2016-03-14
荃灣有一棟大廈,以前叫英皇,而家叫大鴻輝,大廈入面有好多食肆,今晚想食西餐,所以就去左位於1樓既小蟻人。一入門口,見到一個色彩繽紛既抽獎輪,原來做緊推廣,如果好好彩,最高有一折優惠! 一打開餐牌,就知道呢間係一間好有誠意既餐廳,不論前莱、沙律、主菜、甜品,賣相通通都好精緻,每一樣都想叫~ 不過唔可以浪費,所以都係叫左以下呢幾道菜式:紅菜頭汁煎帶子伴火箭菜青瓜片呢個賣相係經過精心設計,一望已經胃口大增,帶子煎得外脆內鮮,外面煎到金黃,又脆又香囗,入面又軟又鮮味,而且帶子每粒都好大粒,一啖食唔哂,要切開先得,正!辣蕃茄海鮮意大利粉海鮮非常足料,有青口、蝦、帶子、墨魚、魚...啖啖海鮮,而且辣辣地再加上蕃茄醬汁,非常調味,海鮮亦都好鮮味,意粉亦都好入味,整體不俗~橙汁皆因呢杯係新鮮榨出黎既橙汁,特別影出黎同大家分享一下,鮮榨係最好的,又鮮甜又多果肉!yummy ~~ 朱古力多士黎到呢間餐廳食飯,食甜品自然成為指定動作,我好鍾意食movenpick 既朱古力雪糕,所以點左呢個,雪糕配多士,真係好好好味,不過如果少d忌廉,又或者將蜜糖取代忌廉,可能會清一點,更加適合愛廋又愛吃甜品既女仕~~ 餐廳
紅菜頭汁煎帶子伴火箭菜青瓜片
辣蕃茄海鮮意大利粉
橙汁
朱古力多士
餐廳環境一流,位置方便,食物賣相吸引,味道好,絕對值得一試!