有長腳蟹、三文魚、蝦、青口、海帶等。甜品種類眾多,refill的速度也夠快,不斷增加款式,夠貼心。

有大量靠牆皮夾卡座,舒適度高。

新鮮蔬菜沙律,色彩繽紛,五顏六色,十分吸引。

冷盤都有多種選擇,有長腳蟹、三文魚、蝦、青口、海帶等。

2018-09-08 303 浏览
媽咪好鐘意食自助餐,貪佢多選擇。今次就同佢黎旺角既德福閣食自助餐。見佢價錢平又可以任食生蠔。==============================德福閣都幾大下,我地就坐係最近自助餐既位,擺野食勁方便。呢度都真係幾多選擇下。第一輪就羅左生蠔同長腳蟹腳。生蠔真係大大件,真係同隻拳頭一樣大,唔係講笑。食落都幾新鮮,大隻又鮮美。唔錯,而且餐廳refill既速度好快 ,所以唔駛擔心食得幾件。我地都食左兩輪生蠔,因為真係好好味。長腳蟹真係啖啖肉,而且又容易折開。蟹肉多不過味道就唔算太重蟹味啦。都唔錯既。蟹腳就清得比較快,雖然餐廳已經瘋狂refill,食左一輪見未fill就食其他野食啦。真係黎呢度淨係食蠔同長腳蟹都已經值回票價啦!麒麟豆腐既火腿同菇都幾好,不過豆腐就比較乾身啦。餐廳既乾燒伊麵就真係唔錯啦,炒得好乾身,又不黏不稠。好味道!食到咁上下,餐廳送上一人一隻釀蟹蓋。啖啖肉。主食都唔算食得多,甜品就食得唔少啦。其中媽咪最鐘意食既就係楊枝甘露。食落口感有點起沙,味道酸酸甜甜幾開胃。食到差唔多8點開始就有唔同既即製甜品食啦!分別有即製疏乎厘、火焰法式pancake和雜果pancake。疏乎厘

第一輪就羅左生蠔同長腳蟹腳。

麒麟豆腐既火腿同菇都幾好,不過豆腐就比較乾身啦。

食到咁上下,餐廳送上一人一隻釀蟹蓋。啖啖肉。

食到差唔多8點開始就有唔同既即製甜品食啦!分別有即製疏乎厘、火焰法式pancake和雜果pancake。疏乎厘唔係太甜,食落蛋味都幾出。火焰法式pancake 視覺效果就十足,而雜果pancake 就一般。

而本人就比較鐘意食朱古力,但朱古力噴泉就岩曬我啦。朱古力味好香濃,沾上各類水果同棉花糖真係幾好味喎。食都食左幾轉呀!

德福閣既生蠔同長腳蟹真係好值得食,而且餐廳refill得好快,真係睇住職員瘋狂refill。野食既種類都好多。職員收碟既速度都好快。價錢亦算便宜,淨食生蠔同長腳蟹都值回票價呀!
2018-09-03
  • 乾燒伊麵
  • 生蠔
  • 長腳蟹腳
2018-09-06 519 浏览
周末同屋企人行街後,見到呢一間酒店做緊優惠,下午茶嘅自助餐非常之抵!每個人只係要130$,由下午三點三到五點十五分,足足有兩小時,咁我地就決定試一試+抖一抖。酒店座位都幾闊落、一D都唔逼、好適合去傾吓計。講真,下午茶自助餐就一定冇午餐或者晚餐咁豐富、無刺身,但都有日本壽司食,仲會不斷refill不同款的卷物!海鮮方面就有青口、蝦,啲蝦好好味、我忍唔到口...不斷食咗好多隻。仲有得即煮湯麵!熱食都有好多款、有炸魚有咕嚕肉有炒菜有餃子有星州炒米有炒飯有排骨蒸飯!實有款岩你口味+ 保證食到你飽沙律區,同晚餐一樣無慳皮!鐘意食菜的我,凍食沙拉菜+ 熱食炒菜都唔放過茶碗蒸蛋居然仲有好多款揀,有蜆肉、有蟹柳、有青口、有蝦!係滑的,一個人都食左兩碗下午茶當然唔少得甜品!!好多種類,見到個朱古力噴泉已經令人好開心! 我最鐘意個木糠布甸!除左圖中西式甜點,仲有碗仔翅!中式糖水有喳咋同楊枝甘露!喳咋落足豆、又夠熱又好香!屋企人飲左3碗tim!仲會有師傅即場整pancake! 又軟又香雖則食完舊cream會令人感覺罪疚😂🙈但一於少理,食左先講!總結:呢個下午茶自助餐真係超值,我地三人飽到,當晚連晚飯都食唔落

仲有得即煮湯麵!

沙律區,同晚餐一樣
無慳皮!

鐘意食菜的我,凍食沙拉菜+ 熱食炒菜都唔放過

茶碗蒸蛋

下午茶當然唔少得甜品!!

仲會有師傅即場整pancake! 又軟又香

總結:呢個下午茶自助餐真係超值,我地三人飽到,當晚連晚飯都食唔落!
2018-09-01
2018-09-02 409 浏览
今日1號,每個月為慶祝一號都差不多揀任食。😰今天都唔例外。揀左呢間平價 tea buffet, $130一個人。🔸間野係旺角區,係新寶戲院再行入dd, 幾方便,15:00去到,15:15有得拎野食。影下相,飲杯水,去個洗手間就岩岩好。第一時間當然拎海鮮,有青口同海蝦,海蝦好鮮甜。有即整熱辣辣班戟,自己揀材料就有廚師幫您整。有湯麵食,冬蔭公湯唔錯仲有朱古力噴泉,加埋香噴噴既綿花糖,超正,小朋友一定好鐘意。有即整熱香餅機,右下角張相係上一首整跌左落枱面。🤣🤣🔸見到有人辣到個盤,個職員走出黎,問有冇事。要唔要拎冰敷👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🔸座位環境舒服,夾野食唔洗同人迫💁🏻🔸雖然下午茶款式唔多,但係其實甘既價錢已經好滿足😍😍😍😍😍
今日1號,每個月為慶祝一號都差不多揀任食。😰

第一時間當然拎海鮮,有青口同海蝦,海蝦好鮮甜。

有即整熱辣辣班戟,自己揀材料就有廚師幫您整。

有湯麵食,冬蔭公湯唔錯

有即整熱香餅機,右下角張相係上一首整跌左落枱面。🤣🤣

🔸座位環境舒服,夾野食唔洗同人迫💁🏻

🔸雖然下午茶款式唔多,但係其實甘既價錢已經好滿足😍😍😍😍😍

2018-09-01
下午茶
庆祝纪念
纪念日
2018-09-01 251 浏览
見到open rice 介紹不錯 一家四口決定一試 一出𨋢門所有野食已經在眼前(一眼望哂) 生蠔肥美 牛肉似牛肉乾 餸菜大約十款 甜品大約十五款 不過揀吾落手 生果不錯 仲有樽裝可樂 伙計質素中下
2018-08-31
  • 梳乎厘
2018-08-30 325 浏览
為慶祝個仔轉咗份新工,今晚 一家人特意去旺角(仕德福酒店)食自助餐,估不到3百幾元,這個價錢仲可以任食生蠔,自助餐最好就係,提供各樣的食品,按自己的喜好而選擇,又不用擔心邊樣唔啱食, 所以今晚可以盡情享受這一頓豐富而抵食的自助餐。我覺得呢個自助餐,最好就係有任食生蠔 ,仲不停添加,剛剛俾人取哂,就即刻補給得好快,生蠔都好大隻,非常鮮甜,鍾意食生蠔嘅我,今晚吃到十分滿足每人仲送一隻粉絲帆立貝,蒸到好惹味。各式各樣的冷熱盆都有齊。最後當然是要食番個甜品,才算大功告成,甜品都有好多選擇。

每人仲送一隻粉絲帆立貝,蒸到好惹味。

各式各樣的冷熱盆都有齊。

最後當然是要食番個甜品,才算大功告成,甜品都有好多選擇。
2018-08-29 360 浏览
在開飯訂位,酒店餐廳職員有致電覆實對訂位數。當天早了10多分鐘到達,職員安排客人先入座位坐下;唔會如一些把客人罰站立等候😅,帶位員工也會題示《中午12時才開始取食物》。取得座位先環場走走拍照,看看有什麼食品^_^!基本飲品有熱飲:咖啡,紅茶,淡奶,檸檬片。凍飲有:什果冰水和樣子似橙汁各1壼。可能是中午:有炒粉,麵。有一鍋現吃皮蛋瘦肉粥,也有自己選料生滾粥;而且店方好貼心有給(牌号取),不用站着等😊!此中午自助餐主題是【蠔】,所以有生蠔,焗蠔,蛋蒸蠔仔,生滾粥也有蠔仔可選擇(真的好多款蠔😄!)生蠔真的好大隻,但蠔味比較淡;但也算是新鮮,沒有發現(有嗅味蠔已非常好)😄!甜品只是一般,但水果就好新鮮;雖然水果品種不多,但質感值得讚😊!結賬時才知道HKBK信用咭有八折,恆生信用咭就會有85折;但恆生銀聯就沒有此折扣,但這次單據15天內就會有特別折扣。因從前在《開飯訂自助餐都是直接有折,但今次說是要印優惠券;不是說環保嗎?環要這樣難題岳合客人😈,非常不方便😧!》方便客人才是引客之道^_^!
生滾粥
生滾粥
2018-08-27 777 浏览
今日星期六同朋友嚟左旺角仕德福酒店試下佢Brunch buffet,主要想一邊傾吓計,一邊食吓野,又冇限時。我哋冇book位,嚟到竟然係full house,好彩仲剩返一張枱可以俾我地兩個。食物種類同一般buffet都係大同小異,沙律、海鮮、刺身、熟食等等,中午冇蝦冇蟹,但估唔到有生蠔!!先食冷盤,拎左生蠔同三文魚試吓,蠔好重蠔味,但朋友兼腥,我覺得超甜。入口唔係creamy嘅質感,但肉質比較厚實,爽口夠甜。三文魚近腩位,油脂十足,但連著一點點皮脂!旁邊嘅日式叉燒比想像中有d唔同,可以唔落醬汁,但有點乾身,味道一般。蒸蛋細細杯,做得夠滑。仲試左其他兩款剌身,但始終唔夠三文魚嘅油脂香咁好食。 煙鴨胸味道唔錯,冇出面嘅咁咸。雞同豬都唔太特別,但星洲炒米有驚喜!濃烈嘅咖喱粉香,入口微辣,非常惹味,而且米炒唔會太腍,口感非常好!熟食肉類方面,最好係牛舌。燒得夠香,牛舌味濃,而本身肉質夠腍,加上黑椒汁食,味道同口感都一絕!Encore選擇係星洲炒米、蒸蛋、生蠔、牛舌!仲有其他野食嘅:食完收碟快,員工都好有禮貎,最大賣點係生蠔、焗蠔無限refill,唔駛爭啦!

2018-08-26 1718 浏览
之前有朋友生日話係度食有蛋糕75折,話又蠔又蟹,回本快!我地就book左!結帳時hsbc信用卡有85折,嘩,抵爆啦!以依個價錢,真係算好ok!生蠔不用排隊、不停refill和有鮮甜味!海水味唔多,但係夠回本過口引!大隻品種就甜為主,細隻品種就較鮮同多汁!青口就淡口d,蟹腳有海水味同中等肉量,食蠔同蟹腳回哂本!厚切三文魚白汁焗蠔味道就豐富啲,可以食d!椒鹽倉魚好好味,細細條,但好野味!清酒豆腐蜆清酒重味,依度嘅蜆肉無論冰凍食定係熟食都係無沙!麻辣浸鯇魚一d都唔辣,好似碗仔翅!食下蒜蓉炒通菜過冷河!有少少腐乳味道,唔會咸幾好!燒牛肉勁大,肉食人一定岩,哈哈!蓮藕炆腩仔蓮藕炆得好入味,豬肉勁大舊,豬皮無毛毛既,嘻!火龍果炒青口唔酸,怕酸都食得,比冰凍青口好味!菠蘿金沙骨依個係推薦既肉食。主要因為有骨既肉比較香同重味,入到配汁味道!金沙骨普遍都係較熱氣,但依個唔會,係啖啖肉juicy!葡汁西檸雞雞件大,爽!葡汁都ok,配飯一流!天婦羅茄子好炸既皮,茄子熱熱軟軟!總括熟食少點,但有蠔蟹搭救!甜品雪糕鮮果以菠蘿最甜!8點得一次既法式香橙pancake關燈表演!香橙味同酒精都好強,食到一件試下,ye

厚切三文魚

白汁焗蠔味道就豐富啲,可以食d!

椒鹽倉魚好好味,細細條,但好野味!

清酒豆腐蜆清酒重味,依度嘅蜆肉無論冰凍食定係熟食都係無沙!

麻辣浸鯇魚一d都唔辣,好似碗仔翅!

食下蒜蓉炒通菜過冷河!有少少腐乳味道,唔會咸幾好!

燒牛肉
勁大,肉食人一定岩,哈哈!

蓮藕炆腩仔
蓮藕炆得好入味,豬肉勁大舊,豬皮無毛毛既,嘻!

火龍果炒青口唔酸,怕酸都食得,比冰凍青口好味!

菠蘿金沙骨

葡汁西檸雞
雞件大,爽!葡汁都ok,配飯一流!

天婦羅茄子
好炸既皮,茄子熱熱軟軟!總括熟食少點,但有蠔蟹搭救!

甜品雪糕
鮮果以菠蘿最甜!

8點得一次既法式香橙pancake
關燈表演!香橙味同酒精都好強,食到一件試下,yeah!

雲呢拿疏乎厘,19:30後10分鐘一次!

即整雜果pancake,那,加雪糕一流!

綠茶蕨餅甘味多,不過不失。

蜜瓜糯米滋同紅豆和果子都好味,好彈牙,食幾粒都想再咬,哈哈!

杞子同桂花凍糕
杞子好足料,杞子味好多!桂花糕比較q同淡淡花味!

蘋果汁淡口d,反而檸檬青瓜水好天然幾青新解肥!當然唔少得汽水啤酒任飲啦!
2018-08-26 169 浏览
我係第二次黎呢到食buffet,不過對上一次已經係十年前所以都冇乜印象喇,今次同老公黎慶祝週年紀念,訂位同cfm座位時都要求要清靜少少嘅位,不過被安排坐最近收碟嘅員工出入口旁邊,由於職員收左啲碗碟要嚮果對門拎入廚房,所以不停出入其實都唔靜架,再加上中間果排被十幾個家長坐左,連同啲bb真係好嘈,你又抱下我bb,我又玩下你bb,又多數企嚮路中間哄bb所以條通道長期被塞住左,附近嘅食客都發覺有問題,不過冇職員主動勸阻佢地靜啲同唔好企通道哄bb,所以有啲失望講返食物方面,生蠔好大隻算珍寶size,而且refill都算快,呢個值得一讚。刺身肥美新鮮,燒牛肉好味而且個黑椒汁夠濃夠辣。ribs竟然冇骨啖啖肉,不過唔算惹味。清酒蜆整得又嫩又好味,食左兩碗。咖哩薯餅好好味,我食左好好件~自選班㦸可揀自己鍾竟嘅食材放入去所以都好味,反而熄燈整果個火焰橙味班㦸就普通啲喇。食品方面有支裝汽水及果汁,雪糕係牛奶公司,不過太飽冇食啦,其他食物都不過不失呀。今晚除左嘈左少少,出入唔方便之外,其他整體都ok嘅
2018-06-30
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
信用卡優惠
2018-08-20 357 浏览
有時候想做港女食3層高級afternoon tea,但係又食唔飽!諗諗吓不如去食個Tea buffet😂見到咁平星期六去都係$130唔使!!試吓佢都無妨啦🤩🤩🤩三點鐘入到去仲未開始!等到3:15嘅時候,就可以出去拎嘢食啦!有煎蘿蔔糕炒五花肉炸魚柳炒麵等等......因為未食早餐嘅關係、好肚餓!一嚟到就睇咗熟悉有啲咩食先!選擇都唔少喎,仲有海鮮蒸水蛋!海鮮蒸水蛋都幾足料,蒸蛋滑滑,海鮮嘅份量都唔少仲有青口同蝦!😝😝😝仲有蘿蔔炆牛腩都幾受歡迎!而且即刻拎得快,食物refill得都好快!😂😂😂唔驚冇得食!食到咁上下,睇吓有咩甜品!除咗雪糕之外,仲有啲蛋糕小甜點😚中式嘅笑口棗、大菜糕都有啊!到咗4:15左右,大廚出嚟親自整pancake!仲可以自選水果! 出邊食都要$30-40!而家百幾蚊就係食咗咁多野,其實都好抵😂😂😂
見到咁平星期六去都係$130唔使!!試吓佢都無妨啦🤩🤩🤩

有煎蘿蔔糕炒五花肉炸魚柳炒麵等等......

食到咁上下,睇吓有咩甜品!除咗雪糕之外,仲有啲蛋糕小甜點😚
中式嘅笑口棗、大菜糕都有啊!

2018-08-19 327 浏览
平時好少食自助餐,覺得貴同埋又唔想食到太飽不過呢間既自助餐係平民價!!!所以就晏就同媽媽黎食先呢度既格局唔大,所以要食就BOOK定位啦!同埋都有齊冷盤熟食同甜品架!係比夜晚少DD野食重點好似係有生蠔食!!!會不停咁補D生蠔,所以唔怕食唔到架生蠔唔算特別肥美,唔腥味道都唔錯,有海水味都新鮮既!冷盤仲有壽司,不過就冇刺身啦有炸雞,不過就唔係好脆同唔係韓式咁既好似放得有少少耐,不過淡淡肉,唔會好乾而芝士焗蠔就唔係大大隻個D啦,佢係一個有幾粒細既蠔,芝士味都夠既,係用細粒既蠔減左少少分仲有飯同米粉,菜都有既!唔記得左影呢個係羊肉!佢會即刻幫你切一片比你可以自己揀咩醬汁唔會有羶味,肉就唔算軟但都咬得到嘅佢係大大隻脾上切,仲熱辣辣最後甜品都唔記得影有芝士蛋糕嘅芝士味好濃仲有朱古力噴泉玩!可以用綿花糖同生果作為自助餐都算平,雖然野食冇咁多我睇過夜晚食應該多啲款!
平時好少食自助餐,覺得貴同埋又唔想食到太飽
不過呢間既自助餐係平民價!!!所以就晏就同媽媽黎食先
呢度既格局唔大,所以要食就BOOK定位啦!
同埋都有齊冷盤熟食同甜品架!係比夜晚少DD野食

重點好似係有生蠔食!!!
會不停咁補D生蠔,所以唔怕食唔到架
生蠔唔算特別肥美,唔腥
味道都唔錯,有海水味都新鮮既!
冷盤仲有壽司,不過就冇刺身

炸雞,不過就唔係好脆同唔係韓式咁既
好似放得有少少耐,不過淡淡肉,唔會好乾
仲有飯同米粉,菜都有既!
唔記得左影

呢個係羊肉!佢會即刻幫你切一片比你
可以自己揀咩醬汁
唔會有羶味,肉就唔算軟但都咬得到嘅
佢係大大隻脾上切,仲熱辣辣

最後甜品都唔記得影
有芝士蛋糕嘅芝士味好濃
仲有朱古力噴泉玩!可以用綿花糖同生果

作為自助餐都算平,雖然野食冇咁多
我睇過夜晚食應該多啲款!
2018-08-19 181 浏览
服務員好好,好有禮貌由其係大大隻果個男仔,好細心同有禮食物方面生蠔不停拎都有價錢又平又抵食,一有時間就同屋企人上去食一人都係二百蚊到,地點又方便行完街就食飯超正
2018-08-17 1841 浏览
見到朋友社交平台介紹呢一間自助餐好抵食,即管過嚟試一試,我已經早一個星期訂位!他們就位於旺角,波鞋街尾,好容易就搵到!其實成日都經過,但係唔講真係唔知呢度有間咁抵食嘅自助餐!而家做緊海鮮主題,折咗平日都係$313一位!自助餐來說算係好平!首先每人仲送粉絲蒸凡立貝,手掌咁大,好味!第二樣必食嘅就係生蠔啦!他們出生蠔嘅速度好快,剛剛全部俾人取走,好快就再來一碟!補給夠快,我鍾意!每次出的數量唔係好多,有時一次過已俾人攞晒,不過咁樣可以保持生蠔嘅新鮮度!非常鮮甜,洗得也很乾淨!如果鍾意食生蠔真係唔好錯過!話明海鮮做主題他們的冷盤海鮮種類也較多!三文魚,青口,螺,就連蟹腳都有!整體來說全部都好新鮮!其實我食自助餐最鍾意嘅都係食冷盤,估唔到呢度冷盤特別多,自助沙律吧啦,仲有提供各式各樣嘅沙律款式! 特別係有泰式蝦餅,估唔到又幾正喎,彈牙香口!其中有個位置可以拎牛扒同埋天婦羅,天婦羅都係睇住佢即刻炸出嚟,保證新鮮熱辣,所以一出又係好快俾人攞晒,要睇實先得除此之外我覺得這裏特別好的就係有個飲品吧!飲品吧除咗咖啡果汁之外竟然有啤酒!而且啤酒都係任飲的,朋友已經飲咗幾罐,又抵返晒去到尾聲梗係食甜品,甜品

首先每人仲送粉絲蒸凡立貝,手掌咁大,好味!

話明海鮮做主題他們的冷盤海鮮種類也較多!
三文魚,青口,螺,就連蟹腳都有!整體來說全部都好新鮮!

去到尾聲梗係食甜品甜品他們都選擇很多有三個範圍都係甜品!有雪櫃裏便的精品甜品,有甜品枱上的中日甜品,和果子正!

仲有熱辣辣嘅即煮班戟!呢個我最鍾意,自己加球雪糕落去,變成雪糕班戟出邊食都要幾十蚊啦!

整體來講,這裏地方雖然唔係好大,相對人不會太多,不用次次都排長龍去攞嘢食,各種款式都多,特別係冷盤同甜品,都係我最鍾意的!而且每一樣野都新鮮!最重要價錢抵食!