2023-07-06 40 浏览
朋友飯局諗左諗右唔知食乜好,於是我介紹呢間俾佢,之前試過,質素唔錯,而且餐廳有麻雀檯供,又可包場包房,岩晒一大班人gathering同上次一樣,我地提早預訂海鮮。個人特別鍾意椒鹽鮮魷、椒鹽豆腐、蒜蓉粉絲開邊蒸琵琶蝦。鮮魷外脆內嫩,火候控制得岩岩好,粉漿薄身,食落酥脆,魷魚爽口彈牙。豆腐食落好嫩滑,外層炸得好薄又咸香,一上菜好快就清盤。蒜蓉粉絲吸收左蝦汁,食落幾鮮味,琵琶蝦肉質厚實,爽口鮮味。第一次來食既朋友都覺得整體食物味道唔錯。

豆腐食落好嫩滑,外層炸得好薄又咸香,一上菜好快就清盤。

2023-07-06 22 浏览
滋味富寶私房菜近排好多朋友生日,於是再嚟encore富寶,同班friend食好啲慶祝吓🤩薑蔥魚雲煲非常高質,首先魚雲非常之大嚿,而且索晒啲醬汁鹹香十足,而且非常之有咬口,送飯一流😋花雕醉鮑魚更加係出色之作,花雕味好出,配搭埋有咬口嘅鮑魚,簡直係滋味滿瀉,食到我舔舔脷,一定要叫😚餐廳環境都好闊落,而且仲可以book房,啱晒一班朋友聚下❤️#打卡餐廳 #小店推介 #美食推介 #美食地圖 #吃貨 #相機食先 #hkkol #hkmicroinfluencer #hkinfluencer #beautybloggerhk #kolhk #hkbeautyreview #hkbeautyblog #hkbeautyblogger #beautykol #hkpr #hkmarketing
滋味富寶私房菜

#beautybloggerhk #kolhk
#hkbeautyreview #hkbeautyblog
#hkmarketing
2023-07-05 16 浏览
之前嚟九龍城已經同屋企人食過呢間私房菜,因為覺得食物質素同服務都好好,決定要再encore😝 今次試咗下面呢三款菜式,好食到舔舔脷😋椒鹽鮮魷🦑魷魚好新鮮咬落去好彈牙, 外層都唔會太厚粉,椒鹽味都好出,配飯食啱啱好🥳清蒸海東升斑🐟新鮮嘅海鮮淨係咁樣蒸都鮮味十足,配上一啲簡單嘅調味料,例如姜絲同蔥段,令東星班嘅鮮味更加突出👍花雕醉鮑魚💓鮑魚同花雕酒嘅味道相互融合,鮑魚食落鮮嫩但係都不失彈性,配上花雕調味口感更為豐富🥰呢度老細成日都會喺舖頭同客傾計,我發現原來呢度仲有包場服務㗎🤩過時過節要慶祝嘅話呢度都不失為一個好選擇😽

椒鹽鮮魷🦑

清蒸海東升斑🐟

花雕醉鮑魚💓

.九龍城高質海鮮私房菜 | 包場娛樂食飯好去處📍#富寶會所私房菜要安排幫同事farewell,搵到呢間私房菜😃 餐廳提供包場包房服務,預早book位既同時記得提前預訂埋心儀既海鮮🙌🏻唔怕到時失落無得食!餐廳環境闊落舒適,收工早到未齊人,見仲有免費麻雀打🤭幾貼心既私房菜,連娛樂都有提供💓重點係預訂時,餐廳問到有無節日慶祝,我當然話farewell同事,餐廳話可自訂語句展示於餐廳大型屏幕🖥 最後同事睇到好開心😍👇🏻介紹番幾道推介菜式👇🏻🦞上湯焗龍蝦伊麵底龍蝦好新鮮🤤煮到岩岩好,保持到龍蝦鮮味同彈牙👍🏻👍🏻👍🏻食落啖啖肉架,上湯芡汁唔會太濃搶過龍蝦味,伊麵唔會一夾就斷,讚!🦑西蘭花炒鮮魷魷魚好爽口彈牙☺️,調味剛剛好🤗健康之選🙌🏻🐔招牌炸子雞果然係招牌菜😊雞肉外脆內軟,咬落仲滲緊雞油,好香好好食😋——————————————-📍 富寶會所私房菜📍 九龍城侯王道28號一至2樓📆星期一至日:07:00~22:00#hkfoodstep#hkfoodstep九龍城#hkfoodatep私房菜#九龍城美食 #hkfood #hkfoodie #hkcouple #九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富

九龍城高質海鮮私房菜 | 包場娛樂食飯好去處
📍#富寶會所私房菜

👇🏻介紹番幾道推介菜式👇🏻

🦞上湯焗龍蝦伊麵底

🦑西蘭花炒鮮魷
魷魚好爽口彈牙☺️,調味剛剛好🤗健康之選🙌🏻

🐔招牌炸子雞
果然係招牌菜😊雞肉外脆內軟,咬落仲滲緊雞油,好香好好食😋

——————————————-

西蘭花炒鮮魷
招牌炸子雞
西蘭花炒鮮魷
2023-07-03 31 浏览
屋企人生日,想搵個地方又有麻雀🀄️打,環境又舒服食餐飯,就揀左九龍城《富寶會所私房菜》。可以包場包房,有需要嘅話仲可以係餐廳大型屏幕show祝福語句,不過要預早同餐廳講定。✨冬菜蒸馬友馬友油脂豐富,肉質好鮮甜。蒸嘅火候剛好,肉質嫩滑,剛剛離骨。加上鹹鹹甜甜嘅冬菜,好味。✨梅菜扣肉煲邪惡之選😈扣肉超腍,入口即溶,肥而不油膩。梅菜香味完全滲入扣肉同底層嘅生菜之中。梅菜加埋啲醬汁撈飯真係一流🥹✨蟲草花蒸雞從來都好鐘意食蟲草花同雲耳,好味又健康。用黎蒸雞令成件事更香。雞肉都好滑。如果想食海鮮,最好提前預訂,穩陣啲。

✨冬菜蒸馬友

✨梅菜扣肉煲

✨蟲草花蒸雞
如果想食海鮮,最好提前預訂,穩陣啲。

2023-06-03
2023-07-03 43 浏览
今日約咗朋友食飯,諗住近近哋屋企附近食,朋友提議食富寶會所私房菜。餐廳環境舒適又高檔,仲有麻雀檯供娛樂用途,如果慶祝生日仲可以聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕比親友驚喜。西蘭花蝦球花枝片食材新鮮,蝦肉好嫩滑,蝦球花枝片同西蘭花嘅組合好夾,蝦球花枝片令西蘭花更鮮甜,花枝片爽口彈牙,唔會太油膩。呢間餐廳仲有海鮮食,但最好提前預訂。招牌炸子雞,用咗新鮮炸蝦餅做擺盤,啱啱炸出嚟嘅炸子雞皮係呈現一層薄薄嘅酥脆質地,炸得啱啱好,雞皮又薄又香脆,而且唔會太油膩。雞肉肥瘦適中,一啖落去,雞皮即刻爆開,雞肉質好嫩好juicy,份量仲十分滿足!
西蘭花蝦球花枝片
2023-07-03 42 浏览
今天去左一間九龍城私房菜,因家人喜歡食海鮮,但海鲜最好提前預訂😉,而且餐廳竟有麻雀檯提供娱樂用途,啱哂一家大細玩樂,而且在慶祝節日更可自訂句子會出展示餐廳大型屏幕,相當貼心🥰竹笙海皇翅竹笙的清香和翅的鲜嫩互相融合,海鲜的口感都非常鲜甜,翅浸透了竹笙和海鲜的香味,使整道菜品的味道更加鲜美濃郁😋蟲草花蒸鷄🐔雞肉的味道鮮美,熱氣騰騰,口感滑嫩,加上蟲草花的香味,讓這道菜香氣四溢,十分美味😝 香煎馬友🐟肉质非常鲜嫩而且表皮又煎得香口,外脆內嫩,香味四溢,味道鲜香美味😍餐廳地址:九龍城侯王道28號一至2樓 #九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號

竹笙海皇翅

蟲草花蒸鷄🐔

香煎馬友🐟

餐廳地址:九龍城侯王道28號一至2樓

用餐优惠
優惠券
2023-07-02 36 浏览
屋企人生日,訂左檯係九龍城侯王道富寶會所私房菜同埋親戚一齊食晚飯,環境幾好,有麻雀檯供娛樂用途,訂座時店員都有提及如果想食海鮮最好提前預訂,叫左幾道小菜質素唔差芝士大蝦大蝦一碟都有數十隻,大隻爽口,隻隻都沾滿芝士汁🤤香濃又creamy支竹班頭腩煲魚腩先炸後炆,肉多幼骨少,啖啖肉咁食🤤肉質厚實嫩滑,配料豆卜和枝竹都好正,吸哂醬汁精華,燜得入味自家豆腐叫左碟素食,豆腐係餐廳自家製,豆味都幾濃,上面伴不少菇菌,老少皆宜的家常菜🤣整體價錢唔貴,但坐得舒適,服務都幾好,同屋企人聚餐都幾合適

芝士大蝦

支竹班頭腩煲

自家豆腐

整體價錢唔貴,但坐得舒適,服務都幾好,同屋企人聚餐都幾合適
2023-06-02
2023-06-29 41 浏览
今次我去咗九龍城嘅富寶會所食私房菜, 餐廳喺位於九龍城侯王道28號一至2樓.,位置非常方便。佢哋嘅主打係潮州菜同埋粵菜,今次我嘗試咗佢哋嘅豆椒炒蟶子王同埋麻辣鴨舌🥳首先如果你係鍾意食蟶子嘅話,一定唔可以錯過呢個豆椒炒蟶子王。佢嘅醬汁炒得好入味,火候非常夠而且啲蟶子肉質都好鮮甜,口感又爽脆,配啤酒真係好開胃!至於麻辣鴨舌,鴨舌腍身煮得好啱啱好,同埋啲麻辣調味啱啱好,夠辣夠味,味道真係好開胃!如果你係麻辣控,一定要試下呢道菜😍總括而言,富寶會所私房菜嘅菜式真係好出色,兩款菜式都係十分正宗,而且火候把控好好,味道十分地道。最重要嘅係,侍應服務一流,令我地感受到舒適嘅用餐體驗。如果你想食正宗嘅潮州菜同粵菜,富寶會所私房菜絕對係一個值得一試嘅餐廳!

2023-05-13
2023-06-28 42 浏览
🚩 富寶會所私房菜 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈支竹班腩煲煲出嚟嘅湯汁好濃郁,班腩一啲都唔腥,全部都大大件超厚肉支竹,煮得好腍,好入味真係一試難忘🌈冬菜蒸馬友馬友肉質鮮嫩,蒸得啱啱好而且用返啲冬菜一齊蒸,啲味道好豐富食完都仲想再嚟一碟🌈梅菜扣肉腩肉好腍,一啖就入口即溶下面嘅生菜吸滿精華梅菜味道又好香,調味亦都岩岩好🌈蟲草花蒸雞雞肉好嫩滑,仲有啲蟲草花嘅香味雞肉份量好多,啖啖肉嫁
🚩 富寶會所私房菜
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈支竹班腩煲
煲出嚟嘅湯汁好濃郁,班腩一啲都唔腥,全部都大大件超厚肉
支竹,煮得好腍,好入味
真係一試難忘

🌈冬菜蒸馬友
馬友肉質鮮嫩,蒸得啱啱好
而且用返啲冬菜一齊蒸,啲味道好豐富
食完都仲想再嚟一碟

🌈梅菜扣肉
腩肉好腍,一啖就入口即溶
下面嘅生菜吸滿精華
梅菜味道又好香,調味亦都岩岩好

🌈蟲草花蒸雞
雞肉好嫩滑,仲有啲蟲草花嘅香味
雞肉份量好多,啖啖肉嫁
2023-06-28 29 浏览
近排嚟咗九龍城,發掘左呢間非常之好食嘅私房菜,令到我食到舔舔脷☺️枝竹斑腩煲非常之有質素,枝竹非常之入味,而且好有咬口,斑腩肉質嫩滑,而且食落又夠厚身,啖啖肉非常正😍竹笙海皇翅更加係超乎我想像,首先材料非常之足,竹笙食落爽脆,配搭埋有質感嘅翅,又補身又滿足😋香煎馬友都有返咁上下水準,外皮煎到好脆身,配搭埋香口嘅魚肉,滋味滿瀉,令平時唔係特別好魚嘅我都食咗好多😚冇諗到今次私房菜嘅體驗咁正,食物質素有一定嘅水準,餐廳又夠明亮闊落,下次一定會再搵機會嚟食😄

2023-06-27 29 浏览
端午節除咗要食糭之外,一家人齊齊整整一齊出去食飯都好重要!但係大節日喺邊度食嘢好呢?到處都好多人。 九龍城有呢一間私房菜,有好多朋友推介 試試佢啦!真係冇介紹錯👍🏼 地方闊落 坐得好舒服!間餐廳有麻雀枱 🀄️ 唔係一定要去茶樓先可以一邊打牌一邊食飯。好方便 👏🏼👏🏼👏🏼 冬菜蒸馬友 新鮮魚同冬菜蒸埋一齊 味道啱啱好 魚肉好鮮甜 冬菜不會太鹹 太好味啦! 枝竹班頭腩煲 熱辣辣嘅煲 啲汁配飯啱啱好 魚肉鮮甜 好啱一班人一齊食。 呢間餐廳好適合一大班人一齊過嚟玩,食餐好!又有房又有麻雀枱,大家可以好開心一齊玩!
2023-06-27
2023-06-26 53 浏览
適合一家大細/朋友相聚/帶長輩用餐的中式私房菜✅來這裡吃過幾次飯主要因為這裡環境好,坐得舒服。服務員服務質素很好,菜品好。而且餐廳有麻雀檯,可以包場包房。一邊食飯,一邊打牌😂如果有朋友生日仲可聯絡餐廳自訂語句展示係餐廳大型屏幕🖥 有小驚喜💛今次試左:香煎馬友這道菜很受歡迎,不會太咸,但要趁熱吃,大人細路仔都喜歡。自家豆腐 冬菇是點睛之筆,昇華了整個豆腐的口感。翠玉瓜炒斑球道簡單而又不簡單的斑球,炒得粒粒分明,飄香四溢提提你~海鮮最好提前預訂啊!📍富寶會所私房菜九龍城侯王道28號一至2樓 #九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號

適合一家大細/朋友相聚/帶長輩用餐的中式私房菜✅

今次試左:

香煎馬友
這道菜很受歡迎,不會太咸,但要趁熱吃,大人細路仔都喜歡。

自家豆腐
冬菇是點睛之筆,昇華了整個豆腐的口感。

翠玉瓜炒斑球
道簡單而又不簡單的斑球,炒得粒粒分明,飄香四溢

提提你~海鮮最好提前預訂啊!

📍富寶會所私房菜
九龍城侯王道28號一至2樓

2023-06-26 38 浏览
黎到九龍城,好多人都會諗起泰國菜,不過今日想食中菜,就search 下附近有咩中菜館,睇個名本身以為淨係做熟客生意,但原來佢同普通酒樓一樣食小菜同海鮮,而海鮮最好提前預訂,上到去仲見到呢度有麻雀枱,提供包場包房服務,啱晒約一大班親朋戚友黎食同打麻雀🀄️1️⃣ 生炒排骨最鍾意食嘅小菜!味道酸酸甜甜,仲有唔少菠蘿🍍好開胃,排骨嘅粉漿又唔會太厚,外脆内軟!2️⃣ 芝士大蝦👱🏼‍♀️最喜歡芝士🧀而呢個菜就可以完全滿足到我,因為有大量芝士溶,而且啲蝦仲好大隻,每隻都沾滿芝士,食落新鮮又彈牙🤗3️⃣ 上湯杞子浸菜苗當然要叫返個菜平衡下啦,菜苗好鮮甜😋仲keep到鮮綠色,加上具滋補效用嘅杞子,連個湯都可以飲埋。食完飯之後,聽到職員講原來可以將一啲自訂語句show係酒樓大型屏幕上,只要事先同酒樓聯絡就可以,啱哂想俾surprise人的你。#hkfoodie #hkcouple #foodie #hkig #情侶美食 #周圍食 #相機先食 #九龍城美食 #吃貨 #食好西 #九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶 #美食推薦 #香港美食 #私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #foodlover #h

1️⃣ 生炒排骨

2️⃣ 芝士大蝦

3️⃣ 上湯杞子浸菜苗

#hkfoodie #hkcouple #foodie #hkig #情侶美食 #周圍食 #相機先食 #九龍城美食 #吃貨 #食好西 #九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶 #美食推薦 #香港美食 #私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #foodlover #hkdaily #hkdining #foodstagram #打卡 #hkfood #hkeat #yummy #周末好去處 #discoverhongkong🇭🇰 #食在九龍城
2023-06-25 17 浏览
地道惹味九龍城私房菜九龍城區是集美食於一地,餐廳配上簡約設計嘅裝潢,俯望九龍城街景,會所式的享受。私房菜推介不少為海鮮,例如椒鹽鮑魚、翡翠炒海斑球和上湯焗龍蝦都是推薦菜式之一,菜式精緻之餘食材亦顯高級,每道菜都火喉十足,食材足料呈上是性價比甚高的私房菜餐廳❥椒鹽鮑魚: 香脆惹味爽口,脆起來個質感很好味❥翡翠炒海斑球: 以翡翠碧綠西蘭花爆炒海斑球,賣相吸引,聞落亦香噴噴❥上湯焗龍蝦: 肉質彈牙幼嫩,配以上湯味道鮮美總括: 惹味食材足料之選
地道惹味九龍城私房菜

❥椒鹽鮑魚: 香脆惹味爽口,脆起來個質感很好味
❥上湯焗龍蝦: 肉質彈牙幼嫩,配以上湯味道鮮美

總括: 惹味食材足料之選