2019-05-19 484 浏览
開左一排既很得輝已經好多人慕名而來,當中得登揸車過黎既既食客都唔少!住係附近嘅我就當然會試下啦!但一黎到就要等,等左大概半個鐘......呢度除左有雞脾,仲有唔少小食,所以我地一行幾人一於叫多幾款小食黎試下期待已久既炸脾,係沾上炸粉漿再炸拎令去炸,雖然我叫既係外賣,放左一陣先食, 但酥脆感不減,而且肉質仍很鮮嫩,如果略嫌雞肉唔夠味道,吃既時候可以加d佢地秘制既辣粉,你地一定會有意外驚喜如果唔想食得咁熱氣,可以試下其餘兩款雞脾,佢地都係非常入咪,皮嫩肉滑雞脾唔夠飽既話,仲可以叫埋以下主食

期待已久既炸脾,係沾上炸粉漿再炸拎令去炸,
吃既時候可以加d佢地秘制既辣粉,你地一定會有意外驚喜
炸雞脾
鹵水雞脾
雞脾唔夠飽既話,仲可以叫埋以下主食
磨菇飯
磨菇飯
炒烏冬
炸花枝丸
2019-05-15 86 浏览
依排聽朋友講,喺屯門麒麟徑附近有一間味道很不錯嘅炸雞脾專門店,身為炸脾迷嘅我,當然急不及待要去試一下!依間很得輝,雖然鋪仔細細,但佢個位置都幾好,方便我泊到車,買完即刻可以拎返屋企慢慢嘆!今日我大約晚上7點黎到,都幾多人排隊下,間鋪係由黃昏6點做到凌晨2點,除咗最出名又邪惡嘅炸雞脾之外,原來佢滷水雞脾都好出名,咁就一於叫兩款雞脾餐(雞脾、蘑菇飯、冰檸茶)試下!由於即叫即雞關係,落完單都要耐心等候十分鐘。好食嘅野真係無得心急,不枉我等咗咁耐,拎上手隻炸雞脾係超級香噴噴,雞脾望落金黃香脆,炸粉厚薄適中,咬落香脆但肉質仍然嫩滑,雞肉嘅味道好野味,雞脾比手掌大,食落好滿足!另外一隻滷水雞脾,又係分量十足,食落完全無雪藏味之餘,滷水味好香好入味,完全無令人失望!跟餐嘅蘑菇飯味道都唔錯,好快咁俾我大啖大啖咁食晒落肚!而杯冰檸茶甜度岩岩好,食完雞脾飲返兩啖無咁熱氣!依間炸脾小食店的確係唔錯,一定會再來幫襯!

由於即叫即雞關係,落完單都要耐心等候十分鐘。

依間炸脾小食店的確係唔錯,一定會再來幫襯!
2019-05-14 65 浏览
之前聽朋友講話佢地有時打完波除左會去食糖水之外,有時都會過黎仁愛堂新墟呢邊食野,今次我都係第一次過黎呢邊搵食,估唔到原來都有D咁正嘅野食遠遠已經見到人龍很得輝LOGO係一隻公雞頭,估唔到小店都有D 心思喎等候期間咁岩見到應該係雜誌黎做訪問,所以SHOW 晒D 雞脾出黎生炸雞髀極Juicy,$30 大大隻OK 啦如果生炸唔岩口味嘅話,呢度仲有滷水雞髀同埋沙薑雞髀TIM ,而且肉質亦都一樣咁滑!荔枝紅茶夠大杯滷水雞髀同埋沙薑雞髀一樣都係大大隻燒汁炒烏冬就略微少左D 料,如果有返多少少材料就好啦呢個粉真係好勁,唔食得嘅真係唔好落咁多

遠遠已經見到人龍

很得輝LOGO係一隻公雞頭,估唔到小店都有D 心思喎

炸雞髀極Juicy,$30 大大隻OK 啦

荔枝紅茶夠大杯

滷水雞髀同埋沙薑雞髀一樣都係大大隻

燒汁炒烏冬就略微少左D 料,如果有返多少少材料就好啦

呢個粉真係好勁,唔食得嘅真係唔好落咁多
2019-05-10
2019-05-08 223 浏览
今日嚟到屯門嘅何福堂,估唔到係一個咁平凡嘅地方,會搵到一間咁出色嘅小食店,朋友介紹我嚟到呢度,佢話呢度嘅炸雞比份外滋味,唔試唔知,一是果然令人難忘,呢度會有套餐。今日我叫咗嘅係雞髀加蘑菇飯,少殭雞批一睇就已經知道係巨無霸嘅份量,雞皮香滑,而且新鮮整起,果然香味撲鼻,顏色呈現金黃,內裏鮮嫩無比,肉汁四散,完全食唔出有雪藏嘅氣味,真係熱氣都忍唔到口呀。至於蘑菇飯,真係份外出色,首先飯嘅份量好多,而且蘑菇一啲都唔訊息,食得出係用新鮮嘅蘑菇制,醬汁鮮美無比,用嚟送飯果然一流。香脆雞軟骨,都係出色嘅入嚟,雞軟骨愛表雜誌鬆脆,食落爽口,最緊要嘅係唔會好乾身,用嚟送啤酒真係一流。套餐會送有荔枝茶,荔枝茶夠晒冰凍,而且又唔會好甜,夠晒健康,啱晒香港人嘅口味。炸番薯香芋波波,新鮮炸起,外層鬆軟,內裏香滑感覺,而且番薯包住覺得健康,內裏嘅香芋係我最愛,食落甜甜地10分滋味

2019-05-06 260 浏览
很得輝的炸雞髀在屯門區內很有名,超多街坊大讚美味又抵食,可是我一直不知道它的正確位置在那裡,直到有一天朋友在很得輝附近泊車,我才知道很得輝在新金榮小廚的後面街。別看很得輝店鋪小小的,晚上9時多足足有廿多人來買雞髀外賣,亦有坐在街邊品嚐的食客,至於我們則外賣去屯門公園慢慢細味和聊天,沒有人打擾我們多好。我們分別買了兩個雞髀蘑菇飯套餐,薯條及熱玫瑰花蜜,光說已經覺得宵夜很豐盛。其實晚上9時半前光顧雞髀套餐均會附送台式飲品一杯,不過我們想喝熱玫瑰花蜜多些,故加錢配喝。熱玫瑰花蜜上飄浮數片玫瑰花瓣,帶有陣陣玫瑰芳香,在喝第一口時是蜜糖的甜美,然後花蜜流入喉嚨之間,瞬間化為無窮的玫瑰韻味,好不滋潤。大家說吃完這裡的秘制蘑菇飯,保證食指大動,我們吃過超認同呢。飯粒軟硬適中,蘑菇濃郁富香氣,醬汁帶有洋蔥的香味,濕潤的醬汁用來拌飯簡直一流。薯條控的朋友看見很得輝所賣的是他喜愛的波紋薯條,我就知道他一定會買來吃。熱騰騰的薯條非常酥脆,毫不油膩,他一口接一口吃過不停,無視我好一會呢。炸雞髀採用生炸方式,即點即炸,金黃色澤的雞皮,已為炸雞髀加分不少,朋友慢慢細咬,肉汁不斷冒出,雞肉熟度剛好,嫩而不柴,讓人回

熱玫瑰花蜜

秘製蘑菇飯

薯條

炸雞髀

炸雞髀採用生炸方式,即點即炸,金黃色澤的雞皮,已為炸雞髀加分不少,朋友慢慢細咬,肉汁不斷冒出,雞肉熟度剛好,嫩而不柴,讓人回味無窮,大喊好吃。
招牌沙薑髀

滷水和炸雞髀可謂常吃,招牌沙薑髀倒是頭一回吃。沒想到沙薑香料醃漬雞肉滿入味的,因為雞髀本身肉挺厚,而且是即製,所以頗驚喜。雞髀微微烤焗,雞皮富彈性,雞肉鹹香嫩滑,教我念念不忘。
外卖自取
熱玫瑰花蜜
秘製蘑菇飯
薯條
炸雞髀
招牌沙薑髀
屯門又有好野食啦!! 大鄉里嘅我又唔駛出省搵食!今次重點推介的這間炸雞脾專門店絕對是既隱世又知名的人氣小店。下午六時開門已經有數位街坊在等候外賣😱沒有邪惡只有更邪惡地初嗜此店,難得有唯一的兩個座位即時坐下,我們就放肆起來!叫了兩個套餐:一個是皇牌生炸雞脾配印尼撈麵、另外一個是皇牌生炸雞中翼配秘製蘑菇飯。炸雞脾及炸雞中翼真的是皇牌推介,由頭食到最後外皮仍然香脆驚人👍👍,滑溜的內層與外層是一個大對比😋,如果真的要做比較的話,它的好食程度就是三多的一倍🤣而食完雞脾後讓我倆估唔到嘅驚喜係印尼撈麵&秘製蘑菇飯😮,撈麵大碗足料竟然好食過平日葵廣食的更美味,蘑菇飯比起KFC的好味兩倍🤪👏怪不得一路食一路外賣的人都點了蘑菇飯👍另外叫了香芋蕃薯波4粒作為小食,以圖所見蕃薯波的內涵豐富,應該是小食的首選。套餐非常抵食,9:30前贈送是日免費特飲一杯,但由於我倆太想試其他飲品的關係,叫了荔枝梳打及爆珠蜂蜜分子珍珠奶茶。內子說梳打解辣解渴一流,就算加了幾多辣粉落雞脾雞翼都無有怕啦😝 爆珠蜂蜜分子珍珠奶茶口感一流,有蜂蜜味咬口之外珍珠奶茶亦不會太甜👍回頭指數實在太強大了,還有沙薑雞脾、滷水雞脾未試,可以話這店是

屯門又有好野食啦!! 大鄉里嘅我又唔駛出省搵食!

回頭指數實在太強大了,還有沙薑雞脾、滷水雞脾未試,可以話這店是屯門人的美食恩典🤓

留意食店只收現金付款
👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️/5
2019-04-28
2019-05-01 702 浏览
在屯門新墟金輝徑的角落,隱藏了一家小食店,而且開到凌晨兩點,可以食宵夜,今晚遲收工,特登去試下。晚上十時了,都幾多人嚟食嘢。呢度最出名係食雞髀,有炸雞脾、沙薑雞髀、滷水雞髀。反正當晚餐,肚餓到不得了,我要三款都試晒!門口有少量座位可以堂食,大部分都是外賣,可以預先致電落單,外賣自取。我們點了一個雞髀加小食套餐$40, 也試試其他小食。雞髀全部$30一隻,炸雞髀送上來時超香,有手掌咁大隻,$30也不算貴。咬下去不得了,裏面爆汁,小心熱。 外面炸漿不算厚,炸得又脆又乾身,感覺不會滯,而雞肉又滑又多汁,很新鮮,覺得質素比某炸雞快餐店更好。套餐的小食,點了脆薯角(細), 份量也不算少,每條薯角都是大條的,炸成金黃色,外面脆脆的,裏面夠粉又香口,比薯條更好味。香芋蕃薯波4粒$12, 令我想起放題炸物,一定有的炸芋丸。但這個有點不同,原來是 粉皮混了蕃薯,所以皮是有蕃薯香和煙韌感;裏面的餡是芋頭蓉, 吃下去也不覺得飽滯,因為餡不算多,但就是吃口感煙韌和香,也比放題餐廳的炸物更好味,有意外驚喜。這裏店面雖小,然而提供的調味料卻很多, 例如麻辣椒鹽、海苔椒鹽、超辣等,而且很特別,竟然有麻辣椒鹽!真的有

我們點了一個雞髀加小食套餐$40, 也試試其他小食。

這裏店面雖小,然而提供的調味料卻很多, 例如麻辣椒鹽、海苔椒鹽、超辣等,而且很特別,竟然有麻辣椒鹽!真的有我喜歡的麻辣味道,好香,好惹味! 這裏的四種調味粉都給我試了,最愛還是麻辣!

炸花之丸8粒$38,炸成金黃色,裏面有魷魚粒,顏色和賣相都很好,吃下爽口又彈牙,絕對不是雪藏很久的貨色,因為這裏原來很多屯門友幫襯,食物去貨快,所以質素可以保持新鮮。

滷水雞髀也是大大隻, 用竹籤串著雞髀中間,當肉質受熱時,還可以張開雞髀肉,炸或煮時受熱得更均勻。

鹵水雞脾煮的時間需要長一點,所以肉質沒有炸雞髀的滑,但非常入味。

沙薑雞髀送來時香味四溢,完全有酒樓的沙薑雞香味呢! 見到沙薑汁很有光澤感,感覺雞髀夠濕潤,快啲試下好唔好味先。

味道真係一流!非常推介!比起炸雞髀,這是另一番美味。沙薑汁又香,雞髀入味得來不會太鹹,肉汁多而雞肉滑,沙薑的香同炸雞髀的香,是兩種風味,兩種都要試下。

今次夜收工,反而畀我有機會來食雞脾。平時食正餐又真係唔會嚟食,今次食過返尋味,過咗成個星期,在深宵肚餓嘅時候,真係會醒起呢隻雞脾,我一定會再返嚟幫襯。

2019-04-17
  • 炸雞脾
  • 沙薑雞脾
2019-04-29 342 浏览
今朝同一班跑友一齊去跑步虛耗左好多體力跑完點都要補充返有quota 食d邪惡既野😂有個住屯門既朋友話我知有間食雞脾係好正架😍雞脾雞翼今次揀左炸佢仲有滷水、沙薑選擇佢地有d味粉可以灑上雞脾雞翼食有海苔椒鹽、純辣味、香草辣「炸雞脾 $30」皮脆內嫩滑裏面好juicy炸得好好唔會炸到乾哂水好味過三X好多🤭🤣灑上味粉來食仲更加好食好食程度即時提升「炸雞翼 4隻 + 香芋蕃薯波4粒 $12/份」炸雞翼又係超好味同炸雞脾一樣個皮超脆我都幾建議食炸的😋😋印尼撈麵 $47印尼撈麵我食過最好味的就係呢度辣辣地汁份量好夠比起出面的好食勁多倍秘制蘑菇飯 $20好味喎一定同出面既蘑菇飯完全唔同啦汁又多荔枝梳打 $25好好飲又夠大杯又解渴好重荔枝味友人叫:爆珠蜂蜜分子珍珠奶茶 $25佢呢杯有爆珠粒粒又幾特別喎呢間好多人買外賣我地一邊食d客一直無停過咁黎可想而知真係好好食同超吸引不過佢堂食坐位只得兩個但我驚買到返屋企食無咁好食即炸即食係吸引d🤣🤣
今朝同一班跑友一齊去跑步
虛耗左好多體力
跑完點都要補充返
有quota 食d邪惡既野😂
有個住屯門既朋友話我知
有間食雞脾係好正架😍

雞脾雞翼今次揀左炸
佢仲有滷水、沙薑選擇
佢地有d味粉可以灑上雞脾雞翼食
有海苔椒鹽、純辣味、香草辣

炸雞脾 $30」
皮脆內嫩滑
裏面好juicy
炸得好好
唔會炸到乾哂水
好味過三X好多🤭🤣
灑上味粉來食仲更加好食
好食程度即時提升

炸雞翼 4隻 + 香芋蕃薯波4粒 $12/份」
炸雞翼又係超好味

不過佢堂食坐位只得兩個
但我驚買到返屋企食無咁好食
即炸即食係吸引d🤣🤣
2019-04-23 133 浏览
街坊應該對呢間小食店唔陌生,晚上六點先開鋪做到零晨兩點,每次嚟到都排長龍,係排長龍!有時一早whatsapp落單,嚟到自取一樣要排餐懵。天氣熱起上嚟,企喺度等確係幾痛苦。不過呢度嘅滷水髀真心正,加咗價都忍唔住嚟買。老實講,係咪真係好抵食就見仁見智,但支持下街坊小店唔去7仔買微波爐雞髀,係一種生活態度。加上呢度隻滷水髀真係好入味,肉又嫩,介紹咗比幾個同事食個個讚好!炸髀都OK嘅,一定要熱辣辣個陣食,生炸冇厚粉,比起218五個零個啲贏幾條街望唔到車尾燈。皮脆,肉嫩,好juicy,買完立即喺條街度食,幾得帶定濕紙巾!枱面有啲調味粉,我見就係辣嘅居多。我自己就好少落呢啲,不過見有唔少人落魔鬼辣粉落得好重手,真係嚇親寶寶~至於珍奶就係因為有個雞髀+珍奶餐$50所以嗌嘅,珍奶質數就一般啦,歇腳X咁上下,但珍珠今日就未煮透,好硬。都明嘅,今晚排咗20幾張外賣單,排到天荒地老唔係講笑。舖頭有五個人係度炸嘢煮嘢同沖野飲,款式唔算多,所以我覺得都算係幾多人...唔知係咪唔熟手所以好似好亂咁,買完外賣記得check下單,間中會有漏單程況㗎。

60 分钟 (外卖自取)
$50 (宵夜)
2019-04-22 607 浏览
復活節假期無咩做,同屯門友黎潮聖下呢間在屯門有名的炸脾店。旁晚六時才開門,但六點三黎到已經排滿人,呵呵,果然係人氣爆燈!等叫號的人潮淨係排隊買都等左一個鐘!之後再等攞,嘩嘩,天光等到天黑勁誇張呀!人潮不斷,老闆密密手做都做唔切。除左有名的炸脾外,小店仲有不少小食,烏冬,飯等飽肚野食㗎。招牌香料粉,食得辣就要試下死神辣椒粉,呵呵~等左兩個鐘的戰利品,先來個珍珠奶茶($22),雖然係用奶粉開,但個人覺得味道不錯,珍珠有咬口,茶底有啲茉香味。再來是滷水雞脾($30),好香啊!大大隻熱辣辣,即叫即滷都好入味,雞肉嫩滑,店家已作簡單去骨,淨低L骨而已,啖啖肉好正。仲有炸脾($30)呀~太熱了拎唔到出黎影相,哈哈。等涼左啲又掛住食無影到添,炸脾勁香口,好脆,雖然望落好油,但食落又唔油喎,正!等左咁耐無理由唔叫多啲野食,但是日小食選擇不多,咁就加多份薯條($22)啦,曲曲薯條特別好味,亦只有小食店同舊式快餐店先有得食。等候時間係有啲長,但啲雞脾真係好好味啊~
等叫號的人潮
人潮不斷,老闆密密手做都做唔切。
除左有名的炸脾外,小店仲有不少小食,烏冬,飯等飽肚野食㗎。
招牌香料粉,食得辣就要試下死神辣椒粉,呵呵~
再來是滷水雞脾($30),好香啊!

等候時間係有啲長,但啲雞脾真係好好味啊~
2019-04-21
2019-04-18 486 浏览
今日黎到屯門食全雞脾餐,第一次食雞脾餐,仲要一次過食三款唔同口味既雞脾,分別有皇牌生炸雞脾、滷水雞脾、沙薑雞脾、脆薯角、燒汁炒烏冬、水蜜桃紅茶。 今次食雞脾有d驚喜,因為食雞脾好怕有種雪藏味,但呢三款雞脾食落係完全冇雪藏味,非常讚。冇雪藏味之如仲要食落好juicy ,仲要係有肉汁漏出黎,滷水汁同沙薑汁雞脾都好夠味,唔會太咸至於皇牌生炸雞脾,表面睇落好靚仔炸粉又夠薄,又冇炸到過火,炸完又唔係油淋淋,雞脾成隻手掌咁大,食落又冇油淋淋既感覺,味道好好食皇牌炸雞脾最緊要配埋水蜜桃紅茶,水蜜桃紅茶又唔太甜岩岩好,兩個好夾脆薯角好脆,平時食個表皮表較硬,呢度食既竟然唔硬,食既時候仲有幾種調味粉可以配答本人就揀左香草辣粉、海苔椒鹽,香草辣粉既香草好香又冇蓋過左種辣味,海苔椒鹽唔太咸,仲有幾種辣味既調味粉選擇。燒汁炒烏冬亦十分惹味,係9點半前叫套餐仲可以有台式飲品,我今次就係蜜桃茶另外一題唔熟路既可能要睇一睇地圖搵先搵到,鋪頭門面雖然細,但服務態度好,真心推介食雞有雞味,唔係食雪藏味,一定會再食。
滷水雞脾

皇牌生炸雞脾
水蜜桃紅茶
脆薯角
2019-04-12 376 浏览
屯門的人有福了,想食好食既炸脾唔洗去到元朗間「X多」啦!係輕鐵「何福堂」站,就有啦,仲有其他好野食我就外賣返屋企慢慢嘆⋯⋯炸脾:size大大隻,真係無得輸。外賣返去都仲好脆,同真係外脆內軟。另外,有唔同辣度俾大家揀滷水脾:滷水味岩岩好,唔會太咸,同滷到啲肉岩岩好,無實晒或淋晒。炒烏冬:都係值得推介,用左扁烏冬,同烏冬無酸味份量係滿一盒,再配隻脾,當晚餐都得呀!蘑菇飯:菇量同飯量十足。個汁就似「牛肉汁」,濃味啲,如果可以加少少黑胡椒,仲好。雞尖:隻隻都好入味,越食越捉住食,仲有辣度任君選擇。益力多沙冰:益力多味足味,炸脾配沙冰,好邪惡呀!
屯門的人有福了,想食好食既炸脾唔洗去到元朗間「X多」啦!
係輕鐵「何福堂」站,就有啦,仲有其他好野食
我就外賣返屋企慢慢嘆⋯⋯
雞尖:隻隻都好入味,越食越捉住食,仲有辣度任君選擇。
益力多沙冰:益力多味足味,炸脾配沙冰,好邪惡呀!
2019-04-08 266 浏览
最近留意到屯門有一間外賣店,提供各款特式街頭小食,這次剛好路經這間小店,決定試一試。炸雞髀雞髀超大隻,新鮮炸好,熱辣辣很juicy,肉質嫩滑,雞皮也炸得香脆。即炒燒汁烏冬烏冬炒得香口,軟棉棉又彈牙,加上燒汁,酸酸甜甜,很有日式屋台風味。三層西多配煉奶西多比一般餐廳更厚身,三層的麵包,內裡夾雜著花生醬及火腿,沾上一點甜甜的煉奶,份外惹味。爆珠蜂蜜分子奶茶奶茶奶味濃,帶有茶香,底部的爆珠有濃郁的蜂蜜味,帶來簇新的味覺享受。

炸雞

即炒燒汁烏冬

三層西多配煉奶

爆珠蜂蜜分子奶茶

2019-04-07 248 浏览
黎緊有有3日連假,梗係要賀一賀佢啦,所以今日放工之後就約左幾個中同o係屯門遊個車河,餓底癮起,竟然比我哋搵到一間都幾隱世既輕食小店 - 【很得輝】,無可否認我係一名炸雞脾粉絲,所以一開始已經比餐牌既雞脾深深咁吸引住。我哋分別叫左「炸雞脾配咖哩角」、「招牌沙薑雞脾配脆薯角」、「三層西多配煉奶」、「招牌雞翼尖」、「香檳提子綠茶」、「柑桔檸檬綠茶」、「哈蜜瓜奶綠」及「香芋奶綠」。「招牌炸雞脾」-皮脆肉嫩,唔會乾曾曾,亦沒有雪藏味,每一口都會有由外至內所發出既鬆脆聲音,真心療癒。老闆非常之貼心,為左令大家食得更為滋味,自家調製幾款調味粉,包括 : 「海苔椒鹽粉」、「魔蠍辣味粉」、「死神辣味粉」。唔識死字點寫既我....起勢落左唔少「死神辣味粉」落去隻炸雞脾度,自問食開譚仔麻辣中辣既我都辣到有點想噴火既感覺,辣味真心不野少,奉勸大家千萬不要效法我既衝動,不然心回不去...不要浪費食物為大前提喔。「咖哩角」- 脆卜卜既外皮包住滿滿既餡料,加上餡料既咸味適中,口感相當滿足。「招牌沙薑雞脾」-等候需時大約10-15分鐘,不過真心值得,當中的沙薑味,鹽味、薑蔥味、及酒既香味都好出色,不會互搶,肉質相當嫩

「招牌炸雞脾」-

「招牌沙薑雞脾」-
等候需時大約10-15分鐘,不過真心值得,當中的沙薑味,鹽味、薑蔥味、及酒既香味都好出色,不會互搶,肉質相當嫩滑,實在令人愛不釋口,味蕾記憶難以忘懷,真心推介。「脆薯角」- 飽滿既薯肉被咸脆既外皮包住,加少少「海苔椒鹽粉」伴食更為錦上添花。

「三層西多配煉奶」-
由芝士和火腿一層緊扣一層的組合而成,層次分明,食落好JUICY,咸甜味剛剛好,重點是個皮仲要脆脆地的,已經好耐無食過咁優質既西多士喇。

「招牌雞翼尖」-
花椒味較為濃郁,鐘意食雞翼尖既朋友仔真係唔好錯過,份外滋味。

「香檳提子綠茶」-
老闆推介配綠茶飲更為搭配,香檳既香味都幾出,而且更加可以提升到提子既鮮甜味。

「柑桔檸檬綠茶」-
柑桔檸檬既甜酸味很鮮明,輕輕的甜、微微的酸、淡淡的橘香,構成濃濃淡淡的微妙層次,夏日炎炎飲佢就岩晒。

「哈蜜瓜奶綠」-
哈蜜瓜配奶真心無得輸,幼滑既奶味襯托出哈蜜瓜既鮮甜味,互相輝映,加上兒時回憶,特別有感覺。

「香芋奶綠」-
香芋味濃,配鮮奶綠茶亦唔會無左茶味,小朋友亦好岩飲。
2019-04-04
$100 (宵夜)
  • 招牌炸雞脾
  • 招牌沙薑雞脾
  • 脆薯角
  • 三層西多配煉奶
  • 香檳提子綠茶
  • 哈蜜瓜奶綠
2019-03-15 195 浏览
同朋友發現到依間隱世小食店一食就食上癮 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻炸雞脾炸到外層超脆 但係吾好以為會炸到好乾 入面依然好多汁(多到會流出尼果隻)滷水脾滷得勁入味 滷到好滑 超好食沙薑脾同樣都係十分入味總之三種口味嘅雞脾都非常出色雞脾仲可以配套餐(湯面,撈面,炒面同炒烏冬)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻除左雞脾仲有吾同嘅小食 當中我最推介炸薯條 炸薯條除左配茄汁之外仲有老闆自己研製嘅蜜糖芥末醬 (炸薯條只係$22 仲要勁多勁扺食) 每次去到都一定必食P.S.其他小食都好出色👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻至於飲品方面款式亦都非常之多 當中有各種珍珠奶茶 吾同水果口味嘅紅茶綠茶 如果你諗到吾同口味嘅飲品 只要同老闆講都一樣沖到比你飲👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻老闆份人仲要好nice好好傾 又可以一齊打機👍🏻店舖位置亦都好方便泊車 對面有一排嘅錶位 左右兩邊亦都有兩個錶位停車場 就算吾係住屯門揸車尼食都好方便👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻如果你想食消夜尼呢到啦 真心推介 包保你一食就上癮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
同朋友發現到依間隱世小食店
一食就食上癮
滷水脾滷得勁入味 滷到好滑 超好食
沙薑脾同樣都係十分入味
總之三種口味嘅雞脾都非常出色
雞脾仲可以配套餐(湯面,撈面,炒面同炒烏冬)
P.S.其他小食都好出色
老闆份人仲要好nice好好傾 又可以一齊打機👍🏻