2019-11-06 1242 浏览
每一次黎食嘢都會覺得好滿足魚生飯黎講,E度食會覺得好gur之前成日都係夜晚黎第一次晏晝嚟食估唔到啊晏晝係冇乜人排隊嘅完全唔駛等就入得啦叫咗吞拿魚茸飯都係$95姐有任食沙律有茶碗蒸有飯同埋烏冬嗰凍烏冬超好味呀佢加咗芝麻真係好叻 個口感好正會再來吃🐻❤️
每一次黎食嘢都會覺得好滿足
魚生飯黎講,E度食會覺得好gur
之前成日都係夜晚黎

嗰凍烏冬超好味呀
佢加咗芝麻真係好叻 個口感好正

會再來吃🐻❤️
2019-10-29 1324 浏览
尖沙咀厚福街真系美食天堂而H8真系咩都有得今日lunch就去左試6樓既定食啦一入去裝修就好有日本既feelset lunch就88蚊起,雖然價錢都唔算平但系食物質素都有番咁上下我覺得系物超所值既一個set除左包個飯,湯之外仲有自助沙律bar每個人都有一個大碗比你自己去夾有好多唔同既沙律配料而我最欣賞就系佢個南瓜沙律本身我都麻麻地南瓜,但系佢呢個真系好好食之後仲有幾款菜呀,粟米,菠蘿,蛋等等而且汁都有好多款特別既汁仲有埋介紹同事叫左份雞皮餃子好油不過唔膩,夾埋菜食岩岩好煎到好香,值得一試三文魚盛好豐富有刺身,有魚蓉,仲有煎三文魚刺身系厚切,而煎三文魚勁香鐘意食三文魚既真系唔好錯過DOYARA定食 就系佢地個招牌有三款刺身,三文魚油甘魚吞拿魚仲有大大件既炸雞同埋炸蠔吞拿魚好正!!冇筋好滑好好食炸野d粉漿唔會好厚個炸蠔炸得好正吞拿魚盛更加正!!個吞拿魚蓉超正!!!吞拿魚刺身又系好正仲有炸雞大大塊真系冇得頂呢幾個set都系98蚊唔洗加一,絕對系物超所值
尖沙咀厚福街真系美食天堂
而H8真系咩都有得
今日lunch就去左試6樓既定食啦
一入去裝修就好有日本既feel
set lunch就88蚊起,雖然價錢都唔算平
但系食物質素都有番咁上下
我覺得系物超所值既
一個set除左包個飯,湯之外
仲有自助沙律bar
每個人都有一個大碗比你自己去夾

有好多唔同既沙律配料
而我最欣賞就系佢個南瓜沙律
本身我都麻麻地南瓜,但系佢呢個真系好好食
之後仲有幾款菜呀,粟米,菠蘿,蛋等等
而且汁都有好多款特別既汁
仲有埋介紹
同事叫左份雞皮餃子

好油不過唔膩,夾埋菜食岩岩好
煎到好香,值得一試

三文魚盛好豐富
刺身,有魚蓉,仲有煎三文魚
刺身系厚切,而煎三文魚勁香
鐘意食三文魚既真系唔好錯過

DOYARA定食 就系佢地個招牌
有三款刺身,三文魚油甘魚吞拿魚
仲有大大件既炸雞同埋炸蠔
吞拿魚好正!!冇筋好滑好好食
炸野d粉漿唔會好厚
個炸蠔炸得好正

吞拿魚盛更加正!!
個吞拿魚蓉超正!!!
吞拿魚刺身又系好正
仲有炸雞大大塊
真系冇得頂
呢幾個set都系98蚊
唔洗加一,絕對系物超所值
2019-10-25 879 浏览
如果每日只可以食一餐,應該都係日式,日式日式 ....日本嘢感覺口味清淡少少,無咁肥膩,食落自我感覺良好而家夜晚要搵食都唔容易,隨時返唔到屋企。見難得出省做嘢,就一於食個飯先返鄉下!去到尖咀口福街附近就好掛住呢間嘅拖羅...平時排長龍,心諗,呢排個市咁靜應該唔洗等位掛....原來我錯喇...無嘢阻止到香港人開飯!!!等咗大約十零分鐘,相比以前都叫快咗...引到咗最難決定嘅時候,見有灸燒比目魚(左口魚) + 拖羅定食,一於就咁啦!款式唔洗多,最緊要好食今次食個中拖,成為$178。大拖一件兩件就好,太多我就覺too much喇...本身左口魚燒起都有油脂同香味,如果大拖,兩者都好油,我就麻麻地。中拖剛好,唔會太油,又入口即熔! 定食都係果啲,有湯有蛋咁。我就無加$10轉蜆湯....中拖的確無失望,新鮮,魚油味香。未至於大拖入口即化,有少少咬吓咁。左口魚都唔錯,未算食過最好食,但都有燒香嘅魚油味。成餐飯都好滿足而家出去食個好少少,一件大拖 shushi都要$68+ 中拖要$45-58+ ,感覺嚟食飯有成5,6件,都係$178, 感覺好好!雖然社會氣氛好多負能量,但仍然無阻搵食。食到好嘢心情

原來我錯喇...無嘢阻止到香港人開飯!!!
等咗大約十零分鐘,相比以前都叫快咗...

定食都係果啲,有湯有蛋咁。我就無加$10轉蜆湯....

成餐飯都好滿足

雖然社會氣氛好多負能量,但仍然無阻搵食。食到好嘢心情都自然開心返

2019-10-22 537 浏览
👇🏻啖啖肉,配白飯,及配有醬汁,無須額外加豉油。😋每次食都保持一樣水準另外朋友🙋🏻‍♀️叫左:左口魚大拖羅定食大拖羅新鮮、肥美。不過燒左口魚,配大拖羅感覺太肥,個人不太喜歡這個配搭。
藍鰭吞拿魚扒飯定食

另外朋友🙋🏻‍♀️叫左:左口魚大拖羅定食
藍鰭吞拿魚扒飯定食
2019-10-11 624 浏览
星期六晚上九點幾,四個人等左十分鐘就有位~我揀左自選魚生飯,至少要揀三款魚生~我就揀左吞拿魚茸、帶子同三文魚。吞拿魚茸超好味,平時自己都有怕吞拿魚既生味,但今次既魚茸無論口感同魚味都好吸引,撈飯食一流~平時冇食咁多飯既我,今次竟然食哂D飯!帶子兩粒切開變四粒,好大粒好厚好鮮~三文魚油脂分布剛剛好,好厚身~定食仲配埋湯,前菜同埋超滑蒸蛋~好飽好滿足~另外仲叫左中拖羅加吞拿魚茸~佢諗左好耐食咩,最終都係比呢度既signature中拖羅吸引住,話貴d都要食。果然,送到黎見到個擺放,已經見到肉質光鮮,油脂分佈豐滿,已經知冇叫錯了,我都偷食左件中拖羅,堅肥美好好味,唔會好油膩,同係日本食既差唔多~吞拿魚愛好者可以叫呢個!另外朋友叫既魚生飯有甜蝦,好大隻!佢話好鮮甜!我下次要試下~
星期六晚上九點幾,四個人等左十分鐘就有位~

2019-10-07 624 浏览
和同事到尖沙咀training,午餐只有不夠一小時。我上全日,她上下午,所以她先到取位,我一放學就即刻趕來。同事叫的是魚生飯,可惜我不能點。😭還有一年時間要忍口。😪我點了個鰻魚飯,$100左右一個set。鰻魚有4小塊,入味juicy;下面塾著蛋絲及飯,不錯;茶碗蒸都不錯;味噌湯也不會難喝。最讚的是salad bar是任食,我取了少量菜,最主要吃腰豆及粟米,因為有孕不能隨便吃生菜。不錯的午餐選擇,還要再來。生完bb還要再來,吃魚生飯,大食salad bar。

2019-06-20
午餐
  • 自選魚生飯
👑「定食Doraya」一向都是我日本刺身飯的首選可能香港仲有好多高質的日式餐廳但相信論性價比 應該冇一間餐廳可以同佢相比平均用二百蚊左右價錢 可以食到新鮮刺身食材而且有不同嘅選擇 可以自由配搭刺身飯或選擇熟食定食今次選擇了兩個自選刺身定食通常必選中吞拿魚腩份量啱啱好 而且吞拿魚入口即溶再配上前菜/蒸蛋/麵豉湯簡直係一絕不過今次仲加配了拖羅魚鮫配啤酒只可以話拖羅魚鮫 油脂豐富魚肉嫩滑 十分之好食👍🏻👍🏻👍🏻如果有機會的話 下次必定會再叫吞拿魚鮫
👑「定食Doraya」一向都是我日本刺身飯的首選
十分之好食👍🏻👍🏻👍🏻
如果有機會的話 下次必定會再叫吞拿魚鮫

• 自選魚生飯定食
2019-10-04 585 浏览
大拖羅成日聽人講話好好味好肥美自己咁大個仔都未食過今日突如其來好想 嘗試一下搵到喺尖沙咀呢一間餐廳定食嘅種類都非常多而且仲可以畀客人 自由配搭對於一啲追求自由度嘅客人非常合適今日我就揀 咗佢哋餐廳主打嘅大拖$240, 職員話每一分都有100 g 大概十件左右啦一嚟到眼都發曬光即刻食朋友就選擇咗三文魚配比目魚$180再加多個三文魚魚頭一杯生啤對於第一次食拖羅既我沒有朋友口中說得這麼神奇雖然確實好肥味 哈哈下次要再嘗試下唔同餐廳嘅菠蘿睇下有冇分別
大拖羅成日聽人講話好好味好肥美

沒有朋友口中說得這麼神奇
雖然確實好肥味 哈哈
下次要再嘗試下唔同餐廳嘅菠蘿睇下有冇分別
2019-10-02 356 浏览
尖沙咀其實都真係有好多間日本餐廳,而H8呢幢野既餐廳更加係五時花六時變,但呢間DORAYA都開左係度一段時間都係咁多人排,可想而知佢個味道都有番咁上下水準,因為佢個價錢都唔平!------------------------------------------------------------係DORAYA我就最中意食大腩吞拿魚定食,大腩既油脂真係令佢入口即溶,佢俾既份量其實岩岩食,因為油脂咁勁食多幾件其實會滯,但佢個份量食完就岩岩好,唔會話唔夠又唔會話太頂!!!仲可以加十蚊轉硯湯添!以前一碗湯入面有成廿隻細硯,但而家轉左用大硯都有6-7隻!仲有野值得讚既係佢D硯係冇沙!

2019-09-25 413 浏览
很久沒來吃了,水準還是有保持呢😊油甘魚&藍鰭吞拿魚二色丼飯定食 包括油甘魚和藍鰭吞拿魚刺身各五片,用料新鮮,魚脂香味重,魚肉非常大片。油甘魚肉質甘甜腍身,口感油滑幼細,而吞拿魚用料十分好,口感不像一般赤身般實,味道略帶酸卻沒有中拖羅般肥。值得一提的是子薑在這二色丼飯中尤其重要,因兩款魚的魚香味重但方向迴異,子薑可分隔開兩款刺身的味道。火燒平目魚&三文魚丼定食 $178平目魚和三文魚各五片,平目魚即左口魚,火燒後魚油香氣撲鼻,油脂更溶到白飯中,令飯吃起來都很香。平目魚質地略散,容易一夾便斷開。三文魚刺身頗大片,而且新鮮。飯底用了壽司飯,酸度調節得不錯,飯體較完整。另外一讚是山葵,應該是真貨,有質感之餘不會過於刺鼻。定食亦包括麵豉湯、漬物、茶碗蒸、涼拌芝麻菠菜。漬物有黃大根漬和紫蘇黃瓜漬。茶碗蒸味道鮮美,配料豐富,有冬菇蟹柳等。菠菜有麻油及蒜香,已去掉草青味,個人認為很好吃。
很久沒來吃了,水準還是有保持呢😊

油甘魚&藍鰭吞拿魚二色丼飯定食

火燒平目魚&三文魚丼定食 $178

2019-09-23 432 浏览
嚟咗咁多次Doraya今次都算係第一次食佢哋嘅午餐之前大約知道會有啲咩食 所以都諗好晒到既時候11:45 要等到夠鐘先至可以安排入座入咗會坐低比兩杯茶今次我就叫咗吞拿魚定食男朋友就叫咗普通午餐定食坐低就叫定野拎定碗出去食沙律佢哋嘅沙律係自助式嘅有好多種唔同嘅配菜連秋葵都有 醬汁方面都有好多唔同選擇牛蒡 薑汁 蘿蔔汁 都有基本上食佢個沙律都等於食飽咗半個胃我就簡簡單單要咗啲沙律菜雞蛋薯仔沙律麵包糠蕃茄秋葵加多少少蘿蔔汁。呢度嘅吞拿魚出名就一向㗎啦所以就叫咗個吞拿魚午餐定食有麵豉湯前菜炸物雞蛋刺身連主菜 呢個餐$100都唔使。仲有沙律可以自己攞 尖沙咀來講算唔錯男朋友就普普通通叫咗個午餐定食炸物有炸雞麵豉湯刺身 呢一個餐連男朋友都夠食 食唔飽反正有自助沙律吧! 兩個人埋單$200都唔使。午餐仲要冇加一!
嚟咗咁多次Doraya今次都算係第一次食佢哋嘅午餐

午餐吞拿魚定食

呢度嘅吞拿魚出名就一向㗎啦
所以就叫咗個吞拿魚午餐定食
午餐定食

兩個人埋單$200都唔使。午餐仲要冇加一!
Lunch  salad  buffet
午餐吞拿魚定食
午餐定食
2019-09-23 349 浏览
太久沒在尖沙咀平日食lunch,自從中環上班這幾年,習慣了中環lunch的物價水平,一回到九龍區就覺得各類食物都特別便宜。這天突然想起這間吞拿魚丼,就衝上去了。記得這間店很多年了,小時候沒錢吃太貴的丼,會吃三文魚那類,太久沒來,原來中午是有自助沙律bar,不過我不吃菜所以沒吃。這天點了一個大拖羅+吞拿魚蓉香蔥丼,後悔了,因為料太充足,吃著吃著還真太飽,不過還真是挺好吃。另外,我點了一個安康魚肝,這個組合其實不錯,因為吞拿魚肥美,吃著吃著是會有點太膩,配一點安康魚肝的酸汁,感覺又沒那麼油膩。
2019-09-20
  • 香葸伴藍鯺吞拿魚腩蓉丼定食
2019-09-15 389 浏览
-Wait time is not that bad for a decent food restaurant in tsim sha Tsui. However, it takes time to wait for elevator to go up & down. - Food is fresh and decent with many choices. - Seats are standard since they ain’t too packed. A bit noisy though since the restaurant isn’t too big. - services is accurate and polite.

2019-09-12
  • 藍鰭吞拿魚扒丼
  • 藍鰭吞拿魚中腩&魚腩蓉丼定食
  • 自選魚生飯定食
  • 藍鰭吞拿魚扒飯
  • 香葸伴藍鯺吞拿魚腩蓉丼定食
平日大概7點到,約等了30分鐘方可入席(提提大家齊人先入得)入席起用餐時間個半鐘,不過野食都上得快,所以食得都唔趕:)有多款魚生飯,價錢由90幾至200幾都有。我點了吞拿魚灸燒左口魚丼,友人點了三文魚丼,跟餐有麵豉湯同埋茶碗蒸,加10蚊可轉蜆湯。蜆湯出色,真係有幾隻大既蜆,鮮味十足又無沙(太餓唔記得影相)反而兩個丼就無咩驚喜但算不錯,吞拿魚正常唔係特別正,灸燒左口魚夠肥入口有就溶既感覺。三文魚友人稱不錯👍🏻茶蒸碗ok, 都算多料:)價錢大概150到一個人,以食物同環境黎講,算幾抵幾唔錯!下次有機會都想試下其他魚生飯😋
入席起用餐時間個半鐘,不過野食都上得快,所以食得都唔趕:)
蜆湯出色,真係有幾隻大既蜆,鮮味十足又無沙
(太餓唔記得影相)

茶蒸碗ok, 都算多料:)

2019-09-04 326 浏览
位於尖沙咀的樓上舖,在這個地段來說價錢算是十分超值,特別是平日的午市套戲,僅一百五十元就可以吃到吞拿魚大腩魚生飯及贊岐烏龍麵,而且還有任食沙律吧。吞拿魚大腩十分生鮮,難得的不用到日本也可以吃到日本魚市場質素的魚生;烏龍麵有冷熱選擇,麵質十分彈牙、口感十足;沙律吧有多種不同沙律選擇,用料生鮮。因為呢個午市套戲太抵食,所以去過幾次都冇試過其他嘢!
因為呢個午市套戲太抵食,所以去過幾次都冇試過其他嘢!
  • 藍鰭吞拿魚大腩小丼