2021-05-22 37 浏览
盛極一時嘅安平燒肉,一直好想黎試,終於有機會等朋友閒日放假一齊去食!荃灣分店地方大,坐得好舒服,最值得讚嘅係服務真係好好。自肋區有櫻花蝦拌飯,可以自由選擇同配搭,幾有趣晚配搭。旁邊仲有蛤蜊湯!牛舌芯每枱贈送一份,牛舌味濃,入口質感軟腍,正!飲品櫃有好多飲品選擇,有無糖茶系列。亦可以落單點特色台式飲品,百香果綠茶、檸檬阿里山紅茶,like 社交平台仲有杯芽珍珠奶茶🥰肉類一定係揀澳洲M5和牛肩胛肉、安格斯牛小排,大大片、雪花紋好靚,油脂豐富。薑汁腿肉、老虎雞翼呢d都有醃過,味道醃得幾好,值得encore👍🏻比較特別既有屏東燒魚腹,醬汁夠惹味杯,油脂超香。海鮮類都有好多回本之選,爽彈虎蝦同燒帆立貝真係非常抵食,兩款都大大件,質素非常高。最後仲有Häagen-Dazs雪糕甜品,超滿足😌
荃灣分店地方大,坐得好舒服,最值得讚嘅係服務真係好好。

牛舌芯每枱贈送一份,牛舌味濃,入口質感軟腍,正!

比較特別既有屏東燒魚腹,醬汁夠惹味杯,油脂超香。

最後仲有Häagen-Dazs雪糕甜品,超滿足😌
2021-05-22 616 浏览
在120分鐘內,可以盡情點、盡情吃喝,沒有什麼比得上吃放題更好吧!安平燒肉的“120分鐘台灣燒肉吃到飽”,選擇多,價錢平,難怪成為近期燒肉放題的新寵。四款放題分別是:1. 澳洲M5和牛120分鐘吃到飽(HK$358-398)2. SRF 極黑牛120分鐘吃到飽(HK$308-348)3. 安格斯嫩牛120分鐘吃到飽(HK$258-298)4. 原住民鹽燒豬肉120分鐘吃到飽(HK$208-248)星期五、六、日、公眾假期及假期前夕加$20。另設小童/長者優惠。澳洲M5和牛120分鐘吃到飽(HK$358+20 星期五)基本上整個放題餐目上食物都可以點,款式有81款之多。款式方面有:牛類、豬類、雞類、海鮮類,還有台灣地道主食、夜市小吃和正港燒烤。最後當然少不了自助區内的飲品、蔬菜、飯類、湯品等等。⏺牛肉類的主角當然是澳洲M5和牛,另外還有SRF 極黑牛肩胛肉、安格斯牛板腱同樣吸引,各款牛肉質感和味道各有特色,牛味香濃。⏺這個澳洲M5和牛放題還贈送每位客人兩件厚切牛舌芯,在餐目上還有薄切鹽燒牛舌、黑椒洋蔥牛舌,可以吃到牛舌厚薄不同的口感。⏺多款豬類必食推介包括護心肉、原住民鹽燒肉、安平私房梅
四款放題分別是:

1. 澳洲M5和牛120分鐘吃到飽(HK$358-398)
3. 安格斯嫩牛120分鐘吃到飽(HK$258-298)

澳洲M5和牛120分鐘吃到飽(HK$358+20 星期五)

牛舌芯

黑椒洋蔥牛舌

⏺多款豬類必食推介包括護心肉、原住民鹽燒肉、安平私房梅花豬等等,豬肉的油香在爐火下燒至甘香,入口齒頰留香。
護心肉

豬類

⏺看著連殻上的帆立貝烤至剛剛熟,令肉質保持鮮甜又嫩滑,真係連汁都飲埋。
帆立貝

⏺大大隻的爽彈虎蝦整齊排在燒烤網,看到虎蝦燒至橙紅的顏色,一點點的炭香味,肉質仍然保持鮮嫩。
爽彈虎蝦

⏺台灣鯛魚下巴,先燒皮的部份,再反轉燒肉的部份。肥美又滑溜的魚肉,加上少少啫喱狀的魚油,實在美味沒法擋。
台灣鯛魚下巴

⏺台灣夜市小吃那麼出名,當然要點幾款吃,黃金泡菜雖然簡單,但配合燒烤食物一起吃也不錯。花枝排和章魚卷香口彈牙。
台灣夜市小吃

⏺這款台灣麻糬小枕頭,看似平平無奇的一片白米糕,但當放在火上一會,神奇的力量把這薄片漲起成為一個可愛的小枕頭。但離火一會,又會扁下來,好玩又好食,值得一試。
台灣麻糬小枕頭

⏺最後每人一客杯裝Haagen-Dazs.
Haagen-Dazs

⏺自助飲品區有各式各樣的飲品,還有多款冷泡茶。
冷泡茶

⏹自助蔬菜區

⏹在自助主食方面,可以自家配製一碗特色台灣樱花蝦紫菜拌飯。

Interior

台灣麻糬小枕頭
Haagen-Dazs
冷泡茶
2021-05-21 48 浏览
突然食肉獸上身想食燒肉😎要食高質素燒肉又想坐得舒服😌就去左荃灣嘅安平燒肉食😋依度特別在可以揀唔同既套餐食唔同套餐有唔同價錢有平d有貴d我就揀左最貴果個澳洲M5和牛吃到飽套餐🤩套餐有嘅都可以任點黎食120分鐘任飲任食🤣又增肥啦佢係掃QR code落單好方便👍🏻套餐有齊豬、牛、雞、海鮮、小食、飲品等,係無咩菜揀,雖然自助區有蔬菜🥬拎黎燒,但燒菜唔係幾好食,會好乾自助區仲有好多唔同嘅嘢飲揀睇到個雪櫃唔小心wa 左一下好似我啲著淺色衫👗咁記得拎埋圍巾,就唔驚整污糟件衫😙另外枱上面有幾款醬汁提供,辣椒醬、安平黃金醬(沾燒肉好好味)、玫瑰岩鹽、特調醬汁、檸檬汁(沾海鮮/肉,更加開胃)😋套餐每位會送嚴選牛舌芯好爽口彈牙🤪淨係牛類我揀個套餐已經有15款供選擇花多眼亂😍隻隻都好食要我揀我就比較鐘意澳洲M5和牛🐮油脂分布平均入口牛味濃,肉質軟嫩豬類有14款、雞類有6款豬🐖我鐘意食原住民燒肉佢配左個醬 好特別味道酸酸地😋同d肉好夾雞我就麻麻哋 無咩特別海鮮類有11款虎蝦🦐一定要食勁大隻,夠新鮮帆立貝加牛油🧈燒淨係睇都知好味🤤仲有台式燒烤食品特別想推介雞泡魚🐡同麻薯雞泡魚燒到少少燶勁惹味🤣食完一碟又一碟麻薯燒
突然食肉獸上身想食燒肉😎

我就揀左最貴果個澳洲M5和牛吃到飽套餐🤩
套餐有嘅都可以任點黎食
120分鐘任飲任食🤣又增肥啦

佢係掃QR code落單好方便👍🏻
套餐有齊豬、牛、雞、海鮮、小食、飲品等,
係無咩菜揀,
雖然自助區有蔬菜🥬拎黎燒,
但燒菜唔係幾好食,會好乾
自助區仲有好多唔同嘅嘢飲揀
睇到個雪櫃唔小心wa 左一下

好似我啲著淺色衫👗咁
記得拎埋圍巾,就唔驚整污糟件衫😙

另外枱上面有幾款醬汁提供,

套餐每位會送嚴選牛舌芯
好爽口彈牙🤪

淨係牛類我揀個套餐已經有15款供選擇
花多眼亂😍
隻隻都好食
要我揀我就比較鐘意澳洲M5和牛🐮
油脂分布平均
入口牛味濃,肉質軟嫩

豬類有14款、雞類有6款

特別想推介雞泡魚🐡同麻薯
雞泡魚燒到少少燶
勁惹味🤣食完一碟又一碟
麻薯燒到脹卜卜
入口煙煙韌韌,口感好正😝

另外仲有台灣夜市小食

最後一人有一杯Häagen-Dazs雪糕🍦
增肥之旅告一段落😂

#人氣安平燒肉 #必食M5和牛🤤一直想試超人氣"安平燒肉",今次去開荃灣終於食到喇!這裡出名食材高質素,店內環境還很舒服,座位很寬敞舒適!食燒肉識食一定食和牛吧!今次揀左"澳洲M5和牛吃到飽套餐"$358😏。套餐超多肉類選擇,單單牛類已有很多款式,有澳洲M5和牛😍、 安格斯牛小排、SRF極黑一口牛、SRF極黑牛肩胛肉、 三角牛肩肉、安格斯牛板健和鹽燒牛舌等等。其中M5和牛入口即溶,超好味🤤,安格斯牛小排亦非常軟身,較重牛味。豬類就有原住民鹽燒肉、原味厚切雪花豬、五花腩和豬大腸等等,也有很多選擇。 海鮮類必叫帆立貝和虎蝦, 兩樣都好新鮮、爽口彈牙😋。另外亦試左地道台灣燒烤雞泡魚乾、台灣小枕頭、 起士鵪鶉蛋,吃出台灣風味🇹🇼!另外大家一定要試餐廳特別調製的安平黃金醬,可以提高肉質鮮味,亦唔會影響到口感,好正架🥰!餐廳亦設有自助區,可以自製大碗飯🍚,有紫菜、櫻花蝦、香蔥等配料,自由配搭。亦有即飲澎湖蛤仔湯、各式各樣蔬菜、連鳳梨都有❤️。飲品方面,餐廳有四款冷泡茶,玄米茶、桂花烏龍、藍梅果茶和蕎麥茶,非常好飲👍🏻!食完燒烤每人仲可以揀一款甜品Haagen dazs雪糕或檸檬愛玉,好滿足!安平燒肉
#人氣安平燒肉 #必食M5和牛🤤

一直想試超人氣"安平燒肉",今次去開荃灣終於食到喇!

今次揀左"澳洲M5和牛吃到飽套餐"$358😏。

海鮮類必叫帆立貝和虎蝦, 兩樣都好新鮮、爽口彈牙😋。

另外大家一定要試餐廳特別調製的安平黃金醬,
可以提高肉質鮮味,亦唔會影響到口感,好正架🥰!

亦有即飲澎湖蛤仔湯、各式各樣蔬菜、連鳳梨都有❤️。

安平燒肉
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
2021-05-12
2021-05-19 76 浏览
想試這間來自台灣過江龍燒肉店很久了,終於上網book到枱,食早段七點半前離座仲優惠😬揀咗m5澳洲和牛餐 $358假期前夕加20蚊吃到飽😋地方超好坐,座位超大很舒服,就算一次過嚟好多嘢都唔會逼呀店員服務好周到,一坐低已經講解同介紹食物有自助區蔬菜和飲品類仲有一個櫻花滷肉飯,正呀!🥰🥰每人送一份精選牛舌心,真係超級爽口高貭!脆口得嚟又有牛香👍👍like and share 社交平台每人送一杯胚芽珍珠奶茶,比其他茶飲店都好飲仲好健康添😁😁燒肉質素很高,澳洲和牛,很濃郁入口軟香,佢哋配製嘅醬汁唔會太鹹,加上少少檸檬汁解膩真係唔錯!牛小排-油脂分佈均勻真係去到入口即溶,要不停追加😜😜有很多海鮮類牛油帶子-超大隻新鮮,很鮮甜加上牛油香可以食咗好幾隻呢😜😜牛仔骨,牛肋條,非常入味,肉質鬆軟😋😋牛種類和個位實在太多,每樣都叫一碟試下先😬仲有豬和雞都係唔錯,特別喜歡豬頸肉,你點解上海鹽已經非常之香😌雖然已經超飽但係忍唔住要再試櫻花滷肉飯果然名不虛傳,櫻花蝦配上紫菜和蔥花,加上櫻花滷肉,好香好香,配一口燒肉真係更加正😍😍仲有甜品呀檸檬愛玉-很正宗台灣嘅味道,夏天食很適合,愛玉清涼又夠凍,仲可以揀哈記嘅雪糕

揀咗m5澳洲和牛餐 $358假期前夕加20蚊吃到飽😋

地方超好坐,座位超大很舒服,就算一次過嚟好多嘢都唔會逼呀

店員服務好周到,一坐低已經講解同介紹食物
有自助區蔬菜和飲品類仲有一個櫻花滷肉飯,正呀!🥰🥰

牛小排-油脂分佈均勻真係去到入口即溶,要不停追加😜😜

有很多海鮮類
牛油帶子-超大隻新鮮,很鮮甜加上牛油香可以食咗好幾隻呢😜😜

牛仔骨,牛肋條,非常入味,肉質鬆軟😋😋

牛種類和個位實在太多,每樣都叫一碟試下先😬

雖然已經超飽但係忍唔住要再試櫻花滷肉飯

仲有甜品
檸檬愛玉-很正宗台灣嘅味道,夏天食很適合,愛玉清涼又夠凍,仲可以揀哈記嘅雪糕添🥳🥳

好滿足!一定值回票價,400蚊左右可以試齊曬咁多高質食物,兩個鐘夠曬時間啦!重點係地方舒服、服務好、質素高👍👍
2021-05-18
2021-05-19 35 浏览
第二次食安平燒肉😎今次試吓佢荃灣分店地方都幾大,今次都係有卡位坐,卡位真係舒服好多😎.今次都係食澳洲M5和牛餐😚呢個餐重點嘅澳洲M5和牛肩胛肉我哋都叫咗兩次☺️兩款都係油脂豐富啲嘅另外都有叫平少少少嘅SRF牛肉餐嘅肉,其實都唔錯。另外跟M5和牛餐送每人兩條牛舌芯,牛舌芯係條狀,燒完之後食落好有口感。不過都係每人淨係得兩條,想要多啲就要俾錢🤣不過好彩仲有薄牛舌可以任叫,所以鍾意食牛舌嘅人唔使驚😎.豬類依然係推薦原住民鹽燒肉!五花肉燒完好好食,雖然真係好肥😂跟嘅秘制醋汁好正!.今次叫咗上次冇食到嘅台灣小枕頭🧐但原來入面係中空嘅,食落本身冇咩味,真係靠煉奶吊味😂同埋上次冇試到櫻花蝦手工麵,今次都叫咗😎.飲品方面,like某社交平台就每人有一杯胚芽珍珠奶茶,不過我之前試過,今次都係叫返少糖冬瓜茶!另外唔少得要出去拎無糖茶飲。.最尾仲有甜品🥰揀咗雪糕
第二次食安平燒肉😎今次試吓佢荃灣分店
地方都幾大,今次都係有卡位坐,卡位真係舒服好多😎
今次都係食澳洲M5和牛餐😚

另外都有叫平少少少嘅SRF牛肉餐嘅肉,其實都唔錯。

不過都係每人淨係得兩條,想要多啲就要俾錢🤣
不過好彩仲有薄牛舌可以任叫,所以鍾意食牛舌嘅人唔使驚😎

豬類依然係推薦原住民鹽燒肉!
五花肉燒完好好食,雖然真係好肥😂
跟嘅秘制醋汁好正!

同埋上次冇試到櫻花蝦手工麵,今次都叫咗😎

另外唔少得要出去拎無糖茶飲。

最尾仲有甜品🥰揀咗雪糕
2021-05-18 36 浏览
🌕Hello我係Moon🌕雖然而家天時暑熱,🌞但仍然無阻我好想燒嘢食嘅慾望,平時返工咁辛苦,當然要食返啲好嘢效勞下自己順便報答下家人。😍作為奄尖嘅人,🥰我越嚟越注重食物嘅質素,就算係放題都好都要揀上乘質素,😋咁就可以魚與熊掌兼得啦。😝遊勻咗各區之後最後都決定去安平燒肉滿足下慾望,😚呢一間燒肉最吸引嘅地方當然就係有極黑牛,😌仲要係有唔同嘅部位可以瘋狂咁食,真係成隻牛都試勻晒都仲得😙未燒嘢食之前當然要叫啲頭盤小食,🥰當中就有我鍾意嘅鴨舌,😌當然配滷水汁就係最夾嘅配搭,🤪從色澤上已經睇得到都滷咗好一段時間先可以令到鴨舌咁上色🥳極黑牛肩胛肉,有所不知,😳肩胛部位原來就係隻牛經常運動嘅部位,😏因此筋肉發達,肉質又結實,🤓感覺就會同食西冷嘅肉質接近, 但因為偏向薄切,所以完美克服左肉會韌嘅問題😤安格斯牛小排,😳驟眼一睇已經見到油花好多,肌肉亦厚實、😌感覺上越多油花會令肉口感食食吓變到甜甜地。🤪另外仲有一個特點,就係燒嘅過程中油脂會滋滋聲好突出,呢啲就係令人食慾大增嘅原因🤩澳洲M5和牛: 😇輪到主角出場啦,鮮艷嘅肉紅色再配純白嘅油脂,未食先好好比眼睛享受,😇可以用鮮嫩形容味道,最好就燒到七成熟就足夠
🌕Hello我係Moon🌕

極黑牛肩胛肉,

安格斯牛小排,

澳洲M5和牛:
😇輪到主角出場啦,鮮艷嘅肉紅色再配純白嘅油脂,未食先好好比眼睛享受,😇可以用鮮嫩形容味道,最好就燒到七成熟就足夠,🥰用中至大火煎先可以鎖住肉汁。🤣另外雖然餐桌旁邊有一樽油但係唔需要放油,因為和牛油花會受熱溶化,仲會越燒越香,🤪食得到同事亦都聞得到,😜再加埋視覺嘅享受,😙對我嚟講真係夠晒難忘!😙

🌕最後MoonMoon真係好滿意依間燒肉吃到飽呀🌕
2021-05-17 59 浏览
老友話食午市放題$358澳洲M5和牛任食,餐廳環境寬敞,座位舒適,用QR code落單真方便。我們馬上點澳洲M5和牛,油脂平均,肉味香又濃郁,入口嫩滑滿口油香,超正真美味👍👍👍牛舌、牛腹肉、雞腿肉,肉質柔嫩,真不錯😊😊😊海鮮類:帆立貝、牛油扇貝、多春魚、海虎蝦,大大隻極新鮮。台灣小食:台灣麻糬、鴨舌、台灣腸、甜不辣,很美味。自助區:鳯梨、菇類、蔬菜,很新鮮擺放整齊衛生。台灣櫻花蝦伴飯區:飯、櫻花蝦、海苔、滷水汁,好香口惹味。飲料茶類:藍莓果茶、桂花鳥龍、玄米茶,解膩又清熱各式汽水,放滿三個大雪櫃。甜品:Haagen-Dazs總結:食物質素高,選擇多,服務好,無漏單,值得回頭。地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
牛舌、牛腹肉、雞腿肉,肉質柔嫩,真不錯😊😊😊
海鮮類:帆立貝、牛油扇貝、多春魚、海虎蝦,大大隻極新鮮。
台灣小食:台灣麻糬、鴨舌、台灣腸、甜不辣,很美味。
自助區:鳯梨、菇類、蔬菜,很新鮮擺放整齊衛生。
台灣櫻花蝦伴飯區:飯、櫻花蝦、海苔、滷水汁,好香口惹味。
甜品:Haagen-Dazs
總結:食物質素高,選擇多,服務好,無漏單,值得回頭。
地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
  • M5和牛
  • 海虎蝦
  • 牛油扇貝
  • 台灣櫻花蝦伴飯
日日都係母親節,同媽咪去安平燒肉食澳洲M5和牛套餐,每位贈送 一客兩件嚴選牛舌芯。肉食愛好者的我們一見到和牛上枱,就知道係正嘢,色澤鲜红, 油花均勻,真係入口即溶,另外安格斯牛小排,SRF極黑霜降牛肉眼,SRF極黑手肩胛肉皆新鮮嫩滑,肉質鮮甜 。罕有的牛舌芯則肉質嫩滑,口感豐富。海鮮類如大大隻虎蝦,肉質爽口彈牙,放上牛油的帆立貝極為鲜甜, 兩者皆追加三次。台灣燒烤如雞泡魚干冶,麻糬小枕頭,非常特別好味,值得一試嘅新口味。 媽咪特別喜愛台灣小食鹵水涼拌鴨舌,涼拌小黃瓜同埋梅山酥炸薯, 好似置身台灣小店,吾錯吾錯。飲品提供了自家製百香果綠茶和藍莓果茶, 酸酸甜甜可增進食慾。 like fb/ig仲會送一杯胚芽珍珠。甜品有 HaagenDazs雪糕或檸檬愛玉。今餐120分鐘嘅狂飲狂食,真係好滿足。
日日都係母親節,同媽咪去安平燒肉食澳洲M5和牛套餐,
每位贈送 一客兩件嚴選牛舌芯。

甜品有 HaagenDazs雪糕或檸檬愛玉。

今餐120分鐘嘅狂飲狂食,真係好滿足。
2021-05-15 101 浏览
呢間最近係荃灣開左分店,因為去開平時個間打邊爐,路過派傳單見到,於是就約埋朋友一齊來試新野。呢間嘢要網上預約,walkin都有機會,要留意fb,耐唔耐會開放特定日子比人預約,多人好旺,任食有幾個套餐,我地選左最貴個隻‘澳洲M5和牛‘因為呢個set都係網上最多人推薦嘅,開頭送左碟原味厚切牛舌,呢個真係正,我本身都好中意食牛舌,爽口又彈牙,不過可惜係送得一碟,之後只可以叫黑椒洋蔥粒牛舌同埋鹽味牛舌,認真講,黑椒洋蔥個味道同牛舌真係唔係幾夾。呢間我地發覺豬同雞係好食過牛,出面有個滷水汁加櫻花蝦醬兩溝幾唔錯,豬肉乾,雞泡魚乾,三杯雞,鹽味牛舌,雞腎都ok。唔知係咪醃料太勁,我地食完超級口渴。

唔知係咪醃料太勁,我地食完超級口渴。
2021-05-14
2021-05-15 64 浏览
本身想去BBQ😄但係天氣好熱,唯有喺室內度燒嘢食!我今次到訪呢間餐廳,食咗「澳洲M5和牛食到飽」套餐💓2小時任食!點食物都冇上限,可以盡情點!自己嘅攻略係當然食一啲淨係呢個餐先有嘅豪華、高級食材:牛類🐄安格斯牛小排、澳洲M5和牛💯每人仲送軟腍的牛舌芯!!!!豬類🐖護心肉、烤豬肉乾、原住民鹽燒肉雞類🐥九層塔三杯雞、辣辣的老虎雞翼海鮮🦞烤帆立貝、青口、爽彈虎蝦(我食左一打🙊)、屏東燒魚腹(口感似鰻魚)另外,比較有台灣特色係可以燒一啲台灣嘅小食,雞泡魚乾、士林小香腸、 起司鵪鶉蛋、台灣小枕頭(好似有脆皮嘅麻薯)、甜不辣,我相信唔係每間嘅燒烤店都會有!燒烤嘅過程需要啲時間,可以叫一碗櫻花蝦乾拌手工麵,吾洗餓親。仲可以加了叫台式夜市小食:滷水涼拌鴨舌、澎湖花枝餅、安平炸蚵卷,加餸!全部台灣直送‼️以上嘅食物係我覺得必定要食嘅😂😂😂仲有更多嘅食物未能盡錄🙊🙊🙊🔱自助區域仲有大量嘅蔬菜同埋幾十款飲品🔱最後每人仲送一人一個甜品:Häagen-Dazs雪糕或者台灣嘅甜水🍨只可以講我今次飽到連晚餐都冇食。🤣

自己嘅攻略係當然食一啲淨係呢個餐先有嘅豪華、高級食材:

牛類🐄
安格斯牛小排、澳洲M5和牛💯
每人仲送軟腍的牛舌芯!!!!

豬類🐖
護心肉、烤豬肉乾、原住民鹽燒肉
雞類🐥
九層塔三杯雞、辣辣的老虎雞翼

海鮮🦞

🔱自助區域仲有大量嘅蔬菜同埋幾十款飲品🔱

只可以講我今次飽到連晚餐都冇食。🤣
自從上次在旺角店食過,寶寶就成日都話要食肉肉🙈所以就約埋朋友去荃灣店 #其實媽媽都想食 😋.今次去揀咗[澳洲m5和牛120分鐘吃到飽]任食套餐🤤有成15款唔同靚牛肉無限encore 💯我勁中意佢送嘅[牛舌芯]✨勁好食!.豬類就有14款,海鮮美食有11款😍仲有雞類&台吃超多款式朋友仲介紹咗我食[櫻花蝦撈飯]🤣 #要吃幾碗飯#真心 #好好食.自取區仲有好多靚蔬菜任食💞飲品除咗有安平好出名嘅冷泡茶,仲推介可以order[冬瓜茶(走冰小甜)]👍🏻#寶寶追住飲 #好味過出面速飲店.#次次來都好滿足 #絕對值得介紹完再介紹 😆
自從上次在旺角店食過,寶寶就成日都話要食肉肉🙈
所以就約埋朋友去荃灣店 #其實媽媽都想食 😋
今次去揀咗[澳洲m5和牛120分鐘吃到飽]任食套餐🤤
有成15款唔同靚牛肉無限encore 💯
我勁中意佢送嘅[牛舌芯]✨勁好食!
豬類就有14款,海鮮美食有11款😍仲有雞類&台吃超多款式
朋友仲介紹咗我食[櫻花蝦撈飯]🤣 #要吃幾碗飯
#真心 #好好食
自取區仲有好多靚蔬菜任食💞
#寶寶追住飲 #好味過出面速飲店
#次次來都好滿足 #絕對值得介紹完再介紹 😆
2021-05-13 100 浏览
食左牛大人好幾次覺得性價比好高。拎左半日假終於都試到安平燒肉。試左澳洲M5和牛餐。用QR落單。啲選擇多到冇可能試得哂。😆 肉類方面。一坐低就送左一客牛舌心。有厚度又爽口。👍 之後encore左好多次牛舌都一樣正。澳洲和牛啲牛脂紋都幾靚仔。不過太薄有啲難燒。雞翼分開左做單骨方便熟得黎好入味。原住民鹽燒肉肉質爽口配埋個甜甜地嘅汁幾好味。😋海鮮試左帶子蝦煮蜆多春魚烤中卷。帶子大大隻。蝦大隻爽口。烤中卷唔韌。其他種類方面。燒雞泡魚乾同豬肉乾即燒即食正。豬大腸腎片都入味爽口。🤩熟食方面好多選擇。叫左鹽酥雞炸蚵卷拌手工麵黃金泡菜鴨舌等等。最驚喜係連鴨舌都有。黃金泡菜淡淡地可以清清個口唔錯。😎一提經典樽樽冷泡茶。最愛蕎麥茶夠香夠味。最後仲有H字雪糕做左個完美嘅完結。😌

2021-05-06
2021-05-12 2392 浏览
終於來訪一直大受歡迎的安平燒肉燒肉套餐有四款價錢可以選擇,我們就點了最頂級的澳洲M5和牛120分鐘吃到飽,多達81款美食可以選擇,真的令人眼光繚亂呢!店內座椅闊落,環境整潔乾淨,抽風很好,所以吃完都不會一身燒肉味,亦貼身的提供了即棄圍裙供客人使用。這裡用QR code 下單,版面的食品還附有圖片參考,簡單方便又快捷,亦沒有岀現漏單的情況,值得一讚。除了套餐的食物,岀面亦有自助區,有多款冷泡茶、果汁汽水等提供,旁邊有蔬果區🥬 有車厘茄、鳳梨、秋葵、洋蔥、杏鮑菇等等🍍 也有香蔥櫻花蝦拌飯可以盛一碗來享用我們點的澳洲M5和牛套餐附送嚴選牛舌芯,選了牛甜最精華的部分,軟淋又不失嚼勁,在口中越嚼越香,真的回味無窮另外當然要點一大堆牛牛來燒🔥🔥 有三角牛肩肉、極黑牛肩胛、安格斯牛小扒、黑椒洋蔥牛舌和當然不少得主角澳洲M5和牛~牛片油花豐富色澤很美,輕輕一燒再簡單灑點鹽就很美味了!海鮮方面,我們點了燒帆立貝、爽彈虎蝦、台灣直送的屏東燒魚腹和安平私房烤青口。海鮮的份量十足,真材實料,很鮮美🦐 encore了一次~除了牛肉外,當然不少得豬和雞。老虎雞翼燒得焦香,辣辣的很惹味。另外特別推薦豬大腸!在爐上翻

終於來訪一直大受歡迎的安平燒肉

除了牛肉外,當然不少得豬和雞。老虎雞翼燒得焦香,辣辣的很惹味。另外特別推薦豬大腸!在爐上翻烤著,陣陣香氣也隨之飄散而出,口感Q彈齒頰留香🐽

台灣小枕頭(麻糬)燒得脹卜卜的很可愛

吃飽還有哈根大師的雪糕!一人一杯,非常滿足的一餐😋
  • 燒帆立貝
  • 爽彈虎蝦
  • 澳洲M5和牛
  • 嚴選牛舌芯
  • 老虎雞翼
  • 豬大腸
2021-05-12 47 浏览
今天來到荃灣吃這個個期待已久的「安平燒肉」👍🏻CP值超高😆我地食既係m5和牛吃到飽餐每位會另送呢個牛舌芯超~好~吃😳後來有看Menu 發現單點要$68三條坐下之後 店員就會解說桌上的調味料然後就可以去自助區拿蔬菜和飯🤤飯方面非常用心是用了台灣的櫻花蝦來配白飯自己喜歡吃多少就放多少櫻花蝦拌飯超級香😍💜澳洲m5和牛油脂分布平均烤一烤就可以吃了個人建議只需要加鹽巴就Okay了基本上是入口即融化不用花太多力氣咬開💜台式小黃瓜 微甜的開胃小吃 也很推薦💕💕洋蔥牛舌這個有點難反面烤 洋蔥會掉下去可是很香 好吃各種肉類品質都很好最好還是M5和牛😂烤得剛好的話蝦肉非常結實 最後會有Hagendaz’s 雪糕可供選擇
今天來到荃灣吃這個個期待已久的
「安平燒肉」👍🏻CP值超高😆