2022-10-15
朋友升職,帶左我去利舞臺既「岩鹽」食午餐慶祝🎉餐廳好大間好多座位,入面裝修幾靚,外面仲有一個玻璃位可以睇住廚師烹調釜飯。我地安排坐在落地大玻璃前,可以遠眺風景,享受一頓美味的日式料理。🔹北海道海鮮釜飯 $158餐廳主打釜飯,特別從日本訂造釜飯機,唔駛諗就叫左佢地個北海道海鮮釜飯。釜飯一上枱,店員就講解,釜飯要焗一焗,等沙漏漏完夠時間就可以攪拌佢黎食。海鮮好豐富,有鰻魚,帶子,蟹拑、銀魚仔,三文魚,冬菇,海膽和三文魚。飯粒軟硬度適中, 份量仲好多,食極都食唔晒🤭午市套餐仲有魚生刺身,好新鮮鮮甜!😍仲有雜菜沙律, 味噌湯和漬物,成個餐好豐富🥳🔹火炙壽司牛肉烏冬套餐 $158牛肉烏冬熱辣辣,烏冬彈牙,牛肉嫩滑。壽司有火炙三文魚腩,帶子,海膽赤蝦,穴子,左口魚邊,油甘魚和蟹子卷,入口口感柔嫩鮮嫩。特別喜歡穴子,好長好大條,配上濃郁的醬汁,非常惹味😋仲有沙律,蒸蛋,味噌湯和漬物,同樣好豐富。💕最後仲有雪糕做甜品,西瓜🍉士多啤梨🍓味道,酸酸甜甜,食埋好滿足🥰
🔹北海道海鮮釜飯 $158
午市套餐仲有魚生刺身,好新鮮鮮甜!😍
仲有雜菜沙律, 味噌湯和漬物,成個餐好豐富🥳
🔹火炙壽司牛肉烏冬套餐 $158
牛肉烏冬熱辣辣,烏冬彈牙,牛肉嫩滑。
仲有沙律,蒸蛋,味噌湯和漬物,同樣好豐富。