2023-04-19 469 浏览
前個禮拜五晚同舊同事食飯,舊同事食過呢間,話好正,超多嘢食,叫我哋一定要留肚,果然,d食物真係超大份量,食物好新鮮,特別魚生,整條船上,好壯觀,前菜》魚生〉雞煲》海鮮打邊爐,仲有榴槤雪條
2023-04-17 649 浏览
以前食過幾次家嫂,包括副線嘅一家大小,都覺得唔錯嘅。但今次食落,除左感覺嘢食水準下降之餘(尤其小食同雞煲嘅味道差啲嘢咁),衛生情況都唔多掂,目測到嘅碗碟餐具都污糟到一個點,就算清潔過先用,一行8人有3人番去都肚屙唔舒服。另帶一提,以前不足90cm嘅小朋友免費,超過90cm嘅話都有小童價,而今次訂位時侍應只提及如小朋友超過90cm會照收費,去到先知原來依家冇左小童價了~ 懷念以前的家嫂~ 暫時都唔會再去了👀
暫時都唔會再去了👀
2023-04-15
2023-04-14 552 浏览
今晚的飯局就揀此間啦百聞不如一見,一進去,地方挻大,周圍已坐滿晒人,環境整潔寬敞好坐,溫馨的氣氛倍感親切。自助區飲品超多款式 任君選擇前菜精緻多款的小食已令人大開胃口刺身船果然够晒特色,打卡也非常一流,有三文魚,油甘魚,帶子,冰鎮鲍魚,象拔蚌,八爪魚,甜蝦等,味道鲜甜。雞煲叫左BB辣,味香肉嫩滑,仲加入蜆同豬皮,煲耐小小索晒d雞汁,更入味。海鮮火鍋好豐富,有鮮蝦,蟹,珊瑚蚌,貴花蚌,廣島蠔,鮮鱿,肥牛,手打肉丸,蝦丸,炸魚皮,多款蔬菜。最正係鮑魚,隻隻都生猛超新鮮。
今晚的飯局就揀此間啦

自助區飲品超多款式 任君選擇

前菜精緻多款的小食已令人大開胃口

2023-04-13 572 浏览
一行7人星期二7:00 入座,因為佢喺無限時,可以唔洗食到咁趕。一座低,有好多小食,都好味嘅侍應姐姐會問你,幾時上刺身/雞煲(咩辣度)食完再會問你有冇需要 refill, 你話唔需要,佢會幫你上邊爐。上邊爐,之後佢上埋海鮮一埋嘢蟹:勁水、蝦/蜆:正常,鮑魚:新鮮仲郁,聖子:超薄,蠔:超級冰,魷魚:都唔錯,鱔條:有啲娒,或者係叫淋,總之唔係新鮮豬/牛肉:正常普通嘢咁都無問題,之後食到大概8:45,再order 貴妃蚌、珊瑚蚌已經話無晒,感覺好味嘅就已經無晒,中途你要留意「酒」車行過先有紅、白、清酒飲,香檳喺要另收錢嘅。食到9:30 佢已經叫你埋單,但你可以繼續坐嘅埋單時問你要唔要糖水,我哋跟手落咗3份,點知仲未嚟?再追問時,另一個侍應話,已經 last order 無得叫嘢食。仲留咗肚食蝦多士等前菜、簡直晴天霹靂我話無人講嘅?咁之前落咗order啲糖水呢?侍應話:無晒啦,之後就走咗去最後坐到10:30 侍應們都開始叫客人離開。總結:熱盤喺好味嘅、雞煲都好味。刺身新鮮(但無得encore),邊爐部分,如果你係食肉獸,未必岩你。呢間嘢始終賣花巧多啲。而且佢好似無menu㗎,有咩嘢食,有咩可以
一座低,有好多小食,都好味嘅

侍應姐姐會問你,幾時上刺身/雞煲(咩辣度)

上邊爐,之後佢上埋海鮮一埋嘢
蟹:勁水、蝦/蜆:正常,
鮑魚:新鮮仲郁,
聖子:超薄,蠔:超級冰,
魷魚:都唔錯,鱔條:有啲娒,或者係叫淋,總之唔係新鮮
豬/牛肉:正常普通

食到9:30 佢已經叫你埋單,但你可以繼續坐嘅

仲留咗肚食蝦多士等前菜、簡直晴天霹靂

我話無人講嘅?咁之前落咗order啲糖水呢?
侍應話:無晒啦,之後就走咗去

最後坐到10:30 侍應們都開始叫客人離開。

邊爐部分,如果你係食肉獸,未必岩你。呢間嘢始終賣花巧多啲。

而且佢好似無menu㗎,有咩嘢食,有咩可以叫,全部要問職員/昅隔離枱,你先知有咩特別嘢食/飲㗎。如西瓜汁,簡直係一閃即逝,而且出面飲品,唔係每一款都 refill 㗎。機會可能得一次乍
又或者我無問啦
  • 刺身船
2023-03-24 713 浏览
朋友請食生日飯,見到網上介紹,覺得價錢及時間長,可以一試!唔知點解入到店內覺得有啲腥味,可能每枱都有刺身送…但未必全部好新鮮!有雞煲任食,但一定要食完雞煲先可以開始打邊爐 🍲,因為同用一爐,所以雞煲就算任食,都唔會食太多,打邊爐的食物都是一般,沒有太大驚喜😋,飲品都有多選擇,但甜品就沒有太多選擇。不過如果用$2XX 可以食到咁多款食物都是合理的,但如果對食物有高質要求,這間未必適合大家。因為是朋友請客的,所以最後未知每位價錢。
朋友請食生日飯,見到網上介紹,覺得價錢及時間長,可以一試!

因為是朋友請客的,所以最後未知每位價錢。
  • 火鍋放題
2023-03-23 633 浏览
好耐冇去旺角探家嫂,原來尖沙咀都有一間,不過多咗一家大小,一上到去咁暗嘅😬,店員帶路,越行越入🚶‍♀️唔係要帶我哋入廚房呀嘛❓️ 原來最尾有間房仔,只能容納一枱,唔錯噃,靜靜哋,店員都好照顧我哋,不時入嚟招呼,值得一讚🧡🧡🧡,服務態度比旺角店好得多了🌟自助區有多款特色飲品,當晚仲有鮮榨西瓜汁,正呀😍,而紅白酒有專人同你斟,唔使驚手震🍷🌟刺身拼盤(一次性)淨係打卡都值啦📱每款刺身都好新鮮 💯🌟小食 螺肉、黃金翠玉瓜、酸菜魚,紅糖糍粑及蝦多士,只有蝦多士稍為突出,其他平平無奇,注意只要火鍋未上,小食都可refill🌟雞煲一直覺得雞煲係佢哋嘅弱項,即使尖沙咀店都一樣,硬係d雞唔入味😞🌟海鮮拼盤大部份都可追加,當日d蜆唔係好新鮮,滾極都唔開口,反而鮑魚最新鮮👍🏻🌟老火湯底點解無咗宮廷鍋🥺?先飲啖湯,同旺角店有一段距離,飲一碗夠了✋🏻🌟火鍋配料牛肉➡️任食質素嚟講算唔錯,唔係下價肥牛❤️手打丸➡️唔夠彈牙餃子➡️韭菜餃唔錯💜蔬菜➡️有幾款菜,樣樣試d,食到呢度大家都好飽,投降👐🏻💁🏻‍♀️如果未嚟過,可以一試,唔會失望,但我哋幫襯過好幾次,確係每況愈下,尤其小食及海鮮類

🌟刺身拼盤(一次性)
淨係打卡都值啦📱每款刺身都好新鮮 💯

🌟小食

🌟雞煲

🌟海鮮拼盤

🌟老火湯底

🌟火鍋配料
牛肉➡️任食質素嚟講算唔錯,唔係下價肥牛❤️
手打丸➡️唔夠彈牙
餃子➡️韭菜餃唔錯💜
蔬菜➡️有幾款菜,樣樣試d,食到呢度大家都好飽,投降👐🏻

2023-01-11
2023-03-21 2093 浏览
難得疫情過𢓭,現在復常,Hello Hong Kong,終於可以約埋班舊同事出嚟歡聚狂食啦 👍🏻因為之前有試過家數一家大小金馬倫道舊分店,十分之欣賞,所以再試一試尖沙咀新分店,因為最出色嘅係一嚟到可以有不同的小吃選擇,然後就有一盤長長的刺身船,然後再食雞煲,最後就當然係打邊爐啦。今次我哋有六個人,所以有一盆長長的刺身船,有七種不同的刺身和一板海膽,刺身算是新鮮的,海膽算甜,我們都很滿意的。飲品種類都算多嘅,但係我比較喜歡佢嘅特飲——蜜桃梳打。之後就係叫咗BB 辣嘅雞煲,因為我哋唔食得太辣,估唔到豬皮夠味,雞好滑,仲要可以不停加雞。我哋已經食到半飽,豬牛嘅種類一定冇出面嘅火鍋店咁多嘅,肉嘅選擇就普普通通啦,但係佢有一款三色手打丸,蝦和鮑魚都好新鮮,大硯都好好食🤤 記得原來要佢招牌湯底原來要預訂….總括而言,係值得去嘅,佢性價比係高嘅,我會再幫襯的。

好味嘅,特飲

刺身船

記得原來要佢招牌湯底原來要預訂….

火鍋配料

總括而言,係值得去嘅,佢性價比係高嘅,我會再幫襯的。
2023-03-20
好味嘅,特飲
火鍋配料
  • 雞煲
  • 火鍋放題
2023-03-18 530 浏览
難得疫情減退,終於可以約埋成班同事出嚟喪飲喪食啦🤣今次來任食打邊爐,基乎所有野都係飲食,除左魚生。首先前菜我覺得皮蛋最好食,黑松露蝦多士都唔錯。之後來隻超大嘅魚生船真係好震撼,好吸睛🤪大家都忙於打卡😅魚生有成10款都好新鮮⋯⋯接住來嘅雞煲我地揀左bb 辣都好適合我。豬皮夠味,雞都好滑。其實食到呢度都飽飽地,所以反而覺得打邊爐就普普通通🤔⋯⋯記得原來要佢招牌湯底原來要預訂,海鮮拼盤沒想像咁好食,不過最勁就係海鮮類都可以無限添加🥰大滿足嘅晚上😊
2023-03-11 492 浏览
Mschichi-鬧市中一條龍打邊爐之前喺柴灣都食過佢間家嫂打邊爐, 好唔錯! 👍🏻 今次適逢屋企人生日, 就嚟到尖沙咀呢間交通方便啲嘅舖試吓啦我哋食五點至七點嘅優惠時段。每位348 +1可以七點前離座, 時間就比較趕急, 不過屋企人都食得唔多, 所以早啲食, 早啲俾個胃休息吓先瞓覺都係一個好選擇😆🤭飲品方面就同柴灣差唔多, 竹蔗茅根水, 洛神花茶, 菊花茶同埋一啲水果茶嘅選擇。 飲落都唔加甜, 打邊爐有潤喉野飲值得一讚 👍🏻👍🏻首先佢會推出一隻好大嘅刺身船俾你打卡用嘅😆😆❤️ 刺身就是日精選, 我當日都有七款刺身。 味道就係自助餐級數啦, 都唔可以要求太高。 前菜就有幾款, 分別有皮蛋, 螺頭, 中式蚊雞師, 炸蝦多士, 台式糍粑等等。 小食係可以任叫嘅, 質素就中規中矩, 最鍾意食係蝦多士螺頭同埋糍粑比較特別啲 🥰屋企人就讚個皮蛋晶凝通透佢哋話係靚嘅皮蛋。 之後就可以食雞煲, 我哋揀咗唔辣嘅雞煲雞, 切件細細容易進食, 不過就冇咗啖啖肉嘅口感 🥺 我哋1家5 口食一隻雞都已經夠晒數, 之後就可以轉去打邊爐啦😍打邊爐佢係冇點餐紙既, 總之佢會上第一輪有海鮮丸類菜類公仔麵炸魚皮等等。如果
Mschichi-鬧市中一條龍打邊爐

打邊爐佢係冇點餐紙既, 總之佢會上第一輪有海鮮丸類菜類公仔麵炸魚皮等等。如果你想食呢, 就可以叫侍應再上。 佢就會按返廚房嘅供應情況再幫你落海鮮, 有時都未必有返你想食嘅海鮮。 有少少特別嘅海鮮, 例如鮑魚, 佢就會定時去枱邊問你要唔要。

我哋今日嘅海鮮都有蟶子、 大蜆、兩條甩皮魚、鮑魚、海蝦。 新鮮程度都滿意, 當然自助餐級數, 好鮮味又夠飽

其實食完呢啲所有第一輪嘅嘢食之後, 我哋都飽得7788, 再叫多兩輪鮑魚蟶子同埋海蝦就已經夠晒數😆😆🤭 佢出邊仲有啲雪條同埋雪糕, 但係就吸引程度唔高。

整體來講我哋覺得第一次喺柴灣分店係高質啲, 同埋柴灣以差唔多價錢來講, 佢係唔限時嘅!! 上次我同老公兩個人食都慢慢食咗三個鐘, 又好開心, 同埋柴灣因為佢唔限黃金時段, 仲有埋紅白酒巡迴俾你飲! 同埋有啲貴價小小嘅海鮮, 例如珊瑚蚌都係稍後時段先會出場嘅。所以如果鍾意慢慢食, 又食得多嘅朋友, 我就會覺得去柴灣分店比較好❤️❤️ 但係尖沙咀分店地點方便都可以一試既

繼斗滾之後又搵到一間好野比大家!岩哂同一大班朋友gathering🍻:🍴環遊海鮮火鍋放題 $348 pp (5-7pm)💫刺身船非常打卡able既刺身船😆有十款當造刺身😋生蠔、鮑魚、三文魚樣樣有齊🍣我就最中意食鮑魚同帆立貝👅帆立貝大粒肥美鮮甜,鮑魚就新鮮彈牙👌🏻💫小食提供6款小食,全部都可以refill😳有酸菜魚、八瓜魚沙律、酸薑皮蛋、炸翠玉瓜同埋紅糖糍粑🥰最出色係皮蛋同埋紅糖糍粑!佢個皮蛋係糖心架😍紅糖糍粑即叫即整,外脆內軟糯🥰最好就係啲紅糖係流心唔使一路食一路點🤣不過大家唔好叫咁多😂要留肚for之後既主菜!💫雞煲再來當然唔少得雞煲😌又係可以無限refill😅雞煲就略為淡左啲🤣個汁唔夠濃稠不過豬皮都忟得幾好味😋雞件都夠滑而且多肉😗唔洗encore!💫火鍋最後來到打邊爐🍲湯底揀左花膠湯😎唔使額外加錢!仲有個環遊海鮮船🤓當日既海鮮就有鮑魚、蝦、聖子、蠔、魚同埋蜆🌊其他肉類同埋配料都唔少得啦😀不過建議主攻佢啲海鮮🦞因為全部都新鮮而且無限refill可以快啲回本😌食完仲可以去出面攞甜品,有雪糕、雪條或者糖水🍦飲品都有好多選擇🤩推薦大家試佢地既竹蔗茅根!整體來講,食物其實都無咩要挑剔😌價錢方面

🍴環遊海鮮火鍋放題 $348 pp (5-7pm)

💫刺身

💫小食

💫雞煲

💫火鍋

整體來講,食物其實都無咩要挑剔😌價錢方面真係幾抵😳鍾意試新野又有返咁上下戰鬥力既你一定唔可以錯過😆店員服務態度好,上菜速度亦非常快👌🏻地點又就腳😏環境又坐得舒服全部野都企理👍🏻真係啱哂一家大細去😂見到佢最近佐敦都開左分店,大家可以一試😝
2023-01-25
2023-02-26 571 浏览
1 1月中嘅平日,為慶祝朋友生日,我哋7人去咗尖沙咀家嫂打邊爐,三星期已經預訂枱,因為呢間火鍋好爆,walk-in 應該冇位。佢哋個set好抵,已經包括咗刺身船,有蠔,長腳蟹,三文魚,鮑魚,帶子,大蝦刺身,個刺身船實在豐富,呢個係一次性嘅,打卡一流。前菜有皮蛋,蝦多士,酸菜魚等,前菜係可以任加,不過我哋要留肚食其他嘢。之後就上雞煲打邊爐同烤魚頭,其實已經飽飽哋。之後仲有打爐爐,係雞湯底,仲未停,仲有打邊爐嘅火鍋料,又係有海鮮盆鮑魚,帶子,蠔,蝦等,再上一大盆靚牛肉,肉丸,蔬菜等等⋯⋯已經食唔曬⋯。其實佢有部份火煱料例如蔬菜,菇,肉類可以任叫,不過我哋冇能力完成個set提供嘅食物,所以冇叫。餐廳中間有飲品任飲,雪條,亦都有紅白色飲,我哋冇叫,好似可以每人免費任杯。餐廳冇時間限制,當日收10點,我哋食足三小時,每人唔駛400蚊,真係令人回味嘅一餐。
2023-02-25 379 浏览
連日嚟睡眠不足,呢日仲話要07:00出車🚙💨 搞到 #小秘書 成晚都瞓得唔好,臨天光先瞓到嘅我,爭啲大遲到😴 好在一早約定我個御用的士司機,先冇咁捩𠾍😅 忙完一日,終於可以見返班好朋友🥳 多謝大家嘅安排,#小秘書 又一晚破戒😝 單係餐前小食已經超晒標,#流心皮蛋、#芥茉螺肉… 都係我每次嚟到必食嘅食物🤤 不過真係要忍吓口,因為好戲在後頭😙 接近一米長嘅 #魚生船,單係賣相已經夠晒噱頭,原粒嘅 #帶子刺身,同埋大大隻嘅 #冰鎮鮑魚 都會搵得到🤤 不過服務員就不停催促我哋,搞到大家都食得勁急😅 唔通隻船要趕住捧去第二枱? 之後再嚟嘅係 #麻辣雞煲,份量的確幾豐富, 不過詢眾要求嘅 #BB辣 加上 #走芫荽,味道完全唔夠惹味,所以都係試過就算😏 重頭戲 #海鮮火鍋料 終於送到我哋面前,#大蝦、#珊瑚蚌、#貴妃蚌、#豚肉、#響鈴… 樣樣有齊,不過就似就乎拎漏咗拎啲 #鮑魚、#蟶子 同埋 #肉蟹 過嚟比我哋😅 唔知係有心定無意,所以我哋都唔客氣,通通叫佢攞晒過嚟🤭 一於嚟個海鮮大雜燴🤭 啖啖肉嘅肉蟹,仲有我至愛嘅大蝦,都非常鮮味… 正想收手嘅我,朋友仔已經為我準備好 #榴槤雪條 放喺我面前,仲有
之後再嚟嘅係 #麻辣雞煲,份量的確幾豐富, 不過詢眾要求嘅 #BB辣 加上 #走芫荽,味道完全唔夠惹味,所以都係試過就算😏 重頭戲 #海鮮火鍋料 終於送到我哋面前,#大蝦、#珊瑚蚌、#貴妃蚌、#豚肉、#響鈴… 樣樣有齊,不過就似就乎拎漏咗拎啲 #鮑魚、#蟶子 同埋 #肉蟹 過嚟比我哋😅 唔知係有心定無意,所以我哋都唔客氣,通通叫佢攞晒過嚟🤭 一於嚟個海鮮大雜燴🤭 啖啖肉嘅肉蟹,仲有我至愛嘅大蝦,都非常鮮味… 正想收手嘅我,朋友仔已經為我準備好 #榴槤雪條 放喺我面前,仲有餐廳送嘅 #勁薑番薯糖水… 睇嚟下星期我要堅持食草🥦先搞得掂啦!

📍 家嫂一家大(尖沙咀)堪富利士道8號格蘭中心3樓
2023-02-24
2023-02-24 2147 浏览
是晚一行6人book 位試呢間火鍋放題,需要$500 訂位按金唔緊要。因為我哋6pm 開始, 所以嚟到見到會場都滿意的,唯獨是6人枱太小細,佢哋都放咗兩張圓櫈仔放袋,但對我哋嚟講唔太足夠。因為佢地方唔大,所以盡量要我哋唔好阻住通道。1. 飲品及火鍋醬料要到出面攞,大家開開心心攞飲料及醬料,每人的前面都放滿一杯杯一罐罐的飲料及撈醬,最初的頭盤,多士、皮蛋、炸物 都有幾款,唔錯。2. 食到咁上下,伙記就開始移動我哋枱上面的杯杯碟碟啦! 開頭都唔太明白,原來跟著落的魚生船是超大隻,對比我哋張細枱,隻船唔啱比例🥲 得個樣😅魚生船不太多魚生,每人一件,鮑魚每人得半隻(略嫌小氣),提提大家,魚生豉油及Wasabi 需自己出邊攞。3. 好啦!到雞煲因為唔知佢的辣度,所以我哋選小辣,雞煲嚟到,光睇顏色已發覺唔太似麻辣雞煲,似炆雞煲,完全唔覺辣。奉勸各位,出面醬料有家嫂醬料及麻辣醬料,倒埋落去爆少就好食😋。另外雞肉都是嫩滑的。4. 有朋友食過柴灣分鋪,大讚,所以今次有期待,但有失望🥲。另外,雞煲後應該有蒸扇貝,但尖沙咀是沒有的,佢哋解釋….午市先有,廚房無就無..等等 好失望!5. 入正題火鍋湯底

3. 好啦!到雞煲

5. 入正題火鍋
湯底是預訂的花膠雞煲,好有師傅味。
海鮮、火鍋配料都可以,都係略嫌枱面太細,到我們要再點喜歡吃的火鍋料時,原來無QR CODE點菜,需要同伙記落單,、但每次都要催促,給客人有些小氣的感覺。另外,一早嚟的牛肉,聽講唔可以叫豬肉,,呢間就要先食牛,再可以落order 叫豬😅
其實每位收費都要$438, 未免覺得太計較。
仲有…. 海鮮類… 鮑魚及貝類洗得唔乾淨,有沙。是晚好食的是蝦,食到一半被通知有蟹,好奇怪,莫非咁夜先送貨🤔🤔

6. 值得讚賞的有飲料
各式飲品都算ok
有支裝可樂
鹹檸七 👍🏼(要落 order)
西瓜汁 👍🏼
竹蔗茅根精
支裝水 👍🏼
罐裝/盒裝烏龍茶
熱水
雪條
醬料都可以

不過性價比較低,試一次就得啦!我哋唔會再幫襯。

火鍋放題
火鍋放題
2023-02-22
一定要encore嘅海鮮火鍋放題🍲家嫂一家大小 Home Sister Family @homesister.tst.hk 家嫂一家大小係我一個朋友一直推薦嘅火鍋放題,等咗好耐終於入到去試吓啦!我哋一行七個人有一個大嘅圓枱。朋友訂咗位係要比訂金留位,因為其實成個場晚晚都係full Booking,基本上係唔會見到空枱,所以Walk in應該都好難有位😆🍽人均:$388加一🕰時間:任食無限時17:00-22:00 (幾時入座都一樣價錢)冇限時係佢其中一個最吸引嘅地方👍🏻大家一班朋友食飯都唔需要趕住走!成餐飯大概有三個步驟,1. 勁豪華環球刺身船🐙🐟🦀基本上咩刺身拿到有齊㗎喇,長腳蟹、三文魚、蝦、八爪魚、帶子等等⋯⋯帶留意海鮮船嘅刺身就冇得添加嘅,食完就冇㗎喇😊2. 冇限任食熟食小食🍤🥟嗰啲炸蝦多士、糖不甩、皮蛋等等嘅小食可以叫店員添加3. 任食唔嬲嘅雞煲🍲雞煲可以選擇辣度,雞可以再加!4. 火鍋❤️終於嚟到重點火鍋啦!火可以揀肥牛雞豬,生蠔等海鮮,菜都好多款揀,應有盡有😋5. 餐廳自助區仲有多款飲品、雪糕雪條任食任飲!6. 🍷🍸最特別嘅係有紅白酒餐車!店員成個晚市會總共行3 rounds!
@homesister.tst.hk

🍽人均:$388加一

成餐飯大概有三個步驟,
3. 任食唔嬲嘅雞煲🍲雞煲可以選擇辣度,雞可以再加!
5. 餐廳自助區仲有多款飲品、雪糕雪條任食任飲!
6. 🍷🍸最特別嘅係有紅白酒餐車!店員成個晚市會總共行3 rounds! 每人每round可以飲一杯☺️
7. 餐廳最後有限量甜品供應,如蕃薯糖水,但派完就冇㗎啦,我上次太遲食唔到🥲

總括嚟講,成餐飯體驗好好,店員安排好晒啲時間,CP值勁高!👍🏻

Bible rating: 9/10

📍地址:家嫂一家大小 (尖沙咀)
尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心3樓
刺身船
📍 #尖沙咀 #家嫂 一家大小#羊羊在尖沙咀#羊羊在九龍驚講太多嚇親人,講咗大家關心有咩食先🤣食物唔係問題,問題係其他方面🫤💁🏻‍♀️晚上四時任飲任食🌟前菜✨蝦多士✨酸薑皮蛋✨沙律醬拌螺肉✨紅糖糍粑✨酸菜魚太遲嚟冇食到,上次食都唔錯😄🌟刺身船(6人以上先係用船放)每次都唔同,刺身味道唔錯,仲要厚切🤩今次就有三文魚、油甘魚、八瓜魚、帶子個啲🍣不過唯獨呢樣冇得任叫,淨係上一次😆🌟雞煲肉唔多,都係要咬骨😂味道唔錯,但食落有啲鹹,唔係主角唔駛食咁多啦😝🌟邊爐主打海鮮任食,咩鮑魚、蟹、蠔個啲都係任叫,質素又唔係差😙但係有啲係唔新鮮,啲蟹癡哂殼😟牛肉同豬肉得一款,牛魔王可能就唔太適合啦🤪其他配料丸同雲吞都自家製,印象中都唔錯🙂得個一個爐,邊烚到咁多🫠🌟涼茶、特飲、紅白餐酒任飲🌟甜品之前家庭聚會有成14個人,個個都話想食海鮮打邊爐,就揀咗呢到🤥之前食過服務都麻麻,明知10點45清場,9點15都比我哋入,仲話11點先走都得,食到勁趕☹️仲要每上一樣菜就話食唔切架啦食唔切架啦,超趕客😵‍💫有小插曲就係額外加錢叫刺身,都近$400,但係上到嚟勁少得幾塊薄切,仲話正常,搞笑咩🤡最後係同經理反映,比埋相佢哋睇先話
📍 #尖沙咀 #家嫂 一家大小

✨酸薑皮蛋
✨沙律醬拌螺肉
✨紅糖糍粑
✨酸菜魚

太遲嚟冇食到,上次食都唔錯😄

🌟刺身船(6人以上先係用船放)

🌟雞煲

🌟邊爐

🌟涼茶、特飲、紅白餐酒任飲

🌟甜品

有小插曲就係額外加錢叫刺身,都近$400,但係上到嚟勁少得幾塊薄切,仲話正常,搞笑咩🤡最後係同經理反映,比埋相佢哋睇先話退錢😥

唔係話呢間唔好,以呢個價錢包咁多嘢,時間又長🤭不過真係唔啱多人聚會,14個人都係得一個爐,要怪就怪自己冇問清楚🫠另外諗住帶埋小朋友食,要諗下價錢啦,因為一家大細都收一樣價錢🤑

人均價錢 - $398+10%

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀
服務:🍀🍀

#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #尖沙咀美食 #九龍美食 #美食推介 #午餐 #午餐推介 #晩餐 #晚餐推介 #自助餐 #朋友聚餐 #家庭聚餐 #高質午餐推介 #打邊爐 #火鍋 #放題 #海鮮 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記 #情侶好去處