2022-08-17 302 浏览
串燒真係好吸引,但試過唔少串燒舖,等燒既時間真係等到你呆🥲今日推介呢間《好燒式》完全可以話係快靚正!燒得好有效率,基本上唔使點等(但啲食物熱辣辣!)今次order左既食物如圖,想話每·一·樣·都·好·好·食🤤特別推介:✨串燒豆腐 外層超香脆,但內裡滑嘟嘟🥰✨朱古力香茅老老實實本來怕佢勁甜,但食落一啲都唔膩,好味!✨黑松露野菌雞肉意粉始終想食啲澱粉質。邊個話串燒舖整意粉唔掂?黑松露味好出,意粉好creamy,一啲都唔輸蝕,飽都要食啲!❗️記得要預約❗️記得要預約❗️

串燒真係好吸引,但試過唔少串燒舖,等燒既時間真係等到你呆🥲

特別推介:
✨串燒豆腐
外層超香脆,但內裡滑嘟嘟🥰
✨朱古力香茅
老老實實本來怕佢勁甜,但食落一啲都唔膩,好味!
✨黑松露野菌雞肉意粉

❗️記得要預約❗️記得要預約❗️
2022-08-13
2022-07-05 829 浏览
Good News Barbecue Restaurant is a local style grill where guests can pick different dipping sauces and choose the level of spiciness. The fourfinger threadfin 馬友 was very juicy with crispy skin, so crispy that the head, tails and fins were edible too. The meat was still very silky and juicy underneath. Well-seasoned. The 辣酒花螺 hot sea snails in wine sauce was very flavorful with lots of Chinese herbs, Sichuan pepper and garlic inside. Quite a lot of MSG though. We also ordered chicken skin which

The fourfinger threadfin 馬友 was very juicy with crispy skin, so crispy that the head, tails and fins were edible too. The meat was still very silky and juicy underneath. Well-seasoned. The 辣酒花螺 hot sea snails in wine sauce was very flavorful with lots of Chinese herbs, Sichuan pepper and garlic inside. Quite a lot of MSG though. We also ordered chicken skin which was not on menu which was perfect with beer!

The manager and the team were very attentive and friendly. Excellent air-conditioning.
2022-03-28 1327 浏览
呢間串燒係我至愛既串燒店開左太子店之後環境仲舒服左串燒足料分量多 價錢又合理燒海鮮好新鮮 推薦蟶子 勁大條又厚肉牛舌好爽口 夠厚切燒菠蘿好甜 最好係連皮都切埋🤭花甲粉絲都好推介 我自己就鍾意配辣湯呢度除左串燒出名 其實佢哋既意粉都好出色😂但要多人啲share先食得落
呢間串燒係我至愛既串燒店

花甲粉絲都好推介 我自己就鍾意配辣湯

呢度除左串燒出名 其實佢哋既意粉都好出色😂
但要多人啲share先食得落
2022-01-08 1049 浏览
10月中某個星期五,一行6人去咗大南街呢間串燒專門店食串燒。呢間餐廳有另一間分店係旺角,訂枱時職員都會提示,以免去錯。當日book 咗7;30,去到差唔多滿座,餐廳都大間,6人有長長嘅卡位,唔會逼,坐得舒服。我哋叫咗好多串燒分享,落單時可以選擇辣道。我哋叫咗辣汁另上,方便大家唔同口味。串燒種類好多,海鮮,肉類,蔬菜,仲有小食蒜蓉包,蝦多士,意粉等等。我哋就只係食串燒,串燒全部出準以上,最出色係魷魚鬚,牛肉串,牛舌,蒜蓉蒸聖子,燒菠蘿(好甜),大大條茄子同埋保留到水份嘅翠肉瓜。疫情後一定再嚟試理其他種類嘅串燒
2021-12-17 766 浏览
行到落太子道,心思思想食宵夜,又唔想食得太飽,早前做酒店嘅朋友介紹大南街港式串燒好正, 咁就試下啦。黑松露炸蝦多士 都係落單先炸,熱辣辣同埋好脆口, 兼夾唔油膩。炸雞軟骨有好香椒鹽味,配埋酸醬汁真係好夾,另外,燒牛脷又係唔錯,彈牙又唔韌,好有咬口。燒白蟮 大件,外層脆皮,最正係無骨係,就算炸完都唔會會太乾,加埋酸醬汁,真係好好味。羊肉串有4件,分量唔算大件,不過加埋豬肉串, 又可以試多樣野。燒秋葵、燒茄子燒秋葵同燒茄子令人好開胃,唔多油,啱晒我呢類喜歡蔬果一族, 燒過既秋葵好夠香味,至於燒帶子都唔錯,大大隻又夠入味。以人均$200幾蚊一位呢個價錢可以食到咁多野,食物都有質素、服務又好,CP值高可以再幫襯。

黑松露炸蝦多士
都係落單先炸,熱辣辣同埋好脆口, 兼夾唔油膩。

炸雞軟骨有好香椒鹽味,配埋酸醬汁真係好夾,
另外,燒牛脷又係唔錯,彈牙又唔韌,好有咬口。

燒白蟮

羊肉串
有4件,分量唔算大件,不過加埋豬肉串, 又可以試多樣野。

燒秋葵、燒茄子

2021-12-14
$100 (宵夜)
  • 蒜蓉燒扇貝
  • 串燒
  • 鹽燒牛舌串
串燒 同朋友傾計飲酒好地方🍻雞中翼 牛柳 雞軟骨 原條蒜蓉茄子 燒聖子 魷魚鬚 多春魚 雞胸軟骨 日本雞泡魚干 重牛油味金針菇 辣味重泰式鳳爪兩個人食既份量 我唔知算唔算叫大食😂 都食到成檯都係佢上菜唔會好慢 但又唔會一次過上晒菜搞到凍晒 串燒要熱食 這是重點😎雞中翼好脆皮 好想知佢點皮燒成脆皮🥺 雞軟骨都好好味 推介推介原條蒜蓉茄子 重口味系列🤤蒜蓉聖子 果份量都幾多 重有少少金針菇 多春魚好好食 因為太想食 未影相就已經食左一條 原先係一份三條🤣雞泡魚干都幾好食 乾身 配埋沙律醬 再加啤酒 真係好爽重牛油金針菇 超堅 陣陣牛油香 個人覺得魷魚鬚就一般比較濕潤 唔似有燒既效果泰式鳳爪對我呢個食十少辣既弱者黎講🥲🥲太辣
串燒 同朋友傾計飲酒好地方🍻

重牛油金針菇 超堅 陣陣牛油香
個人覺得魷魚鬚就一般比較濕潤 唔似有燒既效果
泰式鳳爪對我呢個食十少辣既弱者黎講🥲🥲太辣
2021-11-26 1916 浏览
大南街開了很多咖啡店,但我還是鍾情來這兒吃串燒。這裏四點就開始營業,一早來就不會太多人。地方整潔光猛,感覺舒服。不過因為疫情關係,枱子多了塊膠板,令二人枱面空間小了,食物不夠放🙈。串燒款式多樣,在點餐紙選好食物就可以等廚師燒好送上枱。懶人如我,加上廚藝不精,就很喜歡這種模式😊。另外記得點餐紙最下方有得選辣度和調味料。原個蒜頭,$17。賣相很靚。口感軟乎乎,個人覺得蒜味不會很強烈,好得意。翠玉瓜(一份),$28。份量多,好抵!燒得勁正,香口但又鎖住水份,咬落有爆汁感覺,好juicy!黑松露什菌包,$52。黑松露好似不用錢,勁多,令什菌更香更好味,而且同樣保留到水潤的感覺。鹽燒馬友,$128。少碎骨,正!肉質好滑,醮汁更提升了味道層次。另外,魚皮好香脆,也被我們吃清😜。鹽燒牛舌串,$28。軟嫩得來有咬口,非常惹味!羊肉串。$19。吃得出羊肉的羶味但不濃烈,同樣好有口感。會提供小夾子、刀叉,方便分食物。樣樣都好味又抵食,下次會再來。😋
大南街開了很多咖啡店,但我還是鍾情來這兒吃串燒。

鹽燒牛舌串,$28。軟嫩得來有咬口,非常惹味!

羊肉串。$19。吃得出羊肉的羶味但不濃烈,同樣好有口感。

會提供小夾子、刀叉,方便分食物。

樣樣都好味又抵食,下次會再來。😋
2021-11-21
  • 鹽燒牛舌串
  • 翠玉瓜
  • 黑松露什菌包
  • 原個蒜頭
  • 羊肉串
  • 鹽燒馬友
2021-11-16 273 浏览
太子附近有好多酒吧,但係就冇乜好食,要搵一間有酒飲又有好嘢食嘅,我同朋友揀咗好燒式串燒。飲住啤酒食串燒,人生一大樂事😂😂各款串燒可以揀大中小辣,亦都可以加孜然,悉隨尊便!一流👍🏻必食嘅雞泡魚乾,燒得好香👍🏻👍🏻多春魚,也燒得剛好,一d都唔腥,又多春😋鷄中翼,外脆內滑,好好味羊肉串,好有羊味,燒得又軟,這個要encore 添,推介😋😋日本鯖魚,少骨啖啖肉,正!蠔季梗係要叫兩隻芝士焗蠔,芝士味濃,蠔肉鮮甜,貴小小都要試吓嘅😍😍最最欣賞佢哋燒蔬菜嘅技巧,控制得非常好,燒完上枱仍保留各蔬菜嘅水份,真係串串都滿意,食得好滿足☺️☺️
飲住啤酒食串燒,人生一大樂事😂😂
各款串燒可以揀大中小辣,亦都可以加孜然,悉隨尊便!一流👍🏻
必食嘅雞泡魚乾,燒得好香👍🏻👍🏻
多春魚,也燒得剛好,一d都唔腥,又多春😋
鷄中翼,外脆內滑,好好味
日本鯖魚,少骨啖啖肉,正!

2021-11-06 180 浏览
禮貌好好既 但廚房真係有啲差咩野肉都有 啦過牛舌又梅哂咁菜唔夠味 魚好食雞腎硬生蠔可以燒到變蠔豉…熟哂…又黑帶子勁熟 差啲咬唔開相比起旺角真係差好遠我係旺角既fans黎無奈旺角真係無位..不過希望會改善一下廚房喇..
禮貌好好既 但廚房真係有啲差
咩野肉都有 啦過
牛舌又梅哂咁
菜唔夠味
魚好食
雞腎硬
生蠔可以燒到變蠔豉…
熟哂…又黑
帶子勁熟 差啲咬唔開
相比起旺角真係差好遠
我係旺角既fans黎
無奈旺角真係無位..
不過希望會改善一下廚房喇..
2021-10-27 180 浏览
𝐵𝐵𝒬 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒫𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒 𝐸𝒹𝓌𝒶𝓇𝒹先講環境,入到舖轉個彎原來仲有另一邊,所以店舖比想像中大,而且裝修新淨,感覺乾淨企理✨老闆好有禮貌,每枱入座都會問你係咪第一次黎,未黎過的話會教你點樣填落單紙👍🏻揀左幾款店家推介,果然不錯😍最鐘意個🌟安格斯牛肋串同🌟西班牙黑毛豬肋串,有肉味、有肉汁、又軟熟😋🌟羊肉串都係𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 同淋既,有好香的孜然味,不過有少少羶味🌟大啡菇幾有驚喜,切開就爆晒汁,原來入面釀左芝士煙肉,所有野一齊食好夾💕🌟豆腐外脆內軟,淋左d 醬汁幾惹味🌟原條茄子🍆上有大量蒜蓉,燒得好香好好味🌟墨西哥薄餅又熱又脆,夾住黑松露、雜菌、仲有拉絲芝士,口感豐富又好味,下次想試埋另一款芝士雞肉墨西哥薄餅🧇📍好燒式串燒太子大南街32-34號地舖

🌟豆腐外脆內軟,淋左d 醬汁幾惹味

🌟原條茄子🍆上有大量蒜蓉,燒得好香好好味

📍好燒式串燒
太子大南街32-34號地舖
2021-10-23 199 浏览
突然好想吃串燒🍢,看到這間評價不錯的好燒式串燒專門店大南街店就和朋友訂了位來踩踩點了~一到店裡好熱鬧啊,人氣滿滿👬🏻全部的菜式都是現點現做,店內充滿炭烤香味,聞了好餓,和朋友就開點了 🌟蒜蓉扇貝🌟扇貝不腥,燒得正好,不乾,保留扇貝湯汁,加上蒜蓉辣椒無敵美味!🌟豆腐🌟豆腐先炸後燒,炸過後外皮容易吸附湯汁,甜甜的燒汁加上清淡豆腐,相當美味~🌟牛肋串🌟調味適切,沒有掩蓋軟嫩牛肉的美好,現點現燒,非常推薦~🌟炭燒牛舌串🐮🌟牛舌厚切,入口軟而不韌,不同於薄牛舌片爽脆嚼口,進入了牛舌新世界~🌟燒茄子🍆(原條)🌟整條茄子,放滿蒜蓉,烤至皮脆內軟,茄肉軟棉辛辣非常正點~🌟番茄白酒煮花甲🍶🌟甲肉不算大,但爽口鮮甜,湯底有車厘茄,蘆筍和粉絲,帶淡淡酒香,好清甜~🌟芝士墨西哥薄餅🍕🌟難得在串燒店可以點這個,不期不待,但卻出奇地好吃,外層烤至酥脆配上拉絲,加上雞肉,大滿足!

一到店裡好熱鬧啊,人氣滿滿👬🏻

🌟蒜蓉扇貝🌟

🌟豆腐🌟

🌟牛肋串🌟
調味適切,沒有掩蓋軟嫩牛肉的美好,現點現燒,非常推薦~

🌟炭燒牛舌串🐮🌟

🌟燒茄子🍆(原條)🌟
整條茄子,放滿蒜蓉,烤至皮脆內軟,茄肉軟棉辛辣非常正點~

🌟番茄白酒煮花甲🍶🌟

🌟芝士墨西哥薄餅🍕🌟
  • 蒜蓉燒扇貝
2021-10-16 137 浏览
去基隆街睇中醫, 在開飯仔search 下附近有什麼食店, 比我見到此串燒店, 嘩, 居然食評全讚, 於是即管走去試試。5:20pm去到, 沒有訂枱,老闆話7:30前交枱便可以.2位即時入座, 在串燒紙叫左1) 燒茄子 (老闆推介)2)安格斯牛肋串(老闆推介)3) 鹽燒牛舌串 ()(燒得外脆內軟林, 超正。)❤encode 再encore4)雞軟骨串5)豬頸肉串。(好林)6)雞腎串。(好爽)7)羊肉串。(唔羶好林)8)墨西哥薄餅(香辣惹味,內有黑松露,芝士,菇菌與青紅椒)9)黑松露蝦多士(炸得好脆口, 蝦膠少d)店舖比較中式feel, 唔係日式, 環境乾淨,唔會好大油煙味, 老闆和善feel, 廚房員工少左d(目測3個),有點燒唔切。。。如爆滿, 估計起碼要等半小時。總評。8.7分。串燒好味, 肉新鮮, 林滑軟有肉汁, 唔像雪藏貨, 值得一試。溫馨提示:個個食客讚都應有佢道理, 要去食, 最好訂位, 星期五六日夜晚好爆滿。埋單以現金付款

5:20pm去到, 沒有訂枱,老闆話7:30前交枱便可以.

2位即時入座, 在串燒紙叫左
1) 燒茄子 (老闆推介)

2)安格斯牛肋串(老闆推介)
3) 鹽燒牛舌串 (

(燒得外脆內軟林, 超正。)
❤encode 再encore

4)雞軟骨串
5)豬頸肉串。(好林)
6)雞腎串。(好爽)
7)羊肉串。(
唔羶好林)

8)墨西哥薄餅
(香辣惹味,內有黑松露,芝士,菇菌與青紅椒)

9)黑松露蝦多士
(炸得好脆口, 蝦膠少d)

如爆滿, 估計起碼要等半小時。

總評。8.7分。

溫馨提示:

埋單以現金付款
2021-09-21 169 浏览
去到太子行街,發現好耐無食串燒,用OPENRICE一搵附近餐廳,就見到呢間好燒式選擇多,好多野都好吸引,我諗要分幾次黎先得!如果同D朋友黎,一定要試下D海鮮先得,見到格離枱D海鮮勁吸引!!!樓底夠高,回音唔大,方便大家一齊傾計,另外,通風做得好,唔會一大陣味,食完之後個身又唔會有陣味呢個金菇超好食,金菇入哂味,唔會太鹹,另外,又唔會話煮到太老好難咬燒豆腐,燒茄子,意想唔到咁好食,燒豆腐唔會一夾就散,外脆內香,推介!燒茄子唔會靠回調味,佢舊舊都好JUICY好有水份,燒得剛剛好牛肋串,唔會鞋烚烚,好重牛味,咬落去好JUICY,好香口牛舌串,爽口不突只,仲要個調味調得半點牛"蘇"味都無,正!黑毛豬肋串,岩哂唔食牛既朋友,夠嫩夠鮮豬頸肉串,爽口多汁,唔洗點醬汁都已經好好食煙肉金菇,師父手勢好好,煙肉緊緊咁將金菇包好,燒出層層好味道墨魚丸,燒到外層好香口,墨魚丸都唔係平價貨,無冰鮮味食串燒熱氣,當然要飲個王老吉!超抵食,食到咁飽連加一都係呢個價咋!

選擇多,好多野都好吸引,我諗要分幾次黎先得!

牛肋串,唔會鞋烚烚,好重牛味,咬落去好JUICY,好香口
牛舌串,爽口不突只,仲要個調味調得半點牛"蘇"味都無,正!
黑毛豬肋串,岩哂唔食牛既朋友,夠嫩夠鮮
豬頸肉串,爽口多汁,唔洗點醬汁都已經好好食
墨魚丸,燒到外層好香口,墨魚丸都唔係平價貨,無冰鮮味

食串燒熱氣,當然要飲個王老吉!

超抵食,食到咁飽連加一都係呢個價咋!
2021-09-18 115 浏览
串燒有得揀辣度,仲會有唔會醬汁比客人調味蒜蓉燒扇貝鮮甜,蒜蓉連扇貝一齊食,好香蒜蓉燒茄子 茄子配上滿滿嘅蒜蓉味,食到唔停口鹽燒牛舌串牛舌燒到好香口,加孜然粉更惹味😙 燒得啱啱好雞全翼加左蜜糖去燒,無得頂~墨西哥薄餅芝士雞肉餅皮香脆,芝士超多,好好味

串燒有得揀辣度,仲會有唔會醬汁比客人調味

蒜蓉燒扇貝
鮮甜,蒜蓉連扇貝一齊食,好香

蒜蓉燒茄子
茄子配上滿滿嘅蒜蓉味,食到唔停口

鹽燒牛舌串
牛舌燒到好香口,加孜然粉更惹味😙 燒得啱啱好

雞全翼
加左蜜糖去燒,無得頂~

墨西哥薄餅芝士雞肉
餅皮香脆,芝士超多,好好味
2021-09-02 153 浏览
特別嗚謝餐廳職員好細心地為我地一個小小生日cake而放得靚靚咁特別地遞上,真係令我地很意外。。。除此外,其實食物都好好食,今晚我地叫了蟶子,啡姑,牛扒,茄子,等等。。。真心好味,坐得舒服,值得再去。
2021-09-02
庆祝纪念