2021-07-14 97 浏览
呢間都算係前排網上火紅嘅一間台日式嘅燒肉店,去到近熱潮減退些終於有機會嚟試。主打放題燒肉嚟講,價錢中,比起同區嘅嚟比算係略貴,都係以唔同肉款分左左幾個價嘅選擇。見最平個餐差唔多唔野食揀咁滯,所以都係揀返貴一級嘅肉款($258)。肉類嘅選擇都算多,用手機點嘅牛雞豬各款都約有5-6款選擇,而且有幾款蔬菜類同台式小食點。先講肉類,處理一般,牛類上碟時有部溶雪差,仲係一舊冰咁,食落口感都唔錯,唔會太韌,但冇乜牛肉,只得油膩感有點失色。反而雞類唔錯,雖然賣相一般,但醃得幾夠味,燒出嚟十分惹味。至於小食類,選擇都多,相比一般燒肉店都算係有特色,其中冷盤青瓜幾開胃;不過當幾款嘅炸物類就一般,特別係蚵仔卷,叫之前諗住會有食蚵仔煎嘅感覺,但嚟到係兩回事,炸粉硬到咬唔開,令成舊蚵仔卷都好實。而呢到嘅環境就冇得輸,枱與枱嘅空間相當闊落;通風抽氣做得好,食完唔會令你成身油煙,而且咁熱嘅天氣下都冷氣充足,感覺有一半嘅價錢都去左環境上。

2021-07-10