峇里堂 (尖沙咀) 🇮🇩 ✨位置方便!📍佐敦/尖沙咀站中間🤤✨為香港人調整的印尼🇮🇩口味!一開頭重口味的我還擔心太太太重香料味🤣最後超好味😋😍✨地方大,閒日晚市通常不用等☺️[招牌巴東牛肉飯🐮$72](9/10)😍😍第一次覺得印尼食物好好味!😋帶椰香、少少甜的醬汁💛再配珍珠米🍚牛肉超級軟淋!!!不會乾🐮可以配有薑黃粉的金貝飯💛配菜有清爽的青瓜🥒、蕃茄仔🍅[印尼沙嗲炒豬肉飯🐽$61](9/10)🥹🥹💓不得了!沙嗲汁超香炒豬肉🐖是有醃過的!豬肉份量慷慨🐷啖啖飯都有豬肉條😍[雞肉串燒🐓 $35](8/10)沙嗲醬超香!!💓😍雞肉嫩滑🐔![青檸梳打🟢 $38](7/10)偏酸,超開胃!😋吃完較重口味的沙嗲,喝青檸梳打👍解膩回頭率:✅✅✅✅✅(5/5)(惹味😍!!午市更便宜)推介:巴東牛肉飯🐮 !印尼沙嗲炒豬肉飯🐽!#尖沙咀foodhealsme#九龍foodhealsme#星馬泰foodhealsme📍峇里堂 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓

峇里堂 (尖沙咀) 🇮🇩

✨位置方便!📍佐敦/尖沙咀站中間🤤
✨地方大,閒日晚市通常不用等☺️

[招牌巴東牛肉飯🐮$72](9/10)
😍😍第一次覺得印尼食物好好味!😋
帶椰香、少少甜的醬汁💛再配珍珠米🍚
牛肉超級軟淋!!!不會乾🐮
可以配有薑黃粉的金貝飯💛
配菜有清爽的青瓜🥒、蕃茄仔🍅

[印尼沙嗲炒豬肉飯🐽$61](9/10)
🥹🥹💓不得了!
沙嗲汁超香
炒豬肉🐖是有醃過的!
豬肉份量慷慨🐷啖啖飯都有豬肉條😍

[雞肉串燒🐓 $35](8/10)
沙嗲醬超香!!💓😍
雞肉嫩滑🐔!

[青檸梳打🟢 $38](7/10)
偏酸,超開胃!😋
吃完較重口味的沙嗲,喝青檸梳打👍解膩

回頭率:✅✅✅✅✅(5/5)
(惹味😍!!午市更便宜)
推介:巴東牛肉飯🐮 !印尼沙嗲炒豬肉飯🐽!

#尖沙咀foodhealsme

招牌巴東牛肉飯🐮
雞肉串燒🐓
青檸梳打🟢
2022-12-07 152 浏览
叫左羊肉串,一大碟牛肉,外加黃貝飯,同條魚。得條魚係熱,羊肉都勉強算數,牛肉點解可以一塊凍一塊暖???啲飯又係凍,叮下老好啊??食到中間已經開始胃唔舒服。買單重要460,black list
食到中間已經開始胃唔舒服。
買單重要460,black list
2022-12-05 121 浏览
呢間餐廳🍴位於尖沙咀山林道的 The Nate 樓上 3樓,就係彌敦道交界的路口轉入黎那棟大廈,非常方便,而且環境清幽安靜,適合與朋友食餐飯、傾吓心事、飲杯咖啡☕️,relax 一下~我點了:🤩不變·招牌巴東牛肉飯+金貝飯👉🏻呢個一定要推薦👍🏻!招牌菜!巴東牛肉係香港唔係周圍有得食,呢家做得超好食😋!再加上薑黃飯,真係一流🥰,一定會再encore!🤩印尼炒飯👉🏻小時候食印尼🇮🇩炒飯的味道,回憶返哂黎!味道香濃!重口味人士精選😂🤩雙色咖央多士👉🏻唔講唔知,其實我好鐘意食咖央!咖央多士中間搽咗咖央醬夾埋牛油一齊,哇🤩!雖然好邪惡,但係好好味😋!🤩玫瑰🌹鮮奶咖啡☕️👉🏻好香的咖啡☕️味,帶有香甜的玫瑰花🌹香味,咖啡☕️上仲灑滿玫瑰花🌹瓣呢!🤩峇里之天堂茶(無咖啡因)👉🏻其實係因為無咖啡因我才選擇它😆,不過茶好香,最緊要無咖啡因適合孕婦飲😚👍🏻📍峇里堂 (尖沙咀)地址:尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓

我點了:
🤩不變·招牌巴東牛肉飯+金貝飯
🤩印尼炒飯
🤩雙色咖央多士
🤩玫瑰🌹鮮奶咖啡☕️
🤩峇里之天堂茶(無咖啡因)

地址:尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓
  • 巴東牛肉飯
  • 雙色咖央多士
  • 峇里之天堂茶
2022-12-04 75 浏览
🥘 嘴刁小食拼盤 $74拼盤有個魚腐好好食🥘 印尼咖哩巨大化魚蛋 $34同長洲大魚蛋大同少異, 有D失望🥘 印尼沙爹炒豬肉飯(金貝飯) $70有分珍珠香飯 (白飯) 同 金貝飯 (黃飯有醃過), 個豬肉配金貝飯真係好好送飯 🥘 參峇醬煎魚 $116呢個魚我好推薦比大家, 個醬少少辣配埋魚肉係超級好送飯🥘 清島‧風 $52🥘 峇里‧島  $52🥘 峇里‧日落 $52呢個係有蝶豆花, 柚子同忌廉鮮奶做出3色既效果, 打卡一流~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📍 峇里堂BaliTown地址: 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
🥘 嘴刁小食拼盤 $74
拼盤有個魚腐好好食

🥘 印尼咖哩巨大化魚蛋 $34
同長洲大魚蛋大同少異, 有D失望

🥘 印尼沙爹炒豬肉飯(金貝飯) $70

🥘 參峇醬煎魚 $116
呢個魚我好推薦比大家, 個醬少少辣配埋魚肉係超級好送飯

🥘 清島‧風 $52

🥘 峇里‧島  $52

🥘 峇里‧日落 $52
呢個係有蝶豆花, 柚子同忌廉鮮奶做出3色既效果, 打卡一流

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

📍 峇里堂BaliTown
地址: 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓

※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
  • 參峇醬煎魚
峇里堂💛尖沙咀抵食印尼菜(՞•Ꙫ•՞) ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ尖沙咀有間好抵食嘅良心印尼菜餐廳❣️希望客人可以係紛亂煩擾的世界可以從係享受美食過程中品嚐到難得的快樂😆🍗香濃惹味醬雞髀飯💲6️⃣1️⃣雞髀係原隻上 食落肉質都幾滑👍🏻同朋友share一齊食 所以食嘅時候有啲麻煩因為雞髀都幾大隻 拆肉有啲困難~但都幾多肉😋 係一隻肥美嘅雞髀😛惹味醬原來係甜甜地嘅 撈埋啲飯食都幾好味😚🍞雙色咖央多士💲3️⃣9️⃣見好多人都叫呢個 一碟有四件🙌🏻多士賣相幾吸引 顏色配搭好特別😆多士烘得都夠香脆 中間仲夾左牛油🧈而咖央醬味道甜甜地 同牛油好match☺️食完又一啲都唔會膩 細細件咁 幾岩做小食❤️🍨峇里堂珍多公雞冰冰💲6️⃣0️⃣呢個公雞冰有個雪糕球係上面😍有得揀海鹽/椰子味 我地就揀左海鹽味🍨甜嘅雪糕食落有少少鹹鹹地 好正🥰配料有沙冰、紅豆、芒果同珍多😆口感豐富~仲有沙冰椰汁味都好濃 鹹鹹甜甜咁都幾好味🤤叫嚟做甜品都幾岩🥳鐘意食刨冰都可以試下!▫️玫瑰鮮奶咖啡☕️▪️鮮青檸梳打🍹餐廳木系色調嘅環境設計都好舒適😍想食下印尼菜嘅大家可以嚟試呀🫶🏻❣️———— ʕ•͡ᴥ•ʔ ʕ•ᴥ•ʔ ♥︎ ——————
峇里堂💛尖沙咀抵食印尼菜
(՞•Ꙫ•՞) ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
尖沙咀有間好抵食嘅良心印尼菜餐廳❣️

🍗香濃惹味醬雞髀飯💲6️⃣1️⃣
雞髀係原隻上 食落肉質都幾滑👍🏻
同朋友share一齊食 所以食嘅時候有啲麻煩
因為雞髀都幾大隻 拆肉有啲困難~
但都幾多肉😋 係一隻肥美嘅雞髀😛

🍨峇里堂珍多公雞冰冰💲6️⃣0️⃣
呢個公雞冰有個雪糕球係上面😍
有得揀海鹽/椰子味 我地就揀左海鹽味🍨
甜嘅雪糕食落有少少鹹鹹地 好正🥰
配料有沙冰、紅豆、芒果同珍多😆口感豐富~
仲有沙冰椰汁味都好濃 鹹鹹甜甜咁都幾好味🤤
叫嚟做甜品都幾岩🥳鐘意食刨冰都可以試下!

▫️玫瑰鮮奶咖啡☕️

▪️鮮青檸梳打🍹

餐廳木系色調嘅環境設計都好舒適😍

想食下印尼菜嘅大家可以嚟試呀🫶🏻❣️

———— ʕ•͡ᴥ•ʔ ʕ•ᴥ•ʔ ♥︎ ——————
📍 峇里堂Bail town
尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓
最近去海港城看燈飾✨ 順道也在尖沙咀覓食 這間店已經是第二次回訪了~♪(´ε` ) 很少地方吃到地道印尼菜🇮🇩重點性價比很高 人均大概$100 就能吃到主菜+小炒 味道也不錯ʕ •ᴥ•ʔ🔻🔻🔻🔻🔻 ✨ 雙色咖央多士 ($39)多士加入牛油和咖央醬🍞🧈 邪惡但很好吃ψ(`∇´)ψ 自家製麵包口感鬆軟 黑色是竹炭味 作為小吃挺不錯👍-✨ 巴東牛展肉金貝飯 ($81)印尼傳統菜式必定有巴東牛肉飯🍚 飯我們選擇了金貝飯 即是黃薑飯 有陣陣椰香及淡淡香料味 牛展肉十分惹味 肉質軟腍又不會太膩~ 醬汁香濃 我和朋友都吃過不停ψ(`∇´)ψ-✨ 參峇醬炒海鮮 ($169)新菜式參峇醬炒海鮮 有虎蝦🦐、蜆肉、切片花枝丸和青口 參峇醬甜中帶辣 好吃開胃 但辣味後勁十足 吃不到太辣的朋友要注意啦🥵🔺🔺🔺🔺🔺 📍峇里堂 (尖沙咀)🗺️ 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓

🔻🔻🔻🔻🔻
✨ 雙色咖央多士 ($39)

✨ 巴東牛展肉金貝飯 ($81)

✨ 參峇醬炒海鮮 ($169)

🔺🔺🔺🔺🔺
🗺️ 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓
2022-11-27 78 浏览
呢間都去過5,6次,香港小有既印尼菜,坐得舒服且性價比高💕.峇里堂珍多公雞冰冰 (海鹽雪糕) $60 呢個睇落好似好普通,但好有驚喜😍 因為黃色嗰啲竟然係大樹菠蘿,且個冰底好重椰子味,Mix埋啲珍多、紅豆、海鹽雪糕同黑糖,係唔多食到既組合👍🏻.惹味醬燒雞髀 $55 呢間啲醬都好特別,以為係沙嗲,但係甜甜地既參沙醬。而雞肉同骨都好分離👍🏻 .不變 招牌巴東牛肉飯 $72呢個飯既醬又同雞脾個醬唔同啲。印尼沙嗲同香港唔同,相對個人覺得無油膩,有椰香味,配飯一流
呢間都去過5,6次,香港小有既印尼菜,坐得舒服且性價比高💕
峇里堂珍多公雞冰冰 (海鹽雪糕) $60

惹味醬燒雞髀 $55

不變 招牌巴東牛肉飯 $72

自從上星期嚟完 呢度就變左疫情後既專屬飯堂 環境舒適乾淨 服務貼心 價錢抵食又貼地今次試試另一個菜式 香濃惹味醬燒雞脾黃薑飯 大大隻雞脾 鮮嫩十足 而個醬汁煮得濃香 帶有印尼參沙醬既香味 估計個秘製醬汁應該係自己自煮調製 好特別 唔辣 個雞脾炆得好腍 唔洗刀叉 齋用匙羹都可以拆肉 仲好好好入味 配上我最愛健康既黃薑飯 一流因為身體不適 唔飲得凍野 一位貼心既店員推薦左我飲佢地一隻無咖啡因既天堂茶(熱飲)有甘草薄荷香味 飲落甘甜清爽 飲完成個人舒服哂
自從上星期嚟完 呢度就變左疫情後既專屬飯堂
環境舒適乾淨 服務貼心 價錢抵食又貼地

今次試試另一個菜式 香濃惹味醬燒雞脾黃薑飯
都可以拆肉 仲好好好入味 配上我最愛健康既黃薑飯 一流

有甘草薄荷香味 飲落甘甜清爽 飲完成個人舒服哂
2022-11-05
  • 香濃惹味醬燒雞髀飯
  • 峇里之天堂茶
疫情後又再一次重溫呢間正宗印尼美食飯堂今次再叫賣飛佛 正宗既印尼口味 印尼沙嗲醬加洋蔥炒香豬肉 再配健康既黃薑飯 依然好足料 豬肉有醃左既香茅味 色香味俱全 價錢合理無加一 明碼實價無敵 值得Encore 再加配一杯消膩既青檸梳打 今晚既晚餐非常Prefect~
疫情後又再一次重溫呢間正宗印尼美食飯堂

再加配一杯消膩既青檸梳打 今晚既晚餐非常Prefect~
2022-10-30
  • 印尼沙嗲炒豬肉飯
  • 鮮青檸梳打
2022-10-29 117 浏览
呢間已經食過好幾次,之前都會叫炒菜同甜品,每次味道都差不多,品質一致。今次主要食飯同串燒,試吓佢嘅豬肋骨。峇里式惹味豬肋全骨豬肋骨肉質好林好Juicy, 醃得好入味,幾大份。印尼沙嗲炒豬肉飯沙嗲醬同豬肉好足料,幾好送飯。不過,沙嗲醬味道偏甜,食得多會覺得好油膩,少少濟。花枝丸雞軟骨串燒串燒醃得個味幾好,尤其係花枝丸,配埋嗰醬簡直冇得頂。如果要推介,建議食佢個冰沙甜品、花枝丸串燒、豬肋骨同埋有巴東牛肉嘅菜式。

峇里式惹味豬肋全骨

豬肋骨肉質好林好Juicy, 醃得好入味,幾大份。

印尼沙嗲炒豬肉飯

花枝丸雞軟骨串燒

串燒醃得個味幾好,尤其係花枝丸,配埋嗰醬簡直冇得頂。

印尼沙嗲炒豬肉飯
花枝丸雞軟骨串燒
🐾Bail Town🐈今次同友人B行過尖沙咀見呢間幾多人,於是就決定試下🐾巴東牛肉 $146全日最推薦,餐廳招牌菜,珈喱味濃郁,牛肉夠入味但肉質仲可以保持到柔軟唔會過熟🐾雙色架央多士 $39其實入邊料夠足,但係多士唔夠熱,未能將架央料既香味完全發揮,稍失望🐾嘴刁小食拼盤 $74印尼蝦片好食,但另外三款不過不失,反而係醬汁調得幾好🐾醬燒雞髀飯 $70雞髀夠滑口,但醬汁太多令到個飯即使食到最後都好濕,感覺有些少蓋過米飯本身的香味同口感Overall體驗: 人均其實唔貴,食物都唔錯,但都幾多人食,建議有興趣的朋友要訂位
🐾Bail Town

🐈今次同友人B行過尖沙咀見呢間幾多人,於是就決定試下

🐾巴東牛肉 $146

🐾雙色架央多士 $39
其實入邊料夠足,但係多士唔夠熱,未能將
架央料既香味完全發揮,稍失望

🐾嘴刁小食拼盤 $74
印尼蝦片好食,但另外三款不過不失,反而係醬汁調得幾好

🐾醬燒雞髀飯 $70

2022-10-21 86 浏览
店舖裝潢偏工業風 店內亦有好多印尼特色既裝飾💁🏻‍♀️🍴招牌巴東牛肉飯$72(轉金貝飯 +9)我覺得係印尼版咖哩牛肉飯😂咖哩偏甜 微辣 送飯一流👍🏻牛肉煮到好冧🤤有少少入口即融咁 飯方面我就轉左金貝飯 即係有印尼香料製成既珍珠飯 食落真係幾香香料 建議大家都加錢轉😏🍴峇里式燒豬比高 $60好大舊同好足料既比高 調味比較淡 但整體味道唔錯 豬肉好多汁好juice🤣食個時小心d 啊🍴 雙色咖央多士 $39最中意食脆卜卜既咖央🥰🤭呢個咖央仲要係雙層 好邪惡 推薦❤️🍧峇里堂珍多公雞冰冰 $60配料有珍多冰、紅豆同菠羅, 而雪糕可以簡椰子同海鹽味雪糕, 有d後悔簡左椰子味 因為本身個冰已經好香椰子味 但我個人麻麻地呢d耐融雪糕既質感 太硬🤭🥤熱.峇里之天堂茶 $17係無咖啡因巴茶🤭好香雲尼拿味 唔錯🥤凍.鮮檸氣泡咖啡 $38好特別既飲品😆第一次飲有氣既咖啡
店舖裝潢偏工業風 店內亦有好多印尼特色既裝飾💁🏻‍♀️

🍴招牌巴東牛肉飯$72
(轉金貝飯 +9)

🍴峇里式燒豬比高 $60

🍴 雙色咖央多士 $39

🍧峇里堂珍多公雞冰冰 $60

🥤熱.峇里之天堂茶 $17
係無咖啡因巴茶🤭好香雲尼拿味 唔錯

🥤凍.鮮檸氣泡咖啡 $38
好特別既飲品😆第一次飲有氣既咖啡
2022-10-14 123 浏览
羊肉串燒$40 (2串)好味指數:9/10羊肉🐏熟度啱啱好,唔會🔥燒到好硬,肉質仲係淋同Juicy,配埋沙嗲醬食,非常滋味。參峇醬炒蜆$71好味指數:9/10參峇醬本身我都已經好喜歡,加落炒蜆到出奇地夾🫱🏾‍🫲🏼,味道食落去甜甜🍬🌶辣辣好開胃,而且啲蜆好多都係有肉,唔會好似出邊啲大排檔咁樣好多都甩晒出嚟。不變·招牌巴東牛肉飯$72好味指數:9/10牛肉🐮本身煮得好淋容易咬,巴東醬少少甜甜地,偏向似沙嗲醬但又唔係,非常特別,我喜歡呢度啲飯🍚比較硬身,食多兩碗都真係濕濕碎。😂峇里·島( 菠蘿,菠蘿汁,鮮椰汁,棕櫚糖 ) $52好味指數:9/10菠蘿🍍汁同椰🥥汁份量啱啱好,味道好balance,唔會喧賓奪主,飲落去好大浸椰香味。雙色咖央多士$39好味指數:9/10口感脆卜卜,口感唔似食緊麵包,好少舖頭用鴛鴦色🍞多士去做,而且個餡料味道又係平衡得好好,用來做飯後甜品一流。🥰總括嚟講呢間舖頭每一樣食物都好出色,絕對係翻桌之選,下次要再嚟試吓多啲其他嘢。🤩
羊肉串燒
$40 (2串)

參峇醬炒蜆

不變·招牌巴東牛肉飯

峇里·島
( 菠蘿,菠蘿汁,鮮椰汁,棕櫚糖 )

雙色咖央多士

2022-10-09 109 浏览
我以為個咖哩魚蛋係粒大魚蛋入面有咖哩醬,點知原來係長州大魚蛋出面一啖咖哩汁其實真係有小小失望,如果係咁,我不如去長洲食唔好?雖然其實我覺得個飯都ok,但認真啲嘢小小偏貴,而且好似都冇乜特別,應該唔會再去食

咖哩大魚蛋
2022-10-08 107 浏览
餐廳創業於1975年,有成40幾年嘅東南亞菜印尼菜製作經驗🤭!裝潢以工廠風為主調,配上木系嘅枱櫈,令人感覺十分舒適🥰~ 突然好想去轉峇里旅行呀🥺嚟到印尼餐廳當然要試吓雙色咖央多士啦!多士較薄身,中間夾咗香滑嘅牛油同濃郁嘅咖央醬🫣 聽講每日嘅多士顏色都唔同㗎,新鮮感up~ 豬肋骨飯上枱時香噴噴,面頭鋪滿沙嗲汁,送飯一流😃 豬肋骨十分軟嫩,肉骨分離🍖 敗在冇叫到金貝飯🥹 下次補返!珍多公雞冰冰個名好得意💞 配料有沙冰、香濃幼滑嘅海鹽味雪糕、甜甜地嘅紅豆、切粒芒果同珍多條🤪 整體味道鹹鹹甜甜咁都幾特別,值得一試!最後嚟返杯經典嘅椰汁紅豆冰🫘,估唔到啲冰融晒椰香味仍然好出,紅豆份量都唔少,會話幾有驚喜🥥