2017-06-07
放咗工同朋友兩個諗住打邊爐見公司附近有間火鍋店個名幾特別,就係呢間“巧得喎”……係咪真係咁巧得? 我哋食完覺得真係要咀舐舐雖然係食火鍋,但係做女人都要滋補下,叫咗個竹絲雞花膠湯底。撈起有好幾舊花膠,大大件,見到都覺得抵抵抵。 等個湯底滾起,我哋一人一碗試下個湯底, 拆埋隻竹絲雞啲肉嚟食,真係好yummy。個雞殼就繼續留喺度熬湯底,花膠去到尾聲先食,腍又充滿膠元蛋白既口感,仲吸曬湯入面嘅精華,超級好味。 新鮮炸起嘅魚皮熱辣辣卜卜脆又香,一點都不油掛架安格斯牛頸脊牛肉厚度剛好,不算薄片 淥完都唔會爛, 味道鮮嫩牛味香濃手打芝心蝦丸 粒粒都鮮味又彈牙 加上蟹子脆卜卜好有咬口 桂花蚌 滾完的桂花蚌仍然好大條冇縮水夠爽脆鮮甜桶蠔一碟有6隻每隻都差唔多有大半手掌咁大塊鮮甜又多汁! 超級美味吉品鮑魚餃正宗皮薄餡靚除咗鮮蝦,入面仲有半隻鮑魚味道又鮮又爽雖然食物都係一般打邊爐常有嘅嘢但係呢度嘅食材都新鮮之餘用料都好靚價錢夠平民,份量好足夠除咗抵食,仲要係好食 食完都要舐舐脷可以翻兜再返兜
放咗工同朋友兩個諗住打邊爐
新鮮炸起嘅魚皮熱辣辣
卜卜脆又香,一點都不油
掛架安格斯牛頸脊
牛肉厚度剛好,不算薄片
淥完都唔會爛, 味道鮮嫩
牛味香濃
每隻都差唔多有大半手掌咁大塊
鮮甜又多汁! 超級美味
吉品鮑魚餃
正宗皮薄餡靚
除咗鮮蝦,入面仲有半隻鮑魚
味道又鮮又爽
雖然食物都係一般打邊爐常有嘅嘢
但係呢度嘅食材都新鮮之餘用料都好靚
價錢夠平民,份量好足夠
除咗抵食,仲要係好食
食完都要舐舐脷
可以翻兜再返兜