家賀屋

Harvest House
這陣子吃過最豐盛的一餐日本料理 !幾個朋友去還可以包了一間細房, 超寫意的! 一開始呈上桌的特選刺身盛已經很有睇頭刺身新鮮又厚切, 赤身三文魚牡丹蝦油甘魚都色澤美美,入口也很鮮。-追加的中拖羅刺身呈現淡粉紅色,魚油香香! --另外這裡的創意卷物也很打卡able青龍包著的炸蝦很有口感,個人大愛彩虹壽司卷,左口魚三文魚帶子各式刺身,包著牛油果壽司,口感超一流。當然還有各式佐酒小物,清酒煮花甲很好吃-炸三文魚皮和海苔脆醬魷魚也很棒~!! 鶏皮餃子燒得香脆,入面肉汁滿滿燒物十分推薦薄燒牛舌和吉列芝心豬扒前者啖啖牛肉香超級滿足,後者豬扒炸得鬆化,流心芝士完全無得輸啊~不過最讓人驚喜的竟然是兩碗丼飯!特選海鮮丼新鮮刺身滿滿鋪滿碗上, 新鮮厚切色彩飽滿!牡丹蝦creamy 好食, 貝類也十分新鮮彈牙, 仲有大大隻磯燒鮑魚!-海鹽輕燒石狩丼 - 三文魚輕燒過也很好吃~-啖啖魚油香超級滿足~希望下次來也能吃到這新鮮的味道啊~-啊對了, 餐廳為慶祝周年紀念, 最緊Kirin 一番搾做緊50% off 啊~新鮮刺身加上Kirin啤酒,超爽的!家賀屋Harvest House銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
這陣子吃過最豐盛的一餐日本料理 !
幾個朋友去還可以包了一間細房, 超寫意的!
一開始呈上桌的特選刺身盛已經很有睇頭
刺身新鮮又厚切,
赤身三文魚牡丹蝦油甘魚都色澤美美,
入口也很鮮。

追加的中拖羅刺身呈現淡粉紅色,魚油香香!
另外這裡的創意卷物也很打卡able
青龍包著的炸蝦很有口感,
個人大愛彩虹壽司卷,
左口魚三文魚帶子各式刺身
包著牛油果壽司,口感超一流。
當然還有各式佐酒小物,
清酒煮花甲很好吃
炸三文魚皮和海苔脆醬魷魚也很棒~!!
鶏皮餃子燒得香脆,入面肉汁滿滿
燒物十分推薦薄燒牛舌和吉列芝心豬扒
前者啖啖牛肉香超級滿足,
後者豬扒炸得鬆化,流心芝士完全無得輸啊~
不過最讓人驚喜的竟然是兩碗丼飯!
特選海鮮丼新鮮刺身滿滿鋪滿碗上, 新鮮厚切色彩飽滿!
海鹽輕燒石狩丼 - 三文魚輕燒過也很好吃~
啖啖魚油香超級滿足~
希望下次來也能吃到這新鮮的味道啊~
新鮮刺身加上Kirin啤酒,超爽的!
家賀屋Harvest House
銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
2024-07-17 86 浏览
樓座高,卡位梳化位都好寬敞舒適!lunch set包味噌湯、沙律、燉蛋,仲可以優惠價加飲品同甜點品!👉🏻橫綱刺身定食 $285可揀手打烏冬或壽司飯,非常精緻,多款新鮮刺身厚切包括大本鮪魚腩、油甘魚同特大赤海老,選料上乘,肉質鮮嫩,非常高質!👉🏻特選海鮮丼定食 $348上等海鮮刺身,包括三文魚、海膽、吞拿魚蓉、赤背、鮑魚、左口魚、特大赤海老等!各種鮮甜迴盪,絕對係色香味俱全!👉🏻海帶味噌湯海帶配軟嫩豆腐,仲有粒粒蜆肉,好足料!👉🏻日式燉蛋非常細滑綿密,恰到好處嘅熟度令口感更濃郁滑嫩,而且好有蛋香!👉🏻胡蔴田園沙律新鮮蔬菜,香濃嘅芝麻醬汁,好開胃!👉🏻千層雲呢拿蛋糕 $22層次豐富,千層每層都綿密濕潤,中間夾有順滑雲呢拿cream,甜而不膩!👉🏻芝士蛋糕 $15好厚實,芝香濃郁!👉🏻巨峰乳酸梳打 $18果香,清爽微酸!👉🏻原味乳酸梳打清新爽潤,有活力感!

👉🏻橫綱刺身定食 $285

👉🏻特選海鮮丼定食 $348

👉🏻海帶味噌湯
海帶配軟嫩豆腐,仲有粒粒蜆肉,好足料!

👉🏻日式燉蛋

👉🏻胡蔴田園沙律
新鮮蔬菜,香濃嘅芝麻醬汁,好開胃!

👉🏻千層雲呢拿蛋糕 $22

👉🏻芝士蛋糕 $15
好厚實,芝香濃郁!

👉🏻巨峰乳酸梳打 $18
果香,清爽微酸!

👉🏻原味乳酸梳打
清新爽潤,有活力感!
2024-07-17 82 浏览
今日和朋友到銅鑼灣一間日本餐廳食午飯,裡面卡位寬敞,感覺好舒服。睇餐牌有刺身定食、丼定食和寿司定食,除此之外,仲有好多小食和燒物;每款定食有海帶味噌湯、田園沙律和日式燉蛋!✨橫岡刺身定食✨✨可選湯烏冬或御飯✨有大本鮪魚腩、油甘魚、日本帆立貝和特大赤海老,共八件厚切刺身,配埋御飯一齊食,刺身鮮甜肥美,大本鮪魚腩嘅油香,令米飯更香糯!✨蔥吞拿魚腩海膽丼定食丼定食配有味噌湯、胡麻沙律菜、有海鮮、蜆肉嘅日式燉蛋,好好味!丼飯面仲鋪咗滿滿又新鮮嘅吞拿魚腩和海膽,感覺每啖飯都鮮味可口😋

✨橫岡刺身定食✨
✨可選湯烏冬或御飯✨

✨蔥吞拿魚腩海膽丼定食

2024-07-15 156 浏览
今晚朋友請食飯, 特別選擇在銅鑼灣 [家賀屋] ,   位置在渣甸街, 亨環,  這座商廈地點好方便,  電梯大堂好美觀, 乘電梯直達二樓.    日式裝修,  整潔明亮.設有日式酒吧,  好時尚. 卡座及方桌, 適合拍拖, 或大伙兒聚餐.  也有 VIP 房,  約朋友, 家庭聚會也不錯. 服務員招呼有禮.   送上綠茶及餐牌,  餐牌好清晰, 點選無難度.我們先點飲品,  原味乳酸梳打酒, 麒麟一番榨黑白啤.   冰凍解渴, 消暑降溫.朋友喜歡 日本蕎頭,  醃制酸甜帶點辣.  清爽開胃.我叫了  味琳魚翅乾,   理想送酒小吃,  鱈魚片烤到脆卜卜, 沾上沙律醬同吃, 令人食不停口.  炸三文魚皮 :   食落酥脆香口,  唔會覺得油膩.  九州煙燻生華味雞,   滑溜溜的雞肉剌身, 無腥味.加上洋蔥絲, 口感嫩滑細緻.  食剌身又多一個選擇.北海道螢光魷魚沖漬,  BB 螢光魷魚, 外層帶爽脆感, 味道帶點咸香, 加點芝麻蔥好好味. 點了特選刺身盛 6  款.  平目魚, 油甘魚 , 三文魚腩,  赤蝦,  吞拿魚腩, 八爪魚, 由淡味的白身魚開始先食. 平目魚, 鮮味甘香.
 [家賀屋] 日式裝修,  整潔明亮.
設有日式酒吧,  好時尚.
朋友喜歡 日本蕎頭,  醃制酸甜帶點辣.  清爽開胃.
味琳魚翅乾
 炸三文魚皮 :   食落酥脆香口,  唔會覺得油膩.
炸三文魚皮
 九州煙燻生華味雞,   滑溜溜的雞肉剌身, 無腥味.
九州煙燻生華味雞
加上洋蔥絲, 口感嫩滑細緻.  食剌身又多一個選擇.
北海道螢光魷魚沖漬
平目魚, 鮮味甘香.  油甘魚, 質感綿滑.
點了特選刺身盛 6 款. 平目魚, 油甘魚 , 三文魚腩, 赤蝦, 吞拿魚腩, 八爪魚
特大赤海蝦, 蝦身晶瑩剔透, 肉質結實鮮甜.
吞拿魚腩, 入口溶化的確令人有無比的滿足感, 特別開胃.
韓國 Korean Gold 真蠔,  生蠔好大隻, 新鮮肥美,  肉質爽脆, 配上土佐醋啫喱,   蠔味更鮮.
韓國 Korean Gold 真蠔
大本鮪魚腩, 本月大優惠.    厚肉, 肉質肥美嫩滑, 魚香味重, 味道最濃郁.
大本鮪魚腩
師傅特選壽司 8貫:  擺盆吸引,  各款一件.  件件新鮮肥美.
北海道馬糞海膽軍艦, 牡丹蝦, 活赤貝,  金目鯛, 深海池魚皇, 拖羅, 煙燻池魚, 池魚.
赤貝壽司新鮮赤背 外表橙紅色,   口感超爽牡丹蝦 :  重蝦味, 口感充實, 鮮甜膠口.
深海池魚皇, 煙燻池魚, 池魚:  魚肉鮮嫩肥美, 充滿魚油甘香.
這兩款最出色:  北海道馬糞海膽軍艦, 海膽好新鮮,  鋪得滿滿十好吃,  紫菜非常脆.
金目鯛,   矜貴野生品種魚,  魚肉好滑, 肉質細緻.
北海道馬糞海膽軍艦, 金目鯛
鹽燒鰝鰺魚頭鮫,  燒得火喉剛好, 魚皮夠脆, 魚肉多,  嫩滑鮮甜, 油脂香氣十足, 又不會太油.   勁好食.
鹽燒鰝鰺魚頭鮫
關東煮手打烏冬,  冬菇, 豆腐,  荺蒻, 白蘿蔔, 好味又足料,  用了上等的烏冬,  口感滑溜.  湯頭淡淡清甜, 飲完好滿足.
關東煮手打烏冬
這個晚餐食材新鮮有質素, 價錢抵食,  服務員態度殷勤, 值得再來.
味琳魚翅乾
  • 吞拿魚腩
  • 八爪魚
  • 北海道馬糞海膽軍艦
  • 金目鯛
好耐之前去過灣仔那間店,係網上發現原來最近係銅鑼灣開設第二間分店,地點好方便,當然要去試吓。特選刺身盛-時令鮮魚附 ($238)有6款刺身:三文魚、墨魚、牡丹蝦、吞拿魚、金鯛、鰝鰺,筆者至愛牡丹蝦,又大又鮮甜。麒麟一番榨 黑白啤(508ml)($39)原價$78的啤酒,現在半價,真的好抵飲,實在忍唔到口!😜😜有啤酒飲,當然要啲有小食先夠盡興,這三款小食,真的好適合佐酒呢 !酒肴三味($108)炸三文魚皮 ($38)味琳魚翅乾 ($68)牛油果角切刺身沙律($138)- 同炎熱天氣好配合鹽燒鰝鰺魚頭鮫 ($128) - 燒得恰到好處,魚肉仍然嫩滑。關東煮 ($45)- 煮得好入味。生薑燒安格斯牛肉丼 ($148)- 之前嘅食物比較不飽肚,所以最後要了一個丼,牛肉鬆軟,食完好滿足!飲完啤酒未盡興,繼續要了另外兩款酒,都係容易入口,好鬼爽!中野梅入梅酒 ($68)檸檬冰果碳酸酒 ($58)呢度坐位寬躺,選擇又多,不失為一個慶祝聚會的好地方!

特選刺身盛-時令鮮魚附 ($238)

麒麟一番榨 黑白啤(508ml)($39)
原價$78的啤酒,現在半價,真的好抵飲,實在忍唔到口!😜😜

酒肴三味($108)

炸三文魚皮 ($38)

味琳魚翅乾 ($68)

牛油果角切刺身沙律($138)- 同炎熱天氣好配合

鹽燒鰝鰺魚頭鮫 ($128)燒得恰到好處,魚肉仍然嫩滑。

關東煮 ($45)- 煮得好入味。

飲完啤酒未盡興,繼續要了另外兩款酒,都係容易入口,好鬼爽!
中野梅入梅酒 ($68)

檸檬冰果碳酸酒 ($58)

呢度坐位寬躺,選擇又多,不失為一個慶祝聚會的好地方!
2024-07-04
2024-07-15 98 浏览
食過灣仔的家賀屋,👍覺得刺身好新鮮。知道銅鑼灣開了分店,周末同女女來食個lunch。🍽🍴新店環境比本店更舒服,裝修新淨,環境闊落,可以慢慢歎🥰周末都有午餐定食,好抵食,選擇多,小朋友都有不少熟食選擇。🥰🐟海鹽輕燒大本鮪魚腩丼定食 大拖羅火灸過,又香又滑,油脂極豐富。仲有拖羅蓉及三文魚子,面頭灑上上銀箔,非常奢華。壽司飯係赤醋飯,鬆軟美味。定食配海帶味噌湯,胡麻田園沙律 及日式茶碗蒸,飯量好足。女女食關東煮烏冬配吉列三元豚 關東煮烏冬配料豐富,而吉列三元豚好香脆,十分美味。有跟餐飲品優惠,叫了🍇巨峰乳酸梳打及🥤無糖冷泡烏龍茶👍

🥰🐟海鹽輕燒大本鮪魚腩丼定食

定食配海帶味噌湯,胡麻田園沙律 及日式茶碗蒸,飯量好足。

女女食關東煮烏冬配吉列三元豚

關東煮烏冬配料豐富,而吉列三元豚好香脆,十分美味。

有跟餐飲品優惠,叫了🍇巨峰乳酸梳打及🥤無糖冷泡烏龍茶👍

2024-07-13
放工想同朋友食野飲返杯最啱就係去居酒屋🍻 最近家賀屋新推出15週年晚市限定優惠,生啤可享有半價優惠,好啱約埋朋友聚會chill下☺️❀ 特選刺身盛 🐟❀ 中本鮪魚腩刺身 🐟刺身拼盤有齊赤海蝦、赤身、油甘魚、三文魚、八爪魚及兩款時令刺身☺️ 新鮮厚切,每啖都充滿海鮮鮮味,當中特別鐘意鮮甜既赤海蝦及肥美既池魚😍 另外仲叫咗中拖羅,件件都係嫩滑無筋👍🏻❀ 特選海鮮丼 🐟超豐盛既海鮮丼❤️ 赤醋飯表面鋪滿海膽、中拖羅、鮑魚、牡丹蝦、拖羅蓉、赤貝等刺身,賣相勁吸引!海膽味道鮮甜,中拖羅入口即溶,鮑魚味道香濃又彈牙,食得好滿足🥰❀ 海鹽輕燒石狩丼 🐟依款係火炙三文魚丼✨ 三文魚經炙燒後逼出油香,配埋三文魚籽,鹹香味十足☺️❀ 彩虹壽司卷 🍣色彩繽紛既壽司卷以唔同刺身作為配搭✨ 有吞拿魚、赤貝及油甘魚等,配搭牛油果及蟹柳等配料,口感好豐富呢👍🏻❀ 青龍 🍣炸蝦卷外脆內軟,卷物沾滿紫菜粉及加入蟹籽,夠晒惹味🥰❀ 吉列芝心豬扒 🐷炸豬扒外層酥脆,入面仲夾有滿滿既拉絲芝士,好邪惡呢😝❀ 薄燒牛舌 🐮牛舌質感爽彈,燒得好香口亦唔會韌~❀ 關東煮 🍢估唔到依度有關東煮食!湯底清甜入味,配料有高野豆腐、竹輪、白蘿蔔及冬

❀ 特選刺身盛 🐟
❀ 中本鮪魚腩刺身 🐟

❀ 特選海鮮丼 🐟

❀ 海鹽輕燒石狩丼 🐟

❀ 彩虹壽司卷 🍣

❀ 青龍 🍣
炸蝦卷外脆內軟,卷物沾滿紫菜粉及加入蟹籽,夠晒惹味🥰

❀ 吉列芝心豬扒 🐷
炸豬扒外層酥脆,入面仲夾有滿滿既拉絲芝士,好邪惡呢😝

❀ 薄燒牛舌 🐮
牛舌質感爽彈,燒得好香口亦唔會韌~

❀ 關東煮 🍢
估唔到依度有關東煮食!湯底清甜入味,配料有高野豆腐、竹輪、白蘿蔔及冬菇等,全部浸滿湯汁食好正☺️

❀ 清酒牛油煮蜆 🥠
居酒屋必點菜式🥢簡單加入清酒、牛油及蔥花調味已經好夠味,而且份量十足

❀ 雞皮餃子 🥟
❀ 炸三文魚皮 🐟
❀ 海苔脆醬魷魚 🦑
三款炸物香脆滋味✨ 炸魷魚表面蘸上海苔粉,口感彈牙,雞皮餃子餡料豐富又重油香,炸三文魚皮炸到脆卜卜,送酒一流👍🏻

❀ 蜜桃碳酸酒 🍺
大大杯酒好清爽😝 酸酸甜甜又充滿桃香,好易入口
家賀屋總店系灣仔,食材新鮮,除鮮為人知刺身壽司之外,近年亦隨潮流引入日本最地道居酒屋美食。✿ 梅水晶 $45梅水晶即梅子鯊魚軟骨🐋梅子醬酸酸甜甜,鯊魚軟骨好有囑勁,系好有特色嘅一道前菜。✿ 九州煙燻生華味雞 $58第一次食生雞肉😮但原來食落吾系好似雞肉,似刺身多啲,口感又幾滑溜,恰到好處🐔✿ 炸三文魚皮 $38炸魚皮食得多,炸三文魚皮咁過癮😆又系第一次食☝🏼食落又幾脆卜卜,但知道系三文魚皮覺得幾特別。✿ 鹽燒鰝鰺魚頭餃 $128鰝鰺算系罕見食材,魚肉好新鮮冇腥味🐟沾上琥珀醋後酸酸地頗可口,用黎送飯亦能搭配。✿ 特選刺身盤 $278刺身迷必點🍣刺身盤有三文魚 油甘魚 魷魚🦑甜蝦 中拖羅 每樣材料亦新鮮 尤其中意甜蝦同中拖羅 甜蝦蝦肉爽口彈牙🦐中拖羅油脂豐富❤️✿ 韓國 Korean Gold 真蠔 $85黎自韓國嘅生蠔亦吾錯🦪肉質鮮甜,爽滑多汁。✿ 牛油果軟殼蟹卷 $88牛油果新鮮健康🥑軟殼蟹脆卜卜🦀兩種食材加埋又好match💚系清新加飽肚之選~✿ 蒲燒山椒鰻魚丼定食 $178鰻魚大家都喜愛,定食仲有埋茶碗蒸麵豉湯、茶碗蒸,茶碗蒸裡面有帆立貝、蝦肉,海鮮鮮味,蒸蛋蛋味香濃💛鰻魚大條又啖啖肉

✿ 梅水晶 $45

✿ 九州煙燻生華味雞 $58

✿ 炸三文魚皮 $38

✿ 鹽燒鰝鰺魚頭餃 $128

✿ 特選刺身盤 $278

✿ 韓國 Korean Gold 真蠔 $85
黎自韓國嘅生蠔亦吾錯🦪肉質鮮甜,爽滑多汁。

✿ 牛油果軟殼蟹卷 $88

✿ 蒲燒山椒鰻魚丼定食 $178
鰻魚大家都喜愛,定食仲有埋茶碗蒸麵豉湯、茶碗蒸,茶碗蒸裡面有帆立貝、蝦肉,海鮮鮮味,蒸蛋蛋味香濃💛鰻魚大條又啖啖肉,菜式份量好多,食完好飽🤰🏻

✿ 檸檬冰果碳酸酒 $48
飲品有檸檬味好清新🍋碳酸酒酒精濃度吾高,想嘗試酒精但吾系好飲得酒嘅人可以飲。
2024-07-02
夏天熱辣辣,最好梗係食日本野~ 同朋友搵到呢間丼飯勁吸引,仲有好正嘅串燒~我地分別Order o左中本鮪魚腩丼同特選海鮮丼~先講中本鮪魚腩丼,伴上吞拿魚茸~另有6大片中本鮪魚腩,蓋滿飯碗,而且色澤均勻,非常肥美,入口油脂溢出,甘香豐膩~ 丼飯加少少錢仲可以轉為定食set添~特選海鮮丼不負其名,有齊牡丹蝦、油甘魚、三文魚腩、赤身、海膽、三文魚子、赤貝、鮑魚、仲有大拖羅!!款款新鮮味美,個人特別喜愛海膽、鮑魚同大拖羅,海膽鮮甜味甘,鮑魚彈牙爽甜,大拖羅油脂爆燈~一個丼飯有齊蝦、魚類、貝類等生魚片,真係啖啖滿足~另外極推阿波尾酢橘半熟雞肝串,超級好食。傻傻嘅我地無留意菜式係半熟,到食物上枱時仲問返店員點解係未熟?點知有個好好笑容嘅女侍應同我地解釋呢款雞肝係刺身級,所以半熟絕對無問題~~入口雞肝半化,肝味出而且又夾著串燒香氣,ICHIBAN!另外雞皮餃子又係必點!簿脆雞皮內包滿軟嫩多汁嘅雞肉、蔬菜同香菇等餡料,加上雞油香氣,令人食得十分滿足!!更更更吸引嘅係有幾款啤酒做緊Promotion, 晚上6點後$3x就有500ml大大杯,入口清爽,配串燒一流,唔叫真係對唔住自己!!呢間居酒屋真心高質,

丼飯加少少錢仲可以轉為定食set添~

呢間居酒屋真心高質,而且侍應真心有禮,又主動添茶,會行多一步,回頭值高!
2024-07-02
2024-07-11 38 浏览
好友生日,一早就上網找定資料,搜尋美食,好好慶祝一番。🥳🥳約了晚飯7點,提早少少來到渣甸街66號二樓,,跟住一班日本人入到餐廳, 心想沒有選錯地方,日本人都來的地方一定是很地道的日本菜。果然如此,餐廳格局非常舒適,樓底高,大幅玻璃窗 ,採光好可以望到街景。餐廳成曲尺型,有卡位有吧枱,座位相隔寬闊,私隱度高。這裡的服務非常到位,坐低就有人奉上熱茶餐牌,介紹當晚優惠,🍺🍺原價68的黑啤半價優惠,只須34元,當然不能錯過。韓國真蠔85元兩個🦪🦪,用黎開胃最好。一番商議之下 ,決定選兩個定食,因為我們都喜歡吃刺身,點兩個刺身定食就有很多款刺身,又有沙律🥗, 日式蒸水蛋🥚🍳,三文🐋蘿卜湯,定食跟飯🍚或烏冬🍜,非常豐富。姬路刺身定食😘⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️師傅特選兩款🐠🐬中鮪魚腩兩塊🐟油金魚兩塊🦈特大海蝦一只🦐熊本刺身定食😘⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️師傅特選兩款🐟🦭大鮪魚腩兩塊🐋大凡立貝兩個🦪特大海蝦🍤鮮味又肥美的刺身吃得不亦樂乎,這里的芥辣是新鮮磨的,清香刺激,配刺身吃簡直一流,兩個人飲酒傾談直至顧客漸漸散去,才心滿意足地離開。😴😴

只須34元,當然不能錯過。

韓國真蠔85元兩個🦪🦪,

點兩個刺身定食就有很多款刺身,又有沙律🥗,

日式蒸水蛋🥚🍳,

三文🐋蘿卜湯,定食跟飯🍚或烏冬🍜,非常豐富。

姬路刺身定食😘⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

師傅特選兩款🐟🦭
大鮪魚腩兩塊🐋
大凡立貝兩個🦪
特大海蝦🍤
鮮味又肥美的刺身吃得不亦樂乎,這里的芥辣是新鮮磨的,

清香刺激,配刺身吃簡直一流

,兩個人飲酒傾談直至顧客漸漸散去,才心滿意足地離開。😴😴
2024-07-08
庆祝纪念
生日
今晚去的餐廳是一間位於銅鑼灣的日式料理專門店,餐廳以木色為主,更分隔成不同的空間,環境十分舒適,服務態度亦很好。大卜口壽司🍣這道壽司🍣物超所值,享有15週年買一送一優惠。大鮪魚魚腩壽司口感細膩,魚肉鮮嫩;而海鹽輕燒大鮪魚魚腩壽司,經火炙後,入口即化,令人回味無窮。彩虹🌈壽司卷 🍣這道壽司卷堪稱色彩與味道的雙重享受。帶子、三文魚、吞拿魚、左口魚等,每一口都能夠嚐到不同的風味,既滿足味蕾,又極具視覺享受。岩手縣真蠔 🦪真蠔來自岩手縣,品質上乘。新鮮的蠔肉搭配特制的調料,入口即化,鮮美無比。蒲燒山椒鰻魚丼定食 🍱這蒲燒山椒鰻魚的魚肉燒得恰到火候,外皮微焦,內裡依然保持了魚肉的嫩滑。配有沙律🥗、茶碗蒸、味噌湯,十分豐富。鹽燒鰝鰺魚頭鮫 🐟鰝鰺魚頭經過鹽燒處理後,口感更加酥脆,魚肉的香味被完全釋放,十分惹味。黑白啤 🍻這款啤酒🍻在15週年期間半價優惠,十分劃算。啤酒口感清爽,黑啤白啤🍻兩溝,更是一種獨特的體驗。檸檬🍋冰果碳酸酒 檸檬🍋的酸甜與冰塊🧊的清新完美融合,再加上碳酸的氣泡感,讓人一口接一口。
大卜口壽司🍣
彩虹🌈壽司卷 🍣
岩手縣真蠔 🦪
蒲燒山椒鰻魚丼定食 🍱這
鹽燒鰝鰺魚頭鮫 🐟
黑白啤 🍻
檸檬🍋冰果碳酸酒
開業15年嘅【家賀屋】主打是令海鮮,假日同朋友去開銅鑼灣睇完戲,突然想食下刺身就上左去亭環食🍣適逢15週年紀念,生啤有半價優惠($34)😍🍻除左白啤,仲有黑啤選擇,岩晒鍾意飲返兩杯嘅朋友🍺旗本壽司定食 $255壽司包括中吞拿魚腩、𩶘魚、本鮪赤身醬油漬、油甘魚、特大赤海老、螺片及玉子,用上赤醋飯,米香醋度黏度筋中,而且定食更有湯品,沙律同雞軟骨餃子,餃子煎得香口,餡料中雞軟骨脆卜卜好有咬口🐥特選刺身盛 $238廚師發辦築地鮮魚、特大赤海蝦、本鮪赤身、油甘魚、三文魚、八爪魚刺身非常新鮮,件件都屬於厚切,尤其鍾情於油甘魚,魚油香氣十足👍🏻韓國Korean Gold 真蠔(2隻)$85見到好多客人都有叫生蠔食,今晚揀左韓國蠔,大大隻,蠔身飽滿,食落爽口鮮甜,非常高質🦪京燒三文魚鮫 $75三文魚鮫燒得火喉剛剛好,外表微微焦香,裡面肉質保持軟嫩,油香十足,簡簡單單都好惹味

旗本壽司定食 $255

特選刺身盛 $238

韓國Korean Gold 真蠔(2隻)$85

京燒三文魚鮫 $75
  • 特選刺身盛
  • 旗本壽司定食
星期五去左家賀屋刺身壽司專門店同朋友食晚飯,環境唔錯之餘,食物質素都幾好喎!我哋叫咗佢哋嘅丼飯,見到佢哋嘅蔥吞拿魚腩海膽丼定好吸引,所以我都叫咗,仲配埋沙律同埋前菜~ 蔥吞拿魚同海膽,味道鮮甜而濃郁,加埋調咗味既丼飯,飯粒香軟,吸收咗魚腩同海膽嘅鮮味,令整個丼飯更加美味豐富!另外朋友就叫咗另一個本鮪三昧丼定食都好推介,新鮮嘅本鮪刺身質感鮮嫩,每一片都帶有濃郁嘅魚味。鍾意食吞拿魚嘅朋友,呢款絕對係必試之選!如果你鍾意生蠔,一定要試下佢哋嘅岩手縣真蠔。每隻蠔都新鮮又鮮甜,質感滑嫩,帶出地道嘅海鮮風味。食落口鹹香味十足,食到好海既味道真係令人回味無窮。除咗當飯之外,佢仲有好多唔同嘅小食,當中薄燒牛舌都好出色。牛舌切得薄薄一片,燒至口感嫩滑,肉質鮮美。每一口都帶來濃郁嘅牛肉香味,真係好正~最後,佢哋而家做緊優惠麒麟一番榨生啤同黑啤都只係$34一杯!兩款啤酒都有獨特嘅口感同風味。麒麟一番榨生啤清爽宜人,帶有微微果香,而黑啤則帶有濃郁嘅麥香和苦甜味,兩者都能夠搭配刺身及其他菜式,都唔錯👍總括而言,家賀屋刺身壽司專門店嘅食物質素高,味道出眾。無論你鍾意海鮮、刺身、牛肉定啤酒,呢度都能夠滿足你嘅味蕾。

總括而言,家賀屋刺身壽司專門店嘅食物質素高,味道出眾。無論你鍾意海鮮、刺身、牛肉定啤酒,呢度都能夠滿足你嘅味蕾。而且店員態度都非常之好,係週末同朋友食嘢嘅好地方!
2024-07-09 32 浏览
一班朋友聚會想搵個地方安安靜靜食嘢傾計,居酒屋就適合不過😛 而家慶祝15周年紀念,啤酒仲做緊半價優惠添🍺✅特選刺身盛赤海蝦、赤身、油甘魚、三文魚、八爪魚、廚師發辦築地鮮魚各二,另追加中本鮪魚腩刺身刺身擺盤好靚之餘,每一塊都好厚身🐟中本鮪魚腩刺身更加係入口即溶嘅感覺✅特選海鮮丼&海鹽輕燒石狩丼乜都有嘅海鮮丼定食,份量豐富,飽肚又滿足😌仲有鮑魚同海膽✅青龍&彩虹壽司卷青龍即係炸蝦卷,炸蝦都幾酥脆夾埋外面嘅海苔一齊食幾特別🍤彩虹卷每件壽司都唔同,每件都有新鮮感😋✅吉列芝心豬扒吉列豬扒嘅外皮酥脆,即攤影相攤凍咗一陣都依然保持到口感,芝士連埋豬扒邪惡度up😝✅小食炸三文魚皮、鷄皮餃子、海苔脆醬魷魚小食配啤酒💯呢度嘅炸物都幾出色,仲有我中意嘅雞皮餃子😍✅薄燒牛舌燒物都唔錯,火候掌握得啱啱好唔會燒到靭✅關東煮關東煮湯底味道濃郁,蘿蔔炆得好腍,仲有好索湯汁嘅豆腐,一咬落去就有爆汁嘅感覺😋✅清酒牛油煮蜆平時食居酒屋都比較鍾意清酒煮蜆,加咗少少蔥花點綴同調味都唔錯✅中野梳打梅酒(輕碳酸)500ml 都幾大杯,絕對夠飲!而且梅酒味好突出😌如果驚唔夠飲可以點碳酸酒系列,有成800ml 真係超級巨型🤣💛好味指數

✅特選刺身

✅特選海鮮丼&海鹽輕燒石狩丼
乜都有嘅海鮮丼定食,份量豐富,飽肚又滿足😌仲有鮑魚同海膽

✅青龍&彩虹壽司
青龍即係炸蝦卷,炸蝦都幾酥脆夾埋外面嘅海苔一齊食幾特別🍤
彩虹卷每件壽司都唔同,每件都有新鮮感😋

✅吉列芝心豬扒
✅小食
炸三文魚皮、鷄皮餃子、海苔脆醬魷魚
小食配啤酒💯呢度嘅炸物都幾出色,仲有我中意嘅雞皮餃子😍

✅薄燒牛舌
燒物都唔錯,火候掌握得啱啱好唔會燒到靭

✅關東煮

✅清酒牛油煮蜆

✅中野梳打梅酒(輕碳酸)

💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.7/5

📍家賀屋 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
2024-07-08 26 浏览
🍱餐廳裝修好有feel👍坐位又舒適✅服務態度非常友善💯整體感覺唔錯🥳🧑‍🍳師傅特選壽司 8貫:呢個由廚師發辦嘅壽司好推介👍刺身係日本直送🥳而且仲係時令添✅味道鮮甜又新鮮😋件件都又好味🤤最鍾意係「池魚王」、「北海道海膽」同埋「海鹽輕燒大本鮪魚腩」❤️諗起都想再食呀🥳▫️伊佐木▫️真鯛▫️池魚王▫️金目鯛▫️北海道海膽▫️北海道牡丹蝦▫️海鹽輕燒大本鮪魚腩▫️海鹽輕燒煙薰醬油漬左口魚邊🍱特盛山椒鰻魚丼:朋友仔最鍾意食鰻魚🐠特別係呢個「二重鰻」添🐬兩塊好似手板咁大又厚肉嘅鰻魚真係非常嫰滑呀😋外層焦香🔥口感鬆軟❤️好正呀👍🐠鹽燒金目鯛魚鮫:魚鮫就食得多啦✅但係金目鯛魚鮫我哋就真係第一次食😋佢嘅味道燒完之後就好似食緊蟹肉一樣咁鮮甜❤️呢個好推介💯🍜亂切蕎麥麵:我哋好喜歡食蕎麥麵🍜蕎麥麵入口質地比較有層次同埋複雜❤️充滿住蕎麥嘅香氣😍仲好彈牙添💯🍮蕨餅:甜品就係最傳統又煙煙靱靱❤️嘅蕨餅😋加埋抹茶粉🍵同埋黃豆粉✅味道真係一流👅為呢餐劃上完美的句號⭕️

▫️伊佐木
▫️真鯛