2017-08-14 250 浏览
觀塘工業區出名多食店,有同事極力推介觀塘巧得鍋火鍋,他說這裏除了環境舒適乾淨企理之外,服務態度還很好,而且餐桌之間都有一定距離,不會和旁邊的人坐得太近從地鐵站走路過去餐廳大約只需要5分鐘, 非常方便快捷和朋友預約晚上九時,餐廳仍然坐滿人,直到離開時都仍然很熱鬧!!站在餐廳裏面,都沒有聞到很重的火鍋味道原因是留意一下火鍋旁邊有些長方形氣吼,專門抽油煙的細心設計單單是火鍋湯底已經有很多選擇我們點了沙嗲湯底,意外發現這些配料全部都是沙嗲湯底配在一起的,不需要額外落單,非常好點了湯底之後,由於太口乾了每人點了一杯果汁左邊綠色的是奇異果加蘋果,味道有點甜另外右邊的是木瓜加菠蘿,有一點點菠蘿的酸甜味道,很開胃!兩杯果汁都很新鮮!單點配料選擇很多稻庭烏冬一份三餅,很足料哦!響鈴是新鮮炸,浸在湯底後吸取湯汁精華,咬一下 「索索聲」手打丸新鮮大顆,入口彈牙而且和芝士融為一體,份外香口娃娃菜每顆都很大,又新鮮,洗得乾淨吃飽飲醉每人$155很便宜下次更多朋友都會再來,反正可以先訂位不需要等太久~
從地鐵站走路過去餐廳大約只需要5分鐘, 非常方便快捷
站在餐廳裏面,都沒有聞到很重的火鍋味道
原因是留意一下火鍋旁邊有些長方形氣吼,專門抽油煙的
細心設計

單單是火鍋湯底已經有很多選擇
沙嗲鍋

點了湯底之後,由於太口乾了每人點了一杯果汁
初戀滋味  豐香紅顏

左邊綠色的是奇異果加蘋果,味道有點甜
另外右邊的是木瓜加菠蘿,有一點點菠蘿的酸甜味道,很開胃!
兩杯果汁都很新鮮!

單點配料選擇很多
稻庭烏冬

稻庭烏冬一份三餅,很足料哦!

響鈴

響鈴是新鮮炸,浸在湯底後吸取湯汁精華,咬一下 「索索聲」

手打芝士蝦丸$88、娃娃菜$25

手打丸新鮮大顆,入口彈牙而且和芝士融為一體,份外香口
娃娃菜每顆都很大,又新鮮,洗得乾淨

吃飽飲醉每人$155很便宜

下次更多朋友都會再來,反正可以先訂位不需要等太久~
沙嗲鍋
初戀滋味  豐香紅顏
稻庭烏冬
響鈴
手打芝士蝦丸$88、娃娃菜$25
2017-08-12 214 浏览
到觀塘東廣場美容及頭髮護理,做完也差不多下午兩時了。商場四處也多人,走出街外毫無頭緒的行著,經過工廈看到易拉架,初以為是普通火鍋店,男友看到有魚生午市套餐,馬上眼睛一亮說想吃魚生,而且又行得累了,就隨樓梯上一層 ,吃後我和男友也很滿意,值得一嚐!前菜 (推薦指數 8/10)午市套餐也有前菜,是蟹子麻醬沙律,大暑天實在好適合吃這些前菜,感覺開胃又健康。安格斯牛肉金菇炆烏冬 (推薦指數 10/10)醬汁味道濃郁帶點甜甜的,十分惹味。配料好足料,食到底都見到有好多金菇,安格斯牛肉煎得好香口但又淋好入味,吃到牛肉濃濃的香味。最驚喜的是用上稻庭烏冬,十分彈牙可口。極品魚生丼 (推薦指數 8/10)男友吃魚生丼,牡丹蝦盡顯師傅的刀工,少見能把蝦頭也能去殼的。而且帶子十分鮮甜又厚肉!餐飲恰巧兩點後入座送特飲。點了特飲,色彩繽紛,更有新鮮鮮果點綴,只是賣相也使能使心情大好,小清新的感覺,消消暑氣更是一流。看到有特別的麻辣特飲,嗜辣的食家可嚐嚐看啊!座位寬闊舒適,整體來說就是滿足的一餐。
到觀塘東廣場美容及頭髮護理,做完也差不多下午兩時了。

前菜 (推薦指數 8/10)

安格斯牛肉金菇炆烏冬 (推薦指數 10/10)
醬汁味道濃郁帶點甜甜的,十分惹味。

極品魚生丼 (推薦指數 8/10)

餐飲
恰巧兩點後入座送特飲。
看到有特別的麻辣特飲,嗜辣的食家可嚐嚐看啊!

座位寬闊舒適,整體來說就是滿足的一餐。
2017-08-12
2017-08-10 184 浏览
It was always hard to find seats to sit down for lunch at Kwun Tong as it was always fully packed with people. Today i walked along Shing Yip Street and was attracted by their banner outside the factory entrance. Their lunch menu was fairly reasonable, ranging from $48 to $88. It cames with a bowl of salad and if i dine in after 2pm, one pudding or drinks will be provided free of charge. There is no service charge as well. The portion of the salad was not that big, with sesame salad dressing in

The portion of the salad was not that big, with sesame salad dressing in it. Salad was crunchy and fresh.

Grilled eel rice - It was served in a big bowl, with a big slice of eel and 2 pieces of tamgo in it. Tamago was very soft and sweet. Eel was grilled till crispy outside, yet was still very soft. It mixed well with the rice.

Fruit drink - Fruit slices were provided inside the sparkling syrup drink. It was sweet and refreshing, perfect in this weather. Those fruits were fresh as well.
2017-08-10 221 浏览
今次我哋四個人叫招牌雞煲, 選擇了 原隻雞煲,因為原本menu係有二人套餐係半隻+刺身拼盤嘅!因為我地四個人驚唔夠,所以先散叫一隻雞的雞煲,大大盤食極都仲有嫁跟住我地食刺身拼盤,大家都覺得好新鮮, 佢的 豉油 唔算太鹹 令wasabi的味就更特出跟住在雞煲度到入湯就 可以十下十下啦,我地叫左巧得牛肉拼盤因為有BB鐘意食的牛丸!另外有腸仔、 午餐肉 蟹柳 墨魚丸等等,再叫 巧得 蔬菜籃 有好大片嘅南瓜同埋冬瓜 佢索曬啲雞煲味 食落去呢超級惹味呀! 跟住我哋叫咗兩杯特色飲品, 有熱情果沙冰, 藍莓汁都又靚又好好味啊!
跟住在雞煲度到入湯就 可以十下十下啦,我地叫左巧得牛肉拼盤
雞煲
  • 巧得招牌雞煲
2017-08-09 141 浏览
相約在觀塘,我們再次到工廈吃晚餐。我喜歡到工廈,因為要尋找餐廳,帶點冒險的感覺 很有趣。偶爾走過迂迴的道路、搭貨𨋢,然後尋尋覓覓餐廳,有點緊張,真的挺有趣。似我的路癡,成功到達目的地應該會有滿足感。踏進餐廳,最吸引視線的是這套碗碟,帶點石器時代的感覺。火鍋用的醬汁是特製的火鍋豉油,我比較少吃豉油,但這個豉油的味道很出色。這是燒牛肋火鍋湯底,裡面有些牛肉,味道濃,頗好吃的。吃火鍋當然要食牛肉,賣相不錯,但肉味較淡,可能因為我們的湯底太濃味。這家餐廳最特別的地方在於可以一邊燒烤,一邊吃火鍋,所以我們點了一份「巧得二」,我喜歡墨魚仔,很美味!雖然火鍋味道一般,但燒烤墨魚仔很美味。價錢每人300元內,算合理!
似我的路癡,成功到達目的地應該會有滿足感。

踏進餐廳,最吸引視線的是這套碗碟,帶點石器時代的感覺。
這是燒牛肋火鍋湯底,裡面有些牛肉,味道濃,頗好吃的。
2017-08-07 197 浏览
花膠雞湯底太甜,破壞哂所有食物,四位用送一小碟魚生,魚生不太新鮮,叫了兩個$268set,牛份量較少,不抵食,另外叫了一碟和牛,十幾塊像紙咁薄的和牛,唔抵食,冇口感,唯一只覺得員工服務態度超好,星期日8:00 入座,都只得幾枱客,睇嚟要有待改善!!!!!!!建議大家唔好叫花膠雞湯底,從未食過甜嘅火鍋😑😑😑!呢個價錢其實可以食到更好嘅牛😑😑我啲朋友都話廚房刀功一流,可以切到紙咁薄😑😂!!!

2017-08-03 978 浏览
好耐冇陪過個老公撐枱腳啦,一於趁今日放假去接佢收工,俾個驚喜佢先佢見到我去接我收工,就話要帶我去食好西,佢之前同同事去食咗間雞煲佢覺得唔錯,一於就扮乖聽下佢話啦呢間雞煲位於觀塘工廠大廈,地方都好就腳,就係成業街,工廈既餐廳有個好處,一般來講店面都比較大,食肆裝修闊落,坐得會比較舒服。呢度亦都唔例外,兩個人安排左一個大卡位俾我哋,坐得好鬆動呢度除咗有唔同既火鍋之外,仲有刺身同埋燒烤。餐牌仲有甜品添!真係好多野揀花多眼亂叫左杯初戀滋味,係蘋果同奇異果打成既果汁,入面有好多奇異果籽,酸酸甜甜,夏天好解渴!既然老公話雞好好食,一於就試吓佢啦!依度嘅雞煲同出面嘅雞煲有啲唔同,佢嘅雞煲沙嗲味比較重,有啲似沙嗲湯底溝左麻辣火鍋湯底咁,好特別。另外佢嘅辣椒用咗大紅袍同埋乾辣椒,所以辣味會比較勁,我哋叫咗小辣,老公已經話頂唔順,食到中途已經夾起哂d大紅袍,愛辣嘅我遺憾地表示我老公真係好㗰料叫咗個安格斯牛頸脊,唔算好嫩滑但牛味好濃叫左個稻庭烏冬,呢個烏冬份量超誇張!明明叫一份但係有三個!食到我同老公都已經飽晒。因為佢個雞煲湯底有好濃嘅沙嗲味,我哋將個烏冬同麻醬溝埋一齊食,真係好滋味!蜂巢豆腐其實同出面嘅百

叫咗個安格斯牛頸脊,唔算好嫩滑但牛味好濃

蜂巢豆腐
其實同出面嘅百葉豆腐差唔多,但因為呢個湯底好正,個蜂巢豆腐索晒啲汁,一絕!

其他火鍋配料亦都好乾淨同新鮮

雖然價錢唔算話好抵,但係呢個雞煲真係好特別,而且陪任何配料都好搭,平時出面嘅湯底會越滾越淡,但呢個湯底反而越濃越濃,老公終於冇介紹錯啦
2017-08-03
2017-08-03 158 浏览
巧得鍋(觀塘)今晚去試試。烤魚好食,香辣齊。刺生Shit,無魚味。牛肉一般,食過味川小厨都無揾到更好的。蝦丸水餃幾好。带子有沙,青口無味。麻辣雲耳好食,個味做得幾好。
巧得鍋(觀塘)
今晚去試試。
烤魚好食,香辣齊。
刺生Shit,無魚味。
牛肉一般,食過味川小厨都無揾到更好的。
蝦丸水餃幾好。
带子有沙,青口無味。
麻辣雲耳好食,個味做得幾好。
之前朋友介紹呢間觀塘^隱世^邊爐,一直想找時間試試,今晚終於有時間,一放工即係同老公過去覓食。係觀塘地鐵出行7,8分鐘就到。門面乾淨企理,日式裝橫,一進場見到刺身部,另一邊飲品凍櫃,見到連啤酒杯都有雪住,好貼心。好彩我哋7點前就到,因為中途好多對人入黎都係摸門釘,冇位,所以如果各位要試,最好先訂座。叫左個二人邊爐餐,選擇食雞煲,因為老公想食濃味d,如果係同女性朋友黎我會點乳鴿鍋(因為睇餐牌,呢個單點最貴)調味醬好多選擇,推介當中的xo醬,好鮮味,應該是用了大量蝦米。前菜雲耳同蓮藕,雲耳麻辣味唔重,柔軟有彈性之前試過出面餐廳食過雪硬了,黏有冰塊) 蓮藕好清新爽口,出面比較少食到雞煲上場啦,件件雞都斬得大大件,唔會碎濕濕,要你慢慢執黎食,而且份量好夠,啖啖:。配料有常見的洋蔥,薑蔥,荽茜,仲有黃椒紅椒,多汁爽甜雞煲我們點了小辣,后來覺得偏甜味,要求加辣,他們沒黑面而且毫不猶豫的給了我一滿碗的麻辣,大大碗o::g巧得牛肉盤,有牛舌,牛肉粒,牛肉片,仲有掛着,望落好華麗亦是最後食的牛肉片(最後都冇問到係咩牛巧得大併盤,之前見open rice有comments話羊肉餃好重羊䆄味所以要求轉安格斯

前菜雲耳同蓮藕,雲耳麻辣味唔重,柔軟有彈性
之前試過出面餐廳食過雪硬了,黏有冰塊
) 蓮藕好清新爽口,出面比較少食

麻辣雲耳

涼拌蓮藕

:。配料有常見的洋蔥,薑蔥,荽茜,仲有黃椒紅椒,多汁爽甜

o:
g
半份雞煲

牛肉盤

巧得大併盤,之前見open rice有comments話羊肉餃好重羊䆄味所以要求轉安格斯牛肉餃,佢哋都冇問題
ke:

大併盤

牛肉餃超好味,就算滾耐了肉都唔老

牛肉餃

蔬菜盤份量足,最後仲有牛乳布丁作結尾,今餐食得好完滿,下個月會約朋
ke:

大併盤
牛肉餃
牛乳布丁
2017-07-26 233 浏览
去開觀塘,本身想試近來賣行廣告既半自助邊爐,但係openrice search到d comments麻麻,於是轉軚試左呢間好多好評既工廈邊爐,唔錯唔錯!叫左2人套餐,好抵食,有9折仲有刺生送揀左麻辣雞煲湯底d雞係唔錯既,幾滑,好濃味本身對兩碟涼菜冇咩期望,點知又幾好味喎牛肉拼盤d牛ok啦,咁既價錢性價比已經好唔錯。見到其他人散叫一碟牛色水好d亦都厚切好多。對牛肉有要求既建議散叫。墨丸蝦丸好足料好彈牙,蠔都好鮮味兼淥完都唔太縮水飲品有好多選擇,果汁同特飲都唔洗加錢,值得一讚甜品有我最鍾意既牛奶布丁總括而言係一間性價比好高既邊爐~ 下次黎開觀塘再食過!

叫左2人套餐,好抵食,有9折仲有刺生送
揀左麻辣雞煲湯底
d雞係唔錯既,幾滑,好濃味
本身對兩碟涼菜冇咩期望,點知又幾好味喎
墨丸蝦丸好足料好彈牙,蠔都好鮮味兼淥完都唔太縮水
飲品有好多選擇,果汁同特飲都唔洗加錢,值得一讚
甜品有我最鍾意既牛奶布丁
總括而言係一間性價比好高既邊爐~ 下次黎開觀塘再食過!
2017-07-22
  • 手打丸
近年把飲食重心轉移到觀塘區,只因傳統旺區的租金太貴,食肆紛紛搬上樓上工業大廈,造成觀塘飲食業的繁華。 中西日韓料理多吃了,又會心思思想打邊爐。 火鍋的最大優點,就是想吃什麼就加什麼,因此選擇可以是白搭的。 早前因意外不幸拗柴,為了快點痊愈,就不能吃牛肉和雞蛋了。沒有牛肉的火鍋,到底又有什麼選擇呢? 這裏的湯底選擇不算很多,食物配料料的選擇也是有限。不過只要食物新鮮,流動量夠快,其實選擇也不需要很多。 這裏的其中一大優點,就是可以燒烤與打邊爐同時進行。這裏所說的,並非在同一個火鍋之上打邊爐和燒烤,而是分開兩個爐頭同時進行。 燒烤類食品,是分開選擇的。 這裏所用的碗筷杯碟,全部粗糙見稱,充滿藝術手作感,讓人留下深刻的印象。 調味料九宮格有齊所需的調味料,想加多少加多少。 蒜頭粒是我們的最愛,芝麻醬也是不錯的選擇。 因為不能吃牛肉,就選擇了濃湯極品海鮮鍋。可惜湯底出現時,竟然充滿了黃芽白... 原來海鮮和濃湯是分開端上的,這樣就可以避免海鮮被煮得過熟。 此外也點了豬豬打邊爐最愛的爽脆炸魚皮、爽滑彈牙的鮮蝦水餃、及讓飲食更均衡的考得蔬菜籃。 濃湯極品海鮮鍋的湯底以

中西日韓料理多吃了,又會心思思想打邊爐。

燒烤類食品,是分開選擇的。

調味料九宮格有齊所需的調味料,想加多少加多少。

蒜頭粒是我們的最愛,芝麻醬也是不錯的選擇。

原來海鮮和濃湯是分開端上的,這樣就可以避免海鮮被煮得過熟。

濃湯極品海鮮鍋的湯底以大量魚肉煲成濃郁的魚湯,入口鮮甜,即使配以清淡的火鍋料,還是讓人食指大動。豬豬也忍不住喝了兩碗。

為免浪費鮮甜濃郁的魚湯,就選擇了蜂巢豆腐,讓它盡吸湯底精華。

沒有紅肉放入湯內,湯底一直保持清新脫俗,海鮮的鮮味也被引領出來。

吃到尾聲,發現整間餐廳也座無虛席。慕名而來品嚐火鍋的客人還真的不少呢 !

為了盡量不浪費鮮甜的湯底,咖喱先生就點了紅薯粉,吸盡湯底來吃。

紅薯粉煙煙韌韌,口感還不錯呢。

一道簡單的火鍋, 食材和湯底同樣重要。除了新鮮之外,還有炮製的心思,缺一不可。
2017-06-25
2017-07-22 408 浏览
本身諗住黎打邊爐,不過朋友見到呢度有得燒烤,話燒下嘢食過癮啲,結果最後就變咗燒嘢食,兩個女仔食得唔多,叫咗兩個拼盤已經好夠飽。不過唔好意思掛住食所以冇影到燒好既食物。巧得一($248),一個拼盤有齊牛肉同豬肉,有豬頸肉、極上黑豚肉、安格斯牛肩胛、牛脷、澳洲和牛、安格斯牛肉同安格斯牛粒。一次過試匀七種肉類啱晒三心兩意嘅我哋,望落色澤已經覺得新鮮,冇加任何調味,燒好點少少豉油已經好好食又帶到鮮味。巧得三($78),食咗咁多肉梗係要食啲菜清左腸胃,呢個蔬菜拼盤就有南瓜、粟米、鮮冬菇、黑松菇、靈芝菇、白零菇、金菇同秀珍菇。主要有好多我鍾意食嘅菇類,仲索晒鐵板上既肉汁,好惹味。熱情果沙冰($20),估唔到只係$20有咁大杯,飲落味道好天然似係用新鮮水果整嘅,味道清新酸甜,可以解油膩,好抵飲。

與上司係觀塘見完客差不多兩點, 一於食埋LUNCH先返公司, 係OPENRICE搵到一間離我地不遠的餐廳 - 巧得鍋最初以為一聽個名以為食火鍋,睇埋食評原來有日本料理,有點驚喜!地點係成業街,建議行樓梯上一樓入去再搵,因為上司話搭lift, 最後等左5分鐘先到。上到餐廳都已經兩點三四,過左食飯時間,所以人數唔太多。坐低之後職員好快奉上一壺茶,見到餐牌寫住套餐奉送「時令前菜」及「高原野生蕎麥茶」。午餐都多選擇,最平由$48起又唔駛加一,兩點後入座仲可以有甜品或特式飲品。真係好肚餓,所以馬上落單:- 蒲燒鰻魚珍珠飯配玉子燒 $58特式飲品-檸檬青蘋果- 極品魚生丼 $88特式飲品-芒果榴槤果汁叫餐後職員馬上給我們前菜,是沙律菜配柚子醋,好開胃。而蕎麥茶真係好香,飲落後個口都充滿麥香,讚呀!蒲燒鰻魚珍珠飯配玉子燒$58有一條鰻魚真係好抵,平時出面食鰻魚飯無咁平之餘仲要切粒上。鰻魚加上鰻魚汁一齊燒,易入口之餘仲好好拌飯。鰻魚面再鋪上紫菜條及木魚。還有玉子燒,好甜還有好Juicy, 整個午餐水準好高。檸檬青蘋果選擇呢杯飲品見到隔離枱有人點選,顏色好靚,飲落好fresh, 炎炎夏日飲呢杯啱晒極品魚

上到餐廳都已經兩點三四,過左食飯時間,所以人數唔太多。

真係好肚餓,所以馬上落單:

- 蒲燒鰻魚珍珠飯配玉子燒 $58
特式飲品-檸檬青蘋果

- 極品魚生丼 $88
特式飲品-芒果榴槤果汁

前菜及麥茶

玉子燒

極品魚生丼
由5款刺身配合,想不到晚上是火鍋店,午市的魚生可以好新鮮, 牡丹蝦鮮甜,三文魚肥美,
帶子好大片, 不錯不錯

芒果榴槤果汁
榴槤香味未算太濃,飲落去先飲到芒果味,再有榴槤味出黎,有驚喜又意外的配搭。建議加入榴槤肉更加吸引。
芒果榴槤果汁

想不到今次揀到一間有水準的餐廳,見到主餐牌晚市做火鍋,下次可以黎試喎!
题外话/补充资料: 見到餐牌晚市主要做火鍋, 牛肉雪花好靚, 下次約朋友食飯可以試下呢間~
午餐
前菜及麥茶
玉子燒
2017-07-20 169 浏览
話說近年相當流行活片工廈,為了搵食可以去到幾盡呢?沒有華麗的商廈,平平無奇當中確寧舍添上趣味。環境比一般的餐廳看上去寬敞,上菜快,而且價格挺經濟實惠。xo醬最岀色麻辣鍋68是日選了較宜人的中辣鍋,紅油卻不缺,湯底便宜也不只就那麼簡單的紅油,內有乾坤的一定是最吸辣湯的豆卜,吃起上來一陣陣麻香逼人,實在又愛又恨,相當刺激。野生竹笙38又是另一道杰作,吸辣靠它,你會嚐到爽脆鮮珍味。响鈴28比外面吃到的較小巧,卻又是香噴熱辣脆卜卜,幾秒就得吃,保持外脆內軟我們都喜歡。鮮蝦水餃68份量跟件頭小,不過蝦肉夠爽,豬肉少肥膏,皮薄所以很快熟😍油麥菜25不喜歡吃菜的我,發現油麥菜很合打邊爐時享用,減省整頓飯的油膩感。鮮支竹25健康的個人精選項目,嫩滑不失嚼勁。芝士腸30現成正常味道,很有芝,外面又脆。炸魚皮28脆炸後無油益味,脆卜卜。山根25索麻辣湯底很像麻辣燙,十分美味。蓮藕片25每口都爽脆,切得厚薄均等。食後感:價錢上比市面的要便宜,不俗之選。地鐵B1口岀比網上所說的B2更快,只要觀塘B1岀口沿著橋走到見到馬會轉左就到了。P.S. 去工廠大廈小貼士💡留意期數座号,那就不用走多了糊塗路喇。

環境比一般的餐廳看上去寬敞,上菜快,而且價格挺經濟實惠。

xo醬最岀色

麻辣鍋68

野生竹笙38
又是另一道杰作,吸辣靠它,你會嚐到爽脆鮮珍味。

响鈴28

鮮蝦水餃68
份量跟件頭小,不過蝦肉夠爽,豬肉少肥膏,皮薄所以很快熟😍

油麥菜25

鮮支竹25
健康的個人精選項目,嫩滑不失嚼勁。

芝士腸30
現成正常味道,很有芝,外面又脆。

炸魚皮28
脆炸後無油益味,脆卜卜。

山根25
索麻辣湯底很像麻辣燙,十分美味。

蓮藕片25
每口都爽脆,切得厚薄均等。

2017-07-18 360 浏览
香港人唔理春夏秋冬,都梗係要打邊爐!今日又深入工廠區搵好野食!揀左巧得鍋,試一下佢嘅招牌魚鍋!老實說,工廠區真的是工廠區,再加上天氣熱,又落雨,沿路上去都唔係幾好受!不過,一入到店舖,簡直同出面係兩個世界,天淵之別,店內環境佈置清雅用的食具、服務員的態度都絕對係中上水平!如果唔係係工廠區,我相信咁嘅價錢係做唔到咁嘅水準,所以進入工廠區,絕對搵到寶!招牌魚鍋成條魚係入面,超正!仲要又麻又辣,超香濃!而且裡面勁足料,又豆卜,又蓮藕,食完都飽左半!牛肉唔貴,賣相精緻!牛肉屬於安格斯牛肩胛,味濃,都尚算嫩滑,不是入口即溶級數,但用黎配打邊爐配麻辣鍋,剛剛好!四個牛魔王,食完又食!牛肉拼盤,同樣高質,人少少可以揀這個拼盤會有多啲唔同嘅肉類可以試吓!手打蝦丸墨魚丸好有質素!蜂巢豆腐放入麻辣鍋,唔係一般人可以挑戰,我自問食唔到!烏冬響鈴等其他食材,都是出面高級火鍋的質素,唔錯!飲品都幾多選擇,特飲更甚有創意,其中一杯更加叫麻辣凍飲,店員說是辛辣的,同枱無人敢試,有興趣的朋友,下次可以試吓話返俾我聽好唔好飲!另外,都幾抵讚,四人或以上同行,奉送小食同埋刺身拼盤,真係抵上加抵!總評:行過路過咪錯過,尤其

招牌魚鍋

四個牛魔王,食完又食!

,我自問食唔到!

烏冬響鈴等其他食材,都是出面高級火鍋的質素,唔錯!

,有興趣的朋友,下次可以試吓話返俾我聽好唔好飲!

總評:行過路過咪錯過,尤其愛吃麻辣的朋友,每日平均消費才$200,有甘高質的火鍋,正