2020-02-19 1498 浏览
今晚約左同事食飯,同事話想試下呢間小店,所以我地收左工就行左過黎。不過我地早得制,小店6點先開,所以我地周圍兜左下先再翻去。小店空間好細,得幾張枱,但枱同枱之間都幾有距離,感覺幾舒服。而且裝修,燈光等等,感覺都好似日本個啲家庭小店~當日仲一路播住王菲啲舊歌添!我地叫左幾樣野share,先上枱既係海量蔥溫泉蛋炒三文魚稻庭烏冬同龍蝦沙律。烏冬既湯清清地,三文魚無腥味,烏冬都幾彈牙。龍蝦沙律方面,龍蝦肉都幾多,入面仲有啲蟹籽定蝦籽?,卜卜脆~不過我覺得齋食龍蝦沙律既話差咁啲野,有啲紫菜配就好啦!跟住有明太子雞翼,雞翼脹卜卜包左好多餡,有啲辣辣地,外皮都幾香脆。牛肉大阪燒方面就要睇你鐘意食邊種大阪燒啦!因為一般既大阪燒粉漿通常比較多,但係呢個係每啖都食到佢既牛肉同椰菜,超足料!飲品方面我地叫左荔枝同巨峰提子乳酸梳打,兩款都幾清新,又有乳酸味,唔會太甜。成晚最唔好既地方係。。。點解隻隻歌都剩係播一段仔。。。小妹想聽哂成隻歌呀

2020-02-18