2017-10-09
記得之前去灣仔食返家賀屋唔錯,今次同朋友去灣仔睇大型月亮,之後再黎回味。特選鮪盛上次食過番尋味,係呢道既王牌食物。一共有6件,吞拿魚、中吞拿魚腩和大吞拿魚腩(每款2件),色澤由紅至粉紅,要由淡味吃到濃味,由潤紅既吞拿魚開始食,鮮味不俗,魚香味濃,色澤鮮豔。第二件中拖羅油脂分布平均,油香味濃第三件大拖羅當然係最肥美,油脂最豐富,夠哂新鮮,味香,有一種入口即溶既感覺。明太子雞翼,外皮金黃色非常香口,又唔會過度油膩,雞翼釀滿脹卜卜的明太子,雞肉鮮嫩,口感豐富,非常滿足。三文魚頭湯 內裏有多片清甜既白蘿蔔 外, 兩件肥美的三文魚頭件, 三文魚香氣濃郁,魚肉嫰滑肥美, 極之鮮香油潤,整個湯味道剛剛好,不會過咸。海膽壽司海膽入口甘甜豐腴,味道相當甘鮮, 味道和質感細軟豐厚, 令人再三回味。蟹膏軍腩蟹膏份量超多,幾乎係滿溢出黎,味道好濃郁,陣陣既蟹膏味,質感細軟又鮮香,鮮味十足。極上花之戀超大份量 ,口感豐盛,三文魚新鮮肥美,咸香脆卜卜既蟹籽加上沙律醬,同埋鮮甜無比既甜蝦,必食。
第二件中拖羅油脂分布平均,油香味濃
三文魚頭湯
海膽壽司