2023-08-03 442 浏览
朋友生日,泥呢度食,真係會飽到爆炸成張台咁大既刺身船,跟住又有任食雞煲,任食海鮮,忘記左提,大量前菜都係任叫,但建議大家唔好叫,因為唔好浪費個肚既位置。😂質素泥講,任食既話,全部野都算係質素高,海鮮刺身,好好就唔夠膽講,但任食食到呢d貨,仲要收呢個價,認真夠晒抵食。個人建議大家skip左個雞煲,雞煲認為算係最普通,所以直接跳過食海鮮更好。酒水仲要任飲,甜品都有幾款雪條,4百幾蚊一個人頭埋單唯一唔好既係佢地d員工,趕客咁,仲要串客🤨
朋友生日,泥呢度食,真係會飽到爆炸

個人建議大家skip左個雞煲雞煲認為算係最普通,所以直接跳過食海鮮更好。

酒水仲要任飲,甜品都有幾款雪條,4百幾蚊一個人頭埋單

唯一唔好既係佢地d員工,趕客咁,仲要串客🤨

2023-07-17 4542 浏览
家嫂一家大細真係無得輸的海鮮放題! 今次第2次來了! 上次2人來食唔到刺身船,總是有種遺憾! 我話過下次黎一定要5人或以上黎。 今次我終於集齊6人黎食啦! 真係無失望! 人均:$428加一 (我見有人post $388, 我估係平日。 我地係星期日食)時間:17:00-22:00 (幾時入座都一樣價錢)無限時架! 呢個係我其中一個鐘意佢既地方! 一班人打邊爐如果有限時就好唔盡興啦! 呢度你想吹幾耐都得。 ^^呢度有專lift 上黎架..一坐店員就介紹今晚點食法,好有禮。 服務好! 店員知我要等其他家人,就話幫我先上幾碟小食,食住等。 小食可任叫的。 個人至愛皮蛋, 有少少花椒味但唔辣,炸蝦多士、炸黑糖都好好味。 但真係食唔到多。 因為仲有後面海量既野要食。 好! 人齊啦! 我最期待的主角出場啦! 要2人先枱到出黎既刺身船! 家人個個都「嘩嘩」聲! 唔打咭又點得呢? D 刺身又新鮮、賣相又靚! 真係影相都有排影。 成盒海膽配埋盒紫菜俾你! 有3隻凍蟹 、3隻鮑魚 (鮑魚煮得剛剛好)。 當然唔少得刺身啦! 包括帆立貝、甜蝦、八爪魚、三文魚、北寄貝、仲有一碟唔知咩名既魚。 刺身船內既食物就無
家嫂一家大細真係無得輸的海鮮放題
今次我終於集齊6人黎食啦! 真係無失望!

呢度有專lift 上黎架..

皮蛋
小食 - 胡麻茄子
炸黑糖
小食 - 炸蝦多士
凍蜆
好! 人齊啦! 我最期待的主角出場啦! 要2人先枱到出黎既刺身船! 家人個個都「嘩嘩」聲! 唔打咭又點得呢? D 刺身又新鮮、賣相又靚! 真係影相都有排影。 成盒海膽配埋盒紫菜俾你! 有3隻凍蟹 、3隻鮑魚 (鮑魚煮得剛剛好)。 當然唔少得刺身啦! 包括帆立貝、甜蝦、八爪魚、三文魚、北寄貝、仲有一碟唔知咩名既魚。 刺身船內既食物就無得加既。 這是唯一一樣野無得加既。
刺身船
食完刺身咁就到雞煲啦... 雞煲可選辣度,雞可以再加!但我地係細食人,所以反而係叫店員俾4人份我地就好啦。 雞煲都幾香,雞煲內有豬皮、雞及蜆,但我地口味本身比較淡,所以覺得有點過咸。 最後四人份都食唔晒。
 大家記住食完雞煲去左打邊爐就唔可以反轉頭加雞煲架。 所以食夠雞煲先好叫店員轉打邊爐。
雞煲

在等打邊爐時大家就再出去自助區選飲品啦..... 真係超多野飲,佢地D 自家制茶飲、果汁真係超多又好味,又唔太甜。 如果唔鐘意茶飲, 仲可以選可樂、波子汽水、包裝烏龍茶。 鐘意熱飲既都有選擇。 其實仲有4-5款雪條,雪條都好味。
各或預包裝飲品
各款自家制飲品
熱飲
任食雪條
拎完飲品返到位就見到火鍋來了! 那個煲真係好靚! 未試過用咁靚既煲黎打邊爐。 我地今次留左個消暑冬瓜湯底。 嘩! 無諗過咁靚既!無駛加$架... 冬瓜中間有小瑤柱、鮑魚等... D 冬瓜打邊爐到後段真係超好味! 吸晒D 日月精華! 講下D 食材先... 有蠔 (有鮮味、飽滿!) 、鮑魚煮3.5分鐘剛剛好、蝦 (好彈牙又鮮味)、花膠、大大貴妃蚌、蜆、大大珊瑚蚌、肥牛、魚皮、響玲、手打丸、腐竹等等.. 全部野都可任叫。 但我地細食.. 最後只加了肉蟹及蝦。 全部都好新鮮好味!最後每人都飲左碗個湯底,正! 好鮮甜!

環球海鮮任食火鍋
 坐到9:30pm, 有蕃薯糖水架。 不過No Thanks 啦... 太飽了! ^^
差點漏左.... 大家會見到呢架車全場走架。 原來仲有任飲紅、白、SAKE。 0岩晒喜歡飲酒的我! hahaha

下次會再黎!
任食雪條
環球海鮮任食火鍋
各式醬油
  • 刺身、海鮮
雖然呢排天氣好熱🥵,但無損我哋繼續打邊爐嘅興致,以前一路食開尖沙咀旺角不同嘅火鍋店,到發現有「家嫂」呢間火鍋店已經不時登門造訪,雖然貴少少,但整體上都覺得算抵食,加上旺角又有食開嘅淥鼎記嘅質素開始下降,見而家訂位容易咗,咁又食一次喇!家嫂一向都有頭盤小食(酸薑皮蛋、蝦多士、水煮魚都幾好食)、到刺身拼盤(好新鮮)、再嚟雞煲(個雞煲就較為一般般😏,可以唔駛食哂),咁上下就要留一留肚喇~ 到揀湯底嘅時候,本來揀咗個花膠湯底,後來有位侍應話有款新嘅冬瓜盅湯底,問我哋試唔試吓,我心諗冬瓜消暑都好喎,跟住叫咗嚟試!佢哋仲好好咁不停問個新出湯底好唔好食,我哋真心都覺得唔錯!值得推介!👍🏻到海鮮拼盤,有好多嘢食呀!有鮑魚、貴妃蚌(好味😋)、蟹🦀、蝦🦐、蠔🦪、蜆仔,都叫做好新鮮,而且可以不停refill!搞到我哋都掛住食海鮮而忘記去食肥牛🤣~ 最後,我再叫咗個椰皇,非常完滿!(其實啲丸呀菜呀都食唔哂)😃批評容易讚賞難。點解我今次都想讚一讚家嫂呢?可能真係因為其他火鍋店質素開始下降,例如前菜、任叫食材選擇少咗,員工服務差咗啦,而家嫂叫做keep住個質素,雖然埋單差唔多要400幾500一個,同埋醬料區地下有

刺身拼盤

冬瓜盅湯底

批評容易讚賞難。點解我今次都想讚一讚家嫂呢?可能真係因為其他火鍋店質素開始下降,例如前菜、任叫食材選擇少咗,員工服務差咗啦,而家嫂叫做keep住個質素,雖然埋單差唔多要400幾500一個,同埋醬料區地下有少少黐立立😅,但整個用餐體驗唔錯,值得一讚!👍🏻
2023-07-11
刺身拼盤
冬瓜盅湯底
  • 海鮮拼盤
2023-07-10 731 浏览
傳說~家嫂好正,好食,终於提早半個月訂座,訂5位,因為5位才有刺身船打卡!!!伏伏伏,第一次食侍應話要近佢流程食,頭盤小食,皮蛋,花生,酸菜魚.味道一般!!刺身船,係靚但每人每樣得一件,味道一般,到雞煲....超唔掂..任何一間雞煲好過佢,咸極咸!!至於海鮮都係一般!!!大蜆全是沙,鱔~係切都一條條骨都未起好,完全冇驚喜~不會有下次!!
2023-07-05 1527 浏览
今日成班同事約埋去打邊爐,某個同事食過所以帶我哋嚟試下。呢個任飲任食火鍋性價比超值,真係好推薦。我哋6:30 就到咗餐廳,人未到齊前,餐廳會有5款小食,比我哋食住先,有蝦多士、皮蛋、花生、紅糖茲粑等。就算係餐前小食,家嫂都唔會馬虎。齊晒所有人之後,首先會有一隻超大的刺生盛宴船出現,呢隻船超誇張,第一次見,好驚喜。刺生非常新鮮鮮甜,而且份量足夠每個人都食到。另外我哋額外加咗2隻象拔蚌,都唔錯。之後食完刺生就會上雞煲,可以無限加雞岩哂大胃友。最後就係重點食火鍋,主要有海鮮,肥牛,豚肉,基本上火鍋必有的食物都有,超多選擇。而且仲係任食。仲有自制嘅足料飲品,超多選擇。

,好驚喜。刺生非常新鮮鮮甜,而且份量足夠每個人都食到。
另外我哋額外加咗2隻象拔蚌,都唔錯。
之後食完刺生就會上雞煲,可以無限加雞
岩哂大胃友。
仲有自制嘅足料飲品,超多選擇。

刺生船
象拔蚌

2023-04-06
刺生船
象拔蚌
2023-07-03 393 浏览
抵食之選,兩個鐘無停過的,仲要唔重樣,而且質素唔差。岩一大班人/家庭聚餐都好好👍🏻連海鮮都可以refill ,真係估唔到。建議食三個鐘,兩個鐘太快,食唔切,有啲趕。三個鐘可以慢慢食又吹下水。嘢飲都幾特別。又可以叫佢整特飲,唔錯。六人坐到大枱,食嘢都方便。首先上刺身船,影相打卡一流,質素都ok, 有海膽,估佢唔到。凍蟹就一般啦。刺身船就無得再加嘅。之後轉雞煲,最欣賞有豬皮,吸曬味,好食過啲雞。我地無再加雞,轉打邊爐啦。海鮮盤都ok, 食完仲可以加,唔錯。中間仲有啲小食,質素都唔差,蝦多士好食。
2023-06-24 606 浏览
尋日7點一去到,就先上好多唔同款既小食,有蝦多士,蜆,皮旦之類。我同我3個兄弟梗係留肚之後魚生,雞煲,海鮮邊爐啦。不過蜆既小食真係唔差,可以食多2轉,魚生都係ok,不過雞煲就一般,太多下欄位。食完雞煲就入正題海鮮邊爐,d海鮮幾正,算好新鮮。d豬肉都唔差,叫左成2份。不過加左頭2轉海鮮之後,就會比d急涷海鮮。不過邊爐真係唔差,係d手打丸真心削d,唔係好新鮮。最黎食埋雪條就收工。最後真心貴妃蚌最正。😽
2023-06-23
2023-06-24 343 浏览
最近分別聽唔同既朋友都介紹呢間, 所以今次就約朋友一齊試下先佢一開始就有唔同既小食送上枱, 有硯, 有皮蛋, 有糍巴,每樣小食都好好食, 仲要任食, 但個人覺得食太多就會食唔落之後既野食人齊後, 可以叫佢開始上野食, 一開始佢會上左個刺身先, 每款都好新鮮, 唯一唔好就係冇得refill. 食晒啲刺身就可以叫佢上雞煲, 味道唔差, 不過就普通, 個人覺得可以唔洗食,因為要留肚重頭戲就係打邊爐喇, 佢有唔同湯底, 我地揀左花膠湯, 佢既花膠比我想像中大,因為平時出面食任食既花膠都係好薄, 但係呢度既花膠係厚身少少既,建議可以飲左啲湯先開始打邊爐第一輪係唔洗自己劃野食, 因為佢會上晒啲海鮮俾你, 一上枱, 你會見到啲鮑魚係好大隻,仲識郁既, 啲蝦又大隻, 佢啲手打丸係好好食,好有誠意食完一輪, 你鍾意邊一款就可以叫佢地加架喇, 仲要質素係一樣, 唔會話同第一次差好遠架所以抵佢咁多人讚既整體味道指數:😋😋😋😋😋/5性價比:💰💰💰💰/5環境:❤️❤️❤️❤️❤️/5服務:✅✅✅✅✅/5

佢一開始就有唔同既小食送上枱, 有硯, 有皮蛋, 有糍巴,

人齊後, 可以叫佢開始上野食,

因為要留肚

建議可以飲左啲湯先開始打邊爐

仲識郁既, 啲蝦又大隻, 佢啲手打丸係好好食,
好有誠意

所以抵佢咁多人讚既

整體味道指數:😋😋😋😋😋/5

性價比:💰💰💰💰/5

環境:❤️❤️❤️❤️❤️/5

服務:✅✅✅✅✅/5
2023-05-24
2023-06-17 369 浏览
食物仍保持好水準,更喜悅是招呼一流,很细心,工作人員笑容滿面,更為我們一一介紹用餐內容,更不用揚聲,隨時自動自覺為客人加茶水。不失家嫂稱號,是好優秀的家嫂😆老實說,實令我這名食客感受親切舒服,以這樣合理價錢,有好食物,好環境,好服務,真心推介所有朋友,最後,希望家嫂能繼續保持這樣好水準。(補充,食物味道好好,因本人所寫字數不達要求,所以不讓我評食物味道)
2023-06-17
  • 雞煲
  • 火鍋放題
前菜有:酸菜魚 皮蛋 清酒煮蜆 三文魚頭 同encore咗3次嘅黑松露蝦多士🍤🍤🍤跟住就係打卡刺身船🤩有鮑魚 三文魚 生蠔 赤蝦 蟹 帶子全部都好新鮮!不過wasabi攻鼻咗啲大家食嘅時候要注意呀🤧然後係雞煲!同出面嘅唔同 相對冇咁惹味但啲雞真係好滑🤡登登登登跟住就係戲肉邊爐🫕我哋今次揀咗花膠湯底 要早一日留嫁🈯️嘢食嚟到幾乎唔使再嗌噉濟 因為真係好多 海鮮有珊瑚蚌 蟹 蝦 蜆 重有打邊爐唔少得嘅肥牛響鈴同炸魚皮 啲肥牛肥膏唔多重好濃牛味😍真係好幸福佢哋重有紅酒白酒提供 唔使額外收費嫁🥂醬料嘢飲甜品都係出面自取 佢哋好多自家製飲品 今次試咗薏米水 去下水腫🤏甜品有紅豆味榴槤味同芋頭味雪條 每個味都好好食 強推⭐️⭐️我哋幾乎一人食咗兩支以為噉就完?佢重有蕃薯糖水呀🍠🍯食到噉埋單每人都係$470連加一 講緊係除咗刺身其他嘢全部都係任食呀😱😱食到捧住個肚返屋企 唯有安慰自己咁多海鮮都係蛋白質嚟嘅🫢

然後係雞煲!同出面嘅唔同 相對冇咁惹味但啲雞真係好滑🤡

佢哋重有紅酒白酒提供 唔使額外收費嫁🥂

食到捧住個肚返屋企 唯有安慰自己咁多海鮮都係蛋白質嚟嘅🫢
2023-06-02
  • 蝦多士
  • 火鍋放題
食過一次家嫂已經回味無窮,真心正,無限時任食海鮮,仲要好新鮮,每樣都好食😆午市勁抵食$298都係任食,海鮮就冇蟹同蠔,少啲選擇但都好夠食了!大癲嘅係每樣都好高質好好食,超高性價比!一餐有齊小食,刺身(份量固定 冇得任食),雞煲,火鍋,海鮮,甜品,自家製飲品/普通嘢飲🍴午市 $298 另收加一 11am-4pm🍴小食 (7/10)炸蝦多士,食都有蝦味,唔會好油膩,酸薑皮蛋正常酸酸都開胃嘅,有個南乳味嘅白菜雲耳豆卜普通啦,蜆肉鹹鹹地冇沙,仲有個麻醬青茄,正正常常!黑糖糍粑外脆內軟好煙銀,裏面有黑糖甜甜哋!🍴刺身 (7/10)大蝦都大隻爽口,魷魚有沙,吞拿魚普通有啲腥,北寄貝爽口,帶子厚肉 ,三文魚都係正常!🍴雞煲 (7.5/10)有花膠同埋雞肉,有啲葱同芫荽,雞煲醬汁嘅味道係鹹鹹地幾向後唔會辣,蜆冇沙,豬皮正常,啲雞肉有炒香過,都幾嫩滑!🍴漁民海鮮湯 (10/10)個湯底飲落超香濃蝦味,勁重海鮮香味,真係勁好飲!湯係可以直接飲用,入邊有啲絲瓜花膠枝竹蝦乾,真心同海鮮好夾!🍴海鮮 (10/10)有白鱔鮑魚海蝦珊瑚蚌魷魚,白鱔片好新鮮,有魚味又彈牙,珊瑚蚌好爽口,魷魚都好彈牙好新鮮!鮑魚都好大

一餐有齊小食,刺身(份量固定 冇得任食),雞煲火鍋,海鮮,甜品,自家製飲品/普通嘢飲

🍴午市 $298 另收加一 11am-4pm

🍴小食 (7/10)

🍴刺身 (7/10)

🍴雞煲 (7.5/10)

🍴漁民海鮮湯 (10/10)

🍴海鮮 (10/10)
有白鱔鮑魚海蝦珊瑚蚌魷魚,白鱔片好新鮮,有魚味又彈牙,珊瑚蚌好爽口,魷魚都好彈牙好新鮮!鮑魚都好大隻好爽口!

🍴丸類 (7/10)
墨魚丸手打嘅有馬蹄墨魚碎粒,幾好食!鯪魚球有少少白胡椒味,同平時食嗰啲鯪魚球好似!豬肉丸正常,彈牙但好重薑味!

🍴餃子 (7/10)
白菜雲吞皮?室內好爽口,真係冇乜肉嘅。韭菜餃都係剩係得韭菜好爽口!

🍴肉類 (7/10)
牛肉片,普通牛片都有牛味!豬肉片都正常!

🍴嘢飲 (8/10)
蘋果雪梨比較清甜,又蘋果同雪梨嘅味道,都係比較清淡啲,帶少少微酸。紅棗桂圓好香甜嘅桂圓味道,感覺好補身!

🍴甜品 (7/10)
芒果玫瑰啫喱,啫喱味道好淡,芒果好香甜,桃肉就係普通蜜桃罐頭,正常!仲有其他雪條選擇!

推薦指數: 9/10
可能係香港最高質好食嘅海鮮邊爐放題,質素同出面好多自費又貴嘅差唔多,所以係勁抵食!餐廳接受電話booking,OpenRice 好似要比訂金,真心大推!
2023-05-10 746 浏览
上次喺度食完火鍋,一直念念不忘佢嘅點心。所以再次黎試佢既點心菜單,非常抵食,因為服務同食物都好高質,精品咁嘅呈現。但份量唔多,我女仔食都有啲唔夠飽。山楂沙拉骨:有少少太難咬,但係味道唔錯花膠雞湯餃:值回票價,食得出雞味同埋花膠,個湯好濃稠。馬友燒賣:食得出馬友嘅鹹香,幾特別花雕醉蝦餃:唔係好食得出花雕味,不過係幾鮮。燒鰻魚脆多士:個多士太出色,完全蓋過咗鰻魚嘅口感同味道,食咗落口都唔覺得食咗鰻魚,淨係有炸多士嘅印象。貴花蚌腸粉:呢個諗法幾特別,不過就有啲分離,痴唔到條腸粉裡面,麻麻地。

山楂沙拉骨:有少少太難咬,但係味道唔錯

花膠雞湯餃:值回票價,食得出雞味同埋花膠,個湯好濃稠。

馬友燒賣:食得出馬友嘅鹹香,幾特別

花雕醉蝦餃:唔係好食得出花雕味,不過係幾鮮。

2023-04-22
2023-05-03 654 浏览
一個太趕的放題經歷😑,朋友在openrice睇到可以食3小時,所以經openrice book 位,點知一去到店員就講你哋係openrice book 位用餐時間只有2小時 5:00入座,7:00就要交枱人未齊就上魚生盆,小食盆,隨後上雞煲,食到一半店員就問要咩湯底,好快就將食淨既雞轉碟,咁就上湯底打邊爐,叫人點食吖😤😤??店員仲要黑面,成日係枱附近行嚟行去,追住要收枱咁,太不自在啦😒😒每人消費$383,一般放題價,食材都新鮮既,醬料選擇多既,但自家飲品就麻麻地,罐裝紙包飲品種類少,到想再追加食物時,又無餐牌架😡😡

2023-05-01
人均消費$383,一般放題價錢,食物質素正常,自家製飲品味道怪,罐裝及包裝飲品選擇少整體表現差👎🏻👎🏻👎🏻5點入座店員即表示經OpenRice 訂座的客人必須於7時交枱,隨即上刺身,小食…店員不時在幾張入座限時的枱附近表現得不耐煩。上了雞煲後不久便問火鍋湯底……雞煲食了一半店員便將剩下的放在碟上,急不及待上火鍋…好趕,好趕 **沒有餐牌提供給客人選擇可encore 的食物種類,要花時間跟店員玩問答遊戲**😠😠😠重點係店員服務態度差,有幾位店員連基本禮貌都無全程黑面😠😠😠

店員不時在幾張入座限時的枱附近表現得不耐煩。

2023-04-24 728 浏览
終於食到家嫂既手勢!同行5人,原來有個好處就係刺身有象拔蚌!第一次食唔知架步,原來佢上菜有一定嘅次序,首先前菜種類好多,最出色真係蝦多士,雖然我唔鍾意嗰個沙律醬😂但係都encore左!紅糖糍粑唔係度度有,而佢都整得非常煙靭,裏面紅糖好濃郁,所以都encore左!全部刺身都好鮮甜好肥美,最開心係食到象拔蚌好爽脆但係應該四人或以下無的。之後到雞煲,之前睇食評話麻麻哋,我又覺得唔錯,都幾入味。但我都係叫佢比少啲我哋希望嗱嗱臨食完食海鮮😂😂之後到海鮮部份!嗰隻鮑魚,估唔到咁彈牙,爽口!午餐係冇蟹嘅,而蝦非常新鮮!食物非常出色,自助區域飲品任飲、雪糕任食,性價比非常高。環境好闊落座位亦都好舒適,張凳坐得特別爽,傾偈一流。午市冇free flow,我哋自己帶咗幾支酒去,是影都好好免費幫我哋擺喺冰桶,仲要唔收開瓶費美中不足嘅係由於冇點餐只我哋都唔知有啲乜嘢可以點,只能夠每一次都麻煩侍應佢哋都好忙,我地有啲唔好意思,所以其實我哋都唔係encore好多嘢!下次齊人必定再encore 😋😋😋

全部刺身都好鮮甜好肥美
,最開心係食到象拔蚌好爽脆
但係應該四人或以下無的。

下次齊人必定再encore 😋😋😋