2016-03-14 307 浏览
中午約了朋友來這裡食飯,因為我很喜歡食甜品,這裡既是西餐廳,同時又是甜品店,食完飯不用轉埸了。這裡環境真是一流,不只因為新餐廳新裝修,而是整個風格都好靚,光線夠而且寬敞,空間感十足。我地坐在收銀處附近,仲見有幸運輪抽獎呢! 可能因為新開,又是午市,暫時客人不多。可以望出窗外:LUNCH餐牌:甜品有很多選擇:因為我點了H.松子仁香酥烤嫩羊鞍, 所以有得飲是日餐湯-蕃茄忌廉湯。湯好香濃及滑,雖然呢個H餐貴過其他餐少少,但都值得的。朋友點的F.黑松露焐豬肩乾蔥雜菜配紅米飯, 他說豬肩嫩滑,醬汁香濃,整體不錯。而我點的H.松子仁香酥烤嫩羊鞍, 侍應還說可以配白飯,所以我配了白飯,但最後發現2隻羊鞍好大件,飯只能吃一點,浪費了食物真不好意思。烤嫩羊鞍真的好嫩滑,切開肉是粉紅色的,沒有羊羶味。而配菜有黃色的茄子,紅、黃椒及脆肉瓜,很豐富,連碟邊也有洋蔥黑醋,可見得餐廳的用心。飲品也有很多選擇,朋友選了藍梅柚子沙冰(另加$20),  我就唔飲得太凍的,所以揀飲芒果汁($38),芒果汁香甜,而且很大一杯呢。最後是重點: 甜品!!<<什果窩夫配雪糕>>這甜品非常好食,即使
可以望出窗外:
LUNCH餐牌:
甜品有很多選擇:
湯好香濃及滑,雖然呢個H餐貴過其他餐少少,但都值得的。
餐湯
飲品
最後是重點: 甜品!!
<<什果窩夫配雪糕>>
什果窩夫配雪糕
甜品非常好食,即使我食完羊鞍已經好飽,但仍然可以食得落2件窩夫!!(男朋友:說好的減肥呢?)
雪糕是用Mövenpick的,用料上乘,非一般甜品店可媲美。 就算只入來食甜品都不錯呀!!

總之日後入荃灣一定要再來!!!
2016-03-07
飲品
什果窩夫配雪糕
2016-03-14 421 浏览
荃灣有一棟大廈,以前叫英皇,而家叫大鴻輝,大廈入面有好多食肆,今晚想食西餐,所以就去左位於1樓既小蟻人。一入門口,見到一個色彩繽紛既抽獎輪,原來做緊推廣,如果好好彩,最高有一折優惠! 一打開餐牌,就知道呢間係一間好有誠意既餐廳,不論前莱、沙律、主菜、甜品,賣相通通都好精緻,每一樣都想叫~ 不過唔可以浪費,所以都係叫左以下呢幾道菜式:紅菜頭汁煎帶子伴火箭菜青瓜片呢個賣相係經過精心設計,一望已經胃口大增,帶子煎得外脆內鮮,外面煎到金黃,又脆又香囗,入面又軟又鮮味,而且帶子每粒都好大粒,一啖食唔哂,要切開先得,正!辣蕃茄海鮮意大利粉海鮮非常足料,有青口、蝦、帶子、墨魚、魚...啖啖海鮮,而且辣辣地再加上蕃茄醬汁,非常調味,海鮮亦都好鮮味,意粉亦都好入味,整體不俗~橙汁皆因呢杯係新鮮榨出黎既橙汁,特別影出黎同大家分享一下,鮮榨係最好的,又鮮甜又多果肉!yummy ~~ 朱古力多士黎到呢間餐廳食飯,食甜品自然成為指定動作,我好鍾意食movenpick 既朱古力雪糕,所以點左呢個,雪糕配多士,真係好好好味,不過如果少d忌廉,又或者將蜜糖取代忌廉,可能會清一點,更加適合愛廋又愛吃甜品既女仕~~ 餐廳

紅菜頭汁煎帶子伴火箭菜青瓜片

辣蕃茄海鮮意大利粉

橙汁

朱古力多士
餐廳環境一流,位置方便,食物賣相吸引,味道好,絕對值得一試!
2016-03-14 340 浏览
由於呢間新開張,所以我地決定黎呢度試下。呢度主要係食西餐,初度仲以為都係普通港式西餐啦,食落先知道並唔係咁。先點左個西湯,賣相已經搶晒分啦。其實呢個係香草藍青口蠔湯,合晒我呢個鍾意食蠔既人啦,蠔味重但唔會感覺到濟,配以香草除左有營養外,更有清新感覺,加上藍青口入晒蠔味,真係一種質感兩種味道。前菜仲有呢個凱撒沙律,沙律菜新鮮有香濃菜青味,伴煙肉粒同芝士味令層次感增加,雞胸肉就唔鞋口。主菜叫左份Rib eye, 袋鼠國的,煮法係炭燒,呢個好處係令肉身乾身,唔會油利。另外由於塊扒本身有少許脂肪,縱然乾身但唔會鞋,厚度適中。伴碟既薯塊配芝士焗,香口之餘又夠飽肚。最後講埋杯芒果汁,係鮮搾既,仲有粒粒芒果肉,好重芒香之餘仲用料十足。

2016-03-12 267 浏览
和朋友在附近唱完K見到這間裝修挺新的新餐廳,侍應告訴我們餐廳正在進行一個幸運能推動的活動,意思是在餐廳用餐後結帳前都可以玩這個幸運輪,內容有一至九折,例如你幸運地去到七折,就會全單七折喔!我和朋友聽到之後心思思想玩,所以就入去用餐了...哈哈!! 餐廳面積都幾大,不過餐櫈和餐枱的距離有點遠,近一點會比較好。餐廳主打甜品但主菜的選擇都不少,不過櫈都沒有坐暖,侍應就為我們遞上一杯芒果芭菲,好驚喜的舉動!芒果味可以做得更加突出,有改善空間。 是日餐湯: 入口有微酸的番茄味加忌廉南瓜等打成熱湯,幾新鮮的配搭,相當開胃。 炭燒美國牛柳 配 意大利青瓜,新薯,忌廉黑椒汁: 牛柳要5成熟,牛味幾重,入口不韌,黑椒汁加上忌廉醬中和了黑椒的辣味。意大利青瓜有少少似翠玉瓜,整體不俗!! 芝士焗肉醬意粉: 雖然是很普通的肉醬意粉,是份量很多!抵食!最喜歡它調味調得剛剛好!!不會過淡! 柚子荔枝沙冰: 柚子和荔枝汁原來幾夾,先飲到柚子味再到荔枝味,解渴而且好好飲!! 雜果芒汁西米露: $45就可以食到大大碗的雜果西米露!相對比一般糖水鋪較便宜。酸

雜果芒汁西米露: $45就可以食到大大碗的雜果西米露!相對比一般糖水鋪較便宜。酸甜的芒果汁加上不同的水果,絕對是飯後甜品抵食之選!

最後到最刺激的時候!推幸運輪我竟然推到3折!是3折!太興奮了!全單3折!本來4百幾的晚餐,埋單只是百幾元!很抵喔!

2016-03-06
今日開open rice發現荃灣呢間新開既小蟻人決定試下,見餐牌西餐黎講晚餐80蚊70蚊左右一個都差唔多,佢安排左我地坐一個卡位,有得望下風景好有feel  ,我地就決定簡一個dinner set同埋叫d其他野。 首先講下呢個dinner set,有湯or沙律比你簡,我地就簡約左沙律, 沙律同其他餐廳唔同係用火箭菜整,其實我第一次食呢隻菜,有d似葉既feel,但同個汁好夾,酸酸甜甜好開胃。主菜係俄羅斯沙皇紅米飯,就好似係一個咖哩然後有d牛柳絲咁,咁係味道同咖哩豐富,完全唔辣,d汁撈紅米飯好開胃, 其實我好鐘意佢d配菜,煎得好爽口好多水份又唔會冇味。飲品就加左20蚊可以選特飲,我地就揀左鮮果桂花烏龍茶,個人好鍾意呢杯野飲,因為我想要暖暖地所以就叫佢走冰,有d好似果醬既野係底,令到杯野甜甜地係,但又唔重烏龍茶的味會似好似花茶的感覺,好天然有埋鮮蔬果配搭好新鮮。我地另外仲單點做黑松露三文魚薯蓉湯,個湯好滑然係有d黑松露的香味,薯蓉湯有d creamy既感覺。仲有呢個煙三文魚蚧肉墨汁意粉,平時食開墨汁意粉都係用墨汁但係呢個就用左蚧肉整左個比較清淡的汁,配埋煙三文魚既咸味,岩岩好,但係佢張圖係
 ,我地就決定簡一個dinner set同埋叫d其他野。
首先講下呢個dinner set,有湯or沙律比你簡,
仲有呢個煙三文魚蚧肉墨汁意粉,平時食開墨汁意粉都係用墨汁但係呢個就用左蚧肉整左個比較清淡的汁,配埋煙三文魚既咸味,岩岩好,但係佢張圖係扁意粉原來係幼生。
最後我地揀左甜品就係草莓窩夫配雪糕,草莓好新鮮,最特別係佢個雪糕有小小冷球的感覺,雪糕好重草莓味,唔係糖漿,而且窩夫外脆內軟,十分有口感。
最後不得不提既係宜家餐廳做緊推廣,有個輪盤係到俾客人轉,我地坐係個輪盤隔離,有個小朋友好好彩轉到一折,但我地就冇咁好彩啦,成班fd去玩下個輪盤,考下運氣都好。
2016-03-11
  • 黑松露三文魚薯蓉湯
2016-03-08 348 浏览
環境優雅餐牌食品種類繁多,真係花多眼亂法式青蠔湯: 湯裏有肥美的青口, 好味茄洋蔥味簡直是絕配 一啖落口簡直就香濃同creamy!香茅椰奶南瓜湯:南瓜和椰奶的香味, 誰都不 長誰的香味, 入口香滑濃郁!番茄薑汁燴羊膝:羊肉一點也不羶, 最特既係用薯蓉用番薯蓉, 番薯容又甜又滑煙三文魚蟹肉墨汁意粉:煙三文魚小小的鹹味 ,加上鮮甜的蟹肉味 ,令整個意粉的味道更突出, 意粉軟硬適中,口感十足 醬汁係芝士同洋蔥 ,好creamy 令你唔想放棄每一條意粉,要食曬為止朱古力木糠布甸:用oreo做既木糠加上creamy既鮮忌廉,唔會太甜 ,再配上movepick雪糕,俾足料噃!食埋甜品真係happy ending! 臨走仲有幸運輪玩,睇你彩數喇
環境優雅
餐牌食品種類繁多,真係花多眼亂
法式青蠔湯: 湯裏有肥美的青口, 好味茄洋蔥味簡直是絕配
一啖落口簡直就香濃同creamy!
醬汁係芝士同洋蔥 ,好creamy
令你唔想放棄每一條意粉,要食曬為止
臨走仲有幸運輪玩,睇你彩數喇

2016-03-07
  • 甜品
2016-03-07 321 浏览
每到週末都會相約娘親大人吃一頓好一點的午餐,一般會去些中高價位的Café、餐廳或是來一次Semi Buffet,這天在荃灣大鴻輝中心發現一家新開的西餐廳,一於試試!可能因為新開張的關係,人流不算多,店裡採用歐陸宮庭式裝潢,光線充足,播放著輕音樂,窗明几淨的漂亮又舒適!不知是否因為新開張,甫坐下有店員送上特別贈送的芒果雪芭,質感偏向沙冰顆粒較大,大口吃下冰冰的透心涼,也能refresh一下味蕾。看圖選食物從來都是最直接又準確的方法XD掀開餐牌,每頁都是拍得很漂亮的食物圖片,排版清晰富設計感!另外也有set lunch提供,由A-H共8款套餐,有意大利飯、薄餅、意粉、扒類等選擇也不少。點套餐的話可加$20轉特飲,又可以加$30加配甜品,豐儉由人。是日餐湯是忌廉湯,湯面灑上香草,澆上花奶跟橄欖油賣相精緻,湯入口順滑creamy,忌廉味濃郁,稍咸但正合我口味,胃口都被引出來了!炭燒美國牛柳配意大利青瓜、新薯仔、忌廉黑椒汁工作忙了半天急需填滿我的胃,除了啖啖肉的牛柳別無他選。牛扒熟度交由廚師決定無誤,上桌的牛柳外層燒出漂亮網紋,刀壓下去時可以感到牛柳的飽滿,可以輕鬆切開。切開後的橫切面可以看見外
炭燒美國牛柳配意大利青瓜、新薯仔、忌廉黑椒汁
工作忙了半天急需填滿我的胃,除了啖啖肉的牛柳別無他選。牛扒熟度交由廚師決定無誤,上桌的牛柳外層燒出漂亮網紋,刀壓下去時可以感到牛柳的飽滿,可以輕鬆切開。切開後的橫切面可以看見外層烤熟但內部仍然是嫩紅色,還有些許血水滲出,肉質軟身帶濃郁牛香味,食肉獸必吃!要是怕吃到血肉腥味的話可以醮上忌廉黑椒汁,忌廉香濃中又帶黑椒惹味,蓋過血腥味之餘還能夠提升肉味!
牛柳旁的配菜同樣經過炭燒,保持脆身的意大利青瓜與彩椒,口感正好與牛柳相反,一脆一軟;新薯切片烤焗至微焦再灑上鹽花,焦香中帶微咸,再多幾件也吃得下!
香草砵酒燴羊肉配紅米飯
娘親大人點的羊腿,擺盤很漂亮整潔,紅米飯也是粒粒飽滿,奈何我不吃羊,只能遠遠的欣賞欣賞。據娘親所言,羊腿肉質較實,香草砵酒汁很下飯!
焦糖燉蛋
驚喜的焦糖燉蛋!奶香超濃郁又滑溜,面層的焦糖厚厚一片小孩子最愛!極速吃個碗底朝天!
士多啤梨撻
外觀不輸大餅店的士多啤梨撻,士多啤梨粒粒鮮甜,當成餐後水果吃正好!中心的吉士醬甜度不高,但可惜撻皮不夠脆身,餅皮牛油味過濃。
黑莓藍莓茶,用的是波蘭三角茶包,清新的雜莓甜味中帶微微果酸,呷一口清一清飽滯感很滿足!喝罷滿滿一杯仍然意猶未盡,加熱水將茶包再泡一遍,味道變淡,莓果香甜又變成另一種清淡暗香,各有風味。
加了$20轉的莫卡咖啡上桌已是這般模樣,份量偏少只有大半杯,味道也偏向黑咖啡多於莫卡,失色不少有待改善。
新張營業的小蟻人,環境非常整潔舒適,中等價錢但餐點與旺角蚊型酒店的咖啡室無異,下次可以再來!
2016-03-05
2016-03-07 291 浏览
今日和同事一同外出工作(荃灣區)。之前在尖沙咀厚福街食過小蟻人,剛知道在荃灣大鴻輝中心(舊英皇娛樂廣場)1樓新開分店,決定和同事去食飯😍我之所以去食,除了掛念小蟻人的芒果拿破侖外,最掛念是餐廳有轉輪盤優惠,最低1折😍。今天我們食了炭燒美國厚切極黑豬鞍扒由於極黑豬是無菌,所以可以七成熟,肉質鮮嫩多汁,醬汁用上蘋果茸配搭,免卻肥膩感覺。炭燒安格斯西冷店員力推首選,說採用美國cab認證安格斯西冷(prime grade),的確一入口牛肉味好重,入口鮮嫩無渣。再配合黑松露燒汁,第一次食到燒汁有牛肉香味,正宗~黑松露帶子炒飯黑松露配帶子幾好味,但可惜是炒飯帶濕唔夠乾身煙三文魚蟹肉墨魚汁銅模意粉除五六星級酒店或正宗古老之意大利餐廳外,估唔到居然有餐廳會用銅模意粉,識食嘅人都知銅模意粉來貨貴普通意粉4至5成,所以一般人可能都未食過同不知道是什麼。銅模意粉特別之處是意大利粉會有坑紋,令意大利粉能夠掛汁,還有意大利粉爽口彈牙al dente。朱古力心太軟配moven pick雪糕朱古力味好香濃,原來是用上法國名牌valrhona 65度黑朱古力製造,皮脆,流心再配五星級酒店常見的moven pick雪糕
今天我們食了
炭燒美國厚切極黑豬鞍扒
炭燒安格斯西冷
黑松露帶子炒飯
黑松露配帶子幾好味,但可惜是炒飯帶濕唔夠乾身
煙三文魚蟹肉墨魚汁銅模意粉
al dente。
朱古力心太軟配moven pick雪糕
朱古力味好香濃,原來是用上法國名牌valrhona 65度黑朱古力製造,皮脆,流心再配五星級酒店常見的moven pick雪糕,超正。
芒果拿破崙
店員推介,拿破崙是由人手製作,每塊摺疊共1百層,牛油味香濃,鬆脆
馬卡龍撻
店員介紹馬卡龍是人手製作,杏仁香味,不會太甜
草莓窩夫配moven pick雪糕
草莓窩夫鬆脆,有士多啤梨香味

最開心係埋單時轉輪盤轉到2折😄😍哈哈~每人都是40至50元埋單,必定要再
encore
  • 炭燒安格斯頂級肉眼
  • 炭燒安格斯頂級西冷
  • 芒果拿破崙
2016-03-05 283 浏览
荃灣多野食 但我平時都係食大排檔粉麵店 但就好少食西餐, 今次本身想食眾安街嗰間大鍋口 但太多人 所以就轉左食同一大廈新開既西餐 小蟻人入面環境大又舒服 我同朋友坐左喺卡位 可一邊睇住街道既景色 一邊飲住清水, 一邊睇住制作精美 圖文並茂既menu原來食店以意大利食物為主我地點左兩個晚餐 分別有一前菜 (湯or沙律), 一主菜 同一飲品前菜 我同朋友 一個點湯 一個點煙三文魚沙律前者 湯 忌廉好creamy , 好濃磨菇味, 應該係磨菇切碎哂同湯一齊整 口感唔錯, 後者三文魚煙un. 沙律菜新鮮。 都唔錯飲品方面幾特別 我地點左特飲 什果桂花烏龍茶 同 白桃梳打咖啡 前者 有個烏龍茶包 落左少少桂花增添香味 而且再加左新鮮既什果 係一個幾創意既配塔後者 普通既疏打coffee本身冇甜味, 但加左一d白桃汁攪拌一齊飲 不但多左白桃既甜味 而且令到成杯 咖啡既咖啡味更突出主菜點左一個類似亞州菜既馬沙文咖哩牛肋條 配薄餅, 薄餅係有幾層酥皮嗰d充滿油香而有口感, 咖哩唔辣 但多香料味 亦有少少甜 有洋葱 蘿白 薯仔 , 同咪 肥美爽口既牛肋條肉, 同薄餅點汁一齊食係幾好味既 !另外 主餐有

前菜 我同朋友 一個點湯 一個點煙三文魚沙律

另外 主餐有 意大利煙花女扁意粉
意粉係銅模意粉 係用一個銅模做成既意粉 個模有d凹凸 所以食落爽口 有口感, 而煙花女意粉即係成份 有olive, spicy chilly , cocktail onion, 煙肉 整成既意粉, 酸辣得黎開胃 第一次食甘特別既意粉 都係好值得試既選擇
主餐係唔錯 但估唔到最好食既係甜品
我地放肆地點左三個甜品

雪糕芝士夾心
有三塊三角形甜品 慢慢食先知佢點做成, 最尖嗰度開始計, strawberry, 綠茶, vanill雪糕(vanilla 雪糕入面有d nuts) 再加cheese cake 然後最底有層薄蛋糕, 手工野得黎又夠特別, 味道由淺入深,由酸甜既strawberry 到最底既蛋糕, 成舊甜品偏硬 慢慢溶化 就好似食緊雪糕批甘 cheese cake. 同 雪糕十分夾 . 然後喺三個空位度再放以三舊marcoon , 分別係焦糖, 抹茶 , strawberry味,再鋪以cream , cream同marcoon同雪糕一齊食 邪惡得黎又有滿足感
紅蟻屋配雪糕
strawberry心太軟 第一次食 首先側邊有個杯放住好多strawberry肉同 一球moving pick朱古力雪糕已好開心, 心太軟以白朱古力30 度整成 好香濃strawberry但又不會太甜 食落仲有白朱古力既香, 好正!
什果拿破倫
拿破侖一句講哂 最好味係個皮, 佢個皮勁脆勁好味 , 側邊睇到係勁多層又好薄! ,問番staff係師傅一層層整出黎, 勁正 再加埋d cream同側邊排烈得好靚既什果 係一個好值得試既甜品
食店西餐味道中上, 但甜品味道更佳, 雖然甜品偏貴 例如一個都70 80 蚊, 但味道黎計真係物有所值 值得再試!
2016-03-03
2016-03-03 260 浏览
之前去開上面打邊爐,見到有間西餐廳裝潢不錯因而記得,重點係甜品影得好靚!今日一個人食關係吾知食咩好又想坐得舒服就過黎試下這店。今日大約7點多就去食…去到只有幾張桌吾多人,座位勁舒服而裝潢乾淨以白色和粉紅為主,餐牌食品都影得好吸引,最後忍吾住自己一個都叫了不少,最後結帳三百幾,其實吾叫貴,因為其實都差不多二人份量(咁樣一定肥爆)…如果下次約朋友叫多個意粉,每人都大約百多元都不貴的價錢仲要坐得舒服。今次叫了一個前菜,意粉,甜品和飲品各一款。芒果雪芭$免費:叫了食品不久就會有試食,淡淡芒果味吾太酸,可以清下口腔黎開始食這餐豐富晚餐。煎帶子配薄切青瓜$98:帶子份量多和食落去好新鮮,解雪得好而冇雪味,肉夠滑,淡淡地不錯,加上紅菜頭醬加少少甜幾特別。青瓜切得薄好香青瓜味加少少酸開胃,最後食完火剪菜,味道獨特又可以清口腔可繼續食主菜。辣蕃茄海鮮意粉 $108:海鮮份量多,魷魚,青口,帶子和魚,意粉辣度夠加上少少蕃茄香吾會太咸而香口。意粉都有獨特之處:銅模意大利粉,因為銅模關係多左一點紋在意粉上,所以掛在意粉上的醬汁更多和吸味。紅蟻屋配雪糕$80(草莓味雪糕):佢其實係白朱古力心太軟,難得佢用val
紅蟻屋配雪糕$80(草莓味雪糕):佢其實係白朱古力心太軟,難得佢用valrhona白朱古力又吾甜同控制溫度好,所以外脆內軟和入面流出來的醬係新鮮士多啤梨整成味道吾假而清。再加上movenpick的雪糕下面係忌簾加鮮士多啤梨,甜味剛好。
柚子荔枝沙冰$38:十分討好的飲品,好多荔枝肉和一飲下去還有淡淡的柚子味,飲到見到除了碎荔枝肉還有一些柚子碎,一開始飲偏甜但之後溶左少少冰之後就剛好味道,非常清新而還有是全用新鮮生果,沒有加醬之類,原汁原味。
2016-03-02
2016-02-18 376 浏览
朋友介紹呢間野做折扣好低 就約埋屋企人食 等左1粒鍾終於入到去食 然後第一時間叫左3個扒一個魚 西冷好正 有肉汁 好有肉味 脂肪比例平均 食到5停口 服務員好有禮貌 仲介紹食拿破崙 5太甜 好有味道 值得一讚 間野仲有落地玻璃睇夜景 值得支持
值得支持

2016-02-18
  • 甜品西餐
2016-02-18 374 浏览
 因新開張第三天, 所以就有"三折優惠"放左工到達餐廳門口, 未算多人排隊,6:00pm後就排到打晒蛇餅, 我就排左一個鐘左右,齊人就入座了, 因三折優惠, 份量亦比較少...每人只可以選指定餐牌套餐, 餐飲及任何甜品一款,我地3個人共叫左3個套餐及3個甜品^^指定套餐:肉丸雜菌依雲闊意粉有4粒肉丸,而且又有好多雜菌,味道濃,但闊意粉較乾身, 要加好多汁... 咖喱海鮮飯咖喱味道好香,又唔辣,海鮮有青口,蝦,墨魚仔,伴飯一流, 吃完飯仲淨咖喱汁...鱸魚薯蓉伴飯鱸魚煎得好香好脆,而且無骨,薯蓉好香,伴飯好好味!甜品:朱古力心太軟伴雪糕心太軟有點失望,因為做唔到流心效果,而且個心太軟有點乾,吃完要飲水..雜果窩夫伴雪糕個窩夫好鬆脆,有3塊,伴埋雪糕勁好味,又多雜果雜果拿破侖唔記得影相, 有3大塊,而且好脆,好滿足, 多雜果多忌廉^^

因新開張第三天, 所以就有"三折優惠"
放左工到達餐廳門口, 未算多人排隊,
6:00pm後就排到打晒蛇餅, 我就排左一個鐘左右,
齊人就入座了, 因三折優惠, 份量亦比較少...
每人只可以選指定餐牌套餐, 餐飲及任何甜品一款,

我地3個人共叫左3個套餐及3個甜品^^

指定套餐:

有4粒肉丸,而且又有好多雜菌,味道濃,
但闊意粉較乾身, 要加好多汁...
咖喱海鮮飯

咖喱味道好香,又唔辣,
海鮮有青口,蝦,墨魚仔,
伴飯一流, 吃完飯仲淨咖喱汁...
鱸魚薯蓉伴飯

鱸魚煎得好香好脆,而且無骨,
薯蓉好香,伴飯好好味!
甜品:
朱古力心太軟伴雪糕

心太軟有點失望,因為做唔到流心效果,
而且個心太軟有點乾,吃完要飲水..
朱古力心太軟伴雪糕
雜果窩夫伴雪糕

個窩夫好鬆脆,有3塊,
伴埋雪糕勁好味,又多雜果
雜果窩夫配雪糕
雜果拿破侖

唔記得影相, 有3大塊,
而且好脆,好滿足, 多雜果多忌廉^^
2016-02-17
雜果窩夫配雪糕