2023-02-07 356 浏览
經常鍾意同朋友去捐窿捐罅搵野食, 食開好嘢嘅朋友都知道,又想好食,又想多款式,想食刺身又想打邊爐食海鮮,真係一定要嚟搵「家嫂」仲記得第一次搵家嫂,係旺角分店,後來每次都係約去尖沙咀「家嫂一家大小」,地方闊落啲,坐得舒服啲,適合一家大細,而且店面環境都好乾淨,好光猛💃🏻💃🏻最值得推介係家嫂嘅飲品,好多都係自己烹製嘅, 唔會覺得自己飲太多添加糖或者添加劑落肚,有竹蔗茅根, 蘋果雪梨,紅棗桂圓茶等等,打邊爐都要飲啲滋潤嘅飲品,家嫂就好細心地提供左👍👍👍❤️❤️❤️一般我都揀食晚餐,同朋友過嚟chill 下,佢哋個套餐叫做任食雞煲火鍋放題, 睇個名就知,有雞煲同埋火鍋食,一般首先會嚟咗刺身先, 刺身都係好肥美好新鮮,有帶子,三文魚, 油甘魚, 甜蝦, 北寄貝, 螺肉, 份量按人數提供,無得refill. 刺身以外嘅所有食物都可以re order!!!包括小食(刺身旁邊的小小蝶), 雞煲, 各類海鮮 e.g. 鮑魚,象拔蚌,生蠔,海蝦, 蟹和貝類。牛肉都係可以refill 的,每一次都食到我哋好滿足🥰🥰🥰😍😍大飽口福, 呢個價錢可以食到咁好嘅質素, 真係要來搵搵家嫂😆❤️❤️❤️❤️❤️
經常鍾意同朋友去捐窿捐罅搵野食, 食開好嘢

刺身以外嘅所有食物都可以re order!!!
刺身拼盤+各類小食
  • 刺身
  • 小食  -  糖心皮蛋
  • 海鮮
2023-02-07 395 浏览
同朋友慶生諗住食咩都有嘅放題於是揀咗呢間一入去 環境同裝潢非常好乾淨闊落員工會即刻遞上小食6款+酸菜魚湯一碗俾你跟住介紹一陣食咩酸菜魚湯好飲小食最好食係蝦多士!嘢飲方面以養生為主每杯獨立封口 衛生又美觀!刺身船好靚尙算新鮮雞煲好好食!仲有蜆配搭埋我䑁得係全晚最好食嘅一樣下一round到打邊爐我揀咗花膠濃湯非常足料有膠質同好多花膠正煮海鮮部份都闊綽有肉蟹、蟶子、貴妃蚌、鮑魚等等任order新鮮好食嘅 有啲仍有少少沙影響口感由於中間會有餃子蝦膠個啲俾埋但我地深信食唔哂所以叫佢地唔洗上呢類餸唔好浪費值得加好多分係,我地18:30 入去食到22:30真係值得俾$450 食呢餐!唔會催唔洗出去拎嘢食調味料非常有心思會再來!
同朋友慶生

乾淨闊落

員工會即刻遞上小食6款+酸菜魚湯一碗俾你
跟住介紹一陣食咩
酸菜魚湯好飲
小食最好食係蝦多士!

嘢飲方面以養生為主
每杯獨立封口 衛生又美觀!

刺身船好靚

非常足料
有膠質
同好多花膠

煮海鮮部份都闊綽
有肉蟹、蟶子、貴妃蚌、鮑魚等等任order
新鮮好食嘅 有啲仍有少少沙影響口感

由於中間會有餃子蝦膠個啲俾埋
但我地深信食唔哂
所以叫佢地唔洗上呢類餸
唔好浪費

值得加好多分係,我地18:30 入去食到22:30
真係值得俾$450 食呢餐!
唔會催
唔洗出去拎嘢食
調味料非常有心思
會再來!
2023-02-06 363 浏览
📍 #尖沙咀 #家嫂 一家大小#羊羊在尖沙咀#羊羊在九龍驚講太多嚇親人,講咗大家關心有咩食先🤣食物唔係問題,問題係其他方面🫤💁🏻‍♀️晚上四時任飲任食🌟前菜✨蝦多士✨酸薑皮蛋✨沙律醬拌螺肉✨紅糖糍粑✨酸菜魚太遲嚟冇食到,上次食都唔錯😄🌟刺身船(6人以上先係用船放)每次都唔同,刺身味道唔錯,仲要厚切🤩今次就有三文魚、油甘魚、八瓜魚、帶子個啲🍣不過唯獨呢樣冇得任叫,淨係上一次😆🌟雞煲肉唔多,都係要咬骨😂味道唔錯,但食落有啲鹹,唔係主角唔駛食咁多啦😝🌟邊爐主打海鮮任食,咩鮑魚、蟹、蠔個啲都係任叫,質素又唔係差😙但係有啲係唔新鮮,啲蟹癡哂殼😟牛肉同豬肉得一款,牛魔王可能就唔太適合啦🤪其他配料丸同雲吞都自家製,印象中都唔錯🙂得個一個爐,邊烚到咁多🫠🌟涼茶、特飲、紅白餐酒任飲🌟甜品之前家庭聚會有成14個人,個個都話想食海鮮打邊爐,就揀咗呢到🤥之前食過服務都麻麻,明知10點45清場,9點15都比我哋入,仲話11點先走都得,食到勁趕☹️仲要每上一樣菜就話食唔切架啦食唔切架啦,超趕客😵‍💫有小插曲就係額外加錢叫刺身,都近$400,但係上到嚟勁少得幾塊薄切,仲話正常,搞笑咩🤡最後係同經理反映,比埋相佢哋睇先話
📍 #尖沙咀 #家嫂 一家大小

✨酸薑皮蛋
✨沙律醬拌螺肉
✨紅糖糍粑
✨酸菜魚

太遲嚟冇食到,上次食都唔錯😄
🌟刺身船(6人以上先係用船放)

🌟雞煲

🌟邊爐

🌟涼茶、特飲、紅白餐酒任飲

🌟甜品

有小插曲就係額外加錢叫刺身,都近$400,但係上到嚟勁少得幾塊薄切,仲話正常,搞笑咩🤡最後係同經理反映,比埋相佢哋睇先話退錢😥

唔係話呢間唔好,以呢個價錢包咁多嘢,時間又長🤭不過真係唔啱多人聚會,14個人都係得一個爐,要怪就怪自己冇問清楚🫠另外諗住帶埋小朋友食,要諗下價錢啦,因為一家大細都收一樣價錢🤑

人均價錢 - $398+10%
評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀
服務:🍀🍀

#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #尖沙咀美食 #九龍美食 #美食推介 #午餐 #午餐推介 #晩餐 #晚餐推介 #自助餐 #朋友聚餐 #家庭聚餐 #高質午餐推介 #打邊爐 #火鍋 #放題 #海鮮 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記 #情侶好去處
呢間餐廳確實性價比超高!食完一定覺得好滿足!服務好上菜速度快由於全場爆滿,雖然有D嘈,但地方夠闊落~每上到刺身船,火鍋海鮮等每枱歡呼聲都此起彼落~大家飲飽食醉,成場氣氛都好好🎉好歡樂第一步。首先由小食開始已經可以任點 : 水煮魚/蝦多士/皮蛋酸薑/螺肉/紅糖糍粑等全部絕不馬虎真材實料,有餐廳中上質素👍🏻炸物新鮮炸起,松露蝦多士香口蝦膠爽彈.紅糖糍粑糯米糰軟熟,暖笠笠外脆內軟…我哋嗌咗幾轉蝦多士,水煮魚同紅糖糍粑🤭估唔到任食嘅小食都咁出色!第二步。當食完小食店員就會主動提前詢問再上刺身.六人以上就會送上刺身船🤩🤩未試過刺身船會由兩個店員一頭一尾捧住上,非常巨大,非常吸睛🤩🤩有帶子/三文魚/油甘魚/八爪魚/甜蝦/鮑魚等,全部都算新鮮份量亦巨多.雖然只限一轉~已經好夠~第三步。食完刺身船再上雞煲亦係任點的~由於有小朋友我哋選擇原味,正常發揮未去到極度惹味.雞煲裏面仲加上豬皮蜆仔下次要試試辣味~第四步。再嚟打邊爐,建議先訂定家嫂花膠老火湯鍋.因為限量供應!我地食頭3 part都食左1個多小時所以之後花膠湯底都冇晒🥲只好揀清香椰子湯底,椰子味香濃感覺滋潤然後大家又嘩嘩聲咁好興奮😆因為又送上一大盤
呢間餐廳確實性價比超高!食完一定覺得好滿足!
服務好上菜速度快
由於全場爆滿,雖然有D嘈,但地方夠闊落~

第一步。首先由小食開始已經可以任點 :
水煮魚/蝦多士/皮蛋酸薑/螺肉/紅糖糍粑等

全部絕不馬虎真材實料,有餐廳中上質素👍🏻
我哋嗌咗幾轉蝦多士,水煮魚同紅糖糍粑🤭
估唔到任食嘅小食都咁出色!

只好揀清香椰子湯底,椰子味香濃感覺滋潤

然後大家又嘩嘩聲咁好興奮😆因為又送上一大盤海鮮同肥牛!😱😱海鮮同樣任食鮑魚\生蠔\珊瑚蚌\鮮蝦\大蜆⋯無限追加!!

肥牛正常質素,海鮮亦新鮮,蟹亦有蟹膏,略嫌大蜆比較多沙,丸類似手打但質感比較散同林,一般般~其他都好唔錯

四步曲完咗都已經超飽但總不能放過甜點~
甜品只有雪條選擇.呢個牌子比較偏門,開頭都有D驚唔好食但隨着試咗椰汁黑糯米味後就覺得非一般😋同枱朋友都大讚榴槤都唔錯~

飲品選擇非常多有水果養生茶,可口可樂仲要係500 mL樽裝.鍾意飲酒嘅免費紅白酒有四轉!!
任飲酒類易入口唔會太搶喉.
咁嘅價錢同質素已經超出預期~🤩👍🏻👍🏻
2023-01-18 1428 浏览
乜都唔使講,$398+10%全部新鮮,靚食材,唔好眼闊肚窄,因為順住咁食,你一定飽到頂住,唔夠的話任加海鮮,牛肉,黑毛豬肉,性價比超高😎但一定要6位先有刺身獨木舟,8位以上有間房,好耐都冇見過嘅優質火鍋店🥰環境又夠闊落,一定唔會背靠背,櫈都掂唔到,仲有水果養生茶,任飲,汽水,可口可樂,仲要係500ml樽裝,連熱飲都有,喜歡飲酒,免費紅白酒有四轉任飲,自費有啤酒,清酒🍶男山,Rosa 氣泡酒可以選擇,但免費酒都已經無得輸啦🤤咁嘅價錢咁嘅質素,賺晒啦😝
乜都唔使講,$398+10%

香辣雞煲
海鮮火鍋
鮑魚,蚱
2023-01-16 11070 浏览
一家人齊齊去尖沙咀店為家姐慶生,間店係姨甥女推薦,話啲嘢好好食同抵食入去見到店環境唔錯,裝修光猛,企企理理,通風系統幾好,無乜油煙味。我哋被安排入間房食,美中不足係訂位唔易,衹能俾六人桌我哋八個人,太多食物唔夠地方放。今餐由姨甥發辦,先嚟嘅係特色餐前小食,有酸菜魚,皮蛋酸薑,黑松露蝦多士,混醬汁螺肉等等飲品係出面攞,有紅棗桂圓養生茶,清凉茶,花茶等等,完全任飲任食跟住,就係火鍋放題三部曲。先嚟一條極長嘅冰鎮刺身船,有帶子,三文魚,油甘魚,象拔蚌,八爪魚,甜蝦,重有凍蟹熟食,全部都好鮮甜除一人一隻蒜蓉寬粉蒸元貝,店家重送咗支香檳我哋飲。第二部曲,就係雞煲,因我哋大部人唔食辣,所以揀咗唔辣。雞煲啲雞肉嫩滑,入面重有蜆同豬皮,豬皮索哂啲雞汁,煮得入味又夠霖,勁好味。本來姨甥女想再加半份BB辣雞煲,但要留番啲quota食火鍋,就無再叫。最後出場,當然係壓軸好戲嘅肥牛海鮮火鍋,海鮮有大蝦,蟶子,珊瑚蚌,大大隻嘅廣島蠔,炸魚皮,鮮魷,蝦丸,手打肉丸,雲吞、水餃,黑白腐竹,應有盡有,任飲任食三粒鐘,超爽之後,有菲律賓雪條做甜品,有榴槤,香芋,紫米幾種味,以榴槤味最濃郁今日我哋嚟食嘅火鍋放題套餐係29

除一人一隻蒜蓉寬粉蒸元貝,店家重送咗支香檳我哋飲。

第二部曲,就係雞煲,因我哋大部人唔食辣,所以揀咗唔辣。

今日我哋嚟食嘅火鍋放題套餐係298一位,加一後,八個人大約2700有找,超豐富,成家人都食得好開心同滿足,多謝姨甥女請客

2023-01-15
午餐
庆祝纪念
生日
  • 刺身船
  • 海鮮火鍋
  • 雞煲
2023-01-16 395 浏览
上星期日,冒名去尝试呢一间午市火锅放题。坐低無耐,有职员介绍点样食法,不过之前上网都睇过,略知1、2。首先就係自动上咗几款前菜小食,包括酸薑皮蛋、哈多士……不过呢几款小食,都冇乜驚喜。跟住上咗1个4人但份量很少的鸡煲,话实啲鸡就炆得唔入味,口感一般般,内有豬皮同蜆,但蜆就又细又有沙。食完之后就上咗1个一次性的刺身拼盘,每人每样得一件,但只得几款刺身,质素比一般日式放题店差。最后就係食火锅,叫咗个招牌汤底,但啲味道就有D伏,感觉係罐头清鸡汤好过佢好多,仲有个海鲜拼盘就不知所谓。个职员都知道有D唔对版,立刻问我哋想加乜嘢海鲜。火锅配料冇太多选择,只得几款海鲜,连个职员都唔清楚要出去望下是日海鲜嗰张贴纸,另外有三色丸、炸鱼皮、薯粉、支竹……几款。连最普通嘅牛柏叶、牛肚、猪膶、鸡、魚……都冇。次次要叫个同事过嚟落单,又冇得剔纸仔或者用QR code 落单,非常不方便。好难讲,呢个做法,無非控制到每台供应量,可以達致节省成本。总括嚟讲,呢间食肆一年365日都唔转款式同食材,光顧完一次,我会觉得冇乜新意,以后都可以唔使再去。
2023-01-15
午餐
2023-01-07 706 浏览
最鍾意任食仲要無限時,家嫂坐得舒服,食物質素唔錯,可以同朋友慢慢食下嘢傾下偈。食火鍋前,有六款任食精選𠮩𠹌小食:#紅糖糍粑糯米糰軟糯,暖笠笠,外脆內軟,紅糖餡流心。#松露蝦多士感覺係新鮮炸起,熱辣辣,炸得好香口,多士唔會話食到成口油,蝦膠爽彈,好香松露味。#胡麻翠玉瓜翠玉瓜炸過,表面少少脆皮,瓜肉爽口有水份,唔會過林,個醬汁係甜甜的。#酸菜魚一客係一小碗,有魚有薯粉。#酸薑皮蛋開胃前菜,松花皮蛋一開二,味燶郁有流心,配上蒜蓉醬酸薑,一啖半隻。#螺肉沙律螺肉彈牙爽好,混埋醬汁,傾下食下好快一碟,encore之選。六款小食細細碟一人份量,再想食先再叫,唔怕浪費,因為好味又開胃,我哋都encore咗兩轉,但為咗留肚所以就停一停手。之後就到刺身併盤同雞煲。#季節當造刺身船刺身都有幾款,三文魚、北寄貝、八爪魚、牡丹蝦、帶子、生蠔,螺肉、翡翠螺,全部新鮮,如果多人一枱,會由兩位侍應抬上一隻大大刺身船,船中間仲有一個星球作為裝飾,好有睇頭,打咭一流,呢一刻會見到每枱食客都係俾相機食先。#惹味雞煲我哋揀咗小辣,雞件嫩滑辣度適中,驚喜地有豬皮及黃沙蜆。#養生花膠老火湯鍋#環游海鮮船,真係無令人失望,蟶子

火鍋前,有六款任食精選𠮩𠹌小食:
紅糖糍粑、胡麻翠玉瓜、松露蝦多士
#紅糖糍粑
糯米糰軟糯,暖笠笠,外脆內軟,紅糖餡流心。

#松露蝦多士

#胡麻翠玉瓜
螺肉沙律、酸菜魚、酸薑皮蛋
#酸菜魚
一客係一小碗,有魚有薯粉。

#酸薑皮蛋

#螺肉沙律

季節當造刺身船
#季節當造刺身
惹味雞煲
#惹味雞煲
我哋揀咗小辣,雞件嫩滑辣度適中,驚喜地有豬皮及黃沙蜆。
養生花膠老火湯鍋
#養生花膠老火湯鍋
#環游海鮮船,真係無令人失望,蟶子、蠔、鮑魚、蝦、魷魚、珊瑚蚌、大蜆、魚肚,另外仲有花蟹,新鮮鮮甜,全部都可以無限添加。肉類可選擇豚肉或牛肉、我哋就揀咗極上牛肉。餃子、響鈴、炸魚皮,手打丸,多款手工配料及蔬菜,另供應各款飲品及紅酒白酒,雪米糍及雪條,全部任飲任食,性價比高。
環游海鮮船
花蟹、鮑魚
呢間就算平日都好爆,所以想食就一定要預早book位。

#家嫂一家大小
地址: 尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心
紅糖糍粑、胡麻翠玉瓜、松露蝦多士
螺肉沙律、酸菜魚、酸薑皮蛋
季節當造刺身船
環游海鮮船
花蟹、鮑魚
2022-12-28 605 浏览
我哋一行四個人嚟,但結果刺身每款只有三件。且我哋到來時已經八點幾,食得唔算多。無餐牌,職員又唔主動問我哋食咩。要我哋不斷重複問,白酒都要狂師追先有。最後連糖水問都話無得提供,以後唔會幫襯。價錢唔平,品種唔算多。
2022-12-28
2022-12-24 7704 浏览
臨近年尾,就梗係特別多飯局🥳 呢晚 #小秘書 就約咗班同事嚟到「家嫂一家大小」食 #團年飯,一於不飽無歸🤭呢日係我第二次嚟到幫襯 #家嫂,一如以往,#任飲任食嘅 #飲品 同 #食物 都真係多到暈🤤 #養生茶 係我每次嚟到必飲嘅,可惜呢日佢哋嘅 #紅棗桂圓茶 缺貨,唯有改下口味,全晚 #檸檬薏米水 放題🤭 趁早到未齊人,我哋先嚟一輪 #小食,特式 #皮蛋 配 #黃蘿蔔 做點綴、仲有 #混醬螺肉 都係我最鍾意嘅🥰 不過千祈唔好食得太多,因為好戲在後頭🤭齊人之後,超過一米長嘅 #刺身船 送到我哋面前,齋係造型就已經要比滿分🥰 肥嘟嘟嘅 #帶子,大大隻嘅 #冰鎭鮑魚 … 非常吸晴🤤 瘋狂打卡之後,#雞煲 就已經嚟到我哋面前,或者我哋只係要求BB辣,所以味道只係普普通通,不過勝在大件夾抵食🤭 唔好諗以為去到呢度菜已經係尾聲,#火鍋放題 先至係重點😄 超豐富嘅 #海鮮 #火鍋料 陸續上枱,#魚蝦蟹 呢啲只係基本,仲有 #廣島蠔、#聖子… 啱哂我呢個 #海鮮控 🤤 不過前菜實在食得太開心,居然唔記得留力😵‍💫 所以都只可以輕輕試吓就算🤭 唯有下次連午餐都唔好食,食返夠本啦😝🤣🤣

2022-12-19
2022-12-14 797 浏览
某日自己行過見到呢間野,再加上朋友推薦,決定等老友生日黎試一試。我地約左6:30pm,呢間野只做一round,其實可以由5:00pm坐到10:00pm,食足5個鐘都得,一開始既刺身船,雖然預每樣人頭一片,但都有成10款8款刺身,用料冇馬虎,刺身新鮮冇腥味,正!小食蝦多士細細件,唔錯唔錯。佢個麻薯仲正,啲黑糖係包左喺麻薯個芯度,好味!雞煲,不過不失,好彩我地醒目,雞煲食到一半叫換細碟,上打邊爐,花膠湯底,飲曬啲湯就打邊爐,即時暖一暖,打邊爐啲料係任食既,7:30pm可以叫埋飽魚同肉蟹,紅白酒任飲,一路傾計坐到10點,好友傾計好地方,大力推薦!仲有,佢呢度有好多打邊爐用既醬料,好多款...仲有好多養生茶,真係唔錯!
2022-12-12 528 浏览
2小時食確實太趕,臨時講每位加多$50元都唔肯,訂位時又講得唔清晰!下次唔會再食。食物都係一般,青菜葉已經凍熟咗,刺身好睇又唔夠食,又唔係放題又唔自助,寧願比多啲少少錢可以食過痛快!

2022-12-11
庆祝纪念
生日
用餐优惠
試食活動
2022-12-07 604 浏览
呢間平日夜晚都爆場,大約四百蚊一次過食哂刺身,雞煲同打邊爐,最岩成班人食飯一次過滿足哂幾個願望。餐廳服務上菜速度快,跟單好貼👏職員會安排好哂上菜次序,一坐底無耐即刻上幾款餐小食,可以食住等未到嘅朋友,唔夠又可以即刻再落單,職員都會睇住你叫左咩有咩未到,幫你追單。同時,睇住食野速度黎上食物,跟得好足。👍🏻餐廳環境冷氣夠涼,唔會焗😌餐廳裝修幾新,多卡位,全場食雞煲同打邊爐都唔會覺得焗,冷氣好夠,空氣流通。而且有間房仔,成班朋友大聲啲都唔驚嘈親隔離。🥳餐廳食物性價比高,多款式😋一坐底會上餐前小食,魚生船,雞煲,打邊爐同糖水。基本上職員會睇住你進度都幫你落order ,佢仲緊張過你😆 飲品都有好多種類,有幾款自家制,例如蔗水,桂圓茶,蘋果雪梨茶等等。。。唔岩飲仲有汽水同紙包飲品。。。🦐 蝦多士 餐前小食一定會再encore ,個炸粉唔厚,真係食到蝦而唔係麵粉同包。🐟 魚生船雖然係放題,但魚生質素同款式都無hea ,仲要成個賣相都好岩打卡,架船係成張枱咁長。除左三文魚,帶子,鯛魚外,竟然有蠔,鮑魚同蟹,呢度都值回票價。🐔 雞煲 味道唔錯,除左有雞同豬皮仲有卜卜蜆。唔夠食仲可以加雞。🍲 花膠雞湯
呢間平日夜晚都爆場,大約四百蚊一次過食哂刺身雞煲同打邊爐,最岩成班人食飯一次過滿足哂幾個願望。

餐廳服務上菜速度快,跟單好貼👏

餐廳環境冷氣夠涼,唔會焗😌

餐廳食物性價比高,多款式😋

🦐 蝦多士

🐟 魚生船

🐔 雞煲
味道唔錯,除左有雞同豬皮仲有卜卜蜆。唔夠食仲可以加雞。

🍲 花膠雞湯邊爐
我地揀花膠雞湯,個湯一滾起可以先試左湯再打邊爐,個湯就咁飲都好夠味,仲要有花膠食都唔洗加錢。一黎就肥牛,手打丸,同一堆海鮮。我地不停叫蝦,聖子同珊瑚蚌,味道新鮮,仲要真係任食,呢個價錢自己買料一定買唔到咁多。

🥥 椰皇燉雪燕
有啖啖椰子味同滿到瀉嘅雪燕,唔會太甜,暖暖地,冬天食好滋潤。
2022-12-07 485 浏览
一次過有齊魚生船、鷄煲加打邊爐真的超滿足呀❤️一去到坐低,已經好快奉上好多小食,蝦多士,酸菜魚、螺肉、皮蛋同各式各樣的炸物。酸菜魚好好味,有好多酸菜、是開胃的前菜💕之後到上魚生船、真的😍😍眼,有好多刺身: 蝦、三文魚、油甘魚、帶子、北寄貝、鮑魚、蟹、最驚喜的連海膽都有、真的好正💕到食雞煲,入面有蜆同好多芫荽。我們叫了小辣配上他們獨特的醬汁、已經覺得鷄同蜆肉好入味,而且肉質仲好鮮嫩!其實食到呢刻也飽到7成了😅。要留肚打邊爐啦!跟住到打邊爐,又係有好多海鮮、大小聖子、蠔、蝦、蜆、魷魚….還有其他食物,炸魚皮,牛肉,餃子、丸子、菜。不過由於太飽,我都冇吃過丸和餃子。總括來說海鮮、刺身好新鮮、啱晒我海鮮腔💕而且服務好好!我已經期待下一餐了。
一次過有齊魚生船、鷄煲加打邊爐真的超滿足呀❤️

2022-12-07 471 浏览
📍家嫂一家大小 (尖沙咀)尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心3樓未食過尖沙咀呢間家嫂,一路好想試,所以早2星期就book位,比起旺角舖,TST確係寬躺好多👏👏我地一行8人,仲未俾左間房我地坐👍🏻👍🏻坐低後,例牌有職員送上👉🏾小食,蝦多士依然出色,皮蛋都好食😋之後上👉🏾刺身船,人頭件上,唔使爭,今次竟然有生蠔🦪😱好好味呀,又鮮甜👏👏d帶子又大隻,好出色👍🏻之後仲有👉🏾雞煲(唔夠濃味)再開始👉🏾打邊爐,打邊爐多數食海鮮款,有好多選擇,美中不足係d牛上得慢左,不後人多都明白既!最後個個食到捧住個肚走😆
📍家嫂一家大小 (尖沙咀)
尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心3樓

我地一行8人,仲未俾左間房我地坐👍🏻👍🏻