ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 位於尖沙咀樓上舖的印尼峇里風味餐廳,峇里堂一踏進門,你會被濃厚的印尼風情所吸引,環境十分別緻,仿佛置身於異國風情的度假勝地 🇮🇩🌼 雙色咖央多士傳統的麥包與特色的碳包相結合,獨特的口感令人回味無窮 😚🌼 順喉Laksa海鮮湯湯中有青口、大蝦、蜆等豐富海鮮搭配墨魚丸、豆芽、青瓜條等配料味道鮮美濃郁,讓人一試難忘 🤩🌼 嘴刁小食拼整包括了蝦餅、鮮蝦春卷、炸蝦丸和炸蝦片等多款精緻小食,每一道都讓人食指大動 👍🏻🌼 峇里•島Bali Colada 🍹 這款飲品將菠蘿、菠蘿汁、鮮椰汁和棕櫚糖完美融合 ❤️喝起來有點像菠蘿味的益力多,非常舒服😌ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

位於尖沙咀樓上舖的印尼峇里風味餐廳,

🌼 雙色咖央多士

傳統的麥包與特色的碳包相結合,
獨特的口感令人回味無窮 😚

🌼 順喉Laksa海鮮湯

湯中有青口、大蝦、蜆等豐富海鮮
搭配墨魚丸、豆芽、青瓜條等配料
味道鮮美濃郁,讓人一試難忘 🤩

🌼 嘴刁小食拼整

🌼 峇里•島Bali Colada 🍹

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ
2023-03-12 483 浏览
💜 峇里堂📍 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓------------------------------1️⃣ 順喉喇沙海鮮湯 $169推薦指數:👍🏻👍🏻海鮮湯只有虎蝦 青口 魚丸😆用料與價錢不成正比😂味道挺不錯 椰奶味香濃 辣味不足 不推薦🤫2️⃣ 蝦醬炒通菜 $63推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻通菜惹味 略嫌鹹了一點😆3️⃣ 雞肉羊肉串 $75推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻羊肉串沒有太重的羊羶味 雞肉串普通 沒什麼特別😂4️⃣ 真·印尼國粹炒麵 $66推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻蝦片香脆😆好食 但炒麵較油 5️⃣ 峇里·島 $52推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻味道酸中夾雜着椰奶味 一開始覺得奇怪😂惟越飲越順喉 可以一試------------------------------餐廳環境一般 比較嘈吵😆食物味道亦普通 總評味道:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️
💜 峇里堂

味道:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️
2023-02-24 569 浏览
今日約咗朋友們聚會傾偈揀咗呢間已收藏的印尼菜一齊試下位置係佐敦與尖沙咀交界上到去環境相當不錯,由一系列大玻璃窗包圍採光度十足,也望到對面綠油油的公園景色坐得舒適,真係好啱傾偈聚會睇過餐牌後,有一些必食推薦最後大家都揀了午餐set 係不包飲品,可用優惠價加配Cappuccino 估唔到咖啡上會有小新,好可愛,可惜啡味較淡峇里式豬肋骨飯豬肋骨軟滑綿潤,醬汁濃郁而略帶椰奶香味道不錯,可惜飯略為硬身我較細食仍覺得份量較少印尼炒麵 (不推薦)蝦片有幾塊淋咗不脆炒麵配料都算多,可惜調味過咸,太咸了峇里堂珍多公雞冰冰賣相吸引,配料都幾多,甜度適中,椰味清香中間冰融得幾快,建議盡快食整體食物味道一般,餐境環境加分,價錢中等想安靜地傾偈嘅話呢度都幾適合
今日約咗朋友們聚會傾偈
揀咗呢間已收藏的印尼菜一齊試下
位置係佐敦與尖沙咀交界

上到去環境相當不錯,由一系列大玻璃窗包圍
採光度十足,也望到對面綠油油的公園景色
坐得舒適,真係好啱傾偈聚會

睇過餐牌後,有一些必食推薦

最後大家都揀了午餐set 係不包飲品,可用優惠價加配

Cappuccino
估唔到咖啡上會有小新,好可愛,可惜啡味較淡

峇里式豬肋骨飯
豬肋骨軟滑綿潤,醬汁濃郁而略帶椰奶香
味道不錯,可惜飯略為硬身
我較細食仍覺得份量較少

印尼炒麵 (不推薦)
蝦片有幾塊淋咗不脆
炒麵配料都算多,可惜調味過咸,太咸了

峇里堂珍多公雞冰冰
賣相吸引,配料都幾多,甜度適中,椰味清香
中間冰融得幾快,建議盡快食

整體食物味道一般,餐境環境加分,價錢中等
想安靜地傾偈嘅話呢度都幾適合
2023-02-13 634 浏览
星期六的晚上來到尖沙咀的山林道街頭, bookmark了很久的一間印尼菜。叫了一個烤豬肉飯:醬汁極度濃厚,餸菜還多過飯,整體偏甜。一個參峇醬烤魚:重點是個醬汁,魚也烤得外脆內嫩。雙色咖咉多士:啡色的多士有一點阿華田味道,班蘭醬偏甜,沒什麼特別。青檸梳打:不太甜,有香茅,青瓜,香葉等配料,正正常常。蝶豆花柚子椰汁特飲: 非常適合打卡,柚子味偏甜蓋過了椰汁味道,混合後正常發揮能入口。整體餸菜也重口味,感覺不太印尼地道,但環境乾淨整潔。
叫了一個烤豬肉飯:醬汁極度濃厚,餸菜還多過飯,整體偏甜。
一個參峇醬烤魚:重點是個醬汁,魚也烤得外脆內嫩。
青檸梳打:不太甜,有香茅,青瓜,香葉等配料,正正常常。
整體餸菜也重口味,感覺不太印尼地道,但環境乾淨整潔。
2023-02-11
2023-02-11 571 浏览
1) 不用等位算好,因為係星期六晚飯時間上去。2) 用餐時間只有80分鐘,要留意3) 炒麵係暖的,不熱。巴東牛肉不正中,偏甜,有d難食。4) 年輕的服務員態度可以,但是有個中年婦人,應該係店主或負責人,態度不好。大聲無禮叫客人起身離開,話有其他人等咗好耐(但是客人回覆,他們沒有超越80分鐘的規定)5) 魚蛋味道係3樣野最好食的。飲品也不是很好喝,檸檬葉上有污漬沒有洗乾淨。環境算ok, 光猛,淺色調為主。地點容易到達。
1) 不用等位算好,因為係星期六晚飯時間上去。
2) 用餐時間只有80分鐘,要留意
3) 炒麵係暖的,不熱。巴東牛肉不正中,偏甜,有d難食。
環境算ok, 光猛,淺色調為主。地點容易到達。
青島。風
印尼炒麵和巴東牛肉
2023-02-11 468 浏览
都唔講啲野係咪好食~根本唔會有興趣想再嚟. 講明80分鐘用餐時間,知你搵食艱難我都無問題,但你未夠鐘就要人走又咩道理先!!碟碟野夾完最後一件就一定有隻手叉埋嚟收,而家你好唔夠碟用呀!?我件魚餅醬都未點囉!!我朋友隻碗啱啱先食埋最後啖飯咋,水杯都比你收埋, 食完飯水都唔比飲?你隻手指叉晒落去架,仲諗住放返低..我望返張單..1812入嚟1915你就要我走?!係你唔識睇鐘定我計錯數?原來80分鐘唔包無野食係枱架!!咁你一開始就定食完要起身啦!咩80分鐘用餐時間啫~~不知所謂!!
2023-02-11
2023-02-11 231 浏览
見到OpenRice comment,所以試下。因為有小朋友,問可唔可以巴東牛肉同飯另上,阿姐立即話要加$10,因為要洗多隻碗?我下咗一聲,阿姐立即話,平時唔會分開上。因為無加一關係,唔好諗住有服務。叫幾次都無人應。份量少到,1大1小,食完仲肚餓。
見到OpenRice comment,所以試下。
我下咗一聲,阿姐立即話,平時唔會分開上。
因為無加一關係,唔好諗住有服務。叫幾次都無人應。
份量少到,1大1小,食完仲肚餓。
2023-01-10 327 浏览
一走入峇里堂,好似去咗間小清新 cafe,冇一般印尼菜餐廳嗰種傳統嘅感覺,仲有大量狗狗嘅相,店主應該係愛狗之人👍。超鍾意食㗎央,毫無懸念首先就點咗雙色㗎央多士,雖然係雙色,但其實味道冇咩分別,但視覺上係靚嘅。牛油同咖央醬,一鹹一甜,夾喺微溫香脆嘅多士入面,呢個配搭真心好正。之後嘅雞肉串燒同小食拼盤都係正常水準,隨串燒奉上嘅沙爹醬夠香夠濃;拼盤有蝦丸,魚餅,素春卷同蝦片,每一樣都係惹味之選。印尼咖哩牛腩飯餸多過飯😍,通常食開星馬咖哩同印度咖哩,今次試印尼咖哩,感覺上除咗香濃之外就係比較鹹。加錢叫咗金貝飯底,呢種飯係用香茅,檸檬葉,薑黃同椰汁等蒸煮六個鐘而成,有種獨有嘅香味,可惜我哋叫嘅係咖哩飯,醬汁好多,就掩蓋咗飯本身嘅味道😂。最後食埋名物峇里堂珍多公雞冰冰,其實係食得嘅珍多冰,加個雪糕球,再用公雞碗上。呢個賣相一流,紅黃綠配料加上粉藍色嘅海鹽雪糕,非常吸睛,味道亦佳。公雞碗好大,兩個人分,剛剛好。

今次同屋企人喺11月尾嘅星期一嚟咗呢度食飯!呢間餐廳都係喺openrice 都搵到比較罕見嘅香港印尼餐廳!🇮🇩見平時印尼餐廳都係細細間嗰啲街邊小食店,今次竟然喺尖沙咀有一個環境唔錯,食物有好多人推薦嘅地方,所以就即日打電話嚟做Booking!但係由於係平日,所以職員話19:00左右基本可以walk in 有位✨大家睇到環境都唔錯,有唔少嘅燈飾!同埋啲位置都唔會好逼夾,我哋嗰次七個人去就可以加埋兩張枱!👍🏻嗰日都叫咗好多嘢!同大家分享吓!嘢食整體來講就中上以上,但香港都比較少環境咁好嘅印尼餐廳,所以整體都推薦👏🏻👏🏻印尼國粹炒麵($66)覺得好有鑊氣,唔係平日印尼撈嗰種嚟㗎,反而似油面!覺得幾好食!不變.招牌東巴牛肉飯($146)呢個就係佢哋最招牌嘅牛肉飯,覺得食落去好大陣香料!但係肉嘅份量就比較少,睇張相都係得五六件大嘅肉,所以屋企人一人都分唔到一件,如果價錢係146,性價比一般峇里醬炒四季豆($68)四季豆炒得啱啱好,唔會太過林,或者太過老!加埋辣椒少少辛辣,不錯!蝦醬炒通菜($63)就係普通平時中菜食嗰種嘅蝦醬炒通菜,味道正常,如果蔬菜方面會prefer選擇四季豆多啲!惹味醬燒雞髀

惹味醬燒雞髀飯($61)網上見好多人介紹呢個雞髀飯,的確係好好味!雞俾肉好林,同埋醬汁好香!我哋另外加錢嗌左佢哋嘅金貝飯,味道同油飯有啲相似!我哋屋企人一致覺得呢個好好味!

嘴刁小食拼盤($74)呢個拼盤入邊就有蝦丸,素春卷,魚餅,同埋蝦片。覺得呢個份量就唔算大,同埋覺得蝦丸比較推薦,其他就正常操作。

特製峇里式串燒($46一串)
花枝丸串燒($36一串)
串燒入邊有魚同埋蝦,個人覺得蝦比較彈牙,二月就有種魚餅嘅感覺。另外花枝丸就係普通花枝丸,比較推薦直接叫肉類!

峇里堂參峇醬炒海鮮($169)材料有虎蝦兩隻,青口、蜆,同埋花枝丸。食嘅時候感覺啲蕃茄醬同埋洋蔥配菜比較多,真正嘅海鮮都係得少少。如果呢個價錢就覺得唔算太掂,反而叫返嗰啲巴東牛肉飯就唔錯!呢個炒海鮮性價比一般

珍多公雞冰冰($60)嗰日呢個珍多冰因為出邊比較少地方食到,我哋一家人總共嗌左三個!覺得呢個好推薦嘅甜品!上面個雪糕一定要嗌椰子雪糕☺️非常香椰子味,會為咗呢個甜品再嚟多次呢個餐廳😆

雙色咖央多士($39)正常係有四件多士,但係相入邊我哋已經食咗兩件!入邊就係夾住咖央嘅多士,黑色外皮冇特別嘅味道,正常發揮!

• 峇里堂珍多公雞冰冰
  • 醬燒雞髀飯
2022-12-23 218 浏览
位於尖沙咀美麗華附近嘅BaliTown 唔洗去峇里島都食到各種巴釐小食 餐廳乾淨整潔亦都好闊落 地點方便 -🍞雙色咖央多士 $39多士好脆口 中間夾住一層薄薄嘅牛油同咖央醬 挺有層次 甜度適中 不過如果咖央醬厚d就更加好-🥬蝦醬炒通菜 $63通菜好爽口 蝦醬味道都幾香濃 整體唔算太辣幾惹味 -🍛巴東牛肉飯 $72巴東燉牛肉都幾軟熟 唔想太重椰奶同辣椒味 食落去會感覺到有一陣陣香料嘅芳香 -🍘嘴刁小食拼盤 $74小食拼盤有四種唔同小食 有炸墨魚丸 炸春捲 蝦片 同埋炸蝦肉 我同朋友都好鍾意點中間嗰甜酸醬 格外開胃-🍻Tiger (half pint) $45叫咗兩支正宗泰國啤 呢個牌子嘅啤酒係比較冇咁苦 味道淡淡地 啱曬啲唔鍾意苦澀味嘅朋友

🍞雙色咖央多士 $39

🥬蝦醬炒通菜 $63
通菜好爽口 蝦醬味道都幾香濃 整體唔算太辣幾惹味

🍛巴東牛肉飯 $72

🍘嘴刁小食拼盤 $74

🍻Tiger (half pint) $45
2022-12-19 4252 浏览
朋友介紹我黎山林道呢間峇里堂,話食物唔錯,周末就同老公過黎食個tea,順便係附近行街拍拖仔。印尼沙嗲炒豬肉飯 ($61, +$9轉金貝飯)上枱時聞到幾香沙嗲味,份量上我同老公兩份分都食得飽。味道方面印尼沙嗲偏甜,我個人幾鐘意,另外豬肉絲炒到掛哂沙嗲汁,好入味呀。我地加錢轉左金貝飯,感覺似油飯,加上有沙嗲汁撈撈,食落幾香口!
雞軟骨串(2串) ($35)即叫即燒,我幾鐘意呢到既雞軟骨燒到有啲焦香,食落有咬口,唔會太腍或太硬,可以點上附有既沙嗲醬上更滋味。 雙色咖央多士 ($39)一邊係普通多士色,一邊係竹炭色,除左有片牛油,仲有斑蘭醬,多士咬落都好脆,味道甜甜地咸咸地都幾好食。 ROSE LATTE ($20)玫瑰香重、咖啡香濃,飲落幾滑,的確唔錯! 印尼樽仔花茶 ($28)個樽仔好似可口可樂樽,飲落較甜,但一兩秒後就有花茶既味道,幾清新! 呢到既環境都幾闊落光猛,大玻璃窗望到出面既風景,感覺都幾chill。餐牌上都有好多唔同種類既野嗌,每樣都幾吸引咁,下次過開黎就試下啦~

印尼沙嗲炒豬肉飯 ($61, +$9轉金貝飯)

雞軟骨串(2串) ($35)

雙色咖央多士 ($39)

ROSE LATTE ($20)
玫瑰香重、咖啡香濃,飲落幾滑,的確唔錯!

印尼樽仔花茶 ($28)

下午茶
The Nate呢度層層都有好野食😚個𨋢位我地都搵左陣先留意到🤣上到3樓就係食印尼菜既峇里堂💛本身想叫吃不停口·巴東牛肉A.O.P.牛角包可惜已經賣哂 最後食左以下呢幾款都唔錯!.特製峇里式串燒(🐟+🦐) $46魚味幾香濃!口感有啲似韓國食既魚糕蝦既味道唔算突出 但就令到串燒既口感非常彈牙!👍🏻醬汁同泰式既串燒醬差唔多但甜度同花生味更甚 醬汁世一!.蝦醬炒通菜$63一上枱就聞到超香既蝦醬味😍啲菜係手機原圖都見到好翠綠值得一讚係唔會煮到啲菜老哂睇落同食落都好新鮮😆蝦醬份量都適中 唔會太鹹👍🏻最中意蝦醬炒通菜送飯😂.印尼沙嗲炒豬肉飯 $61呢個飯既醬汁同豬肉條都超足料攪拌之後 醬汁份量完美包裹每一粒飯粒豬肉亦有用秘製醬料醃過 醬料甜甜鹹鹹地 超級入味而且超好味!食到停唔到口 好食到我留到最後先食完🤣.峇里堂海鮮煎 $71海鮮餅材料有帶子 蝦仁 芽菜 蛋表面淋左少少有花生味既醬除左有花生既香味之外亦有啲甜咖哩既口感係成道菜既靈魂所在!海鮮餅既味道被呢個醬汁大大提昇👍🏻而且蝦片點呢個醬食都好好味!.杏仁鮮奶咖啡(熱)$38呢幾日咁凍真係要飲返啲暖野飲☺️咖啡唔會太濃太苦澀因為主食都比較濃味間中飲
The Nate呢度層層都有好野食😚
個𨋢位我地都搵左陣先留意到🤣
上到3樓就係食印尼菜既峇里堂💛
本身想叫吃不停口·巴東牛肉A.O.P.牛角包
可惜已經賣哂 最後食左以下呢幾款都唔錯!

特製峇里式串燒

特製峇里式串燒(🐟+🦐) $46
魚味幾香濃!
口感有啲似韓國食既魚糕
蝦既味道唔算突出
但就令到串燒既口感非常彈牙!👍🏻
醬汁同泰式既串燒醬差唔多
但甜度同花生味更甚 醬汁世一!

蝦醬炒通菜$63

印尼沙嗲炒豬肉飯 $61
呢個飯既醬汁同豬肉條都超足料

攪拌之後 醬汁份量完美包裹每一粒飯粒
豬肉亦有用秘製醬料醃過
醬料甜甜鹹鹹地 超級入味而且超好味!
食到停唔到口 好食到我留到最後先食完🤣
峇里堂海鮮煎

峇里堂海鮮煎 $71
海鮮餅材料有帶子 蝦仁 芽菜 蛋
表面淋左少少有花生味既醬
除左有花生既香味之外亦有啲甜咖哩既口感
係成道菜既靈魂所在!
海鮮餅既味道被呢個醬汁大大提昇👍🏻
而且蝦片點呢個醬食都好好味!
杏仁鮮奶咖啡

印尼沙嗲炒豬肉飯
峇里堂海鮮煎
  • 串燒
2022-12-14 2883 浏览
📌 峇里堂 - 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓🗓(14/12) 星期三 ⏰ 晚上7點左右 💈特式:峇里島係印尼出名嘅旅遊地方,呢間峇里堂都係主打印尼風味嘅餐廳,香港食真正印尼食物嘅地方可能唔算好多,反而比泰國同越南菜佔左大多數,我今次就同大家嚟試下呢間正宗嘅印尼餐廳。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今日雖然得兩個人食,但都叫多d特色野同大家分享下,等我又同大家講下峇里味道先。不是「南乳豬手」是「巴東豬手」 - 我本身係好鐘意食豬手,有時都會係屋企自己整南乳豬手,佢呢個巴東豬手個色真係同南乳豬手好似,唔怪得知佢個名要特登喇咁叫,呢個巴東豬手一客會有3件,件頭都幾大件,亦係多肉少骨,個汁就同南乳汁唔同,係有少少咖哩香同偏向微辣嘅口感。印尼沙爹炒豬肉飯 - 呢個炒豬肉飯份量一d都唔細兩個人都夠食,個沙爹汁好香同比起正常食開嘅沙爹汁偏甜,但個汁配飯食都幾夾,d豬肉份量都足夠,同埋應該有燒香過,食落有好香嘅豬肉味。蝦醬炒通菜 - 呢個係好普通嘅家常菜,好多餐廳都有,但唔係度度都炒得好食,但呢間都做得唔錯,味道平衡得幾好,微辣得嚟又唔會比辣味搶晒其他味道。雙色咖央多士 -
📌 峇里堂 - 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓
🗓(14/12) 星期三 ⏰ 晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

雙色咖央多士 - 呢個雙色多士係一個甜點,首先顏色好靚好吸引,當時味道都係一流,多士烘得好香脆,入面夾住一塊厚身鮮牛油,雖然好邪惡但亦都好吸引,天使/魔鬼集中於一身。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 餐廳有出售印尼曼特寧混合咖啡,呢個出面好似比較少見,不過驚夜晚瞓唔著所以無叫,下次lunch時間嚟應該會試,餐廳仲有其他特色飲品或花茶。

🍽環境:餐廳面積都好大,枱與枱之間位置都好鬆動,環境感覺衛生/整潔,裝修都係比較簡單,但從中都見到好多印尼風彩嘅擺設/掛畫等等,氣氛偏寧靜,都坐得幾舒服。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:員工服務態度好好,提供服務同上菜/收碟速度都好快,亦會詳細介紹/講解menu同菜式。

💰💸價錢:叫左總共4樣野,埋單都只係$200左右,當中有主食/小食/小菜為返都係$50左右一款食物,價錢真係好抵食。

🐲💬總結:我係香港比較少接觸印尼食物,但今次食完又覺得印尼食物同呢間餐廳嘅質素都幾高,價錢又夠晒抵食,我相信我會再嚟試埋佢地其他食物。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
不是「南乳豬手」是「巴東豬手」
2022-12-14
不是「南乳豬手」是「巴東豬手」
2022-12-11 426 浏览
香港吾多印尼菜,出名嘅更加吾多,其實啲菜式都幾好味😋聽過峇里堂呢個名好耐啦,系尖沙咀一間好出名嘅印尼餐廳,喺山林道,附近都好多好野食。分別叫咗印尼炒豬肉飯、巴東牛肉飯,印尼豬肉飯豬肉一條條,醬汁香甜,好入味,口感同巴東牛肉飯吾一樣。巴東牛肉飯系招牌菜,欣賞佢吾會整得太辣,牛肉牛味香濃,帶點煙韌😆連埋惹味醬汁非常入味👍🏼加$9由白飯轉咗金貝飯,黄色飯顏色鮮艷💛好似海南雞飯個油飯咁。雙色咖央多士黑色部分非常吸睛🖤裡面系牛油加班蘭咖央醬,多士香脆可口,餡料甜甜哋好味😋峇里 · 島材料有菠蘿、菠蘿汁鮮椰汁、棕櫚糖,味道清新可口,同西餐廳嘅Pina Colada差吾多🤭🍍珍多公雞冰冰🐓配料同珍多冰差吾多,比珍多冰更豐富,有椰子雪糕🥥椰汁、紅豆🫘、菠蘿粒🍍粉條,成個組合透心涼,正餐後食夠曬飽足🤰🏻
不變  ·  招牌巴東牛肉飯
峇里  ·  島
2022-12-03
不變  ·  招牌巴東牛肉飯
峇里  ·  島
  • 不變  ·  招牌巴打牛肉飯
2022-12-08 151 浏览
難得今日放假緊係要行街食飯睇戲直落啦😂唔好浪費左個假期丫嘛😂其實都係訓到自然醒先去食晏,今日約左朋友去尖沙咀行街,今日想食下未食過既餐廳然後就係openrice 搵到呢一間餐廳.巴東牛肉飯 $72 (+9轉金貝飯) =81由於屋企人係印尼華僑所以細個成日食印尼野,巴東牛肉飯係其中一個我鐘意食既飯,醬汁濃郁好輕微既辣,牛肉炆得夠腍一咬就爛,金貝飯姐係黃薑飯由香芧椰汁等香料製成,配埋一齊食真係好惹味,而且個飯量都幾多(´▽`).印尼沙嗲炒豬肉飯 $61 +($9轉金貝飯)沙嗲汁甜而不辣,豬肉份量多,配埋飯一齊食都唔錯.雙包咖央多士 $39食完飯就緊係食甜野架啦,聽講麵包會定期轉顏色,中間夾住厚厚既牛油加埋咖央醬咸咸甜甜又好有咬口,但係就好有罪惡感(。 ́︿ ̀。).最愛。蜜糖牛油雞全翼 (3隻) $62雞翼夠大隻配上蜜糖甜甜地幾好食

巴東牛肉飯 $72 (+9轉金貝飯) =81
(´▽`)

印尼沙嗲炒豬肉飯 $61 +($9轉金貝飯)
沙嗲汁甜而不辣,豬肉份量多,配埋飯一齊食都唔錯

雙包咖央多士 $39

最愛。蜜糖牛油雞全翼 (3隻) $62