2022-12-08 151 浏览
難得今日放假緊係要行街食飯睇戲直落啦😂唔好浪費左個假期丫嘛😂其實都係訓到自然醒先去食晏,今日約左朋友去尖沙咀行街,今日想食下未食過既餐廳然後就係openrice 搵到呢一間餐廳.巴東牛肉飯 $72 (+9轉金貝飯) =81由於屋企人係印尼華僑所以細個成日食印尼野,巴東牛肉飯係其中一個我鐘意食既飯,醬汁濃郁好輕微既辣,牛肉炆得夠腍一咬就爛,金貝飯姐係黃薑飯由香芧椰汁等香料製成,配埋一齊食真係好惹味,而且個飯量都幾多(´▽`).印尼沙嗲炒豬肉飯 $61 +($9轉金貝飯)沙嗲汁甜而不辣,豬肉份量多,配埋飯一齊食都唔錯.雙包咖央多士 $39食完飯就緊係食甜野架啦,聽講麵包會定期轉顏色,中間夾住厚厚既牛油加埋咖央醬咸咸甜甜又好有咬口,但係就好有罪惡感(。 ́︿ ̀。).最愛。蜜糖牛油雞全翼 (3隻) $62雞翼夠大隻配上蜜糖甜甜地幾好食

巴東牛肉飯 $72 (+9轉金貝飯) =81
(´▽`)

印尼沙嗲炒豬肉飯 $61 +($9轉金貝飯)
沙嗲汁甜而不辣,豬肉份量多,配埋飯一齊食都唔錯

雙包咖央多士 $39

最愛。蜜糖牛油雞全翼 (3隻) $62