2022-01-06
今晚朋友帶路黎左呢間鐵板燒,一打開𨋢門已經聞到好香既燒物味,即刻食慾大增~我地要左龍蝦和牛set,首先黎既係松葉蟹肉沙律–蟹肉新鮮,加上柚子汁好清新開胃。之後既季節魚係鱸魚 – 師傅將魚皮燒得非常香脆,連平時唔食魚皮既我都覺得好食~ 最特別係呢道菜配上橙汁底,檸檬泡沫同食用乾花,無論視覺同味覺都好豐富!到重頭戲龍蝦–師傅將隻生猛又大隻既龍蝦拎出黎,三扒兩撥已經開邊起肉,煎出黎既肉肉質彈牙,龍蝦膏加忌廉煮成既醬汁又令龍蝦肉味道更濃郁! 另外師傅亦都好貼心加左雞冠草做配菜俾我地清潔味蕾,享受下一道菜。然後到我最期待既和牛厚燒–脂肪同肉既比例平均,配上香脆蒜片同竹炭鹽一齊食,唔會蓋過和牛濃厚味道之餘,仲增加左口感同滋味,非常滿足。食完濃味既肉之後,就黎一碗昆布帶子魚清湯–鮮甜又暖胃。三文魚籽海鮮炒飯–三文魚籽同海鮮既份量都幾多,炒得好乾身,粒粒分明,香氣四溢。最後當然唔少得甜品–我要左芝麻味雪糕,雪糕底下有紅豆,好味唔太甜。除左食物質素高,侍應服務亦都好好,朋友果然冇介紹錯!
食完濃味既肉之後,就黎一碗昆布帶子魚清湯–鮮甜又暖胃。
除左食物質素高,侍應服務亦都好好,朋友果然冇介紹錯!