2021-07-21 58 浏览
一個人喺太子覓食,行吓行吓,見到呢間餐廳,望吓餐牌,專門食串燒,亦都有其他嘢食,似乎幾啱我呢日嘅胃口;再望吓餐廳裏邊,光猛企理,咁就決定入去試吓😆第一 Round 叫咗呢幾樣食物😋- $28嘅「鹽燒牛舌串」:牛舌外邊燒到脆脆哋,裏邊極 juicy,超軟熟😋,牛舌有咁 juicy 真係好少有😋- $28嘅「安格斯牛肋串🐂」:有啲咬頭,非常濃郁牛味,仲燒得好香口😋- $28嘅「西班牙🇪🇸黑毛豬肋串🐷」:肥瘦適中,肉質甘香又軟熟,好有豬味😋- $36嘅「原條蒜蓉燒茄子🍆」:落咗大量蒜蓉同香蔥,茄子軟腍腍又多汁😋- $18嘅「津路烏龍茶」第二 Round 加咗呢樣😆- $85嘅「低溫去骨燒乳鴿」:乳鴿皮燒到脆脆哋😋;不同部位嘅肉有不同口感,胸肉較軟又燒到剛剛熟,呈少少粉紅色,多汁;乳鴿翼同髀較有咬頭,要來送酒一流(不過呢日一個人所以冇叫酒);乳鴿底下仲有啲新鮮嫩綠嘅韭菜花,亦都好好味😋我叫嘅幾樣食物全部都好味,真係有小驚喜😋

第一 Round 叫咗呢幾樣食物😋
- $18嘅「津路烏龍茶」

第二 Round 加咗呢樣😆

我叫嘅幾樣食物全部都好味,真係有小驚喜😋
2021-07-20 51 浏览
朋友選了太子站附近的一家串燒,下班小酌放鬆下,餐廳生意非常好,大約七點幾乎滿座菜單上可以選擇的食物超級多,價位相對平價,我們就先隨手點了些串燒跟啤酒。青島啤酒🍺燒豆腐吃起來外皮好酥脆,裡面豆腐吸收了醬汁,滑順的口感搭配醬燒的香氣,好美味雞翼來串燒店必點的雞翼,外皮酥脆肉質軟嫩多汁,非常適合搭配啤酒羊肉串真的是超大一串的,味道好香一點也沒有羊肉的腥味。後來又多點了一份!牛舌食起來肉質彈牙,香味十足煙肉蘆筍吃了那麼多肉也要配點蔬菜蘆筍很清甜配上培根的油脂,甜中帶鹹的口感最棒菠蘿最後點了烤菠蘿🍍酸酸甜甜為今晚做結整體而言,餐廳環境舒適,食物味道跟品質都很不錯,侍應服務態度佳,價位非常合理,是飲啤酒🍻食燒烤的好去處

青島啤酒🍺

燒豆腐

雞翼
來串燒店必點的雞翼,外皮酥脆肉質軟嫩多汁,非常適合搭配啤酒

羊肉串

牛舌
食起來肉質彈牙,香味十足

煙肉蘆筍
吃了那麼多肉也要配點蔬菜
蘆筍很清甜配上培根的油脂,甜中帶鹹的口感最棒

菠蘿
最後點了烤菠蘿🍍酸酸甜甜為今晚做結

2021-07-18 36 浏览
Overall: 🌟 🌟 🌟 🌟 Environment: One of the best environments I have been in for skewer places. Most of the skewer places are not as clean. This place - the floor, table and plates are clean (when I used the alcohol wipes to clean the table, still white).Service: The service was amazing. They provide mask envelopes. They clean the dishes and skewer sticks as soon as we finished. Taste: They have a lot of skewers options and also snack food options (you can also pick between spicy level, or have dif
Overall: 🌟 🌟 🌟 🌟

Environment:

Taste:
They have a lot of skewers options and also snack food options (you can also pick between spicy level, or have different types of seasonings/ sauces on the side).

Overall the food was great. All the skewers are not “dry”. Each of them are very juicy and have their own flavour vor in them. Few of our favourites were the bean curd puff, chicken cartilage, and angus beef ribs.

*The bean curd puff- super crispy outside, soft and juicy inside. Delicious.

*Chicken cartilage- savory flavour (maybe with soy sauce), the flavour gets into the cartilage and they grill it perfect timing. Not too dry and not too moist.

*Angus beef ribs- it has a strong beef flavour, it is moist and tender inside.

Price- $537( for 2 people)
*friendly reminder: cash only*
Reasonable price with the huge amount we had.

4 🌟- highly recommended, definitely come back again.
3 🌟- fair, can try it out.
2 🌟 - okay, needs improvement. Nothing special but can give it a shot.
1 🌟 - it can be improved, you are not missing out.
  • 安格斯牛肋串
  • 雞軟骨
同事係咁催我放工快啲走,因為訂咗枱六點半食晚飯,我心諗做乜鬼Book咁早😑,點知我去到就明了。呢間咁巴閉嘅餐廳就係位於太子大南街嘅「好燒式串燒專門店」,聞名不如見面!留意返,餐廳已經係租咗相連舖位,座位數量唔少,但仍能全場爆滿,人氣真係高到不得了👏。呢度作為串燒店,不過通風幾好,食完都無冇好大浸味,非常難得。呢度除咗各式各樣嘅串燒外,仲有賣海鮮料理、意粉、墨西哥薄餅同小食等。定價方面,串燒部份比較抵食👍,其他食物就屬中等價位,但唔稱得上貴,難怪咁多人幫襯啦。串燒嘅上菜速度遠比想像中快,而且亦燒得夠火喉🔥。基本上如果你冇特別要求,串燒喺燒嘅時候會塗上蜜糖同灑上少量孜然粉,而辣度就有得揀。值得一提嘅係每位客人會獲發一碟泰式酸辣汁,味道酸酸哋幾開胃,我另外仲嗌咗個麻辣汁🌶,但食到第二啖,我已經辣得滯頂唔順投降。安格斯牛肋串($26),🐮牛肋肉肉味幾濃,而且唔會燒到好乾,值得一試。鹽燒牛舌串($28),👅牛舌四四方方好整齊,肉質超細嫩,又夠厚。煙肉露筍卷($19),🥓煙肉其實包乜都咁好食,煙肉香口,露筍爽脆。燒雞胸軟骨串($27/2串),🦴雞胸軟骨扁扁長長,非常脆口,但略嫌中間位置附有太多肉。
鹽燒牛舌串
煙肉露筍卷
燒雞胸軟骨串
泰式燒豚肉
泰式燒豚肉($39),🐷燒豚肉好大份,已切件,食落有啲似豬頸肉,邊位燒至微微燶邊,香。
多春魚
多春魚($21/3條),🐟多春魚都幾難整得難食,原條燒香咗,可以全條啪哂落肚。
牛油粟米
牛油粟米(原條開二)($25),🌽粟米本身幾甜,牛油可以再多啲,同埋一支竹籤唔夠力啊。
串燒豆腐
串燒豆腐($18),🍢豆腐係店員推介,無介紹錯。豆腐夠大件,外層經油炸,內裡保持多汁。
芝士雞肉墨西哥薄餅
芝士雞肉墨西哥薄餅($45),🌮估唔到串燒店會有Quesadilla食,份量頗迷你,不過味道都OK。🧀🐔芝士雞肉滿滿塞進餅內,薄餅皮就微脆。
總括嚟講,佢係一間唔錯嘅串燒店,各方面均係水平之上😉。如果鍾意食海鮮,相信會有更多選擇。餐廳有賣啤酒汽水,不過我建議可考慮煲自家製涼茶,食串燒熱氣嘛,要降降火。
2021-06-30
鹽燒牛舌串
煙肉露筍卷
串燒豆腐
2021-07-11 91 浏览
炎炎夏日, 口痕想燒烤又怕熱, 最好選擇就係涼住冷氣等人燒俾我食啦!上次星期五walk-in都無位, 今次醒目咗, whatsapp訂咗位先嚟!燒日本雞泡魚乾($45) & 串燒豆腐($18)燒雞泡魚乾係我既至愛, 又香甜又煙韌! 串燒豆腐都好好味!外脆內嫰, 表面加咗啲燒汁, 甜甜哋, 正!~蒜蓉燒扇貝($68)香濃既蒜蓉配大大隻扇貝, 熟度剛好, 仲有啲酒香!燒雞全翼($19) & 燒魷魚鬚($23) & 煙肉露筍卷($19)燒雞全翼, 肉嫰多汁!燒魷魚鬚, ok!煙肉露筍卷, 清新爽口, 但只有兩件。香煎鵝肝配紅酒汁($106)呢個煎鵝肝真係好好味呀!外脆內嫰, 紅酒汁令食慾大增!~辣酒煮花甲($98)花甲肥嘟嘟無沙, 辣酒惹味, 不過八角味略重。鹽燒馬友($100-$140)馬友肉嫰多汁, 魚皮脆卜卜好香, 沾上泰式醬料酸酸的很美味!黑松露蝦多士($62)蝦味濃郁, 但多士炸後油味重, 有點膩。仲有好多嘢想食, 但已好飽飽, 好滿足!食得出用心燒烤既美味, 對得起價格!下次會再來!

燒日本雞泡魚乾($45) & 串燒豆腐($18)
燒雞泡魚乾係我既至愛, 又香甜又煙韌!

蒜蓉燒扇貝
蒜蓉燒扇貝($68)
香濃既蒜蓉配大大隻扇貝, 熟度剛好, 仲有啲酒香!

燒雞全翼, 肉嫰多汁!
燒魷魚鬚, ok!
煙肉露筍卷, 清新爽口, 但只有兩件。

香煎鵝肝配紅酒汁($106)
呢個煎鵝肝真係好好味呀!外脆內嫰, 紅酒汁令食慾大增!~

辣酒煮花甲($98)
花甲肥嘟嘟無沙, 辣酒惹味, 不過八角味略重。

鹽燒馬友($100-140)
鹽燒馬友($100-$140)

黑松露蝦多士($62)
黑松露蝦多士($62)
蝦味濃郁, 但多士炸後油味重, 有點膩。

2021-07-10
蒜蓉燒扇貝
辣酒煮花甲($98)
鹽燒馬友($100-140)
  • 香煎鵝肝配紅酒汁
  • 燒日本雞泡魚乾
  • 燒雞全翼
  • 鹽燒馬友
  • 煙肉露筍卷
2021-07-06 1346 浏览
近來無論工作還是生活都不太如意,所以老公帶我去relax 下~依間餐廳名好意頭,希望食完也帶俾我好消息😊上菜前佢會問你要咩程度既辣,然後上一個醬汁俾你,好細心呀~依道好多特別菜色,出面既串燒店見唔到~我地點左:燒原個蒜頭: 正呀,好其實幾鐘意食,但唔係好多地方有😁好軟綿,濃郁蒜蓉味,入口即溶,味道在口內停留,Yummy~燒雞胸軟骨:雞軟骨好多地方都有,但燒雞胸軟骨又係少見~雞肉既燒香再加雞軟骨既Q靭,口感非常好😘蒜蓉燒茄子:軟綿既茄子加上辣粉和孜然,好惹味,加上蔥花,令味道層次提升😋鐘意食孜然粉一定要點~鴨舌燒得很甘香,少少辣,肉質又煙靭,這是我除左台灣既鴨舌之外,另一美味既體驗👍🏻安格斯牛肋串牛肉多汁肉嫩,牛肉燒後帶出一份特別的香氣。西班牙黑毛豬肋串一咬,豬肉和淡淡豬油浸出,很香,肉質嫩,味道香。燒日本芝士年糕: 我喜愛既食品之一,Q彈既外表被燒香,加上濃濃芝士揾絲,好香甜~墨西哥薄餅芝士雞肉烤香既墨西哥哥薄餅,一口咬落去,芝士立即拉絲,加上熱辣辣既雞肉,依個廚師推介唔錯~鹽燒白鱔熱辣辣,充滿著燒香氣息,肉質彈又甜,用左鹽調味,令味道提升。皮又燒得香脆~燒魷魚乾好香呀,好似以前戲院門
依間餐廳名好意頭,希望食完也帶俾我好消息😊

上菜前佢會問你要咩程度既辣,然後上一個醬汁俾你,好細心呀~
依道好多特別菜色,出面既串燒店見唔到~
我地點左:

燒原個蒜頭: 正呀,好其實幾鐘意食,但唔係好多地方有😁
好軟綿,濃郁蒜蓉味,入口即溶,味道在口內停留,Yummy~

燒雞胸軟骨:雞軟骨好多地方都有,但燒雞胸軟骨又係少見~
雞肉既燒香再加雞軟骨既Q靭,口感非常好😘

蒜蓉燒茄子:
鐘意食孜然粉一定要點~

鴨舌

安格斯牛肋串
牛肉多汁肉嫩,牛肉燒後帶出一份特別的香氣。

西班牙黑毛豬肋串
一咬,豬肉和淡淡豬油浸出,很香,肉質嫩,味道香。

墨西哥薄餅芝士雞肉

鹽燒白鱔

燒魷魚乾
好香呀,好似以前戲院門口賣個啲燶魷魚,辣中又帶一份熟悉華鹽,但又無以前既燶魷魚咁靭。
調味足夠,如果想味道層次再豐富,可以點一下旁邊的芥末沙律醬~
2021-07-06
  • 墨西哥薄餅芝士雞肉
  • 燒茄子
  • 鴨舌
  • 鹽燒白鱔
2021-07-02 1250 浏览
認識呢個地方,全因朋友介紹,佢話串燒水準高,又幾好坐,仲要識人有得免開瓶費,當然唔係個個得,不過呢度嘅酒水都非常平。 無論海鮮,肉類,菜類,菇類都有非常之好嘅表現,個人特別鍾意呢度嘅燒牛舌,蟶子,扇貝仲有燒茄子。 個人食過四至五次,質素都非常對辦。推介大家必吃list: 1.蟶子,燒得剛剛好完全係海鮮嘅最好狀態。 2.翠玉瓜同蒜芯,加埋佢哋嘅調味絕對可以食兩碟。 3.燒雞翼同雞脾肉,仲可以食到雞嘅滑滑肉汁。 4.時令海鮮,今晚係粉絲蜆湯,嗰種清甜絕對不能錯過,你會出奇覺得一間串燒店做海鮮可以做得咁好。另外今晚燒嗰條魚都幾正。 5.燒菠蘿,同夜館做得一樣好。 6.鴨舌,送酒絕對一流。燒鱔一樣,你會即刻諗起台灣。 7.雞皮,脆到薯片咁。 8.大菇,好食嘅,朋友大推但係我覺得太甜同埋太飽。 9.蒜茸包,呢個絕對做得出色,簡單但係真係燒得好有心機先咁好食。 10.燒豆腐好少見,外層脆內層嫩。 當晚食同平時一定食又推介嗰十幾樣都差唔多,大家下次去可以參考吓,三五成群食串燒,去飲杯酒最好,星期五六晚,夜晚想食串串燒,呢度係一

2.翠玉瓜同蒜芯,加埋佢哋嘅調味絕對可以食兩碟。

3.燒雞翼同雞脾肉,仲可以食到雞嘅滑滑肉汁。

5.燒菠蘿,同夜館做得一樣好。

6.鴨舌,送酒絕對一流。燒鱔一樣,你會即刻諗起台灣。

7.雞皮,脆到薯片咁。

8.大菇,好食嘅,朋友大推但係我覺得太甜同埋太飽。

10.燒豆腐好少見,外層脆內層嫩。

當晚食同平時一定食又推介嗰十幾樣都差唔多,大家下次去可以參考吓,三五成群食串燒,去飲杯酒最好,星期五六晚,夜晚想食串串燒,呢度係一個幾好嘅選擇,記得一定要訂位。

好燒式串燒專門店 (大南街) 太子大南街32-34號地舖
2021-06-04
今晚去左太子拎野, 行過見到廣告牌有串燒食🍢, 樣子好似不錯咁, 於是就行左去試下! 入到去環境幾大, 7點左右已經坐左唔少客人, 餐廳提供嘅串燒款式幾多而且仲有唔少主食!🌟串燒豆腐豆腐口感較綿密扎實, 食落幾juicy, 味道唔錯!🌟豆卜豆卜外脆內軟幾香口🌟菜心🥬平時食嘅多數好多油, 小妹比較中意E款, 食落相對乾身爽脆🌟燒日本甜心蕃薯🍠🌟泰式炸蝦餅🦐即炸蝦餅咬落去熱辣辣脆卜卜!🌟燒雞胸軟骨串🐔雞胸軟骨肉嫩口感爽脆🌟安格斯牛肋串🐂牛味濃郁, 味道正常發揮🌟日式雞柳串🐔雞柳口感嫩滑惹味🌟泰式燒豚肉🐷一份份量都算多, 燒得幾香口, 沾埋泰式酸辣汁好惹味!🌟大京蔥咬落去好爽脆, 夠哂重口味🌟朱古力香蕉🍫🍌小妹第一次食燒原隻香蕉, 入口非常香甜, 肉質軟綿綿

🌟串燒豆腐
豆腐口感較綿密扎實, 食落幾juicy, 味道唔錯!

🌟豆卜
豆卜外脆內軟幾香口

🌟菜心🥬
平時食嘅多數好多油, 小妹比較中意E款, 食落相對乾身爽脆

🌟燒日本甜心蕃薯🍠

🌟泰式炸蝦餅🦐
即炸蝦餅咬落去熱辣辣脆卜卜!

🌟燒雞胸軟骨串🐔
雞胸軟骨肉嫩口感爽脆

🌟安格斯牛肋串🐂
牛味濃郁, 味道正常發揮
🌟日式雞柳串🐔
雞柳口感嫩滑惹味

🌟泰式燒豚肉🐷
一份份量都算多, 燒得幾香口, 沾埋泰式酸辣汁好惹味!

🌟大京蔥
咬落去好爽脆, 夠哂重口味

🌟朱古力香蕉🍫🍌
小妹第一次食燒原隻香蕉, 入口非常香甜, 肉質軟綿綿
2021-06-28
  • 泰式燒豚肉
  • 朱古力香蕉
2021-07-01 761 浏览
和友人經過大南街見到“好燒式串燒專門店”,好想食番幾串串燒,不期然就走左入啦!店子裝修簡約,乾淨整齊, 座位闊落寬敞,最重要係冷氣十分夠凍,所以十分舒服。Menu串燒款式共有50多款,價錢大部份都是十多二十元一串,而且份量頗大,真係街坊價格。店子還供應十多款海鲜,特色小食,意粉,薄餅,扒類和 廚師推介, 食物種類頗豐富。炭燒牛舌串$28~共有5大塊,厚切, 口感柔軟中帶爽彈,牛味香濃,十分美味。牛肋串$26~牛肋肉好腍好軟好入味,少辣,十分惹味!燒茄子(原條)$34~茄子肉軟腍多汁,香氣四溢,配上大量葱花, 蒜蓉和孜然粉,好好味啊!菠蘿$18~清甜多汁,帶微微的焦香,好正!鱔$43~皮燒得好香脆,肉質爽彈,而且份量好大,回味無窮。蕃茄白酒煮花甲$118~花甲肉唔算大,但爽口鮮甜,湯底有車厘茄, 蘆筍和粉絲,帶淡淡酒香,好清甜。

牛肋串$26~牛肋肉好腍好軟好入味,少辣,十分惹味!

菠蘿$18~清甜多汁,帶微微的焦香,好正!

鱔$43~皮燒得好香脆,肉質爽彈,而且份量好大,回味無窮。

蕃茄白酒煮花甲$118~花甲肉唔算大,但爽口鮮甜,
湯底有車厘茄, 蘆筍和粉絲,帶淡淡酒香,好清甜。
2021-06-08
  • 蕃茄白酒煮花甲
  • 燒鱔
  • 燒菠蘿
  • 燒茄子
  • 炭燒牛舌串
  • 安格斯牛肋串
2021-06-28 43 浏览
晚飯時間又係要諗食咩既時候,行街經過見到好燒式,記得幾年前同朋友去過旺角分店食,印象記得好好味,見到太子都開左分店,梗係要去試下。餐紙上見到食物有好多選擇,而且價錢實惠,好多款都好想食。🥢蒜蓉燒茄子(原條)$34食串燒又點可以少得燒茄子呢,原條茄子好大份,味道咸鮮回甜、蒜香濃郁。🍢鴨舌串 $23味道爽口又香脆,香辣惹味。🍢安格斯牛肋串 $26通常出面食安格斯牛肋串價錢都唔太平,但呢度係又平又好味,牛肉鮮嫩,肉味濃郁,食落多汁,必點之選。🍢炭燒牛舌串 $28牛舌很厚肉,食到牛舌的單純香味,肉質夠腍。🍢鹽燒白鱔 $43外皮焦脆香口,白鱔肉嫩味鮮,呢個都係必食啊。🍢燒日本芝士年糕 $12個人本身好鐘意食芝士年糕,亦都食唔少,值得一提係呢度燒得好好!食落口感軟糯又夠香,咬落去芝士非常流心,必食必食。🍢串燒豆腐 $18店員推薦無錯,外脆內嫩,而且帶點點甜味,好滋味。🍢韭菜 $17食串燒叫燒韭菜是常識吧。🥢低溫去骨燒乳鴿 $78又低溫又燒既煮法都係第一次食,保留到乳鴿有肉汁,配埋露筍一起食,好有西式既食法。🍗燒大雞脾 $32朋友最鐘意食燒雞脾,所以差唔多佢食哂,雖然係燒,但肉質仍然保持嫩滑,雞皮亦

餐紙上見到食物有好多選擇,而且價錢實惠,好多款都好想食。

🥢蒜蓉燒茄子(原條)$34

🍢鴨舌串 $23
味道爽口又香脆,香辣惹味。

🍢安格斯牛肋串 $26

🍢炭燒牛舌串 $28
牛舌很厚肉,食到牛舌的單純香味,肉質夠腍。

🍢鹽燒白鱔 $43

外皮焦脆香口,白鱔肉嫩味鮮,呢個都係必食啊。

🍢燒日本芝士年糕 $12

🍢串燒豆腐 $18

店員推薦無錯,外脆內嫩,而且帶點點甜味,好滋味。

🍢韭菜 $17
食串燒叫燒韭菜是常識吧。

🥢低溫去骨燒乳鴿 $78

🍗燒大雞脾 $32
朋友最鐘意食燒雞脾,所以差唔多佢食哂,雖然係燒,但肉質仍然保持嫩滑,雞皮亦好香。

總結串燒調味剛好,燒得香口,六點開始四人枱已經好FULL,有需要電話留位。
2021-06-27
2021-06-27 40 浏览
永遠冇失望ge串燒店,老闆員工都好nice!👍👍幫襯咗佢年幾兩年,食物質素次次都好穩定好食,出面港式燒烤店一般都落大量孜然粉,好燒式反其道用自己醃料、蜜糖去整,仲有個惹味泰式醬汁比點,一個字-好正!!!有1664draft😍😍不過尋晚冇叫😂左起:翠玉瓜、雞腎、豚肉、鴨舌- juicy~燒得岩岩好雞皮- 脆!香!蟶子- 鮮甜,底層金菇吸收曬鮮味,一黎到食左兩舊先記得影相😂 雞翼尖、雞軟骨、煙肉蘆筍卷重要的事講3次- 正!正!正!

有1664draft😍😍不過尋晚冇叫😂

左起:
翠玉瓜、雞腎、豚肉、鴨舌- juicy~燒得岩岩好

雞皮- 脆!香!

雞翼尖、雞軟骨、煙肉蘆筍卷

重要的事講3次- 正!正!正!
2021-06-26
  • 串燒
  • 芝士墨西哥薄餅
2021-06-27 56 浏览
好燒式的串燒很實惠,10幾蚊起就有交易,醬汁也很出色,百搭的泰式酸辣汁酸中帶微辣,而麻辣汁就勁度十足!牛肋串 $26牛肉濃郁,香口惹味!黑毛豬肋串 $28肥瘦適中,軟腍可口!炭燒牛舌串 $28牛舌獨有的味道超濃厚!雞中翼 $19燒至皮脆肉嫩,點泰式酸辣汁就啱晒!雞胸軟骨 $27$27有兩串,卜卜脆送酒一流!羊肉串 $19帶溫和的羊羶味,同麻辣汁勁夾!雞肉腸 $1616蚊打孖上,抵食!燒茄子 $34勁大條,茄子熟透而且夠多汁,索滿蒜香!韭菜 $17燒到唔乾又香口,一串有好多棵!菠蘿 $18香甜多汁,正!七喜 $12獅威 $26

牛肋串 $26
牛肉濃郁,香口惹味!

黑毛豬肋串 $28
肥瘦適中,軟腍可口!

炭燒牛舌串 $28
牛舌獨有的味道超濃厚!

雞中翼 $19

燒至皮脆肉嫩,點泰式酸辣汁就啱晒!

雞胸軟骨 $27

$27有兩串,卜卜脆送酒一流!

羊肉串 $19
帶溫和的羊羶味,同麻辣汁勁夾!

雞肉腸 $16
16蚊打孖上,抵食!

燒茄子 $34

勁大條,茄子熟透而且夠多汁,索滿蒜香!

韭菜 $17

燒到唔乾又香口,一串有好多棵!

菠蘿 $18

香甜多汁,正!

七喜 $12

獅威 $26
2021-06-25 34 浏览
兩個人去食,一開頭叫太多野,全部一次過黎,張枱係唔夠位擺架,只有兩個碟嘅位🙈 同事介紹為左個龍蝦麵而黎,佢嘅汁的確好好味,其他串燒都同普遍串燒鋪差唔多🤔所以下次應該食返屋企附近嘅店啦。但店員服務好好,值得讚嘅!
但店員服務好好,值得讚嘅!
2021-06-24 253 浏览
今日係太子做完嘢,順便係附近搵嘢食,經過見到哩間串燒專門店好似幾吸引,所以就入左去試下。餐廳環境寬敞,座位係沙發凳,都幾好坐,而且一坐低,店員就會提供紙袋比我地放口罩👍🏻枱面上面有點餐紙,可以係上面揀返要既串燒數量,選擇都非常多。🎈海鮮類🔸蒜蓉燒蟶子皇 $68🔸雜菇蘆筍燒扇貝 $68兩樣海鮮都非常新鮮,肉質爽口彈牙,充滿鮮味,而且蒜蓉同雜菇既份量都好多,好味推介👍🏻🎈串燒肉類🐂安格斯牛肋串 $26🐷西班牙黑毛豬肋串 $28🐂鹽燒牛舌串 $19🐔燒雞胸軟骨串(2串) $27牛肋肉牛味濃郁,肉質軟腍;黑毛豬肋肉有驚喜,咬落去勁多肉汁,充滿油脂香;估唔到牛舌係非常厚個種,咬落去肉質同樣軟腍;雞胸軟骨同平時食開既雞軟骨有啲唔同,大粒一啲,油脂亦更豐富,但同樣咁好咬!🎈蔬菜類🍢串燒豆腐 $18豆腐有三大件,表面塗上酸辣醬,咬落去非常多汁,夠曬惹味開胃。🍆蒜蓉燒茄子(原條) $34茄子燒得一啲都唔乾,入口蒜香味好重,再灑上辣椒粉,非常好食,而且真係超大條,啖啖茄子肉。整體黎講,哩間既串燒食材新鮮,火候控制得岩岩好,夠曬惹味好食,如果你鍾意食串燒既話,真係可以一試。

🎈海鮮類

🎈蔬菜類
🍢串燒豆腐 $18

🍆蒜蓉燒茄子(原條) $34

2021-06-24 28 浏览
一坐低STAFF就埋黎好親切咁介紹今日海鮮價錢,點完菜好似一陣就好快上齊了。叫第2輪個陣, staff 就馬上出黎話剛剛入左比較多單可能要等耐少少 燒菠蘿超正, 燒完甜左仲多汁左帶子好大隻, 如果再多粉絲放上面就好了XD燒蔬菜正呀 , 蕃茄茄子強推喔!!叫左個甜品做ending 香蕉同朱古力真係perfect matchencore 蕃茄 豆腐無得輸呀泰國蝦餅同烤金針菇仲有年糕, 雞腎, 烤雞串無影到但全部都好好食

燒菠蘿超正, 燒完甜左仲多汁左

帶子好大隻, 如果再多粉絲放上面就好了XD

燒蔬菜正呀 , 蕃茄茄子強推喔!!

encore 蕃茄 豆腐無得輸呀

泰國蝦餅同烤金針菇
仲有年糕, 雞腎, 烤雞串無影到但全部都好好食
2021-05-17