2024-01-20 3634 浏览
之前吃過 lunch,感覺不錯,所以琴晚特意去食dinner。佢既飽肚感係超高,無限時,係一班人歡聚既好地方。今次我5寫佢有幾好,因為其他食評都寫過好多,所以我寫寫琴晚有咩不足之處。1. 蠔:質素麻麻,如以每位$428+10%呢個價錢,請入一些好貨色2. 魚皮:5掂,幾重油“億”味3. 蟹:之前朋友食過話有,但侍應送來食材係無。仲以為5合時令,所以無咗。點知我去拎飲品時,見到有3枱客係食緊蟹,於是問侍應,原來係有。咁仲有冇其他隱藏食材,我就5知。大家只好四圍巡場𥄫下囉。。。。4. 糖水:呢個係送既,侍應9:20pm來截單,順道問我地要5要免費蕃薯糖水,之後幫我地落單。其後,我出去拎飲品,見到有車仔推糖水出來,但未見我地嗰份。大家吹水到10:15pm,都想走啦,但糖水未到。問問,侍應去check order,另一個侍應走來說沽清。佢既解釋係:(i) 剛才要處理埋單,5得閒跟進糖水訂單安排,(ii) 糖水分配係按系統次序來分發,派晒就無,叫我地去食雪條。聽完咁既解釋,大家真係嬲嬲豬!無糖水係咪通知客人5好嘥時間等呢??5問5講,呢d態度有問題。仲有你地咁多侍應,5係只得嗰位負責埋單既同事去

佢既飽肚感係超高,無限時,係一班人歡聚既好地方。

2. 魚皮:5掂,幾重油“億”味

聽完咁既解釋,大家真係嬲嬲豬
!無糖水係咪通知客人5好嘥時間等呢??5問5講,呢d態度有問題。仲有你地咁多侍應,5係只得嗰位負責埋單既同事去處理全場糖水訂單嘛!

本來開心去食,最後帶著失落走人。。。。
2024-01-19
$470.8 (晚餐)
2024-01-10 2824 浏览
之前一直都想試呢間家嫂一家大小,但好多時想食既時候已經爆哂訂吾到位,今次終於俾我試到啦,真係冇改錯名,岩哂一家大細食,有幾款頭盤小食,必食蝦多士,刺身拼盤新鮮,雞煲,海鮮火鍋,呢一餐大家都好滿足
2024-01-07 2066 浏览
無限私心推介gatherings 好地方💕💕🍲家嫂一家大小 Home Sister Family次次嚟到『家嫂一家大小』都會食到飽。兩個人食到十幾個人都可以嚟呢度。場內除咗刺身船同啤酒無得加,飲品小食任你飲任你食(包括紅白酒)。記得要book有一家大小果個,唔好去錯 。試過佐敦同埋尖沙咀我覺得尖沙咀好啲 。It suitable for small group or up to 12 people group gatherings. All-you-can-eat in here except for sashimi and beer, you can have unlimited drinks and snacks (including red and white wine)齊人前會有任叫多款小食,記住唔好食得太飽,因為仲有好多好嘢食。食物次序:小食➡️刺身➡️雞煲➡️打邊爐➡️糖水甜品Before the main course, there will be a variety of appetizers. Remember not to eat too much, as there ar
無限私心推介gatherings 好地方💕💕
🍲家嫂一家大小 Home Sister Family

食物次序:小食➡️刺身➡️雞煲➡️打邊爐➡️糖水甜品
Remember not to eat too much, as there are many delicious dishes to come.
Food sequence: Appetizers ➡️ Sashimi ➡️ Chicken Hot Pot ➡️ Hot Pot ➡️ Desserts

每次刺身都唔同,今次Foodmate 可以試到魚子醬同埋海膽等貴價食材。刺新非常新鮮。
雞煲唔係普通嘅雞煲,裡面會有埋花甲同豬皮。精粹係曬豬皮到,一定要試!
至於打邊爐,花膠湯底建議係打邊爐開始前每個人飲咗一碗先開始。打邊爐所有嘢食都可以加😍
The sashimi is different each time. This time, foodmates can try expensive ingredients like caviar and sea urchin. The sashimi is exceptionally fresh!! Highly recommend!!
As for the hot pot, it is recommended to start with a bowl of soup per person before starting. You can add any ingredients to the hot pot 😍

平均消費每個人$450-500(價錢已經加咗一)
Average cost per person is $450-500 (price already includes service charge)

⭐️回頭率Recommend: 8/10
⭐️環境 Ambiance: 7/10
⭐️值得Value: 8/10
2023-12-30
2023-12-30 1939 浏览
5點開始食,真心食物新鮮及服務好。飲品多樣化,有質素,只是5點入座食2小時有些急,但有折扣,都很好。刺生船只來一次,但份量足夠,其他可以添加,包括小食。其實食5點都好,不用等位,見到7點來的客人要睇我哋食完先可入座,2小時邊會咁準時可離開呀
2023-12-30
庆祝纪念
生日
  • 刺身拼盤
  • 海鮮火鍋
  • 火鍋放題
2023-12-24 2243 浏览
今日終於能夠去勁難訂位嘅家嫂打邊爐。。好失望。。認真,服務係還可以,但食物質素,真是不敢恭維。呢個玩法,食物嘅次序,係幾得意,幾有gimmick !未去過嘅話,先會同你講解一般嘅流程,不過,同之前去過嘅朋友一樣,佢會講明例如下午3:00 last order,3:30要交枱,4:00一定要清場!不過,其實我哋食到3:10,侍應們已經攞住個垃圾桶,收晒你枱面上所有嘅嘢!刺身,勁一般。even 就算可以再叫,都唔會。點心,幾特別,但唔可以話好好食。雞煲,我哋叫咗小辣,好食既。花膠火鍋,湯底幾好,菜幾新鮮,三色手打丸白色最好食,餃子還可以,海鮮嘅貝殼類同魚還好。豬牛超唔掂,蝦同鮑魚是梅的(要吐),響鈴難食到嘔(要吐)!嘢飲專區同埋調味料種類較多,有凍熱飲品,同雪條。Last call 侍應問我哋有冇嘢想要,我即刻答,無!其實,我真係未試過去任食嘅地方,係完全唔會encore 囉!我唔會話好伏,但係試過一次就唔會返去。

刺身,勁一般。even 就算可以再叫,都唔會。
點心,幾特別,但唔可以話好好食。
雞煲,我哋叫咗小辣,好食既。
豬牛超唔掂,蝦同鮑魚是梅的(要吐),響鈴難食到嘔(要吐)!
嘢飲專區同埋調味料種類較多,有凍熱飲品,同雪條。

我唔會話好伏,但係試過一次就唔會返去。
2023-12-23
2023-12-20 1424 浏览
呢間餐廳非常適合大胃王,保證你一定食飽,而且唔限時,要喺香港搵一間唔限時嘅餐廳實在係太難,當晚同朋友由6點半食到10點,抱住個肚走。餐廳座位舒服,空間闊落。一入門口就係調味料區同飲料區,呢間店嘅飲料唔止只有罐裝飲品,仲有自家製飲料,好似竹蔗茅根水、蘋果雪梨茶、紅棗圓玉杞子茶,誠意十足。一開始有幾款小食,有炸蝦多士、紅糖糍粑、螺肉沙律等,可以無限添加,每度都好好食。之後再黎海鮮刺身,非常鮮甜,呢個唔可以無限添加。再之後就係雞煲,可以選辣度,雞煲裏面仲有豬皮,蜆肉,非常惹味,雞都好嫩滑,雞煲都可以無限添加。最後就係海鮮火鍋,火鍋最緊要就係湯底,湯底揀咗花膠湯,好好飲,食材都好豐富,有蠔、鮑魚、貴妃蚌、帶子、蝦蟹等,非常新鮮好味,另外仲有其他火鍋一般材料,好似蔬菜、牛肉、豬肉、餃子、丸等,海鮮同其他材料都可以無限添加。佢仲有甜品,雪糕雪條、糖水,當晚糖水係薑汁蕃薯糖水,薑汁味濃,好好飲。仲有佢哋到一個時間點仲有白酒紅酒提供。整體食物質素對得住個價錢,雖然佢嘅野食可以refill,但我哋都係食咗一轉,無加野,因為真係太飽啦!

之後再黎海鮮刺身,非常鮮甜,呢個唔可以無限添加。

最後就係海鮮火鍋火鍋最緊要就係湯底,湯底揀咗花膠湯,好好飲,食材都好豐富,有蠔、鮑魚、貴妃蚌、帶子、蝦蟹等,非常新鮮好味,另外仲有其他火鍋一般材料,好似蔬菜、牛肉、豬肉、餃子、丸等,海鮮同其他材料都可以無限添加。

2023-12-16 881 浏览
朋友聚會在尖沙咀家嫂,終於享受到近幾年首次遇上一個真心服務的服務員阿敏。終於可以不用回內地享受服務態度。食物質素亦非常好,可以再去,唯獨訂位非常困難。環境亦數尚可

2023-12-14 1226 浏览
難得一次約齊人食飯,諗住揀間餐廳可以邊食邊傾計,無想到咁既價錢既餐廳,居然會有澳牛既體驗!約左7點半到餐廳,一去到職員已經同我講,9點半last order , 十點半清場,當下都未有當一回事,心諗好多餐廳都會咁講定。人都未齊,職員就上左小食,我個時心諗,都好好服務,點知職員之後不停問我地齊人未,話要盡快上刺身,話怕我地唔夠時間食,咁我咪叫佢照上,邊食邊等、點知上左無耐,刺身都未食晒,佢又走過黎問我地食完未,話要上雞煲wo, 有無搞錯,好趕時間收工?我地叫佢等等先,佢每過十分鐘又入黎問多次,我地頂唔順佢煩,於是叫佢將啲刺身攞走, 俾佢上雞煲,心諗佢應該唔會再入嚟煩我哋啦,點知雞煲啱啱講咗食咗半煲都未有,職員又入嚟問我哋食完雞煲未,話要上火鍋,如果唔係驚10:30交唔到場,難得約朋友食飯都係想吹吓水傾吓偈休息吓啫,使唔使不停咁催我哋呢?我哋最後雞煲換小碟,跟住佢上左個火鍋,但佢冇問我哋要咩火鍋料,就自己攞左一堆過黎,之後都估到就係每隔幾分鐘就會入嚟問有冇嘢要啊,有冇嘢要加啊,話就嚟9:30啦,最誇張係好不容易終於都到咗10點,跟住佢居然居然不停攞個好大嘅垃圾桶入嚟係咁執我哋枱上面嘅嘢,完全冇理過我哋傾緊偈呀,做緊乜嘢,兩個大男人係咁入嚟清枱?其實仲有半個鐘頭我哋都要清場俾你啦,你可唔可以等多半個鐘先執呢?又話推咩夜經濟,10點就想盡辦法趕你走,你話好唔好笑. 初初我以為佢10點之後有宵夜場,點知10:30間餐廳真係叫晒所有客起身,跟住熄燈!😂我諗絕對唔會再幫襯佢

2023-11-30
2023-12-10 1471 浏览
🇭🇰Hong Kong - Tsim Sha Tsui📍家嫂好耐無食過啲任食火鍋放題,因為胃口比較細就唔會選擇去食呢啲。最近同屋企人經過尖沙咀,唔知食乜好屋企人就話去食「家嫂」。一開始以為係小炒店,去到原來係任食放題。成個放題有別於平時食嘅放題,係好有順序。由小食>刺身>雞煲>火鍋,一開始啲小身有好幾款,最中意就係個辣菜脯同紅糖糍粑,呢款又係中間流心出黎。仲可以無限Refill。之後刺身,但刺身就無得Refill,普普通通無太大好食唔好食,但唔會有雪藏味同都幾厚身。再黎雞煲,實不相暪去到呢度已經開始覺得有小小飽。雞煲揀咗小辣,嚟到辣味唔會話太辣而佢個辣唔係麻辣個種。味係唔錯但如果佢係出邊個款麻香會更好食。終於嚟到最後,打邊爐。揀咗花膠湯底,好香濃亦都好足料。落單時店員就問我地有無訂,但好好彩仲有貨所以可以食到,如果你都想試呢個湯底可以Book枱時Mark埋。一開始會confuse,因為佢唔似平時打邊爐咁有order紙到有咩食,就係佢上乜你食乜。但會有得Refill。整體而言,都幾好食好適合聚會去食。因為你人多啲有啲野食種類都會多啲。另外,呢間店嘅服務好似內地火鍋
🇭🇰Hong Kong - Tsim Sha Tsui
📍家嫂

整體而言,都幾好食好適合聚會去食。因為你人多啲有啲野食種類都會多啲。另外,呢間店嘅服務好似內地火鍋店。但就有時候會有啲混亂。但整體都推薦大家去試下。

📍 尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心3樓
柴灣利眾街24號東貿廣場6樓
旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心4樓
2023-12-04 866 浏览
響飲食平台不斷都有提及呢間家嫂一家大細火鍋 ,尤其是火鍋佢係無限時,所以決定今晚同家人慶祝生日試下踩場😋入到嚟環境非常優雅走中國風 , 入座後職員就放下幾點𠮩𠹌前菜,例如有蝦多士, 花生辣菜脯,皮蛋酸薑 ,黑糖糍粑等等 。之後再來一條需要兩個職員台上枱嘅刺身船, 場面非常震撼加上煙霧瀰漫增加食慾,打咭一流,而職員亦好專業幫大家影相😂刺身船裏面材料亦非常豐富, 我大概只記得有甜蝦 帶子 三文魚 吞拿魚 鮑魚 及海膽(附上紫菜)等等... 刺身材料非常 新鮮,唔似一般日式放題 貨色!另外再來一個雞煲 ,打開蓋之後原來係非一般嘅雞煲,裏面除咗滑雞之外還有卜卜蜆及豬皮 ,豬皮出奇性係彈口的 ,(雞煲是可以免費追加的)嘆完雞煲之後就開始火鍋,我哋揀咗個椰子水湯底 ,水滾後先來一口靚湯 ,之後海鮮放鍋上 ,海鮮亦非常之多種類, 因為太多不能盡錄,我淨係記得都係有海蝦 鮑魚 蜆 東星斑 脆蟮片等等。 之後再來一個擺得非常之精緻好似盆栽一樣嘢雜菜盤, 以及 三色丸 黑豆腐竹 以及 份量非常多嘅 炸魚皮,佢仲係用個 雀籠包住 ,噱頭十足。 而肉類雖然佢只得肥牛或豬肉片選擇 ,但係質素都唔算太差,當然唔可
之後再來一個擺得非常之精緻好似盆栽一樣嘢雜菜盤, 以及 三色丸 黑豆腐竹 以及 份量非常多嘅 炸魚皮,佢仲係用個 雀籠包住 ,噱頭十足。 而肉類雖然佢只得肥牛或豬肉片選擇 ,但係質素都唔算太差,當然唔可以用A級和牛相比啦。
但係若果我見大家如果鍾意食海鮮嘅話可以不斷進攻海鮮,因為係可以追加的 ,甜品方面都有好多種唔同味道嘅雪條,例有榴槤味啦 椰子紫薯味啦 以及黑糯米味 ,而到大約七點半之後更有紅酒白酒及日本清酒任飲,有職員推薦一架會發光嘅車仔逐枱問客需唔需要,而雪櫃亦有好多款自家制涼茶及各式罐裝飲品,亦有熱茶提供。
總括嚟講呢一間算係中等價錢嘅火鍋店,但佢亦都畀到相等價錢嘅食物質素畀大家 ,而且海鮮類以及餐前小點都可以追加 ,又係無限時大家可以由五點鐘食到 差不多九點半 一定滿足到大家 。
刺身船可能要五人以上先至有一條, 如果係人少可能只有一個 平時日式放題個擺設一樣, 而六位以上book枱事前需要先畀按金$500蚊 ,而今晚亦全場爆滿,各位要注意哦,如想食好嘢,相信大家都要早些訂枱呀。
2023-12-03
2023-12-01 998 浏览
🍽️ 環遊海鮮火鍋放題 $312超值午市放題👍🏻 包季節當造刺身、中式小食、蔬菜🥬、極上牛肉🐮、豚肉卷🐷、雞煲🐔、海鮮🦞 食完一定飽飽☺️ 餐廳嘅醬料同飲品都好齊全🤩
🍽️ 環遊海鮮火鍋放題 $312

2023-10-29 3290 浏览
真係一間無得輸🎖的家嫂一家大細,任飲任食嘅海鮮火鍋放題🥘!兩次來到都係平日中午,呢個任食火鍋放題星期一至日的最新價錢是每人$312(再加一),除了食火鍋外,眼見酒樓其餘食客,多數叫點心套餐,因為見到散叫點心的價錢偏貴,下次再來試點心套餐!細細餐廳環境整潔寬敞好坐,溫馨的氣氛倍感親切🥺。裝修和陳設柔合中西風格🎋🎎,讓人感到一份優雅舒服感覺,用餐區劃分了不同的小區域,侍應按不同的食客人數,安排坐那位置,餐枱與餐枱間也有一定的距離,私隱度不錯,坐得十分舒適。我地一大班人去到仲俾左間房我地坐,我們剛坐下未人齊,女侍應已經主動熱情招待,她們都笑容滿面😄,對答如流,像是久經訓練,向我們講解在這裡食火鍋的流程📃。客人是不用自己手機落單,要侍應用手機落單📱,除可增加侍應與食客彼此的交流💬和互動🤝外,更重要的是,食材按入座人數落單,不會浪費食物,侍應上菜的速度很流暢,上枱的每一款食物賣相也很精緻🥰,放食物的器皿亦很講究,讓食客感受到酒樓老闆用心經營❣️。 大堂中央,放了超過10多種各式各樣的醬油,排列整齊有序,除咗既定嘅豉油、蔥、蒜🧄、辣椒粒🌶之外,仲有幾款自家調配嘅醬料🧂,自己中意加咩就加咩。之後趁機看

大堂中央,放了超過10多種各式各樣的醬油,排列整齊有序,除咗既定嘅豉油、蔥、蒜🧄、辣椒粒🌶之外,仲有幾款自家調配嘅醬料🧂,自己中意加咩就加咩。之後趁機看看飲品架,全部已放在雪櫃架上,飲品用即棄膠杯包裝🧃🧋🥤排列整齊,很有飲台式飲品的風味,細看旁邊介紹的飲品牌,飲品的種類繁多,多數以養生為主,包括:竹蓆茅根水丶杞子雪燕茶丶金羅果山渣茶丶蘋果雪梨茶🍎丶香茅檸檬意米水🍋丶紅棗圓肉杞子茶丶西柚百香果茶,還有星洲鹹檸七🍋、白桃椰果梳打🍑、巨峰椰果梳打🫒🥥是即叫即做,可向職員查詢和落單!而在大堂近電梯旁的雪櫃架上,則放滿超市提供到的罐裝飲品,包括:綠茶🍵、烏龍茶☕️、解茶、橙汁🧃、提子汁🫒、可樂🥤、檸檬茶🍋,當中有一個甜品都有幾款雪條🍦,最後揀完醬料同野飲之後,火鍋嘅馬拉松正式開始🔥🔥。
2023-10-22 2517 浏览
呢間好嘢引我可以打咁多字….星期六假期中午時段,$312有這質素嘅食物係唔錯嘅(牛肉除外,我平時都好怕浪費食物,但係今次真係食唔落),服務就真係可以有好大大大改進,你同佢講嘢同佢接收嘅程度,就好似覺得同一個鬼佬講中文咁,一開始上小食刺身,兩樣都唔錯😛然後食雞煲嘅時候同我搞咗一輪,計好時間開蓋叫我食,一口咬落去有雞血,fine,小事,自己閂返個蓋煲多陣,嚟火鍋配料,佢話每一樣Menu嘅嘢全黎一次先,唔夠之後再叫佢order,一開始有一籠嘢,下面響鈴,上邊炸魚皮,個炸魚皮份量係平時去食雲麵六碟左右嘅份量,我同佢講我兩個人可唔可以攞返走一半食唔晒嘥晒,佢答:食唔晒由佢啦然後閃咗😨(你老闆真係多謝晒你)食完打邊爐換椰子湯,放幾舊海鮮落去都未夠5分鐘,佢揸住一壺湯走來幫我加,已經唔想俾佢加同佢講夠啦,又係同鬼佬講中文,佢同我成壺車落晒成個煲滿晒然後閃,未食已經有少少火,即時叫佢攞個大碗過嚟,我逐羹裝返出嚟,竟然裝滿咗個碗仲剩返一大半, OK,加海鮮啦,order多一盤海鮮佢又話公司規矩要逐件叫,阿姐,我逐個item叫返出嚟同你落有咩分別?OK我逐樣同佢講返,佢有懶係有係逐樣落,出到嚟又唔啱ite
呢間好嘢引我可以打咁多字….

星期六假期中午時段,$312有這質素嘅食物係唔錯嘅(牛肉除外,我平時都好怕浪費食物,但係今次真係食唔落),服務就真係可以有好大大大改進,你同佢講嘢同佢接收嘅程度,就好似覺得同一個鬼佬講中文咁,一開始上小食刺身,兩樣都唔錯😛然後食雞煲嘅時候同我搞咗一輪,計好時間開蓋叫我食,一口咬落去有雞血,fine,小事,自己閂返個蓋煲多陣,嚟火鍋配料,佢話每一樣Menu嘅嘢全黎一次先,唔夠之後再叫佢order,一開始有一籠嘢,下面響鈴,上邊炸魚皮,個炸魚皮份量係平時去食雲麵六碟左右嘅份量,我同佢講我兩個人可唔可以攞返走一半食唔晒嘥晒,佢答:食唔晒由佢啦然後閃咗😨(你老闆真係多謝晒你)食完打邊爐換椰子湯,放幾舊海鮮落去都未夠5分鐘,佢揸住一壺湯走來幫我加,已經唔想俾佢加同佢講夠啦,又係同鬼佬講中文,佢同我成壺車落晒成個煲滿晒然後閃,未食已經有少少火,即時叫佢攞個大碗過嚟,我逐羹裝返出嚟,竟然裝滿咗個碗仲剩返一大半, OK,加海鮮啦,order多一盤海鮮佢又話公司規矩要逐件叫,阿姐,我逐個item叫返出嚟同你落有咩分別?OK我逐樣同佢講返,佢有懶係有係逐樣落,出到嚟又唔啱item㗎喎🫣去搞到我未打完邊爐嗰日已經有少少燥,by the way,飲品區俾你攞嘅嘢飲品有啲自家製,非常真材實料,裏面有真檸檬,百香果,飲品都有相應嘅生果裏面,食物係OK嘅,不過態度就會令我考慮下次未必想再嚟多次…完
2023-10-21
午餐
要吃家嫂的話,請務必提早一星期book!打邊爐+雞煲+海鮮+自家茶放題,選項非常多樣化,海鮮及食材也很新鮮,讓顧客可以根據自己的口味和喜好來選擇食材。也有職員推車仔,酒也是任飲的!首先,這家餐廳的湯底非常出色。必嗌的是花膠湯,早一天職員會聯絡,需要提早留湯的。也可以提早預訂海鮮。其次,這家餐廳的海鮮選擇非常豐富。他們提供新鮮的蝦、蟹、貽貝、魚等等,值得推介的是任嗌的鮑魚和蜆,蜆非常非常之鮮甜,湯底也昇華了不少。此外,這家餐廳的服務也非常出色。服務員態度友好。並確保每一位顧客都能有一個愉快的用餐體驗。而且,他們的服務速度也非常快,確保顧客能夠及時享用到美味的食物。總的來說,雞煲海鮮打邊爐放題是一家非常值得推薦的餐廳。他們提供多種湯底和海鮮選擇,讓顧客可以根據自己的口味來選擇。而且,他們的服務也非常出色,讓顧客有一個愉快的用餐體驗。如果你喜歡海鮮和打邊爐,這家餐廳絕對是你的不二之選。

今次一行十幾個好耐冇見嘅朋友約食飯,其中一個好快就提議食家嫂一家大細,果然無介紹錯!!是間好西🥰❤️之不過,如果你同我一樣係雀仔胃,咁就唔建議嚟呢間餐廳度食啦,因為你會好蝕底😂😂😂🛶刺身船🔥🔥🔥🔥印象中好似有蟹、油甘魚、鮑魚⋯⋯鮑魚佢幫我哋切咗一半咁我哋就每個人都可以分甘同味啦!其實隻刺身船都係俾我哋打吓卡,基本上每人食兩舊就已經想佢拎走佢😂😂不過!!都叫做幾有鮮味,唔似其他連鎖放題,又薄切又唔新鮮🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🐤雞煲🔥🔥🔥中規中矩啦,煲入邊除咗雞件好似仲有豬皮,我啲朋友幾中意食!🍲任食海鮮火鍋🔥🔥🔥🔥重頭戲就係個任食海鮮火鍋,最鍾意就係食貴妃蚌,不過好快就無晒了!下次早啲嚟嘅話要提自己快快手清晒前面嗰啲嘢,就開始打邊爐咁就可以食晒所有貴妃蚌落肚啦哈哈!鮑魚相比起其他海鮮就冇咁新鮮,我同另一位朋友都夾到一隻係臭嘅🤦🏻‍♀️🥥椰皇燉雪燕🔥🔥🔥🔥🔥朋友話呢一個甜品係要去之前就要預先嗌定!本身都係跟大隊一齊食下,點知原來是好L正的!!雪燕下面就係蛋白,然後好食到我用匙羹刮起晒側邊嗰啲椰肉!可以嘅話我下次會食兩盅

🛶刺身船🔥🔥🔥🔥

🐤雞煲🔥🔥🔥
中規中矩啦,煲入邊除咗雞件好似仲有豬皮,我啲朋友幾中意食!

🍲任食海鮮火鍋🔥🔥🔥🔥

🥥椰皇燉雪燕🔥🔥🔥🔥🔥