2021-06-22 45 浏览
安平燒肉我地食嘅呢個餐牛類包括有澳洲M5和牛、 安格斯牛小排、SRF極黑一口牛、SRF極黑牛肩胛肉、 烤金錢肚和鹽燒牛舌等等,一坐低仲會送一碟牛舌芯tim (單點牛舌芯要另外比錢,價錢仲好貴架)。地道台灣燒烤和夜市小食,例如燒雞泡魚乾、 豬肉乾、台灣小枕頭、涼拌小黃瓜和滷水涼拌鴨舌, 都是不錯的小食飲品除左自助區果D 之外,仲可以選擇手調飲品,分別有冬瓜茶同檸檬茶。最後甜品就有哈根大師嘅雪糕或檸檬愛玉,每人都可以簡其中一款。

2021-06-21 100 浏览
很久沒有吃烤肉,是日抓了家姐同我一起去荃灣一起吃日本烤肉。之後順道兩姐妹一起去附近行下街,濕下平。-這間任食烤肉係社交平台嘅烤肉關注群組頗有名氣,今日終於有時間過嚟會一會佢。餐牌主要以四個唔同價錢嘅餐為主,第一次黎,我地直接試咗最貴嘅set。-任食嘅食物種類非常多,有牛,豬,雞,海鮮及台灣小食,例如澎湖蛤仔湯等等。家姐唔食牛,好在佢地除咗牛之外,仲有咁多其他款式。而佢哋喺採用qr code下單的,不過亦有自助區,俾大家等待嘅時候自己先取些食物,(自助區食物例子:玉米筍、鳳梨、洋蔥$甜不辣、秋葵、青椒)-由於食物眾多就唔一一姿勢列舉,以下某些B仔非常之鍾意嘅食物同大家介紹一下。-澳洲M5和牛:雪花分布平均,肉色🥩鮮紅,望落好新鮮,食落牛脂豐腴,無咩筋味,肉質嫩口。-牛油燒扇貝:大大隻嘅扇貝,平時街市買好貴,呢度竟然有的任食,幾surprise,燒完之後,牛油香氣馥郁,扇貝肥厚,絲絲貝柱口感,令人回味無窮。-醬燒魷魚同雞泡魚干:前者新鮮彈牙,醬汁香甜惹味。後者非常香口,乾乾地嘅質感,本來諗住試下就算,點知越食越惹味,一塊接住一塊不自覺地係咁擺入口。-檸檬愛玉:雖然佢哋有Häagen-Daz

任食嘅食物種類非常多,有牛,豬,雞,

醬燒魷魚同雞泡魚干:

檸檬愛玉:
雖然佢哋有Häagen-Dazs雪糕提供,不過個人就更愛佢哋自家製嘅檸檬愛玉,酸酸地,自然又冰涼爽甜嘅感覺,啱晒作為成餐嘅收尾。
2021-06-20 98 浏览
好耐無食過放題類型嘅嘢喇🤣因為人越大個胃就越細,戰鬥力開始搞唔掂😂不過難得見到呢間長期滿坐嘅安平燒肉有位,所以決定一試😎佢哋坐位間隔得好遠,每個位都好闊落,餐廳空間感做得好好!其實我一向唔係好鐘意食韓燒,因為好怕佢啲油煙,但今次全程都唔係好覺油煙呢個問題,抽風做得好好👍🏻另外一坐低嘅時候,店員好詳細咁講咗一次每款醬汁係用嚟配咩食,感覺好貼心💕今次我地食咗澳洲𝙼𝟻和牛𝟷𝟸𝟶分鐘吃到飽個餐,每一枱都會先送每人兩條牛舌芯(呢個超級好食!!🤤),呢個餐總共有𝟾𝟷款食物可以選擇,當中有幾款牛真係好值得食,除咗有可以用電子落單嘅嘢食同飲品外,佢自助區仲有好多嘢飲,最鐘意佢有冷泡茶可以選擇,一解油膩!❤️另外仲有一個急凍嘅格放咗蔬菜同菇類(凍到出哂煙有重令人放心嘅感覺🙈)同埋一個位俾客人自己整櫻花蝦拌飯🦐🔺 澳洲𝙼𝟻和牛𝟷𝟸𝟶分鐘吃到飽 ($𝟹𝟻𝟾, 𝟷𝟿:𝟹𝟶前離座/𝟸𝟹:𝟶𝟶後入座)($𝟹𝟽𝟾, 𝟸𝟷:𝟹𝟶-𝟸𝟹:𝟶𝟶)($𝟹𝟿𝟾, 𝟷𝟽:𝟶𝟶-𝟸𝟷:𝟹𝟶)($𝟹𝟺𝟾, 小童/長者)講下全程我最愛嘅幾款肉類先🤙🏻▪️牛舌芯✨👅好好食!好厚嘅牛舌芯,唔洗點任何醬都已經超級有味,口感好爽但係依然好有咬口
好耐無食過放題類型嘅嘢喇🤣
因為人越大個胃就越細,戰鬥力開始搞唔掂😂
不過難得見到呢間長期滿坐嘅安平燒肉有位,所以決定一試😎

🔺 澳洲𝙼𝟻和牛𝟷𝟸𝟶分鐘吃到飽
($𝟹𝟻𝟾, 𝟷𝟿:𝟹𝟶前離座/𝟸𝟹:𝟶𝟶後入座)
($𝟹𝟽𝟾, 𝟸𝟷:𝟹𝟶-𝟸𝟹:𝟶𝟶)
($𝟹𝟿𝟾, 𝟷𝟽:𝟶𝟶-𝟸𝟷:𝟹𝟶)
($𝟹𝟺𝟾, 小童/長者)

講下全程我最愛嘅幾款肉類先🤙🏻

▪️牛舌芯✨👅
好好食!好厚嘅牛舌芯,唔洗點任何醬都已經超級有味,口感好爽但係依然好有咬口,食牛脷就係追求一種咬口有爽口感覺但之後要咬一陣先吞~
可惜再叫要另外收費ಥ_ಥ

▪️(推薦✨)安格斯牛小排
好嫩,牛味相對冇咁重,但油脂感好香👍🏻

▪️ (推薦✨)澳洲M5和牛
牛味好香好濃!比起安格斯牛小排相對有咬口,韌少少,但都係好嫩,我更愛呢個!

▪️ (推薦✨)牛舌
雖然比牛舌芯薄好多,不過佢都係好爽口,點岩鹽食一流!

▪️扇貝
原隻上,燒完都算係幾大粒!幾唔錯!

呢間價錢雖然偏貴少少但絕對值得,抵過俾二百幾食雜不甩嘅肉🤣
2021-06-18
2021-06-20 68 浏览
.🔺 安平燒肉 日式同韓式燒肉就食得多 台式燒肉都係第一次食!呢間燒肉店有唔同價錢嘅吃到飽套餐🤟🏻今次小編就食咗澳洲M5和牛120分鐘吃到飽😽.燒肉方面小編特別推介澳洲M5和牛!😻食落油脂感幾重 入口即溶😽另外都推介雞翼 辣辣地醃得好入味😚仲有燒雞泡魚乾、原住民鹽燒肉、燒年糕等等👍🏻.除咗燒肉之外 亦都有好多台式美食🤗例如肉燥撈麵、鹽酥雞、滷水鴨舌👍🏻真係好多選擇 坐位仲好闊落 坐得舒服😌
🔺 安平燒肉
日式同韓式燒肉就食得多 台式燒肉都係第一次食!
呢間燒肉店有唔同價錢嘅吃到飽套餐🤟🏻
今次小編就食咗澳洲M5和牛120分鐘吃到飽😽
燒肉方面小編特別推介澳洲M5和牛!😻
食落油脂感幾重 入口即溶😽
另外都推介雞翼 辣辣地醃得好入味😚
仲有燒雞泡魚乾、原住民鹽燒肉、燒年糕等等👍🏻
除咗燒肉之外 亦都有好多台式美食🤗
例如肉燥撈麵、鹽酥雞、滷水鴨舌👍🏻
真係好多選擇 坐位仲好闊落 坐得舒服😌
📍安平燒肉 (荃灣)安平燒肉其實係牛大人嘅姊妹店!! 👯‍♀️ 之前其實都已經去過一次架啦,佢地比我既感覺唔錯,客人可以使用QR code掃描落單📱,非常方便,啲嘢食仲好快到,仲唔會有漏單嘅情況出現。☺️出面有自助區,提供多款自家製冷泡茶、果汁同汽水選擇,仲會有蔬果、湯同飯供應。值得一讚既係餐廳既抽風系統好好,唔會話有太過大油煙👍。店員收碟亦都收得好快捷,而且都好有禮貌。今次黎就決定要試佢地既澳洲M5和牛120分鐘吃到飽!😆𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 ($378) 呢個set總共有81款食物可以order!! 包括有豬肉、牛肉、雞肉、海鮮、同各款台式小食選擇。特別既係呢個set首先會送上每位一客矜貴既牛舌芯,❤️牛舌芯食落軟腍腍咁,必食呀!而主角澳洲M5和牛脂肪分布均勻,色澤仲好靚,燒一陣就食得架啦,食落肉質超級嫩滑,而且入口即溶。🐮其他既牛都好出色,SRF極黑牛肩胛肉、三角牛肩肉等等既牛味都好濃郁,鮮嫩多汁,而且完全唔會太過韌。其中我最鐘意既一款就係牛舌啦,食落好有口感。🐷🐤至於豬肉同雞肉都不過不失。海鮮方面亦都好出色,非常新鮮。🦐虎蝦食落味道好鮮甜,而且爽
📍安平燒肉 (荃灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 ($378)
呢個set總共有81款食物可以order!! 包括有豬肉、牛肉、雞肉、海鮮、同各款台式小食選擇。特別既係呢個set首先會送上每位一客矜貴既牛舌芯,❤️牛舌芯食落軟腍腍咁,必食呀!而主角澳洲M5和牛脂肪分布均勻,色澤仲好靚,燒一陣就食得架啦,食落肉質超級嫩滑,而且入口即溶。🐮其他既牛都好出色,SRF極黑牛肩胛肉、三角牛肩肉等等既牛味都好濃郁,鮮嫩多汁,而且完全唔會太過韌。其中我最鐘意既一款就係牛舌啦,食落好有口感。🐷🐤至於豬肉同雞肉都不過不失。海鮮方面亦都好出色,非常新鮮。🦐虎蝦食落味道好鮮甜,而且爽口彈牙。而帆立貝都好新鮮好大隻。🇹🇼另外仲會有多款台灣小食,例如有滷水涼拌鴨舌、起司鵪鶉蛋、台灣小枕頭等等,充滿特色!✨安平燒肉嘅調味醬料都好多樣化,分別有辣椒醬、安平黃金醬、玫瑰岩鹽、特調醬油同檸檬汁,客人可以為唔同食物作出配搭。埋單嘅時候仲會附上一張甜品紙,可以選擇Haagen Dazs雪糕或者檸檬愛玉。🥰真係超級滿足既一餐!

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
17/F, Tai Hung Fai Tsuen Wan Centre, 55 Chung On Street, Tsuen Wan

我絕對係安平燒肉既超級粉絲😻😽❤ 地點咁近我令人成日都好想去🤣近排我又去左食啦哈哈🙈 一個月無論幾忙都會抽時間去食😆唔知荃灣店又會留低我幾多腳毛呢😆🤣·午市食都要食最豪💰 澳洲M5和牛120分鐘吃到飽雖然最貴,但食到最多選擇。有兩客牛舌係哩個餐free俾你,之後再嗌就要加錢了。Annie覺得都值得加嘅,牛舌芯口感好爽脆,富有彈性👍澳洲M5和牛🐂高質就唔洗多講,食多幾碟都回本😋 仲有記得一定一定要燒豬肉乾😍 燒到脆卜卜極邪惡!經過咁多次既熟能生巧,我終於燒到一條靚靚豬肉乾🤩😆·大蝦🦐同帆立貝🐚基本上我每次都會食10隻以上,蝦勁大隻仲要好爽口加上我用左勁快既剝蝦方法😉 所以食到咁多隻lol😄 帆立貝上面我會另外再加上櫻花蝦油、櫻花蝦 & 蔥一齊燒🔥哩個私家自創食法大家可以試下,會比淨係得牛油燒更加香,絕對係私心推介食法呀😻😚·而自助區既櫻花蝦🦐拌飯,可以自由調配自己喜歡既份量,油泡櫻花蝦超香鮮,勁好食😍 千祈唔好錯過呀!另外必點嘅仲有自家製🍹百香果綠茶,好飲過街買嗰啲㗎💖

近排我又去左食啦哈哈🙈 一個月無論幾忙都會抽時間去食😆

唔知荃灣店又會留低我幾多腳毛呢😆🤣

Annie覺得都值得加嘅,牛舌芯口感好爽脆,富有彈性👍

經過咁多次既熟能生巧,我終於燒到一條靚靚豬肉乾🤩😆

另外必點嘅仲有自家製🍹百香果綠茶,好飲過街買嗰啲㗎💖

2021-03-30
午餐
  • 燒豬肉乾
終於食到安平燒肉啦!呢間燒肉店最近個個大贊,愛吃牛肉嘅我哋當然要去朝聖啦!我特登揀咗五點嚟食,因為7:30前離座仲可以平啲,揀最貴嗰個M5和牛吃到飽嗰個餐都係三百幾蚊咋!呢個豪華套餐, 牛魔王一定唔能夠錯過,因為可以食到超過20款靚牛,鍾意口感爽實牛味濃郁嘅就可以揀秘制牛肋條、SRF極黑牛肩胛肉、三角牛肩肉、黑椒洋蔥牛舌,肉質上乘,食落一啲都唔會鞋口,所以可以好好享受瘦肉帶來嘅美味牛肉香和口感。如果好似我咁鍾意食油花一重啲嘅,就可以揀澳洲M5和牛肩胛肉、安格斯牛小排、厚切上選牛腹肉,呢三款肉油花特別多,炭火烤過之後,醬油花融合一起,一放入口已經可以感覺到香味四射,嫩滑質感令人極度滿足呀!尤其是安格斯牛小排,雪花均勻有緻,平時買一小盒返嚟都$200,我哋足足encord咗3round😂除咗食牛肉之外,我哋仲揀咗五花豬肉,同埋呢度啲海鮮都係非常正!燒帆立貝啦!爽彈虎蝦啦!海鮮質素非常高,帆立貝仲調咗味,加咗黑椒同埋芝士,燒起嚟仲家香口,每粒都大大隻,仲有我最鍾意食嘅肥美肚子😋虎蝦都係king size!而且好新鮮好肥美,所以就算燒烤完都唔會乾,keep到肉質彈下彈下咁,呢餐真係勁享受😎!自

自助區仲有好多款美食,飲品亦都有好多款式任揀,其中我哋叫咗一款手搖冬瓜茶,甜甜地又清熱可以試吓。亦都有好多款台灣小食,例如涼拌鴨舌真係超正,味道好地道又好味!

2021-06-12 132 浏览
安平燒肉😍高質任食燒肉店澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 (午市時段$358 )聽個名就已經吸引😘呢個套餐比其他套餐多出澳洲M5和牛❣️雖然切得比較薄,但係油脂豐富,牛味香濃💕安格斯牛小排係小編嘅最愛🧡牛肉有厚度,而且有非常香濃嘅牛味,油脂唔會過剩😜唔會太滯所以可以無限encore🥰如果叫呢一個餐仲可以免費送一碟厚切牛舌心😜高質海鮮,例如帆立貝同埋爽彈虎蝦🦐帆立貝大隻鮮甜,仲有少少牛油調味虎蝦真心正!每隻都新鮮,冇霉到😂而且隻隻爽甜!係少數任食燒肉保持到高質嘅虎蝦👍🏻👍🏻蕃茄帆立貝都係另一個賣點,如果等唔切新鮮帆立貝燒熟😹呢一個已經處理好嘅帆立貝啖啖肉都係快食嘅選擇💕飲品方面,有好多任飲嘅選擇!當中包括小編極力推薦嘅桂花烏龍🤩茶味濃但入口清新,非常解膩🧡個人認為比坊間手搖飲品嘅質素更高!期間限定,如果like左社交平台仲會送柳橙翠綠一杯!🍊臨近30分鐘會last order,同時會送埋一杯Häagen-Dazs雪糕俾你😋有朱古力,曲奇,士多啤梨味🍓選擇環境方面,荃灣呢一間分店位置非常大,座位好舒適,今次小編靠窗邊位坐,仲可以望到少少街景😍自助區同埋飲品區嘅位置都非常乾淨衛生,蔬菜🥬區保持低温
安平燒肉😍高質任食燒肉店

澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 (午市時段$358 )

如果叫呢一個餐仲可以免費送一碟厚切牛舌心😜

高質海鮮,例如帆立貝同埋爽彈虎蝦🦐

帆立貝大隻鮮甜,仲有少少牛油調味

飲品方面,有好多任飲嘅選擇!
期間限定,如果like左社交平台仲會送柳橙翠綠一杯!🍊

自助區同埋飲品區嘅位置都非常乾淨衛生,蔬菜🥬區保持低温,確保食材新鮮衛生👍🏻

總括而言,呢一個價錢絕對對得住佢嘅食物質素👌🏻而且坊間比較少120分鐘任食,呢個時間可以慢慢燒3輪,留返少少時間飲杯茶食杯雪糕都得😍有興趣嘅就快啲去試吓啦

安平燒肉 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
2021-06-11
2021-06-11 90 浏览
牛大人就長期超多人排,旗下安平燒肉都唔惹少,嗰日1730去到,已經超多人!今次食咗澳洲m5和牛餐,$350食兩個鐘,基本上餐牌所有嘢食都可以叫,除咗酒要另叫~出面有蔬菜、嘢飲、飯同醬料拎~最重要緊係拎花茶✨☺️ 今次拎咗桂花烏龍!嚟到會送4條牛舌芯,爽口肥美。燒鳳梨又甜又多汁,翠肉瓜都好清甜~牛肩肉、牛小排同m5和牛全部都油花好靚!點鹽最好食~仲可以用生菜包住食!雞髀肉都好肥美、無雪味,五花腩就正常啦!雞翼有黑椒香,已經切半,方便食~燒帆立貝超正!好鮮甜!麻糬唔知係我未燒夠定點,比想像中普通。臨尾仲有得食點哈根Dazzzzz雪糕!或者可以揀檸檬愛玉~ 清清哋好滑溜,酸酸甜甜好正ʕ •ᴥ•

嚟到會送4條牛舌芯,爽口肥美。

雞髀肉都好肥美、無雪味,五花腩就正常啦!

雞翼有黑椒香,已經切半,方便食~

燒帆立貝超正!好鮮甜!

麻糬唔知係我未燒夠定點,比想像中普通。

2021-06-11 235 浏览
上次食完安平,對佢念念不忘,因為上次自己遲到,食咗一陣就要走😥 不過上次係去旺角今次去荃灣分店,我會話性價比唔高,無咗肉眼,佢拎第二嗰部位同我講話差唔多 真係有啲失望😥 其實如果好食,我絕對唔介意,但實際上唔係!相反嗰極黑牛板肉就幾好食,不過都要睇佢俾咩你,因為有啲啲紋睇落去都已經係兩回事😑 牛嘅話已經無乜其他係好食了😬 講吓豬方面,梅花豬同民鹽燒肉都叫幾好食;但所有雞我都會形容難食出奇地好食我會話係花枝排😅 仲有嗰個柳橙翠綠係要like 1 like佢嗰社交平台page就可以免費飲,不過大家唔好學我咁貪小便宜我會形容為超級難飲😂 如果用飲品黎計,我唯一覺得好飲得桂花烏龍其他真係唔好搞我😂甜品除咗哈根大師雪糕之外仲有檸檬愛玉,檸檬愛玉都可以試吓嘅,但係如果接受唔到新事物嘅你,都係食返雪糕啦😂 對我嚟講純粹想試😂總括而言,我唔會再嚟,性格比好低😂 我會建議你食牛角不過如果你哋仲想嚟嘅,記得down返嗰app(Storellet),down咗之後search 安平燒肉,search咗嗰app申請會員會有9折,姐係唔洗加一都叫抵咗嘅,不過都係唔抵😑

真係有啲失望😥 其實如果好食,我絕對唔介意,但實際上唔係!

我會形容為超級難飲😂

如果用飲品黎計,我唯一覺得好飲得桂花烏龍
其他真係唔好搞我😂

總括而言,我唔會再嚟,性格比好低😂 我會建議你食牛角

都叫抵咗嘅,不過都係唔抵😑

之前媽媽聽到不知道誰說這間好吃想試一下,一直找不到時間,剛好昨天早放了,就決定帶他去試一下!澳洲M5和牛120分鐘吃到飽(19:30前離座358元)燒肉燒肉,當然最重要就是肉了,所以這次選了澳洲M5和牛,大吃一頓,而且這個是早鳥時段會比較便宜,這樣錢包也沒那麼痛!一開始就馬上送你一份牛舌芯,這個是厚切的,油花非常多,燒到外面焦焦的,內裡還是非常多汁和嫩滑,非常好吃!然後馬上用手機下單,食物都很快到了,六角型的是可以直接吃的,其他都是要燒的!一開始送到的是梅山酥炸薯和懷念鹽酥雞,都炸得非常香脆,很有台灣味道,我特別喜歡梅山酥炸薯!而且這裡還有鴨舌任吃的,滷得非常好吃,吃起來非常嫩滑,我多點了好幾次!接著就是本餐主角了澳洲M5和牛,這個的油花真的很不錯,吃起來油香十足,牛味也挺夠,而且之後繼續叫也能保持水平,還不錯!還叫了牛小排,SRF極黑牛等,都挺不錯,美國牛的牛味就比較濃一點!其他還有鹽燒牛舌和嚴選牛仔骨也不錯,牛仔骨肉很厚,吃起來嫩滑多汁!海鮮類也有挺多的選擇。烤帆立貝肯定要點,肉很厚,吃起來很鮮甜。再來的就是虎蝦,這裡比其他店的都要好吃,蝦非常新鮮,吃起來就是爽彈,蝦味十足!烤中卷

澳洲M5和牛120分鐘吃到飽(19:30前離座358元)

海鮮類也有挺多的選擇。烤帆立貝肯定要點,肉很厚,吃起來很鮮甜。再來的就是虎蝦,這裡比其他店的都要好吃,蝦非常新鮮,吃起來就是爽彈,蝦味十足!烤中卷也不錯,肉很厚,吃起來爽滑!魚類也有點了,多春魚,燒魚腹,吃起來都非常嫩滑,又多了點燒烤的焦香!

豬類就比較少點,就看到有烤豬肉乾挺特別就點了,燒完以後吃起來肉味更濃,帶點焦,味道還好!豬大腸也是我喜歡的,這裡的是先滷了,再燒香,吃起來也很不錯,已經滷非常軟了!

櫻花蝦乾拌手工麵,這個吃起來挺香,醬汁很香濃,拌完以後特別惹味,又帶點蝦的香味!

在外面自助區還可以拿到不少蔬菜,其中還有士林小香腸是必拿的,燒完以後外皮脆脆,內裡爆汁,肉味香濃,很推薦!再來還有鳳梨,吃起來也是非常甜和多汁!

這裡還有個很特別的台灣小枕頭,這個就是麻糬,燒完以後會漲起,非常特別,吃起來有米香,帶點糯糯的感覺,又可以沾一下煉奶,作為甜點來挺不錯!

飲品方面,外面也有很多選擇,冷泡茶,汽水,果汁,應有盡有,而且還可以電話下單,我也點了檸檬茶和百香果綠茶,都挺不錯!
2021-06-10
2021-06-10 75 浏览
呢日早收工所以就食餐好嘅慶祝下,係荃灣大鴻輝中心揀左間燒肉放題食到飽。大約5點鐘黎到都已經見到門口有人係到等緊檯,認真受歡迎呢。🔷澳洲M5和牛吃到飽 💰358 呢個套餐包哂所有種類嘅食物,各款食物加加埋埋都有成超過七十種,絕對高質之餘又食到飽。一開始會先有牛舌心,呢款係只限每人一客,燒完食油脂味夠又夠哂爽口。之後分別都叫左唔同嘅牛類、豬類、雞類同埋夜市小吃,牛類當然唔會輸,牛小排、牛肋條、牛肩肉仲有M5和牛都肉質嫩,燒到仲帶點粉紅就食更為嫩口。另外九層塔三杯雞好滑,用左雞腿肉去調味更上一層樓。特別啲嘅會係甜不辣同豬肉乾條,燒黎食更為香口同外脆。海鮮個燒帆立貝都大大粒,配埋一小塊牛油燒,更帶點牛油香呢。另外,有自取蔬菜區同飲品區,仲有櫻花蝦飯同蛤仔湯。食飯會飽但佢個櫻花蝦飯真系不得不說好出色,會淋上一些滷水汁及海苔,非常夾同會想再食多碗。最後,店員會送上一張甜品紙,除左有著名品牌嘅雪糕揀外,仲有檸檬愛玉。愛玉清甜帶酸,解哂肉類嘅油膩。

🔷澳洲M5和牛吃到飽 💰358

2021-06-10 61 浏览
經過大鴻輝見到原來呢度開左間「安平燒肉」, 👩🏾‍🤝‍👩🏼閨蜜同我都係牛魔王🐮所以我地就上左去lu有四款任食套餐選擇~do一do 個Qr code用手機點野食,有埋圖片知道d食物係點樣咁樣就唔洗左估左估入到去餐廳有種似曾相識既感覺,去拎野飲既時候望到有自家製純茶系列我就諗到似咩啦,一望到果樽我就諗起牛大人🐮原來「安平燒肉」係牛大人既姊妹店~ D牛嘅質素有保證呀😂🔸澳洲M5和牛吃到飽 $358我地係牛魔王有120分鐘時間仲要係任食,當然叫最高LEVEL 既澳洲M5和牛吃到飽套餐啦🤤牛類:澳洲M5和牛、安格斯牛小排、SRF極黑一口牛、SRF極黑牛肩胛肉、三角牛肩肉、牛舌..澳洲M5和牛,牛味非常濃郁,油脂味好香口。薄切牛舌簿簿的,燒一燒就食得,好香好爽口😙除左有牛之外,仲有雞🐔、豚肉🐷、海鮮、台灣夜市小吃、手調飲品,出面有自助區位置蔬菜、飲品、湯等有啲台灣夜市小吃平啲都未見過,例如台灣小枕頭呢一個名好可愛,一片片,放落去燒一燒慢慢地脹起來,脹左之後真係好似一個枕頭仔咁,so cute cute ar😍 係麻糬黎口感煙韌,配埋煉奶一齊食!仲有台式手調飲品有得叫,個感覺好似去左台灣一轉咁,可以
有四款任食套餐選擇~

🔸澳洲M5和牛吃到飽 $358

仲有台式手調飲品有得叫,個感覺好似去左台灣一轉咁,可以止止癮😆

我真係牛大人&安平燒肉忠粉,最主要係因為鍾意佢地個鴨舌可以任食!!!由於篇幅有限得30張相, 我淨係po d我覺得最好食ke野先~~收到風佢個鴨舌唔同左樣, 於是又去左荃灣呢間安平同朋友食dinner, 原來佢而家個鴨舌變左老天祿果隻款,有埋兩條鬚, 真係好有去左台灣feel!!!!澎湖花枝排好好食, 花枝膠好彈牙, 食左兩兜~~~櫻花蝦乾拌手工麵,呢個超好食, 不過好飽肚, 如果唔係好大食, 我建議你同朋友每人試一條麵就算, 哈哈哈屏東燒魚腹, 食落好似鰻魚, 好好食呀~~~起司鵪鶉蛋, 煮起好多芝士拉絲好好食, 不過不宜多吃, 膽固醇好高架入正題,燒肉時間今次再黎荃灣店覺得D肉品靚左好多,真係件件都咁雪花分佈平均,難以置信, 真係值呢個價錢架必食牛舌芯, 每位只有2條, 好彈牙好爽, 好好食~~油花勁靚舊舊都咁靚~~呢個牛舌上面好多配料一反轉燒就跌哂落去個爐度, 有無人可以教我應該點燒?真係好食到停唔到口, 我KEEP住每個月都最少約一次朋友去試唔同分店, 有時會有驚喜//非牛肉類//佢個燒五花腩好正!!!!雞肉有一款無醃就麻麻, 有醃嘅好食好多, 必點真係好多野食, 多到唔知食邊

澎湖花枝排好好食, 花枝膠好彈牙, 食左兩兜~~~

屏東燒魚腹, 食落好似鰻魚, 好好食呀~~~

入正題,燒肉時間

必食牛舌芯, 每位只有2條, 好彈牙好爽, 好好食~~

油花勁靚

舊舊都咁靚~~

//非牛肉類//

佢個燒五花腩好正!!!!

雞肉有一款無醃就麻麻, 有醃嘅好食好多, 必點

真係好多野食, 多到唔知食邊樣先

海鮮類我有以下推薦

鯛魚下巴, 好肥美, 必食!!

青口都係意料之外咁好食, 幾新鮮, 唔似雪藏貨

帆立貝好好食, 好鮮甜, 但好大隻好飽肚

多春魚係一樣好難燒嘅野, 有無人可以教我點燒先唔會爆到周圍都係春子?

飲品我最鍾意檸檬紅茶同埋百香果綠茶
佢個百香果綠茶真係用新鮮百香果製, 有埋果肉果子, 唔係用色素糖漿, 真係好有心, 點解我個個月都要黎食真係因為好值得!!!!!!

希望下個月去又會轉下菜單, 想試下唔知會唔會又有新野呢
2021-06-02
  • 牛舌芯
  • M5和牛
  • 鴨舌
  • 屏東燒魚腹
  • 百香果綠茶
2021-06-06 64 浏览
澳洲M5和牛燒肉放題🐮🔥.是日同媽咪一齊去食燒肉放題🥰🥰環境乾淨企理,座位寬闊,有幾款唔同套餐,簡左「澳洲M5和牛吃到飽」😋.首先送左一客牛舌芯,好軟熟!到重點既澳洲M5和牛啦,油香滿瀉、入口即溶❤️其他種類既牛肉一樣咁正,有成廿款可以簡,試左安格斯牛小排、SRF極黑霜降牛肉眼、安平私房牛腹肉、SRF極黑牛肩胛肉。。。💯水準平均地高,鐘意油香定肉味任君選擇!🐮🐮🐮.海鮮選擇同樣咁出色,燒帆立貝、爽彈虎蝦🦐、麻辣一口鮮貝、鯛魚下巴🐠...encore左前兩者因為真係大大件好高質!🤩.其他肉類試左原住民鹽燒肉,豬肉灑上黑椒同岩鹽🐷九層塔三杯雞都可以一試🐔.小食同樣有多款台灣夜市小吃:滷水涼拌鴨舌、花枝甜不辣、墨魚香腸、櫻花蝦乾拌手工麵、芝士鵪鶉蛋等等,最得意係台灣麻糬小枕頭,遇熱之後會漲起㗎,記得要點煉奶食🥛!.醬料多樣化都好有心思,有安平黃金醬、玫瑰岩鹽、檸檬汁等配海鮮同肉類🧂飲品區有多不勝數既樽裝果茶🥭、紙包飲品同可樂;🥦蔬菜區可以拎菜、台灣腸、魚蛋、菠蘿等等;熟食區有台灣蜆湯同白飯,大家要試下少少飯!🍚因為撈佢既招牌櫻花蝦醬🌸同滷水豬肉汁好正!.埋單時會有張甜品紙,每人簡一款,有Haa
澳洲M5和牛燒肉放題🐮🔥

埋單時會有張甜品紙,每人簡一款,有Haagen Dazs雪糕或者檸檬愛玉,超飽但值回票價!