2023-07-18 67 浏览
天氣沒有影響我食貨既心情👋🏼 叫左隻🐣炸子雞,炸子雞一向係香港人酒席飲宴既重頭戲,雞要肥,皮夠脆,骨飄香;呢到都做到~啲皮最好味🤤🫘椒鹽豆腐:皮脆,豆腐滑,仲有濃濃嘅豆味,配埋灑上嘅椒鹽,果然好得!✌🏼加多個碗白飯同一碟菜園,下一個好好嘅晚餐本身都想嗌啲🐟海鮮,不過侍應提醒海鮮最好提前預訂,咁就可以有最新鮮嘅貨!另外,餐廳有提供包場包房服務+ 麻雀檯供娛樂用途,一雞兩味食野+娛興so good
天氣沒有影響我食貨既心情👋🏼

加多個碗白飯同一碟菜園,下一個好好嘅晚餐

2023-07-14 98 浏览
🌟 富寶會所私房菜(九點城)九龍城一向多美食,呢間粵式私房菜,除咗約朋友嚟食飯,仲可以包場包房,有麻雀檯供應,玩大啲,可以聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕,真係咩派對可以。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~💫 招牌炸子雞有水準既炸子雞一定要用高油溫,逼走油分,令外皮酥脆。 呢碟炸子雞沒幾乎沒有皮下脂肪,雞皮夠薄,入口極香脆,汁多肉嫩,正👍💫清蒸海東升斑東星斑刺少,肉多,清蒸食啖啖肉,清蒸時間掌握得好好,肉質鮮嫩夠滑,加埋調味得宜既豉油汁,好好味。💫碧綠炒斑球翠肉瓜清甜,斑球件件夠大塊,而且魚肉鮮甜,用嚟配白飯食一流。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~推荐指数 👍👍👍👍👍(4/5)📍 九龍城侯王道28號一至2樓#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
🌟 富寶會所私房菜(九點城)

💫 招牌炸子雞

💫清蒸海東升斑

💫碧綠炒斑球

推荐指数 👍👍👍👍👍(4/5)

📍 九龍城侯王道28號一至2樓

#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食
#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
2023-07-14 46 浏览
今個月係爸爸生日,佢話想食私房菜🥘我即刻就諗返起九龍城呢間餐廳😆上次食過真係好唔錯,性價比高,食物質素都好,於是就帶爸爸過嚟再食多一次🤗上湯焗龍蝦伊麵底🦞首先龍蝦嘅份量多就不在話下啦,肉質都好新鮮彈牙,伊麵配上濃郁嘅龍蝦汁,食落口感好豐富,好惹味😋西蘭花炒鮮魷🦑西蘭花炒到啱啱好,綠油油嘅保持左蔬菜嘅鮮嫩度💓鮮魷食落都有咬勁👍呢間餐廳好多海鮮都可以都有提供㗎,如果有特別想食嘅海鮮仲可以提前預訂添😝

上湯焗龍蝦伊麵底🦞

西蘭花炒鮮魷🦑

2023-07-14 38 浏览
同屋企人過生日,佢哋訂咗一間位於九龍城嘅潮州菜館,海鮮要早少少同餐廳提前預訂,由於幾家人,人數比較多餐廳提供包場包房服務,環境闊落舒服!餐廳有麻雀檯供食客娛樂用途,玩咗一輪食物終於到了~叫咗蒜蓉開邊蒸琵琶蝦琵琶蝦純野生深海海捕,肉質含水份較多,肉味鮮甜嫩滑,淡而柔軟,潔白Q彈,有一股特殊的鮮味,可與大龍蝦肉媲美,肉多緊實,是一款不得不嘗的海鮮佳品。另外一款係薑蔥蒸魚云!非常夠鑊氣!可聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕🖥 ,不過食完先發現今次就冇埞度,下次有機會可以再試吓九龍城侯王道28號一至2樓

另外一款係薑蔥蒸魚云!非常夠鑊氣!

九龍城侯王道28號一至2樓
上星期係Family Day~👨‍👩‍👧老一輩都中意食中菜小編特登搵左間私房菜一齊食野🫶🏻餐廳主打潮州菜 + 粵菜😘好啱小編屋企人口味而且環境好privacy ✅包場✅包房 仲有麻雀提供💰一家大細十幾個真係好啱嚟~📌椒鹽豆腐全部一口size 外脆內軟☺️最正係夠熱🔥中菜真係要夠熱先好味道‼️整體調味唔錯~ 小編最中意點喼汁哈哈哈哈📌椒鹽鮮魷外層炸衣唔算好厚 食落唔會成口油😈魷魚好大條 質感好彈牙又帶小小脆身小編覺得一定要連飯食🍚好似無咁熱氣🤣 (心理作用)📌花雕醉鮑魚呢個鮑魚擺盤幾靚 可以打卡📸鮑魚size中等 但花雕味幾重肉質結實爽口✨涼浸浸嘅感覺好啱夏天食☀️屋企人食到舔舔脷👅 私房菜海鮮最好提前預訂 即日好難有想食海鮮當日去到仲見到有客人自訂語句show係餐廳大型屏幕🖥 呢個service都幾好~————————————————————味道😋:7/10抵食🥳:7/10環境🥂:7/10
上星期係Family Day~👨‍👩‍👧老一輩都中意食中菜
小編特登搵左間私房菜一齊食野🫶🏻
餐廳主打潮州菜 + 粵菜😘好啱小編屋企人口味
而且環境好privacy ✅包場✅包房 仲有麻雀提供💰
一家大細十幾個真係好啱嚟~

📌椒鹽豆腐
全部一口size 外脆內軟☺️
最正係夠熱🔥中菜真係要夠熱先好味道‼️
整體調味唔錯~ 小編最中意點喼汁哈哈哈哈

📌椒鹽鮮魷
外層炸衣唔算好厚 食落唔會成口油😈
魷魚好大條 質感好彈牙又帶小小脆身
小編覺得一定要連飯食🍚好似無咁熱氣🤣 (心理作用)

📌花雕醉鮑魚
呢個鮑魚擺盤幾靚 可以打卡📸
鮑魚size中等 但花雕味幾重
肉質結實爽口✨涼浸浸嘅感覺好啱夏天食☀️
屋企人食到舔舔脷👅

私房菜海鮮最好提前預訂 即日好難有想食海鮮
當日去到仲見到有客人自訂語句show係餐廳大型屏幕🖥
呢個service都幾好~
————————————————————
味道😋:7/10
抵食🥳:7/10
環境🥂:7/10
*九龍城家庭聚會私房菜*今天晚上和家人一起外出到九龍城這間私房菜吃晚飯團聚🏡,爸爸介紹了我們來吃這邊的蒸魚,身為大廚的他也推薦真難得呢😆*****💧🐠清蒸海東升斑這海魚東升斑在菜市場也不是這麼容易買的到啊~肉質超嫩的,又大條又好吃呢😋💖🍶🐡花雕醉鮑魚爸爸媽媽都很喜歡吃鮑魚,這只鮑魚界開了格子的紋狀,所以花雕都跑進去了,十分入味😍🩷🦐🍜蒜蓉粉絲開邊蒸琵琶蝦這個琵琶蝦要在訂位時提早預約才能點的🩵蝦肉好鮮甜又好大只呢!😍*****📍富寶會所私房菜地址: 九龍城侯王道28號一至二樓
*九龍城家庭聚會私房菜*

*****

📍富寶會所私房菜
地址: 九龍城侯王道28號一至二樓
2023-07-11 41 浏览
今天去了一家中式私房菜,點了他們家的招牌炸子雞和清蒸海東升斑,結果非常滿意。首先是他們家的招牌炸子雞,這道菜絕對是我吃過的炸雞中最好的一種。外皮炸得非常酥脆,而且炸得非常均勻,雞肉非常嫩,口感很好。另外,這道菜的調味非常恰到好處,很適合搭配啤酒。接下來是清蒸海東升斑,東升斑的肉質非常鮮嫩,蒸得剛好,加上少許蔥姜和清淡的調味,讓這道菜的味道非常鮮美,可以滿足幾個人的食量。總的來說,這家中式私房菜餐廳的招牌炸子雞,清蒸海東升斑和其他小菜都非常值得一試。海鮮最好提前預訂,餐廳這有有麻雀檯供娛樂。如果要選中式私房菜餐廳,這家餐廳絕對是一個不錯的選擇。

想食高質私房菜同屋企人慶祝生日,朋友介紹我試試富寶會所私房菜,位於九龍城侯王道28號一至2,而家有地鐵去九龍城真係超方便!!地鐵站行幾分鐘就到餐廳~今晚叫咗幾款小菜,特別推介椒鹽豆腐、碧綠炒班球同上湯焗龍蝦伊麵底!香口惹味既椒鹽豆腐熱辣辣上枱,外層脆卜卜,咬開係軟腍腍豆腐,椒香十足,外脆內軟好正。碧綠炒斑球賣相吸引,香噴噴搞到大家都流哂口水,魚肉肉質爽彈夠鮮味,翠玉瓜翠綠好爽口~上湯焗龍蝦伊麵底好食到我忍唔住食咗兩大碗,色香味俱全,龍蝦味道鮮美,伊麵吸盡龍蝦精華湯汁,口感鮮香!臨走前店員溫馨提示下次如果想食海鮮最好提前預訂,如果慶生仲可以聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕~食完私房菜,手痕想打返兩圈,餐廳仲有麻雀檯供娛樂用途,亦有包場包房服務,真係SO NICE~

2023-07-10
2023-07-11 16 浏览
今日同朋友再嚟呢一間富寶私房菜🥰 我哋簡單炒咗兩個小菜 就已經好滿足 分別係碧綠炒班球同西蘭花炒鮮魷😍 炒班球份量都算多 而且結實又唔腥🤟🏼 食得出好新鮮 加埋翠玉瓜 炒得啱啱好又唔會過熟 ☺️而西蘭花炒鮮魷 亦都唔錯 西蘭花無草腥味 食落都好彈牙🥸 我地兩個人叫咗兩碟餸已經好飽😙推介大家同朋友或者屋企人慶祝特別節日都嚟呢度😙 而且餐廳入邊仲有提供麻雀 以供娛樂 歡迎約埋屋企人打完牌再食小菜 不過就記得海鮮最好提前預訂啦🤪

喺九龍城有一間好出名嘅私房菜餐廳,主要以粵式飲食為主。最受歡迎嘅菜式當然包括上湯焗龍蝦伊麵。佢哋嘅菜式都用咗新鮮嘅食材,令人垂涎欲滴。我哋去咗試咗上湯焗龍蝦伊麵,真係好豪華。龍蝦肉質鮮美,湯汁濃郁,再配上香港嘅彈牙伊麵,真係令人回味無窮。蒜蓉粉絲開邊蒸琵琶蝦,粉絲口感爽滑,蒜香味道十分濃郁,真係好好味,令人食指大動。不過,如果你想食佢哋嘅海鮮菜式,最好要提前預訂。餐廳亦有備麻雀桌俾食客娛樂,好啱同朋友聚餐時使用。如果你有啲特別嘅要求,例如想要自訂語句展示喺餐廳嘅大型屏幕,餐廳都會樂意為你提供服務。最後,如果你想要包場包房,都可以向餐廳預訂。

• 上湯焗龍蝦伊麵底
2023-07-10 21 浏览
🇭🇰九龍城-富寶會所私房菜整體方面☑️二訪呢間私房菜!食物都仲係咁新鮮 同足料~~不過大家都係記得海鮮提前預訂啊 咁就包保有得食🤤另外:餐廳有麻雀檯供娛樂用途 啱晒我哋一齊去食飯順便娛樂吓🔥仲可以聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕~餐廳仲提供包場包房服務👽👅 花雕醉鮑魚(⭐8/10) 鮑魚隻隻都好大隻同埋新鮮,彈牙又容易咬🙆🏼‍♀️浸咗花雕 好入味同埋味道啱啱好 會令人keep住想食!!係出色既花雕醉鮑魚🤤👅 薑蔥魚雲煲(⭐8/10) 我係勁鍾意食薑蔥嘅人!!今次呢個薑蔥魚雲煲好正,魚肉好滑嫩 薑蔥味勁香,未送到埋枱已經陣陣香味🤤而且份量都多㗎~👅 清蒸海東升斑(⭐8/10) 之前都試過呢度嘅東升斑,今次魚肉同樣都係滑嘟嘟 又嫩口,有佢加落白飯好好食🤭⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗🎏地址:富寶會所私房菜 (九龍城)九龍城侯王道28號一至2樓按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗#lg_九龍城
🇭🇰九龍城-富寶會所私房菜

整體方面☑️

👅 花雕醉鮑魚(⭐8/10)

👅 薑蔥魚雲煲(⭐8/10)

👅 清蒸海東升斑(⭐8/10)

🎏地址:富寶會所私房菜 (九龍城)
九龍城侯王道28號一至2樓

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_九龍城
小編幾個月前發挖九龍城泰式美食時發現這間,試過還可以。前幾天友人最近問有沒有中式餐廳去吃龍蝦伊麵,然後小編還未試過這間的,所以就帶她去試試。因爲只有3個人,所以就叫了2道菜。上湯焗龍蝦伊麵龍蝦伊麵分量好多,每人都可以吃到2-3碗。滿滿的都是龍蝦肉,不是那種蝦殼大但肉小的那種。蝦肉肉質很鮮很彈,上湯沒有蓋過它的味道,反而另到蝦肉多一點汁水。伊麵少乾,所以最好沾上湯汁。清蒸海東升斑因爲怕只叫伊麵會不夠飽,所以還叫了海東升斑。海魚的味道尚算濃烈,加上調味過的鮮魚醬油跟淋上熱油,吃起來肉質鮮香嫩滑,小編最愛的就是魚的臉頰肉。是次晚餐體驗感不錯,如有興趣可以試試,特別有部分海鮮最好提前預訂。同時也適合一家大小,甚至親戚來吃飯,因爲有麻雀檯供娛樂用途,同時可以包場包房,餐廳大型屏幕🖥想放字句可聯絡餐廳自訂語句展示。🐟富寶會所私房菜Fubo Restaurant Club九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓1-2/F, Billionnaire Luxe, 39 Nga Tsin Wai Road, Kowloon City #九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美

因爲只有3個人,所以就叫了2道菜。

🐟富寶會所私房菜Fubo Restaurant Club
九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食
#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
2023-07-08 15 浏览
去九龍城不只有泰國菜,近年越嚟越多中菜同打邊爐都十分高質。今次父親節就揀咗依間私房菜同屋企人慶祝好彩有提前預訂,假期晚餐時間到幾乎滿座。不過想食海鮮最好提前預訂,今次都叫咗馬友十分新鮮🐟冬菜蒸馬友屋企人喜歡馬友,蒸的時間啱啱好肉質鮮嫩爽口,冬菜的鹹香味與肉質很夾,口感豐富涼瓜炒牛肉牛肉嫩滑,涼瓜的口感清爽帶小小甘甜味,兩者結合味道十分夾。蟲草花蒸雞蟲草花不濃味但蒸完時散發出清香的蒸氣雞肉鮮嫩多汁,蟲草花的清香味道和口感完美融入其中,味道鮮美如果人多餐廳仲提供包場包房服務,可聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕🖥 搞聚會必不可少。餐廳有麻雀檯供娛樂用途,啱晒一家大細活動聚餐

冬菜蒸馬友
屋企人喜歡馬友,蒸的時間啱啱好
肉質鮮嫩爽口,冬菜的鹹香味與肉質很夾,口感豐富

涼瓜炒牛肉
牛肉嫩滑,涼瓜的口感清爽
帶小小甘甜味,兩者結合味道十分夾。

蟲草花蒸雞
蟲草花不濃味但蒸完時散發出清香的蒸氣
雞肉鮮嫩多汁,蟲草花的清香味道和口感完美融入其中,味道鮮美

2023-07-08 40 浏览
前幾日同屋企人嚟咗呢一間九龍城嘅粵菜餐廳食嘢,今次已經係我哋第二次嚟食!呢間餐廳非常啱成家人嚟,因為佢有麻雀枱提供,可以同啲親戚朋友一齊打牌,另外仲有包房服務,成班人一齊嚟都冇問題!🌟招牌炸子雞見到佢係招牌菜!當然唔可以錯過一定要叫!炸子雞非常之香脆,外皮香脆之餘入面嘅雞肉滑,肉汁都非常之豐富!好鍾意佢仲有脆片做伴碟,脆卜卜都幾好食!🌟西蘭花炒鮮魷x碧綠炒班球夠晒健康嘅我哋梗係要叫番啲菜食下,揀咗呢兩款味道都唔錯!西蘭花好新鮮,鮮魷都好煙靭!碧綠炒班球魚肉就好滑,而且仲要一啲都唔腥,啲呱仲好爽甜!

🌟招牌炸子雞

🌟西蘭花炒鮮魷x碧綠炒班球
2023-07-07 25 浏览
之前屋企人生日有嚟呢到食過一次,環境好舒服,如果多人仲可以包房包場,咁樣就更有私人空間!而呢日就同朋友嚟食下上湯焗龍蝦伊麵底一拎上枱,已經流曬口水🤤新鮮龍蝦已經切件,食起來更方便,龍蝦肉非常彈牙鮮甜,伊麵吸收曬啲湯汁,真係好好味,而且麵質仲有少少彈牙,唔會話淋到咩口感都冇~碧綠炒斑球斑球非常新鮮,啖啖肉,配搭爽口嘅翠玉瓜,健康又好味😋薑蔥魚雲煲一打開煲蓋,已經聞到好香,魚雲好滑,調味剛好,送飯一流呢到嘅海鮮好受歡迎,如果想食海鮮,最好提前預訂,咁就實有得食!

上湯焗龍蝦伊麵底

碧綠炒斑球
斑球非常新鮮,啖啖肉,配搭爽口嘅翠玉瓜,健康又好味😋

薑蔥魚雲煲
一打開煲蓋,已經聞到好香,魚雲好滑,調味剛好,送飯一流

• 上湯焗龍蝦伊麵