2023-04-16 28 浏览
今日我哋嚟咗一間好特別嘅鐵板燒餐廳因為主理鐵板燒嘅都係日本人所以感覺入咗嚟餐廳就好似返咗去日本一樣餐廳座位區有一般嘅座位亦都有坐喺鐵板燒面前嘅座位我哋當然要坐喺鐵板燒面前睇下師傅點整啦關東煮呢度有關東煮可以畀你自選配料我哋選咗蘿蔔雞蛋同埋獅子狗蘿蔔炆得好入味,相當軟淋獅子狗大大條非常抵食鰻魚玉子燒師傅特登將玉子燒成半生熟加入份量唔少嘅鰻魚食落口的確幾滿足芝士免治雞肉燒呢個相當抵食雞肉燒分量都幾大仲要加入好多芝士同葱相當惹味再加上食落去嘅時候有少少軟骨,相當有咬口我地一致推薦呢個菜式炸魚餅呢個炸魚餅都幾香脆而且佢有蒜蓉香蔥等等配料食起上嚟就更加惹味蠔大阪燒最後到我哋嘅煮食同埋呢度嘅招牌菜我哋叫咗最特別嘅蠔大阪燒呢度嘅蠔係好大隻好肥美一咬開好有清新嘅蠔味同時大阪燒都燒得很好有種外脆內軟嘅感覺亦都係呢度必叫嘅菜式飲品方面亦都有梳打和啤酒選擇總結呢度嘅嘢食質素真係幾唔錯性價比在中環嚟講真係好抵十分推薦大家嚟試下
今日我哋嚟咗一間好特別嘅鐵板燒餐廳

我哋當然要坐喺鐵板燒面前睇下師傅點整啦

關東煮
呢度有關東煮可以畀你自選配料
我哋選咗蘿蔔雞蛋同埋獅子狗
蘿蔔炆得好入味,相當軟淋
獅子狗大大條非常抵食

呢個相當抵食
雞肉燒分量都幾大
仲要加入好多芝士同葱
相當惹味
再加上食落去嘅時候有少少軟骨,相當有咬口
我地一致推薦呢個菜式

總結呢度嘅嘢食質素真係幾唔錯
性價比在中環嚟講真係好抵
十分推薦大家嚟試下
2023-03-22 62 浏览
今日下晝又去到中環呢一區搵食,同事就介紹咗呢一間食日本嘢嘅餐廳,午餐都有好多唔同既選擇,價錢亦都非常合理唔夠食仲可以加迷你烏冬午市套餐,亦都包埋麵豉湯,沙律,漬物同飯今日我就揀咗mix大阪燒定食,大概10分鐘,大阪燒就上咗枱,賣相都幾吸引,睇落亦都非常厚身,第一啖食落去口感唔錯,調味唔會太鹹入邊充滿椰菜,所以食落去唔會有滯嘅感覺大阪燒入邊仲食到有魷魚同埋蝦,配搭上match配搭上到 配埋燒汁同埋沙律醬食,非常滿足埋單約$130
唔夠食仲可以加迷你烏冬
午市套餐,亦都包埋麵豉湯,沙律,漬物同飯

入邊充滿椰菜,所以食落去唔會有滯嘅感覺
大阪燒入邊仲食到有魷魚同埋蝦,配搭上match配搭上到
配埋燒汁同埋沙律醬食,非常滿足

埋單約$130
有冇朋友仔同小編一樣都好鐘意食大阪燒呢? 最近朋友介紹話中環有間由日本師傅主理,主張把正宗的關西風味帶到香港既御好燒鐵板燒專門店! 黎到發現整間店9成都是日本人,大量日語真係好似去左日本咁🥳佢地lunch hour 仲有午市套餐,價錢好抵CP值好高!MIX大阪燒定食 $118黎到必食大阪燒! 大阪燒椰菜同粉漿嘅比例幾好 小編自己比較鐘意食多椰菜既大阪燒, 入面仲有少少魷魚同蝦🦑🦐唔好見佢咁多燒汁,食落唔會過鹹 亦可按自己嘅喜好加上紫菜粉同鰹魚粉🤓 大食既朋友仲可以加個炒麵/烏冬肉片炒雜菜定食 $128雜菜份量好多,食既時候口感更豐富! 加入肉片香口惹味,配埋碗飯好滿足豆乳明太はまぐり 明太子豆浆湯蜆 $108食鐵枝燒煮蜆好多時都會用個透明袋黎煮,豆乳大蜆清甜冇沙,加入明太子同西蘭花一齊食好夾,值得一試牛舌 $98好食! 大大舊牛舌口感爽脆,師傅建議我地沾埋個醬汁一齊食,酸酸地好開胃薩摩揚げ🍢鹿兒島薩摩炸魚餅 $58見倒係期間限定Menu當然要試下,炸魚餅外皮有少少脆,旁邊仲有蔥、薑同木魚碎,食落去唔會太油膩柚子SODA $30梳打清新解膩,佢地仲有啤酒同多款日本酒,岩曬同朋友邊食邊傾

MIX大阪燒定食 $118

肉片炒雜菜定食 $128

豆乳明太はまぐり 明太子豆浆湯蜆 $108

牛舌 $98

薩摩揚げ🍢鹿兒島薩摩炸魚餅 $58

柚子SODA $30
梳打清新解膩,佢地仲有啤酒同多款日本酒,岩曬同朋友邊食邊傾

2023-03-01 102 浏览
香港有好多唔同類型嘅鐵板燒,而我鍾意食嘅就係呢一種比較日本地道啲,而且係日本師傅可以自己單點嘅。之前都喺其他地區食過,但係如果大阪燒來講全港應該係呢間最好食!我哋自選咗蔥+泡菜及豚肉,超級高水準,尤其是佢呢個上法 一路消噪,而且有少少脆口再加上勁多蔥嘅配料,一級棒另外呢個海鮮都勁多嘢食,有蝦,蠔 蜆等等嘅海鮮,基本上都有齊。而且又係勁多聰啱晒我呢啲蔥怪。另外都點咗個牛舌,而且鐵板嘅餘溫慢慢燒咗佢我哋唔使食咁快都可以品嚐到溫熱嘅牛舌,而且味道非常不錯爽口!每次去邊度食鐵板燒都一定要有玉子燒,因為唔知點解係咪呢個嘅溫度整到佢特別好食呢?期間限定嘅飲品,再加上關東煮都10分不錯,果然呢一間係中環又抵食又有水準的

2023-02-26 90 浏览
去到竟然意外地見到有日本人喺度食,然後坐低先發現鐵板燒師傅竟然都係日本人,感覺就好似真係去咗日本食嘢咁🥰今次好好彩有得坐喺鐵板位都欣賞師傅整鐵板嘢食,不過影相同睇係幾好,但食嘢嘅話就會好大油煙,不過望住食係開心啲。我坐低第一時間已經話要叫御好燒,嚟到冇理由唔食㗎嘛,其實御好燒係用鐵板煎的煎餅。日本二次大戰後因為d人好窮而諗出黎既食物。第一次食嘅我發現原來佢都有好多款式,有得揀本身已經set定左,又或者自己揀配料。大阪御好燒 $78我哋今次揀咗自己揀配料,自己揀嘅可以揀一至三款。今次我哋揀一個餸,就選擇左豚肉,因為我見佢本身set定嘅御好燒都有豚肉。望住師傅見到order即叫即調御好燒既食材,真係好開心好興奮,成日以為嗰個就係我地既,點知原來枱枱都叫,所以都未到我地😂😂佢主要用了其實係高麗菜再拌麵粉、蛋整成嘅粉漿拎去煎,再加入想要嘅配料。e.g 蔥,肉煎完再加上醬汁同埋沙律醬。最後上菜後可以自己撒上柴魚粉和青海苔。食落去好香而且口感係鬆軟,我幾鍾意❤️炒麵 $75 嚟到我覺得另一樣必食嘅嘢就係炒麵,佢有分海鮮鹽炒麵同埋普通炒麵。我哋揀咗普通,因為好想食佢嘅正宗炒麵,佢個醬汁多數都好正。嚟到

大阪御好燒 $78

煎完再加上醬汁同埋沙律醬。
最後上菜後可以自己撒上柴魚粉和青海苔。
食落去好香而且口感係鬆軟,我幾鍾意❤️

炒麵 $75
嚟到嘅時候份量唔算少,最緊要佢個味真係好香,朋友表示有啲似童星點心麵嘅味道😂😂

燒牛舌 $98
又到鐵板必食嘅牛舌,佢嘅牛舌好有咬口,係我鍾意嘅口感。本身上菜嘅時候佢已經會加咗胡椒,同檸檬汁,所以我覺得都夠味。但係佢會俾個醬汁你,個人比較鍾意就咁食唔使點汁。

薩摩炸魚餅 $52
呢個魚餅都係佢呢度嘅推介,但係好得意有兩款唔同嘅魚餅
有一款就係口感幾軟林林,食落都好香魚味
另一款辣辣地,食落有軟骨,口感我幾鍾意❤️

日本玉子燒 $58
平時食開日本玉子燒多數都係好厚身
呢排食嘅玉子都係薄,我好滿意
望住佢整,開頭仲驚佢會唔會過熟,點知食落去好香蛋味,因為佢唔會過熟,裏面有啲軟林林嘅感覺,幾好食😋

雪見大福 $58
女仔心態就係最後要食甜品,見佢個肚咁得意嘅個大福唔係圓軲轆,原來佢係切開咗,再加左黑糖漿喺面裝飾,佢同平時嘅有啲唔同,佢個皮比較煙韌,但依然係咁好食
入面係雲呢拿味雪糕,好耐冇食過好滿足

是日雪糕 $28
為食妹既我覺得雪米遲可以加多球雪糕,然後就問吓佢是日雪糕係咩味
佢一講柚子雪糕,我即刻話好要一球😂
佢嘅柚子雪糕又有柚子肉,好食

柚子梳打 $30
呢個柚子梳打幾好飲,佢唔係出面嗰啲味道
平時出面嗰啲多數係用糖漿或者一罐罐既柚子
但佢嘅味道飲得出係鮮柚子味,再加梳打水,雖然我唔鍾意飲梳打,但味道真係好唔錯,鍾意飲梳打嘅真係超推介呢個

大啤酒Sapporo
其實呢杯先係我既,佢有大細之分,細既邊夠我飲呢,飲酒真係令到成個氣氛都好開心,快啲搵人約我飲酒啦🤭🤭

題外話:日本人佢識少少嘅中文,幫我哋上菜竟然用廣東話同我哋講,真係好可愛
2023-02-26 105 浏览
一出電梯已經是餐廳,餐廳有吧台和雙人座位,座位不算多,但感覺很溫馨。在場很多食客都是日本人,歡悅的氣氛能帶動食慾。餐牌上很很多款式的大阪燒,也有小食、串燒、炒麵、炒飯等。⭐️鰻魚玉子卷$88玉子卷厚厚的,夾起來軟軟的,入口軟綿綿的,熱辣辣,味道香甜,夾層還有鰻魚粒提味,味道不俗。⭐️炙和牛肉$98炙和牛肉的質地像風乾,薄薄一片,配搭蔥花、洋蔥、炸蒜片等配料,味道不錯。⭐️蒜香炒飯$118有兩碗炒飯,蒜香炒飯炒得很香,米飯粒粒分明,入口軟韌。

在場很多食客都是日本人,歡悅的氣氛能帶動食慾。

餐牌上很很多款式的大阪燒,也有小食、串燒、炒麵、炒飯等。

⭐️鰻魚玉子卷$88

⭐️炙和牛肉$98

⭐️蒜香炒飯$118

有兩碗炒飯,蒜香炒飯炒得很香,米飯粒粒分明,入口軟韌。

2023-02-22 81 浏览
中環好味鐵板燒好耐無食日本菜了,放工想同朋友食吓串燒、飲吓嘢、吹下水。中環呢間餐廳以日式裝修環境為主,似日式居酒屋,樓上小店不大,好多日本人食,非常熱鬧,記得提早預約。廚師都係日本人,Benkei Okonomiyaki Teppanyaki 的御好燒簡單且充滿懷舊風味,好似反左鄉下咁。餐廳食物的叫即整,喺你面前鐵板燒,熱辣辣,冷氣唔會好凍,抽氣一般,另收加一服務費~炒麵 $75 即叫即炒,豬肉燒到好香脆,彈牙炒麵炒得好香,加入甜甜的日式炒麵汁好入味😋大阪御好燒 $78揀一個餸,選了豬肉。混合大量椰菜,再加入秘製大阪醬,充滿懷舊風味。燒牛舌 $98厚切彈牙牛舌夠爽口~薩摩炸魚餅 $52最愛甜甜的燒魚餅和辣龍蝦丸,好得意日本玉子燒 $58好香嘅玉子燒有驚喜,而且唔會過熟,少少嫩滑雪見大福 $58煙靭雪米糍皮包著雲呢拿雪糕,再淋上焦糖,別有一番風味是日雪糕 $28有子雪糕配上一粒粒柚子皮,好開胃,好味大啤酒 $38柚子梳打 $30香甜柚子汽水好爽有別於,坊間糖漿那種,係新鮮柚子皮味,好開胃,喜歡💕必試服務質素:8/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
中環好味鐵板燒

炒麵 $75

大阪御好燒 $78

燒牛舌 $98
厚切彈牙牛舌夠爽口~

薩摩炸魚餅 $52
最愛甜甜的燒魚餅和辣龍蝦丸,好得意

日本玉子燒 $58
好香嘅玉子燒有驚喜,而且唔會過熟,少少嫩滑

雪見大福 $58
煙靭雪米糍皮包著雲呢拿雪糕,再淋上焦糖,別有一番風味

是日雪糕 $28
有子雪糕配上一粒粒柚子皮,好開胃,好味

大啤酒 $38
柚子梳打 $30

服務質素:8/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10

2023-02-21
2023-02-21 434 浏览
弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)📍中環士丹利街11號Stanley 11 6樓-🎌日式鐵板燒有表演睇,每次都會抱住開心滿足嘅心情離開,呢間都唔例外!遲下會帶埋屋企人嚟食多次!💓-💰呢間御好燒專門店位於中環,但出奇地價錢一啲都唔「中環」,由日本人主理,裝修靚,吧枱位多,又有景,但每件大阪燒/御好燒都只係一百頭!👍🏻🎏當日仲有成堆日本人喺度開party,日本人都幫襯,未食都感受到質素嘅保證!-😇有幸坐位對正師傅!師傅係面前不停煎煎炒炒,最鐘意睇師傅表演嘅我十分滿足!✨✨-💖重點一提大部份菜式都會用鐵板上菜,而鐵板亦都會燒到熱一熱令食物保溫!所以上枱後都依然會聽到治治咋咋嘅聲音,但要小心燙傷!-🥢🦐豪華大阪御好燒 $138豪華版有兩隻大蝦,帶子同魷魚!海鮮配料都幾新鮮!御好燒嘅底部有長長嘅豬腩肉片,燒得非常之香脆,御好燒內裡濕潤程度適中,亦都充滿着好多蔬菜!佢哋嘅特製燒汁冇坊間嘅咁咸,而且可以自己加鰹魚粉同埋海苔粉調味!味道好豐富!-🥢🧀熱熔芝士大阪燒 $108大阪燒面頭蓋滿大量芝士!由於鐵板溫度非常之高,所以芝士亦都保持流質狀態,雖然芝士份量多,但味道偏淡口,所以整體感覺並唔油膩!-🐟鹿兒島
弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)
📍中環士丹利街11號Stanley 11 6樓

🥢🦐豪華大阪御好燒 $138
豪華版有兩隻大蝦,帶子同魷魚!海鮮配料都幾新鮮!

🥢🧀熱熔芝士大阪燒 $108

🐟鹿兒島薩摩炸魚餅 $52
呢期做緊推廣!
炸魚餅煙煙韌韌,又甜甜地,佐酒小食就岩晒!

🐣免治雞肉燒 $85
免治雞肉燒賣相滿分!肉餅加咗雞軟骨,咬落爽口香脆!中間有一個大大嘅蛋黃,混埋一齊食層次豐富!

🍳鰻魚玉子卷 $88
玉子卷係日式料理嘅名物,鰻魚粒肥美,煎到剛好,蛋汁豐富!
2023-02-19
鰻魚玉子卷
御好燒係日本一種非常地道嘅鐵板燒小吃,去日本關西必定會食。而香港都有得食,之前去「道頓堀御好燒專門店」,食材準備好晒由你自己燒,但整得好唔好食真係因人而異😆今晚就來到中環樓上店「弁慶」,係一家大阪燒專門店,今次唔洗自己燒,由廚師席前即場烹調,唔洗去日本都可以體驗日本地道嘅大阪燒!餐廳裝潢非常不錯好有日式風格,設有吧檯可以近距離欣嘗廚師為你烹調。最重要一點係價錢非常大眾化! 豪華大阪御好燒 $138豪華比一般大阪燒係表面多咗海鮮,包括蝦、魷魚、帶子。味道唔會太濃郁或太咸,好好食! 熱熔芝士大阪燒 $108將大量煮溶咗嘅芝士鋪滿表面,芝士控絕對係必點之選。芝士味道比較淡口,唔會喧賓奪主,大阪燒依然保持本來嘅味道,出色。免治雞肉燒 $85免治雞肉加入了雞軟骨,煎到咁上下表面加上大量葱花,再加上一隻蛋黃,夠晒賣相之餘味道都非常正!鰻魚玉子卷 $88日藉廚師即場表演用鐵板煮玉子卷,表面微微煎香,而內裡還保持鮮嫩,再加上鰻魚,味道和口感都係非常出色!必叫之口鹿兒島薩摩炸魚餅 $52炸魚餅有2大塊,仲有兩粒類似魚蛋,口感味道都唔錯。總結:餐廳裝潢okay,席前鐵板料理,由日藉廚師主理,食物質素和味道

豪華大阪御好燒 $138
熱熔芝士大阪燒 $108
免治雞肉燒 $85
鰻魚玉子卷 $88
鹿兒島薩摩炸魚餅 $52
炸魚餅有2大塊,仲有兩粒類似魚蛋,口感味道都唔錯。
鹿兒島薩摩炸魚餅
總結:餐廳裝潢okay,席前鐵板料理,由日藉廚師主理,食物質素和味道亦非常滿意,而價錢卻相當親民,cp值爆登! 如果想一試日本地道嘅大阪燒,唔洗去日本,啲間就可以了😌
2023-02-19
2023-02-21 132 浏览
餐廳座位有分圍住鐵板吧枱、普通座位選擇 特別地方是有日式師傅駐場 最後選擇吧枱 可以跟日本師傅有些交流當天係午市 牛舌已sold out十分可惜 ⚪️蠔大阪燒落單後師傅係我面前即整,五隻香煎肥美廣島蠔 十分juicy 第一次食海鮮版大阪燒滿滿椰菜 少量煙肉配上濃口燒汁 口感十分豐富 ⚫️肉野野菜炒定食定食係有麵豉湯,酸梅漬物,一個主食配白飯,主食係有芽菜 椰菜 豬肉絲 ,味道正常,中規中矩🟣海鮮鹽味炒麵海鮮有章魚 蝦 椰菜炒麵配上燒汁,兩個字好味🤤整體:望住師傅用心料理更加分,店員都好有禮貌,食物更好味😋

最後選擇吧枱 可以跟日本師傅有些交流
當天係午市 牛舌已sold out十分可惜
⚪️蠔大阪燒
大阪燒滿滿椰菜 少量煙肉配上濃口燒汁 口感十分豐富

⚫️肉野野菜炒定食

🟣海鮮鹽味炒麵
海鮮有章魚 蝦 椰菜炒麵配上燒汁,兩個字好味🤤

整體:望住師傅用心料理更加分,店員都好有禮貌,食物更好味😋
2022-12-23
午餐
庆祝纪念
生日
2023-02-19 88 浏览
今晚在中環吃飯,剛放工便跑過去餐廳跟同事去聚一聚喝一杯,之後大家還要繼續回家吃晚餐,所以沒有大魚大肉。餐廳環境不大,柔和的燈光,有幾處座位,也可以坐在吧台。餐牌上除了主打鐵板燒,還有小食、麵食等,餐廳不會提供水,最好也點飲品。日本師傅在板前烹飪,下雞蛋、菜等,看起來已經很吸引。⭐️豪華大阪御好燒$138我們各自點了一份豪華大阪御好燒,鋪上很多新鮮的蔥花。配料有帶子、大蝦等。看起來厚厚的,份量十足。切開之後有很多蔬菜。大阪燒加上醬汁,內餡有很多蔬菜,蔬菜也十分新鮮,入口有蔬菜伴著海鮮配料,味道不俗。⭐️yuzu soda$30柚子梳打入口清爽,配大阪燒味道一流。

餐廳環境不大,柔和的燈光,有幾處座位,也可以坐在吧台。

日本師傅在板前烹飪,下雞蛋、菜等,看起來已經很吸引。

⭐️豪華大阪御好燒$138

切開之後有很多蔬菜。

⭐️yuzu soda$30

柚子梳打入口清爽,配大阪燒味道一流。

2023-02-09 86 浏览
近排去左一間由日本師傅主理嘅鐵板燒餐廳,裝修以木系為主,餐廳設有吧枱,可以與日本師傅交流及欣賞製作過程,十分有心思MIX大板燒定食$118大板燒好足料,口感厚實又唔會太鹹,醬汁味道酸酸甜甜,非常開胃,另外仲可以隨自己份量加添紫菜及木魚粉,十分有趣肉片炒雜菜定食$128油份夠足,雜菜食落十分惹味,唔會太乾,當中加上肉片配搭,更有口感薩摩炸魚餅$52食落香口有魚肉味,另外金黃色嘅賣相,相當吸引牛舌$98口感豐厚,充滿油脂香,質感爽彈有嚼口明太子清湯煮蜆$108會放係鐵板上加熱後,再放落碗中,所以清湯十分夠熱,味道鮮甜濃郁,加上肥美大蜆,更增添風味柚子梳打$30飲落有淡淡柚子香,味道清爽,幫助消化亦可解油膩感

MIX大板燒定食$118

肉片炒雜菜定食$128

薩摩炸魚餅$52

食落香口有魚肉味,另外金黃色嘅賣相,相當吸引

牛舌$98

口感豐厚,充滿油脂香,質感爽彈有嚼口

明太子清湯煮蜆$108

柚子梳打$30

飲落有淡淡柚子香,味道清爽,幫助消化亦可解油膩感

2023-02-07 78 浏览
中環一向都好多好嘢食,今日下午安排咗去山頂睇風景,出發之前梗係喺中環覓食啦!今次我哋去咗一間朋友推薦嘅日本師傅主理既沖繩御好燒餐廳,呢度全層都係佢嘅,一入到嚟已經見到有一啲吧枱係圍住師傅,師傅即叫即整,成件事好有feel。首先我哋叫咗個玉子燒,呢一個真係超大驚喜!因為佢嘅玉子燒係半生熟!外面係軟綿綿嘅蛋,入邊包住嘅係口感超級正甚至有啲似疏乎厘嘅蛋汁,一路食都好驚嘆。之後我哋叫咗個燒和牛丼定食,見到師傅一片片咁樣拎出一啲問你超靚嘅黃牛,已經流晒口水,佢一路笑我哋就一路好期待,好快就有得食啦。呢個定食有湯、有沙律,另外仲可以追加迷你烏冬。燒牛肉非常好味,牛肉入口即溶,但係又有啲煎脆嘅口感,非常立體,牛味好香。迷你烏冬一啲都唔迷你!非常足料,好大份,稻庭烏冬嘅口感都好味。然後我哋仲叫咗幾篇燒生牛肉,口感幾爽。一場嚟到梗係要試吓食大阪燒!我哋叫咗個日本號大阪燒,上面有好多隻蠔!非常足料,好抵食,大阪燒即叫即整,平時覺得大阪燒好肥膩,但係今次呢個雖然我已經好飽,但係都唔覺得膩!好好味。非常滿足嘅一餐午餐,推薦!

之後我哋叫咗個燒和牛丼定食,
另外仲可以追加迷你烏冬。

然後我哋仲叫咗幾篇燒生牛肉,口感幾爽。

非常滿足嘅一餐午餐,推薦!
新年前同朋友去咗中環呢間日本餐廳,間餐廳係專門食大阪燒,仲要係正宗日本味道👍🏻因為係由日本人主理。我地坐左係吧枱,係正塊鐵板面前😍全程睇住師傅整嘢食,雖然去返鐵板前面,但係油煙唔算重,環境都唔錯。睇到隔離枱食蠔大阪燒,好似好正咁,引到我哋都叫左!!大阪燒都係好厚身,主要係椰菜絲、蛋漿、粉漿。煎得好香,佢既秘製燒汁偏甜,不過我幾鐘意!佢仲有塊豚肉喺面頭,就好似喺日本食到嘅一樣。另外叫左鰻魚玉子燒,好好食,咬開仲有蛋汁,啲蛋好嫩滑。我地仲叫左個奄列炒麵,好好食,我特別鍾意佢面頭好多燒汁、蛋黃醬,好開胃😍不過頭先個大阪燒都好多份,一人半份都好多,如果多啲人黎一齊share就更好喇!

睇到隔離枱食蠔大阪燒,好似好正咁,引到我哋都叫左!!

另外叫左鰻魚玉子燒,好好食,咬開仲有蛋汁,啲蛋好嫩滑。

2023-01-31 3849 浏览
朋友生日梗係食好啲!鐵板燒都係一個唔錯嘅選擇 呢間嘢真係要一早book定位 位置有限仲要分時段食 一係6至8 一係8至10 座位好緊張一坐低就同餐廳經理夾好咗 朋友生日可唔可以俾啲驚喜佢經理梗係妥善幫我安排好啦就係喺大阪燒上面寫上生日快樂字樣😍前菜先叫咗韓式辣醃鱈魚內臟同水雲漬兩款都係日本嘅特色前菜 作為開胃小食絕對係不二之選 另外仲加咗個熟成和牛 加埋紫菜洋蔥等等放入口 味道極為濃烈 朋友再買埋啤酒 邊食小食邊飲酒簡直係一級享受!之後仲叫咗呢度最出名嘅鐵板燒 果然廚師功架非常深厚 任何食材都難唔到佢哋 地道嘅日本師傅果然與別不同 普通嘅蛋漿放在燒板上 佢哋對手都會將佢變成一件傑作最欣賞佢嘅牛舌 嚴格挑選左牛舌最靚嘅部份加上少少黑椒 輕輕炒一炒連同牛舌醬汁 當然唔少得檸檬角🤣真係又有咬口又夠牛味 值得一讚另外順帶一提 一定要食佢嘅芝士炸雞正到飛起 芝士加埋炸雞 仲有海量青蔥同埋蛋黃醬 雞件夠滑 入口極正 簡直係天衣無縫的絕配
朋友生日梗係食好啲!
鐵板燒都係一個唔錯嘅選擇

另外仲加咗個熟成和牛
加埋紫菜洋蔥等等放入口

味道極為濃烈
朋友再買埋啤酒 邊食小食邊飲酒
簡直係一級享受!

之後仲叫咗呢度最出名嘅鐵板燒
果然廚師功架非常深厚