2024-02-27 2208 浏览
🇭🇰弁慶 御好燒 鐵板燒·呢間餐廳我自己超鐘意 佢係日本人主理既 超有氣氛🥳而且野食味道好好 推介大家一定要book吧枱 咁就可以一路望住師傅整野食🇯🇵😍😍·京都九條蔥燒$98 l 京都味噌生麩$60 l 炙燒油豆腐$78我哋見佢有個期間限定嘅京都祭 所以就試咗🎆佢個九條蔥燒入邊係有海量嘅蔥 比普通既御好燒清爽 口感幾好😈之後個味噌生麩食落係有少少好似年糕咁樣 煙煙韌韌 配埋上面嘅味噌好特別😎最後個油豆腐都好唔錯 佢係中間超有空氣感😍·蘿蔔$19 l 獅子狗$19 l 豪華炒麵$123 l 炒雜菜$78之後佢個蘿蔔關東煮我哋都好鍾意 佢係超甜 完全冇渣 成舊都好好食🤤🤤不過個獅子狗就略嫌煮得耐咗少少🫢個炒麵我地都好鍾意 佢係超有鑊氣 調味剛剛好 麵條質感好好 配料都好好食😋最後個炒雜菜又係好好食 佢啲蔬菜好甜 調味剛剛好🥬·#rbyeat#rby日本菜 #rbycelebrations#rby中環·📍中環士丹利街11號Stanley 11 6樓
🇭🇰弁慶 御好燒 鐵板燒
蘿蔔
豪華炒麵
炒雜菜
2023-12-20 4185 浏览
最近天氣凍,最岩食D熱辣辣既食物。除左火鍋燒烤之外,最推薦鐵板燒,尤其坐係爐邊睇住師傅煮又可以熱住個身。今次就去左位於中環既【弁慶 御好燒 鐵板燒】,地方雖小,但氣氛超級好。師傅同店員都係日本人(有香港人店員同師父),感覺非常正宗。今次除左定番menu之外就試左特色沖繩限定menu。烤白子(沖繩香檸使用):口感綿密、魚味濃、但唔腥。加左沖繩香檸非常清新。沖繩早摘水雲:非常鮮嫩爽口既水雲海藻,加醋微酸好開胃。八爪魚好鮮甜。沖繩香檸可爾逼思梳打:非常清新解渴,酸酸地唔會太甜。明太子淮山蓉燒:喜出望外、外脆内軟、明太子味道同淮山蓉燒好match,推薦。玉子燒:雖然唔係我個人鍾意既甜口玉子燒,但非常鬆軟、好似舒芙蕾一樣,非常特別。2種自選大阪燒(豬肉、mochi):超級無敵多椰菜、好清甜,mochi軟軟糯糯、豬肉好香脆。呢個要製作比較長時間,不過等待既時間係值得既。免治鷄肉燒:免治鷄肉裏面加左好多蔬菜,增加其他口感。醬汁甜甜地,加埋流心蛋黃一流。呢個非常推薦。牛舌:肉厚非常juicy,調味非常不錯。推薦。雪見大福:係餐廳自己包而非外面貨色。非常特別,係黑糖黃豆粉味,糯米糍皮煙靭。

沖繩香檸可爾逼思梳打:非常清新解渴,酸酸地唔會太甜。

牛舌:肉厚非常juicy,調味非常不錯。推薦。

• 牛舌
  • 免治雞肉燒
  • 大阪燒
又到Happy Friday 朋友話今日要帶我去食好西我哋去咗一間大阪過江龍居酒屋🇯🇵適逢沖繩祭開始 餐廳推出期間限定嘅沖繩祭menu全店皆由日本藉師傅主理烹調食物 為客人帶來正宗地道嘅日本風味坐喺Bar枱近距離欣賞師傅整食物 真係好似去咗日本咁❣️******************************食物s:🍢烤白子 ($188)第一次見有燒白子食❣️ 平時omakase生食果種就見得多使用沖繩香檸製作 白子燒得好香口 外皮脆卜卜好食不特止 仲好值得點黎見識下🥢沖繩早摘水雲 ($68)第一次試呢款沖繩大熱嘅藻類食品調味酸酸哋咁 係一道健康嘅開胃菜🍹沖繩香檸可爾必思梳打 ($58)入口青檸味即溢出 味道酸中帶點甜清新解膩 非常適合配搭鐵板肉類料理食用🍘熱溶芝士大阪燒 ($114)每次總係會比邪惡芝士引誘師傅即席將芝士煮溶成漿 再鋪喺大阪燒上令大阪燒帶輕微芝士香味 更顯吸引🍘豪華大阪御好燒 ($142)食材最豐富嘅一款 最啱心大心細嘅朋友仔面層有大蝦🍤、八爪魚🐙同帶子內層係滿滿嘅椰菜絲 口感鬆軟而有濕潤感 淋上燒汁、沙律醬同柴魚片 味道濃郁🍳明太子日本玉子卷 ($78)呢道菜式絕對不容
又到Happy Friday 朋友話今日要帶我去食好西
我哋去咗一間大阪過江龍居酒屋🇯🇵
適逢沖繩祭開始 餐廳推出期間限定嘅沖繩祭menu
全店皆由日本藉師傅主理烹調食物
為客人帶來正宗地道嘅日本風味
坐喺Bar枱近距離欣賞師傅整食物 真係好似去咗日本咁❣️

食物s:

🍢烤白子 ($188)
第一次見有燒白子食❣️
平時omakase生食果種就見得多
使用沖繩香檸製作 白子燒得好香口 外皮脆卜卜
好食不特止 仲好值得點黎見識下

🥢沖繩早摘水雲 ($68)
第一次試呢款沖繩大熱嘅藻類食品
調味酸酸哋咁 係一道健康嘅開胃菜

🍹沖繩香檸可爾必思梳打 ($58)
入口青檸味即溢出 味道酸中帶點甜
清新解膩 非常適合配搭鐵板肉類料理食用

🍘熱溶芝士大阪燒 ($114)
每次總係會比邪惡芝士引誘
師傅即席將芝士煮溶成漿 再鋪喺大阪燒上
令大阪燒帶輕微芝士香味 更顯吸引

🍘豪華大阪御好燒 ($142)
食材最豐富嘅一款 最啱心大心細嘅朋友仔
面層有大蝦🍤、八爪魚🐙同帶子
內層係滿滿嘅椰菜絲 口感鬆軟而有濕潤感
淋上燒汁、沙律醬同柴魚片 味道濃郁

🍳明太子日本玉子卷 ($78)
呢道菜式絕對不容錯過❣️超高質
玉子卷非常嫩滑 充滿蛋香味
輕咬落去 明太子餡即爆晒出嚟 非常足料😝
明太子嘅咸香味與蛋香味配合得完美 一大享受呀😍

🐔蕃茄芝士汁雞腿扒 ($108)
蕃茄同芝士嘅配搭總係唔會令人失望❣️
相比起大阪燒 呢款更為拉絲 更能突出芝士香氣💕
加入蕃茄仔同大量炒洋蔥 香味濃郁😍
選用雞腿扒部分 肉質較為嫩滑

🍚和牛蒜香炒飯 ($123)
呢道炒飯係飽肚同性價比之選
師傅將和牛喺鐵板上燒香後切粒🐂
食落充滿牛肉油脂香味 再混入蒜茸炒香米飯
超香噴噴 炒緊嘅時喉已經流晒口水喇🤤

🍨雪見大福 ($58)
外皮煙韌 內餡非常軟滑 好正💕

可以近距離欣賞日藉小鮮肉師傅表演 亦係一大享受呀🤭

• 和牛炒飯
  • 豪華大阪御好燒
  • 日本玉子燒
全日本人主理!料理水平相當高的大阪燒,而且餅的比例不會太高,椰菜為主,不會過於飽滯,相當值得一讚服務水平很高,不愧是日本人呢!*以日語或英語溝通肉祭り開催!鹿児島黒毛和牛ステーキ. $348鹿児島黒毛和牛/KAGOSHIMA WAGYU BEEF STEAK作為祭典的主將,高質素的鹿兒島進口黑毛和牛,入口多汁軟嫩,配上蒜🧄片跟玉米🌽,高質大阪ホルモン焼き~大阪焼牛小腸Osaka Grilled Offal$78肉祭典的副將也不甘後人牛腸以照燒汁烹煮,入口彈牙帶些許脂肪,完全沒有豬大腸的怪味,滑到喉嚨不用費力デラックスお好み焼き豪華大阪御好燒/ DELUX OKONOMIYAKI$148豐富海鮮的大阪燒,內含大量椰菜,外面舖上大蝦🍤魷魚🦑帶子加上照燒汁跟沙律醬,清爽不膩,非常符合香港人口味牡蠣たっぷりお好み焼き蠔大阪燒 / OYSTER OKONOMIYAKI$158圓滾滾但巨大的蠔,入口多汁又鮮,沒想到跟清爽系大阪燒會如此相襯!チーズ鶏つくね焼芝士免治肉焼 / CHEESE TSUKUNE$103在免治雞肉上加上芝士🧀️,沒有意料中的肥膩,帶點爽而又彈牙,拉絲效果澎湃,10分吸睛弁慶 御

服務水平很高,不愧是日本人呢!
*以日語或英語溝通

肉祭り開催!

鹿児島黒毛和牛ステーキ. $348

大阪ホルモン焼き~
大阪焼牛小腸
Osaka Grilled Offal$78
肉祭典的副將也不甘後人

デラックスお好み焼き
豪華大阪御好燒/ DELUX OKONOMIYAKI

豐富海鮮的大阪燒,內含大量椰菜,外面舖上大蝦🍤魷魚🦑帶子
加上照燒汁跟沙律醬,清爽不膩,非常符合香港人口味

牡蠣たっぷりお好み焼き
蠔大阪燒 / OYSTER OKONOMIYAKI

チーズ鶏つくね焼
芝士免治肉焼 / CHEESE TSUKUNE

弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)
中環士丹利街11號Stanley 11 6樓
2天前 0 浏览
成日睇人食鐵板燒食得多,今次終於比我係香港搵到間由日本人打理正宗大板燒餐廳😛依間係日本大阪過江龍黎架,聽得最多係日文或英文,成程都幾有feel😍最近仲出左京都県限定肉祭新品菜單全部都好吸引🤩仲可以望住師傅整每一道菜😳🐽鹽麴烤伊比利亞豬 $132肉質軟嫩,仲好多汁,好有口感🤤🐮大阪烤牛小腸 $78牛小腸好彈牙,入口啲油脂流哂出黎,好爽🤓🐟鰻魚玉子卷 $95玉子燒係半生熟,甜甜地得黎又好滑,鰻魚肉質肥美,唔會好油膩,無乜骨,滿足😌🌮熱熔芝士大板燒 $118上面鋪滿好多芝士,芝士好香,食落去有少少拉絲感覺,啲配料令到成個口感非常滿足😚🍜豪華炒麵 $123內有大蝦同魷魚,大蝦、魷魚同菜食落去好爽口😍唔會話好鹹,麵好彈牙🤩弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)📍中環士丹利街11號Stanley 11 6樓

仲可以望住師傅整每一道菜😳

🐽鹽麴烤伊比利亞豬 $132
肉質軟嫩,仲好多汁,好有口感🤤

🐮大阪烤牛小腸 $78
牛小腸好彈牙,入口啲油脂流哂出黎,好爽🤓

🐟鰻魚玉子卷 $95

🌮熱熔芝士大板燒 $118

🍜豪華炒麵 $123

弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)
3天前 0 浏览
坐吧枱,睇住師傅整,好有氣氛日本肥師傅好nice 嘗試用bb班日文同佢傾計都無笑我另外負責樓面既侍應都係日本人好有禮貌keep 住斟茶大板燒:大份、足料,女仔可能食唔晒,個人應為面頭醬料偏多,有點太濃味蓋過食材味道(不過印象中日本local 大板燒都係偏鹹,等客人可以一路送酒食)豚肉炒菜:睇住師傅炒,好有氣氛健康之選,配白飯剛好,食晒一整碗飯無難度下次想試下佢地既串燒見到隔離枱有嗌,吸引有服務既餐廳之一,得閒一定再去

坐吧枱,睇住師傅整,好有氣氛
日本肥師傅好nice
嘗試用bb班日文同佢傾計都無笑我

另外負責樓面侍應都係日本人
好有禮貌
keep 住斟茶

大板燒:
大份、足料,女仔可能食唔晒,
個人應為面頭醬料偏多,
有點太濃味蓋過食材味道
(不過印象中日本local 大板燒都係偏鹹,
等客人可以一路送酒食)

豚肉炒菜:
睇住師傅炒,好有氣氛
健康之選,配白飯剛好,
食晒一整碗飯無難度

下次想試下佢地既串燒
見到隔離枱有嗌,吸引
有服務既餐廳之一,得閒一定再去

🌸《弁慶 御好燒 · 鐵板燒 · 中環》📣日本大阪過江龍推出京都縣限定菜單|彷彿置身日本超有日本氣氛!📣-小編好耐無去日本旅行喇!真係好掛住日本!所以今次特登揀左一間真日本人主理既御好燒餐廳,全部店員基本上都只講日本/英文,而且係你面前製作御好燒,真係好好feel✨聽聞最近新推出肉祭新品菜單,即刻睇下有咩好食GO‼️-🔹鹽鞠烤伊比利亞豬 $132豬肉好嫩,中間仲有少少粉紅,咬落非常juicy✨-🔸大阪烤牛小腸 $78牛小腸好脆口,中間油脂爆開,雙重口感-🔹鰻魚玉子卷 $95玉子卷煎到半熟,中間仲有少少流水,鰻魚唔腥,而且好脆口,好食👍🏻-🔸熱溶芝士御好燒 $118御好燒上面佈滿芝士,芝士味唔算好濃,但係有輕微拉絲效果,配埋御好燒醬汁,無得彈❤️-🔹豪華炒麵 $132炒麵配上多款海鮮,包括大蝦、八爪魚等,調味岩岩好,正係日本可以食到既味道!-📍 弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)@benkeicentral @tsunagupro 中環士丹利街11號Stanley 11 6樓-#foodbitxh_central #香港美食 #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食推介
🌸
《弁慶 御好燒 · 鐵板燒 · 中環》
🔹鹽鞠烤伊比利亞豬 $132
豬肉好嫩,中間仲有少少粉紅,咬落非常juicy✨

🔸大阪烤牛小腸 $78
牛小腸好脆口,中間油脂爆開,雙重口感

🔹鰻魚玉子卷 $95

🔸熱溶芝士御好燒 $118

🔹豪華炒麵 $132

📍 弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)
@benkeicentral @tsunagupro
中環士丹利街11號Stanley 11 6樓
#foodbitxh_central #香港美食 #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #benkeicentral #弁慶御好燒鐵板燒 #大阪 #中環美食 #大阪燒 #日本餐廳 #hkdining #hkfood #hkfoodie

2024-05-08 0 浏览
🔥中環超親民價大板燒🔥位於中環既弁慶 @低調,價錢超值店員全部都係日本人黎㗎野食夠曬正宗味道仲同日本食到既一樣人均唔使300真係冇得頂呀~🐟鰻魚玉子卷玉子包住超厚身鰻魚鰻魚既燒汁好濃郁又唔會遮左蛋香比例完美,中間仲有流心蛋汁🍳豪華大板御好燒餐廳招牌菜,必食!有帶子,蝦等豐富海鮮粉漿都做得好正宗好出色客人可以按自己口味加上鰹魚粉同紫菜粉係🐸🐸係香港食過最好味既御好燒🐮大板烤牛小腸餐廳限定menu想食就要快啲去啦牛小腸口感甚佳配搭甜甜地既日式醬汁意外地夾🐽醬煎豬扒同樣係餐廳限定menu廚師先原件豬扒拎去煎再慢慢切粒煎熟豬扒有住獨有既風味肉汁非常豐富呢間係🐸🐸近期食過最滿意既中價位日本菜性價比好高,一定要再去食
🔥中環超親民價大板燒🔥

🐟鰻魚玉子卷
玉子包住超厚身鰻魚
鰻魚既燒汁好濃郁
又唔會遮左蛋香
比例完美,中間仲有流心蛋汁

🍳豪華大板御好燒
餐廳招牌菜,必食!
有帶子,蝦等豐富海鮮
粉漿都做得好正宗好出色

再慢慢切粒煎熟
豬扒有住獨有既風味
肉汁非常豐富

呢間係🐸🐸近期食過最滿意既中價位日本菜
性價比好高,一定要再去食
想食正宗日本大阪風味嘅大阪燒🇯🇵, 我強烈推薦呢間!食過幾次, 回頭率相當高!最近仲推出咗京都県限定菜單, 有幾款肉祭新品, 要試試𓌈由日本師傅主理🧑🏻‍🍳, 坐鐵板燒吧枱用餐, 可以近距離欣賞日本師傅烹調料理, 而且呢度好有氣氛, 感覺置身於日本當地嘅鐵板燒餐廳~🥩鹿兒島黑毛和牛扒 和牛扒脂肪分佈均勻, 牛肉肉質鮮嫩, 肉味香濃, 蘸上芥末豉油, 又有別一番風味~🥢大阪御好燒加麵推介👍🏻 即叫即整, 裡面加入炒麵、椰菜同豚肉, 最後淋上秘製御好燒汁同美乃滋。日本師傅建議我哋喺大阪燒上撒上枱上供應嘅鰹魚粉及海苔粉作調味~ 大阪燒外圍煎至焦脆, 內裏鬆軟濕潤, 帶麵粉香, 配上甘甜濃郁嘅御好燒汁, 好惹味😋!🥢明太日本玉子卷 推介👍🏻 使用日本雞蛋🥚, 玉子卷色澤金黃, 非常蓬鬆嫩滑, 蛋香味濃, 仲有蛋汁, 裏面加入明太子, 加添一點鹹香味~

🥩鹿兒島黑毛和牛扒

🥢大阪御好燒加麵

🥢明太日本玉子卷
2024-05-05
  • 大阪御好燒加麵
  • 日本玉子卷
  • 鹿兒島黑毛和牛扒
假期去咗一間大阪過江龍,而且由日本人主理嘅鐵板燒,我同朋友坐吧枱,可以睇到師傅製作大阪燒過程,感覺好有氣氛近排餐廳推出弁慶の肉祭り新Menu,當中有4款同肉有關既菜式,包括:鹽麴烤伊比利亞豬、大阪烤牛小腸 、TONTEKI醬煎豬扒、鹿兒島黒毛和牛扒,相當吸引另外有京都県限定菜單,有京都味噌生麩、 鍾意食蔥嘅朋友仔,一定唔可以錯過,京都九條蔥燒、炙燒油豆腐京都九條蔥和水煮鹽味吻仔魚,當中有豐盛九條蔥,十分香口鹽麴烤伊比利亞豬食落肥瘦適中,肉質鮮嫩柔軟,而且十分juicy大阪烤牛小腸 醬汁味道香濃,牛小腸口感爽脆,食落有嚼口,而且唔會有油膩感Mix大阪燒定食定食當中有湯同沙律贈送,大阪燒當中有高麗菜,食落爽甜脆口,加埋木魚粉同紫菜,味道就更香濃蠔大阪燒每粒蠔都大大粒,質感豐厚,味道鮮甜又多汁,而且唔會有腥味,同大阪燒好夾,口感豐富柚子梳打有香甜柚子味,十分爽口

鹽麴烤伊比利亞豬

食落肥瘦適中,肉質鮮嫩柔軟,而且十分juicy

大阪烤牛小腸

醬汁味道香濃,牛小腸口感爽脆,食落有嚼口,而且唔會有油膩感

Mix大阪燒定食

蠔大阪燒

柚子梳打

有香甜柚子味,十分爽口

有冇人同我一樣都好鐘意食大阪燒呢! 今次為大家帶來一間位於中環既鐵板+大阪燒專門店,由日本人主理,好多客都係日本人,一秒飛咗日本好有氣氛,味道方面都好有驚喜!最近佢地推出弁慶の肉祭り🎉有4款同肉有關既新Menu🤭今次試左鹽麴烤伊比利亞豬同大阪烤牛小腸 鹽麴可以引出更多鮮味,伊比利亞豬肉味香濃,入口軟嫩,送酒一流烤牛小腸雖然脂肪量不少,不過烤熟之後嚼勁十足,一啲油膩感都冇,十分邪惡另外仲有醬煎豬扒同鹿兒島黒毛和牛扒,下次有機會試下先! Mix大阪燒蠔大阪燒今次試左兩款大阪燒,麵糊加入煙肉、海鮮、蛋同高麗菜,煎熟後加上醬料同美乃滋,食落外皮香脆,灑上柴魚、海苔粉更惹味,口感豐富,值得一試鐘意食蠔既朋友仔推介蠔果款,係面頭加入大大隻既蠔肉鮮甜更滋味另外同時佢地都做緊京都祭既野食🎉必食京都味噌生麩,唔講唔知生麩原來係小麥粉同水揉拌加上萃取麩質,口感軟糯,用左味噌調味好香,值得一試

最近佢地推出弁慶の肉祭り🎉有4款同肉有關既新Menu🤭

今次試左鹽麴烤伊比利亞豬同大阪烤牛小腸

另外仲有醬煎豬扒同鹿兒島黒毛和牛扒,下次有機會試下先!

Mix大阪燒
蠔大阪燒
食落外皮香脆,灑上柴魚、海苔粉更惹味,口感豐富,值得一試

另外同時佢地都做緊京都祭既野食🎉

口感軟糯,用左味噌調味好香,值得一試
🇯🇵日本過江龍弁慶御好燒大阪燒!有日本人主理!有部份師傅和店員都係日本人,坐喺吧枱仲可以見到師傅即叫即燒,食慾大增▫️豪華大阪燒($148) 大量高麗菜在底,口感較爽脆,在鋪上兩條煙肉,豪華版有大蝦、帶子和魷魚,加上大阪燒醬汁,幾惹味▫️鰻魚玉子燒($95) 玉子仲保留到蛋汁,幾嫩,如果鰻魚份量可以再多一點就更好 ▫️牛大腸($78) 加入咗大量洋蔥和椰菜爆香,口感軟嫩不韌,雖然肥仔但都不錯 ▫️伊比利豬($132) 豬肉真係好嫩滑,油脂分布都好平均,皇太后表示好滿意 ▫️青檸cocktail ($78) 小酌一杯很清爽 六點幾開始已經越坐越多人,看得出有些是熟客,和日本師傅有傾有笑,氣氛很好啊!
🇯🇵日本過江龍弁慶御好燒大阪燒!

▫️青檸cocktail ($78) 小酌一杯很清爽

2024-03-22 63 浏览
想感受下日本嘅氣色 日本人主理嘅 大阪關西風御好燒 坐吧枱仲可以近距離見到師傅鐵板燒 飲番杯HIGHBALLU夠晒地道 前後左右都好多日本人 收工去感覺下chill chill ‣ 有冇人同我一樣 一見到大阪燒就會流晒口水🧇🤤➊ 大阪御好燒 #okonomiyaki (MOCHI + PORK)超級超級多高麗菜喺入邊 加上裏面有棉棉嘅麻糬淋上多醬汁 非常Juicy 有咬口 夠晒飽肚又好食‣ 好想試埋佢嘅SPECIALS 蠔大阪燒🦪 見到人哋隻蠔勁大➋ 牛舌 #牛タン 呢個超屈機 燒得好軟熟 又好香好岀味配埋特製醬油 更加令人垂涎三尺➌ 日本玉子燒 揀咗呢個完全冇餡嘅 雞蛋就唔算香啦 望落去非常之動L 但食落就覺得可以做得再滑溜啲➍ 炒雜菜 #野菜炒め 啲菜全部都好新鮮 加埋芽菜一齊炒 少少鹽調味啱啱好建議大家去要book位!嗰日六點半到都尚算有位7:00基本上都已經全爆場~ 繼成個服務感覺嚟講的確係一個唔錯嘅食飯點而且選擇都幾多 好想快啲下次去試埋其他菜式

想感受下日本嘅氣色 日本人主理嘅 大阪關西風御好燒

望落去非常之動L 但食落就覺得可以做得再滑溜啲

➍ 炒雜菜 #野菜炒め
啲菜全部都好新鮮 加埋芽菜一齊炒 少少鹽調味啱啱好

建議大家去要book位!嗰日六點半到都尚算有位
7:00基本上都已經全爆場~
繼成個服務感覺嚟講的確係一個唔錯嘅食飯點
而且選擇都幾多 好想快啲下次去試埋其他菜式
日本廚師主理👨‍🍳濃厚和風滋味大阪老字號-- 過江龍鐵板燒餐廳,日籍廚師主理,設有吧枱座位,可一邊觀賞廚師為你烹調美味新鮮佳餚,令食客大開眼界!每道菜式也充滿著日本色彩,色香味俱全,一定能滿足你既味覺、視覺和嗅覺,原汁原味日本風味!✨京都味噌生麩初嚐京生麩,非常特別有驚喜!原來是低熱量、滿滿蛋白質,易消化的健康食品,口感軟糯,配上味噌醬非常惹味,難怪是店主推介!✨炙燒油豆腐 京都九条葱和水煮鹽味吻仔魚必試!大廚以炙燒方式令油豆腐更香口,配上醬油、水煮鹽味吻仔魚、木魚及葱花,口感層次相當豐富,完美地彰顯岀日本的地道風味,彷如置身於日本!✨京都九條蔥燒期間限定菜式❤️蛋皮包著海量既京都九条蔥和豚肉,九条蔥味道清新,滿載清香,整體感覺不油膩✨蠔大阪燒 每顆廣島蠔都飽滿肥美,配上外脆内軟的大阪燒,內層夾著椰菜、雞蛋,口感層次相當豐富,滋味無窮弁慶 御好燒 鐵板燒📍中環士丹利街11號Stanley 11 6樓

日本廚師主理👨‍🍳濃厚和風滋味

✨京都味噌生麩

✨炙燒油豆腐
京都九条葱和水煮鹽味吻仔魚

✨京都九條蔥燒

✨蠔大阪燒

弁慶 御好燒 鐵板燒
2024-03-09 65 浏览
京都県限定菜單!喜歡吃蔥的你一定不能錯過!京都味噌生麩 ($60):生麩口感煙靭,搭配上味噌的鹹甜風味,味道層次豐富。京都九條蔥燒 ($98):蔥的香氣彌漫著整個菜餚,與肉片相互襯托,帶來一種鮮美爽口的口感和濃郁的風味。喜歡吃蔥一定不能錯過!灸燒油豆腐 ($78):豆腐質地綿密,經過燒烤後散發出淡淡的香氣,口感豐富,豆腐的柔軟和燒烤的香味,鹹鹹香香。明太子日本玉子卷 ($78):明太子帶著濃郁的鹹香味,與玉子的柔軟口感融合在一起,非常嫩滑,必叫!免治雞肉燒 ($88):免治雞肉經過燒烤後,肉質保持著鮮嫩的口感,搭配椰菜和秘製醬料,口感層次非常豐富。牛筋煮 ($58):牛筋經過煮熟後,肉質軟嫩可口,搭配上麵豉湯,豐富的湯汁和牛筋的風味交融在一起。7沖繩香檸梳打 ($58):帶有微酸的口感,清涼解渴解油膩。弁慶 御好燒 鐵板燒提供了多種美味的料理選擇,每道菜都有獨特的風味和特色。如果您喜歡鐵板燒和日本料理,這家餐廳值得一試。

京都県限定菜單!喜歡吃蔥的你一定不能錯過!