今天我來到位於九龍城侯王道28號的富寶會所私房菜用餐,這是一家以提供正宗的私房菜和潮州菜聞名的粵菜餐廳。餐廳的裝潢典雅、氣氛寧靜,非常適合與家人、朋友一起來享用美食。餐廳提供中式午餐餐單,包括冬瓜炆燒肉和乾燒伊麵,每道菜都附贈例湯、咖啡或茶,價格只需55元,非常實惠。💓💓冬瓜炆燒肉口感十分棒,配上清爽的冬瓜更是美味可口;😚乾燒伊麵則是炒得挺香口,讓味道幾鮮美。附贈的例湯也十分好喝,讓整個午餐體驗更為完美。🩵🐟🐟如果你是海鮮愛好者,建議提前預訂,以確保你能夠品嚐到最新鮮的海鮮料理。除了美食之外,餐廳還提供娛樂設施,有一個🀄️麻雀檯供客人使用,讓用餐體驗更加豐富。而且,如果你想為父親節準備一份特別的驚喜,餐廳還提供自訂語句展示於大型屏幕的服務,讓你可以為你的父親送上一份特別的祝福。👨🏻所以富寶會所私房菜是一家非常值得一試的粵菜餐廳,不論是與家人一起用餐,還是和朋友共享美食,這裡都會讓你度過一個美好的用餐體驗。🥰

冬瓜炆燒肉口感十分棒,配上清爽的冬瓜更是美味可口;😚

-🍲富寶會所私房菜 📍九龍城侯王道28號一至2樓平時係九龍城食野食得蛋多,試下私房菜都幾特別幾過癮😆🍲梅菜扣肉煲肉片好有光澤😍肉質幾嫩滑,而且炆得好冧身好易咬🤤再配埋梅菜咁食,酸酸甜甜好易入口加埋送飯一流🔥🥒翠肉瓜炒班球食完啲肥膩野要食返啲綠色蔬果健康啲中和返🙌🏻翠肉瓜爽口清甜!唔會煮得太生唔夠熟咁!平時都麻麻地食魚,但呢個我ok✌🏻無骨!好食!🫣食幾多都唔怕會比魚骨哽親🫢🥬馬拉盞炒通菜好爽口,唔會話煮得太耐太冧嘅口感😆煮得好入味,諗唔到食咩菜 嗌呢個實無死👐🏻營業時間🕰️星期一至日 07:00-22:00👻就快父親節啦✨如果想食海鮮🦞嘅話要提前book📞餐廳都有麻雀同有得包場包房!私隱度極高💫岩曬想同朋友/一家人食飯嘅好地方🤟🏻餐廳淨係收現金🌟🌟記得帶定足夠cash去啦🤣#九龍城美食#美食推薦#香港美食#私房菜推薦#潮州菜#粵菜#侯王道28號
🍲富寶會所私房菜
📍九龍城侯王道28號一至2樓

平時係九龍城食野食得蛋
多,試下私房菜都幾特別幾過癮😆

🍲梅菜扣肉煲
肉片好有光澤😍肉質幾嫩滑,而且炆得好冧身好易咬🤤
再配埋梅菜咁食,酸酸甜甜好易入口加埋送飯一流🔥

🥒翠肉瓜炒班球
食完啲肥膩野要食返啲綠色蔬果健康啲中和返🙌🏻
翠肉瓜爽口清甜!唔會煮得太生唔夠熟咁!
平時都麻麻地食魚,但呢個我ok✌🏻
無骨!好食!🫣食幾多都唔怕會比魚骨哽親🫢

🥬馬拉盞炒通菜
好爽口,唔會話煮得太耐太冧嘅口感😆
煮得好入味,諗唔到食咩菜 嗌呢個實無死👐🏻

營業時間🕰️
星期一至日 07:00-22:00

👻就快父親節啦✨
如果想食海鮮🦞嘅話要提前book📞
餐廳淨係收現金🌟🌟記得帶定足夠cash去啦🤣

2023-06-13 90 浏览
父親節又要諗下帶屋企人去邊度食🤔今次嚟到九龍城呢間富寶會所私房菜,似乎都係一個唔錯選擇,今次叫咗啲小菜試下,如果同屋企人聚餐的話,可以提前叫定啲海鮮🐟🦐🦞大快朵頤,仲可以同餐廳講定自訂語句,會show係餐廳嘅大型屏幕,另外仲有麻雀枱可以耍樂,一定氹到長輩開心❤️❤️雲耳青瓜炒魚鬆 配例湯雲耳青瓜夠新鮮爽口,例湯足料飽肚😙😙蒜容粉絲蒸雞翼非常家常卻不錯嘅菜式,雞翼大隻又入味,鋪上粉絲,粉絲索晒肉汁,送飯一流👍🏻👍🏻人均消費:$150推介指數(10分為滿分):7.5分

雲耳青瓜炒魚鬆 配例湯
雲耳青瓜夠新鮮爽口,例湯足料飽肚😙😙

蒜容粉絲蒸雞翼

人均消費:$150
推介指數(10分為滿分):7.5分
2023-06-10
2023-06-13 36 浏览
➊ 🐠 冬菜蒸馬友 馬友本身好高營養價值,用冬菜蒸完之後微鹹中帶出甜味,食得出佢嘅鮮味,配埋白飯更加完美 😍..➋ 🦐 芝士大蝦一上到枱見到個芝士份量,對芝士愛好者嘅我未食已經好滿足🧀 啲蝦重要超大隻,食落超新鮮同彈牙🤓..➌ 🥬 馬拉盞炒通菜個菜炒到好有鑊氣,炒嘅時候加左少少辣椒,食起黎鹹香惹味,亦都唔會炒到過火,所以食起上黎好爽口🤫..哩間餐廳好特別,可以聯絡餐廳自訂語句show係餐廳大型屏到,如果想比驚喜朋友或屋企人都可以🤣 勁岩父親節驚喜🤫..哩間嘅海鮮好新鮮之外,煮完重有啲鮮甜味,不過我聽講佢嘅海鮮好快賣曬,同埋為左確保海鮮新鮮,最好去之前要提前預訂🫡除咗食,重有麻雀玩,下次要搵整腳再去過😈 ..📍 富寶會所私房菜 (九龍城)九龍城侯王道28號一至2樓..#hkig #hkfood #hkfoodlover #hkgdfood #cheesy #九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜富寶會所私房菜 #美食尋寳 #九龍城美食 #美食推薦 #香港美食 #私房菜推薦 #潮州菜#粵菜 #候王道28號 #yolo #lamlamfoodie
➊ 🐠 冬菜蒸馬友
➋ 🦐 芝士大蝦
➌ 🥬 馬拉盞炒通菜
除咗食,重有麻雀玩,下次要搵整腳再去過😈
📍 富寶會所私房菜 (九龍城)
九龍城侯王道28號一至2樓

2023-06-12 37 浏览
最近轉左去宋王臺呢邊返工,同事介紹咗呢間私房菜俾我😆本身以為私房菜會好貴,點知上到去發現佢有個中式午市套餐,好多款中菜都係$55咋🤩仲要包例湯或者熱飲,真係好抵!🥳雖然係茶餐廳價錢,但係食物素質依然保持私房菜嘅高水準、好友鑊氣💓今次就叫咗乾燒伊麵同埋雲耳青瓜炒魚鬆兩個套餐🤤份量好充足而且味道適中,唔會過鹹過淡👍另外覺得好正嘅係佢呢度可以要求老闆加個隔板隔開自己張枱,咁大家就算一個人去食飯嘅時候都可以有自己嘅私人空間,又唔使同人搭枱,真係好正啊🥹

2023-06-12
太久沒有吃中菜了!以往一提起九龍城,頂多只會想起琳琅滿目的泰國菜;其實,這裏還有許多優秀的中菜館。今天來到這一間富寶會所私房菜,感覺非常優質,吃過後朋友都讚不絕口,紛紛都說要再encore😂😂😂餐廳主打私房潮州菜,亦有許多款精緻的粵菜提供,想必能夠滿足一家人的不同需求。點菜的時候,原來他們家還有海鮮提供,不過記得提前預訂,才能夠吃到最時令的!吃着吃着,發現原來有麻雀提供,可以供三五知己一同耍樂!先談談我最推薦的三款菜式吧!竹笙海皇翅這個好吃!小朋友非常喜歡❤️魚翅十分足料!每一口都是爽口的魚肚和魚翅❤️真的是愛了!記得加上紅醋,味道更加昇華喔。碧綠炒班球班球即叫即炒,滿滿的鑊氣都快要把我嘴饞壞了🙈西蘭花沒有草腥味,小朋友都不禁一口接一口😂😂🤭而且,班球處理得非常好,老友記不用擔心吃到骨👌鮑汁花菇扣鵝掌說到粵菜的精髓,肯定就是這一味鮑汁花菇扣鵝掌!鵝掌就像花兒一樣,鋪滿在整個碟上,而且鮑汁非常入味,感覺補充了許多的骨膠原,大小朋友都愛吃!臨走的時候,看見原來餐廳可以提供自訂語句,展示在大型屏幕中,簡直就是父親節的首選!聽說父親節的前夕已經差不多滿座了,還不快點訂位?富寶會所私房菜(九龍城)九
太久沒有吃中菜了!

吃着吃着,發現原來有麻雀提供,可以供三五知己一同耍樂!

先談談我最推薦的三款菜式吧!

竹笙海皇翅
這個好吃!小朋友非常喜歡❤️

碧綠炒班球
班球即叫即炒,滿滿的鑊氣都快要把我嘴饞壞了🙈
西蘭花沒有草腥味,小朋友都不禁一口接一口😂😂🤭
而且,班球處理得非常好,老友記不用擔心吃到骨👌

鮑汁花菇扣鵝掌
說到粵菜的精髓,肯定就是這一味鮑汁花菇扣鵝掌!

聽說父親節的前夕已經差不多滿座了,還不快點訂位?

富寶會所私房菜(九龍城)
九龍城侯王道28號一至2樓
2023-06-10 41 浏览
🍽️ 富寶會所私房菜 📍 九龍城侯王道28號1至2樓-就黎到父親節,爸爸最鍾意食中菜,呢排佢好想食佢啲老友記介紹既私房菜,一於同爸爸去撐枱腳🥰🥰💫生炒排骨酸酸甜甜,夠晒開胃🥰🥰最鍾意佢雖然出邊包滿甜酸汁,入邊嘅排骨依然做到脆卜卜嘅口感🫶🏻🫶🏻💫自家豆腐爸爸話老人家食左熱氣嘢,就要食返啲唔熱氣嘅去中和返🤣🤣真係好可愛🤣🤣叫咗呢個豆腐都幾有驚喜!豆腐香滑不在話下,仲要有好多配料😍😍😍話時話呢,其實個豆腐係煎過㗎🤣🤣所以食落都好香口💫冬菜蒸馬友呢個就真係唔熱氣啦!🤣🤣鹹鹹香香嘅冬菜粒,配上油香四溢、肉質清甜嘅馬友🤌🏻🤌🏻🤌🏻不得了!難怪爸爸成日嘈住要黎食-🌟可愛嘅爸爸爭住買單🤣結果孝順嘅女女完全唔知價錢係幾多😅😅爸爸就話物超所值🌟見到餐廳有得包場打麻雀🤣🤣好啱大班人一齊去聚會🌟爸爸本身想叫海鮮,但原來要提前預訂🤣🤣推薦指數:4/5抵食指數:??#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #KowloonCity #九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
🍽️ 富寶會所私房菜
📍 九龍城侯王道28號1至2樓

💫生炒排骨

💫自家豆腐

💫冬菜蒸馬友

🌟見到餐廳有得包場打麻雀🤣🤣好啱大班人一齊去聚會
🌟爸爸本身想叫海鮮,但原來要提前預訂🤣🤣

推薦指數:4/5
抵食指數:??

#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食
#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
1K
2023-06-09 66 浏览
就嚟又到父親節啦!諗好同爸爸去邊度食大餐未?😋😋前排同屋企人嚟到九龍城的「富寶會所私房菜」食晚餐~~餐廳主打新派粵菜,環境闊敞舒適,並設有麻雀檯供娛樂用途🀄!啱哂一大班人嚟聚餐🤟🏻🤟🏻📍上湯焗龍蝦龍蝦份量好多🦞,肉質Q彈爽口、啖啖肉!!底部的伊麵軟硬適中,吸引哂龍蝦汁的精華、好入味🤤🤤📍日式清酒浸花甲花甲望落好新鮮,隻隻飽滿、冇沙!清洗得好乾淨~~加入清酒去煮後口感更清爽,並帶淡淡酒香🍶!味道好鮮甜❤️❤️📍香芒蝦球蝦球大大隻🦐,肉質爽脆彈牙~配上酸甜的芒果汁好開胃!!連埋蝦片一齊食口感更豐富呢👍🏻👍🏻
就嚟又到父親節啦!諗好同爸爸去邊度食大餐未?😋😋
前排同屋企人嚟到九龍城的「富寶會所私房菜」食晚餐~~

📍上湯焗龍蝦
龍蝦份量好多🦞,肉質Q彈爽口、啖啖肉!!
底部的伊麵軟硬適中,吸引哂龍蝦汁的精華、好入味🤤🤤

📍日式清酒浸花甲
花甲望落好新鮮,隻隻飽滿、冇沙!清洗得好乾淨~~

📍香芒蝦球
蝦球大大隻🦐,肉質爽脆彈牙~配上酸甜的芒果汁好開胃!!
連埋蝦片一齊食口感更豐富呢👍🏻👍🏻
2023-06-07 60 浏览
豉椒炒蟶子賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧蟶子每隻均肥美飽滿,多汁鮮嫩,配搭豆豉的濃香加上燈籠椒的甘甜,更突顯蟶子的鮮甜,非常惹味出色。香芒蝦球賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧蝦球超級大粒,經新鮮油炸,外皮酥脆可口,內裡蝦肉爽滑鮮美,香甜酸香的芒果醬汁正好中和油炸的膩,整體酸酸甜甜十分開胃,夏日良伴。🐧❣️海鮮類請提前預訂❤️🐧❣️餐廳可提供麻雀檯供客人耍樂,「雀」友聚腳良選❣️🐧❣️如有興趣,可預先聯絡餐廳自訂相關語句,並展示於餐廳大型屏幕❣️慶祝節日紀念一流❤️🐧❣️餐廳可提供包場包房服務🐧❤️結語:海鮮類菜式新鮮高質,必點良選。

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❣️海鮮類請提前預訂❤️

🐧❣️餐廳可提供麻雀檯供客人耍樂,「雀」友聚腳良選❣️

🐧❣️餐廳可提供包場包房服務

🐧❤️結語:海鮮類菜式新鮮高質,必點良選。

2023-06-06 71 浏览
富寶會所私房菜 網址: https://s.openrice.com/QrbS0ojmA00~ujLoTBA地址: 九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓電話: 23826688=====================屋企人難得可以一齊聚埋食飯我今日就預約咗呢間餐廳同屋企人食飯~😚我哋今次就包左一間房食飯菠蘿咕嚕肉呢碟菠蘿咕嚕肉啲肉好軟熟,唔會太乾,加上啲菠蘿粒,口感好豐富🥹🥹醬汁好香甜,唔會太甜,酸甜味好平衡,滲曬入啲肉裏面,好入味。啲菠蘿仲可以增加啲清新嘅口感,好好味!菠蘿粒同啲肉塊好均勻地分佈喺碟面上,好吸引人🥹招牌小菜: 生煎鹹魚肉餅呢個生煎鹹魚肉餅真係好正呀!餅皮煎到金黃酥脆,餡料用咗鮮嫩嘅豬肉同埋鮮味十足嘅鹹魚,令味道更加豐富。肉餅飽滿有彈性,唔會乾柴。又香又鹹,配埋啲醬汁,真係一流!賣相好吸引,啱哂同屋企人一齊分享提提大家如果想食佢哋嘅海鮮菜式,最好係預先訂座,咁就可以確保食到新鮮嘅海鮮。如果大家想父親節慶祝嘅時候有啲新意嘅話可以聯絡餐廳,餐廳仲提供包場包房嘅服務,又有大型嘅屏幕可以展示指定語句~而且更加有麻雀枱可以玩添💗
富寶會所私房菜

地址: 九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓
電話: 23826688
=====================
屋企人難得可以一齊聚埋食飯

招牌小菜: 生煎鹹魚肉餅

2023-06-06 66 浏览
話說屋企人好鍾意食中餐咁岩就黎父親節 於是乎我搵到一間好正既私房菜仲要有麻雀臺提供 岩晒啲雀友啦🀄️因為上網睇到話海鮮好食 好快賣晒 要提早預訂所以我book位個時順便預訂定先🤭包保食到✨上湯焗龍蝦伊麵底真係勁多龍蝦 感覺龍蝦仲多過麵🤣呢個情況實屬小見 仲要啖啖肉龍蝦仲要係脫晒殼架🥹岩晒我呢啲懶人放落口得左✌🏻而且伊麵加左蔥顯得麵既味道更加出色💕✨肉餅肉餅都有6、7件煎到勁香口 仲要係脆卜卜的 巧出色🥰而且肉餅都夠晒飽肚感🤣呢度仲有一圍12位既套餐 價值$4880咋都有成10道菜式 睇到都覺得好抵食 好岩for慶祝父親節😗仲可以提早同餐廳聯絡要求大型屏幕展示自訂語句制做大驚喜比爸爸啦😎
話說屋企人好鍾意食中餐

都有成10道菜式 睇到都覺得好抵食

好岩for慶祝父親節😗
仲可以提早同餐廳聯絡要求大型屏幕展示自訂語句
制做大驚喜比爸爸啦😎
就快到父親節啦,唔知大家諗左去那裏跟爸爸慶祝呢?今次來到九龍城一家私房菜,餐廳Menu選擇豐富!環境闊落舒適,除咗有麻雀檯供娛樂用途,仲可以聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕🖥 為爸爸送上驚喜👨提提大家海鮮最好提前預訂,今次叫到幾款菜式,味道不錯大大碟👍竹笙海皇翅啖啖都十分足料,翅搭配吸滿湯的竹笙,味道惹味香口 值得一試!菜膽上湯雞看賣相已好吸引,雞味香濃肉質嫰滑,配上菜清甜,送飯一流,值得一試

竹笙海皇翅

菜膽上湯雞

2023-06-05 23 浏览
📍富寶會所私房菜 (九龍城)🔍 九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓🩵花雕乳鴿口感鮮美,鴿肉香氣四溢,蘊含著花雕酒的香醇味道,鴿肉肥瘦相間,口感豐富好味🤤🩵原隻蠔皇鮑魚扣鵝掌呢道菜用了新鮮的鵝掌和鮑魚,並且將鮑魚用醬汁翻炒,令其入味。鵝掌則是經過細心處理,讓其質感鮮嫩,口感極佳。再加上一個蠔皇點綴整道菜式,讓味道更加豐富。😍🩵菠蘿咕嚕肉以炸過的豬肉塊和鮮菠蘿構成,酸甜味道相融合,口感豐富。豬肉塊炸得酥脆,口感非常棒,而菠蘿的酸甜味道則是為整道菜增添了一份清新的風味。🤩P.S1. 海鮮最好提前預訂2. 餐廳有麻雀檯供娛樂用途3. 可聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕🖥 父親節之選!

📍富寶會所私房菜 (九龍城)
🔍 九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

🩵花雕乳鴿
🩵原隻蠔皇鮑魚扣鵝掌
🩵菠蘿咕嚕肉

P.S
1. 海鮮最好提前預訂
2. 餐廳有麻雀檯供娛樂用途
3. 可聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕🖥 父親節之選!
2023-06-03 48 浏览
屋企人生日想食中餐,於是我搵咗間喺九龍城嘅私房菜同佢慶生🥳餐廳新開張,環境乾淨四正,枱與枱之間都好寬闊,如果想私隱度高啲仲可以包房添今餐嘅餐飲體驗唔錯,我哋都諗住父親節喺度擺一圍,包間房打下麻雀😃 最特別係到時可以搵餐廳自訂語句展示係餐廳大型屏幕畀個驚喜爸爸如果想食海鮮嘅話呢,就最好向餐廳提前預訂,咁就確保餐廳到時有供應同保證新鮮豉椒炒蟶子蟶子非常新鮮,鮮味十足,生熟度剛好,肉質非常幼嫩用豉椒炒超惹味喔~~ 好味到停唔到口生煎鹹魚肉餅肉餅煎得非常香口,外脆內軟鹹魚味好鮮香,呢道菜做得好出色
屋企人生日想食中餐,於是我搵咗間喺九龍城嘅私房菜同佢慶生🥳

豉椒炒蟶子
蟶子非常新鮮,鮮味十足,生熟度剛好,肉質非常幼嫩
用豉椒炒超惹味喔~~
好味到停唔到口

生煎鹹魚肉餅
肉餅煎得非常香口,外脆內軟

鹹魚味好鮮香,呢道菜做得好出色

2023-06-03 34 浏览
🍚 #九龍城 #富寶會所私房菜之前公司大佬請問飯,佢帶咗我哋去九龍城一間佢食開嘅私房菜「富寶會所私房菜」😳 好難得有機會喺香港食到私房菜,真係大眼界🤭!呢度環境同服務都好好,坐得舒服,好有賓至如歸嘅感覺🤗 食物方面都相當唔錯!🦞 上湯焗龍蝦伊面底龍蝦好香好大隻😍 伊面用上湯煮唔會好似炒咁熱氣,仲好多上湯好好味😋🍲 竹笙海皇翅竹笙一粒粒好有咬口,吸晒啲海皇翅湯好爆汁😆 翅嘅份量都好多🤗🐥 菜膽上湯雞菜膽上湯雞好大份,超大隻雞,用菜膽上湯煮好清甜🤗 仲係我最愛嘅生菜添!
🍚 #九龍城 #富寶會所私房菜

🦞 上湯焗龍蝦伊面底