2018-07-01
今日專登來家賀屋食刺身, 係因為朋友食過, 話一係唔好食,一食就要食最新鮮嘅😬原來係日本直送,難怪難怪~ 就等我都試下先😅赤羽太活魚刺身, 話時話我真係未食過😜 通常我都只係食下三文魚,油甘魚 ,真未食過 “赤羽太"。 原來唔係成日有得食 ,係季節限定㗎✌師傅刀功了得 👍切得薄薄, 片片晶瑩通透。第一次食的的赤羽太刺身,味道不錯,魚味不算濃,肉質軟稔又有少少爽口,真係好新鮮,醮上酸酸甜甜嘅醬油,別有一番風味😍最巧妙之處係魚皮 同魚肉分開食, 魚皮爽爽硬硬,好有口感,好特別!特選鮪盛,有齊大拖羅,中拖羅,同埋赤身壽司🤩大筋拖羅,咬下去會有渣,但油香最濃,魚肉入口即溶,油香在口中濃得化不開。中拖羅佈滿油脂,散花紋的部份,吃到滿口油香😋😋😋赤身沒雪花紋的部位,可品嚐到鮮嫩肉質及清甜魚味。 其實最主要都要係新鮮囉😅原條海鰻壽司,呢一件壽司超值👍嘆埋杯生啤爽呀 🍻食下傾下 ,真係一樂也😅
原來係日本直送,難怪難怪~
就等我都試下先😅
師傅刀功了得 👍切得薄薄, 片片晶瑩通透。
特選鮪盛,有齊大拖羅,中拖羅,同埋赤身壽司🤩
中拖羅佈滿油脂,散花紋的部份,吃到滿口油香😋😋😋
赤身沒雪花紋的部位,可品嚐到鮮嫩肉質及清甜魚味。
其實最主要都要係新鮮囉😅
原條海鰻壽司,呢一件壽司超值👍
嘆埋杯生啤爽呀 🍻食下傾下 ,真係一樂也😅