2020-03-11 24 浏览
我成日都以為自己已經成哂成條棉登徑但原來轉角位都仲有餐廳餐廳門口幾隱蔽 用敞門出入私隱度高但係入到去都幾座無虛席尤其呢個時勢仲要weekday夜晚九點幾十點不過當然啦佢居酒屋嘅格局都係預大家坐低小酌幾杯傾偈嘅不過唔飲酒都可以嗌返杯日本餐廳常見嘅有汽梳打三文魚鬆烏冬烏冬嘅麵底非常滑同彈牙簡單但好食松葉蟹蓋甲羅燒 燒得恰到好處 蟹膏香 蛋白熟 蛋黃流心燒雞肉串燒配蛋漿最後仲有一個黑松露鹿兒島和牛丼黑松露醬燒熱咗食比平時西餐食法更香和牛燒完有啲嚼勁 但同時更加逼出到佢嘅油脂 非常吸引
我成日都以為自己已經成哂成條棉登徑

燒雞肉串燒配蛋漿

最後仲有一個黑松露鹿兒島和牛丼
黑松露醬燒熱咗食比平時西餐食法更香
和牛燒完有啲嚼勁 但同時更加逼出到佢嘅油脂 非常吸引

平成位於尖沙咀棉登徑,在拉麵店X蘭旁邊,沒有明顯的招牌,頗為隱蔽。店內位置不多,只有約二十個座位,但牆上貼了很多不同清酒的招紙,似乎是約三五知己喝清酒的好地方!巨蜂提子乳酸梳打 $50果香味突出,非常清爽!由於太爽的關係,不知不覺就喝光光了!荔枝乳酸梳打 $50甜甜的非常誘人,同樣是一杯出色的飲料!七味魚翅干 $80外表像魚干,仔細看有一絲絲魚翅的紋理,烤得十分香口,又帶一點煙靭,非常適合送酒和下飯!海鹽燒牛舌芯 $90烤得表面焦香,以海鹽、七味粉和檸檬汁調味,頗為惹味的串燒!海量蔥溫泉蛋黑松露牛肉稻庭烏冬 $150真的是海量蔥!綠色的一大片!溫泉蛋上有黑松露醬,賣相不錯!牛肉肉味突出,烏冬入口順滑,再加上海量蔥和黑松露醬增香,Good!溫泉蛋野菌白豚汁煮叉燒腩丼 $190三片巨型的卷腩叉燒,賣相和份量都是驚人的!三片叉燒均超過1cm厚,是激厚切!雖然超大舊,但因為表面火炙過的關係,沒有一點油膩感!隨丼飯來的湯,這個有點像沾麵的汁,齋喝會有一點咸,但用來點叉燒和伴飯就啱啱好!

巨蜂提子乳酸梳打 $50
果香味突出,非常清爽!由於太爽的關係,不知不覺就喝光光了!

荔枝乳酸梳打 $50
甜甜的非常誘人,同樣是一杯出色的飲料!

七味魚翅干 $80

海鹽燒牛舌芯 $90
烤得表面焦香,以海鹽、七味粉和檸檬汁調味,頗為惹味的串燒!

海量蔥溫泉蛋黑松露牛肉稻庭烏冬 $150
真的是海量蔥!綠色的一大片!溫泉蛋上有黑松露醬,賣相不錯!

溫泉蛋野菌白豚汁煮叉燒腩丼 $190
三片巨型的卷腩叉燒,賣相和份量都是驚人的!

2020-03-06 26 浏览
喺尖沙咀K11附近發現左間日本小店外面嘅裝修好有日式風格呢間餐廳主要都係買日式嘅食物但睇得出唔少嘅菜式都加入左嶄新嘅元素飲品方面叫咗荔枝乳酸梳打同埋百香果乳酸梳打飲落味道好清新亦都冇再額外加甜前菜方面要咗個紫薯沙律沙律入邊加咗個酸酸美美嘅醬汁食落好開胃另外佢將紫薯打成茸,口感好順滑牛肉大阪燒個牛味好出食落去亦都唔會有太厚嘅麵粉漿感覺值得一試海量蔥溫泉蛋炒三文魚稻庭烏冬個湯因為三文魚碎令到好鮮甜兒歌溫泉蛋烹調得相當合時,用筷子輕輕一撥,蛋漿就會慢慢流出嚟稻庭烏冬口感亦都相當彈牙用蔥配搭成個烏冬亦都十分夾三樣餸睇落賣相都一流最後就追加左一個炸啊波酢橘雞軟骨雞園骨炸得非常之香脆可口配合埋個七味粉,有少少辣非常之嘢味

喺尖沙咀K11附近發現左間日本小店

飲落味道好清新亦都冇再額外加甜

前菜方面要咗個紫薯沙律
沙律入邊加咗個酸酸美美嘅醬汁
食落好開胃
另外佢將紫薯打成茸,口感好順滑

牛肉大阪燒個牛味好出

用蔥配搭成個烏冬亦都十分夾

三樣餸睇落賣相都一流

最後就追加左一個炸啊波酢橘雞軟骨
雞園骨炸得非常之香脆可口
配合埋個七味粉,有少少辣非常之嘢味
2020-03-04
  • 牛肉大阪燒
  • 紫薯沙律
  • 乳酸梳打
1️⃣三重芝士火山燒鰻魚丼($170):大推鍾意鰻魚既朋友仔去試。雖然價錢偏貴,但的確一分錢一分貨。鰻魚厚切得黎又大舊。鰻魚明顯係新鮮,魚肉嫩滑肥美,有彈性,少碎骨。食落香口,鰻魚軟身又鬆化,口感細嫩。最正係魚皮膠質感重,入口仲有即溶既油脂感。米飯粒粒分明,黏糯得黎又有咬口,醬汁鮮甜入口,吸晒鰻魚汁,甜甜地,好開胃。仲要配埋芝士,同成碗丼好夾,配埋飯一齊食,口感不厚重油膩,增加成碗丼既CP值,太正會再食🤤2️⃣牛肉大版燒 ($90):大版燒就食得多,用牛肉做主既大版燒的確係第一次食。大版燒燒得岩岩好,唔會過於硬身,煎得好香脆不油膩,火喉控制得好。成個大版燒以高麗菜同牛肉為主,麵粉唔多,所以食落唔會好粉。牛肉食落軟身唔會起太多斤,有嚼口不痴牙。值得讚係成個大版燒佈滿晒牛肉,絕對不偷工減料🤤掛唔知係鋪頭既招牌之一。3️⃣燒明太子五花腩 (2卷) ($110):用五花腩包住明太子,依款配搭係第一次見。明太子份量都算多,包住五花腩食,別有一番風味。個人覺得五花腩燒得耐咗少少,所以肉質偏鞋,細膩咗少少。總結,推薦鍾意食鰻魚飯既朋友仔黎試下,價錢係貴咗d但好值得食🤤 建議同朋友一齊share碗飯黎食,睇落唔大

1️⃣三重芝士火山燒鰻魚丼($170):
三重芝士火山燒鰻魚丼

2️⃣牛肉大版燒 ($90):
牛肉大版燒

3️⃣燒明太子五花腩 (2卷) ($110):
燒明太子五花腩
燒明太子五花腩

總結,推薦鍾意食鰻魚飯既朋友仔黎試下,價錢係貴咗d但好值得食🤤 建議同朋友一齊share碗飯黎食,睇落唔大碗但份量真心幾多,自己一個食比較飽😂 依間小店黎,勝在比較安靜坐得舒服。有興趣就試下啦❤️
2020-02-25
三重芝士火山燒鰻魚丼
牛肉大版燒
  • 三重芝士火山鰻魚丼一尾
2020-02-23 43 浏览
之前聽朋友講話喺尖沙咀食過間好好食嘅日本餐廳,但由於位置同門面唔太起眼,所以唔係咁多人知道。於是今日行完街,一於去朋友推介嘅餐廳食下門口位置好簡約,淨係見到門上嘅招牌,見唔到店裡面嘅環境,夠晒隱密如果唔係朋友講,我行過都應該會MISS左店裡面一樣一貫簡約日本風格,都幾舒服同有FEEL,好似真係去左日本D居酒屋由於行街時食左D小食,唔係太肚餓,所以淨係叫左 明太子雞翼($60)、海量蔥溫泉蛋炒三文魚湯稻庭烏冬($120)、鰻魚柳川煮($180)、巨峰提子乳酸梳打($50)、SUNTORY DRAFT BEER ($60)巨峰提子乳酸梳打:佢並唔係提子味道嘅乳酸梳打咁簡單,裡面仲有加左片檸檬同埋少少提子肉喺裡面,令到飲品味道同口感更加豐富SUNTORY DRAFT BEER:原本今日都冇諗過飲啤酒,不過睇到部生啤機又幾吸引,所以決定點杯黎飲下,易入口,口感順滑,飲落去夠爽鰻魚柳川煮:呢個鰻魚真係煮得非常之出色肉質肥厚鮮嫩,兼且冇乜細骨平時出面食鰻魚,都係用最普通嗰隻鰻魚醬,會過於鹹味;而平成呢個鰻魚柳川煮用嗰隻醬汁煮係好濃味而唔會太過鹹,同埋配料蛋同洋蔥咁樣食真係一流海量蔥溫泉蛋炒三文魚湯

如果唔係朋友講,我行過都應該會MISS左

峰提子乳酸梳打

SUNTORY DRAFT BEER

鰻魚柳川煮
鰻魚柳川煮:呢個鰻魚真係煮得非常之出色
肉質肥厚鮮嫩,兼且冇乜細骨

海量蔥溫泉蛋炒三文魚湯稻庭烏冬
海量蔥溫泉蛋炒三文魚湯稻庭烏冬:我朋友佢係好中意食蔥,所以一見到咁多蔥佢就好開心
烏冬湯底夠清甜,烏冬亦夠彈牙,蔥花夠新鮮同香,撈埋炒三文魚粒黎食烏冬真係最佳配搭

明太子雞翼
明太子雞翼:先唧D檸檬汁落去雞翼到再去食,味道更佳
一咬落去,就會見到明太子塞滿釀左喺雞翼到,食落好滿足

大合照

隱世小店,難怪雖然佢唔顯眼,但佢高質素嘅食物絕對令人印象深刻,值得推介俾朋友去食

補MENU
2020-02-20
$258.5 (晚餐)
峰提子乳酸梳打
SUNTORY DRAFT BEER
鰻魚柳川煮
海量蔥溫泉蛋炒三文魚湯稻庭烏冬
2020-02-21 32 浏览
同朋友去尖沙咀食lunch,經過呢間小店,見到佢咁和風既門面比佢吸引住,發現呢度係食丼飯既,覺得幾吸引,就決定入去試下!店入面既地方唔大,感覺好似日本啲小店咁,好溫馨。呢到就係專食丼飯既,我地點左兩款唔同既牛肉丼飯。第一款係海量蔥溫泉蛋牛肉丼,丼飯上面有滿滿既蔥同埋牛肉,牛肉肉味香濃,牛質嫩滑!啲牛肉汁撈埋啲飯一齊食真係好惹味啊!另一款丼飯係三層火山芝士燒咖哩牛肉丼,聽個名都好架勢啊,食落去就更加好味。估唔到芝士同埋咖哩都幾夾,咖哩好惹味,而芝士就好濃郁,配埋juicy既牛肉,好滿足啊!另外,我地仲點左啲特飲,包括呢個巨峰提子乳酸,唔錯!另外,仲有呢個百香果乳酸,酸酸甜甜,好refreshing同開胃!
店入面既地方唔大,感覺好似日本啲小店咁,好溫馨。

另外,我地仲點左啲特飲,包括呢個巨峰提子乳酸,唔錯!
  • 三重芝士火山燒咖喱牛肉丼
2020-02-21 70 浏览
好少去棉登徑,原來個到勁多居酒屋!適逢朋友深愛日本菜,於是搵食到來。第一次係香港食居酒屋,味蕾深深感動。首先一入門成間舖頭真係好日本feel,而餐牌上所有野都好想叫!忍痛取捨出六樣,因為唔肯定主菜有幾大份量,所以只叫咗兩個串燒同兩款小食。八爪魚我本身麻麻,所以唔方便評論。不過朋友話好好食。雞軟骨有七味粉調味,不錯的小食。來居酒屋食串燒是常識吧。燒牛舌芯,嫩之餘又夠厚,只揀舌芯位置好有要求!燒黑豚腩肉,肥膏位置燒得煙煙韌韌,去左肥膩感,好有咬口!主角黎啦~~ 有明太子炒烏冬,份量都幾少😅,但係好好食!好多明太子!廚師有料到。三重芝士鵝肝丼,鵝肝處理得一流!唔羶又保留脂肪,個香味加埋芝士,真心冇得輸,仲有甜豉油淋係飯,一啖食落去好似上左天堂咁🥰所有野都太好味,食開咗個胃😅再追加牛肉大阪燒,大大塊~~ 唔識講有乜嘢唔同,但好肯定係同普通幾廿蚊嘅大阪燒有分別! 可能係牛肉增添咗味道?!或者火喉掌握得好?!又或者材料更新鮮,anyway,就是好食。

!燒黑豚腩肉,肥膏位置燒得煙煙韌韌
,去左肥膩感,好有咬口!

。三重芝士鵝肝丼,鵝肝處理得一流

芥末八爪魚

雞軟骨

雞軟骨
  • 明太子炒稻亭烏冬
2020-02-19 1498 浏览
今晚約左同事食飯,同事話想試下呢間小店,所以我地收左工就行左過黎。不過我地早得制,小店6點先開,所以我地周圍兜左下先再翻去。小店空間好細,得幾張枱,但枱同枱之間都幾有距離,感覺幾舒服。而且裝修,燈光等等,感覺都好似日本個啲家庭小店~當日仲一路播住王菲啲舊歌添!我地叫左幾樣野share,先上枱既係海量蔥溫泉蛋炒三文魚稻庭烏冬同龍蝦沙律。烏冬既湯清清地,三文魚無腥味,烏冬都幾彈牙。龍蝦沙律方面,龍蝦肉都幾多,入面仲有啲蟹籽定蝦籽?,卜卜脆~不過我覺得齋食龍蝦沙律既話差咁啲野,有啲紫菜配就好啦!跟住有明太子雞翼,雞翼脹卜卜包左好多餡,有啲辣辣地,外皮都幾香脆。牛肉大阪燒方面就要睇你鐘意食邊種大阪燒啦!因為一般既大阪燒粉漿通常比較多,但係呢個係每啖都食到佢既牛肉同椰菜,超足料!飲品方面我地叫左荔枝同巨峰提子乳酸梳打,兩款都幾清新,又有乳酸味,唔會太甜。成晚最唔好既地方係。。。點解隻隻歌都剩係播一段仔。。。小妹想聽哂成隻歌呀

2020-02-18
2020-02-18 23 浏览
位置係K11 一蘭拉麵隔離 係地鐵站行過去好快就到餐廳主打日式料理同有種半居酒屋感覺店舖面積雖然比較少 座位數量唔多 但唔會有太逼既感覺 同有種溫馨既感覺裝潢布置都充滿日本簡約特色除左餐牌上既菜單 牆上都有D 特色時令既料理可供選擇order比較清淡既食物主菜叫左三文魚籽胡麻冷麵 同海量蔥溫泉蛋炒三文魚稻庭烏冬 冷麵麵質彈牙 配上日式胡麻醬 絕配既組合 加上新鮮既三文魚籽同大量紫菜 開胃同唔會油膩稻庭烏冬口感滑不留口 三文魚經烹調後比較咸 配上清淡既湯底同烏冬食 好夾 有D意外係 三文魚份量較多 可以食到每啖都有小食 叫左三重芝士蔥花餅同雞肉脆骨棒 三重芝士餅 雖然無咁強拉絲效果 但味道充滿濃濃既芝士香味 加上餐廳係用鐵版 一直可以KEEP住蛋餅既溫度 令到芝士唔會冷卻 乾曬咁無味 鍾意食芝士既人要試下 飲品方面 鍾意飲酒既人 呢到都幾多日本酒類選擇 今次叫左荔枝同提子梳打 唔係藥水味已經覺得唔錯
位置係K11 一蘭拉麵隔離 係地鐵站行過去好快就到
三重芝士餅 雖然無咁強拉絲效果 但味道充滿濃濃既芝士香味
飲品方面 鍾意飲酒既人 呢到都幾多日本酒類選擇
今次叫左荔枝同提子梳打 唔係藥水味已經覺得唔錯
2020-02-17 15 浏览
今晚就同好朋友黎到K11附近,食左間好cosy既日式居酒屋 - 平成。 雖然地方場少少,5-6張枱左右,牆上都掛滿日式餐牌。有份和風隱世小店味道, 入面仲播住耳熟能長既廣東歌,感覺好warm居酒屋最岩慢慢食下串燒飲下酒,我地order左一杯梅酒同yuzu酒慢慢品嚐。松葉蟹甲羅燒好難忘, 係必試,蟹膏鮮甜有陣陣嘅焦香味三重芝士火山鰻魚丼有好多鰻魚, 約六大塊, 兩人食, 鰻魚好充足。燒一層層厚厚既芝士覆蓋住,厚厚鰻魚燒得金黃焦香燒雞皮和牛舌芯, 即叫即燒,食之前加少少檸檬汁。串燒夠哂熱泡菜炒五花腩肉質唔太油膩,而且同泡菜味道好夾, 辣辣地隱世小店, I will be back~

松葉蟹甲羅燒好難忘, 係必試,蟹膏鮮甜有陣陣嘅焦香味

燒雞皮和牛舌芯, 即叫即燒,食之前加少少檸檬汁。串燒夠哂熱

泡菜炒五花腩肉質唔太油膩,而且同泡菜味道好夾, 辣辣地

隱世小店, I will be back~
2020-02-12 22 浏览
喺香港用心煮嘅餐廳真係買少見少比我搵到喺尖沙咀一蘭隔離呢間居酒屋真係好開心首先點左個芥辣八爪魚開開胃居酒屋又點可以唔食串燒呢呢個雞肉脆棒串,陣陣炭火香配上生雞蛋,沽嚟食令成件事昇華左又香又脆又滑蛋香再嚟個燒華味鳥雞翼,都係超香口配返杯果汁梳打真係好爽然後就嚟到全晚高潮三重芝士火山燒饅魚Don聽個名有齊我嘅最愛你睇!d芝士多到呢放心一d都唔濟架,因為佢燒得好香好香d饅魚油份夠,有咬口之餘又軟綿綿。同普通嘅饅魚飯好唔同一定會encore啊!!! 多謝廚師嘅用心
喺香港用心煮嘅餐廳真係買少見少
比我搵到喺尖沙咀一蘭隔離呢間居酒屋真係好開心

首先點左個芥辣八爪魚開開胃

居酒屋又點可以唔食串燒呢
呢個雞肉脆棒串,陣陣炭火香
配上生雞蛋,沽嚟食令成件事昇華左
又香又脆又滑蛋香

再嚟個燒華味鳥雞翼,都係超香口
配返杯果汁梳打真係好爽
然後就嚟到全晚高潮
三重芝士火山燒饅魚Don
聽個名有齊我嘅最愛
你睇!d芝士多到呢
放心一d都唔濟架,因為佢燒得好香好香
d饅魚油份夠,有咬口之餘又軟綿綿。同普通嘅饅魚飯好唔同

一定會encore啊!!! 多謝廚師嘅用心

2020-02-11
《平成》係日本喺1989-2019年期間使用嘅年號,而喺尖沙嘴棉登徑,就有一間以《平成》作為名字嘅居酒屋,餐廳外貌仲令人感覺置身於日本小巷咁添🇯🇵 入到去,發現其實鋪面好細好細,只容納到幾枱客,而且裝修亦較簡樸。牆上有貼心嘅衣架,同日本嘅餐廳一樣,都讓客人可以掛起除低咗嘅外套。牆上亦貼住餐廳嘅食物選擇,不過就係用白紙手寫,如果印喺木牌上肯定更增風味。另外餐牌亦較簡陋,只係印上密密麻麻嘅食物名稱。整體嚟講食物飲品都相當高質,如果再落啲心機喺裝修、餐牌設計同服務質素上,肯定會更吸引客源😛今代司純米大吟釀極上 ($800)餐廳內外都見到好多酒嘅貼紙同酒瓶,侍應就同我哋講話呢排做緊個promotion,「今代司純米大吟釀極上」只售$800。呢支酒係日本嘅高級米酒,採用新潟縣嘅特有酒米,散發淡淡嘅香氣,味道一流,適合與刺身同食🍣原價過千,呢到只係八百蚊,好米酒之人不容錯過🍶紫薯沙律 ($80)用個特別嘅沙律響頭炮😌紫薯沙律真係唔係邊度都見到,比起常見嘅薯仔沙律多咗份紫薯嘅甜味。面頭加上魚子,為整道菜加添一點鹹鮮味。食落口感軟糯,仲有紫薯顆粒😋燒牛舌芯 ($90/2串)牛舌芯厚切,煙靭有咬口。輕輕
另外餐牌亦較簡陋,只係印上密密麻麻嘅食物名稱。

今代司純米大吟釀極上
今代司純米大吟釀極上 ($800)
原價過千,呢到只係八百蚊,好米酒之人不容錯過🍶
紫薯沙律
紫薯沙律 ($80)
用個特別嘅沙律響頭炮😌
面頭加上魚子,為整道菜加添一點鹹鮮味。
食落口感軟糯,仲有紫薯顆粒😋
燒牛舌芯
燒牛舌芯
燒牛舌芯 ($90/2串)
牛舌芯厚切,煙靭有咬口。
輕輕灑上用海鹽,襯托香濃嘅牛味🥰
石鍋豚汁煮叉燒腩
石鍋豚汁煮叉燒腩 ($150)
點解咁貴?因為足料又好食囉!😍
石鍋入面有足足三大片厚切叉燒腩,口感仲要唔韌,非常軟腍入味。
豚汁味道濃郁,仲有淡淡嘅菇味🍄。略為鹹咗啲🤭,所以蘸吓汁就夠喇!
泡菜牛肉燒餅
泡菜牛肉燒餅 ($120)
呢個泡菜牛肉燒餅有啲似韓國嘅蛋餅,加上泡菜,再加咗啲韓國風味落去🇰🇷
蛋味十分香濃,餡料加入牛肉同泡菜,口感軟腍,間中爽脆。

Menu:
紫薯沙律
2020-02-10 24 浏览
這晚忙得忘了時間,到事情差不多辦妥肚子才懂得咕咕叫,驚訝發現已經9點多。這個尷尬的時間,吃多吃少都睡不著,想了想,不如去居酒屋嘆一杯啤酒,配幾個小菜吧。我喜歡去尖沙咀棉登徑的平成。居酒屋小小的一間,只有三張座位,而且這個位置不算多人經過,很有在日本晚上吃居酒屋的感覺。我們點了提子乳酸梳打和Suntory Draft Bear,先來兩個小食-醬油大蔥炒雞和芝士蔥蛋餅配酒。醬油大蔥炒雞,雞肉非常滑嫩,每一口都配上大蔥會更好吃。芝士蔥蛋餅,蛋餅煎得非常脆,裏面的芝士鹹香而且還會拉絲,配啤酒吃非常有風味。我們最後還是點了個飯-蒲燒鰻魚丼。平成的鰻魚丼是數一數二好吃的。鰻魚魚骨不多,魚肉又夠滑!

2020-02-08 58 浏览
和風居酒屋@尖沙咀依間居酒屋喺棉登徑,唔係好大間鋪,反而更加有日本小店 feel。水泥牆既簡約又有型,菜式好多種類,好唔錯~去居酒屋點日本生啤是常識吧,一點完店員即時喺啤酒機斟出嚟,味道甘香。原本酒泡係豐盈啲,不過我飲咗先影相,哈哈!泡菜炒五花腩比較濃味,充滿泡菜嘅酸辣。五花腩份量豐富,炒得惹味,送我杯生啤就最適合不過。大阪燒中間有牛肉做餡料,厚度適中,上面有超多美乃滋同紫菜!底面都有脆脆嘅口感,好食~雞肉好嫩滑多汁,醬油提味得嚟唔會過鹹,兩者好夾。大蔥切細一齊炒,入味之餘幾爽口。以平底煎鍋端上非常熱辣辣嘅芝士蔥蛋餅,蔥花多到不得了,賣相好吸引。蛋餅嘅芝士味幾濃,好似同啲蛋融合埋一齊咁。鰻魚丼都係加咗芝士去燒,火候啱啱好,燒得好靚!鰻魚軟滑好味,絕對冇畀芝士蓋過呢,整得好出色。

和風居酒屋@尖沙咀

Suntory Draft Beer

Suntory Draft Beer
2020-02-05 25 浏览
上次係尼條街食過拉麵,感覺成條街都好高質,好地道嘅日本🇯🇵野,所以今次決定再尼食!望落menu,食物嘅種類唔算好多,但成個感覺係好傳統嘅日本菜,而唔係localised 個種牆身好簡單以酒樽紙去裝飾,有幾分居酒屋感覺第一個係石鍋豚汁叉燒腩, 腩肉好厚身,非常入味,咬落去好重豚汁味,又熱辣辣咁食,正😍😍仲有幾片菇,全部都好入味,啲湯都唔會咸!第二係醬酒大蔥炒雞,份量好夠!雞肉夠滑身,香口惹味,炒得好夠火!同頭先嘅叉燒腩係兩種不一樣嘅惹味❤️温泉蛋炒三文魚稻庭烏冬尼個係我最推介架!烏冬口感好,係偏扁身嘅,有咬口,三文魚加個湯好夾,唔會好咸,反而同淡淡嘅烏冬match到!仲有兩杯飲品,荔枝乳酸梳打同巨峰提子乳酸梳打每次食得多肉食嘅時候,叫一杯乳酸梳打都會好幫你去走個種油膩感!再加埋佢有檸檬係入面,慢慢會帶到啲酸味出尼,好好飲,唔會好甜😛

牆身好簡單以酒樽紙去裝飾,有幾分居酒屋感覺

仲有幾片菇,全部都好入味,啲湯都唔會咸!

同頭先嘅叉燒腩係兩種不一樣嘅惹味❤️

温泉蛋炒三文魚稻庭烏冬

仲有兩杯飲品,荔枝乳酸梳打同巨峰提子乳酸梳打

2020-02-05
  • 温泉蛋炒三文魚稻庭烏冬