2021-06-06 1477 浏览
呢日平日中午時段嚟到唔洗等位,直接有得入,仲要可以坐卡座!因為我地太肚餓,所以就揀左最頂級嗰款套餐。🍴澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 ($378 一個人) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫總共有81款美食,包括牛肉、豬肉、雞肉、海鮮、台灣小食、燒烤等等。同其他餐最唔同嘅係佢多左澳洲M5和牛同埋安格斯牛小排、帆立貝同虎蝦任食,咁我地當然唔𢴇輸叫多d啦!果然,M5和牛係最好食,每邊係咁二燒一燒就食得,完全唔會太韌,正!除左和牛,帆立貝同埋虎蝦幾新鮮幾大隻,佢地調製嘅麻辣一口鮮貝係冇得輸,一口食完後個口麻麻辣辣好開胃!餐廳d抽風我覺得做得好好,唔知點解佢唔會好油煙,仲要好貼心咁提供圍裙,唔驚d油彈到,食完唔會成個人都有陣燒烤味。仲要落單係用手機掃描QR Code,簡單方便,每次都有來齊,冇漏單情況出現。.............................. 安平燒肉 (荃灣)地址📍: 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓總評分: 9.2/10 .............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫抵食💰: ⭐️⭐️⭐️

安平燒肉 (荃灣)
地址📍: 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-05-28
午餐
2021-06-05 85 浏览
週末去食咗人氣燒肉店- 安平燒肉,真心高cp值,唔怪得人氣咁高,同大分享一吓~食好西緊係食到盡,我哋叫咗最豐富嘅「澳洲M5和牛120分鐘喉到飽」餐,所有食物都可以點,超過81款。除咗QR code 落單點食物,仲可以去自助飲品和食品區,㨂自己想要嘅嘢。講有咩好食之前,要講吓佢嘅特色台灣醬汁。有4款唔同嘅特色醬汁,作為唔同食物作配搭。其中黃金醬係安平燒肉嘅皇牌醬汁‘ 係廚師精心炮製,食落甜甜哋,又充滿台灣風味,用嚟配搭品類/ 蔬菜能夠突出食物本身嘅味道之餘,又注入地道台灣特色。呢個價錢食到呢嗰質素嘅食物,真係好抵,以下呢啲係必食項目:澳洲 M5和牛- 必食item!脂肪分佈平均,放落去爐燒一陣,已有陣陣油脂香氣跑出,食落好有牛味,一啲都唔覺油膩鹽燒牛舌- 如果你係牛舌fans,就必不能錯過~ 牛舌用鹽醃得啱啱好,燒完都唔韌,好爽,好有口感爽彈虎蝦- 有半對筷子咁長,好巨型。爐燒完都仍然保留到本身肉汁,好鮮味,而且又好彈牙烤帆立貝- 超大隻,過足口癮,爐燒完仍然保留到帆立貝本身新鮮味道屏東燒魚腹- 好有台灣特色,真係唔多地方有得叫,廚師將魚腹用醬料醃得好入味。魚腹入口香滑,陣陣魚油香氣由

呢個價錢食到呢嗰質素嘅食物,真係好抵,以下呢啲係必食項目:

屏東燒魚腹- 好有台灣特色,真係唔多地方有得叫,廚師將魚腹用醬料醃得好入味。魚腹入口香滑,陣陣魚油香氣由口內散發。喜歡食魚嘅朋友,真係要試試

台灣小枕頭(麻糬)- 特色台灣小食,薄薄一塊麻薯放落去爐燒,脹大咗就食得。放落口食落煙煙韌韌,配上煉奶,真係回味無窮,好有層次感

除咗爐燒食物,安平燒肉嘅前菜同樣出色,其中我最鍾意係涼拌小黃瓜和黃金泡菜。涼拌小黃瓜係用咗厚身青瓜,用醋糖等醃製,醃得好好,好入味,爽口彈牙。黃金泡菜係用咗秘製自家黃金醬醃製,甜甜哋又具台灣特色,真係要試下

飲品同樣好多選擇,有各式台灣特飲和冷泡茶。當中我最喜愛冬瓜茶,好清甜,又可消暑解渴。最後食埋Haagen-Dazs作結,真係超滿足嘅一套。

安平燒肉除了食物大滿足,服務方面亦要一讚,侍應都好有禮貌,入座後細心講解如何落單和各款醬料嘅用法。食物落單後亦好快上檯,基本上都唔使等,啱晒香港人 需要。
之前同事大大力推介安平燒肉 放平日就去拜會下!曾經假日想去walk-in 但職員回覆滿到要八日後見到openrice有十二點半位book 就扑搥食點知同朋友都以為對方book 變相無book到好彩有好多位 即時walk-in都無問題店內既燈籠夠哂台灣特色 每個上面仲寫上食燒肉既願望🤣 揀左最貴既澳洲M5和牛套餐 ($350) 而家去食 申請會員可以即刻享用全單88折 野飲 蔬菜可以出去拎食物好快就黎到唔同肉仲配上牌仔想encore 都知想叫邊樣😋M5個餐有81款食物揀牛肉方面 個人中意M5和牛同安格斯牛小排三角牛肉可能我地煎耐左有啲韌有一份送既牛舌芯都好好食 再叫就額外收費海鮮方面虎蝦好大隻 又易剝 推介!扇貝都好好食有個好surprise 既就係鯛魚下巴 (右上角)之前未試過食燒肉叫啲肉好嫩 不過本身無乜味 可以點鹽或者檸檬汁食真心好正 又唔算難燒 淨食咁多肉會好溜所以拎左啲菜包 同埋最愛既紫菜飯🥰哩到既飯除左紫菜 仲有櫻花蝦加 啲油令到個飯勁香仲可以加台式滷肉汁個汁又係超香 送飯一流雖然食飯令戰鬥力下降 不過食和牛唔送飯就真係太溜甜品係haagen dazs 雪糕🍦
之前同事大大力推介安平燒肉

放平日就去拜會下!

曾經假日想去walk-in 但職員回覆滿到要八日後

見到openrice有十二點半位book

就扑搥食

點知同朋友都以為對方book 變相無book到

好彩有好多位 即時walk-in都無問題

店內既燈籠夠哂台灣特色

每個上面仲寫上食燒肉既願望🤣

揀左最貴既澳洲M5和牛套餐 ($350)

而家去食 申請會員可以即刻享用全單88折

三角牛肉可能我地煎耐左

有啲韌

有一份送既牛舌芯都好好食 再叫就額外收費

海鮮方面

虎蝦好大隻 又易剝 推介!

扇貝都好好食

有個好surprise 既就係鯛魚下巴 (右上角)

之前未試過食燒肉叫

雖然食飯令戰鬥力下降

不過食和牛唔送飯就真係太溜

甜品係haagen dazs 雪糕🍦

2021-05-30 111 浏览
朋友話想試下安平有幾好味,就同佢去多次😆 叫左澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 ($358) 最多款式可以揀,又食到M5和牛!第一round 叫左超多牛🐂澳洲M5和牛,和牛既雪花紋路好清晰,油脂比例比較高,食落好香牛味同埋口感好滑好冧。極黑牛肩胛都唔錯,油份冇咁高但食落都唔會乾,除左牛肉之外,牛舌我地都叫左好多,燒一燒就食得,超級正!另外每枱都會送一客牛舌芯,彈牙有口感又有牛味,好高質!除左牛之外,我地都叫左少少豬肉同雞肉,五花腩同雞翼都幾推薦😙 海鮮試左幾款,帆立貝好大隻好新鮮,另外魷魚燒黎食係超正!呢度仲有燒麻糬,燒完點煉奶食,煙煙韌韌好特別!
朋友話想試下安平有幾好味,就同佢去多次😆

呢排真係好耐都冇出過街食好細,難得出去食一次,我就揀咗去非常之多人推介嘅安平行燒肉,仲揀咗佢哋最頂級level嘅澳洲和牛餐!全程可以用手機自助落單,揀嘅食物非常之多,除咗有牛之外,仲有豬肉雞肉同埋好多台式小食可以揀,飲品除咗指定幾款,仲可以出去自助吧自己拎!呢度仲有好多自家製作嘅冷泡茶,食肉食得油膩嘅時候,最適合晒飲番啲無糖茶解膩自助吧仲有一啲蔬菜同埋腸仔可以選擇任拎仲有湯類可以揀,不過今次我就無飲啦來了方面都有好多款,店員講解得超清楚,不過我自己就比較鍾意食岩鹽,因為啲肉質靚,都唔需要太多調味已經好好食!黎都重頭戲,貴嘅牛係會每份標明俾你聽係咩肉,等你陣間可以容易啲叫,每一份肉油花都超靚,而且上菜速度超級快,只係怕你食唔切!完全唔會有其他任食餐廳Hea時間嘅問題台式小食份量比較多,如果大家要叫嘅時候記得唔好一次嗌太多,鴨舌同章魚餅超級好食,但係因為調味比較遲,建議大家都係叫一兩個就可以啦另外朋友話一定想要有啲澱粉質落肚,但係個櫻花蝦手工拌麵都未免太大份量,不過麵質好彈牙,大食嘅人士先好挑戰啦個人覺得各款牛肉都好好食, M5和牛當然入口即溶,凡立貝同蝦都好新鮮,反而頭先唔知係咪牛舌太薄
自助吧仲有一啲蔬菜同埋腸仔可以選擇任拎
仲有湯類可以揀,不過今次我就無飲啦

個人覺得各款牛肉都好好食, M5和牛當然入口即溶,凡立貝同蝦都好新鮮,反而頭先唔知係咪牛舌太薄,一放上去好容易就燒乾,口感食他牛肉更好
最後用一整盤和牛來做尾聲,非常完美,真係會不知不覺食咗好多,甜品方面仲有Häagen-Dazs雪糕!口味唔多,不過食完燒肉,再加埋個雪糕做ending真係完美!
2021-05-30 56 浏览
安平燒肉 📍旺角好耐冇食燒肉放題 前晚就同朋友食生日飯 揀咗呢間好出名嘅安平燒肉😆我地咩到想試,所以就叫咗最貴嘅澳洲M5和牛吃到飽套餐🤣🤣 用手機落單,好快就送到,而且冇漏單👍🏻👍🏻 店員先送四條牛舌芯,好彈牙,一啲都唔韌,有得encore就好😢 之後就試咗M5和牛,比較多油脂,入口即溶,唔錯😝 個人最鍾意牛板楗,牛味香濃而且好厚🤣 另外黑椒洋蔥牛舌都唔錯😝 豬肉方面試咗梅花肉、豬大腸同五花腩,豬大腸燒到金黃好好食😋 五花腩都唔會好肥,推介😎海鮮仲有牛油帆立貝同海蝦,每隻都好新鮮,蝦肉爽口彈牙,帆立貝大大隻,充滿牛油香🤤🤤 可以encore多幾次😆小食方面叫咗花椒排同炸蚵卷,呢兩樣出面都比較少食到,推介👍🏻👍🏻 最後甜品可以揀Häagen-Dazs 雪糕或者檸檬愛玉,食到好滿足🥰
安平燒肉 📍旺角

2021-05-29 65 浏览
成日喺IG都見到呢間嘅靚相,原來係牛大人嘅姊妹店,咁牛嘅品質應該有保證🤤 要食就梗係要食最好啦,所以我哋嗌左最靚最貴嘅澳洲M5和牛,2個鐘任食~牛類:澳洲M5和牛、安格斯牛小排、SRF極黑一口牛、SRF極黑牛肩胛肉、三角牛肩肉、牛舌芯澳洲M5和牛最好食,牛味非常濃郁,雪花幾靚,油脂味好香口,我哋encore左幾次!其他牛嘅質素都唔錯,牛舌芯係每位送兩條,香得黎幾有咬口。三杯雞甜甜地,肉質嫩滑,鍾意食雞嘅可以試吓~海鮮:烤帆立貝、爽彈虎蝦虎蝦幾大隻,幾好肉地~起司鵪鶉蛋、台灣小枕頭(麻糬)阿媽好鍾意食台灣小枕頭,口感煙韌,配埋唔會好甜嘅煉奶一齊食,好似年糕咁~自助區:士林小香腸、鳳梨、玉米笋、香菇、杏鮑菇、桂花烏龍茶、玄米茶士林小香腸真係啖啖肉,肥瘦參半,咬落去好juicy!鳳梨超好食,又甜又多汁🥰 呢度嘅飲品有好多選擇,最特別嘅係有餐廳自家製嘅茶,解膩消滯一流~食食吓見到枱面啲貼紙,發現原來like同埋follow餐廳嘅社交平台,就會每人送一杯胚芽珍珠!飲落香甜,胚芽份量唔少,珍珠偏硬身,多咗兩杯飲品開心🥳就嚟食完嘅時候,職員會比張紙仔我哋,可以揀檸檬愛玉或者Haagen-Dazs雪糕

三杯雞
甜甜地,肉質嫩滑,鍾意食雞嘅可以試吓~

海鮮:烤帆立貝、爽彈虎蝦
虎蝦幾大隻,幾好肉地~

起司鵪鶉蛋、台灣小枕頭(麻糬)

就嚟食完嘅時候,職員會比張紙仔我哋,可以揀檸檬愛玉或者Haagen-Dazs雪糕~

職員嘅態度真係非常好,詳細解釋醬料嘅食法、點樣落單、洗手間同自助區係邊等等👍🏻 人手好充足,會keep住巡邏,主動照顧客人嘅需要,例如教我哋點樣燒肉先唔會黐底,同埋幫我哋換烤盤💯

呢度環境闊落,坐得好舒服,又唔會有油煙味,而且窗邊位有高樓大廈嘅景睇👍🏻 好彩我哋嚟得早,走嘅時候出面勁多人等位!
2021-05-28 88 浏览
安平燒肉荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓自從牛大人喺香港開咗之後都非常之受歡迎,今次就佢嘅姊妹店安平燒肉都係荃灣開咗,急不及待book位試吓!燒肉總共有四個套餐,我今次就同朋友揀咗最貴嘅澳洲m5和牛套餐($358),趁着出糧食返餐好嘅,選擇非常多,總共有81款食物,希望兩個鐘內可以試得晒。一嚟到當然叫咗佢哋嘅肉類先啦,我哋即刻燒咗澳洲M5和牛,果然肉質非常之嫩滑,油脂香醇,每食一啖都充滿肉汁。而鹽燒牛舌非常爽口,加上薄切,我哋都一口接一口停唔到!另外我哋再推介SRF極黑霜降牛肉眼,都係非常鮮牛肉味,絕對高質。喺海鮮方面,最有特色嘅就係燒魚腹,本身舖頭已經將魚腹腌過,再輕輕烤一烤真係非常香魚味,我哋認為比鰻魚更加入口即溶同埋鮮味。另外我哋都再嗌咗一口鮮貝,亦都非常重海鮮味,不過唔食得辣嘅就千祈唔好揀麻辣啦,因為都好辣下哈哈。而至於帆立貝,大隻得來又新鮮,配埋面頭食嘅牛油更加突顯風味,虎蝦亦都非常大件,黑頭亦充滿蝦膏配埋黃金醬食好惹味。食完之後覺得除咗肉類之外海鮮都做得好出色。小食類我哋都點左唔同嘅台灣小食,有涼拌滷水鴨舌,鴨舌一直都賣得唔平,呢度可以任食,而且滷水味十足,我哋都食
安平燒肉
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

小食類我哋都點左唔同嘅台灣小食,有涼拌滷水鴨舌,鴨舌一直都賣得唔平,呢度可以任食,而且滷水味十足,我哋都食咗幾條。蚵仔煎就食得多,呢度嘅炸蚵卷亦都非常鮮蚵仔味,加上炸過,再溝埋韭菜碎,之後更加香脆可口,我哋都覺得比柯仔煎更加好味,另外我哋仲嗌左台灣小枕頭,即係烤麻薯,麻薯香脆得來帶點軟熟,個口感好特別

飲品選擇非常多,除咗有普通放題可以見到嘅飲品之外,仲有台灣嘅特色飲品,我就不停encore我最愛嘅冬瓜茶飲

去到最近尾聲,每人會有一杯Häagen-Dazs雪糕贈送,作一個完美嘅總結

連埋+1 ,$400都唔使就可以食到咁高質嘅和牛燒肉放題,真係超值,加上地方好近我哋,相信有機會再嚟試吓

另外值得一提嘅就係,呢度嘅店員服務質素係放題裏邊見過最好嘅,除咗入座嘅時候向我哋詳細介紹醬料同食物種類之外,基本上我哋每食完一碟肉,店員就會即刻過嚟執枱,而且不時會過嚟問我哋需唔需要換網底,值得嘉許😊
2021-05-28 91 浏览
今日同朋友誤打誤撞walk in食咗個安平燒肉午市放題 好有驚喜 食到我哋兩個舐舐脷 有讚冇彈 安平燒肉列入可以再encore之選我哋揀咗最多嘢食 最多款式嘅 澳洲M5和牛120分鐘 放題套餐 嘢食種類多達八十一款 當中M5和牛肩胛肉 ,安格斯牛小排,護心肉是必點必食的墨魚香腸,烤豬肉乾 ,烤金錢肚都相當有特色 除咗烤肉之外 台式小食亦都是任點任食 如:鹵水涼拌鴨舌,黃金鮮泡菜,平安炸柯卷,南部章魚卷,鹽酥雞……吃過以後可以一解相思台灣之苦調味料包括:辣椒醬,安平黃金醬,玫瑰岩鹽 ,醬油,檸檬汁。 店員千叮萬囑我哋一定要食安平黃金醬 用嚟點肉或菜 個味道都好夾店內使用QR code落單 既環保又方便 完全冇漏單嘅情況 食物款式已經預先分類 擺放得整齊又美觀 色香味俱全鹵水鴨舌必食 滷得入味又香口 帶有鮮味 味道唔會過於鹹實黃金鮮泡菜 充滿菜式風味的泡菜 味道不辣 口感脆卜卜 金黃色…應該是鹹蛋黃做的吧想吃得健康不妨嘗試燒肉包生菜食 加點安平黃金醬及黃金鮮泡菜 這個吃法別有一番風味炸蕃薯 我個人勁鍾意食 係即叫即炸 外脆內軟番薯香甜軟熟總共有15款牛選擇 有唔同牛嘅部位 有原味亦有醃製過

墨魚香腸,烤豬肉乾 ,烤金錢肚都相當有特色

鹵水鴨舌必食 滷得入味又香口 帶有鮮味 味道唔會過於鹹實

炸蕃薯 我個人勁鍾意食 係即叫即炸 外脆內軟番薯香甜軟熟

總共有15款牛選擇 有唔同牛嘅部位 有原味亦有醃製過的 每款牛都放有小標籤 可以知道自己食咗邊款 邊款最啱自己口味 落單都容易啲啦

M5和牛真係冇得輸 色澤紅潤 雪花細膩均勻 入口即溶 是人間美食
護心肉肉質好淋好軟熟
牛肚爽口彈牙 用來作為燒肉放題的食材 確實少見

對於無牛不歡的我 有牛就唔食豬 食過牛肉以後質素有驚喜 所以我今次都試左幾款豬 原住民燒肉,豬五花,豚肉眼等…靚嘅肉確實冇騷味 反而充滿肉嘅鮮甜及油香

海鮮多達十一種 虎蝦好食 大隻又彈牙 啲肉一啲都唔梅 仲好鮮甜添

整體全部食物都好好味 特別是肉類 豬同牛我都食過 確實有讚冇彈 我絕對會再encore平安燒肉
2021-05-26 55 浏览
朋友今次帶咗我嚟食燒肉,其實係佢自己好鍾意食肉肉😆!嚟到先知原來呢間同牛大人係同一集團,佢係見我之前食過牛大人話好食所以今次帶我嚟🤣真係有心啦!一共分4種價位嘅燒肉,每種價位可以燒嘅嘢食款數都差7-19款左右,由最平嘅$248/38款、$298/57款、$348/74款、$398/81 款 而且可以7點半前離座的話仲可以再平啲!當然最貴肉嘅質數當然係最好啦!有人請當然食好啲啦😆 澳洲M5和牛 120分鐘吃到飽!兩個鐘時間好難食唔飽😂靚嘅肉真係唔駛燒太耐,而且肉片唔算太厚,油脂分布好平均,望落已十分吸引😋一食落去更加唔駛講啦,靚嘢果然係靚嘢,勁嫩👍🏻一開始就食咗幾碟靚肉先唔好執輸🙈食食下可能會開始覺得有啲油膩感,好想食幾啖飯沖淡下,而出面有個自助吧 有蔬菜🥬、湯品、飲品、飯類可以提供!即刻裝咗少少飯加少少滷肉汁已好好味,又可以繼續努力💪🏻啦不過中間燒咗啲菇同瓜類,之後又試咗唔同級別嘅牛肉,咁除咗最受歡迎嘅牛肉外仲有好多種唔同嘅豬肉同雞肉可以供選擇!海鮮同熟食都當然唔少得啦!款式真係好多,個肚都唔夠裝🙈特別一提隻虎蝦真係超大隻同好鮮味😋呢度環境衛生都做到好足,望落好乾淨,而且有專人負責收碟

兩個鐘時間好難食唔飽😂

呢度環境衛生都做到好足,望落好乾淨,而且有專人負責收碟,又有人專門送嘢食,見你個網燒到有啲濃又會主動換網,服務好好👍🏻
牛大人的同集團燒肉店.知道了, 就一直期待來食今次網上訂位, 兩人坐一張四大卡位, 十分舒適下載會員程式可享有九折優惠, 化算.平安燒肉是120分鐘食到飽的燒肉店, 有4個價錢可以揀$378另加一第一次來, 選了最好的一個, 有和牛及虎蝦,虎蝦, 大大隻, 爽口彈牙, 是最突出的.$328另加一喜歡食牛的, 這個可以滿足到.$278另加一有少少牛.$228另加一沒有牛的, 只有雞和豬不太建議食這個, 試過豬肉不吸引四個選擇是燒肉的種類唔同,自助區, 即食台式小食, 台式飲品和甜品也是一樣的.下單以QR自助下單下單後, 食物好快送到.可以食完再點, 食完再點. 夠晒新鮮極速收碟, 剛剛夾走食物, 收碟的手已到調味料方面共五款, 但不出色.檸檬汁是比較可取的, 減去肉色的肥膩感自取區有蔬菜類, 飲品, 湯品和肉燥飯.飯, 有很多配料可選.欣賞有飯碗放置位置, 避免反倒. 很貼心飯的配菜, 推介芝麻紫菜, 櫻花蝦,好食!唔同牛肉,食不出太大分別. 都是好食的, 肥瘦分佈平均但有個問題,在於一片片的,太薄一粒粒的太細粒這點好影响口感,不夠厚,燒後就大不同了護心肉, 不行台灣腸. 正呀虎蝦, 值

牛大人的同集團燒肉店.
知道了, 就一直期待來食
今次網上訂位, 兩人坐一張四大卡位, 十分舒適
下載會員程式可享有九折優惠, 化算.

平安燒肉是120分鐘食到飽的燒肉店, 有4個價錢可以揀

$378另加一
第一次來, 選了最好的一個, 有和牛及虎蝦,
虎蝦, 大大隻, 爽口彈牙, 是最突出的.
$328另加一
喜歡食牛的, 這個可以滿足到.
$278另加一
有少少牛.
$228另加一
沒有牛的, 只有雞和豬
不太建議食這個, 試過豬肉不吸引
四個選擇是燒肉的種類唔同,
自助區, 即食台式小食, 台式飲品和甜品也是一樣的.

下單以QR自助下單
下單後, 食物好快送到.
可以食完再點, 食完再點. 夠晒新鮮
極速收碟, 剛剛夾走食物, 收碟的手已到

調味料方面共五款, 但不出色.
檸檬汁是比較可取的, 減去肉色的肥膩感

自取區
有蔬菜類, 飲品, 湯品和肉燥飯.
飯, 有很多配料可選.
欣賞有飯碗放置位置, 避免反倒. 很貼心

飯的配菜, 推介芝麻紫菜, 櫻花蝦,好食!

唔同牛肉,食不出太大分別.
都是好食的, 肥瘦分佈平均
但有個問題,在於一片片的,太薄
一粒粒的太細粒
這點好影响口感,不夠厚,燒後就大不同了

護心肉, 不行
台灣腸. 正呀
虎蝦, 值得推薦! 番本推介

小食類推薦
蒜辣青瓜
話梅粉蕃薯條

總結幾句:
台式火煱較台式燒肉店出色
120分鐘, 時間充裕
無論店內, 還是離開後的衣服頭髮等等.
完全唔覺有燒肉味道,抽風做得很好.

⭕️全店職員戴上口罩
⭕️進店前量度體溫
⭕️提供酒精搓手液
⭕️座位間有距離感, 有膠板相隔
✅提供放口罩白信封
2021-05-16
2021-05-24 80 浏览
自從疫情爆發後,都很久沒有吃過燒肉。現在疫症緩和,女朋友立刻Book了這間燒肉放題,給我滿足一下口腹之慾!餐廳有數個「120分鐘吃到飽」套餐,由於我是牛肉控,女朋友就選了最頂級最多選擇的「澳洲M5和牛」套餐。店內空間感十足,每個卡位都很寬敞舒適。店員首先介紹檯面上的醬汁,然後放低鐵聲盤預熱,然後就放下QR Code給我們點餐,上菜速度很快。店內設有飲品區、蔬菜區外,還有伴飯區,可供各人口味自助配調伴飯。澳洲M5和牛:既然是招牌菜,果然不會較人失望。油脂分佈均勻,肉汁十分香甜。安格斯牛小排:令人喜出望外的一款牛,油脂比M5和牛更多,入口油香滿齒,又不會令人覺得流膩。秘製牛肋條:相較起上邊兩款就比較失色,而且是腌製處理過,比較喜歡原汁原味的就比較失分。牛舌心:比普通牛舌較厚卻更見爽嫰,而且牛味香濃,十分特別。烤帆立貝:帆立貝十分大顆,頂上配上芝士,處理得宜沒有海腥味,烤好後肉質爽口,而且溶化了的芝士令帆立貝更香口。爽彈虎蝦:蝦身亦是份量十足,而且還能看到蝦膏,肉質彈牙而且惹味。台灣小枕頭(麻糬):本身白色一小片,烤過後發水脹十分可愛,配上煉奶口感煙韌,很是特別。最後還有Haagen Daz
自從疫情爆發後,都很久沒有吃過燒肉。
現在疫症緩和,女朋友立刻Book了這間燒肉放題
給我滿足一下口腹之慾!
餐廳有數個「120分鐘吃到飽」套餐,由於我是牛肉控,
女朋友就選了最頂級最多選擇的「澳洲M5和牛」套餐。

店內空間感十足,每個卡位都很寬敞舒適。
店員首先介紹檯面上的醬汁,然後放低鐵聲盤預熱,
然後就放下QR Code給我們點餐,上菜速度很快。

店內設有飲品區、蔬菜區外,還有伴飯區,
可供各人口味自助配調伴飯。

澳洲M5和牛:
既然是招牌菜,果然不會較人失望。
油脂分佈均勻,肉汁十分香甜。

安格斯牛小排:
令人喜出望外的一款牛,油脂比M5和牛更多,
入口油香滿齒,又不會令人覺得流膩。

秘製牛肋條:
相較起上邊兩款就比較失色,而且是腌製處理過,
比較喜歡原汁原味的就比較失分。

牛舌心:
比普通牛舌較厚卻更見爽嫰,而且牛味香濃,十分特別。

烤帆立貝:
帆立貝十分大顆,頂上配上芝士,處理得宜沒有海腥味,
烤好後肉質爽口,而且溶化了的芝士令帆立貝更香口。

爽彈虎蝦:
蝦身亦是份量十足,而且還能看到蝦膏,
肉質彈牙而且惹味。

台灣小枕頭(麻糬):
本身白色一小片,烤過後發水脹十分可愛,
配上煉奶口感煙韌,很是特別。

最後還有Haagen Dazs雪糕為甜品,十分滿足!
黎到安平燒肉一定係食要食120分鐘吃到飽套餐呢個套餐會送一個叫做嚴選牛舌芯,佢係牛舌最軟最滑嘅一個部位,油脂分佈非常之均勻,佢呢一個非常之好味!但係贈送既得一份,我個人認為唔夠,所以另外再叫左份!入口即溶!另外澳洲M5和牛,油花非常豐富,牛味濃郁,係必選推介!如果你想食啲台灣小食或者係飯嘅話,佢個自助區都會有,你可以選擇自己鍾意嘅嘢去嗰度拎!當然唔少得不同嘅飲品,我自己覺得佢嘅台灣飲品好好味,特別係個桂花烏龍茶,啲茶絕對可以解渴,唔使淨係得汽水🥤!最後仲有雪糕🍦食😌

黎到安平燒肉一定係食要食120分鐘吃到飽套餐

另外澳洲M5和牛,油花非常豐富,牛味濃郁,係必選推介!

2021-05-23 52 浏览
呢間台式高質燒肉店真係令人回味無窮😋 套餐嘅性價比極高 有81款食物可供選擇🥰 多款肉款◦ 海鮮◦ 蔬菜同台式小食✨ 最吸引嘅係澳州M5和牛☓安格斯牛小排☓牛肋條☓帆立貝同虎蝦等🦐 牛肉好重牛味 油脂分佈平均而且肉質細嫩*´³`* 燒完油香滿滿 入口即融👅 而海鮮都好新鮮 帆立貝◦扇貝味道甘甜濃郁🦪 質感出奇爽脆 點上醬油後口感更佳 ♡ 虎蝦大大隻🤤 鮮甜而且肉質扎實☺️ 仲有多款台灣夜市小食😍 鴨舌☓鹽酥雞☓甜不辣☓香腸等🐽 等大家重拾去旅行嘅感覺🛒 而飲品款式都好多 有冷泡茶◦果茶◦綠茶同手調飲品等🧋 最後還有Häagen-Dazs雪糕🥄 真係抵食又好味 超級滿足哦*¨̮‎*
呢間台式高質燒肉店真係令人回味無窮😋

而飲品款式都好多 有冷泡茶◦果茶◦綠茶同手調飲品等🧋

呢間店不嬲都好受歡迎,經常爆滿,所以預早訂定位同朋友一齊食。餐廳有四個套餐選擇,我哋揀咗最貴嘅澳洲M5和牛120分鐘吃到飽,7:30pm前離座$358/位,有81款食物揀,包括牛肉、豬肉、雞肉、海鮮、台灣小食,而且重每人贈送兩條嚴選牛舌芯。.入座後店員好細心介紹套餐資料同醬汁,其中一種叫黃金醬,是他們自家製的醬料,點肉食真係幾好味。外面自助區重有啲蔬菜、香腸、丸、菇、湯、飯同飲品供客人自行選擇。.個人較喜歡:🌟澳洲M5和牛肩胛肉牛味香濃,肉質厚實嫩滑,油花豐富。🌟嚴選牛舌芯 -贈送係牛舌中最軟腍最軟滑嘅位置,肉質有彈性,有豐富油脂,越嚼越香。🌟SRF極黑牛肩胛肉肉質厚實,有咬口,肉味濃郁。🌟SRF極黑霜降牛肉眼肉質脂肪比例較高,入口柔軟多汁。🌟護心肉吃起來有嚼勁,肉質富彈性。🌟原住民鹽燒肉用台灣米酒、花椒和鹽醃製,豬肉肥瘦適中,上面仲有d豬皮連住,食時點一下特調蒜醋,口感豐富。🌟烤豬肉乾 和 雞泡魚乾燒完後好似新鮮出爐咁,好香好好味。🌟烤帆立貝原隻帆立貝加上牛油一齊燒,味道鮮甜,肉質彈牙。🌟台灣小枕頭麻薯燒完後脹卜卜,真係好似枕頭咁,外層香脆,入面煙煙韌韌,點埋煉奶一齊食,真係幾好味。
個人較喜歡:
🌟澳洲M5和牛肩胛肉
牛味香濃,肉質厚實嫩滑,油花豐富。
🌟嚴選牛舌芯 -贈送
🌟SRF極黑牛肩胛肉
肉質厚實,有咬口,肉味濃郁。
🌟SRF極黑霜降牛肉眼
肉質脂肪比例較高,入口柔軟多汁。
🌟護心肉
吃起來有嚼勁,肉質富彈性。
🌟原住民鹽燒肉
🌟烤豬肉乾 和 雞泡魚乾
燒完後好似新鮮出爐咁,好香好好味。
🌟烤帆立貝
原隻帆立貝加上牛油一齊燒,味道鮮甜,肉質彈牙。
🌟台灣小枕頭麻薯
其實重有好多都唔錯,不過款式實在太多不能盡錄。最後還有一人一份甜品,可以揀Häagen-Dazs雪糕,或檸檬愛玉。
值得一讚餐廳嘅抽風系統非常好,食完身上都冇油煙味。而且餐廳上菜收碟速度都好快,店員仲會不時主動幫忙換燒網。