2023-06-25 38 浏览
平時係九龍城食泰國菜多, 今次同朋友轉吓口味去咗富寶會所私房菜用餐, 座位闊落, 坐得都舒服, 食吓小菜都係好選擇, 如果想食海鮮就最好提前預訂, 確保到時有得食🙂🔸️竹笙海皇翅翅嘅份量都多, 竹笙吸曬湯汁, 入口爆汁, 每一啖都食到, 口感豐富🔸️支竹班頭腩煲呢道餸連少食魚嘅朋友都話好味, 支竹索曬d 汁, 好好食, 一道鮮味十足既家常菜另外餐廳有提供包場包房嘅服務, 私隱度高, 好適合過時過節一班人聚腳慶祝, 亦有提供麻雀耍樂, 仲有一樣係可以同餐廳自訂語句, 能於餐廳大型屏幕上面展示, 好特別嘅服務👍

🔸️竹笙海皇翅

🔸️支竹班頭腩煲

2023-06-24 49 浏览
開咗宋王臺地鐵站之後,成日都去九龍城食飯,之前有朋友介紹富寶會所,專做私房菜,趁父親節帶咗爸爸去食,菜式好似去飲咁😍 餐廳仲有個顯示屏可以自訂語句,隔籬枱預訂咗「父親節快樂」,我哋都享受到🤣爸爸好開心,下次有朋友生日又可以用呢個服務印象最深刻就係招牌炸子雞,炸得金黃酥脆,雞皮入口即溶,雞肉嫩滑多汁,面頭左幾塊蝦片一樣脆卜卜☺️另外翡翠炒海班球分量好多,班球帶魚皮爽口彈牙,魚肉鮮嫩仲有好多翠玉瓜真係健康之選餐廳環境闊落,仲有麻雀枱比客人用,如果下次一大班親戚聚餐可以再來🙏🏻👍🏻

2023-06-24 32 浏览
朋友介紹我哋慶祝生日食呢間,因為餐廳提供包場包房服務,有麻雀檯供娛樂用途,仲可聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕比親友驚喜,於是我啲提前訂咗海鮮同包房慶祝生日。椒鹽鮑魚,鮑魚肉質鮮嫩,炸得香脆,而且唔會有腥味。椒鹽調味恰到好處,唔會太鹹或太淡,仲要唔會太油膩,而且味道好香,十分香口。蒜香安格斯牛柳粒,食材高質,安格斯牛肉質地好嫩且無渣,牛柳粒啱啱好煎,充滿肉汁。蒜香好突出,令牛肉嘅味道更加豐富。蟲草花蒸雞,雞肉好嫩,而且充滿啲蟲草花嘅香味。蟲草花係中藥材之一,有助於滋補身體同埋增強免疫力,同雲耳一齊蒸,非常好味。

2023-06-22 51 浏览
經朋友介紹看到此餐廳,私房菜,仲可以打麻將,可以包場,非常適合一家人玩足一天!因為爸爸鍾意食海鮮,就先致電餐廳預約海鮮,然後餐廳說可以到場自訂語句:OH!爸爸我愛您呢!展示於大型屏幕上真的有夠肉麻啦!家常便菜:油鹽水浸九肚魚鹹度適中,就像在家中吃飯一樣,不用爸媽親自下廚就最好了!九肚魚很鮮甜入味,份量十足!涼瓜炒牛肉賣相都OK,幾欣賞味道也很入味,不會太重味精~蟲草花蒸雞大大隻的雞,家鄉的味道,都唔錯~位置來說都坐得很寬敞,不會太嘈,整體都舒服~~
經朋友介紹看到此餐廳,
私房菜,仲可以打麻將,
可以包場,
非常適合一家人玩足一天!

因為爸爸鍾意食海鮮,
就先致電餐廳預約海鮮,
然後餐廳說可以到場自訂語句:
OH!爸爸我愛您呢!
展示於大型屏幕上真的有夠肉麻啦!

家常便菜:

油鹽水浸九肚魚
鹹度適中,就像在家中吃飯一樣,不用爸媽親自下廚就最好了!
九肚魚很鮮甜入味,份量十足!

涼瓜炒牛肉
賣相都OK,幾欣賞味道也很入味,不會太重味精~

蟲草花蒸雞
大大隻的雞,家鄉的味道,都唔錯~

位置來說都坐得很寬敞,不會太嘈,
整體都舒服~~
2023-06-21 44 浏览
去九龍城食厭左泰國菜 就隨機入左間餐廳食lunch 估唔到又幾唔錯喎🫡 舖頭主打私房菜 種類都幾多 平有平食 貴有貴食 平時嚟食lunch 或者 嚟慶祝叫套餐都得🤍餐廳環境寬敞 坐得舒服 燈光夠光猛 如果多人想打麻雀仲可以包場包房添 店員都同我地講可以自訂語句展示於餐廳大型屏幕 岩哂大時大節嚟😎今次叫左2個中式午市套餐 質素都相當唔錯 套餐仲配埋白飯 例湯 咖啡或茶 茶餐廳價錢食到私房菜質素 都夠哂滿足啦~蒜蓉粉絲蒸雞翼 $55雞翼蒸出嚟特別嫩滑 帶香濃蒜香味 面頭既粉絲仲索哂蒜香 送飯一流😋冬瓜炆燒肉 $55炆煮過既冬瓜吸滿肉香 軟腍入味 冬瓜陣陣甜味 清新 減去左豬肉油膩感 芡汁味道剛剛好下次想嚟食埋海鮮 店員提我地最好提前預訂 咁就一定食到同埋保持到新鮮✨富寶會所私房菜📍九龍城侯王道28號一至2樓

蒜蓉粉絲蒸雞翼 $55

冬瓜炆燒肉 $55

📍九龍城侯王道28號一至2樓
2023-06-21 21 浏览
富寶會所私房菜 (九龍城)西蘭花頭花枝片🥦🥘新鮮的西蘭花和花枝片😊😊配以豐富的蒜香調味料👍👍西蘭花頭的嫩脆配花枝片好好味❤️❤️椒鹽鮑魚口感酥脆、鮮嫩可口😝😝鮑魚的肉質細嫩,有著淡淡的甜味😋搭配上椒鹽的鹹香味道👍高水準😊😊餐廳還提供了一些其他的設施和服務💕💕例如,他們有一個麻雀🀄️檯供在食飯聚餐及娛樂一下😁😁餐廳提供自訂語句展示服務,你可以在餐廳大型屏幕上展示你想要的語句,這是一個非常有創意和個性化的方式來表達你的愛意和感謝🥰🥰餐廳還提供包場包房服務😉😉如果想食海鮮,記得提早預訂❤️❤️地址:九龍城侯王道28號一至2樓
富寶會所私房菜 (九龍城)

西蘭花頭花枝片🥦🥘

椒鹽鮑魚

地址:九龍城侯王道28號一至2樓
2023-06-21 28 浏览
富寶會所私房菜📍九龍城侯王道28號一至2樓最近朋友介紹咗間喺九龍城嘅私房菜俾我,所以放假專程嚟試吓🤤馬拉盞炒通菜鑊氣十足炒得好香好惹味,通菜新鮮爽甜好食👍🏻大大碟好抵食。梅菜扣肉煲扣肉肥瘦比例好均勻,抆得超入味,正呀😋翠玉瓜炒班球班球份量好多,翠玉瓜炒得又腍又爽,好甜好好食🤤父親節未諗到食咩慶祝可以考慮吓呢度。除咗有麻雀檯可以玩,仲可以提前聯絡餐廳自訂語句喺餐廳大型屏幕展示心底話🤭如果父親想食海鮮,就記得提前預訂喇😉
📍九龍城侯王道28號一至2樓

最近朋友介紹咗間喺九龍城嘅私房菜俾我,所以放假專程嚟試吓🤤

馬拉盞炒通菜
鑊氣十足炒得好香好惹味,通菜新鮮爽甜好食👍🏻大大碟好抵食。

梅菜扣肉煲
扣肉肥瘦比例好均勻,抆得超入味,正呀😋

翠玉瓜炒班球
班球份量好多,翠玉瓜炒得又腍又爽,好甜好好食🤤

2023-06-21 31 浏览
同屋企人去九龍城食飯諗住叫條蒸魚, 但原來D貨日日新鮮要訂, 今晚就無緣食靚海鮮, 但都叫左幾樣野, 款款都好唔錯~ 以下介紹我今晚最愛😌竹笙海皇翅超大盆, 用大勺撈起就會見到超級足料🤤 個湯味道濃郁, 集合左海鮮精華, 竹笙就以幼條狀入饌, 索湯一流; 我地四個人去一人一碗都仲有剩, 整體來講超抵超好食👍🏻另一款推介係香口野~ 蒜香安格斯牛柳粒, 用蝦片墊住賣相更好睇; 牛柳粒好juicy, 啖啖都充滿蒜味, 仲有面頭脆脆蒜粒, 食完一粒又一粒, 真係回味無窮😁

2023-06-20 42 浏览
#九龍城美食 #小蓮星呑食九龍城🔻 富寶會所私房菜 九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓/🩵lunch set九龍城呢一間食中式客飯好抵, $55 ,有一個餸,例湯同埋飲品,白飯,餸嘅份量非常多,仲幾出色/🧃雲耳青瓜炒魚鬆 $55見到啲食材反晒光都知道非常夠汁,青瓜爽脆,雲耳爽口,配埋充滿魚香,夠晒腍又啖啖肉嘅魚鬆,送飯一流/🧃蒜蓉粉絲蒸雞翼 $55呢個餸又係冇得輸,雞翼size唔細,超級嫩滑,冇雪味,啲粉絲唔會硬骨骨,腍得來又有彈性,吸晒啲蒜蓉同埋雞翼嘅精華/呢度當然做晚市,好啱父親節食飯慶祝,因為餐廳提供麻雀枱,仲可以聯絡餐廳於餐廳大型屏幕展示自訂語句,有海鮮,最好提前預訂/
#九龍城美食 #小蓮星呑食九龍城
🔻 富寶會所私房菜
九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓
🩵lunch set
🧃雲耳青瓜炒魚鬆 $55

🧃蒜蓉粉絲蒸雞翼 $55

2023-06-20 23 浏览
第一次去食私房菜,呢度既體驗比我既感覺都吾錯,可以包場包房之外,仲有麻雀提供,岩哂一家大細同啲親朋戚友或者同朋友聯誼🌝.👁‍🗨翠玉瓜炒班球(7.5/10). ➰班球好新鮮,啖啖肉,重點係冇骨岩哂我吾識食有骨魚🫣食落冇魚腥味夠嫩滑🤫翠玉瓜清甜爽口,係清淡之選😊不過提提大家如果食海鮮,記得最好提早預訂呀,佢都幾搶花,有機會冇得食🥲.👁‍🗨蒜香安格斯牛柳粒(7.5/10) .➰牛柳粒細細粒,好方便食😎粒粒都沾滿哂濃烈既蒜香味,食落又吾韌身乾身,有牛味😋底下仲有啲大大塊既蝦片🤤.🔛 整體評分(7.5/10)

👁‍🗨翠玉瓜炒班球(7.5/10)

👁‍🗨蒜香安格斯牛柳粒(7.5/10)

🔛 整體評分(7.5/10)
今日去一轉九龍城但又唔想食泰國菜 搵左呢間私房菜 因為我地一行兩人所以無叫到好多野食 試左兩樣 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹竹笙海皇翅本身就好鐘意食翅 😋竹笙好爽 呢個翅撈飯真係一流 正👍🏻5♥️/5🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹招牌炸子雞個雞好滑🐔個皮炸到脆卜卜 正 😋但最正係唔會炸到好油5♥️/5兩個人叫左兩樣野食已經好夠 因為份量都好夠 下次要同多啲人黎食先可以食多幾樣野因為見到一圍既菜單好吸引下次要黎食 試下呢個夏日海鮮套餐 🦐🐟🦀海鮮要先預訂餐廳仲有麻雀打 岩哂同親戚大時大節黎聚會 仲可以包場包房仲可以同餐廳自訂句子係大屏幕到展示岩哂大時大節比長輩高興下🤣
今日去一轉九龍城

仲可以包場包房
仲可以同餐廳自訂句子係大屏幕到展示
岩哂大時大節比長輩高興下🤣

2023-06-19 24 浏览
去左九龍城探朋友,坐坐下傾傾吓計不知不覺已經夠鐘食晚飯,朋友就介紹不如落樓下食返幾個小菜啦!留意到餐廳可以自訂句子show係餐廳既大屏幕🖥 ,岩哂黎緊父親節氹吓老豆開心!西蘭花蝦球花枝片嫌就咁食菜好dry,呢碟一定啱你口味。西蘭花爽口唔會話太硬好難咬,蝦🦐球同花枝片份量都好多!炒得好入味好夠火候,蝦球大粒肉質彈牙,花枝片有鮮味蒜香安格斯牛柳粒呢個安格斯真係好好食,牛柳粒面頭加上蒜香🧄,入口陣蒜味好重真係好香,而且肉質軟腍肉味又香濃,靚肉係簡單調味已經好足夠餐廳有包場包房服務,仲有麻雀檯啱晒一班人喺度搞party搞聚會,真係不二之選😆富寶會所私房菜 九龍城侯王道28號一至2樓

西蘭花蝦球花枝片

蒜香安格斯牛柳粒

九龍城侯王道28號一至2樓
2023-06-19 34 浏览
上網見到呢間富寶會所私房菜,除左轉左地址仲改埋名,睇個名本身以為淨係做熟人生意,但上網睇原來佢都係同酒樓一樣形式🪩有牌打又有野食,都岩俾一班人聚腳我今次就淨係去食晚飯,同老公2個撐枱腳,知道海鮮要預訂,所以就提前預訂左龍蝦🦞嗌個上湯焗龍蝦試試,好彩海鮮都爽彈,代表都好新鮮🌊另外都叫左碟生煎鹹魚肉餅🐟用黎送飯就一流👍🏼如果係住係呢頭附近都可以帶埋屋企黎試,咁一家人就可以試多啲唔同野,今次淨係2碟餸都唔係好夠喉😂
另外都叫左碟生煎鹹魚肉餅🐟用黎送飯就一流👍🏼
📍富寶會所私房菜 (九龍城) 今次出動食中菜!呢間餐廳位於九龍城,佢哋提供包場包房服務😙,啱晒約一大班親朋戚友嚟食~ 而且仲會有麻雀檯提供🀄️,食完嘢之後麻雀鬼有得慢慢玩!最特別嘅係餐廳有個大型屏幕,💗客人可以聯絡餐廳自訂語句show喺上面,父親節正正可以比surprise屋企人!今次試咗幾款小菜,發現佢哋嘅海鮮都幾新鮮幾正,下次會再試下,但大家嚟食海鮮嘅話,😉最好提前book定先呀!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️生炒排骨 粉漿唔會過厚,可以做到外脆內軟!🥰生炒排骨味道酸甜,仲有好多菠蘿,好開胃!▪️翠玉瓜炒班球 較清淡健康嘅一道菜~ 🐟魚肉好鮮嫩,翠玉瓜口感清爽。▪️蘿蔔炆腩肉 蘿蔔淋身無渣,而且炆得好入味!😍腩肉好香,餸飯食超正,整體嚟講唔會感覺太肥膩。𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍九龍城侯王道28號1至2樓
📍富寶會所私房菜 (九龍城)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️生炒排骨

▪️翠玉瓜炒班球
較清淡健康嘅一道菜~ 🐟魚肉好鮮嫩,翠玉瓜口感清爽。

▪️蘿蔔炆腩肉

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍九龍城侯王道28號1至2樓
2023-06-16 36 浏览
第一次去富寶會所食私房菜,沒有想到餐廳有麻雀檯供娛樂用途同食晚飯,小菜都幾好食!我見私房菜食物種類多,有大衆化的小菜,也有貴價高端的菜式,不過海鮮最好提前預訂。見到餐廳有父親節優惠,可提供包場包房服務及自訂語句展示於餐廳大型屏幕🖥 父親節之選!今日我地叫左乾燒伊面和冬瓜炆燒肉,以炒過的伊麵,加入豬肉絲、蔥花、醬油、糖等調味料炒勻而成。這道菜不僅色香味俱佳,麵質彈牙有嚼勁,肉絲香嫩多汁,幾有鑊氣,好味!另一道私房菜冬瓜炆燒肉,冬瓜的甜味和豬肉的鮮味互相融合,口感鮮美。雖然係一道常見的小菜,但以最簡單的食材,卻煮得好鮮味。享受美食又可以慶祝父親節,的確是個不錯的選擇。

享受美食又可以慶祝父親節,的確是個不錯的選擇。
  • 乾燒伊面和冬瓜炆燒肉