家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
終於拉左唔鐘意食日本菜嘅男朋友阿我試個日本菜❤️😂今次黎到個個朋友都大讚嘅家賀屋~~.明太子雞翼($45)呢道係我的最愛☺️☺️入面釀入滿滿嘅辣味明太子😘咬開真係超惹味啊~~雞翼外皮煎得超香脆🤤鰻魚玉子燒($38)有三塊 玉子超嫩超重蛋香 中間卷住鰻魚 入味非常💓鍾意玉子燒唔可以錯過!當然要試下佢地招牌嘅鮪盛($220)有齊吞拿魚、中吞拿魚腩、大吞拿魚腩各兩件☺️由吞拿魚開始食起 愈黎愈厚肉肥美 陣陣吞拿魚魚甘、油花係口入面化開😍實在太好食啊~~~最後食埋個飽肚嘅生薑燒安格斯牛肉丼 ($95)丼飯唔算好大份 但入面牛肉好香好入味啊~~~食落陣陣薑嘅清香 味道唔會過濃 但夠我撈到十碗飯😆牛肉會略嫌韌左少少 時間控制可以更好🙆🏻‍♀️

明太子雞翼($45)
呢道係我的最愛☺️☺️入面釀入滿滿嘅辣味明太子😘
咬開真係超惹味啊~~雞翼外皮煎得超香脆🤤
明太子雞翼

鰻魚玉子燒($38)
鰻魚玉子燒

當然要試下佢地招牌嘅鮪盛($220)
鮪盛

最後食埋個飽肚嘅
生薑燒安格斯牛肉丼 ($95)
丼飯唔算好大份 但入面牛肉好香好入味啊~~~
食落陣陣薑嘅清香 味道唔會過濃 但夠我撈到十碗飯😆
牛肉會略嫌韌左少少 時間控制可以更好🙆🏻‍♀️
生薑燒安格斯牛肉丼
明太子雞翼
鰻魚玉子燒
鮪盛
生薑燒安格斯牛肉丼
2018-01-20 5994 浏览
灣仔區是我一個我很喜歡逗留的社區,無論生活各種所需娛樂飲食都極之方便。今晚朋友報料,近灣仔道樓上有抵吃手握壽司 和 100%使用藍鰭吞拿魚。食肆樓下一帶便是我以往工作了十多年的舊公司附近, 感覺熟悉。簡單裝修燈光微暗, 但都有小童入座更見有不少 bb椅提供, 有可能附近都有幾間幼兒園父母接放學然後開餐。餐牌展示各式各樣和食,壽司,手捲,軍艦,刺身,炸物和串燒等, 琳瑯滿目應有盡有。 價錢中等唔算貴 。其中可推介的是激安大割引$12蚊可吃到高質素手握壽司。特選鮪盛 (Supreme Tuna Shushi Set) $220這個價算錢抵吃。 這款適合二人每人都可試一件。 由吞拿魚開始吃。 魚肉細緻嫩滑,魚味甘甜, 今天終於可試沒有雪味的吞拿魚。再來是中拖羅, 魚油升級了,幸好魚味仍有, 輕點醬油提昇回刺身鮮味。 最後是極期待的大拖羅。 一口咬落魚油澎湃, 就是這種魚油豐盛的感覺, 大拖羅瞬間溶掉, 令人回味。吃畢精選吞拿魚壽司, 我們接著再叫激安$12蚊一件壽司。$35, 海鰻肉質鮮甜冇腥味冇細骨肉質比白鱔較結實香甜,掃上鰻魚汁, 美味非常!手握壽司的壽司饭軟實適中, 飯粒分明得來唔會散

其中可推介的是激安大割引$12蚊可吃到高質素手握壽司

這個價算錢抵吃。

吃畢精選吞拿魚壽司, 我們接著再叫激安$12蚊一件壽司

手握壽司壽司饭軟實適中, 飯粒分明得來唔會散。

特大赤海蝦
高質素生蝦,大隻軟滑肉實無雪味並鮮甜,抵吃!
象拔蚌壽司, 肉質有彈性,咬落爽口 ,好鮮甜!

赤貝壽司, 赤貝唔腥肉質爽脆, 和坊间又細又薄的赤貝冇得比呀!
章紅魚壽司, 大塊又厚切, 魚味柔和。
立魚壽司,晶瑩透薄,中間夾著紫蘇葉突出味道。
三文魚頭湯, 香濃美味, 材料豐富。

吃完這round壽司都超滿足了,店員 服務殷勤, 入夜了人逐漸多也keep 住斟茶,超讚!
2018-01-20 387 浏览
真係好掛住食日本菜呀!喺英國日日食薯仔,所有餐Side Dish唔係炸薯條就係baked potato 或者mashed potato! 食到消化不良。番來即刻約朋友食飯啦!呢間日本菜係朋友推介。以前公司喺對面係唔會過對面食市食飯,會落去電器道食。今日我哋叫左銀鱈魚定食同埋刺身定食。前菜好味幾開胃,個麵鼓湯好有心機架!用鮮魚煲!睇下個刺身定食好多款呀!好新鮮!大大件估唔到銀鱈魚仲兩大舊!Yummy 最後仲有送兩款雪糕揀㖭!又搵到午餐好去處!

今日我哋叫左銀鱈魚定食同埋刺身定食。前菜好味幾開胃,
前菜

個麵鼓湯好有心機架!用鮮魚煲!

睇下個刺身定食好多款呀!

好新鮮!大大件

估唔到銀鱈魚仲兩大舊!Yummy

最後仲有送兩款雪糕揀㖭!又搵到午餐好去處!

前菜
2018-01-15 363 浏览
位於灣仔的家賀屋,是一間主打壽司的日本餐廳。昨晩十一時多下機,今天上班後,要繼續吃日材菜哦。燒鳥丼$65日本的鳥,即是雞,這個是照燒雞飯哦。一塊亮晶晶的雞扒平放在飯上,雞扒厚肉肥美,雖然稱不上很厚肉,但肉質嫩滑,調味也足,只是刀工有代改善。米飯煙靭飽滿,有米香也有甘香,醬汁濃稠略鹹,拌飯較好吃哦。特選鮪盛$220一客六件的鮪盛,共有三種不同的吞拿魚,包括: 吞拿魚,中吞拿魚腩,大吞拿魚腩。先嚐脂肪較少魚味濃的紅色吞拿魚,最後嚐脂肪豐盈的粉色吞拿魚腩。是些的鮪盛不論魚肉還是米飯都好像較上一次少了一點點呢。三文魚腩邊$38一客兩條的腩邊,脂肪果然豐富,燒後魚脂溢出,好肥阿,哈哈。

燒鳥丼$65

米飯煙靭飽滿,有米香也有甘香,醬汁濃稠略鹹,拌飯較好吃哦。

特選鮪盛$220

三文魚腩邊$38

一客兩條的腩邊,脂肪果然豐富,燒後魚脂溢出,好肥阿,哈哈。
2018-01-11
2018-01-13 384 浏览
Although the sign on the streets doesn't look like much, we were pleasantly surprised when we entered the restaurant upstairs. Nicely furnished with bright lights and comfortable seats, the petite restaurant had a casual atmosphere. There were quite a lot of Japanese food and drinks to choose from, and among the choices, we decided to go for 5 dishes. -- Supreme Fatty Tuna ($260) -- Consisting of 5 pieces of fatty tuna, the sashimi was soft and fragrant, with plentiful fish oil oozing out upon e

Consisting of 5 pieces of fatty tuna, the sashimi was soft and fragrant, with plentiful fish oil oozing out upon every bite.
Supreme Fatty Tuna

-- Assorted Sashimi Rice ($78) and Roasted Salmon Bowl ($78) --
Many of the Japanese seafood rice here are quite a bargain, for example these two assorted sashimi rice and roasted salmon rice. The sashimi/salmon served was plentiful and it was also very fresh.
Assorted Sashimi Bowl
Roasted Salmon Bowl

-- Chicken Gristle Dumplings ($38) --
Another bargain choice, and perhaps my favourite dish of the night. The dumpling skin was crunchy and crisply fried, and I really loved the stuffing, as it included my favourite chicken gristle and also some spring onions.
Chicken Gristle Dumplings

-- Soft Shell Crab Roll ($30) --
Soft shell crab is one of our favourite choices for hand rolls and this restaurant sure does it justice. The soft shell crab is meaty and not too oily.
Soft Shell Crab Handroll
2018-01-10
Supreme Fatty Tuna
Assorted Sashimi Bowl
Roasted Salmon Bowl
Chicken Gristle Dumplings
Soft Shell Crab Handroll
2018-01-12 7362 浏览
最近都冇乜食日本料理,口痕痕又想去,但係一條友又食唔到咁多款式,最小要2個人先至可以食到咁當然朋友都要鐘意食先得,就係上星期同朋友行開灣仔,突然口痕想食日本料理,咁即係開過apps 搜尋一下附近有冇,結果都有4,5間係附近有集團式經營同獨資經營,我地商量過都係鐘意獨資經營多,貪佢夠服務好,而食物質素亦相對提高就去咗呢間位於灣仔道日本料理店品嚐至於菜式除主打刺身同壽司外,基本都有提供不同特色美食,梗有一款啱你囗味,咁好自然先點咗人氣美食食特選鮪盛,我有至愛吞拿魚別有(大吞拿魚腩,中吞拿魚腩,吞拿魚)三款各2件,最啱2人食用每人都可食到,當然口感食落都有不同味道,先食吞拿魚肉質細嫩,再來係中吞拿魚腩肉質食落細軟香甜,最後係大吞拿魚腩已見魚脂平均分佈,入口輕輕一咬肉質已慢慢溶化,魚油甘香口感飽滿,真係要回味一番呢種味道食完美味吞拿魚後,再來有限定期間激安壽司而款式都有十多款,咁啱晒我地呢D鐘意食壽司嘅人士享用,咪睇好似平價貨色就以為差,咁就錯晒啦肉質一樣鮮甜而且份量足十分超值其後點咗丼定食蒲燒鰻魚丼,套餐已包括海帶麵豉湯,胡麻田園沙律,日式燉蛋相當豐富,先來飲啖香濃麵豉湯,其次係沙律食到胡麻

至於菜式除主打刺身壽司外,基本都有提供不同特色美食,梗有一款啱你囗味,咁好自然先點咗人氣美食食特選鮪盛,我有至愛吞拿魚別有(大吞拿魚腩,中吞拿魚腩,吞拿魚)三款各2件,最啱2人食用每人都可食到,當然口感食落都有不同味道,先食吞拿魚肉質細嫩,再來係中吞拿魚腩肉質食落細軟香甜,最後係大吞拿魚腩已見魚脂平均分佈,入口輕輕一咬肉質已慢慢溶化,魚油甘香口感飽滿,真係要回味一番呢種味道

其後點咗丼定食蒲燒鰻魚丼,套餐已包括海帶麵豉湯,胡麻田園沙律,日式燉蛋相當豐富,先來飲啖香濃麵豉湯,其次係沙律食到胡麻醬開胃蔬菜嘅清爽,輪到主角蒲燒鰻魚飯,濃郁嘅香甜醬汁已淋上係鰻魚身上,先食一件鰻魚肉質細嫩滑溜,再上配熱辣辣嘅飯同蛋絲,已食得相當滿足

是日又品嚐咗一餐日式料理,由估唔到咁好味

• 蒲燒鰻魚丼
2018-01-10 333 浏览
上次試過嚟呢度食個午餐,覺得佢嘅份量質素同埋個價錢通通都唔錯,所以今晚就特登介紹咗個朋友過嚟食晚飯。估唔到佢夜晚嘅套餐都十分之不錯,選擇多。今日我就叫咗個刺身嘅套餐,入邊會有油甘魚,甜蝦,三文魚,吞拿魚嘅刺身。另外再配一碗熱辣辣嘅烏冬,仲會有個日式嘅蒸蛋同埋面豉湯。我特別想推介嘅就係呢一度嘅蒸蛋,平時其實好少食日本嘅蒸蛋,因為我覺得佢唔太好食。但係呢度整得好滑,除左香菇之外,仲有日本鰹魚香味,十分之唔錯。另外仲想講一講就係呢一度嘅吞拿魚刺身,除咗最普通赤身之外,仲會有中拖同埋大拖。今日就食豪拒,食大拖, 唔使多講,梗係油脂分泌非常之豐富,連我個朋友都食到非常之滿足。而且講真呢度價錢唔算貴,二百幾蚊有成5件,絕對抵食。除咗刺身之外,其實呢度都會有啲熟食嘅飯,啱晒啲唔多食生野嘅人。

2018-01-10 267 浏览
係咁多款國家菜式裏面,我最喜歡就係日本菜,因為我真係好鍾意食刺身,這間都可以話係老字號,平時出job食lunch好多次,晚餐都好似係第一次門口有張證書,好似係除非唔係,藍鰭吞拿魚進口證,都幾有信心。其實今日來食仲另有目的嘅就係見到激安兩個字,仲有期間限定但話晒今日都係為朋友慶祝生日,所以都唔可以太失禮嘅!一於叫一個豪華啲嘅 特選鮪盛 $220厚切的大拖羅,大大片,特別有油潤口感之餘又唔會太肥。新鮮甘香的味道,食一件都感覺太幸福了,其餘兩款也質素很高,出邊呢個價錢應該食唔到咁正 $12 一貫 靚壽司,望到已經流口水。Jumbo size 的赤海蝦,肉質爽脆無比火炙安格斯牛肉,簡直係誠意之作,是鮮甜美味。我出名係大飯桶,燒鳥丼 定食 $90,經濟實惠最啱就係填飽我個肚。真心好食,因為熱辣辣的雞肉夠滑,同埋個醬汁我好鍾意。另外就係我最喜歡嘅小食,唐揚嫩雞 $45,雞全部都係雞,外脆內軟的今餐大家都食得好 開心,吹下水講下是非,食物質素又好,地點又夠晒就腳,仲要價錢唔貴,羅漢請觀音每人都唔使$500我坐嗰張沙發係好舒服嘅,仲比我望住富士山同櫻花,真係幾時可以去日本行返轉呢?推介灣仔嘅朋友可以一

其實今日來食仲另有目的嘅
就係見到激安兩個字,仲有期間限定

火炙安格斯牛肉,簡直係誠意之作,是鮮甜美味。

我坐嗰張沙發係好舒服嘅,仲比我望住富士山同櫻花,真係幾時可以去日本行返轉呢?推介灣仔嘅朋友可以一試。其實樓上鋪嘅質素比地舖仲更加有保證。
庆祝纪念
生日
2018-01-10 256 浏览
思鄉病又發作了。所又要吃日本餐,今次食的是在灣仔一個唔太顯眼既商廈!發現了這間抵食日本餐廳。吞拿魚鮪盛,有3款唔同部位既吞拿魚!大吞拿魚腩非常肥美粉紅!絕對無根,脂肪分怖平均!軟軟嫩嫩超柔滑。簡直係頂級既享受炸蠔粉漿好薄,超脆身!!內面既蠔汁豐富多汁~熱辣辣好好味"這碟全部都是12蚊既壽司,全部都好鮮味!蝦晶瑩剔透帶爽口! 螺片鮮味十足!燉蛋真係滑到無朋友加上有冬菇既香味滲入蛋,更添層次!還有大大杯既麒麟啤酒都係68蚊!! 超抵飲還有蘋果味道

炸蠔粉漿好薄,超脆身!!內面既蠔汁豐富多汁~熱辣辣好好味"

燉蛋真係滑到無朋友
加上有冬菇既香味滲入蛋,更添層次!
還有大大杯既麒麟啤酒都係68蚊!! 超抵飲還有蘋果味道
2018-01-06 386 浏览
Came here on Saturday with reservation.Based on all positive reviews it seemed a good restaurant.Quality of sushi is really bad, even the set Tuna set with different grades was tasteless.Ok for the cooked eel and cod, but not that hard to do, is it?Restaurant is full of rude Mainland people.I’ll never be back. Neveeeeer!

2018-01-06
2018-01-04 367 浏览
星期五多人既一晚,同女朋友去食完飯就趕七點半睇戲,所以六點就食個早飯叫左招牌既呑拿魚壽司set有六舊 分别係呑拿魚、中拖羅同大拖羅各兩件呑拿魚係赤身位,算厚切,但小小腥大拖羅入口即融,對我黎講就太膩啦,反而女朋友好鍾意最愛中拖羅肥美得黎又有魚肉既鮮味 要enchore燒中拖羅同拖羅加點左燒既中拖羅 燒得幾香,油脂好出,連舊飯都有佢既香氣之後就係赤蝦晶瑩剔透,甜味不足但爽口的特大帶子大就大,但爽口程度不足,又唔夠鮮甜,令人失望呢個係呢度既招牌果然好食!上層係海膽,中層係蝦,下層係呑拿魚蓉海膽只有好少,品質唔錯,但blend埋味道唔出。蝦出奇既鮮甜爽口,同一件件既赤蝦比,呢個更好呑拿魚蓉無想像中肥美,但算鮮甜,加埋壽司飯好好食ps 上菜算快 唔洗九個字走得ps 2 呑拿魚果然係招牌 中拖羅無得輸 大拖羅都唔錯

叫左招牌既呑拿魚壽司set
有六舊 分别係呑拿魚、中拖羅同大拖羅各兩件
呑拿魚係赤身位,算厚切,但小小腥
大拖羅入口即融,對我黎講就太膩啦,反而女朋友好鍾意
最愛中拖羅肥美得黎又有魚肉既鮮味 要enchore

燒中拖羅同拖羅
中拖羅

加點左燒既中拖羅 燒得幾香,油脂好出,連舊飯都有佢既香氣

之後就係赤蝦
赤蝦

晶瑩剔透,甜味不足但爽口的

特大帶子
特大帶子

大就大,但爽口程度不足,又唔夠鮮甜,令人失望

呢個係呢度既招牌
家賀壽司

果然好食!
上層係海膽,中層係蝦,下層係呑拿魚蓉
海膽只有好少,品質唔錯,但blend埋味道唔出。
蝦出奇既鮮甜爽口,同一件件既赤蝦比,呢個更好
呑拿魚蓉無想像中肥美,但算鮮甜,加埋壽司飯好好食

ps 上菜算快 唔洗九個字走得
ps 2 呑拿魚果然係招牌 中拖羅無得輸 大拖羅都唔錯
  • 中拖羅
  • 家賀壽司
2018-01-04 227 浏览
家賀屋@灣仔:餐牌選擇多,壽司性價比高,大件頭得黎,都幾新鮮!特選鮪盛($220):大拖羅、中拖羅及吞拿魚各2件,油份逐級上,油潤肥美,顏色粉嫩,唔錯喔。自家低糖玉子燒($32)有熱同凍揀,識揀一定揀熱嘅玉子燒,熱辣辣又有蛋香!牛油果軟殼蟹卷($68)大大件!其他壽司,由左至右分別係:火炙左口魚裙邊($35)火炙特大蟹棒($22)活赤貝($58)特大赤海蝦($12,推廣價)呢幾款壽司之中,以左口魚裙邊、蟹棒同赤貝最優質;赤海蝦就$12/件最抵呢!

自家低糖玉子燒($32)

有熱同凍揀,識揀一定揀熱嘅玉子燒,熱辣辣又有蛋香!

牛油果軟殼蟹卷($68)

大大件!

其他壽司,由左至右分別係:

火炙左口魚裙邊($35)
火炙特大蟹棒($22)
活赤貝($58)
特大赤海蝦($12,推廣價)

2018-01-04 5137 浏览
草根姐姐好中意食日本餐,又超中意食壽司,所以成日周圍留意邊間日本餐廳大家會推介好可惜草根2姐妹都好怕係香港食吞拿魚,成日食到陣鐵銹味🤦🏻‍♀️真係食到怕怕,但最近去左灣仔 家賀屋食過唔錯,決定要介紹下😆餐廳係樓上店,但地點都好易搵。由於有book位,上到就有位。值得提下餐廳用上雲石枱,好靚呀由於上網睇過吞拿魚係餐廳主打,當然要點上一客特選鮪盛($220)Supreme Tuna Sushi Set大呑拿魚腩2貫 Supreme Fatty Tuna 2pcs中呑拿魚腩2貫 Semi-Fatty Tuna 2pcs呑拿魚2貫 Tuna 2pcs特選鮪盛中有大呑拿魚腩、中呑拿魚腩同呑拿魚壽司各2件。草根由赤身食起,魚味最濃,沒有筋,沒有腥味,很不錯。中呑拿魚腩是草根最愛!!!刺身軟滑之餘仍有魚味。大呑拿魚腩無疑最為肥美,但魚味淡。可以吃得出所含油脂極高,入口即溶,但有點筋位。但估唔到香港搵到呢個質素,嚟到必叫!!青龍($58)Fried Shrimp Roll青龍=炸蝦卷,炸蝦皮相對較蝦肉厚🙈只算普普通通,特色唔大,大家可以試第2樣葱呑拿魚腩海膽丼($138)Sea Urchin w/Oni

由於上網睇過吞拿魚係餐廳主打,當然要點上一客

特選鮪盛($220)
Supreme Tuna Sushi Set

中呑拿魚腩2貫 Semi-Fatty Tuna 2pcs
呑拿魚2貫 Tuna 2pcs

特選鮪盛

青龍($58)
Fried Shrimp Roll

青龍

葱呑拿魚腩海膽丼($138)
Sea Urchin w/Onions Tuna Toro Bowl

呑拿魚腩蓉配海膽😍呢個組合係冇得輸嘅。係香港嚟講呢個海膽都算係幾高質素👍海膽新鮮🌊口感creamy,而呑拿魚腩蓉唔腥之餘顏色仲超靚,一睇個賣相都知味道唔錯啦😋
葱呑拿魚腩海膽丼

火炙鰻魚玉子($38)
Seared Eel in the Fried Egg

玉子鬆化夠濕潤🐣絕對唔係死死實實嘅老蛋👍🏻配上鰻魚做餡料🐟做得好有水準。淡口嘅玉子果然真係最適合配搭燒鰻魚或明太子😋寫到呢到又想再食了🤤🤟🏻
火炙鰻魚玉子

餐廳除左主力sell吞拿魚之外,仲有12款 $12件壽司🍣!絕對係抵食之選🤩

今次草根就叫左當中嘅7款!
📍三文魚腩 Salmon Toro ($12/1)
📍赤貝 Ark Shell ($12/1)
📍芝士飛魚籽 Cheese Flying Fish Roe ($12/1)
📍汁燒海鰻 Seared Conger Eel ($12/1)
📍特大赤海蝦 Jumbo Red Shrimp ($12/1)
📍油甘魚 Yellowtail ($12/1)
📍辛柱貝 Spicy Baby Scallop ($12/1

全部都唔錯,冇將價就貨,冇得呃人,睇相就知👀☝🏻魚生新鮮,而紫菜仲係脆嘅👍🏻甘多款之中,草根最愛芝士飛魚籽同特大赤海蝦😍必點!!

呢間日本餐廳草根認為幾高質,魚生都好新鮮,而價格唔算好平,但質素都俾足你
係香港中不錯的壽司
特選鮪盛
葱呑拿魚腩海膽丼
火炙鰻魚玉子
  • 芝士飛魚籽
  • 特大赤海蝦
2018-01-03 165 浏览
📍特上海膽壽司 ($68/2件)Supreme Sea Urchin(Canada) 📍黑松露特大帆立貝壽司($60/2件)Seared Jumbo Scallop w/ Perigord📍安格斯牛肉壽司 ($26/2件)Angus Beel w/ Spring Onion 以上3款壽司都唔錯,魚生一定係新鮮嘅😌紫菜仲脆👍🏻牛肉壽司比較普通,帆立貝超大件超厚身,黑松露味唔出,但口感超正😋吉列廣島蠔($55)Fried Oyster炸蠔一客有4粒,算係炸得唔油膩,炸醬又薄又脆,可惜味道冇乜驚喜,一般啦~特選鮪盛($220)Supreme Tuna Sushi Set📍大呑拿魚腩2貫 Supreme Fatty Tuna 2pcs📍中呑拿魚腩2貫 Semi-Fatty Tuna 2pcs📍呑拿魚2貫 Tuna 2pcs------------------------------📢大呑拿魚腩入口馬上溶化🤤非常滑溜肥美,不過相對上呑拿魚味淡📢中呑拿魚腩🐟最岩草根口味❤️,顏色帶粉紅😍魚脂同魚肉比例最平均,油滑得嚟有魚味👍🏻📢應該係一般赤身,脂肪相對以上2款較少,但魚味最為濃郁🙌

📍特上海膽壽司 ($68/2件)
Supreme Sea Urchin(Canada)
📍黑松露特大帆立貝壽司($60/2件)
📍安格斯牛肉壽司 ($26/2件)
Angus Beel w/ Spring Onion

吉列廣島蠔($55)
Fried Oyster

特選鮪盛($220)
Supreme Tuna Sushi Set
📍中呑拿魚腩2貫 Semi-Fatty Tuna 2pcs
📍呑拿魚2貫 Tuna 2pcs
📢應該係一般赤身,脂肪相對以上2款較少,但魚味最為濃郁🙌
見到200幾個like,諗住間野應該無死!係我天真...收錢協助呢家野真係唔係新事情!不能盡信!!餐廳主要賣刺身壽司為主,熱食種類唔多!所有食物都係普普通通!炸蠔,雞軟骨餃子,燒牛舌,炸雞,鰻魚玉子燒!無一樣會令人特別有印象!價錢唔係貴就真既!但壽司果舊飯真係好唔掂!元氣舊飯仲好食d!魚生都算ok...但未去到好新鮮果種又唔係差果d!而且d staff成日發呆...水又唔會主動加!Um....基本上呢一間真係唔會再去!
見到200幾個like,諗住間野應該無死!
係我天真...收錢協助呢家野真係唔係新事情!
不能盡信!!

餐廳主要賣刺身壽司為主,熱食種類唔多!
所有食物都係普普通通!
炸蠔,雞軟骨餃子,燒牛舌,炸雞,鰻魚玉子燒!
無一樣會令人特別有印象!
價錢唔係貴就真既!
壽司果舊飯真係好唔掂!
元氣舊飯仲好食d!
魚生都算ok...但未去到好新鮮果種又唔係差果d!

而且d staff成日發呆...
水又唔會主動加!
Um....基本上呢一間真係唔會再去!
2017-12-22
庆祝纪念