2019-05-15
依排聽朋友講,喺屯門麒麟徑附近有一間味道很不錯嘅炸雞脾專門店,身為炸脾迷嘅我,當然急不及待要去試一下!依間很得輝,雖然鋪仔細細,但佢個位置都幾好,方便我泊到車,買完即刻可以拎返屋企慢慢嘆!今日我大約晚上7點黎到,都幾多人排隊下,間鋪係由黃昏6點做到凌晨2點,除咗最出名又邪惡嘅炸雞脾之外,原來佢滷水雞脾都好出名,咁就一於叫兩款雞脾餐(雞脾、蘑菇飯、冰檸茶)試下!由於即叫即雞關係,落完單都要耐心等候十分鐘。好食嘅野真係無得心急,不枉我等咗咁耐,拎上手隻炸雞脾係超級香噴噴,雞脾望落金黃香脆,炸粉厚薄適中,咬落香脆但肉質仍然嫩滑,雞肉嘅味道好野味,雞脾比手掌大,食落好滿足!另外一隻滷水雞脾,又係分量十足,食落完全無雪藏味之餘,滷水味好香好入味,完全無令人失望!跟餐嘅蘑菇飯味道都唔錯,好快咁俾我大啖大啖咁食晒落肚!而杯冰檸茶甜度岩岩好,食完雞脾飲返兩啖無咁熱氣!依間炸脾小食店的確係唔錯,一定會再來幫襯!
由於即叫即雞關係,落完單都要耐心等候十分鐘。
依間炸脾小食店的確係唔錯,一定會再來幫襯!