2023-06-03
弁慶 御好燒 鐵板燒 (中環)地址:中環士丹利街11號Stanley 11 6樓如果唔去日本,這裡足夠地道,讓你病置身日本的感覺。日本人主理餐廳,睇廚師席前表演,性格比極高。🇯🇵🇯🇵明太子清湯煮蜆 / STEAMED MENTAI CLAM$108🫕🫕蜆肉鮮甜,明太子提鮮,好味到湯都飲埋,完全係將鮮味發揮到極致,整盤蜆唔會有一隻未開口,清潔得好乾淨唔會有沙,滋味嘅頭盤享受。鰻魚玉子巻 /EEL OMELETTE$92🌯🌯流心狀的燒蛋配上濃甜嘅鰻魚,咬下去有蛋層層撕裂感。豪華大阪御好燒DELUX OKONOMIYAKI$142🌮🌮豪華大阪燒,有大蝦🍤帶子、章魚,香噴噴,份糧十足,味道鮮甜,蛋感綿滑可口。奄列炒麵/ FRIED NOODLES OMLETTE$103🍜🍜蛋包飯食得多,蛋包麵就好奇一試,值得一試,炒麵好香,Q彈有嚼勁。雪見大福/ICE'CREAM ROLLED RICE CAKE$58香蕉雪糕🍌甜滋滋圓滿一餐。HAMADA PLUM$58梅酒濃甜,係我最愛嘅選擇。
地址:中環士丹利街11號Stanley 11 6樓
明太子清湯煮蜆 / STEAMED MENTAI CLAM
$108🫕🫕
鰻魚玉子巻 /EEL OMELETTE
$92🌯🌯
流心狀的燒蛋配上濃甜嘅鰻魚,咬下去有蛋層層撕裂感。
豪華大阪御好燒DELUX OKONOMIYAKI
$142🌮🌮
奄列炒麵/ FRIED NOODLES OMLETTE
$103🍜🍜
香蕉雪糕🍌甜滋滋圓滿一餐。
HAMADA PLUM
梅酒濃甜,係我最愛嘅選擇。