2023-05-29 182 浏览
真係好surprise, 估唔到啲嘢食樣樣都俾到驚喜我🤩香港好少見大阪燒專門店,正宗大阪燒就更少見。見到開飯排第二位即刻約朋友去試下。當晚上去已經好full, 好彩朋友一早book咗位,餐廳一早reserved 吧枱俾我哋,可以一邊食一邊睇師傅整大阪燒。我哋隔離係2位日本人,同師傅一直用日文傾解,雖然我哋唔識日文,但都feel到居酒屋果種氣氛,好輕鬆、好熱鬧~真係好似返咗鄉下咁👏🏻當晚食咗幾樣嘢1. 鰻魚玉子燒2. 燒牛肉前菜3. 蠔大阪燒4. 燒大蝦5. 雪大福6. 柚子梳打感受:2個人埋單708,我哋覺得性價比好高🤩 服務超水準,師傅很熱情,每位工作人員都好nice有笑容㗎😱唯一缺點係餐廳抽氣扇麻麻,order多嘅時候會煙霧彌漫,但人少時就唔會。
真係好surprise, 估唔到啲嘢食樣樣都俾到驚喜我🤩

當晚食咗幾樣嘢
5. 雪大福
6. 柚子梳打

感受:
2個人埋單708,我哋覺得性價比好高🤩
服務超水準,師傅很熱情,每位工作人員都好nice有笑容㗎😱
鰻魚玉子燒
雪大福
柚子梳打
  • 鰻魚玉子卷
2023-05-21 133 浏览
日本人主理大阪燒,一直都好期待,特登留左肚黎食,但就有少少失望喇🥲-叫左個蠔大阪燒,蠔嘅份量都算多,而且都真係好鮮甜!值得一讚👍🏾-同時叫左兩杯飲品,一杯係lemon sour,另一半係plum sour~飲落去嘅時候兩杯其實都冇咩酸味同酒味,但飲完之後係會feel到有酒意🤣不過個人覺得plum sour味道就麻麻地喇🥲lemon sour都起碼有fresh嘅感覺,但plum sour真係冇味…-和牛炒飯就真係敗筆…個和牛over cooked,超級乾…個飯就略嫌太油…-不過佢大阪燒專門店黎講,佢大阪燒真係幾出色嘅,同埋見到在場食客話佢啲海鮮都好食嘅,有機會你地都可以試下~

2023-05-21 121 浏览
要吃來自大阪,很地道的鐵板燒與「大阪燒」嗎?在中環這一家Benkei 絕對是好選擇!我來找這個 Head Chef 師傅做的鐵板燒已經很多年。M- 從他在銅鑼灣的店開始已經認識他。每一次來都是非常開心和滿意。鐵板燒用材料有很多,有海鮮,有肉,也有他們很著名的「大阪燒」-就是一種大型煎蛋餅,裡面放了很多椰菜和蛋,然後上面可以放煙肉、雞肉、豬肉、海鮮-魷魚、蚵仔等。這裡還有和牛炒飯啊,一大堆芝士煎蛋餅。好多選擇!這晚我們挑了燒牛舌、豬扒、雞排、日本蠔、大蜆,當然不可以少了「大阪燒」-我們選擇上面的材料 topping 放魷魚。
要吃來自大阪,很地道的鐵板燒與「大阪燒」嗎?
自㩗啤酒
2023-05-19 2153 浏览
位於中環嘅弁慶,餐廳裝修簡約,設有鐵板吧枱位置,由日籍師傅親自主理。而餐廳都好多日本食客,好多日文縱橫交錯😂感覺好似置身日本餐廳主打大阪御好燒,所以我同朋友都叫番個御好燒🫶大阪御好燒 (揀3款料) $104御好燒可以自選配料,我同朋友揀左蝦、魷魚同芝士☺️製作方法係將材料同高麗菜加入日式高湯製成的麵糊,用鐵板烤成御好燒後,加入餐廳秘製醬汁、蛋黃醬。御好燒煎得鬆軟,再撒上青海苔後,再趁熱用鐵鏟送入口中,非常惹味!帶子 (2隻) $98帶子大大粒又厚身,帶子煎至表面微焦,口感外脆內軟,濃濃的牛油仲滲透到帶子入面,底部仲放左金菇,一次過將整粒帶子連金菇放入口中,滿足感滿瀉。明太子清湯煮蜆 $108用透明膠袋裝住湯蜆黎煮,蜆肉清甜無沙,脹卜卜,而清湯加入明太子,熱湯會將鮮橙色的明太子搖身一變成淺橙色的彈牙魚籽,同時釋放鮮甜的明太子甘香,令清澈嘅湯頭清中帶鹹鮮,啖啖魚籽,清清地但鮮味突出,充滿層次感。鹿兒島薩摩炸魚餅 $52魚餅主要材料為魚漿,煎得外表香酥,裏面爽口彈牙,充滿魚香,配料仲有一啲蔥粒、木魚絲、薑蓉末等,夾埋一齊食口感更富層次。鰻魚玉子卷 $92一層層包裹鹹甜肥美嘅鰻魚,蛋香與鰻魚香氣
餐廳主打大阪御好燒,所以我同朋友都叫番個御好燒🫶

大阪御好燒 (揀3款料) $104
御好燒可以自選配料,我同朋友揀左蝦、魷魚同芝士☺️
大阪御好燒 (揀3款料)

帶子 (2隻) $98
帶子 (2隻)

明太子清湯煮蜆 $108
明太子清湯煮蜆

鹿兒島薩摩炸魚餅 $52
鹿兒島薩摩炸魚餅

鰻魚玉子卷 $92
一層層包裹鹹甜肥美嘅鰻魚,蛋香與鰻魚香氣交融,口感層次豐富,甘甜不膩口。

蘋果汁 $30@
食鐵板燒叫番杯果汁解膩,夠晒清新。
蘋果汁

2023-05-16
大阪御好燒 (揀3款料)
帶子 (2隻)
明太子清湯煮蜆
鹿兒島薩摩炸魚餅
蘋果汁
☺️一向都好鍾意食鐵板燒,朋友推介話呢一間鐵板燒係日本人主理,高質而且又喺公司附近,收工就決定過嚟一次究竟。.🤓餐廳位置好方便,如果喺地鐵站行過嚟都大概只需要5分鐘,一行入嚟就聞到好香嘅鐵板燒味,令人垂涎欲滴。.第一次黎,叫咗幾樣嘢一試究竟。分別有豬排、豪華炒麵、野菜炒、大阪燒等等。🥢.🐷首先佢哋嘅豬扒豬肉味香濃,肉嘅本身用得好靚、煎得啱啱好唔會太膿,加上蛋黃醬一齊食,好下飯。體貼嘅係佢哋仲有野菜伴碟,連埋肉一齊食好清新。.豪華炒麵裏面有好多海鮮材料,例如有🦐大蝦、八爪魚、豬肉、椰菜等等,鹹香鹹香的,麵條亦彈牙。.大阪燒同之前喺香港其他餐廳食嘅非常唔同,粉漿調配得好好,好多菜好清新,外脆內軟咁,同印象中喺大阪食到嘅味道非常接近。.🥒佢哋嘅野菜炒亦係店內人氣選擇之一,用上多款唔同嘅菜,好豐富。平時喺香港食到嘅椰菜間中會有苦味,但係佢哋嘅椰菜就完全冇,材料用得靚已經係成功嘅一半。.PS:服務員態度非常好,好日本🇯🇵。.弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)中環士丹利街11號Stanley 11 6樓

PS:服務員態度非常好,好日本🇯🇵。
弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)
中環士丹利街11號Stanley 11 6樓
2023-05-18 86 浏览
老實講係香港真係唔多專食大阪燒嘅店估唔到香港有由日本人主理。應該味道有保證。樓上鋪平日夜晚都幾多人啵!座位坐得幾舒服。店員親切有禮。嚟得當然就要叫大阪燒啦!我就叫左個蠔大阪燒價錢$148,個人覺得抵食,係中環地段啵!蠔夠大隻肥美肉嫩,加上大阪燒材料豐富!仲可以睇住師傅現場即整添!視覺大滿足!必食!玉子鰻魚燒雖然賣相好似無咩特別,但味道口感好正😝再試左鐵板燒食物鹿兒𡷊和牛真心處理得好好^_^肉中心呈粉紅色口質外香內嫩,正!整體食物質素環境服務性價比高,值得再嚟!
老實講係香港真係唔多專食大阪燒嘅店
估唔到香港有由日本人主理。應該味道有保證。
樓上鋪平日夜晚都幾多人啵!
座位坐得幾舒服。店員親切有禮。

嚟得當然就要叫大阪燒啦!
我就叫左個蠔大阪燒價錢$148,
個人覺得抵食,係中環地段啵!
蠔夠大隻肥美肉嫩,加上大阪燒材料豐富!
仲可以睇住師傅現場即整添!視覺大滿足!必食!

玉子鰻魚燒
雖然賣相好似無咩特別,但味道口感好正😝

再試左鐵板燒食物鹿兒𡷊和牛
真心處理得好好^_^肉中心呈粉紅色
口質外香內嫩,正!
整體食物質素環境服務性價比高,值得再嚟!

今次揾到一間好抵食🇯🇵日本人主理嘅大阪燒店🥰仲要係中環添!有席前座位可以😌好好享受師傅嘅功夫👨🏻‍🍳連店員都係日本人添!店舖裝修以和式簡約風設計,設有吧檯同卡位。食物招牌當然係大阪燒啦!但仲有其他鐵板燒食材同炒飯炒麵都有嫁!其實幾適合約會聚餐食嫁!如果想坐席前建議最好訂位,當晚係平日夜晚上都好full下。第一次嚟當然就book左枱坐席前啦!沖繩水雲 $58首先叫左個前菜開胃。沖繩的水雲肥厚口感佳,具有獨特的滑順口感與嚼勁,營養豐富且熱量低非常健康。配果醋食清新醒胃。鰻魚玉子燒 $98會係鐵板上放上蛋漿一面煎好再放上鰻魚再慢慢摺摺煎煎。味道適中,蛋皮煎香內𥚃嫩滑鰻魚帶甜香。不錯!🦪蠔大阪燒 $148到左當晚最期待嘅大阪燒,愛蠔嘅我就點左蠔大阪燒。蠔好大隻肥美!同埋以高麗菜、雞蛋、高湯、低筋粉而成嘅大阪燒,口感層次豐富。真的同係日本食嘅一樣嫁!好正!師傅手勢一流!炙和牛燒🥩$98賣相一流!師傅控制火候一流!生熟程度處理得好好👍🏻原味食已經好好海鮮鹽味炒麵 $98最後叫左個炒麵,味道香口惹味!滿足
今次揾到一間好抵食🇯🇵日本人主理嘅大阪燒店🥰

其實幾適合約會聚餐食嫁!

沖繩水雲 $58
首先叫左個前菜開胃。沖繩的水雲肥厚口感佳,

鰻魚玉子燒 $98

🦪蠔大阪燒 $148

炙和牛燒🥩$98
賣相一流!師傅控制火候一流!
生熟程度處理得好好👍🏻原味食已經好好

海鮮鹽味炒麵 $98
最後叫左個炒麵,味道香口惹味!滿足
外卖送餐
2023-05-17 72 浏览
無得去旅行又想食下日本大阪燒,就比我搵到中環既弁慶 御好燒 鐵板燒。睇相見到大阪燒外觀幾吸引,所以就引左我黎依間餐廳~環境吾算太大,鐵板燒不可或缺既鐵板位就可以欣賞師傅既手勢!日本玉子卷:即叫即整既玉子燒,蛋香味特出!雖然依款玉子無其他材料,但當中亦帶少少咸味調味。口感滑口,燒得岩岩好,當中仲有蛋汁添。豪華大阪御好燒:海鮮款既大蝦、帶子、八爪魚粒,全部配料都系我既最愛。大蝦口感幾彈牙又實肉。帶子有微微煎煎,半熟口感同樣地爽口。八爪魚粒出奇地吾硬口,反而煙煙韌韌令口感大增。至於大板燒,麵粉、蛋醬既比例做得剛好,食落吾會太粉。另外,入面充滿大量椰菜,再令整體口感再度昇華!燒汁同沙律醬份量岩岩好,吾會太咸啊。加入埋大量既蔥同雞醬,特別香口又夠滑。

弁慶 御好燒 鐵板燒 benkeicentral📍中環士丹利街11號Stanley 11 6樓今晚去左中環食鐵板燒由日藉🇯🇵廚師主理~即叫即整~我地坐吧枱位置🫶🏻♥️邊食邊欣賞廚師烹調美食😋好似欣賞緊一場表演禁👍🏻而且店內裝修日系風格~在場超多日藉食客食客、廚房、店員都講日文🇯🇵環境氣氛超好🥰好似去左日本禁☺️食物好味~價錢親民有機會大家可以來試下😉。大阪御好燒 可以自選食材 ~ $104 3款我簡左三款 ~ 蝦🦐、魷魚🦑、芝士 🧀️再配埋醬料+紫菜+鰹魚粉~入口鬆軟好味。帆立 2p $98 。鹿兒島蕯摩炸魚餅 $52 帆立新鮮入口彈牙~炸魚餅香口 推薦👍🏻。鰻魚玉子卷$92鐵板煎玉子~外層煎到焦香內裹蛋漿滑嫩~包裹住鰻魚☺️口感豐富。明太子青酒煮蜆 $96 蜆肉飽滿~食完仲可以飲埋啖湯 ~。蘋果汁🧃$30

弁慶 御好燒 鐵板燒 benkeicentral
📍中環士丹利街11號Stanley 11 6樓

今晚去左中環食鐵板燒
由日藉🇯🇵廚師主理~即叫即整~
我地坐吧枱位置🫶🏻♥️

邊食邊欣賞廚師烹調美食😋
好似欣賞緊一場表演禁👍🏻

而且店內裝修日系風格~在場超多日藉食客
食客、廚房、店員都講日文🇯🇵環境氣氛超好
🥰好似去左日本禁☺️食物好味~價錢親民
有機會大家可以來試下😉

。大阪御好燒 可以自選食材 ~ $104 3款

我簡左三款 ~ 蝦🦐、魷魚🦑、芝士 🧀️
再配埋醬料+紫菜+鰹魚粉~入口鬆軟好味

。帆立 2p $98 。
鹿兒島蕯摩炸魚餅 $52

帆立新鮮入口彈牙~炸魚餅香口 推薦👍🏻

。鰻魚玉子卷$92

鐵板煎玉子~外層煎到焦香
內裹蛋漿滑嫩~包裹住鰻魚☺️口感豐富

。明太子青酒煮蜆 $96

蜆肉飽滿~食完仲可以飲埋啖湯 ~

。蘋果汁🧃$30

2023-05-17 874 浏览
香港人喜歡日本就眾所周知,由旅遊、飲食到衣服鞋襪、用品、流行文化等,都深愛著日本!所以香港有很多日本餐廳,平時我都好鍾意食日本嘢,朋友話中環新開咗一間御好燒好地道要去試吓,平時鐵板燒就食得多,但御好燒就真係少,咁更加要去試吓🥰𨋢門一開已經聽到好熱鬧,鐵板燒吧枱上已經坐滿人,而且大部份都是日本人,連主廚都是日本人,他們不斷交談,日文滿室,真係有一刻以為自己去咗日本🤣。大部份食物都在鐵板燒的吧枱上烹煮,看著廚師們在你面前煎御好燒、炒麵、煎海鮮等食物,看著好治癒😍餐廳都是鐵板燒的菜式為主,即叫即煮,我們當然都點了熱門的菜式品嚐一下😋 🥢日本玉子卷 師傅將看似薄薄的蛋汁倒在鐵板上,然後三兩下手腳就將蛋叠起,變成蛋卷,煎得剛熟,蛋卷嫩滑,蛋味香濃,而且還層次分明🥢鹿兒島薩摩炸魚餅 另一款適合送酒的小食,外皮煎得金黃,魚肉彈牙,配埋薑蓉、蔥花及柴魚片,食落風味完全唔同。🥢鐵板煎蠔 廣島蠔厚肉鮮味,師傅將蠔煎至金黃色,內裏肉質還是鮮嫩juicy. 加上蔥花,增加香味。🥢炒什菇 食主食之餘想食啲蔬菜,所以叫咗個炒什菇,什菇的份量非常充足,加上牛油炒,非常香,而且加入蒜鹽非常惹味😋🥢豪華大阪御好燒 將炸

🥢日本玉子卷

🥢鹿兒島薩摩炸魚餅

🥢鐵板煎蠔

🥢炒什菇

🥢豪華大阪御好燒
將炸麵衣、高麗菜、雞蛋等混和而成的大阪燒麵糊,用鐵板煎得表面香脆,但內裏還是綿密鬆軟的,面頭再加上煎香的大蝦、八爪魚及帶子,掃上自家制的惹味大阪燒醬汁及蔥花,香脆鬆軟兼有,熱焫焫食好好味😋

🥢炒麵
食鐵板當然要叫炒麵啦,麵質彈牙,麵炒得均勻有鑊氣,每一條麵都有醬汁,醬汁有少少甜味好惹味,加上爽口椰菜,食完好滿足

🍹飲品:
叫咗2杯柚子梳打清爽一下,配食鐵板燒一流,夠凍好清爽!
  • 豪華大阪御好燒
2023-05-15 70 浏览
#中環 @benkeicentral好耐無食大阪燒, 相約閨密一起尋寶! 好彩不用自己燒, 有專人代勞, 雖然無得玩, 但有好吃的, 畢竟要控制生熟及反轉於我倆來說….是相當困難的! 坐吧枱前看著日本師傅表演出眾技術, 是一件賞心樂事! 海苔薯仔沙律 $48 ~ 我人未到, Whatsapp 便已收到這一款前菜, 閨密至愛! 薯仔幼滑, 加上淡淡海苔香, 不錯!鹿兒島薩摩炸魚餅 $52 ~ 魚餅入口結實, 足料! 其中2粒似魚丸的, 但內有軟骨, 入口爽脆, 讚!免治雞肉燒 $85 ~ 必點! 就像平常日式串燒免治雞肉棒, 但以大阪燒方式呈現, 加上大量細蔥及日本蛋黃, 滋味是更上一層樓呢! 大阪御好燒加麵 $94 ~ 大量椰菜及麵糊, 加入炒麵及豚肉, 又是另一種滋味! 椰菜香甜爽脆, 炒麵軟硬適中, 配上特製美奶滋, 店員建議另可撒上鰹魚粉及海苔粉調味, 味道層次升華! 豪華大阪御好燒 $142 ~ 意猶未盡, 再來一客! 配有2隻大蝦、鮮帶子及八爪魚,啖啖鮮甜的椰菜絲, 配上秘製醬汁, 性價比高!雪見大福 $58 ~ 雪糕大福切片, 再加上黑糖漿及黃豆粉, 超滿足!柚子梳打 $3
#中環 @benkeicentral

柚子梳打 $30 ~ 意想不到的大杯, 清甜解渴!
2023-05-15 110 浏览
返工咁辛苦 lunchtime 要食好啲抖一抖✨弁慶御好燒鐵板燒✨最出名係大阪燒 有多款唔同嘅配搭午市定食都好抵食 😋🐮和牛排定食鹿兒島黒毛和牛肉質嫩滑 充滿油脂香味 牛味香濃 🤤配上蒜片及野菜 可以中和和牛嘅油膩感🐟鰻玉重定食兩大舊肥美嘅鰻魚 肉質軟滑 好入味鰻魚 鰻魚醬汁 滑蛋係非常配搭嘅組合 😋午市定食套餐仲有麵豉湯、沙律及漬物另外點咗餐廳出名嘅大阪燒揀咗✨熱溶芝士大阪燒✨入面有豚肉 高麗菜等 加上秘製醬汁、蛋黃醬、芝士比平時嘅大阪燒更特別 芝士可以拉絲 好邪惡餐廳簡約日式風格裝修 環境舒適啱晒食lunch 放鬆下 😌
返工咁辛苦 lunchtime 要食好啲抖一抖
配上蒜片及野菜 可以中和和牛嘅油膩感
🐟鰻玉重定食
兩大舊肥美嘅鰻魚 肉質軟滑 好入味
鰻魚 鰻魚醬汁 滑蛋係非常配搭嘅組合 😋

午市定食套餐仲有麵豉湯、沙律及漬物
另外點咗餐廳出名嘅大阪燒
揀咗✨熱溶芝士大阪燒✨
入面有豚肉 高麗菜等 加上秘製醬汁、蛋黃醬、芝士
比平時嘅大阪燒更特別 芝士可以拉絲 好邪惡
餐廳簡約日式風格裝修 環境舒適
啱晒食lunch 放鬆下 😌
  • 和牛排定食
  • 鰻玉重定食
都話最近好想去日本嘛~去日本食野當然唔少得食大阪燒同鐵板燒😋 今次就去左一間差唔多全間店都係日本人嘅日本餐廳食大阪燒😆 睇黎,又係唔洗嘥錢去日本系列了~🌟🧡蠔大阪燒 $148想講呢個大阪燒係成間店CP值最高嘅野食!🥰超級好食,個大阪燒質地夠結實~唔會一夾就散~而且係即叫即整(喺我面前整比我地食😆),夠哂熱辣辣😋啲醬料又啱啱好唔會過多或者過份重味~ 最重要嘅係!佢有成4-5隻大大粒好肥美嘅蠔喺個大阪燒上面😍而啲蠔嘅味道都係好鮮甜~口感嫩滑,燒得唔會過份熟同埋冇我最驚嘅腥臭味~ 而我見就咁燒兩隻蠔都已經要$98了~所以呢個dish絕對係抵食又好食之選!🐔芝士免治雞肉燒 $98成個大阪燒都由免治雞肉組成~所以食成舊大阪燒就好似食緊一舊嘅大size平時喺居酒屋度食嘅免治雞肉串咁~肉質好結實同埋有粒粒雞軟骨~非常有咬口!而且唔會好乾,本身都仲keep到肉汁~同燒汁、蛋汁、芝士、蔥花同沙律醬真係好match~賣相真係好靚好吸引又好食😋💛鰻魚玉子卷 $88第一次食咁嘅配搭😳!平時都係就咁食玉子卷/芝士玉子卷~冇諗過鰻魚加玉子卷都match🤤 我以為佢個鰻魚係就咁真係齋加上去~ 不過佢都燒過啲鰻魚,所

🌟🧡蠔大阪燒 $148

🐔芝士免治雞肉燒 $98
芝士免治雞肉燒

💛鰻魚玉子卷 $88
鰻魚玉子卷

第一次食咁嘅配搭😳!平時都係就咁食玉子卷/芝士玉子卷~冇諗過鰻魚加玉子卷都match🤤 我以為佢個鰻魚係就咁真係齋加上去~ 不過佢都燒過啲鰻魚,所以個外皮脆脆地,唔會好似平時食開嗰啲日式鰻魚飯嘅鰻魚咁腍~而啲鰻魚用軟綿綿有啲厚度嘅蛋包住,一啖食落去個口感真係好滿足~

🐮牛舌 $98
牛舌

本身想叫炙和牛肉,不過賣哂🥲呢個都係另一個CP值高嘅dish! 個牛舌燒得一啲都唔鞋~個口感都keep到應有嘅爽口彈牙~外層燒到有脆口嘅感覺但內裡都仲keep到鮮嫩嘅肉質~不過佢比我地點嗰嗰醬汁我就覺得麻油味重左啲啲~🤏🏻

🤍關東煮炸豆腐 $17
關東煮炸豆腐

我地叫呢個純粹只係想試吓😂不過有少少喜出望外~因為呢個炸豆腐好入味,好好食~雖然應該浸落關東煮湯都浸咗好耐,所以先做到入晒味嘅效果~但係佢入面個豆腐質地都極級嫩滑,然後點埋芥末食真係好唔錯!我覺得呢間暫時已經榮升咗我覺得最好食嘅關東煮~雖然佢主打係大阪燒😂

然後我覺得呢間大阪燒都真係算好正宗~同我喺日本食某間米芝連嘅大阪燒差唔多~而且係成間餐廳氛圍為都好日本~😆 啲廚師係日本人,但啲客人大多數都係日本人~ 搞到雖然識少少日文嘅我都唔敢講日文😂費事獻醜啦~同埋呢間店雖然係喺中環開嘅,但係價錢真係良心價,比起其他同地帶嘅餐廳真係一啲都唔貴,食材新鮮,野食又算高質,仲要有得睇師傅表演~真心都幾推介😚

((見到隔離枱有人生日,然後個蛋糕就係大阪燒蛋糕啦😆😆😆😆都幾得意~
2023-05-03
芝士免治雞肉燒
牛舌
關東煮炸豆腐
2023-05-12 269 浏览
位於中環弁慶,主打大阪御好燒,價錢大眾化,場內以吧枱式設計,由日藉鐵師傅親自為你烹調,基本上人人都會點大阪燒,炒麵、小食,我地當然都叫啦🫰🏻而且發現左右隔離好多日本人,好多日文縱橫交錯😂 好似去咗日本😂.🔺日本玉子卷蛋卷蛋味香濃,外層好甘香,內層軟滑,入口有陣陣蛋香浸入口腔😍😍 蛋控好滿意😍😍.🔺炒什菇 大量菇菌用牛油炒香,菇類要炒得香口,最緊要乾身,師傅處理得好好,簡單加入牛油去炒已經香氣撲鼻😍😍.🔺蠔🦪肥美嘅廣島蠔,放鐵板煎至金黃,再拌上大量蔥花,入口肥美多汁,蠔🦪味好鮮😍.🔺薩摩炸魚餅🐟魚餅好彈牙,有啲似魚旦😂 但口應軟彈,魚味好香濃,圓圓果粒仲微辣,非常惹味😍.🔺豪華大阪御好燒 🍴望住師傅係鐵板上面煎,由麵粉蛋漿慢慢煎成,外面香脆,中間仍然好軟嫩鬆軟,面頭淋上醬汁,加上大蝦、帶子、魷魚🦑大量蔥花,入口好滿足😍😍.🔺炒麵 $75鐵板燒嘅炒麵係特別香口,鑊氣夠😂 簡單炒麵配上醬汁椰菜絲🥬已經好好味🤤 麵身好彈牙,醬汁帶點甜味,食完仲想再食🤣🤣.柚子梳打 $30 鐵阪一定要叫杯凍飲😂 夠凍,重柚子味👍🏻
🔺日本玉子卷
🔺炒什菇
🔺蠔🦪
🔺薩摩炸魚餅🐟
🔺豪華大阪御好燒 🍴
🔺炒麵 $75
柚子梳打 $30
鐵阪一定要叫杯凍飲😂 夠凍,重柚子味👍🏻
2023-05-11
放假朋友帶我去食正宗日本大阪燒,呢間位於中環樓上嘅日本餐廳,由日本師傅主理🙆🏻‍♀️而我哋就坐喺鐵板燒吧枱,一邊睇住師傅整野食一邊傾計,好有氣氛❤️💕日本玉子卷超嫩滑嘅玉子卷,玉子卷顏色金黃, 口感鬆軟,一啖咬落去充滿濃濃嘅蛋香味,必食呀🙆🏻‍♀️💕 炙和牛肉肉質鮮嫩,牛味好出,食之前將旁邊嘅配料連牛肉,配埋牛肉燒汁一齊食,口感豐富😍 味道層次極豐富!💕大阪御好燒加麵款式種類好多, 可以自由選擇餡料,重點係即叫即製, 大阪燒外圍煎得好香脆, 加入炒麵、椰菜,豚肉, 再額外加咗魷魚,最後配埋秘製御好燒汁同美乃滋,香氣滿溢😍流晒口水呀,師傅建議喺大阪燒上撒上鰹魚粉同海苔粉,更加惹味,口感豐富,推介推介💕鐵板燒牛舌牛舌控必叫,牛舌彈牙有口感💗

💕日本玉子卷

💕 炙和牛肉

💕大阪御好燒加麵

💕鐵板燒牛舌
牛舌控必叫,牛舌彈牙有口感💗